A keni nevojë të provoni pronësinë e LLC tuaj? Zbuloni se si mund ta bëni këtë me udhëzuesin tonë të thjeshtë.

Si të vërtetoni pronësinë e një LLC? – Përgjigja juaj e themeluesit ndërkombëtar

Ju keni bërë hapin e parë dhe keni formuar me sukses LLC-në tuaj, por si e konfirmoni që jeni pronar? Ne do t'i përgjigjemi kësaj në këtë postim në blog!

Tl;DR (Shumë e gjatë; Nuk e Lexova)

Po kërkoni një përmbledhje të shpejtë? Ja ku eshte!

Juaj nenet e organizatës nuk tregojnë pronësinë e LLC.

Juaj nenet e organizatës nuk tregojnë pronësinë e LLC (veçanërisht në shtete si Wyoming ose Delaware që mund të mbrojnë informacionin personal të pronarëve të LLC!)

Kjo do të tregojë LLC-në tuaj, datën e krijimit dhe shërben si provë se LLC-ja juaj ekziston.

Marrëveshja juaj e funksionimit tregon pronësinë e LLC.

Ky dokument është një dokument i brendshëm dhe bëhet zyrtar vetëm pasi të nënshkruhet nga ekipi! Ai mund të redaktohet dhe nënshkruhet dhe nuk ka nevojë të ri-dorëzohet ndonjë informacion tek shteti nëse kjo bëhet.

Nëse marrëveshja juaj e funksionimit është bosh, ose ka një gabim shtypi, gjithçka që duhet të bëni është të redaktoni dokumentin, ta nënshkruani atë dhe jeni gati! Sa për arsyen pse marrëveshja e funksionimit do të kishte një gabim shtypi: një marrëveshje operimi është një shabllon!

Është një dokument fleksibël, i gjallë dhe ky është një nga përfitimet kryesore të formimit të një LLC (lehtësia e përditësimit/bërjes së ndryshimeve në të). Marrëveshja ndonjëherë mund të jetë bosh OSE një partner agjent i regjistruar në shtet ndonjëherë mund të shkruajë gabimisht një emër në dokument. Por përsëri, nëse kjo ndodh, të jeni të sigurt, kjo nuk do të thotë që ju nuk jeni pronar i LLC tuaj!

E tëra çfarë ju duhet të bëni përsëri (vini re: ne në kompani të lumtur ta bëjmë këtë gjithashtu) është të përditësoni emrat në dokument, më pas duhet ta nënshkruani dhe jeni gati!

Letra juaj e konfirmimit EIN tregon pronësinë e LLC.

Ky është një dokument i dërguar drejtpërdrejt nga IRS (Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme). Do të tregojë EIN-in tuaj, Emri i LLC dhe anëtari i SH.PK-së i cili është anëtari përgjegjës i autorizuar!

Artikujt e Organizatës

Kur të formohet LLC juaj, shteti do t'ju dërgojë një dokument të quajtur a Nenet e organizimit të shoqërisë me përgjegjësi të kufizuar.

Më poshtë është një shembull i një Nene Organizate nga një kompani e krijuar në Wyoming. Siç mund ta shihni, të dhënat personale të pronarit të LLC nuk është në këtë dokument.

Artikujt e Organizatës

Pse? Wyoming është një nga shtetet që ofron mbrojtje të madhe të privatësisë, kështu që lejon që dikush të vendosë emrin e agjentit të regjistruar në regjistrin publik (nenet e organizatës) për të mbrojtur informacionin personal të pronarëve të LLC. Delaware është një shtet tjetër që e ofron këtë!

Shënim: Kur punoni me ne, në rrjedhën tonë të regjistrimit, ju mund të vendosni nëse dëshironi apo jo ta keni këtë mbrojtje të privatësisë, që është opsioni më i zakonshëm që zgjedhin klientët tanë!

Rezolutat fillestare + Marrëveshja operative

Do të merrni gjithashtu një dokument të quajtur juaji Rezolutat fillestare.

Ky dokument është dokumentacion që organizatori (lexo: skedari) i LLC-së tuaj ka formuar LLC-në tuaj dhe përfshin gjithashtu:

 1. Emrat e anëtarëve të LLC (të cilët mund t'i modifikoni nëse është e nevojshme! Ne do të kthehemi në këtë pikë në seksionin tjetër)
 2. Emri i LLC-së tuaj, data e krijimit, gjendja në të cilën është formuar dhe numri i dosjes
Rezolutat fillestare

La Rezolutat fillestare dokumenti është shpesh në të njëjtin dokument PDF si juaji Marrëveshje Operative.

Marrëveshja e funksionimit është një dokument që përshkruan aktet nënligjore të kompanisë dhe është "struktura e brendshme" për mënyrën se si funksionon SH.PK! Më poshtë keni disa fotografi se si duket kjo:

Këto janë dokumentet që mund të përdorni për të përcaktuar dhe treguar se kush janë anëtarët ose anëtarët e LLC!

Megjithatë, këtu është gjëja e rëndësishme që duhet të theksohet: Këto dokumente janë dokumente të brendshme!

Me fjalë të tjera kjo do të thotë:

 • Ju mund të bëni çdo modifikim/ndryshim (përfshirë përditësimin e pronësisë %s) dhe ta nënshkruani sa herë që ju dhe/ose ekipi juaj të jeni gati.
 • Më pas mund të ruhet në një dosje dixhitale, në shtëpinë tuaj ose kudo që ju preferoni.
 • Nëse bëni ndryshime në këtë marrëveshje operative, ajo nuk ka nevojë t'i dërgohet shtetit, është për të dhënat tuaja personale.
 • Jo vetëm që mund të përditësoni pronësinë %s, por nëse keni nevojë të shtoni emra në marrëveshje ose të bëni ndryshime atje, mund ta bëni këtë në çdo kohë.

Përsëri ky dokument nuk ka nevojë t'i dorëzohet shtetit.

Ky është një nga përfitimet kryesore të një LLC: fleksibiliteti që ofron dhe lehtësia që ofron në bërjen e përditësimeve / ndryshimeve!

Për të bërë ndryshime në këtë dokument, shteti na ka thënë shprehimisht:

“Thjesht shkarkoni dokumentin dhe përdorni një redaktues PDF për të bërë ndryshime në përputhje me nevojat tuaja. Ajo [marrëveshja e funksionimit] nuk është ligjërisht e detyrueshme derisa të nënshkruhet. Duke qenë se ky është një dokument i brendshëm, nuk ka nevojë të kthehet tek ne apo tek shteti për asnjë arsye.”

Çfarë duhet të bëj nëse ka një gabim shtypi ose emër të pasaktë në marrëveshjen time të funksionimit OSE emri është bosh? A është imi LLC?

Kjo mund të ndodhë në disa mënyra:

 1. Shteti ose një partner i regjistruar agjent mund të shkruajë gabim emrin e anëtarit në marrëveshjen e funksionimit. Këtë e kemi parë edhe më parë!

 2. Shteti ose partneri i agjentit të regjistruar ndonjëherë mund ta lërë këtë dokument bosh. Këtë e kemi parë të ndodhë edhe më parë!

Në të dyja rastet, nuk ka asgjë për t'u shqetësuar dhe ka një rregullim të lehtë.

Këtu janë hapat:

 1. Thjesht shkarkoni dokumentin dhe përdorni një redaktues PDF për të bërë ndryshime në përputhje me nevojat tuaja.

   

 2. Ajo [marrëveshja e funksionimit] nuk është ligjërisht e detyrueshme derisa të nënshkruhet. Meqenëse ky është një dokument i brendshëm, nuk ka nevojë të dorëzohet përsëri në doola ose në shtet për asnjë arsye.

   

 3. Ju jeni gati!

Shënim: Ne jemi gjithashtu më se të lumtur ta bëjmë këtë modifikim për ju nëse dokumenti është bosh ose ka një gabim shtypi (ose emri i pasaktë OSE një gabim drejtshkrimor i emrit!)

Letër konfirmimi EIN

Së fundi një tjetër dokument që tregon pronësinë e LLC është letra juaj e konfirmimit EIN! Kjo është një letër e dërguar nga IRS pasi të jetë caktuar EIN-i juaj. Ne e kemi turbulluar informacionin e mëposhtëm, por ju mund të shihni fushën "Sole MBR" = "Anëtar i vetëm" më poshtë dhe numrin EIN!

përmbledhje

Ka dokumente të ndryshme që merrni kur krijoni një LLC. Marrëveshja juaj e funksionimit është dokumenti që do të pasqyrojë pronësinë e LLC tuaj (dhe letra juaj e konfirmimit EIN mund ta bëjë këtë gjithashtu!)

Nëse keni ndonjë pyetje në lidhje me formimin e një LLC, ose përcaktimin e pronësisë së LLC, mos hezitoni rezervoni një konsultë falas me ne.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.