LLC 101: Çfarë është një certifikatë e formimit?

Formimi i një SH.PK (shoqëri me përgjegjësi të kufizuar) ka shumë përfitime, të tilla si mbrojtja e përgjegjësisë personale, taksat e kalimit dhe besueshmëria e zgjeruar. Ndërsa përfitimet ia vlen përpjekja, ju nevojiten disa dokumente për të formuar LLC-në tuaj dhe për të filluar. Një nga këto dokumente të kërkuara është një Certifikatë Formimi. 

Të kuptuarit se si funksionon ky dokument mund të përgatisë pronarët e bizneseve për procesin e formimit të LLC. Ky udhëzues do të eksplorojë se çfarë informacioni duhet të jepni në një Certifikatë Formimi, pse është e rëndësishme, si ta merrni këtë dokument dhe kostot përkatëse.

Kuptimi i Certifikatës së Formimit

Një Certifikatë e Formimit përfshin detaje themelore në lidhje me qëllimin e LLC-së tuaj, anëtarët e saj dhe vertikalin e kompanisë. Shteti në të cilin dëshironi të formoni LLC-në tuaj duhet të rishikojë dhe miratojë Certifikatën e Formimit përpara se LLC-ja juaj të zyrtarizohet. Disa shtete i referohen Certifikatës së Formimit si Nenet e Organizatës. 

Ju duhet ky dokument për të formuar ligjërisht një LLC dhe për të miratuar kërkesën tuaj nga shteti. Vetëm me këtë dokument dhe disa dokumente të tjera kritike të LLC mund të merrni mbrojtjen e përgjegjësisë personale dhe gjurmë të tjera.

Çfarë informacioni përfshihet zakonisht në një certifikatë formimi?

Certifikata juaj e Formimit duhet të përmbajë detaje kyçe në lidhje me LLC-në tuaj për të rritur gjasat për miratimin e kërkesës suaj. Ja çfarë zakonisht duhet të përfshini në një Certifikatë Formimi:

  • Qëllimi i kompanisë suaj: Shpjegoni shkurt se kujt synon t'i shërbejë kompania juaj dhe pse dëshironi ta krijoni atë. Ju gjithashtu duhet të përfshini emrin zyrtar të biznesit të kompanisë suaj.
  • Adresa fizike e kompanisë suaj: Kjo adresë duhet të plotësojë kërkesat e krijimit të një LLC. Adresa fizike duhet të përputhet me gjendjen në të cilën dëshironi të konfiguroni LLC-në tuaj. Ju nuk mund të keni një adresë në Kaliforni për kompaninë tuaj nëse dëshironi të krijoni LLC-në tuaj në Nevada.
  • Informacion për anëtarët: Përfshini emrin dhe informacionin e kontaktit të çdo anëtari të LLC. Nëse jeni i vetmi anëtar, duhet të jepni vetëm emrin tuaj dhe informacionin e kontaktit. 
  • Emri dhe adresa e agjentit tuaj të regjistruar: Çdo LLC ka nevojë për një agjent i regjistruar. Është e mundur të jeni agjenti juaj i regjistruar. 
  • Data e hyrjes në fuqi: Kjo datë tregon se kur njësia juaj e biznesit do të fillojë veprimtarinë e saj. 

Ju gjithashtu do të duhet të jepni nënshkrimin tuaj në Certifikatën e Formimit. Mund të ketë kërkesa shtesë në varësi të juridiksionit. 

Pse është e rëndësishme një certifikatë e formimit për pronarët e bizneseve?

Çdo shtet kërkon një Certifikatë Formimi gjatë procesit të formimit të LLC. Do t'ju duhet ky dokument për të marrë mbrojtje nga përgjegjësia personale për çdo mosmarrëveshje ligjore të lidhur me biznesin. Formimi i LLC-së tuaj mund të rrisë gjithashtu besueshmërinë e perceptuar të kompanisë suaj dhe të çojë në më shumë biznes. Partnerët e mundshëm mund ta marrin seriozisht kompaninë tuaj dhe të vendosin të punojnë me ju.

Cili është ndryshimi midis një certifikate të formimit dhe dokumenteve të tjera të biznesit?

Certifikata e Formimit është një dokument i rëndësishëm për procesin e formimit të LLC, por do t'ju nevojiten dokumente ligjore shtesë për të përfunduar procesin. 

Një nga ato dokumente është Marrëveshje Operative. Ky dokument parashtron rregullat që biznesi juaj dhe anëtarët e tij duhet të ndjekin. Ndërsa një Certifikatë e Formimit ofron një fotografi të LLC-së tuaj, Marrëveshja e Operacionit tregon se çfarë do të ndodhë brenda LLC-së tuaj pasi të krijohet. Marrëveshjet operative përmbajnë informacion në lidhje me shpërndarjen e fitimeve dhe humbjeve, të drejtat e votës ndërmjet anëtarëve, rolin dhe privilegjet e secilit anëtar, rregullat e blerjes, orarin e takimeve dhe detaje të tjera. Këto dokumente mund të jenë nga 5-20 faqe dhe janë më të gjata se dokumentet e Certifikatës së Formimit.

Nenet e Inkorporimit janë të ngjashme me Certifikatën e Formimit, por Nenet e Inkorporimit zbatohen për pronarët e bizneseve që duan të formojnë korporata. LLC-të janë të pa inkorporuara dhe nuk kërkojnë Nenet e Inkorporimit. 

Si të merrni një certifikatë formimi?

Ju do të duhet të vizitoni faqen e internetit të Sekretarit të Shtetit për të mësuar kërkesat që zbatohen për shtetin tuaj. Pas kësaj, ju mund të mbledhni dokumentet e nevojshme dhe të paraqisni një aplikim për Certifikatën e Formimit. Do të dëgjoni nga qeveria brenda pak javësh në lidhje me statusin e aplikimit tuaj për formimin e LLC.

Ky proces mund të komplikohet nëse e bëni vetë, por doola mund të ndihmojë. Ju mund të përdorni Shërbimet e Formimit të Doola's LLC për të shmangur kompleksitetet. Nëse dëshironi ta bëni vetë, sigurohuni që të mbani parasysh të gjitha kërkesat nga faqja e internetit e Sekretarit tuaj të Shtetit.

Sa kushton për të paraqitur një certifikatë formimi?

Çdo shtet ka rregulla dhe kosto të ndryshme për të paraqitur një Certifikatë Formimi. Kostoja totale mund të ndryshojë nga 50 në 500 dollarë.

Sa kohë duhet për të marrë një certifikatë formimi të miratuar?

Koha e përpunimit për një Certifikatë Formimi ndryshon për çdo shtet. Megjithatë, ju mund të dëshironi të ndiqni me shtetin tuaj nëse nuk keni marrë një vendim brenda disa javësh. Mbajtja e një kopje të aplikacionit tuaj mund ta përshpejtojë procesin nëse keni nevojë të ndiqni gjendjen tuaj.

Merrni ndihmë me Certifikatën tuaj të Formimit

Çdo pronar biznesi që dëshiron të hapë një LLC duhet të plotësojë një Certifikatë Formimi. Ndërsa përpilimi i këtij dokumenti mund të marrë pak kohë, ai është një pjesë e rëndësishme e procesit të formimit të LLC. I gjithë procesi përbëhet nga shumë hapa, por nuk duhet ta lundroni vetëm. Pronarët e bizneseve mund të përdorin shërbimet e formimit të biznesit të doola për të përshpejtuar procesin. doola i ndihmon pronarët e bizneseve të fillojnë, të rriten dhe të menaxhojnë LLC-të e tyre në mënyrë që të arrijnë më shumë klientë.

FAQs

A mund të ndryshoj informacionin në Certifikatën e Formimit pas depozitimit?

Po, mund të bëni ndryshime në informacionin në Certifikatën e Formimit pas depozitimit.

A mund të formoj një LLC pa një Certifikatë Formimi?

Jo, nuk mund të formoni një LLC pa një Certifikatë Formimi. Ky është një nga dokumentet e kërkuara për Procesin e Formimit të LLC. 

A mund ta operoj biznesin tim pa marrë një Certifikatë Formimi?

Ju nuk mund të operoni një LLC pa një Certifikatë Formimi. Megjithatë, ju nuk keni nevojë për këtë dokument për një pronësi individuale.

A kam nevojë për një certifikatë të veçantë të formimit për çdo shtet në të cilin dua të bëj biznes?

Jo, nuk keni nevojë për një Certifikatë të veçantë Formimi në çdo shtet ku dëshironi të bëni biznes. 

Sa kohë është e vlefshme një Certifikatë e Formimit?

Certifikata e Formimit qëndron e vlefshme për sa kohë që LLC-ja juaj po ndjek kërkesat ligjore.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.