Kush mund të më ndihmojë të hap një biznes?

Fillimi i një biznesi mund të jetë dërrmues. Ju duhet të krijoni një plan biznesi, të kryeni kërkime tregu dhe të siguroni financim. Dhe kjo është pa marrë parasysh shërbimin ndaj klientit, një faqe interneti, marketing dhe më shumë. Fillimi i një biznesi mund të duket si një listë e pafundme detyrash për shumë pronarë të bizneseve të vogla! 

Për fat të mirë, ka më shumë ndihmë dhe këshilla biznesi sesa mund të shihni fillimisht. Kur pyesni veten, "Kush mund të më ndihmojë të filloj një biznes?" lista e mëposhtme është një pikënisje e mirë. Lexoni për idetë e burimeve të besueshme për të ndërtuar biznesin tuaj në mënyrë të qëndrueshme.   

Cila është rëndësia e kërkimit të ndihmës kur filloni një biznes?

Sfidat dhe kompleksitetet e fillimit të një biznesi nënkuptojnë që pronarët e bizneseve rrallë kanë të gjithë ekspertizën e kërkuar për çdo aspekt të biznesit. Kërkimi i ndihmës së duhur mund t'i lehtësojë këto sfida dhe të rrisë shanset për sukses.

Kërkimi i ndihmës është një shenjë fuqie, jo dobësie. Dhe në biznes, bëhet edhe më thelbësor. Nga njohuritë e specializuara ligjore ose financiare te marketingu, hulumtimi i tregut dhe pozicionimi, mbështetja e duhur mund të jetë ndryshimi midis suksesit dhe dështimit. Nëse keni nevojë Idetë për emrin e LLC, për të punësuar një CPAose një vizë biznesi për në SHBA, ndihma është në dispozicion!

Kur kërkoni ndihmë, do të keni mundësinë të mësoni nga profesionistë me përvojë në fushën e tyre. Ju përfitoni nga përvoja dhe njohuritë e tyre për të ndërtuar vrull drejt suksesit.  

9 lloje njerëzish që mund t'ju ndihmojnë të filloni një biznes

Kur jeni duke kërkuar ndihmë, mund t'i drejtoheni miqve dhe familjes suaj të ngushtë dhe profesionistëve të kualifikuar që ofrojnë shërbime të specializuara si avokatët ose kontabilistët. Këtu janë nëntë burime me të cilat mund të kontaktoni.

1. Familje dhe miq të besuar 

Miqtë e besuar dhe anëtarët e familjes janë një burim fillestar kur filloni një biznes. Ndoshta keni miq ose anëtarë të familjes që janë sipërmarrës ose mund t'ju këshillojnë për fusha specifike, si çështje ligjore, ose të ndihmojnë në hartimin e një kontrate. Mos harroni të mos i mbingarkoni miqtë dhe anëtarët e familjes dhe përpiquni të ofroni ndihmën ose ekspertizën tuaj në fusha të tjera në të cilat ata mund të kenë nevojë për mbështetje. 

Miqtë dhe anëtarët e familjes mund të veprojnë gjithashtu si mentorë të fuqishëm. Ju tashmë keni krijuar besim dhe raport me ta, kështu që puna së bashku për të ndërtuar diçka të re mund të jetë përmbushëse për të dy. 

2. Konsulentët e Biznesit, Trajnerët dhe Mentorët

Konsulentët e biznesit, trajnerët dhe mentorët janë të shkëlqyer për të krijuar motivim dhe për t'ju inkurajuar në kohë të vështira. Merrni parasysh llojin e konsulentit ose stërvitjes që ju nevojitet, pasi ofertat mund të ndryshojnë shumë midis trajnerëve, konsulentëve dhe mentorëve.

Konsulentët e biznesit në përgjithësi do të ndihmojnë me ofertat e produktit tuaj, të kryejnë hulumtime të tregut, të ofrojnë analiza të çmimeve ose shërbime të tjera specifike. Në të kundërt, trajnerët mund të ofrojnë këshilla bazuar në përvojën e tyre ose t'ju dëgjojnë dhe t'ju lënë të gjeni zgjidhje. Po kështu, mentorët zakonisht ju këshillojnë bazuar në përvojën e tyre, por secili do të ketë stilin e vet.

Zgjedhja e një trajneri ose mentori me të cilin ndiheni rehat të punoni dhe të ndani detajet e biznesit tuaj është thelbësore. 

3. Avokatët

Avokatët janë burime të vlefshme, veçanërisht kur jeni duke krijuar një biznes për herë të parë. Ata mund t'ju këshillojnë për strukturën më të mirë ligjore të biznesit ose llojin e entitetit të biznesit dhe ofrojnë njohuri mbi markat tregtare, të drejtat e autorit dhe mbrojtjen e pronës intelektuale për biznesin tuaj. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një avokat për të ndihmuar në hartimin e mostrave të kontratave të klientëve, kontratave të punonjësve ose marrëveshjeve të tjera ligjore.  

4. Kontabilistë

Kontabilistët ofrojnë shërbime të vlefshme nëse sapo keni filluar një biznes ose keni qenë tashmë në biznes prej vitesh. Këta profesionistë mund t'ju ndihmojnë të optimizoni zbritjet e taksave dhe mundësitë e zbritjes, ndërsa sigurojnë kontabilitet të saktë për të menaxhuar më mirë fluksin e parave dhe rritjen e biznesit. 

5. Bankierë

Ju mund të mos mendoni se bankierët mund t'ju ndihmojnë të filloni një biznes, por ndërtimi i një marrëdhënieje me këta profesionistë mund t'ju ndihmojë të siguroni një kredi për biznesin e vogël ose të merrni norma më të mira interesi. Bankierët mund të jenë gjithashtu në gjendje të sugjerojnë llojet më të mira të llogarive bankare për biznesin tuaj dhe mundësi të tjera financiare. 

6. Pronarët e tjerë të bizneseve

Askush nuk e di se si është të nisësh një biznes më mirë se pronarët e tjerë të bizneseve. Rrjetëzimi me pronarë të tjerë biznesi, si në industrinë tuaj ashtu edhe jashtë saj mund të sigurojë njohuri të vlefshme. Ju do të keni një shans për të mësuar nga përvoja e tyre, për të krijuar lidhje të vlefshme dhe për të mbështetur njëri-tjetrin përmes fazave të ndryshme të rritjes. 

7. Qendrat e Zhvillimit të Biznesit të Vogël

Qendrat e zhvillimit të biznesit të vogël, të tilla si seminare dhe këshillime, ofrojnë mbështetje dhe shërbime për pronarët e bizneseve të vogla. Ata mund t'ju këshillojnë për strategjitë e reja të marketingut ose mediave sociale, lehtësime tatimore për pronarët e bizneseve të vogla dhe më shumë. 

8. Grupet dhe shoqatat e rrjetëzimit

Bashkimi me grupet dhe shoqatat e rrjeteve për sipërmarrësit aspirues mund të ndihmojë në krijimin e një tabloje të qartë të biznesit tuaj dhe në rritjen e njohurive përpara se të filloni. Rrjetëzimi është i vlefshëm në çdo fazë të zhvillimit të biznesit dhe mund të krijojë mundësi më të mëdha për rritjen e biznesit. 

9. Shërbimet e Formimit të Biznesit

Shërbimet e formimit të biznesit mund t'i ndihmojnë sipërmarrësit aspirues të transferojnë disa nga punët e zakonshme, si krijimi i një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC) për të mbrojtur asetet personale dhe për t'i dhënë besueshmëri biznesit. Kjo mund të përfshijë formimin dhe pajtueshmërinë e biznesit, regjistrimin me Sekretarin e Shtetit, ofrimin e shërbimeve të agjentëve të regjistruar dhe madje hapjen e një llogarie bankare biznesi ose shërbime kontabiliteti. 

Këto shërbime mund t'ju ndihmojnë të peshoni të mirat dhe të këqijat e opsioneve specifike, si ai i a Wyoming LLC, për të zgjedhur strukturën e duhur të biznesit për kompaninë tuaj. Si pronar i një biznesi të vogël, sa më shumë të mund të kontraktoni për një kosto të arsyeshme, aq më shumë do të jeni në gjendje të ndërtoni sukses afatgjatë. 

Si të gjeni ndihmën e duhur për startup-in tuaj?

Jo të gjithë ata që mund të ndihmojnë janë të përshtatshëm për biznesin tuaj. Merrni parasysh me kujdes rekomandimet si dhe ndjenjat tuaja pasi të flisni me personin. Për të gjetur përshtatjen e duhur, merrni parasysh pikat e mëposhtme:

1. Hulumtoni dhe identifikoni nevojat tuaja

Vlerësoni nevojat dhe sfidat specifike. Mendoni se çfarë lloj ndihme do të ishte më e dobishme për idenë tuaj të biznesit. Gjithashtu, merrni parasysh se në cilën fazë të zhvillimit keni arritur. Për shembull, a keni tashmë një ent biznesi, një llogari bankare biznesi dhe ndonjë licencë apo regjistrim përkatës? Nëse jo, shërbimet e krijimit të biznesit mund të ndihmojnë.

Po kështu, hidhini një vështrim të sinqertë pikave tuaja të forta dhe të dobëta. Keni nevojë për ndihmë me kontabilitetin? Jeni të paqartë për kërkesat ligjore? Edhe një orë konsultim me profesionistët përkatës mund të mbrojë biznesin tuaj dhe të sjellë paqe mendore. 

2. Kërkoni rekomandime dhe rekomandime

Rekomandimet nga burime të besuara janë disa nga mundësitë më të dobishme për të gjetur profesionistë të kualifikuar të njohur për shërbime të jashtëzakonshme. Ju mund të përdorni platformat dhe komunitetet në internet për të gjetur profesionistë me reputacion. Më pas, lexoni komentet, kontrolloni vlerësimet dhe merrni në konsideratë intervistimin e profesionistit për të parë nëse ato përshtaten mirë. 

3. Kryeni intervista dhe vlerësoni përshtatshmërinë

Është e rëndësishme të intervistoni çdo ofrues të mundshëm përpara se të merrni një vendim. Vlerësoni ekspertizën, stilin e komunikimit dhe përputhshmërinë e tyre me qëllimet e biznesit tuaj për të zgjedhur profesionistë që mund të mbështesin qëllimet tuaja dhe të plotësojnë aftësitë tuaja. 

Bëj më shumë, më shpejt!

Nëse jeni fillimi i një biznesi ushqimor, një biznes konsulence ose ndonjë biznes tjetër, si pronar biznesi, ka shumë për të bërë, nga ngritja e LLC dhe krijimi i një plani biznesi deri te sigurimi i një licence biznesi. Për fat të mirë, ka burime për t'ju ndihmuar të bëni më shumë në më pak kohë. 

Shërbimet e formimit të biznesit dhe pajtueshmërisë së Doola mund të ndihmojnë pronarët e bizneseve të krijojnë një LLC në të 50 shtetet dhe të sigurojnë pajtueshmëri. Me doola, ju gjithashtu merrni EIN-in tuaj dhe ndihmoni për të hapur një llogari bankare biznesi në mënyrë që të përqendroheni në ofertat tuaja kryesore. Doola ka burime, nga materialet edukative deri te shërbimet e kontabilitetit, për t'ju ndihmuar në çdo fazë të zhvillimit të biznesit. Merrni doola për biznesin tuaj këtu

FAQs

A mund të filloj një biznes vetë pa asnjë ndihmë?

Po, ju mund të filloni një biznes në mënyrë të pavarur pa ndihmë, por është më e lehtë me ndihmë! Profesionisti i duhur mund të kursejë para duke ofruar njohuri të vlefshme dhe duke parandaluar gabimet ose vonesat e kushtueshme. Po kështu, ju mund të përfitoni nga rrjetet falas dhe burimet e biznesit të vogël, kështu që nuk jeni vetëm në fillimin e një biznesi. 

Çfarë lloj profesionistësh mund të më ndihmojnë në fillimin e një biznesi?

Llojet e profesionistëve që mund t'ju ndihmojnë në fillimin e një biznesi përfshijnë shërbimet e formimit të biznesit, avokatët dhe kontabilistët. Ju gjithashtu mund të mbështeteni te konsulentët ose trajnerët e biznesit, mentorët, pronarët e tjerë të bizneseve, miqtë dhe familjen për të fituar njohuri dhe mbështetje të vlefshme. 

A mund t'i drejtohem qeverisë time lokale për ndihmë në fillimin e një biznesi?

Po, ju mund t'i drejtoheni dhomës suaj të tregtisë, qeverisë lokale ose qeverisë shtetërore për të pyetur rreth mbështetjes për pronarët e bizneseve të vogla. Ata mund të jenë në gjendje t'ju drejtojnë drejt burimeve, rrjeteve dhe sistemeve mbështetëse falas për t'ju ndihmuar të arrini sukses. 

A ka organizata specifike që ofrojnë mentorim për pronarët aspirantë të bizneseve?

Po! Shoqata e Biznesit të Vogël SCORE është i përkushtuar për të ndihmuar bizneset e vogla të planifikojnë, nisin, menaxhojnë dhe rriten. Është një rrjet mbarëkombëtar i mentorëve vullnetarë, ekspertë të biznesit që ofrojnë mentorim dhe seminare edukative për pronarët e bizneseve të vogla. 

A ka ndonjë mbështetje financiare për fillimin e një biznesi?

Po, disa grante të biznesit të vogël janë në dispozicion nga qeveritë shtetërore dhe federale. Për të gjetur mundësitë aktuale, mund të kërkoni Grantet.gov ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të zhvillimit të biznesit të vogël dhe organizatat jofitimprurëse.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.