Cila është më e mirë: Novo apo Mercury? Një krahasim krah për krah

Të ngecur mes Novos dhe Merkurit? 

Mos u shqetësoni, pasi ne jemi këtu me të gjitha detajet për t'ju ndihmuar të bëni zgjedhjen e duhur.

Drejtimi i një biznesi është një vorbull dhe duke zgjedhur platformën e duhur bankare të biznesit do ta bëjë jetën tuaj më të lehtë. Novo dhe Mercury janë dy pretendentët kryesorë, kur bëhet fjalë për bankingun e biznesit, veçanërisht për startup-et e teknologjisë dhe sipërmarrësit modernë.

Të dyja janë zgjidhje bankare dixhitale me tarifa mujore zero, transaksione të pakufishme dhe një përvojë të efektshme në internet.

Me shërbimet e përqendruara në startup, të tilla si baza e të dhënave të investitorëve, borxhi i sipërmarrjes dhe programet e rrjeteve, Mercury është një zgjedhje e fortë midis startupeve të teknologjisë. Përdoruesit e Mercury marrin një sigurim të konsiderueshëm prej 5 milionë dollarësh FDIC përmes llogarive të thesarit dhe rrjeteve të fshirjes.

Nga ana tjetër, Novo ofron zbritje të pakufizuara në ATM dhe faturim falas. Mund të keni akses në fondet tuaja Stripe brenda pak orëve në vend të ditëve nëpërmjet veçorisë Novo Boost. Kjo është veçanërisht e dobishme për pronarët e bizneseve të vogla.

Pra, cili prej tyre funksionon më mirë për ju dhe cilat janë pikat kryesore të vendimit merrni parasysh kur zgjidhni një prej tyre? Cilat janë strukturat e tarifave për të dyja, çfarë ju nevojitet për të hapur një llogari bankare biznesi dhe çfarë karakteristikash unike ofrojnë ato?

Le të zhytemi për t'ju ndihmuar të merrni vendimin e duhur për biznesin tuaj.

Krahasuar Novo vs Mercury

Ndërsa si Novo ashtu edhe Merkur janë ndërtuar sipas kërkesave bankare të sipërmarrësit modern dhe vijnë me grupe të forta karakteristikash, si tarifa mujore zero dhe transaksione të pakufizuara, ato plotësojnë nevoja të ndryshme biznesi.

Le të thellohemi më thellë në veçoritë dhe ofertat unike për t'ju ndihmuar të vendosni se cila është më e përshtatshme për kërkesat tuaja.

Veçoritë e shquara të Novo-s

Veçoritë e shquara të Novo-s

User Interface

Novo vjen me një ndërfaqe intuitive të qetë dhe të lehtë për t'u përdorur që ju mundëson të zotëroni platformën me kurbën minimale të të mësuarit. Përvoja e përgjithshme bankare për përdoruesit e Novo është e mahnitshme, e cila është e përkryer për pronarët e bizneseve të vogla dhe përkthyes të pavarur. 

Karakteristikat e llogarisë

Llogaria bankare e biznesit të Novo-s ju mundëson kontroll të plotë të të dhënave tuaja financiare dhe ofron informacione të hollësishme për të gjitha transaksionet. Me Novo Reserve, ju mund të vendosni objektivat tuaja të kursimeve dhe buxhetimit në autopilot dhe të zgjidhni përqindjen e depozitave që do të lini mënjanë. Platforma do ta vendosë atë automatikisht në një rezervë. Mund të krijoni deri në 20 rezerva të tilla që veprojnë si llogari kursimi për përdorim të mëvonshëm.

Faturimi

Një tjetër veçori e shkëlqyer është faturimi falas me tuajin llogari bankare biznesi. Ju krijoni dhe dërgoni pa mundim fatura të pakufizuara nga çdo pajisje që zgjidhni. Ju gjithashtu mund të personalizoni faturat tuaja për sa i përket markës së biznesit. Ju gjithashtu mund të ofroni dhjetëra opsione pagese për klientët tuaj.

Zbritje shtesë

Novo ka partneritete të shumta me palë të treta që ju lejojnë të merrni akses të menjëhershëm në zbritje për mjete të shumta biznesi për pagesat, listën e pagave, marketingun dhe më shumë.

Novo Boost

Me Novo Boost, ju mund të merrni fondet tuaja nga Pagesat në shirita pa pagesë shtesë në disa orë, në vend të ditëve. Kjo është veçanërisht e dobishme për bizneset e vogla dhe përkthyes të pavarur, të cilët kërkojnë fluks të shpejtë parash.

Financimi Novo

Si klient i llogarisë rrjedhëse të biznesit Novo, ju mund të përdorni deri në një paradhënie deri në 75,000 dollarë me një normë interesi mujore prej 1.5%. Të kesh akses në fonde me norma të ulëta interesi është një tjetër përfitim i shtuar për pronarët e bizneseve të vogla, sipërmarrësit dhe përkthyes të pavarur. 

Integrimet

Së fundi, Novo ofron një grup mbresëlënës integrimesh të palëve të treta dhe mijëra mjete biznesi, të cilat ju mundësojnë të menaxhoni operacionet tuaja financiare në mënyrë gjithëpërfshirëse nga një ndërfaqe e vetme e integruar. Disa nga integrimet e rëndësishme përfshijnë Square, QuickBooks, Xero, Etsy, Slack dhe më shumë.

Ofertat unike të Merkurit

Ofertat unike të Merkurit

Karakteristikat e llogarisë

Mercury ofron shërbime kontrolli biznesi të krijuara posaçërisht për bizneset fillestare, të tilla si rrjetet e investitorëve, borxhet e sipërmarrjeve, kartat e kreditit, etj. Megjithatë, Mercury nuk është i disponueshëm për trustet ose për sipërmarrjet individuale. Avantazhi kryesor i saj është një llogari bankare biznesi falas me një strukturë çmimesh transparente dhe konkurruese.

Hyrja në API

Ju mund të automatizoni detyrat e financave me qasjen e Mercury's API në çdo llogari dhe të zhbllokoni shumë aftësi të avancuara të menaxhimit të financave, të tilla si rregullat e fshirjes me porosi, panelet e personalizuara, pagesat masive, etj. Mund të bëni deri në 100 pagesa programatike ACH falas çdo muaj dhe kërkoni të dhënat e llogarisë në një mënyrë intuitive.

Ngritja e Mërkurit

Mercury Raise është gjithashtu një platformë gjithëpërfshirëse për themeluesit për të siguruar financim, për t'u lidhur me investitorët e mundshëm dhe për të përfituar burime si rrjetet dhe programet e mentorimit. Si themelues, ju gjithashtu mund të keni akses në seancat e ekspertëve dhe të krahasoni grumbullin tuaj të softuerit me bizneset e tjera në industri me ndihmën e një baze të dhënash. 

Kasaforta e Mërkurit

Mercury Vault është një tjetër ofertë e specializuar nga Mercury. Është një mjet i menaxhimit të rrezikut që ju lejon të zgjeroni sigurimin e Korporatës Federale të Sigurimit të Depozitave (FDIC) deri në 5 milionë dollarë. Ju gjithashtu mund të investoni në fondin e tregut të parasë Vanguard të Mercury Treasury. 

Novo vs Mercury: Cili është më i lehtë për t'u përdorur?

Novo vs Mercury Cili është më i lehtë për t'u përdorur

Tani që keni pasur një përmbledhje të veçorive unike të Novo dhe Mercury, le të eksplorojmë se si shkojnë ato kundër njëri-tjetrit për sa i përket përvojës së përdoruesit dhe lehtësisë së përdorimit.

Procesi i regjistrimit

Novo ofron një regjistrim rrufe të shpejtë dhe ju mund të ngriheni dhe të punoni brenda pak minutash. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të vizitoni faqen zyrtare të internetit, të paraqisni detajet tuaja bazë të biznesit dhe të lidhni llogarinë tuaj Stripe (opsionale). Çdo gjë, që nga dorëzimi i formularit deri te verifikimi është i shpejtë dhe mund të plotësohet lehtësisht brenda së njëjtës ditë.

Procesi i regjistrimit të Mercury është pak i lodhshëm dhe zgjat disa ditë për të përfunduar. Ndërsa mund të filloni regjistrimin në internet nga faqja zyrtare e internetit, ju kërkohet të paraqisni dokumentacion shtesë për verifikim.

Menaxhimi i llogarisë

Novo ofron një ndërfaqe përdoruesi agnostike të platformës, që do të thotë se mund të menaxhoni të gjithë segmentin e menaxhimit bankar dhe financiar nga çdo pajisje e preferuar. Novo ka një aplikacion celular intuitiv dhe të lehtë për t'u përdorur për menaxhimin e centralizuar të të gjitha operacioneve financiare dhe bankingut të biznesit. 

Aplikacioni ofron një përvojë bankare vërtet pa probleme, pasi mund të kontrolloni bilancet e llogarisë, të gjeneroni fatura, të transferoni fonde, të gjurmoni shpenzimet dhe më shumë nga një vend i vetëm.

Mercury ofron gjithashtu një aplikacion elegant që ofron përvojë të integruar të menaxhimit bankar dhe financave. Sidoqoftë, ai vjen me një kurbë mësimi më të pjerrët, në krahasim me Novo, veçanërisht për përdoruesit që nuk janë të njohur me platformat e përqendruara në teknologji.

Strukturat e tarifave të Novo dhe Mercury

Strukturat e tarifave të Novo dhe Mercury

Siç u përmend më lart, si Novo ashtu edhe Mercury nuk kanë tarifa mujore të mirëmbajtjes ose kufizime transaksionesh. Megjithatë, ka dallime delikate në strukturat e tyre të tarifave të cilat mund të jenë të rëndësishme për ju në varësi të llojit dhe shkallës së biznesit tuaj. 

Këtu është një përmbledhje e strukturave të tarifave dhe kostove të lidhura me bankingun e biznesit si për Novo ashtu edhe për Mercury për t'ju ndihmuar të bëni zgjedhjen më të mirë. 

Zbërthimi i orarit të tarifave të Novo-s

Novo nuk ka tarifa mujore, nuk kërkon asnjë depozitë minimale dhe nuk ka kriter të bilancit minimal. Ju nuk duhet të paguani asnjë tarifë mbitërheqjeje në rast se llogarisë suaj i mungojnë fonde të mjaftueshme për një transaksion. Gjithashtu, në fund të muajit, të gjitha tarifat e ATM-ve kthehen në llogarinë tuaj.

Ndërsa transfertat ACH janë falas, nëse përdorni Express ACH për transfertat e fondeve në të njëjtën ditë, duhet të paguani 1.5% të shumës totale të transaksionit. Tarifa maksimale e tarifës për transaksione të tilla është 20 dollarë.

Kuptimi i kostove që lidhen me përdorimin e merkurit

Mercury është gjithashtu pothuajse falas për t'u përdorur pasi nuk ka tarifa për mirëmbajtje mujore, mbitërheqje, përdorim ATM, etj. Transferta bankare nëpërmjet bankës ndërmjetëse vjen me një tarifë fikse prej 15 dollarësh, ndërsa Mercury mbart çdo tarifë teli ndërmjetësuese. 

Megjithatë, transaksionet e huaja nuk janë falas dhe ju duhet të paguani një tarifë prej 1% për shkëmbimin e valutës. Veçoritë e avancuara, të tilla si menaxhimi i llogarisë së Thesarit, pagesa masive nëpërmjet Mercury API, etj., mund të vijnë me tarifa shoqëruese.

Për më shumë informacion ju rekomandojmë të kontrolloni faqen zyrtare të internetit, pasi edhe strukturat e pagesave mund të ndryshojnë herë pas here. 

Cilësia e mbështetjes së klientit

Cilësia e mbështetjes së klientit është një kriter kryesor që duhet të keni parasysh kur zgjidhni një partner bankar biznesi. Ja si krahasohen Novo dhe Mercury në këtë fushë.

i ri

Kur bëhet fjalë për mbështetjen e klientit, Novo merr drejtimin me më shumë disponueshmëri në një gamë më të gjerë platformash dhe ndihmë të shpejtë nëpërmjet telefonatave. 

Ofron akses të pakrahasueshëm. Që nga aplikacioni, i cili është i disponueshëm si në pajisjet iOS ashtu edhe në Android, në një platformë të bazuar në ueb për akses në desktop – Novo është perfekt për themeluesit që janë gjithmonë në lëvizje dhe kanë nevojë për aftësi të pandërprera. Mbështetja e klientit është e patëmetë dhe mund të përdoret përmes bisedës së drejtpërdrejtë dhe telefonit, duke siguruar ndihmë të menjëhershme.

Merkur

La Merkur Aplikacioni bankar është aktualisht i disponueshëm vetëm për përdoruesit e iOS, por ata kanë një ndërfaqe në internet. Sidoqoftë, funksionalitetet dhe aftësitë e ndërfaqes në internet janë të kufizuara në krahasim me aplikacionin. Ju mund të merrni mbështetjen e klientit përmes emailit dhe mbështetja telefonike është e disponueshme në një bazë të kufizuar.

Vendimi

Përdorni Merkurin kur dëshironi: 

  • Qasje në produkte të kursimeve me rendiment të lartë
  • Transferta të rregullta bankare
  • Sigurimi i zgjatur FDIC

Përdorni Novo kur dëshironi: 

  • Kurseni në tarifat e ATM-ve
  • Keni një platformë bankare për pronarin e vetëm ose besimin
  • Përdorni Stripe për përpunimin e pagesave

Si mund të ndihmojmë?

doola është një platformë gjithëpërfshirëse që ofron aftësi të shkëlqyera biznesi në një kuti, si krijimi i llogarisë bankare në SHBA, formimi i kompanisë, regjistrimet tatimore, konsultimet e CPA-së dhe mbështetja e pajtueshmërisë. Ju mund të kontaktoni ekspertët e taksave të doola për të identifikuar nevojat tuaja bankare aktuale dhe të afërta dhe për të krijuar strukturën e duhur të biznesit.

doola ofron plane të ndryshme për kërkesa specifike por Paketa e Pajtueshmërisë totale është opsioni më i mirë pasi evoluon së bashku me biznesin tuaj dhe vjen me shërbime të ndryshme.

Për të ditur më shumë rreth ofertave të doola, merrni një konsultë falas me ne sot!

FAQs

FAQ

Si krahasohen Novo dhe Mercury për sa i përket veçorive dhe ofertave?

Novo ofron të fuqishme mjetet e menaxhimit të shpenzimeve, integrime vërtet pa probleme me mijëra mjete biznesi dhe një ndërfaqe të lehtë për t'u përdorur. Aplikacioni është i disponueshëm si për pajisjet Android ashtu edhe për iOS dhe mbështetja e klientit është e mrekullueshme. 

Mercury është një zgjidhje bankare më gjithëpërfshirëse për startup-et dhe ofron funksione të shumta të avancuara. Ju mund të merrni akses në API për automatizimin e detyrave të ndryshme bankare të biznesit. Aplikacioni është i disponueshëm vetëm për pajisjet iOS dhe mbështetja e klientit lëkundet kur vendoset kundër Novo.

Cilat janë strukturat e tarifave të Novo dhe Mercury dhe si krahasohen ato?

Pothuajse të gjitha funksionalitetet bazë të financave janë të disponueshme pa kosto në të dyja platformat. Pra, ka të bëjë më shumë me nevojat e biznesit tuaj dhe preferencat operacionale. Përdorni Novo nëse doni një platformë bankare të drejtpërdrejtë dhe me kosto efektive, por të pasur me veçori.

Përdor Mercury në rast se po kërkon përfitime premium dhe aftësi të bazuara në teknologji dhe kërkon transferta të rregullta bankare. 

A janë Novo dhe Mercury po aq të sigurta për sa i përket mbrojtjes së informacionit dhe transaksioneve të përdoruesve?

Po, si Novo ashtu edhe Mercury përdorin teknologjitë e kriptimit dhe protokollet e sigurisë standarde të industrisë. Ju mund t'i rishikoni detajet në faqet zyrtare të internetit për një kuptim edhe më të mirë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.