Bankat më të mira për Nomadët Dixhitalë 2024

Joshja e stilit të jetesës nomade dixhitale – duke punuar në distancë nga çdo cep i globit – është e pamohueshme. Megjithatë, menaxhimi i financave në lëvizje mund të jetë një sfidë komplekse.

Bankat tradicionale shpesh paraqesin pengesa, të tilla si tarifat e larta të transaksioneve të huaja, aksesi i kufizuar ndërkombëtar dhe strukturat e rënda të llogarive. Këta faktorë mund të prishin lehtësisht ëndrrën tuaj për pavarësinë e vendndodhjes.

Pavarësisht nëse përparësia juaj është një llogari me shumë monedha për shpenzime pa mundim ose akses pa tarifa në ATM në mbarë botën — kjo është udhërrëfyesi juaj financiar si një nomad dixhital. Ne do të navigojmë opsione të ndryshme bankare dhe do të identifikojmë llogaritë më të mira për stilin tuaj të punës në celular.

Bankat tradicionale kundër bankave ndërkombëtare: Çfarë është më e mira për nomadët dixhitalë?

Tradicionale kundër Bankave Ndërkombëtare_ Çfarë është më e mira për Nomadët Dixhitalë

Vendimi midis një banke tradicionale dhe një opsioni ndërkombëtar mund të bëjë një ndryshim të madh në menaxhimin e financave tuaja si një nomad dixhital. 

Çfarë duhet të kërkoni në një bankë si një nomad dixhital

Mos lejoni që bankat e këqija të ngërçin stilin tuaj nomad! Ja çfarë duhet t'i jepni përparësi për të gjetur një bankë që i përshtatet stilit tuaj të jetesës.

Tarifat: makthi juaj nomad (dhe si ta shmangni atë)

Gjeni një bankë që ofron transaksione të huaja pa tarifa ose një kurs këmbimi konkurrues. Çdo qindarkë vlen, veçanërisht për nomadët!

Gjithashtu, kërkoni një bankë me një rrjet të gjerë ATM jashtë vendit ose një bankë që rimburson ato tarifa të bezdisshme të tërheqjes. Tarifat mujore të mirëmbajtjes gjithashtu mund të zbrazin llogarinë tuaj. Gjeni një bankë me tarifa minimale ose pa tarifa mujore - veçanërisht nëse nuk planifikoni të mbani një bilanc të madh.

Qasja globale: Banka juaj duhet të jetë gjithashtu një udhëtar në botë

Një aplikacion celular miqësor për përdoruesit është miku juaj më i mirë në rrugë. Menaxhoni llogarinë tuaj, transferoni fonde dhe paguani faturat - të gjitha nga telefoni juaj. Mbështetja e besueshme e klientit 24/7 do t'ju japë gjithashtu paqe mendore.

Konsideroni një bankë që ofron llogari me shumë monedha. Këto llogari ju lejojnë të mbani dhe menaxhoni monedha të ndryshme, duke thjeshtuar buxhetimin dhe shpenzimet në vende të ndryshme. Është si të kesh një mini pasaportë financiare!

Siguria: Mbajtja e parave tuaja të sigurta në lëvizje

Karakteristikat e forta të sigurisë janë thelbësore. Kërkoni një bankë me vërtetim me shumë faktorë dhe masa të tjera të forta për të mbrojtur paratë tuaja të fituara me vështirësi. Sigurohuni që banka juaj gjithashtu ofron mbrojtje nga mashtrimi. Kjo ju ndihmon të rikuperoni fondet në rast të transaksioneve të paautorizuara.

Këshillë bonus: Mendoni për të ardhurat tuaja

Nëse jeni një profesionist i pavarur, të cilët do të paguhen nga klientët jashtë vendit, merrni parasysh një bankë që thjeshton marrjen e pagesave ndërkombëtare.

Dallimet kryesore që ndikojnë në menaxhimin global financiar

Menaxhimi financiar global — ka të bëjë me mbajtjen e parave tuaja të organizuara dhe të arritshme kur jetoni një jetë më pak të zakonshme. Sidoqoftë, ka disa dallime kryesore që duhet të merrni parasysh kur menaxhoni financat tuaja në bankat tradicionale.

Së pari, tarifat. Tarifat e transaksioneve të huaja dhe kurset e pafavorshme të këmbimit mund të hanë pjesë të mëdha të parave tuaja të fituara me vështirësi. Menaxhimi financiar global duhet të minimizojë këto tarifa. Kjo mund të bëhet përmes kurseve konkurruese të këmbimit ose llogarive me heqje të tarifave të integruara.

Një tjetër pengesë është aksesueshmëria. Degët me tulla dhe llaç mund të jenë ngushëlluese në shtëpi, por ato nuk janë saktësisht të dobishme në gjysmë të rrugës nëpër botë. Menaxhimi financiar global duhet të jetë miqësor me celularin. Është një aplikacion miqësor për përdoruesit që ju lejon të menaxhoni llogarinë tuaj, të transferoni fonde dhe të paguani faturat nga kudo.

Luhatjet e monedhës gjithashtu mund të dëmtojnë buxhetin tuaj. Imagjinoni të kurseni në një monedhë vetëm për të parë që vlera e saj të bjerë ndjeshëm kur të arrini destinacionin tuaj të ëndrrave. Menaxhimi financiar global duhet t'ju japë mundësi për të mbajtur dhe menaxhuar monedha të ndryshme. Në këtë mënyrë, ju mund të përfitoni nga kurset e favorshme të këmbimit dhe të shmangni djegien e luhatjeve të monedhës.

Siguria është një tjetër shqetësim i madh. Fatkeqësisht, mashtruesit dhe hajdutët nuk bëjnë pushime. Menaxhimi financiar global ka nevojë për veçori të forta sigurie për të mbrojtur paratë tuaja. Kërkoni një bankë që ofron vërtetim me shumë faktorë dhe masa të tjera për t'i mbajtur të sigurta paratë tuaja të fituara me vështirësi.

Më në fund, merrni parasysh se si do të merrni të ardhura. Nëse jeni duke u paguar nga klientët jashtë vendit, menaxhimi financiar global duhet të bëjë marrjen e pagesave ndërkombëtare e lehtë dhe e përballueshme.

Bankat më të mira ndërkombëtare për nomadët dixhitalë

Bankat më të mira ndërkombëtare për nomadët dixhitalë

Këtu janë opsionet kryesore bankare ndërkombëtare të përshtatura posaçërisht për të përmbushur nevojat financiare të fuqisë punëtore nomade dixhitale të sotme.

i mençur 

I mençuri është një mjet i fuqishëm për këdo që merret me financat ndërkombëtare. Llogaritë e tyre me shumë monedha ju lejojnë mbani dhe menaxhoni paratë në monedha të ndryshme, duke i bërë ato ideale për nomadët dixhitalë. Ato ofrojnë kurse këmbimi konkurrues dhe tarifa transparente, shpesh duke mposhtur bankat tradicionale në kosto.

Ju gjithashtu mund të hiqni tarifat e transaksioneve të huaja me kartën e tyre të debitit pa kufi. Plus, karta është falas për t'u porositur dhe nuk ka tarifa mujore.

Aplikacioni i tyre miqësor për përdoruesit ju lejon të dërgoni para ndërkombëtarisht në lëvizje, të gjurmoni transfertat dhe madje të filloni transferta bankare ose të bëni pagesa me kartë debiti/kredi. Siguria është gjithashtu një përparësi, me verifikimin me dy hapa të disponueshëm për të mbajtur llogarinë tuaj të sigurt.

Key Features:

 • Tarifa paraprake dhe tarifa konkurruese

 • Mbështeten monedha të shumta

 • Transferime të shpejta dhe të sigurta

 • Nuk ka tarifa mujore apo tarifa të fshehura

Revolut 

Revolut është një opsion i shkëlqyeshëm për nomadët dixhitalë që duan menaxhim të pandërprerë të financave me një çmim të përballueshëm. Është një platformë mobile bankare e krijuar posaçërisht për nomadët dixhitalë. Ai trajton pikat më të mëdha të dhimbjes për punëtorët në distancë që udhëtojnë shpesh: tarifat e transaksioneve të huaja dhe menaxhimin e financave përtej kufijve.

Menaxhoni financat tuaja nga kudo me aplikacionin celular miqësor për përdoruesit e Revolut. Me vetëm disa prekje në telefonin tuaj, mund të kontrolloni bilancet, të transferoni fonde dhe të paguani faturat.

Plus, ju lejon të shpenzoni dhe tërhiqni para në monedha të shumta pa tarifa të papritura (deri në kufijtë e përcaktuar mujor). Kurset konkurruese të këmbimit sigurojnë vlerën maksimale të të ardhurave tuaja të fituara me vështirësi.

Key Features:

 • Kurset konkurruese të këmbimit

 • Aplikacion mobil miqësor për përdoruesit

 • Mjetet e buxhetimit

 • Llogari me shumë valutë

 • Transfertat ndërkombëtare të parave

Mbani në mend:

 • Kufijtë mujor: Ndërsa Revolut ofron transaksione falas dhe tërheqje nga ATM, ekzistojnë kufizime mujore. Për shpenzuesit e lartë, këto kufizime mund të mos jenë të mjaftueshme.

 • Disponueshmëri e kufizuar: Revolut nuk është ende i disponueshëm në të gjitha vendet. Bëni kërkimin tuaj për t'u siguruar që funksionon në destinacionet tuaja.

Payoneer

Payoneer është një platformë financiare projektuar për të thjeshtuar mënyrën se si paguheni nga klientët në mbarë botën. Kjo ju lejon të merrni pagesa nëpërmjet transfertave bankare, çeqeve elektronike, apo edhe llogarive lokale të marrjes në vende të zgjedhura. Payoneer ofron gjithashtu tarifa konkurruese për pagesat ndërkombëtare, duke ju kursyer para në çdo transaksion pa ndonjë tarifë të shtrenjtë të transfertës bankare.

Payoneer thjeshton stilin e jetës nomad dixhitale duke ju lejuar të lëshoni fatura profesionale direkt përmes platformës së saj, duke ju siguruar që të paguheni në kohë. Ju gjithashtu mund të paguani asistentin tuaj virtual, kontraktorin ose bashkëpunëtorët e tjerë drejtpërdrejt përmes Payoneer.

Key Features:

 • Opsione fleksibile pagese

 • Llogari globale e pagesave

 • Tërheqje pa probleme

 • Faturimi i thjeshtuar

 • Menaxhimi i ekipit (nëse është e aplikueshme)

 • Siguria sipas standardeve të industrisë dhe mbrojtje nga mashtrimi

Bankat më të mira amerikane për nomadët dixhitalë

Bankat më të mira amerikane për nomadët dixhitalë

Këtu është analiza jonë e opsioneve kryesore të bankave amerikane për një përvojë financiare të qetë në lëvizje.  

Chime® 

Së pari, ndërsa Chime mund të mos jetë i përshtatshëm për të gjithë nomadët dixhitalë, ai ofron një opsion bindës për qytetarët amerikanë që punojnë nga distanca brenda vendit.

Chime është kryesisht një platformë bankare celulare për nomadët dixhitalë të SHBA-së, duke i dhënë përparësi një eksperience bankare të parë në celular, pa tarifa mujore. Tërheqjet pa pagesë brenda rrjetit nga ATM dhe veçoritë e depozitimit të çeqeve në celular shtojnë faktorin e komoditetit.

Key Features:

 • Aplikacion falas për celular

 • Pa tarifa mujore

 • Rrjeti falas i ATM-ve

 • Depozitë çeku celular

 • Shpenzoni gjurmimin dhe sinjalizimet

Mbani në mend:

 • Karakteristika të kufizuara: Chime është kryesisht një platformë bankare celulare dhe i mungojnë disa veçori të bankave tradicionale, si transfertat ndërkombëtare të parave ose kutitë e depozitave.

 • Vetëm në SHBA: Shërbimet e Chime aktualisht janë të kufizuara në Shtetet e Bashkuara. Chime nuk do të jetë zgjidhja juaj financiare globale nëse aventurat tuaja nomade ju çojnë përtej kufijve të SHBA.

Charles Schwab

Charles Schwab është përgjigja për kërkimin tuaj nëse jeni një nomad dixhital që dëshiron një përzierje të pandërprerë të mundësive të përditshme bankare dhe investimi. Kjo zgjidhje bankare ju lejon të menaxhoni llogarinë tuaj rrjedhëse dhe investimet nga një platformë e vetme, e përsosur nëse doni të rritni pasurinë tuaj ndërkohë që eksploroni.

Me Charles Schwab, ju mund të investoni në kompani të mëdha me më pak para. Kjo ju lejon të blini aksione të pjesshme, duke e bërë më të lehtë fillimin e ndërtimit të një portofoli të larmishëm. Plus, ju mund të merrni kontrollin e financave tuaja nga kudo me aplikacionin celular Charles Schwab Bank. Kontrolloni bilancet, transferoni fonde dhe çeqe depozitash - të gjitha në telefonin tuaj.

Key Features:

 • Tërheqje falas nga ATM në të gjithë botën

 • Nuk ka tarifa të transaksioneve të huaja

 • Investime dhe banka të integruara

 • Aksionet thyesore

 • Llogari rrjedhëse me rendiment të lartë

CapitalOne 360

CapitalOne 360 ​​është një zgjedhje solide për nomadët dixhitalë të SHBA-së që i japin përparësi një eksperience bankare me qendër celularin pa tarifa mujore. Funksionet e rrjetit falas të ATM-ve dhe depozitave të çeqeve celulare i shtojnë gjithashtu hijeshisë.

Megjithatë, nëse aventurat tuaja shpesh ju çojnë përtej kufijve të SHBA-së, CapitalOne 360 ​​mund të mos i përshtatet stilit tuaj të jetesës globale.

Key Features:

 • Pa tarifa mujore të mirëmbajtjes

 • Rrjeti falas i ATM-ve

 • Depozitë çeku celular

 • Monitorimi i transaksioneve në kohë reale

Bankat më të mira në Mbretërinë e Bashkuar për Nomadët Dixhitalë

Bankat më të mira në Mbretërinë e Bashkuar për Nomadët Dixhitalë

Zgjidhni bankën e duhur me bazë në MB për karrierën tuaj në distancë nga zgjedhjet tona kryesore.  

Monzo

Monzo është një bankë e parë celulare e krijuar për nomadët modernë dixhitalë. Ai ofron një mënyrë pa probleme për të menaxhuar financat tuaja nga kudo në botë.

Kombinimi i transaksioneve të huaja pa tarifa, kurseve konkurruese të këmbimit dhe një aplikacioni celular miqësor për përdoruesit e bën atë një konkurrent të fortë. Me veçoritë e dobishme të buxhetimit, Monzo ju ndihmon gjithashtu të qëndroni në krye të shpenzimeve tuaja. Ju mund të kategorizoni transaksionet, të vendosni synime shpenzimesh dhe të gjurmoni përparimin tuaj - të gjitha brenda aplikacionit.

Key Features:

 • Nuk ka tarifa të transaksioneve të huaja

 • Mjete të zgjuara të buxhetimit

 • Tërheqje falas nga ATM jashtë vendit (deri në limite)

 • Ngrini kartën tuaj menjëherë përmes aplikacionit

gargull 

Starling Bank, një bankë e parë për celularët në MB, kujdeset në mënyrë të përkryer për nomadët dixhitalë. Kjo ju lejon të përdorni kartën tuaj të debitit në monedha të shumta pa tarifa të fshehura, duke ju kursyer para në çdo transaksion ndërkombëtar.

Ju gjithashtu mund të përdorni paratë tuaja lehtësisht me tërheqje falas nga ATM jashtë vendit (deri në kufijtë mujorë). Kjo eliminon stresin e gjetjes së ATM-ve që paguajnë tarifa të larta, një pikë e zakonshme dhimbjeje për nomadët dixhitalë.

Key Features:

 • Zero tarifa të transaksioneve të huaja

 • Kurset konkurruese të këmbimit

 • Tërheqje falas nga ATM në mbarë botën (deri në limite)

 • Njoftimet e menjëhershme të shpenzimeve dhe ngrirja e kartës

Bankat më të mira për nomadët dixhitalë evropianë

Bankat më të mira për nomadët dixhitalë evropianë

Këtu janë opsionet kryesore të bankave evropiane për një një udhëtim financiar pa probleme nëse jeni një nomad dixhital

Monese

Monese është një opsion i fortë për nomadët dixhitalë dhe udhëtarët e shpeshtë që duan një përvojë bankare pa kufi. Aftësia e tij për të mbajtur monedha të shumta, e kombinuar me transaksione të huaja pa tarifa dhe një aplikacion celular miqësor për përdoruesit, e bën atë bindës.

Megjithatë, tërheqjet e kufizuara falas nga ATM dhe kufizimet e disponueshmërisë në disa vende janë thelbësore për t'u marrë parasysh përpara se të vendosni.

Key Features:

 • Monedha të shumta në një llogari

 • Transaksione të huaja pa tarifa

 • Kurset konkurruese të këmbimit

 • Ngrirja e menjëhershme e kartës me aplikacionin

N26

N26, një bankë e parë celulare nga Evropa, është një tjetër pretendent i fortë për nomadët dixhitalë që kërkojnë një zgjidhje bankare pa probleme dhe të përballueshme. Tërheqjet e tij falas nga ATM jashtë vendit (me kufizime), pa tarifa të transaksioneve të huaja dhe aplikacioni celular i përshtatshëm për përdoruesit e bëjnë atë një zgjedhje popullore për profesionistët e pavarur, punëtorët në distancë dhe nomadët dixhitalë.

Megjithatë, mbani mend se tërheqjet falas nga ATM janë të kufizuara nëse nuk e përmirësoni. Vlerësoni me kujdes nevojat tuaja bankare, planet e udhëtimit dhe zakonet e përdorimit të ATM-ve për të përcaktuar nëse N26 përputhet me kërkesat tuaja bankare.

Key Features:

 • Pa tarifa ATM dhe kosto të transaksioneve të huaja

 • Menaxhimi i parave në lëvizje

 • Mjete inovative buxhetimi (për llogaritë premium)

 • Masat e sigurisë për paratë dhe informacionin tuaj

Pra, Cila është Banka më e mirë Dixhitale Nomad?

Ka shumë opsione atje, secila me të mirat dhe të këqijat e saj. Mos u shqetësoni, ne ju kemi mbuluar! Këtu është një përmbledhje e pretendentëve kryesorë për bankingun nomad dixhital:

Krahasimi i pretendentëve kryesorë për Kurorën e Bankingut Dixhital Nomad

Këtu është një përmbledhje e kandidatëve kryesorë të bankave nomade dixhitale për t'ju ndihmuar të bëni zgjedhjen tuaj:

🏦 I mençur

Mbreti i financave ndërkombëtare. Wise shkëlqen me llogaritë e saj në shumë monedha, tarifat transparente dhe kurset konkurruese të këmbimit. Karta e tyre e debitit pa kufij e bën atë një opsion miqësor me buxhetin. Sidoqoftë, Wise nuk ofron mjete buxhetimi ose opsione investimi brenda aplikacionit.

🏦 Revolut

Një gjithëpërfshirës i fuqishëm, Revolut trajton tarifat e transaksioneve të huaja dhe menaxhon monedha të shumta. Aplikacioni i tij miqësor për përdoruesit ju lejon të shpenzoni dhe tërhiqni globalisht, por kini parasysh kufizimet mujore për transaksionet falas dhe tërheqjet nga ATM. Për më tepër, disponueshmëria e Revolut është e kufizuar në disa vende.

🏦 Tingëllon

Zgjedhje e shkëlqyeshme me qendër në SHBA, ofron tërheqje falas në ATM në rrjet dhe veçoritë e depozitimit të çeqeve celulare janë të përshtatshme. Megjithatë, Chime nuk ka veçori ndërkombëtare dhe operon vetëm brenda SHBA-së.

🏦 Charles Schwab

Ideale për nomadët e prirur për investime. Ky dyqan me një ndalesë lidh llogarinë tuaj rrjedhëse me mundësitë e investimit. Rimbursimet globale të tarifave të ATM-ve dhe asnjë tarifë për transaksione të huaja e bëjnë atë një opsion të ndërgjegjshëm për buxhetin për udhëtime ndërkombëtare. Sidoqoftë, mbani në mend degët e kufizuara fizike.

🏦 CapitalOne 360

Kjo është një zgjedhje solide e SHBA-së pa tarifa mujore dhe një aplikacion celular miqësor për përdoruesit. Tërheqjet falas nga ATM me rimbursime jashtë rrjetit (deri në një kufi) ndihmojnë gjithashtu në menaxhimin e fluksit të parave. Megjithatë, Capital One 360 ​​ofron veçori të kufizuara ndërkombëtare.

🏦 Monzo

Një e preferuar në Mbretërinë e Bashkuar me transaksione të huaja pa tarifa, kurse konkurruese të këmbimit dhe mjete buxhetore brenda aplikacionit të saj. Tërheqjet falas nga ATM jashtë vendit (deri në limite) lehtësojnë aksesin në para në lëvizje. Sidoqoftë, mbani mend se shërbimet e Monzo janë kryesisht të disponueshme për banorët e MB.

🏦 Starling Bank

Një konkurrent i fortë në Mbretërinë e Bashkuar me tarifa zero të transaksioneve të huaja, kurse këmbimi konkurrues dhe tërheqje falas nga ATM jashtë vendit (deri në kufij). Ngjashëm me Monzo, Starling është gjithashtu i kufizuar për banorët e MB.

🏦 N26

Një lider evropian i bankingut celular me tërheqje dhe shpenzime falas nga ATM (deri në limite). Përmirësimi në llogaritë premium zhbllokon mjetet e avancuara të buxhetimit. Sidoqoftë, N26 ka kufizime në tërheqjet falas të ATM-ve, përveç nëse e përmirësoni (gjë që kërkon një tarifë). Plus, shërbimet e tyre nuk janë të disponueshme në të gjitha vendet.

🏦 Monese

Është projektuar për globetroters. Monese ju lejon të mbani dhe menaxhoni para në monedha të shumta brenda një llogarie të vetme. Transaksionet e huaja pa tarifa dhe një aplikacion celular i përshtatshëm për përdoruesit e bëjnë atë të përshtatshëm. Tërheqjet e kufizuara falas nga ATM mund të jenë një pengesë për përdoruesit e lartë të ATM.

Zgjedhja e kampionit tuaj:

Banka e përsosur nomade dixhitale varet nga nevojat tuaja specifike. Merrni parasysh këta faktorë:

Frekuenca dhe Vendndodhja e Udhëtimit

Jeni kryesisht në SHBA apo Evropë apo jeni duke bërë sipërmarrje globale? Zgjidhni një bankë me karakteristika përkatëse dhe shtrirje globale.

Përdorimi i ATM

A mbështeteni shumë në para? Faktori në kufijtë e tërheqjes falas nga ATM dhe tarifat e mundshme.

Nevojat buxhetore

Keni nevojë për mjete buxhetore bazë apo të avancuara? Zgjidhni një bankë që përputhet me stilin tuaj të menaxhimit financiar.

Qëllimet e Investimit

Dëshironi të investoni së bashku me menaxhimin e llogarisë suaj rrjedhëse? Konsideroni Charles Schwab Bank nëse kjo është një prioritet.

Konsideratat përfundimtare përpara marrjes së një vendimi bankar

Merrni parasysh faktorët e mëposhtëm përpara se të vendosni për një bankë për veten tuaj:

✔ Zakonet tuaja të shpenzimeve

Nëse kryeni shumë transaksione ndërkombëtare, kërkoni një bankë me kurse këmbimi konkurrues dhe tërheqje pa tarifa.

✔ Si i merrni të ardhurat

Nëse paguheni nga klientët jashtë vendit, merrni parasysh një bankë që pranon lehtësisht pagesat ndërkombëtare.

✔ Planet tuaja të udhëtimit

Kërkoni se cilat banka operojnë në vendet që planifikoni të vizitoni.

✔ Siguria

Sigurohuni që banka juaj e zgjedhur ofron veçori të fuqishme sigurie për paratë tuaja të fituara me vështirësi.

Gati të filloni të kurseni para me llogarinë tuaj të re të bankës Digital Nomad?

Hapat për të hapur llogarinë tuaj të re 

Hapja e një llogarie të re bankare nomad dixhitale është çuditërisht e thjeshtë! Di si:

1. Zgjidhni kampionin tuaj

Referojuni listës sonë të kandidatëve dhe zgjidhni bankën që përputhet më mirë me kërkesat tuaja. Merrni parasysh të gjithë faktorët - rajonet tuaja kryesore të udhëtimit, zakonet e përdorimit të ATM-ve, nevojat e buxhetit dhe qëllimet e investimit.

  2. Shkarkoni aplikacionin

  Shumica e bankave nomade dixhitale operojnë kryesisht përmes aplikacioneve celulare miqësore për përdoruesit. Shkoni në dyqanin tuaj të aplikacioneve dhe shkarkoni aplikacionin e bankës së zgjedhur. Kjo e vendos fuqinë e menaxhimit të financave tuaja drejtpërdrejt në majë të gishtave.

   3. Përgatitni dokumentet tuaja

   Keni në dispozicion ID-në tuaj të lëshuar nga qeveria (pasaportë ose patentë shoferi) dhe çdo dokument tjetër të kërkuar nga banka. Kjo mund të përfshijë gjithashtu prova të dokumenteve të adresës. Të kesh gjithçka në dorë do të thjeshtojë procesin.

    4. Ndiqni Procesin e Inboarding

    Çdo bankë ka një proces paksa të ndryshëm regjistrimi. Në përgjithësi, do të udhëhiqeni duke krijuar llogarinë tuaj, duke verifikuar identitetin tuaj nëpërmjet një procesi të shpejtë në internet dhe duke lidhur burimin tuaj të financimit. I gjithë procesi zakonisht mund të përfundojë brenda pak minutash, kështu që ju mund të filloni të shijoni shpejt përfitimet e llogarisë suaj të re.

     5. Filloni të kurseni (dhe të shpenzoni)!

     Pasi llogaria juaj të verifikohet dhe të jetë gati për t'u përdorur, mund të filloni të menaxhoni financat tuaja në lëvizje. Shijoni përfitimet e bankës suaj të zgjedhur, qofshin ato transaksione të huaja pa tarifa për kontrollin global të buxhetit ose mjete buxhetore për të mbajtur nën kontroll shpenzimet tuaja.

      Merrni kontrollin e financave tuaja me doola!

      Po kërkoni udhëzime në udhëtimin tuaj financiar? doola mund të ndihmojë!

      Check out doola Paratë për të zhbllokuar bankingun pa kufi me një llogari me bazë në SHBA. Për çdo pyetje tjetër, rezervoni një konsultë falas me një nga ekspertët tanë të formacionit, bankave apo taksave sot. Ne do të jemi të lumtur t'ju ndihmojmë!

      FAQs

      FAQ

      A kam nevojë për një llogari të veçantë bankare për të qenë nomad dixhital?

      Jo domosdoshmërisht! Sidoqoftë, një llogari bankare nomad dixhitale mund të ofrojë disa avantazhe si transaksionet e huaja pa tarifa, kurset konkurruese të këmbimit dhe veçoritë e dizajnuara për të menaxhuar financat përtej kufijve. Mund t'ju thjeshtojë jetën dhe t'ju kursejë më shumë para në krahasim me bankat tradicionale.

      A mund të hap një llogari bankare nomad dixhitale nëse nuk jam banor i vendit?

      Disa banka kanë kërkesa për rezidencë. Është thelbësore të kontrolloni kriteret e përshtatshmërisë përpara se të aplikoni.

      A është e sigurt të përdorësh një llogari bankare nomad dixhitale?

      Bankat nomade dixhitale me reputacion i japin përparësi sigurisë me masa si vërtetimi me dy faktorë dhe kriptimi për informacionin dhe fondet tuaja.

      Po sikur banka ime e zgjedhur nuk është e disponueshme në të gjitha vendet që planifikoj të vizitoj?

      Ky është një shqetësim i vlefshëm. Ka disa strategji për këtë.

      Konsideroni të keni një llogari bankare dytësore me shtrirje më të gjerë globale si rezervë. Kjo mund të jetë një bankë tradicionale me aftësi ndërkombëtare ose një bankë tjetër nomade dixhitale me një zonë shërbimi më të gjerë.

      Kartat e udhëtimit me parapagesë mund të jenë një opsion i mirë për menaxhimin e shpenzimeve më të vogla ose për situatat kur banka juaj kryesore nuk pranohet. Ju mund t'i ngarkoni ato me fonde paraprakisht dhe të shmangni tarifat e transaksioneve të huaja për blerjet.

      Sa para duhet të mbaj në llogarinë time bankare nomad dixhitale?

      Kjo varet nga zakonet tuaja të shpenzimeve dhe stili i udhëtimit. Është e zgjuar të ruash një tampon për të mbuluar shpenzimet ose vonesat e papritura. Sidoqoftë, shmangni mbajtjen e tepërt në një llogari të vetme për arsye sigurie. Merrni parasysh transferimin e shumave më të mëdha sipas nevojës.

      Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

      Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

      Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.