6 alternativat më të mira të mençura për pagesat ndërkombëtare

Ndërlidhja në rritje në mbarë botën i ka lejuar sipërmarrësit dhe bizneset të bëjnë transaksione dhe të kryejnë biznesin e tyre globalisht. Duke lehtësuar transaksionet e pandërprera ndërkufitare, Wise është një zgjedhje popullore në mesin e komunitetit për dërgimin dhe marrjen e pagesave ndërkombëtare. 

Megjithatë, me maturimin e tregut të parasë, gjithnjë e më shumë biznese po e ofrojnë këtë paprekshmëri dhe pak prej tyre, si p.sh. doola Paratë, bëjeni atë me një fraksion të kostos që platformat si Wise u ngarkojnë klientëve të tyre (më shumë për këtë më vonë)

Nga nevojat e kontabilitetit deri te rastet e përdorimit financiar, është shumë e mundur që Wise të mos plotësojë saktësisht nevojat e shumë bizneseve dhe profesionistëve të pavarur.

Pavarësisht nëse jeni një profesionist i pavarur që dërgon një faturë të shpejtë ose një biznes që menaxhon operacionet globale, gjetja e alternativës së përsosur për Wise kërkon konsideratë të kujdesshme.

Ky udhëzues gjithëpërfshirës eksploron disa nga alternativat më bindëse të Wise, të kategorizuara sipas fuqive të tyre unike dhe audiencave të synuara.

Le të zhytemi në!

Kriteret për zgjedhjen e zgjedhjeve kryesore

Përpara se të eksploroni ofrues të veçantë, merrni parasysh këta faktorë kyç kur zgjidhni alternativën tuaj ideale Wise:

 • Tarifat e transferimit: Transparenca dhe konkurrenca janë thelbësore. Kërkoni ofrues me struktura të qarta tarifash dhe krahasojini ato me nevojat tuaja tipike të transferimit.

 • Shpejtësia e transferimit: Keni nevojë për transferime të menjëhershme apo është i pranueshëm një kthesë disaditore? Ofrues të ndryshëm ofrojnë opsione të ndryshme shpejtësie me strukturat përkatëse të tarifave.

 • Monedhat e mbështetura: Sigurohuni që ofruesi të mbështesë monedhat që ju nevojiten rregullisht për dërgimin dhe marrjen e pagesave.

 • Metodat e pagesës: Merrni parasysh metodat tuaja të preferuara për dërgimin dhe marrjen e fondeve, të tilla si transfertat bankare, kartat e debitit ose marrjen e parave.

 • Karakteristikat e llogarisë: Keni nevojë për një llogari shumë-monetare për mbajtjen e balancave ose një kartë debiti të lidhur për shpenzimet ndërkombëtare? Disa ofrues i ofrojnë këto si shtesa.

Pasqyrë e veçorive unike të secilit shërbim

Këtu është një përmbledhje e shpejtë e të gjitha alternativave të Wise, së bashku me një fotografi të veçorive unike që ofron secila dhe bizneset për të cilat janë më të mirat. Kjo do t'ju ndihmojë të merrni një pasqyrë bazë se si të gjitha opsionet krahasohen me njëra-tjetrën. 

Alternativa e mençur Karakteristikat unike më të mirë për
doola Shërbimet e formimit të LLC, ndihmë për konfigurimin e EIN dhe llogarisë bankare, mbështetje për pajtueshmërinë, integrim me përpunuesit kryesorë të pagesave në SHBA, këshilla tatimore, kërkesat e kontabilitetit. Sipërmarrësit që duan të krijojnë dhe menaxhojnë një biznes me bazë në SHBA. doola është veçanërisht e dobishme për ata që kanë nevojë për mbështetje gjithëpërfshirëse në navigimin e sistemeve të korporatave, bankave dhe taksave të SHBA nga jashtë.
Revolut Llogaritë e biznesit me shumë monedha, Llogaritë lokale, shërbimet FX Kartat e biznesit Shërbimet e pagave, API-të e kriptomonedhave Bizneset me bazë në Australi, Irlandë, Francë, Rumani, MB, Lituani dhe SHBA
OFX Transferta ndërkombëtare në mbi 50 monedha në mbi 170 shtete, Llogari të monedhës globale, pagesa masive, shërbime FX, Plugins Bizneset me klientë ndërkombëtarë në shumë gjeografi
Payoneer Transfertat ndërkombëtare, kartat e biznesit, pagesa në grup, llogari biznesi, integrime Bizneset e bazuara nga këto gjeografi: SHBA, BE, MB, Australi, Hong Kong, Singapor, Japoni, Kanada dhe Emiratet e Bashkuara Arabe
Xoom Depozita në llogari bankare, depozitim në kartat e debitit, marrje parash, dërgesë me para në derën e marrësit Bizneset që kërkojnë remitanca të bazuara në para
Western Union Rrjeti global i marrjes së parave të gatshme, afër transfertave të menjëhershme, shtrirje më e madhe në rrjet Bizneset që kërkojnë pagesa për njerëzit pa llogari bankare, zona të largëta dhe shpejtësi mbi transfertat urgjente

Krahasimi i shpejtësisë së transaksionit dhe cilësisë së shërbimit ndaj klientit

Pasqyrë e veçorive unike të secilit shërbim

Zgjedhja e një shërbimi ndërkombëtar të transferimit të parave përfshin një ekuilibër delikat midis shpejtësisë, kostos dhe mbështetjes së klientit. 

Këtu është një përmbledhje se si alternativat e mençura grumbullohen në këto fusha thelbësore:

Shpejtësia e transaksionit

 • Më e shpejta: 

Me doola ju mund të shlyeni pagesat tuaja në më pak se një ditë në disa raste.

 • I shpejtë: 

Xoom dhe PayPal: Ofroni opsione transferimi të përshpejtuara për dërgesë më të shpejtë brenda 1-2 ditëve të punës.

 • Standard (1-4 ditë pune): 

Revolut, OFX, Payoneer: Kohë të besueshme përpunimi për shumicën e transfertave.

Cilësia e Shërbimit ndaj Klientit

 • Kanale të shumta:

doola ofron opsione gjithëpërfshirëse të mbështetjes së klientit, duke përfshirë bisedën live, mbështetjen telefonike dhe emailin. Opsionet e tjera ofrojnë gjithashtu një nivel të nuancuar mbështetjeje për klientët e tyre në kanale të shumta.

 • Fokusi i mbështetjes telefonike: 

OFX dhe Western Union: Ofroni mbështetje telefonike si kanal parësor, duke u ushqyer atyre që preferojnë ndihmën e personalizuar.

 • Opsione të kufizuara: 

Payoneer dhe Xoom: Mbështetja e klientit mund të jetë kryesisht e bazuar në internet (email, chat) me akses potencialisht të kufizuar në telefon.

Këtu është një tabelë që përmbledh pikat kryesore:

Provider Shpejtësia e transaksionit Shërbimi mbështetës
doola Shpejtë (1 ditë) Telefon, e-mail, chat
Xoom Swift (1-2 ditë pune) Kanale të kufizuara (kryesisht në internet)
PayPal Swift (1-2 ditë pune) Kanale të shumta (bisedë e drejtpërdrejtë, telefon, email)
Revolut Standard (1-4 ditë pune) Kanale të shumta (bisedë e drejtpërdrejtë, telefon, email)
OFX Standard (1-4 ditë pune) Fokusimi i mbështetjes telefonike
Payoneer Standard (1-4 ditë pune) Kanale të kufizuara (kryesisht në internet)

Konsiderata të tjera

 • Kompleksiteti i transferimit: Transfertat më komplekse që përfshijnë konvertimin e monedhës ose bankat ndërmjetëse mund të ndikojnë në kohën e përpunimit për të gjithë ofruesit.
 • Kërkesat e verifikimit: Përdoruesit e rinj mund të pësojnë vonesa gjatë verifikimit fillestar të llogarisë për disa shërbime.

Mos harroni, zgjedhja ideale varet nga nevojat tuaja specifike.

 • Për transferime urgjente: 

Jepini përparësi Western Union për opsionin e tij të mundshëm pothuajse të menjëhershëm.

 • Për një ekuilibër të shpejtësisë dhe mbështetjes: 

Konsideroni doola Money ose Revolut me opsionet e tyre të transferimit të përshpejtuar dhe kanalet e shumta të mbështetjes së klientit.

 • Për mbështetje telefonike të personalizuar: 

OFX ose doola Money mund të jenë zgjedhje të përshtatshme.

6 alternativat më të mira të mençura për pagesat ndërkombëtare

Alternativat më të mira të mençura

1. doola Paratë

Platforma e zgjedhur për sipërmarrësit globalë, doola Paratë ofron shërbime të pakrahasueshme për pagesat ndërkombëtare. Oferta e tyre kryesore është të ndihmojnë sipërmarrësit në mbarë botën. Në këtë përpjekje, doola ofron mjetet që ju nevojiten për të forcuar biznesin tuaj. Duke ju lejuar të dërgoni dhe të merrni pagesa në më shumë se 100 vende, doola mbështet çdo monedhë primare. 

Me shlyerjen e shpejtë të pagesave, sigurinë e fortë dhe përqendrimin te klienti, doola është një alternativë kryesore për paprekshmërinë e nivelit Wise pa djegur nëpër xhepa. 

Karakteristikat unike:

 • Pranimi i përhapur: Miliona tregtarë online në mbarë botën pranojnë doola, duke e bërë atë një mjet të gjithanshëm për pagesat ndërkombëtare.

 • I siguruar nga FDIC: Mbështetur nga siguria amerikane, me doola mund të keni sigurinë se paratë tuaja janë në duar të sigurta. 

 • EIN dhe konfigurimi i llogarisë bankare: doola jo vetëm që mundëson biznesin tuaj ndërkombëtar, por ndihmon klientët në çdo hap të rrugës.

  Krahasimi i çmimeve:

  doola nuk tarifon asgjë për hapjen e një llogarie dhe mbajtjen e një bilanc. Ju do të paguani vetëm një tarifë nominale prej 1% në shumicën e rasteve kur bëni transferta ndërkombëtare dhe fondet konvertohen në monedhën vendase.  

  2. Revolut

  Revolut shkon përtej vetëm transfertave ndërkombëtare. Ato ofrojnë llogari me shumë monedha që ju lejojnë të mbani dhe menaxhoni monedha të ndryshme, së bashku me karta debiti ose virtuale të lidhura për shpenzime ndërkombëtare. Ndërsa transferimet zakonisht zgjasin 1-4 ditë pune, Revolut ofron një zgjidhje gjithëpërfshirëse financiare ndërkombëtare.

  Karakteristikat unike:

  • Llogaritë me shumë valuta: Mbani dhe menaxhoni monedha të shumta brenda llogarisë suaj Revolut, duke ofruar fleksibilitet për transaksionet ndërkombëtare.

  • Kartat e lidhura të debitit/virtuale: Shpenzoni drejtpërdrejt në monedha të ndryshme duke përdorur kartën e lidhur të debitit ose virtuale, duke eliminuar nevojën për tarifa të këmbimit valutor për blerjet e përditshme.

  • Transferta pa tarifa (të kufizuara): Revolut ofron një nivel falas me një numër të kufizuar transferimesh pa tarifa në muaj. Nivelet me pagesë zhbllokojnë veçori shtesë dhe kufij më të lartë transferimi.

  Krahasimi i çmimeve:

  Struktura e çmimeve të Revolut varet nga niveli i zgjedhur i llogarisë. 

  Këtu është një pasqyrë e përgjithshme:

  • Niveli i lirë: Numri i kufizuar i transfertave pa tarifë dhe shkëmbimi valutor në muaj.

  • Nivelet e paguara: Zhbllokoni veçori shtesë si kufijtë më të lartë të transfertave, aksesin në sallën e aeroportit dhe sigurimin e udhëtimit, shpesh me një tarifë abonimi mujor.

  3. OFX 

  OFX shkëlqen në transfertat ndërkombëtare të parave të sigurta dhe transparente për nevojat personale dhe ato të biznesit. Ato ofrojnë kurse këmbimi konkurrues me një strukturë të qartë tarifash, duke ju lejuar të planifikoni transfertat tuaja në mënyrë efektive. Ndërsa transferimet zakonisht zgjasin 1-4 ditë pune, OFX i jep përparësi transparencës dhe mbështetjes së klientit.

  Karakteristikat unike:

  • Tarifat konkurruese dhe transparenca: OFX krenohet me kurse këmbimi konkurrues me shënjime minimale në krahasim me kursin e mesëm të tregut. Për më tepër, struktura e tyre e tarifave është transparente, duke ju lejuar të shihni koston totale në fillim.

  • Përqendrohuni në sigurinë: OFX i jep përparësi sigurisë me veçori të tilla si vërtetimi me shumë faktorë dhe kriptimi në nivel banke për të mbrojtur informacionin tuaj financiar.

  • Ndihma telefonike: OFX ofron mbështetje telefonike të dedikuar për ata që preferojnë asistencë të personalizuar me transferimet e tyre.

  Krahasimi i çmimeve:

  OFX ofron një ndarje të qartë të tarifave, duke përfshirë:

  • Tarifat e transferimit: Tarifat zakonisht përbëhen nga një tarifë fikse për transfertë, e cila mund të ndryshojë në varësi të shumës së transferimit dhe vendit të destinacionit.

  • Konvertimi i valutës: OFX përdor një kurs këmbimi konkurrues me një rritje minimale në krahasim me kursin e mesëm të tregut.

  4. Paguesi 

  Payoneer kujdeset në mënyrë specifike për nevojat e përkthyesve të pavarur dhe bizneseve që operojnë ndërkombëtarisht. Ato ofrojnë një kombinim unik shërbimesh, duke përfshirë transfertat ndërkombëtare të parave, marrjen e pagesave nga klientët ose tregjet dhe menaxhimin e kartave virtuale të debitit për shpenzime në monedha të ndryshme. Transferimet zakonisht zgjasin 1-4 ditë pune.

  Karakteristikat unike:

  • Platforma miqësore me përkthyes të pavarur: Payoneer thjeshton procesin e marrjes së pagesave nga klientët ose tregjet ndërkombëtare. Ato ofrojnë llogari lokale të marrjes në vende të zgjedhura, duke thjeshtuar procesin e mbledhjes.

  • Kartat virtuale të debitit: Payoneer ofron karta debiti virtuale të lidhura me llogarinë tuaj, duke ju lejuar të shpenzoni ndërkombëtarisht me lehtësi dhe të shmangni tarifat e transaksioneve të huaja.

  • Zgjidhjet e pagesave për bizneset: Payoneer ofron zgjidhje të ndryshme biznesi, duke përfshirë pagesën e kontraktorëve ndërkombëtarë, menaxhimin e pagesave masive dhe thjeshtimin e pajtueshmërisë tatimore për transaksionet ndërkombëtare.

  Krahasimi i çmimeve:

  Tarifat e Payoneer mund të ndryshojnë në varësi të shërbimit të përdorur dhe llojit të llogarisë suaj. Këtu është një ndarje e përgjithshme:

  • Tarifat e transferimit: Mund të aplikohen tarifa për dërgimin dhe marrjen e transfertave ndërkombëtare.

  • Tarifat e transaksionit: Disa transaksione si përdorimi i kartës ose tërheqjet nga ATM mund të kenë tarifa shtesë.

  • Tarifat e pasivitetit të llogarisë: Llogaritë joaktive mund të jenë subjekt i tarifave mujore.

  5. Xoom 

  Xoom kujdeset për transferimet ndërkombëtare të parave me fokus në lehtësinë dhe komoditetin ndaj përdoruesit. Ato ofrojnë transferta online në një gamë të gjerë vendesh, shpesh me dorëzim brenda 1-2 ditëve të punës. Megjithëse nuk është opsioni më i shpejtë, Xoom ofron një ekuilibër të mirë midis shpejtësisë dhe lehtësisë së përdorimit.

  Karakteristikat unike:

  • Platforma miqësore për përdoruesit: Platforma e Xoom është e njohur për thjeshtësinë dhe lehtësinë e saj të navigimit, duke e bërë atë të përshtatshme për përdoruesit që janë të rinj në transferimet ndërkombëtare.

  • Opsione të shumëfishta të dorëzimit: Xoom i ofron marrësit fleksibilitet me opsione si depozita bankare, rimbushja e portofolit celular ose marrja e parave në vende të zgjedhura.

  • Oferta promovuese: Xoom herë pas here ofron promovime dhe zbritje në tarifat e transfertave, duke e bërë atë potencialisht me kosto efektive për transferime specifike.

  Krahasimi i çmimeve:

  Tarifat e Xoom mund të ndryshojnë në varësi të shumës së transferimit, vendit të destinacionit dhe mënyrës së zgjedhur të dorëzimit. Në përgjithësi, ato bien brenda intervalit të mesëm në krahasim me ofruesit e tjerë. Këtu është një ndarje:

  • Tarifat e transferimit: Tarifat zakonisht përbëhen nga një tarifë fikse për transferim dhe një përqindje e shumës së transferimit. Kostot mund të ndryshojnë në bazë të faktorëve të përmendur më lart.

  • Konvertimi i valutës: Xoom përdor kurset e veta të këmbimit, të cilat mund të përfshijnë një ngritje në krahasim me kursin e mesëm të tregut.

  6.Western Union

  Western Union shkëlqen në marrjen e shpejtë të parave te marrësi juaj. Ata mburren me një rrjet të gjerë vendndodhjesh agjentësh fizikë në mbarë botën, duke lejuar marrjen e parave edhe në zona të largëta. Ndërkohë që ofrohen transferime në internet, Western Union shkëlqen për lehtësinë e tij të hyrjes dhe opsionet e transferimit pothuajse të menjëhershëm në disa raste (disponueshmëria dhe koha e përpunimit mund të ndryshojnë sipas vendit të destinacionit dhe rregulloreve).

  Karakteristikat unike:

  • Rrjeti i pashembullt i marrjes së parave të gatshme: Rrjeti i gjerë i vendndodhjeve të agjentëve të Western Union e bën atë një mjet shpëtimi për ata që nuk kanë llogari bankare ose kërkojnë qasje të menjëhershme në para.

  • Komoditet në këmbë: Ju mund të filloni transferimet personalisht në një vendndodhje të agjentit të Western Union, duke ofruar një alternativë ndaj shërbimeve vetëm në internet.

  • Fokusimi i shpejtësisë: Western Union i jep përparësi shpejtësisë, me transferta pothuajse të menjëhershme të disponueshme në disa korridore.

  Krahasimi i çmimeve:

  Lehtësia e Western Union ka një kosto. Këtu është një përmbledhje e strukturës së tyre të çmimeve:

  • Tarifat e transferimit: Tarifat mund të jenë në anën më të lartë në krahasim me alternativat Wise, veçanërisht për shuma më të vogla transferimi.

  • Kurset më pak transparente të këmbimit: Kurset e këmbimit të Western Union mund të përfshijnë shënjime në krahasim me kursin mesatar të tregut të përdorur nga Wise. Kjo mund të ndikojë në shumën e marrë nga marrësi juaj.

  Si doola Money mund t'i bëjë transferimet tuaja pa probleme?

  Adresimi i deklaratës sonë thelbësore të problemit – talenti është kudo; mundësia nuk është, doola u ofron sipërmarrësve mjetet dhe burimet që u nevojiten për ta vendosur biznesin e tyre në një trajektore rritjeje. Përputhshmëria, mbajtja e kontabilitetit dhe shërbimet tona të ngjashme u japin vlerë klientëve tanë në disa mënyra.

  Sign up për doola Money sot dhe përjetoni shërbime superiore që na lejojnë të mbajmë 98% të klientëve tanë.

  FAQs

  FAQ

  Pse bizneset duhet të zgjedhin doola Money në vend të shërbimeve të tjera ndërkombëtare të pagesave?

  Doola Money shquhet duke ofruar shërbime financiare të përshtatura për banorët jo-SHBA që dëshirojnë të operojnë biznese me bazë në SHBA. Me tarifat konkurruese të transaksioneve, kurset superiore të këmbimit dhe një platformë miqësore për përdoruesit, doola Money ofron një përvojë të qetë. 

  Si i optimizon doola Money kursin e këmbimit të monedhës për transaksionet ndërkombëtare?

  Doola Money përdor teknologjinë më të avancuar për të ofruar kurse këmbimi në kohë reale, duke siguruar që bizneset të përfitojnë nga kushtet më të favorshme pa markime të konsiderueshme. Duke minimizuar kostot e transaksionit dhe duke ofruar çmime transparente, doola Money ndihmon kompanitë të kursejnë para dhe të menaxhojnë financat e tyre në mënyrë më efektive në tregun global.

  Çfarë masash sigurie zbaton doola Money për të mbrojtur transaksionet ndërkombëtare?

  Siguria është një shqetësim kryesor, kështu që ne zbatojmë standarde të fuqishme të kriptimit dhe jemi në përputhje me kornizat e rrepta rregullatore të SHBA për të mbrojtur çdo transaksion. Këto masa mbrojnë kundër mashtrimit dhe sigurojnë që të dhënat e klientëve dhe transaksionet financiare të jenë të sigurta, duke u dhënë bizneseve qetësi kur merren me pagesat ndërkombëtare.

  Si mund të përfitojnë veçanërisht startup-et dhe bizneset e vogla nga përdorimi i doola Money për pagesa ndërkombëtare?

  Doola Money është krijuar posaçërisht për të mbështetur nevojat unike të startup-eve dhe bizneseve të vogla me veçori si tarifat minimale të transaksionit, konfigurimi i drejtpërdrejtë i llogarisë dhe mbështetje gjithëpërfshirëse ndaj klientit. Për më tepër, doola Money ofron aftësi integruese me mjete të ndryshme biznesi, duke lehtësuar operacionet më të buta dhe duke u mundësuar bizneseve të fokusohen në rritje dhe jo në kompleksitetin financiar.

  Çfarë kufizimesh kanë bankat tradicionale që doola Money i kapërcen?

  Bankat tradicionale shpesh kanë nevojë të arrijnë teknologjinë dhe fleksibilitetin, duke çuar në tarifa më të larta, kohë më të ngadalta të transaksioneve dhe kurse këmbimi më pak të favorshme për pagesat ndërkombëtare. Doola Money i kapërcen këto kufizime duke ofruar një shërbim të efektshëm, të drejtuar nga teknologjia, që ofron transaksione të shpejta, kosto më të ulëta dhe kurse më të mira këmbimi, duke e bërë atë një opsion më tërheqës për bizneset e angazhuara në tregtinë ndërkombëtare.

  Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

  Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

  Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.