Zbuloni se çfarë është një datë e vonuar në fuqi e LLC dhe si mund të ndikojë tek ju si një themelues ndërkombëtar.

Çfarë është një datë e vonuar në fuqi e LLC? Zbulojeni duke vizituar U

Ju mund ta dëgjoni këtë postim në blog në podkastin tonë këtu!

Çfarë saktësisht është një datë e vonuar në fuqi e LLC?

Një SHPK data e vonuar e hyrjes në fuqi është një ditë specifike në të ardhmen kur LLC juaj do të krijohet zyrtarisht.

Zakonisht, kur paraqisni një dosje me shtetin, ajo hyn në ekzistencë sa herë që shteti arrin të shqyrtojë paraqitjen tuaj dhe të miratojë formimin.

Sidoqoftë, një datë e vonuar e hyrjes në fuqi ju lejon të "shtyni" ose "vonesoni" ditën që LLC juaj është krijuar zyrtarisht.

Ja një shembull: Le të themi se sot është 1 dhjetor 2020:

 • Nëse specifikoni një datë të vonuar të hyrjes në fuqi të 1 janarit 2021, LLC-ja juaj do të "krijohet" më 1 janar 2021.
 • Nëse e dorëzoni normalisht paraqitjen tuaj të LLC, atëherë sapo shteti të miratojë paraqitjen tuaj, LLC-ja juaj do të ekzistojë, e cila, bazuar në kohët e kthimit të shumicës së shteteve do të jetë në një javë ose dy, kështu që në dhjetor 2020.

Së fundi, mund të shihni disa terma për këtë dhe të gjithë janë të këmbyeshëm:

 • Data e vonuar e hyrjes në fuqi
 • Regjistrimi i vonuar
 • Regjistrimi efektiv në të ardhmen
 • Data e dosjes së ardhshme
 • Data e vonuar e skedarit
 • Data e vonuar e paraqitjes efektive në të ardhmen

Mirë, e bëra këtë të fundit duke kombinuar të gjitha fjalët e mësipërme, por e kuptoni pikën, të gjitha nënkuptojnë të njëjtën gjë!

Si mund të kurseni disa para serioze duke përdorur një datë të vonuar në fuqi

Gati për të kursyer disa $$$?

Një paraqitje e vonuar është më e favorshme kur zgjidhni një datë të vonuar të hyrjes në fuqi në fillim të vitit të ri.

Pse? Duke bërë këtë ju mund të shmangni disa gjëra:

 1. Ju mund të shmangni pagesën e taksës së tarifës shtetërore të ekskluzivitetit. Ju nuk mund ta shmangni atë përgjithmonë por ju mund t'i kurseni vetes një pagesë! Kjo tarifë paguhet çdo vit kalendarik; për shembull, në Delaware, taksa vjetore e tarifës shtetërore të ekskluzivitetit është 300 dollarë. Duke zgjedhur një datë të vonuar të hyrjes në fuqi në vitin e ri, mund të shmangni pagimin e 300 dollarëve "dy herë" (kundrejt vetëm pagesës për vitin e ardhshëm).
 2. Ju mund të shmangni numrin e madh të aplikacioneve me të cilat përballet shteti në vitin e ri. Ka shumë themelues të tjerë atje që duan të krijojnë një LLC në vitin e ri për arsyet e mësipërme. Prandaj, shtetet përballen me një prapambetje të madhe në fillim të vitit. Duke dorëzuar dosjen tuaj "herë" ju mund të "kaloni rreshtin".
 3. Ju mund të shmangni çdo raport vjetor të depozitimit. Ngjashëm me # 1, ju mund të shmangni një raport vjetor të depozitimit, për secilin Vit kalendarik duke vonuar paraqitjen tuaj për vitin e ardhshëm! Për shembull, në Wyoming, ka një tarifë vjetore prej 50 dollarësh për çdo vit kalendarik. Duke zgjedhur një datë të vonuar të hyrjes në fuqi në vitin e ri, ju mund të shmangni pagesën e 50 dollarëve "dy herë" (kundrejt vetëm pagesës në vitin e ardhshëm).

Le të japim një shembull edhe më ekstrem duke përdorur shtetin e Kalifornisë.

Shënim: Që nga qershori 2020, taksa e ekskluzivitetit prej 800 dollarësh është hequr në vitin e parë në Kaliforni. Megjithatë shembulli i mëposhtëm ende vlen për shtetet e tjera! Lexo më shumë këtu.

Kalifornia ka një taksë vjetore të tarifës ekskluzive prej $ 800. Kjo tarifë paguhet çdo vit kalendarik, jo çdo 12 muaj.

 • Viti kalendarik: Janar – Dhjetor
 • Çdo 12 muaj: 12 muaj nga sot

Pra, kjo do të thotë nëse do të filloni një LLC që ka "lindur" ose "krijuar zyrtarisht" më 31 dhjetor 2020, ju do të jeni përgjegjës për të paguar tarifën e plotë të taksës së ekskluzivitetit prej 800 dollarësh për vitin 2020!

Përshpejtoni deri në 1 janar 2022, një vit e një ditë më vonë, edhe pse në thelb ka kaluar vetëm një vit, në vend që t'i detyroheni 800 dollarë shtetit të Kalifornisë... do t'i keni borxh 1600 dollarë!

Për t'i bërë gjërat më keq, pagesa e parë vjetore e taksës së ekskluzivitetit duhet të paguhet brenda 3-4 muajve të parë nga momenti kur është formuar SH.PK-ja juaj, dhe që nga ajo kohë, deri në 15 Prill të çdo viti. Pra, nëse do të krijonit një Kaliforni LLC që hyri në ekzistencë më 31 dhjetor 2020, do të duhet të paguani 1600 dollarë në 5 muajt e parë!

Mirë, mjafton për mënyrën se si funksionon një datë e vonuar e hyrjes në fuqi.. si e zgjidhni një / në cilat shtete mund ta zgjidhni një?

A mund të zgjedh një datë të vonuar të hyrjes në fuqi në Delaware?

Po! Ja se si ta bëni atë:

 1. Plotësoni një Memo e depozitimit. Në seksionin "KOMENTE/UDHËZIME TË DORËZIMIT" shkruani datën e vonuar të hyrjes në fuqi
 2. Plotësoni një Certifikata e Formimit të Formularit me Përgjegjësi të Kufizuar
 3. Bashkoni të dy PDF-të së bashku
 4. Zgjidhni "Ngarkimi i dokumentit" në Faqja e internetit e shtetit të Delaware dhe ndiqni hapat për ta dorëzuar atë në shtetin e Delaware:
 5. Plotësoni pagesën tuaj dhe shteti do t'ju dërgojë dokumentet tuaja me postë të rregullt në SHBA (përveç nëse zgjidhni dërgimin e përshpejtuar) brenda 1-3 javësh.

Tani është e mundur që të gjitha sa më sipër t'i bëni vetë… por nëse keni kohë ose dëshironi që dikush të trajtojë sa më sipër për ju, kështu që ju mund të përqendroheni në atë që bëni më mirë = rritja e biznesit tuaj… le Doola të paraqesë paraqitjen tuaj të vonuar efektive në Delaware për ju sot!

A mund të zgjedh një datë të vonuar të hyrjes në fuqi në Wyoming?

Po! Ja se si ta bëni atë:

Shënim: Pasi të filloni procesin në internet, keni vetëm 30 minuta për ta bërë atë. Siç thotë shteti: "Sapo të filloni këtë Wizard, do të keni 30 minuta për të përfunduar dosjen tuaj për shkak të kompleksitetit të disponueshmërisë së emrit."

 1. Shkoni në Qendrën e Biznesit në Wyoming dhe klikoni "Fillo Tani!"
 2. Zgjidhni "Shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (të brendshme)" në menunë rënëse
 3. Kontrolloni kutinë "Unë e vërtetoj atë".
 4. Fusni emrin tuaj të zgjedhur të LLC dy herë në kutinë "Emri i subjektit të biznesit" dhe kutinë "Konfirmo emrin".
 5. Mund ta lini bosh "Përcaktimin Shtesë" nëse jeni duke krijuar një LLC të rregullt
 6. Zgjidhni një "Periudha e Kohëzgjatjes". Shumica zgjedhin "Perpetual" këtu që do të thotë LLC JUAJ JETË PËR PARA EEEEEEEEE
 7. Data e vonuar e hyrjes në fuqi: Zgjidhni datën në të cilën dëshironi që LLC juaj të ekzistojë zyrtarisht këtu! Nëse dëshironi që LLC-ja juaj të miratohet sa më shpejt që të jetë e mundur, atëherë mund ta lini këtë kuti bosh.
 8. Zgjidhni agjentin tuaj të regjistruar / shkruani informacionin e tij
 9. Fusni adresën dhe adresën postare të LLC-së tuaj (mund të jetë çdo adresë në SHBA)
 10. Shkruani informacionin e "Organizatorit" të SH.PK
 11. Ju mund t'i lini bosh "Nenet Shtesë" / "Nenet e Organizatës"!
 12. Rishikoni informacionin tuaj dhe klikoni "Vazhdo"
 13. Kontrolloni termat dhe kushtet, kontrolloni seksionin "Dënimi për paraqitjen e dokumentacionit të rremë" dhe shkruani emrin e parashtruesit (një person ose organizatë) i cili po "deklaron këtë LLC" aka ju! Klikoni "Next" kur të keni mbaruar këtu.
 14. Përfundoni procesin e pagesës online!

Tani është e mundur që të gjitha sa më sipër t'i bëni vetë… por nëse keni kohë ose dëshironi që dikush të trajtojë sa më sipër për ju, kështu që ju mund të përqendroheni në atë që bëni më mirë = rritja e biznesit tuaj… le Doola të paraqesë paraqitjen tuaj efektive të vonuar në Wyoming për ju sot!

Disclaimer: Doola është një kompani që ofron shërbime të lidhura me depozitimin e dokumenteve, dhe si e tillë, ne nuk jemi një firmë ligjore, as nuk mund të ofrojmë këshilla zyrtare ligjore apo tatimore. Ajo që shihni në faqen tonë të internetit dhe çdo komunikim ynë përmes postës elektronike, WhatsApp, Slack, SMS, thirrje Zoom ose Intercom është thjesht për çështje të përgjithshme dhe arsimore dhe nuk duhet të merret si këshillë zyrtare ligjore ose tatimore. Duke përdorur faqen tonë të internetit dhe shërbimin, ju po e pranoni në mënyrë të qartë tonën Kushtet e Shërbimit, Politika e Privatësisëdhe Mohim përgjegjësie. Faleminderit!

Veçori i imazhit nga Nathan Dumlao on Unsplash

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.