Mësoni se çfarë është një Agjent i Regjistruar dhe nëse përdorimi i një (ose të qenit RA juaj) është zgjidhja e duhur për situatën tuaj si një themelues ndërkombëtar.

Çfarë është një agjent i regjistruar dhe a duhet të jem RA ime? – Zbulojeni tani

Përfshirja e biznesit tuaj është një mënyrë e shkëlqyer për të ndarë asetet tuaja personale dhe të biznesit, por pavarësisht nëse kompania juaj është një LLC ose korporatë, ju duhet të keni një agjent të regjistruar. Ky mund të jetë pronari i biznesit, një anëtar tjetër ose një shërbim i palës së tretë. Mund të jetë joshëse, veçanërisht nëse biznesi është i vogël, thjesht ta emërtoni veten si agjent i regjistruar, por kjo nuk është gjithmonë lëvizja më e mirë për të bërë. Pse?

Lexoni më tej për të mësuar se çfarë është një agjent i regjistruar (RA) dhe nëse duhet të jeni apo jo agjenti juaj i regjistruar.

Çfarë është një agjent i regjistruar?

Një biznes i inkorporuar ka nevojë për dikë në dispozicion që mund të kontaktohet për qëllime ligjore gjatë orarit të rregullt të punës. Gjëra të tilla si shërbimi i procesit, korrespondenca me shtetin dhe njoftimet tatimore, si federale ashtu edhe shtetërore, kërkojnë një përfaqësues me një adresë me tulla dhe llaç - kutia postare nuk lejohet.

A mund të jetë pronari i biznesit agjent i regjistruar?

Nuk ka asgjë që e pengon pronarin e biznesit të veprojë si RA për kompaninë, por shpesh nuk është ideja më e mirë. Nëse punoni nga shtëpia ose një adresë fikse dhe mbani orë të rregullta, atëherë ndoshta të qenit RA do të përshtatej me orarin tuaj.

Por, para se të angazhoheni, duhet t'i bëni vetes disa pyetje:

·       A jam i lidhur me një vend nga ora 8 e mëngjesit deri në 5 pasdite, pesë ditë në javë? Ky mund të mos jetë problem, por nëse doni lirinë për të dalë në takime biznesi, për të marrë inventarin dhe për të bërë thirrje shitjeje, nuk mund të qëndroni në një vend.

·       A jam mjaft i organizuar? Të jesh një RA kërkon planifikim dhe efikasitet; biznesi juaj nuk mund të përballojë të humbasë përgjigjen ndaj afateve gjyqësore ose të pagesës së taksave. Për disa sipërmarrës, të qenit i organizuar është pjesë e aftësive të tyre, por për të tjerët, mund të jetë më mirë që dikush tjetër t'ju shtyjë të siguroheni që jeni gati.

·       A operon biznesi im në disa shtete? Një biznes ka nevojë për një RA në çdo shtet në të cilin tregton. Shumë kompani, veçanërisht kur fillojnë, nuk kanë burime për të pasur ambiente të shumta dhe e vetmja mënyrë me kosto efektive për t'u marrë me problemin është të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar.

·       A jam i lumtur të përdor adresën time të shtëpisë? Nëse operoni një biznes të bazuar në ueb ose punoni nga shtëpia, do t'ju duhet ta përdorni atë adresë si adresën tuaj RA. Kjo ngre çështje të privatësisë pasi adresa është në domenin publik dhe askush nuk i pëlqen të hapet ndaj më shumë postave të padëshiruara ose njerëzve që shfaqen pa paralajmërim.

·       A kam një reputacion për të mbrojtur? Nëse biznesi juaj duhet të përfshihet në çështje gjyqësore, a jeni të lumtur që t'ju dërgohet një thirrje gjyqësore ose njoftim ligjor në shtëpinë ose vendin tuaj të biznesit? Për disa, kjo është vetëm një pjesë e përshkrimit të punës, por shumë njerëz do ta kenë të vështirë dhe do të kenë frikë se reputacioni i tyre mund të dëmtohet. Të kesh një shërbim RA ju izolon nga kjo situatë.

Cilat janë avantazhet e të qenit agjenti juaj i regjistruar?

Arsyeja më tërheqëse për një pronar biznesi që përmbush rolin e RA është kursimi i kostos. Nëse një kompani po përpiqet të mbajë daljet në minimum, atëherë kursimi i kostove të një agjenti të regjistruar, qoftë një agjenci e jashtme apo një punonjës me kohë të plotë, është një mënyrë për ta bërë këtë.

Do të thotë gjithashtu se asgjë nuk filtrohet para se t'ju vijë tek ju - për disa, kjo është e padëshiruar, por disa njerëz do të preferonin t'i merrnin të gjitha informacionet dhe marketingun në një biznes direkt tek ata.

A duhet të jem agjenti im i regjistruar?

Përgjigja për këtë pyetje varet nga rrethanat individuale. Nëse jeni duke operuar me një buxhet të ngushtë dhe jeni në gjendje të mbani orarin normal të punës në një vend, dhe jeni mjaftueshëm të organizuar për të bërë punën e kërkuar dhe nuk jeni shumë të shqetësuar për të pasur adresën tuaj në domenin publik, atëherë nuk ka asgjë për të ndaluar ju nga të qenit RA juaj. Për shembull, një pronar i dyqanit me pakicë ka të ngjarë të mos ketë problem të jetë RA e tij.

Megjithatë, mund të ndodhë që si themelues dhe udhëheqës, një pronar biznesi të jetë më mirë të përqendrohet në çështjet thelbësore, duke e udhëhequr kompaninë në rritjen dhe drejtimin e saj. Të gjithë në biznes e vlerësojnë kohën e tyre dhe shpesh është më mirë që një pronar biznesi të përdorë të tyren për të ndërtuar dhe ushqyer kompaninë dhe t'ia lërë punën e një RA një specialisti. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.