Zbuloni se cili është më i mirë për situatën tuaj - një Wyoming vs Delaware LLC.

Wyoming vs Delaware LLC: Cila është më mirë për ju?

Ju keni përfunduar dhe keni marrë vendimin se dëshironi të krijoni një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar, por pyetja mbetet – ku saktësisht duhet ta formoni atë? Shumica e ekspertëve pohojnë këtë duke formuar një SH.PK në vendlindjen tuaj mund të jetë e dobishme, por kjo mund të jetë një ide e gabuar në disa raste, veçanërisht nëse vendlindja juaj nuk është e përshtatshme për të formuar një LLC. Shumica e sipërmarrësve të rinj janë të mbërthyer midis zgjedhjes së Wyoming ose Delaware për LLC-në e tyre.

Vazhdoni të lexoni për të zbuluar se cili shtet është më i përshtatshëm për LLC-në tuaj!

TL;DR: Cili është rekomandimi i doola për Wyoming vs Delaware?

Ju duhet të lexoni udhëzuesin e plotë më poshtë, por ne do të ndalemi në ndjekje.

Rekomandimi i doola është:

  • Ne e rekomandojmë Delaware-in vetëm nëse keni plane që në të ardhmen ta konvertoni LLC-në tuaj në një C Corp (për të mbledhur kapital sipërmarrës nga investitorët amerikanë) ose dëshironi vërtet "prestigjin" të thoni se kompania juaj është nga Delaware. Disa klientë thonë se kjo ka rëndësi për ta dhe nëse ka, është biznesi juaj, zgjedhja juaj!
  • Përndryshe, ne rekomandojmë Wyoming. Pse? Wyoming është shteti më popullor për jorezidentët që janë biznese në internet, biznese të tregtisë elektronike ose pronarë biznesesh që duan një mënyrë të lehtë dhe të thjeshtë për të formuar dhe menaxhuar kompaninë e tyre. Është shteti më i popullarizuar në mesin e klientëve të doola, ka tarifa vjetore më të ulëta (50 dollarë kundrejt 300 dollarëve në Delaware), një tarifë e ulët regjistrimi (100 dollarë), ishte shteti i parë që krijoi ndonjëherë LLC. Gjithashtu mos flini me prestigjin e Wyoming-ut; ka një mjedis miqësor biznesi dhe madje është quajtur "Zvicra e Maleve Shkëmbore".

Formimi i një LLC në Wyoming

Wyoming ka një reputacion të mirë biznesi dhe njihet gjerësisht si shteti që lindi LLC. Ajo provon se ofron një mjedis të shëndetshëm, konkurrues, por miqësor për pronarët e bizneseve të reja dhe të vogla. Disa nga përfitimet e tij përfshijnë:

  • Përfitimet e taksave: Shkalla e taksës së shitjes është në një masë të vogël 4%, dhe së bashku me këtë, asnjë ekskluzivitet ose taksë mbi të ardhurat nuk është duke u vënë mbi pronarët e bizneseve. Kjo i ndihmon bizneset e vogla dhe të reja të ngrihen në këmbë, pasi fondet e tyre mund të kufizohen në fillim.
  • Kërkohen dokumente më të vogla: Wyoming heq qafe nevojën për të dorëzuar dokumente zyrtare si marrëveshjen e funksionimit, listën e anëtarëve të parë të LLC, gjë që e bën relativisht më të lehtë dokumentacionin për bizneset e vogla. Gjithashtu redukton barrën që mund të ketë dikush në fazat fillestare të operimit të një biznesi të vogël.
  • Politikat e mbrojtjes së privatësisë: Krijimi i politikave të mbrojtjes së privatësisë që përfshijnë mos detyrimin për të emëruar pronarët e kompanisë për ta bërë më të lehtë funksionimin e vetë kompanisë.

Formimi i një LLC në Delaware

Delaware është mjaft i famshëm për disa nga politikat e tij LLC, të cilat rezultojnë të jenë mjaft të dobishme për ta, si p.sh.

  • Mbrojtja ligjore: Ligjet e mbrojtjes ligjore dhe sistemi gjyqësor në Delaware janë hartuar në atë mënyrë që e bëjnë më efikase trajtimin e marrëdhënieve ligjore të biznesit, siç janë mosmarrëveshjet në sektorin e korporatave. Këto raste trajtohen më pas në një mënyrë që është miqësore me biznesin dhe aspak armiqësore.
  • Përparësitë tatimore: Delaware ka përfitime të shumta tatimore. Taksa e shitjeve, tatimi mbi inventarin, tatimi mbi aksionet e kapitalit, tatimi mbi vlerën e shtuar dhe taksa e transferimit të aksioneve, së bashku me disa të tjera, nuk vendosen nga SH.PK.
  • Procesi i thjeshtë dhe efikas i regjistrimit: A jeni duke nxituar për të parë biznesin tuaj në zhvillim dhe për të drejtuar? Paraqitja për inkorporim mund të marrë pak kohë, por procesi mund të përshpejtohet nëse sigurohet një tarifë shtesë prej 100 dollarësh. Nëse jeni të dëshpëruar që biznesi juaj të funksionojë sa më shpejt që të jetë e mundur për shkak të një kufizimi kohor, Delaware është alternativa juaj më e mirë.
Kompania na Delaware

Faktori i çmimit

Është përfshirë në paketën tonë për të informuar klientët në lidhje me tarifat vjetore shtetërore të Wyoming dhe Delaware. Kostot janë relativisht më të vogla në Wyoming, dmth, një tarifë vjetore prej 60 dollarësh, e cila duhet t'i paguhet shtetit çdo vit.

Tarifa vjetore shtetërore për Delaware është një tarifë tatimore ekskluziviteti prej $ 300. Është më mirë të zgjidhni Wyoming për individët që mund të jenë të kufizuar në seksionin e fondit pasi është një opsion relativisht i lirë.

çmimi doola

doola është në shërbimin tuaj!

A po kërkoni një mundësi profesionale dhe të përballueshme për të nisur dhe rritur biznesin tuaj US LLC? Nëse po, atëherë ju jeni në vendin e duhur! Lërini ekspertët tanë të trajtojnë tuajin Formimi i LLC dhe e bëjnë procesin e konfigurimit super të lehtë për ju. Na kontaktoni tani për detaje të mëtejshme.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.