Me asetet dixhitale që po bëhen gjithnjë e më të njohura nga dita në ditë, zgjedhja e shkëmbimit më të mirë të kriptove është hapi i parë drejt suksesit si një investitor me përvojë ose fillestar i kriptove. Këto shkëmbime ju ofrojnë të gjitha mjetet që ju nevojiten për të blerë dhe shitur kriptomonedha si Bitcoin, Dogecoin dhe shumë të tjera në mënyrë të sigurt.

11 Shkëmbimet dhe aplikacionet më të mira të kriptove në 2024

Me asetet dixhitale që po bëhen gjithnjë e më të njohura nga dita në ditë, zgjedhja e shkëmbimit më të mirë të kriptove është hapi i parë drejt suksesit si një investitor me përvojë ose fillestar i kriptove. Këto shkëmbime ju ofrojnë të gjitha mjetet që ju nevojiten për të blerë dhe shitur kriptomonedha si Bitcoin, Dogecoin dhe shumë të tjera në mënyrë të sigurt.

Prandaj, investitorët mund të zgjedhin lehtësisht shkëmbimin që u përshtatet më së miri duke kontrolluar sigurinë e tyre, opsionet financiare, tarifat, disponueshmërinë, ofertat, aftësitë celulare dhe veçoritë si aksionet, ruajtja e aseteve dixhitale dhe huadhënia.

Cilat janë shkëmbimet e kriptomonedhës?

Me pak fjalë, shkëmbimet e kriptomonedhave janë tregje ose platforma në internet që ju lejojnë të blini, shisni ose tregtoni kriptovaluta të ndryshme. Mendoni për shkëmbimet e kriptove si tregje dixhitale ku njerëzit mund të shkëmbejnë një kriptomonedhë për një tjetër ose monedha tradicionale fiat si dollari amerikan ose euro. Shkëmbimet e kriptove lehtësojnë transaksionet duke përputhur blerësit dhe shitësit duke ofruar një platformë për tregtim.

Si të zgjidhni një shkëmbim kriptomonedhe?

Zgjedhja e një shkëmbimi kriptosh mund të jetë sfiduese, veçanërisht tani që kemi shumë opsione. Për të marrë një vendim të përsosur dhe të informuar, duhet të merrni parasysh disa faktorë si siguria, tarifat e transaksionit, kriptovalutat e disponueshme në platformë dhe shumë të tjerë që do të shqyrtojmë.

1. Prioriteti i masave të sigurisë

Kur zgjidhni një shkëmbim kripto, duhet të siguroni sigurinë e tij. Kjo është parësore sepse shkëmbimet e kriptove janë bërë objektiva kryesore për hakerat. Ju ndoshta keni dëgjuar se një shkëmbim i veçantë është komprometuar ose hakuar dhe miliarda investime janë zhdukur në ajër. Mos jini viktimë; sigurohuni që fondet tuaja të jenë të sigurta duke zgjedhur një shkëmbim me masa të forta sigurie

2. Kryerja e një kërkimi të plotë

Përpara se të krijoni një llogari me çdo shkëmbim kriptomonedhe, është thelbësore të bëni një kërkim të plotë për të siguruar që investimi juaj të jetë i sigurt. Vlerësoni reputacionin e shkëmbimit, duke marrë parasysh komentet e përdoruesve (mbështetja e klientit) dhe deklaratat zyrtare. Gjithashtu, kontrolloni incidentet e kaluara të sigurisë dhe vlerësoni strategjitë e reagimit të shkëmbimit.

3. Ndërfaqja e përdoruesit dhe përvoja

Një ndërfaqe miqësore për përdoruesit mund ta bëjë përvojën tuaj tregtare të shkëlqyer, veçanërisht nëse jeni fillestar. Kontrolloni nëse platforma është e lehtë për t'u përdorur, çfarë mbështet, mënyrat e pagesës dhe çiftet e monedhave të disponueshme.

Lloje të ndryshme të shkëmbimeve të kriptove

Si të zgjidhni një shkëmbim kriptomonedhe

Ekzistojnë tre lloje të shkëmbimeve kriptosh nga të cilat mund të zgjidhni dhe të kuptuarit se çfarë i veçon ato mund t'ju ndihmojë të vendosni se cilin të përdorni pavarësisht prejardhjes suaj të kriptos. Ata janë:

Shkëmbimi i centralizuar (CEX)

Shkëmbimet e centralizuara janë lloji më i zakonshëm i shkëmbimit të kriptove që kemi atje. Ato funksionojnë si platforma të palëve të treta që lehtësojnë blerjen, shitjen dhe tregtimin e kriptomonedhave. Në një shkëmbim të centralizuar, përdoruesit depozitojnë fondet e tyre në llogaritë e menaxhuara nga shkëmbimi, i cili vepron si një ndërmjetës në ekzekutimin e tregtimeve. Shembuj të CEX përfshijnë Coinbase, Binance dhe shumë të tjerë.

Shkëmbimi i Decentralizuar (DEX)

Shkëmbimet e decentralizuara janë platforma që funksionojnë pa nevojën e një autoriteti qendror. Ato mundësojnë tregtimin peer-to-peer të kriptomonedhave drejtpërdrejt midis përdoruesve pa pasur nevojë për një palë të tretë të besuar për të mbajtur fonde. Shkëmbimet e decentralizuara mbështeten në kontratat inteligjente dhe teknologjinë blockchain për të lehtësuar tregtinë në mënyrë të sigurt dhe transparente. Shembuj të Shkëmbimeve të Decentralizuara përfshijnë Pancakeswap në BSC, Uniswap në Ethereum dhe shumë të tjera.

Shkëmbimi nga kolegët (P2P)

Shkëmbimet peer-to-peer janë platforma në internet që lejojnë përdoruesit të tregtojnë asetet e kriptove drejtpërdrejt dhe privatisht pa ndërmjetës. Platforma ka një ruajtje që lehtëson besimin midis blerësve dhe shitësve. Ata operojnë duke lidhur blerësit dhe shitësit drejtpërdrejt përmes platformave online. Blerësit mund të gjejnë shitësit që ofrojnë kriptomonedhën e dëshiruar dhe të negociojnë kushtet drejtpërdrejt me shitësin, duke përfshirë çmimin dhe mënyrën e pagesës. Pas verifikimit të pagesës, shitësi i lëshon blerësit kriptomonedhën. Shembuj të shkëmbimeve P2P përfshijnë Binance, OKEx, Huobi dhe shumë të tjerë.

Si të krijoni një llogari të shkëmbimit të kriptomonedhave

Si të krijoni një llogari të shkëmbimit të kriptomonedhës

Kur krijoni një llogari të shkëmbimit të kriptomonedhave, është e rëndësishme t'i jepni përparësi sigurisë duke zgjedhur një shkëmbim me reputacion, duke aktivizuar 2FA dhe duke i mbajtur të sigurta kredencialet tuaja të hyrjes. Është po aq e rëndësishme të jesh i vetëdijshëm për mashtrimet e mundshme të phishing.

Hyni në llogarinë tuaj të shkëmbimit vetëm përmes kanalit zyrtar.

1. Regjistrohuni

Vizitoni faqen zyrtare të platformës dhe filloni procesin e regjistrimit. Futni emailin tuaj dhe fjalëkalimin e fortë (një kombinim i shkronjave të mëdha dhe të vogla, numrave dhe karaktereve speciale) për të krijuar një llogari. Krijimi i një fjalëkalimi unik që nuk e keni përdorur kurrë diku tjetër është i rëndësishëm.

2. Jepni informacion personal

Plotësoni të dhënat e kërkuara personale si emri juaj i plotë, adresa e emailit dhe nganjëherë numri i telefonit. Kaloni kushtet e shërbimit dhe politikën e privatësisë së shkëmbimit dhe më pas pranojini nëse pranoni t'i përmbaheni.

3. Aktivizo vërtetimin me dy faktorë (2FA)

Sigurohuni që të aktivizoni 2FA për të rritur sigurinë e llogarisë tuaj të shkëmbimit të kriptomonedhave. Ky proces shton një shtresë shtesë mbrojtjeje duke kërkuar një formë të dytë verifikimi, si p.sh. dërgimi i një kodi verifikimi në pajisjen tuaj celulare dhe fjalëkalimi kur identifikoheni.

4. Depozitoni para në llogarinë tuaj

Pasi llogaria juaj të konfigurohet dhe verifikohet, mund të depozitoni fonde në llogarinë tuaj të këmbimit duke përdorur metoda të ndryshme pagese të mbështetura nga bursa dhe të filloni tregtimin.

Shkëmbimet dhe aplikacionet kryesore të kriptove

Lloje të ndryshme kripto-shkëmbimesh

1.Binance

Binance u themelua në vitin 2017 nga Changpeng Zhao (CZ), një zhvillues softuerësh dhe tani qëndron si një nga shkëmbimet më të mëdha të kriptomonedhave në nivel global për nga vëllimi i tregtimit. E njohur për përzgjedhjen e saj të gjerë të opsioneve dhe veçorive të tregtimit, Binance u ofron përdoruesve të saj një përzgjedhje të gjerë të kriptomonedhave për të tregtuar me tarifa të ulëta tregtimi.

Si një shkëmbim i decentralizuar, Binance synon të sigurojë një përvojë të fuqishme tregtare për përdoruesit e saj. Pavarësisht nga popullariteti i tij, Binance ka hasur në shqyrtimin rregullator dhe çështje ligjore, me CZ që u tërhoq si CEO pas një zgjidhjeje për pastrimin e parave në 2023.

Pavarësisht kompleksitetit dhe çështjeve ligjore, kontributet e CZ në hapësirën e kriptove kanë lënë një ndikim të qëndrueshëm.

rekuizitë

 • Një përzgjedhje e gjerë e kriptomonedhave (mbi 600 për tregtarët globalë).
 • Tarifa të ulëta të tregtimit (0.10% tarifa për tregtimin në vend dhe 4.5% blerje me kartë debiti).
 • Karakteristika të avancuara të tregtimit si tregtimi në vend, tregtimi i opsioneve, tregtimi i të ardhmes dhe lloje të ndryshme porosish që u shërbejnë tregtarëve të rinj dhe me përvojë.

Cons

 • Çështje rregullatore në vende të ndryshme.
 • Karakteristikat e tij të gjera dhe opsionet e tregtimit mund të jenë sfiduese për fillestarët.
 • Karakteristika të kufizuara për përdoruesit amerikanë.
 • Shërbim i dobët ndaj klientit. Disa përdorues raportojnë sfida në marrjen e mbështetjes në kohë dhe zgjidhjen e problemeve.

karakteristika

 • Opsionet e grafikut.
 • Tregtimi i marzhit (duke përjashtuar përdoruesit e SHBA).
 • Aplikacione celulare.
 • Qindra kriptovaluta.
 • Opsionet e përparuara të tregtimit si tregtimi i të ardhmes, tregtimi në vend dhe tregtimi i opsioneve.
 • Llojet e shumëfishta të porosive përfshijnë porositë e tregut, urdhrat limit, urdhrat e ndalimit të kufirit, urdhrat e ndalimit në fund, urdhrat e ndalimit në treg dhe porositë vetëm pas.

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në Binance

 • BTC
 • ETH
 • ADA
 • COMP
 • LTC
 • ATOM
 • DASH

2. Crypto.com

Crypto.com është një platformë shkëmbimi kriptomonedhash e themeluar në vitin 2016 në Hong Kong. Ai krenohet me një ekosistem të gjerë të aseteve dixhitale, duke përfshirë blockchain-in e tij të pronarit, Crypto.org Chain, dhe një token vendas të quajtur CRO.

Një nga veçoritë e tij të spikatura është aplikacioni celular Crypto.com, i cili u ofron përdoruesve një gamë të plotë funksionesh të tilla si blerja, shitja, tregtimi, kryerja e pagesave me kripto dhe fitimi i interesit për kripto. Crypto.com shquhet si një zgjedhje kryesore për ata që kërkojnë një përvojë të fuqishme të tregtimit të kriptove celulare me veçori dhe asete të ndryshme mbështetëse.

rekuizitë

 • Ofron një gamë të gjerë asetesh të mbështetura (mbi 250).
 • Tarifa e ulët (0.00% deri në 0.075%).
 • Ofron një ekosistem gjithëpërfshirës të aseteve dixhitale (Crypto.org Chain dhe CRO).
 • Aksesueshmëri globale me disponueshmëri në 90 vende në mbarë botën.
 • Produkte kripto-gjeneruese (përdoruesit mund të fitojnë interes).
 • Ai i jep përparësi përvojës së përdoruesit përmes aplikacionit celular.

Cons

 • Sfidat me mbështetjen e klientit.

karakteristika

 • Ka një kartë Crypto Visa.
 • Aplikacioni celular i krijuar për lehtësinë e përdorimit dhe aksesin në lëvizje.
 • Zinxhiri Crypto.org që mbështet DeFi të ndryshme.

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në Crypto.com

 • BTC
 • ETH
 • USDT
 • BNB
 • SOL
 • XRP
 • USDC
 • ADA
 • DOGE
 • AVAX

3. Coinbase

Coinbase është një shkëmbim i shquar i kriptomonedhave i themeluar në vitin 2012 për të lehtësuar blerjen, shitjen dhe ruajtjen pa probleme të Bitcoin dhe kriptomonedhave të tjera. Ai u shërben mbi 100 vendeve dhe mbështet asete të mëdha që i kalojnë 5,500. Pavarësisht tarifave relativisht të larta të tregtimit dhe reagimeve të përziera të përdoruesve, Coinbase mbetet një zgjedhje popullore për investitorët fillestarë dhe me përvojë të kriptove.

rekuizitë

 • Ka një ndërfaqe miqësore për përdoruesit.
 • Ka një gamë të gjerë asetesh të mbështetura (mbi 5,500).
 • Ai siguron fondet dixhitale dhe ruan bilancet e dollarit amerikan në llogaritë bankare të siguruara nga FDIC.
 • Ai ofron opsione për ruajtjen e kriptomonedhave si për ruajtjen ashtu edhe për atë jo-kujdestare.
 • Disponueshmëria globale (mbi 100 vende).
 • Ofron një gamë të gjerë mënyrash pagese si transferta bankare dhe transferta ACH.

Cons

 • Tarifat e larta variojnë nga 0% në 0.60%, në varësi të vëllimit të tregtisë.
 • Mbështetje e dobët e klientit.
 • Mbyllje të papritura të llogarive.

karakteristika

 • Opsionet kujdestare dhe jo-kujdestare.
 • Aplikacion celular për pajisjet iOS dhe Android.
 • Mënyra të shumta pagese.

Kriptomonedha të njohura të disponueshme në Coinbase

 • BTC
 • ETH
 • USDT
 • BNB
 • SOL
 • ADA
 • DOGE

4. Kraken

Kraken u lançua në 2011 në San Francisko. Është i njohur për platformën e tij tregtare të nivelit profesional dhe gamën e gjerë të kriptomonedhave të mbështetura.

Ajo ofron dy platforma kryesore: platformën e saj standarde tregtare dhe Kraken Pro, e cila ofron mjete të avancuara të analizës së grafikëve. Ndërsa tarifat e blerjes së menjëhershme të Kraken mund të jenë të larta, platforma e saj Pro ofron një strukturë tarifash të niveleve që përfiton tregtarët me volum të lartë.

Kraken ruan reputacionin e tij si një vend tregtimi i besueshëm dhe profesional në tregun e kriptomonedhave.

rekuizitë

 • Ka ndërtuar reputacionin e saj për sigurinë dhe besueshmërinë gjatë viteve.
 • Mbështet mbi 200 kriptovaluta.
 • Platformë e nivelit profesional. Kraken Pro ofron mjete të personalizueshme të analizës së grafikut.
 • Tarifa të ulëta (Kraken Pro). Tarifat e prodhuesit mund të bien në 0% dhe tarifat e marrësit në 0.10% për tregtarët me vëllime të konsiderueshme tregtare.

Cons

 • Opsione të kufizuara financimi. Transferimet ACH, të përdorura zakonisht në SHBA, nuk mbështeten.
 • Nuk është i disponueshëm në të gjitha shtetet e SHBA.
 • Tarifat e blerjes së menjëhershme në platformën qendrore mund të shkojnë deri në 1.5%

karakteristika

 • Ai ka dy platforma: platformën e tij standarde dhe Kraken Pro.
 • Kraken Pro ka mjete të personalizueshme të analizës së grafikut.
 • Mbështet tregtimin e marzhit.

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në Kraken

 • BTC
 • ETH
 • XRP
 • LTC
 • USDT
 • ETH

5. Bybit

bybit është një platformë e shquar e shkëmbimit të kriptomonedhave e njohur për shërbimet e saj të nivelit profesional dhe ofertat e ndryshme të produkteve.

Ajo u themelua nga CEO Ben Zhou në Mars 2018, e ka selinë në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe është e regjistruar në Ishujt e Virgjër Britanikë. Bybit u shërben mbi 10 milionë përdoruesve dhe institucioneve në mbarë botën. Bybit mbështet tregtimin me levë deri në 100X në produktet e derivateve.

Me përkushtimin e tij ndaj shërbimit cilësor dhe inovacionit, Bybit mbetet një zgjedhje kryesore për tregtarët e kriptove të të gjitha niveleve.

rekuizitë

 • Shfrytëzoni tregtimin deri në 100x në produktet derivative.
 • Mbështetje shumëgjuhëshe për klientët.
 • Platformë profesionale me motor të përshtatjes ultra të shpejtë.
 • Një gamë e gjerë aktivesh dhe kontratash kriptomonedhash (mbi 100 tokena).

Cons

 • Zgjedhja e kufizuar e aseteve.
 • I kufizuar në disa vende.
 • Rrezik i lartë me levë.

karakteristika

 • Bleni opsionet e kriptove.
 • Tregtimi në vend (0.10% për tregtimin spot dhe 0.06% për tregtimin e përhershëm dhe të së ardhmes)
 • Tregu NFT.
 • Derivatet si kontratat e së ardhmes dhe opsionet.

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në Bybit

 • BTC
 • ETH
 • DOGE
 • SOL
 • LTC
 • APE
 • AVAX
 • DOT
 • MATIC

6. Kucoin

KuCoin është një shkëmbim i shquar i kriptomonedhave i themeluar në vitin 2017 dhe me seli në Seychelles. Me një prani globale në mbi 200 vende dhe duke u shërbyer mbi 20 milionë përdoruesve, KuCoin ofron një gamë të gjerë funksionesh, duke përfshirë blerjen, shitjen dhe tregtimin e kriptomonedhave.

rekuizitë

 • Ekziston një tarifë e ulët tregtimi nga 0.005% në 0.1% për tregti dhe një zbritje prej 20% kur përdorni tokenin e tij vendas (KCS).
 • Një përzgjedhje e gjerë e kriptomonedhave (mbi 700).
 • Përdoruesit mund të fitojnë interes në kripto.

Cons

 • Shqetësimet për pajtueshmërinë rregullatore dhe shkeljet e sigurisë në të kaluarën.
 • Qasje e kufizuar e veçorive për përdoruesit me bazë në SHBA.
 • Shqyrtime negative mbi procesin e tërheqjes dhe mbështetjen e klientit.

karakteristika

 • Ofron opsione për tregtimin e marzhit, P2P dhe të së ardhmes.
 • Aftësia për të vendosur ose huazuar kripto për të fituar shpërblime.
 • Zbritje me KuCoin Token (KCS).

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në KuCoin

 • BTC
 • ETH
 • DOT
 • DOGE
 • XRP
 • SHIB

7. Vula e bitit

Bitstamp është një nga shkëmbimet pioniere të kriptomonedhave. I lançuar në vitin 2011, është një nga platformat më të hershme për tregtimin e Bitcoin. Me fokus në thjeshtësinë dhe aksesueshmërinë, Bitstamp ofron një ndërfaqe miqësore për përdoruesit për fillestarët dhe investitorët e rastësishëm të kriptove.

Bitstamp krenohet me një histori të gjatë të mbështetjes së përdoruesve të kriptove dhe ofrimit të tarifave konkurruese tregtare, duke filluar nga 0.40%. Ai mbështet mbi 80 kriptovaluta për tregtimin spot dhe lejon depozitat fiat në USD, EUR dhe GBP.

Bitstamp është një zgjedhje popullore për ata që kërkojnë një platformë të sigurt dhe të drejtpërdrejtë për të blerë, shitur dhe menaxhuar investimet e tyre kripto.

rekuizitë

 • Mbështet mbi 80 kriptovaluta.
 • Ofron tarifa tregtare konkurruese duke filluar nga 0.40%.
 • Shtë i lehtë për t’u përdorur.
 • Reputacion i mirë për mbështetjen e përdoruesve të kriptove.

Cons

 • Ka një listë relativisht të shkurtër të monedhave të mbështetura për vendosje.
 • Nuk ka veçori të huadhënies ose tregtim të marzhit.

karakteristika

 • Mbështet monedhat fiat.
 • Mbështetja e klientit (seksioni i postës elektronike, telefonit dhe ndihmës).
 • Ndërfaqja miqësore për përdoruesit.

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në Bitstamp

 • BTC
 • ETH
 • LTC
 • USDT
 • USDC

8. OKX

Zgjatja OKX është një platformë këmbimi kriptovalutash dhe portofol me bazë në Seychelles e lançuar si OKEX në 2017 dhe e riemërtuar (OKX) në janar 2022. E themeluar nga Mingxing "Star" Xu dhe aktualisht e udhëhequr nga CEO Jay Hao, OKX u shërben miliona njerëzve në mbarë botën.

Ajo ofron mbi 350 kriptovaluta dhe 500 çifte tregtare, ndërsa portofoli OKX mbështet mbi 30 rrjete dhe ofron një shkëmbim të decentralizuar, treg NFT dhe DApps. Opsionet e levës përfshijnë deri në 10X për tregtimin e marzhit dhe deri në 125X për të ardhmen dhe shkëmbimet e përhershme.

OKX operon në mbi 200 vende, por nuk është i disponueshëm për banorët e SHBA.

rekuizitë

 • Tarifa të ulëta që fillojnë nga 0.10%, duke u ulur me vëllime më të larta të tregtimit.
 • Ofron mbi 350 kriptovaluta dhe 500 çifte tregtare.
 • Portofoli OKX mbështet mbi 30 rrjete.
 • Opsionet e levës përfshijnë deri në 10X për tregtimin e marzhit dhe deri në 125X për të ardhmen dhe shkëmbimet e përhershme.

Cons

 • Nuk është në dispozicion për banorët e SHBA.
 • Rreziqet e sigurisë ashtu si çdo shkëmbim tjetër i centralizuar.
 • Likuiditeti dhe manipulimi i tregut.

karakteristika

 • Tregtim spot dhe derivatesh.
 • Një platformë lëshimi.
 • Kredi kripto.
 • Bots tregtare.

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në OKX

 • BTC
 • ETH
 • SHIB
 • FANTËZIM
 • DOGE
 • DOT
 • SOL
 • MATIC
 • XRP

9. Binjakët

Binjakët është një shkëmbim kriptovalutash me bazë në Nju Jork që i jep përparësi sigurisë dhe pajtueshmërisë rregullatore. E themeluar nga Tyler dhe Cameron Winklevoss, Gemini ofron një platformë miqësore për përdoruesit që u shërben tregtarëve fillestarë dhe me përvojë.

Ai mbështet mbi 80 kriptovaluta dhe 21 çifte tregtare dhe është i aksesueshëm në mbi 60 vende, përfshirë Shtetet e Bashkuara.

Me fokus në mbrojtjen e investitorëve, Gemini ofron mbulim sigurimi dhe gjithashtu ka arritur certifikatat SOC 1 Type 2 dhe SOC 2 Type 2.

rekuizitë

 • Ka prioritet sigurinë dhe pajtueshmërinë rregullatore.
 • Mbështet një gamë të gjerë kriptomonedhash (mbi 80 kriptomonedha dhe 21 çifte tregtare).
 • Ofron tregtimin e marzhit me levë deri në 100x.

Cons

 • Struktura e tarifës varet nga produkti dhe niveli i përdorimit.
 • Zgjedhje e kufizuar e kriptomonedhës në krahasim me shkëmbimet e tjera.

karakteristika

 • Mbulesa e sigurimit.
 • Ndërfaqja miqësore për përdoruesit.
 • Produkte si Gemini ActiveTrader, Gemini Custody dhe Gemini Derivatives.

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në Gemini

 • BTC
 • ETH
 • XRP
 • FANTËZIM
 • ADA
 • DAI
 • LTC
 • USDC
 • LINK

10. eTorus

eToro është një platformë e shquar brokerimi dhe tregtimi social në internet e themeluar në vitin 2007. Me seli në Tel Aviv, ajo ofron një gamë të gjerë instrumentesh financiare për tregtim, duke përfshirë kriptovalutat, aksionet, indekset, monedhat, mallrat dhe fondet e tregtuara në këmbim (ETF).

eToro shquhet për veçoritë e tij novatore të tregtimit social, duke i lejuar përdoruesit të kopjojnë tregtitë e investitorëve me përvojë ose të ndajnë strategjitë e tyre të tregtimit. eToro mbetet një lojtar lider në hapësirën e tregtimit në internet, duke u zhvilluar vazhdimisht për të përmbushur nevojat e bazës së saj të ndryshme të përdoruesve.

rekuizitë

 • Mbështet tregtimin e mbi 80 kriptomonedhave.
 • Ofron një gamë të gjerë mjetesh financiare për tregtim.
 • Përdor masa si portofoli i ftohtë dhe 2FA për siguri të shtuar.
 • Është e rregulluar në disa juridiksione.
 • Lejon përdoruesit të kopjojnë tregtitë e investitorëve të suksesshëm, nga të cilat mund të përfitojnë investitorët e rinj.

Cons

 • Tregtimi i marzhit nuk është i disponueshëm për përdoruesit e SHBA.
 • Proceset e dobëta të tërheqjes.
 • Mungon transparenca e tarifave (tarifat e fshehura).
 • Është mjaft e shtrenjtë; një tarifë tregtimi prej 1%, një tarifë prej 5 dollarë për tërheqjet e parave të gatshme (tërheqje minimale 30 dollarë), një tarifë për konvertimin e monedhës dhe një tarifë joaktiviteti prej 10 dollarësh.

karakteristika

 • Platformë miqësore për përdoruesit.
 • Tregti sociale.
 • Portofolin kripto ku ju keni kontroll të plotë të kriptos suaj.
 • CopyPortfolio (portofole të larmishme investimesh).

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në eToro

 • BTC
 • ETH
 • LTC
 • XRP
 • ADA

11. BitMart

BitMart është një shkëmbim i shquar i centralizuar i kriptovalutave që u shërben mbi 9 milionë përdoruesve në mbarë botën. Ajo u themelua në 2017 nga Sheldon Xia dhe u bë e disponueshme publikisht në mars 2018.

BitMart ofron shërbime të gjera, duke përfshirë tregtimin e aseteve kripto, mundësi investimi si aksionet dhe huadhëniet, kontratat derivative, produktet e kursimit dhe opsionet e zgjeruara të tregtimit në vend.

Funksioni i BitMart Futures Trading, i prezantuar në vitin 2020, u mundëson tregtarëve të shkëmbejnë aktive me opsione levash që variojnë nga 5x në 100x.

rekuizitë

 • I jep përparësi sigurisë.
 • Ofron tregti në kohë reale në mbi 180 vende.
 • Mbështet mbi 1000 kriptovaluta dhe ofron mbi 700 çifte tregtare.
 • Një gamë e gjerë shërbimesh nga tregtimi i aseteve deri te mundësitë e investimit.

Cons

 • Përdor një strukturë tarifash të shkallëzuar bazuar në vëllimin e tregtimit dhe bilancin e BMX, i cili mund të jetë më i lartë për disa përdorues. Në tarifat e tregtimit, tarifat e markerit dhe marrësit fillojnë me 0.25%, ndërsa në tregtimin e së ardhmes, tarifa e markerit është 0.04%, dhe tarifa e marrësit është 0.06%.
 • Ka një tarifë tërheqjeje që varion nga monedha në monedhë.
 • Si një shkëmbim i centralizuar, BitMart mund të ketë nevojë për më shumë mbikëqyrje rregullatore.
 • Qasje e kufizuar në disa vende.

karakteristika

 • Ndërfaqja miqësore për përdoruesit.
 • Tregtimi i të ardhmes dhe tregtimi i marzhit.
 • Opsionet e tregtimit në vend.

Kriptovalutat e njohura të disponueshme në BitMart

 • BTC)
 • ETH
 • USDT
 • BNB
 • SOL
 • XRP
 • USDC
 • ADA
 • DOGE
 • AVAX

FAQs

FAQ për shkëmbimet më të mira të kriptove

Çfarë është shkëmbimi i kriptove?

Me pak fjalë, një shkëmbim kriptomonedhash është një treg në internet që lejon përdoruesit të blejnë, shesin ose tregtojnë kriptovaluta.

Sa para ju nevojiten për të blerë kripto?

Paratë që ju nevojiten për të blerë kriptovaluta ndryshojnë në varësi të disa gjërave.

Së pari, kriptomonedha që dëshironi të zotëroni sepse çmimet e tyre ndryshojnë shumë.

Së dyti, do t'ju duhet të merrni parasysh tarifat e ngarkuara në shkëmbim.

Së treti, merrni parasysh shumën tuaj të investimit dhe mbani mend se tregjet e kriptove janë shumë të paqëndrueshme dhe çmimet mund të ndryshojnë, bien ose të arrijnë në Hënë.

Së fundi, nëse vendosni të ruani kripto-n tuaj në një portofol dixhital, mund të ketë edhe tarifa të portofolit për t'u marrë parasysh. Është e rëndësishme të hulumtoni dhe kuptoni plotësisht rreziqet përpara se të zhyteni në investime në kriptomonedhë.

Si mund të hap një llogari të shkëmbimit të kriptove?

Filloni duke hulumtuar shkëmbime me reputacion që përputhen me preferencat tuaja. Pasi të keni zgjedhur, vizitoni faqen zyrtare të bursës dhe klikoni në butonin "Regjistrohu" ose "Regjistrohu" për të filluar procesin.

Jepni informacione të sakta personale dhe krijoni një fjalëkalim të fortë, duke u siguruar që ai të përfshijë një përzierje karakteresh. Jini të përgatitur për t'iu nënshtruar një procesi verifikimi "Njihni klientin tuaj" (KYC) dhe aktivizoni Autentifikimin me Dy Faktorë (2FA) për siguri të shtuar.

Rishikoni dhe pranoni kushtet e shërbimit dhe politikën e privatësisë së shkëmbimit, më pas verifikoni adresën tuaj të emailit përmes lidhjes së dërguar nga shkëmbimi.

Depozitoni fonde duke përdorur metodat e mbështetura të pagesës dhe filloni tregtimin në seksionin e caktuar të bursës.

Tregoni gjithmonë kujdes ndaj përpjekjeve të mundshme të phishing dhe aksesoni llogarinë tuaj vetëm përmes kanaleve zyrtare të ofruara nga shkëmbimi.

Cili është shkëmbimi më i aksesueshëm i kriptove?

Coinbase dallohet sepse ndërfaqja e tij është intuitive në desktop dhe celular, duke siguruar një përvojë të qetë. Coinbase ofron shumë kriptovaluta të mbështetura, veçori të avancuara tregtare dhe masa të forta sigurie.

Cili shkëmbim i kriptove nuk kërkon KYC?

Kraken është një nga shkëmbimet e shquara të kriptove që nuk kërkon KYC kur zgjidhni nivelin e verifikimit fillestar, i cili kërkon vetëm informacione bazë si emaili, numri i telefonit, emri, data e lindjes dhe adresa fizike.

A është në rregull të përdoren shkëmbime të shumta kripto?

Po. Përdorimi i shkëmbimeve të shumta të kriptove është një nga mënyrat më të mira për të diversifikuar portofolin tuaj të kriptove. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të reduktuar rrezikun e një dështimi të vetëm shkëmbimi që mund të prekë të gjitha asetet tuaja.

A janë shkëmbimet e kriptove të sigurta për t'u përdorur?

Shkëmbimet e kriptove, si bankat ose platformat e blerjeve në internet, ndryshojnë në siguri dhe siguri. Shumë shkëmbime punojnë shumë për t'i mbajtur të sigurta fondet dhe të dhënat e përdoruesve, por ka pasur raste të hakimit dhe mashtrimit në botën e kriptove. Është e këshillueshme që të merrni një ekspert për t'ju udhëhequr.

Cili shkëmbim i kriptove është më i sigurt për t'u përdorur?

Gemini është një nga shkëmbimet më të sigurta të kriptove për shkak të protokollit të tij të fortë të sigurisë dhe sigurimit të fondeve, dhe është i certifikuar nga SOC 2.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.