Wyoming duket ideale për ndërtimin e një LLC. Sidoqoftë, duhet të merrni këshilla nga ekspertët për të mirat dhe të këqijat e Wyoming LLC përpara se të hidhni një hap.

Një kompani me përgjegjësi të kufizuar ose LLC është mënyra më e mirë për të regjistruar një startup në SHBA. Në mënyrë tipike, një LLC është si fëmija i mesëm midis një sipërmarrjeje të vetme dhe një korporate. Nuk është as njëra as tjetra por ka disa nga elementët më të mirë të të dyjave si p.sh përfitimet tatimore.

Problemi është se shtetet kanë rregulla të ndryshme për LLC, dhe disa janë më miqësore për biznesin se të tjerët. Wyoming është veçanërisht mbështetës i LLC-ve, madje edhe për shtetas jo amerikanë. Megjithatë, nuk janë të gjitha trëndafilat. Ka ende të mirat dhe të këqijat e Wyoming LLC që duhet të keni parasysh kur regjistroni biznesin tuaj atje.

Supozoni se jeni një jo rezident në SHBA duke marrë në konsideratë krijimin e një biznesi në SHBA ose një banor në Wyoming që dëshiron të provojë sipërmarrjen. Në atë rast, një mundësi e shkëlqyer është të formoni një LLC në Wyoming. Sidoqoftë, përpara se ta bëni këtë, duhet të mësoni më shumë për të mirat dhe të këqijat e një LLC në Wyoming.

Wyoming LLC Pro 

Nëse pro të formimit të një LLC funksionojnë për biznesin tuaj, mund të filloni të depozitoni këtu.

Shumica e bizneseve janë sipërmarrje individuale sepse nuk kanë nevojë për regjistrim në shtet. Megjithatë, asetet e pronarit të biznesit të vogël nuk dallohen nga ato të biznesit në ndërmarrjet individuale.

Ato mbartin përgjegjësi personale, e cila mund të jetë problematike kur biznesi del në borxh ose bëhet objekt i një padie.

Një LLC është një strukturë biznesi legale e krijuar për të mbrojtur asetet personale, të tilla si pasuritë e paluajtshme të pronarit të biznesit nga detyrimet dhe borxhet e kompanisë.

Ndërsa struktura e SH.PK-së mund t'i ngjajë një korporate më shumë sesa një sipërmarrjeje individuale, anëtarët e SH.PK-së janë ende pronarë ose partnerë të vetëm nga pikëpamja tatimore. Një SH.PK ka tatimin e kalimit, që do të thotë se anëtarët paguajnë tatimin mbi të ardhurat individualisht për të ardhurat e tyre nga biznesi. Vetë SH.PK nuk i nënshtrohet tatimit mbi të ardhurat e shtetit ose të biznesit.

Gjëja më e mirë për Wyoming janë përfitimet tatimore. Nuk vendos taksa mbi të ardhurat. Anëtarët e Wyoming LLC në fakt nuk paguajnë asnjë taksë mbi të ardhurat shtetërore, gjë që mund të nënkuptojë mijëra dollarë të kursyera. 

Wyoming ka një 4% taksa e shitjes, dhe qarqet mund të vendosin një taksë të përgjithshme 1%, por kjo është për të gjithë, në biznes ose jo. Sidoqoftë, këto rregulla tatimore shtetërore nuk i përjashtojnë anëtarët e LLC nga taksat federale të të ardhurave.

Si shteti i parë që miratoi statutet e LLC në 1977, Wyoming krenohet me historinë më të zgjeruar të praktikës gjyqësore të LLC në SHBA. Për shkak se shteti përmirëson vazhdimisht rregullat dhe rregulloret e tij për SH.PK-të, ai është gjithashtu një nga më të fortët. Tarifat fillestare dhe vjetore që ngarkon qeveria e shtetit për SH.PK-të janë gjithashtu relativisht të ulëta.

Vlen gjithashtu të përmendet se Wyoming LLC-të e paraqitura në internet pranohen menjëherë për sa kohë që plotësojnë të gjitha kërkesat. Më poshtë janë disa nga profesionistët për t'ju bindur të krijoni një LLC në Wyoming.

Politika

Wyoming ka ligje të rrepta për privatësinë për të mbrojtur identitetet e pronarëve dhe menaxherëve të LLC. Sekretari i Shtetit nuk kërkon që emrat e anëtarëve dhe menaxherëve të SH.PK-së të shfaqen në Nenet e Organizatës për të hapur një SH.PK.

Për më tepër, meqenëse një LLC në Wyoming nuk paguan taksa mbi të ardhurat ose biznesin, shteti nuk ka akses në informacionin personal të anëtarëve të tij përmes dosjeve tatimore.

Anëtarët tashmë marrin mbrojtje nga detyrimet e kompanisë përmes LLC, por kjo nuk i ndalon kreditorët ose paditësit që t'i kontaktojnë gjithsesi. Duke mos kërkuar nga LLC-të të japin informacion personal identifikues, Wyoming i mban anëtarët e LLC të sigurt nga ngacmimet.

Disa njerëzve mund t'u ndodhë që kompanitë që dëshirojnë një privatësi të tillë mund të përpiqen të drejtojnë biznesin e tyre në mënyrë të paligjshme, por kjo vështirë se është e vërtetë. Njerëzit kanë të drejtë për privatësinë e tyre në të gjitha çështjet, duke përfshirë çështjet e tyre financiare.

Për më tepër, çështjet e biznesit nuk kanë të bëjnë fare me jetën personale të pronarëve të kompanive, kështu që publikimi i informacionit personal identifikues rreth tyre nuk shërben për asnjë qëllim.

Për të mbrojtur anëtarët e LLC, ligji i shtetit të Wyoming lejon ligjërisht një agjent të regjistruar të veprojë si menaxher në emër të tyre. Nenet e Organizatës renditin agjentin e regjistruar si menaxher të SH.PK-së në vend të emrave të anëtarëve të LLC.

Megjithatë, kontrolli aktual mbi SH.PK mbetet tek anëtarët. Kjo do të thotë, nëse nuk përcaktohet ndryshe me konsensusin e anëtarëve.

Drejtori i emëruar ose akomodimi i menaxherit mbron anëtarët nga emailet ose posta të pakërkuara, thirrjet ose ngacmimet. Kushdo që ndjek një padi kundër kompanisë nuk mund të emërojë anëtarët e LLC si të paditur.

Për më tepër, ligji i Wyoming ka një mbrojtje të urdhrit të tarifimit për LLC-të. Një urdhër tarifimi është një barrë e urdhëruar nga gjykata (e drejta për të mbajtur posedimin) që lejon një kreditor të konfiskojë asetet ose pagesat nga biznesi i një debitori për të rifituar paratë e tyre.

Mbrojtja e urdhrit të tarifimit do të thotë se kreditori nuk mund ta detyrojë anëtarin të shesë asetet e LLC ose pronësinë në kompani për të shlyer borxhin. Vetëm katër shtete të tjera në SHBA e zgjerojnë këtë mbrojtje ligjore, përkatësisht Alaska, Dakota e Jugut, Nevada dhe Delaware.

Sh.PK anonime

Një Wyoming LLC është anonime sepse ligjet e privatësisë së Wyoming nuk kërkojnë që emrat e anëtarëve të vendosen në regjistrin publik dhe të lejojnë një agjent të regjistruar të përfaqësojë kompaninë. Për të shtuar një shtresë tjetër anonimiteti, madje mund të konfiguroni një adresë dërgimi të postës për kompaninë në mënyrë që asnjë postë të mos shkojë direkt tek ju.

Askush, madje as qeveria e shtetit dhe zyra e taksave, nuk i njeh pronarët e vërtetë të një SH.PK. Argumenti është se nuk ka asnjë përfitim nga publikimi i informacionit personal kur SH.PK operon si një entitet i veçantë nga anëtarët e tij.

Pak rregullore dhe formalitete

Wyoming LLC-të gëzojnë shumë më tepër fleksibilitet në lidhje me rregulloret sesa korporatat. Ata nuk duhet të respektojnë të njëjtat rregulla sipas ligjit të korporatave, të cilat duhet të drejtohen nga drejtorët për të marrë vendime të rëndësishme dhe zyrtarët për të drejtuar biznesin çdo ditë. Wyoming gjithashtu nuk imponon një kontribut minimal kapital për LLC-të.

SH.PK-të nuk kanë aksionarë apo anëtarë bordi, kështu që ata kanë më pak llogaridhënie dhe nuk kanë nevojë të mbajnë mbledhje të aksionarëve. Menaxheri nuk duhet të jetë një anëtar i LLC dhe mund të ketë autoritet të plotë për të vepruar për kompaninë.

Për më tepër, anëtarët e LLC nuk duhet të jenë banorë të Wyoming apo edhe qytetarë të SHBA. Pronarët mund të trajtojnë gjithçka që kërkohet për të formuar një LLC në Wyoming në internet, dhe një marrëveshje operative nuk kërkohet.

Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që Wyoming LLC nuk i nënshtrohen asnjë rregulloreje. Të gjitha Wyoming LLC-të duhet t'i paraqesin një raport vjetor Sekretarit të Shtetit në ditën e parë të muajit të përvjetorit të LLC për të qëndruar në gjendje të mirë.

Raporti vjetor mbart një taksë licence prej 60 dollarësh ose dy të dhjetat e një mulli mbi dollarin e aseteve të kompanisë në Wyoming, cilado qoftë më e lartë. Një mulli është një e mijëta e një dollari për 1 $ të vlerës së vlerësuar të pronës.

Mosdorëzimi i raportit dhe pagimi i taksës brenda 60 ditëve mund të çojë në shpërbërjen e SH.PK.

LLC mund të ketë nevojë gjithashtu për licenca lokale dhe shtetërore, në varësi të natyrës dhe vendndodhjes së biznesit. Për shembull, një kontraktor i përgjithshëm në Afton do të duhet aplikoni për licencë komunale dhe paguani një taksë ekskluziviteti për të operuar në atë qytet. Një shitës me pakicë pajisjesh me një dyqan fizik në Wyoming do t'i nënshtrohet gjithashtu taksave të shitjes.

Tarifat minimale

Pronarët e bizneseve mund të formojnë një LLC në Wyoming dhe të paguajnë tarifa relativisht të ulëta. Ata do të duhet të paguajnë një tarifë prej 100 dollarë (shtoni tarifë lehtësie prej 2 dollarë nëse janë online) për të paraqitur një LLC me Sekretarin e Shtetit në Wyoming, e cila është e ulët në krahasim me Maryland me 450 dollarë ose Tenesi, që mund të jetë nga 300 dollarë në 3,000 dollarë, në varësi të numrit. të anëtarëve. 

Për të mbajtur një LLC, kompania duhet të paguajë një taksë për licencën e raportit vjetor prej 60 dollarë. Kjo eshte. Në Tenesi, mbajtja e një LLC mund të kthejë një kompani midis 300 dhe 3,000 dollarë çdo vit.

 

Të mirat dhe të këqijat e Wyoming LLC

Wyoming LLC Cons 

Bazuar në të mirat e mësipërme, është e lehtë të shihet pse shumë njerëz duan të formojnë një LLC në Wyoming. Sidoqoftë, një diskutim mbi të mirat dhe të këqijat e Wyoming LLC nuk do të ishte i plotë pa të metat. Ndërsa ata janë kryesisht të vegjël, të dish më të keqen do të ishte akoma më e mira.

Anonimiteti i paplotë

Në të vërtetë, Wyoming nuk i detyron anëtarët e LLC të zbulojnë identitetin e tyre në Nenet e Organizatës, i cili është në regjistrin publik. Megjithatë, anonimiteti i ofruar nga ligjet e privatësisë ka një ngërç të vogël: Wyoming kërkon që anëtarët e LLC t'i japin agjentit të regjistruar emrin, informacionin e kontaktit dhe adresën e tyre (pa kuti postare) dhe ato të menaxherëve.

Sekretari i Shtetit mund ta marrë atë informacion nga agjenti i regjistruar në bazë të përditësimet e fundit mbi statutet e Wyoming.

Mbrojtja e aseteve

Ligjet e mbrojtjes së urdhrit të tarifimit të Wyoming janë efektive për anëtarët që të mbrojnë asetet e tyre LLC dhe pronësinë nga kreditorët. Sidoqoftë, kjo mbrojtje nuk shtrihet jashtë Wyoming. Anëtarët që jetojnë jashtë shtetit do të duhet të merren me ligje të ndryshme që mbrojnë asetet e tyre SH.PK nga garniturimi nga kreditorët.

Për shembull, një anëtar që jeton në Kaliforni, ku nuk ka ligj për mbrojtjen e urdhrit të tarifimit, është i cenueshëm ndaj kreditorëve që konfiskojnë asetet ose pronësinë e tyre në Wyoming LLC. Megjithatë, mbrojtja mund të mbetet e paprekur nëse ai anëtar jeton në Alaskë ose jashtë SHBA-së.

Mungesa e taksave të korporatave

Gjëja që duhet të kuptoni në lidhje me taksat dhe një LLC është se IRS nuk ka një kategori për LLC në vetvete. IRS do të taksojë një LLC si një S-Corporation, Partnership ose C-Corporation. Cili do të aplikojë varet nga lloji i LLC.

IRS zakonisht taton LLC-të me një anëtar si një S-Corporation, që do të thotë se pronari paguan taksa individuale. LLC-të me dy ose më shumë anëtarë paguajnë gjithashtu taksa për çdo të ardhur që ata bëjnë si individë, por IRS e njeh atë si një partneritet.

Ky është taksimi i kalimit për të cilin janë të famshme LLC-të, dhe Wyoming është edhe më i famshëm pasi nuk vendos taksa mbi të ardhurat personale.

Një LLC mund të zgjedhë të tatohet si një korporatë (C-Corp) për të përfituar nga zbritjet tatimore dhe për ta bërë më të lehtë sjelljen e investitorëve në të ardhmen. Megjithatë, tatimi i dyfishtë është gjithmonë një problem. Shumica e SHPK-ve nuk e marrin atë rrugë, veçanërisht Wyoming LLC, për qëllime të zbritjeve tatimore.

Nëse një LLC nuk regjistrohet si C-Corp për qëllime tatimore, nuk do të duhet të paguajë taksa mbi të ardhurat e korporatave gjithsesi. Fakti që Wyoming nuk ka taksë korporative është një pikë e diskutueshme për LLC dhe asgjë që duhet të shkaktojë eksitim.

Popullsia e ulët

Ideja për të formuar një Wyoming LLC duket e mrekullueshme derisa të zbulohet fakti që shteti ka më të ulëtat popullsi në SHBA me vetëm 580,000. Nga një këndvështrim strikt statistikor, ai ngushton madhësinë e tregut lokal të çdo biznesi.

Sigurisht, në epokën e tregtisë elektronike dhe ofrimit në internet, nuk ka asnjë arsye që një Wyoming LLC të kufizojë tregun e saj tek banorët e Wyoming. Një Wyoming LLC mund të ketë ligjërisht klientë dhe klientë jashtë Wyoming pa pësuar gjoba, gjoba ose taksa shtesë për sa kohë që LLC është e angazhuar në biznes ndërshtetëror.

Angazhimi në biznesin ndërshtetëror do të thotë që të gjitha operacionet tuaja kryhen tërësisht brenda kufijve të shtetit të Wyoming. LLC thjesht ua dërgon produktet njerëzve ose kompanive në një shtet tjetër.

Për shembull, nëse prodhoni mallra në fabrikën tuaj në Wyoming dhe ua dërgoni klientëve në Kaliforni, Kalifornia nuk mund të rregullojë biznesin tuaj ose të vendosë taksa mbi ju.

Shpenzim

E meta e fundit në këto pro dhe kundër Wyoming LLC ka të bëjë me anëtarët që formojnë një LLC në Wyoming, por jetojnë në një shtet tjetër. Në këtë rast, kostot bëhen pak problematike.

Një LLC në pronësi të një jorezidenti duhet gjithashtu të regjistrojë Wyoming LLC në shtetin e tyre të origjinës si a LLC e huaj. Si rezultat, jorezidenti duhet të paguajë tarifat e depozitimit dhe vjetore si në Wyoming ashtu edhe në shtetin e origjinës.

Për shembull, John jeton në Tenesi dhe formoi LLC në Wyoming. Ai paguan tarifën e paraqitjes prej 100 dollarë në përputhje me rrethanat. Megjithatë, duke qenë se ai është duke bërë biznes në Wyoming, por jeton në Tennessee, ai po bën biznes në mënyrë të paligjshme në Tenesi, kështu që ai dorëzon Wyoming LLC-në e tij në Sekretarin e Shtetit të Tenesit si një LLC e huaj, duke paguar tarifën prej 300 dollarë.

Teknikisht, ekziston ende një LLC në Wyoming. Sidoqoftë, Gjoni duhet të paraqesë për një LLC dhe të paguajë tarifat e raportimit në të dy shtetet. Ai gjithashtu mund të duhet të paguajë për një agjent të regjistruar në të dy shtetet.

Tennessee vendos gjithashtu një taksë ekskluziviteti dhe akcizë për shumicën e LLC-ve, të cilat John gjithashtu duhet të paguajë. John mund t'i kishte shmangur të gjitha këto shpenzime nëse fillimisht do të kishte zgjedhur të dorëzonte LLC-në e tij në Tenesi.

Të gjitha këto paralajmërime vlejnë vetëm për banorët jo-Wyoming. Nëse jeni banor i Wyoming ose nuk jetoni në SHBA, ndoshta nuk do të hasni në asnjë nga problemet e Xhonit. 

Pro Tip

Përpara se të vendosni nëse do të hapni një LLC në Wyoming apo jo, bisedoni me një ekspert në doola

Ndërtimi i LLC tuaj në Wyoming

Wyoming është një shtet popullor për formimin e LLC për shkak të avantazheve të tij të shumta në drejtim të lehtësisë së depozitimit, kostove të ulëta, privatësisë dhe avantazheve tatimore. Sidoqoftë, do të ndihmonte të konsideroheshin të mirat dhe të këqijat e Wyoming LLC për të bërë një vendim i informuar.

Ju duhet të kuptoni implikimet e ndryshme ligjore, të kostos, të mbrojtjes së përgjegjësisë dhe të privatësisë përpara se të vendosni të hidheni, veçanërisht nëse nuk jeni banor i Wyoming.

Nëse nuk jeni të sigurt për opsionet tuaja për një biznes të ri dhe nëse jeni duke bërë gjënë e duhur, konsultohuni me profesionistët për këshilla ligjore. Kontaktoni ekspertët e dosjeve të LLC në doola.

Ne kemi ekspertizë në të gjitha shtetet e SHBA dhe mund t'ju ndihmojmë jo vetëm të krijoni një LLC në Wyoming, por ta mbani atë të ligjshëm dhe në përputhje. doola është partneri juaj i besuar në biznes. Ajo ka një Vlerësim i shkëlqyer në TrustPilot dhe të mbështetur nga investitorë të klasit botëror Nexus Venture Partners, Harvard Management Company, Y Combinator dhe Hustle Fund. Ata na besojnë ne me biznesin e tyre; kështu duhet edhe ju.

Pyetjet e shpeshta pro dhe kundër të Wyoming LLC

FAQ

Pse është Wyoming një nga shtetet më të mira për LLC?

Wyoming ka shumë përparësi ndaj shteteve të tjera për ndërtimin e një LLC. Nuk ka taksë mbi të ardhurat shtetërore, kostot e paraqitjes dhe raportimit janë të ulëta, privatësia e anëtarëve është e garantuar dhe ka ligje për mbrojtjen e urdhrit të tarifimit.

Si mund ta bëj LLC-në time anonime në Wyoming?

Ju mund ta bëni LLC-në tuaj anonime në Wyoming duke hequr emrat e anëtarëve nga Nenet e Organizatës. Wyoming do të pranojë informacionin përkatës të agjentit të regjistruar si drejtor ose menaxher i emëruar për LLC. 

A ka Wyoming një kërkesë për paraqitjen e LLC?

Po, Wyoming LLC-të duhet t'i paraqesin një raport vjetor Sekretarit të Shtetit në ditën e parë të muajit të përvjetorit të LLC. Raporti vjetor mbart një taksë licence prej 60 dollarësh ose dy të dhjetat e një mulli mbi dollarin e aseteve të kompanisë në Wyoming, cilado qoftë më e lartë. Një mulli është një e mijëta e një dollari për 1 $ të vlerës së vlerësuar të pronës. Mosdorëzimi i raportit dhe pagimi i taksës brenda 60 ditëve mund të çojë në revokimin e SH.PK-së dhe shpërbërjen e përhershme për mosdorëzimin e një raporti vjetor për dy vjet.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.