Zhbllokimi i markës suaj personale: çfarë është?

Nuk është e pazakontë që trajnerët e biznesit të flasin rreth termit "markë personale". Ndërsa shumica e njerëzve kanë një prani në internet, më pak e dinë se çfarë është marka e tyre personale, ose si ta përcaktojnë atë. E thënë thjesht, marka juaj personale është imazhi që dëshironi të shpërndani në botë. Ai kombinon kualifikimet tuaja profesionale, kompetencat kryesore dhe aftësitë me atributet tuaja unike. Lexoni për të ditur se çfarë është një markë personale dhe si mund ta ndërtoni tuajën. 

Çfarë është një markë personale?

Një markë personale është mënyra se si e prezantoni veten, aftësitë, përvojën dhe ekspertizën tuaj. Është ajo që e bën biznesin tuaj ose aplikimin tuaj për punë të dallohet. Branding krijon një emër, term, dizajn, simbol ose veçori tjetër që dallon mallrat ose shërbimet e një kompanie nga konkurrentët. Marka juaj personale është po aq e njëjtë, pasi është faktori juaj unik dallues. Është reputacioni dhe imazhi juaj.

Pyesni veten se si funksionon marka personale? Mendoni për të famshëm si Oprah Winfrey, Michelle Obama, Kim Kardashian, Donald Trump ose Elon Musk. Pavarësisht se çfarë mendoni për ta, secili prej tyre ka ndërtuar një markë unike rreth imazhit, aftësive dhe mesazhit të tyre. 

Pse është i rëndësishëm markimi i fortë personal?

Markimi i fortë personal është i rëndësishëm në të gjitha aspektet e biznesit, nga ndërtimi i rrjetit tuaj deri te krijimi i besimit. Branding luan një rol nëse ju jeni duke filluar një biznes, duke pasur parasysh qoftë për vlog apo blogose nevojiten idetë e emrit të LLC. Nëse jeni duke kërkuar për nxitime anësore për introvertët or ide biznesi për studentët e kolegjit, është e rëndësishme të merrni parasysh markën personale. Ja pse duhet të mendoni të përcaktoni markën tuaj personale:

1. Krijoni identitetin tuaj unik 

Një markë personale ju lejon të shfaqni aftësitë, ekspertizën dhe vlerat tuaja. Ju nuk jeni thjesht një trajner biznesi apo një sipërmarrës, ju jeni një person me një pamje 360 ​​gradë të botës dhe një kombinim unik aftësish. Ndoshta ju pëlqen të bëni vullnetarë për të rinjtë, të udhëtoni në Amerikën e Jugut ose të fuqizoni gratë. Ato janë pjesë e markës suaj personale. 

Ju mund të jeni një trajner biznesi i përkushtuar për fuqizimin e grave të Amerikës Latine ose një trajner biznesi që ndihmon në ndërtimin e gjeneratës së ardhshme të liderëve. Këto aspekte shtesë të vetes dhe asaj që bëni ju ndihmojnë të dalloheni. 

2. Ngulitni besimin dhe besueshmërinë tek të tjerët 

Kur specifikoni aftësitë tuaja, ju ndaloni të përpiqeni të jeni të mirë në gjithçka. Kjo, nga ana tjetër, mund të krijojë besueshmëri dhe besim më të madh. Kur demonstroni vazhdimisht ekspertizë dhe ofroni vlerë, ju krijoni një reputacion si një burim i besueshëm dhe i besueshëm për temat që mbuloni. 

3. Rritja e mundësive dhe avancimi në karrierë 

Duke u ulur dhe duke u përmirësuar në aftësitë tuaja unike dhe markën personale, ju mund të pozicionoheni si një lider në industri, duke tërhequr oferta pune, promovime dhe mundësi të reja biznesi. Është më mirë të jesh i njohur për një fushë të vogël ekspertize sesa mediokër në shumë fusha. Shfrytëzojeni atë në të cilën jeni vërtet të shkëlqyer për të krijuar mundësi të reja. 

4. Rritja e Përpjekjeve të Rrjetit

Njohja dhe ndarja e markës suaj personale ju bën më të paharrueshëm dhe ju lejon të lidheni me profesionistë me të njëjtin mendim, klientë të mundshëm, mentorë dhe bashkëpunëtorë. Nëse keni një shprehje të thjeshtë me një rresht se kush jeni dhe çfarë bëni, është më e lehtë për njerëzit të kujtojnë dhe të lidhen me ju.  

5. Kontribuoni në rritjen personale dhe profesionale

Nëpërmjet procesit të përcaktimit dhe komunikimit të markës së dikujt, ju mund të fitoni një kuptim më të thellë të pikave tuaja të forta, të dobëta dhe qëllimeve. Ky proces i vetë-kërkimit dhe reflektimit mund të çojë në njohuri, mundësi dhe rritje personale. Këto cilësi mund të përkthehen në rritje më të madhe të biznesit. 

Si të zhvilloni markën tuaj personale në 7 hapa?

Këtu janë shtatë hapa për të zhvilluar markën tuaj personale:

1. Përcaktoni markën tuaj personale 

Identifikoni vlerat, pasionet, aftësitë dhe cilësitë tuaja unike që ju dallojnë nga të tjerët. Në këtë fazë, mos lini asgjë jashtë. Rendisni çdo aftësi, kualifikim, diplomë, çmim, hobi ose interes. Çfarë kongruencash shihni? Si ndërtohen zona të caktuara mbi të tjerat? 

Pasi të keni renditur gjithçka, distiloni atë në një ose dy fjali. Kjo është deklarata juaj e ashensorit ose e markës. Praktikoni para pasqyrës derisa ta thoni lehtë dhe ta keni gati për çdo takim të ri.  

2. Identifikoni audiencën tuaj të synuar

Brandimi përfundimisht zbret në përmbushjen e nevojave të audiencës së synuar. Për këtë, ju duhet të identifikoni audiencën tuaj të synuar. Shumica e njerëzve duan të përgjigjen "të gjithë". Ndërsa është joshëse, përcaktimi i audiencës tuaj specifike të synuar dhe kuptimi i nevojave, preferencave dhe interesave të tyre do t'ju shërbejë më mirë. Ju mund të përshtatni mesazhet dhe përmbajtjen e markës suaj që të rezonojnë me ta, duke përmbushur një nevojë dhe duke krijuar besim. 

3. Krijoni një prani të qëndrueshme në internet 

Ndërtoni një prani të fortë në internet në platforma të ndryshme si mediat sociale, faqet e rrjeteve profesionale dhe uebsajtin ose blogun tuaj. Krijoni një histori bindëse se kush jeni dhe prodhoni përmbajtje të vlefshme si postime në blog, video, podkaste ose postime në media sociale që mbështesin markën personale që dëshironi të përcillni. 

4. Angazhimi dhe Rrjeti 

Angazhohuni me audiencën tuaj dhe profesionistët e industrisë në platformat e mediave sociale, ngjarjet e industrisë dhe grupet e rrjeteve profesionale. Lidhja dhe rrjetëzimi i shërbejnë të gjithëve. Ofroni këshilla, ndihmë dhe mbështetje. Jepini komunitetit tuaj dhe rrjetit profesional për të krijuar besim dhe për të fituar më shumë në afat të gjatë. 

5. Paraqitni ekspertizën tuaj 

Vendoseni veten si ekspert në fushën tuaj duke ndarë njohuritë, përvojën dhe ekspertizën tuaj përmes angazhimeve të të folurit, blogimit të të ftuarve ose organizimit të seminareve ose webinareve. Ju gjithashtu mund të ofroni kurse online ose leksione të ftuar për një mësim në kurse të tjera profesionale.

6. Bëhu autentik dhe transparent 

Shmangni përpjekjen për të qenë dikush që nuk jeni, pasi përfundimisht do të zbulohet dhe do të minojë markën tuaj. Çelësi i markës personale është autenticiteti. Njerëzit do të lidhen më mirë me ju ashtu siç jeni, të plotësuar me papërsosmëritë, sesa një version joautentik që mendoni se është më i pëlqyeshëm. 

7. Evoluoni dhe përshtatuni vazhdimisht 

Ndërsa rriteni personalisht dhe profesionalisht, përshtatni markën tuaj për të pasqyruar qëllimet, arritjet dhe fushat tuaja të reja të ekspertizës. Ndani arritjet dhe ndani lavdërime për arritjet e të tjerëve. 

Ndërtimi i një strategjie të përmbajtjes personale

Një markë personale mund të ndihmojë në rritjen e biznesit tuaj dhe hapjen e mundësive të reja profesionale. Krijuesit mund të kënaqen duke shprehur aftësitë e tyre përmes markës, por të gjithë mund të gjejnë mënyra për të ndarë vlerën, interesat dhe aftësitë e tyre unike. Ndërsa ndërtoni markën tuaj, krijimi i një LLC mund t'ju mbrojë ligjërisht. Merrni parasysh formimin e biznesit të doola dhe shërbimet e pajtueshmërisë për të krijuar biznesin tuaj dhe për të mbrojtur markën tuaj personale. 

Gjej Shembuj të LLC këtu, ose kuptoni ndryshimi midis DBA dhe emrave fiktivë. Keni nevojë për më shumë ide biznesi? Gjej nxitime anësore për kontabilistët, nxitime anësore për agjentët e pasurive të paluajtshmeose ide emrash për bizneset e flokëve për të filluar ndërtimin e markës tuaj personale sot! 

FAQs

A mundet dikush të krijojë një markë personale?

Po, çdokush mund të krijojë një markë personale!

Sa kohë duhet për të ndërtuar një markë personale?

Ndërsa mund të ndërtoni një markë personale në disa orë me hapat e mësipërm, procesi i krijimit të një pranie në internet dhe rrjetëzimi i vazhdueshëm është puna e një jete. Një markë personale nuk është një aktivitet i vetëm. Ju do të dëshironi të vazhdoni të përditësoni markën tuaj personale ndërsa ju dhe aftësitë tuaja zhvilloheni. 

Si mund ta integroni markën tuaj personale me jetën tuaj profesionale?

Ju mund të integroni markën tuaj personale me jetën tuaj profesionale përmes një pranie në internet. Edhe nëse keni një karrierë në një fushë dhe dëshironi të ndërtoni markën tuaj personale rreth interesave ose hobive tuaja, mund t'i integroni të dyja. Për shembull, ju mund të jeni një programues kompjuteri i përkushtuar për fuqizimin e grave ose një pediatër që e do macet.

A mundet që markimi personal të jetë i dëmshëm për privatësinë?

E bërë mirë, markimi personal nuk duhet të jetë i dëmshëm për privatësinë. Do t'ju duhet të ndërtoni me kujdes një markë personale për të ndarë jetën tuaj profesionale dhe interesat në mënyrë autentike, por ju mund të mbroni ende jetën tuaj personale. 

Si mund ta matni suksesin e markës suaj personale?

Çdo profesionist do të ketë kriteret e veta për të matur suksesin e markës së tyre personale. Disa profesionistë sugjerojnë duke festuar çdo fitore mikro, duke përfshirë një email nga një klient ose punëdhënës i mundshëm, një koment në një postim në blog, ose një retweet, pëlqim ose ndarje të diçkaje që ata kanë shkruar. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.