Përmbajtje

Mësoni se çfarë është një LLC dhe nëse keni nevojë apo jo. Lexoni këtë postim për të zbuluar përgjigjen e duhur për situatën tuaj.

Çfarë është një LLC? Keni nevojë për një? Zbulojeni Tani

Ju ndoshta e keni dëgjuar frazën "LLC" më parë dhe mund ta dini se kjo nënkupton një lloj biznesi, por nëse doni më shumë detaje, këtu është një përmbledhje e çfarë është një LLC:

Çfarë është një LLC?

LLC qëndron për Kompani me përgjegjësi të kufizuar. Është një strukturë biznesi legale që mbron pasuritë tuaja personale nga marrja në padi. Në thelb, ai ndan financat tuaja personale dhe të biznesit për të siguruar që edhe nëse biznesi juaj dështon, asetet tuaja personale nuk do të dëmtohen aq shumë. Atje jane shumë shembuj të kompanive të famshme që janë të SH.PK.

Kush zotëron një LLC?

Thirren pronarët e SH.PK-ve Anëtarët. Mund të ketë SH.PK me një anëtarë (një pronar) dhe SH.PK me shumë anëtarë (pronar të shumtë). Në Nenet e Organizatës së LLC-së tuaj (Dokumenti i paraqitur në zyrën e Sekretarit të Shtetit për të krijuar LLC-në tuaj) do të shihni anëtarët e LLC.

Pse të formoni një LLC?

Arsyeja kryesore është të mbroni pasuritë tuaja personale. LLC-të janë një mburojë midis aseteve tuaja personale (shtëpi, banka, investime, bizhuteri, etj.) dhe aseteve të biznesit tuaj. Thuaj, për shembull, kompania juaj i detyrohej shumë para një kreditori; se kreditori nuk do të ishte në gjendje të sekuestronte ose riposedonte asnjë nga pasuritë personale të listuara më sipër.

Pse të formoni një LLC në vend të një korporate?

LLC-të nuk duhet të zgjedhin një bord drejtorësh

LLC-të janë në gjendje të shpërndajnë fitime si të duan

LLC-të nuk kanë nevojë të mbajnë mbledhje të bordit, ose të mbajnë shënime për të gjitha mbledhjet

LLC-të nuk duhet të paguajnë tatim të dyfishtë si korporatat

Në përmbledhje, LLC-të janë një opsion biznesi shumë më fleksibël sesa një korporatë

Sa kushton një LLC?

LLC-të janë relativisht të lira në krahasim me format e tjera të bizneseve. Ekziston një tarifë depozitimi 1 herë për të paguar shtetin tuaj, dhe më pas një tarifë vjetore që nganjëherë quhet 'taksë ekskluziviteti' për të lejuar LLC-në tuaj të vazhdojë të funksionojë.

Sa punë po drejton një LLC?

LLC-të kanë mirëmbajtje relativisht të ulët për të operuar. Pasi të paguhet tarifa juaj e paraqitjes, do t'ju duhet t'i paguani shtetit raportin tuaj vjetor dhe tarifën vjetore një herë në vit.

Nëse dëshironi të ndryshoni adresën ose emrin tuaj, ka forma të thjeshta për të paraqitur, asgjë e komplikuar!

Tani që dini gjithçka se çfarë është një LLC, le dollarë krijoni LLC-në tuaj për ju! Mos u zhytni në dokumente kur duhet të drejtoni dhe zgjeroni biznesin tuaj! Shikoni paketat tona të formimit të LLC këtu.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.