Çfarë më nevojitet për të hapur një llogari bankare biznesi?

Pronarët e bizneseve të vogla duhet t'i ndajnë ato financat e biznesit nga fondet e tyre personale. Ndërsa hapja e një llogarie personale bankare është e thjeshtë, kërkohet pak më shumë përpjekje kur hapni një llogari bankare biznesi. Dokumentacioni shtesë dhe kërkesat rregullatore duhet të plotësohen përpara se të hapet një llogari rrjedhëse e biznesit. Nëse po pyesni veten, "çfarë më duhet për të hapur një llogari bankare biznesi?" – ju kemi mbuluar.

Mund të jetë konfuze për pronarët e bizneseve që janë të rinj në këtë. Përpara se të shkoni në ndonjë nga bankat e biznesit, sigurohuni që të merrni me vete të gjitha dokumentet e nevojshme. Kjo do të sigurojë që procesi të shkojë pa probleme dhe që ju të mund të filloni të bëni atë që bëni më mirë shpejt. Le të shqyrtojmë gjithçka që ju nevojitet për të hapur një llogari biznesi dhe si të konfiguroni.

1. Përgatitni dokumentacionin e nevojshëm

Ju do të duhet të përgatisni të gjitha dokumentet e nevojshme përpara se të kontaktoni bankën. Bërja e kësaj do të sigurojë që procesi të shkojë pa mundim dhe se nuk do të shkoni nga shtylla në postim për të mbledhur ndonjë nga dokumentet e kërkuara pasi të keni filluar procesin. 

Llojet e dokumenteve që duhet të dorëzoni me aplikimin tuaj do të ndryshojnë në bazë të mënyrës se si është strukturuar biznesi juaj. Disa dokumente janë të detyrueshme pavarësisht nga struktura e njësisë ekonomike. Zakonisht do t'ju duhet të siguroni dokumentet e mëposhtme në një bankë kur hapni një kontroll biznesi ose ndonjë lloj tjetër llogarie. 

Nenet e themelimit ose Certifikata e Formimit

Nenet e themelimit janë prova e ekzistencës ligjore të biznesit tuaj. Ata shpesh quhen certifikata e formimit. Ai lëshohet nga sekretari i shtetit në shtetin ku ju keni inkorporuar biznesin tuaj. 

Ky dokument ofron informacion në lidhje me emrin e biznesit tuaj, adresën, agjentin e regjistruar, pronarët përfitues, strukturën e menaxhimit dhe aktivitetet që do të ndërmarrë. Përpara se bankat të hapin llogarinë tuaj të biznesit, ato duhet të shohin nenet e themelimit për të kuptuar se si është strukturuar biznesi juaj dhe ku është i regjistruar ligjërisht.

Leje biznesi

Në varësi të industrisë në të cilën jeni, mund t'ju kërkohet të merrni një licencë biznesi nga një shtet ose njësi tjetër qeveritare. Kjo leje do t'ju lejojë të bëni biznes në një juridiksion të caktuar. Për shembull, kërkohet një licencë biznesi nëse jeni duke shitur ushqim, alkool ose duhan.

Bankat kanë kërkesa strikte përputhshmërie që duhet të plotësojnë. Ata nuk do të jenë në gjendje të hapin një llogari për ju nëse nuk mund t'u siguroni atyre një licencë biznesi që tregon se jeni të lejuar ligjërisht për të kryer biznes.

Numri Federale i Identifikimit i Punëdhënësve (EIN)

An EIN është një dokument i detyrueshëm për hapjen e një llogarie bankare biznesi. Është një ID unike e korporatës që u lëshohet subjekteve që bëjnë biznes në Shtetet e Bashkuara. Një EIN përdoret nga IRS dhe departamente të tjera qeveritare për identifikimin e bizneseve dhe gjurmimin e aktiviteteve të tyre financiare për tatimin.

Ju mund të aplikoni për një EIN direkt me IRS, dhe zakonisht lëshohet brenda disa ditësh. Sigurohuni që të merrni EIN-in përpara se të shkoni në bankë, pasi ajo nuk do ta përpunojë kërkesën tuaj për një llogari pa të.

Deklaratat tatimore të biznesit

Disa banka mund t'ju kërkojnë gjithashtu të jepni deklarata tatimore të biznesit për dy vitet e fundit nëse biznesi juaj ka qenë tashmë në funksion dhe ju keni nevojë për shërbime shtesë, si për shembull një llogari tregtare. Deklaratat tatimore mund të mos kërkohen gjithmonë për njësitë e reja të inkorporuara që ende nuk kanë filluar të kryejnë biznes. 

Plani i biznesit

Bankat janë të zellshme për menaxhimin e rrezikut dhe mund të kërkojnë më shumë siguri për stabilitetin financiar të biznesit tuaj përpara se të ofrojnë shërbime të tilla si një kredi biznesi ose një kartë krediti biznesi.

Nëse tregoni interes për këto produkte kur regjistroheni për një llogari kontrolli ose kursimi biznesi, shanset janë që ata mund të kërkojnë të shohin planin tuaj të biznesit për të kuptuar parashikimet afatgjata dhe për të konstatuar shëndetin financiar të kompanisë suaj. Merrni atë së bashku me të gjitha dokumentet e tjera në mënyrë që të jetë lehtësisht i disponueshëm nëse ata e kërkojnë atë.

Identifikim

Kjo është një kërkesë bazë e njohjes së klientit (KYC) për bankat. Banka duhet të ketë në dosje një formë të vlefshme identifikimi për të gjithë pronarët e bizneseve dhe nënshkruesit e autorizuar. Një ID ose pasaportë e lëshuar nga qeveria zakonisht do të mjaftojë për të përmbushur këtë kërkesë. 

Prova e adresës

Dëshmia e adresës është gjithashtu një kërkesë KYC. Bankat zakonisht kërkojnë një marrëveshje qiraje ose një faturë të shërbimeve që është në emër të pronarit të biznesit për të hapur një llogari bankare biznesi. Disa banka mund të kërkojnë gjithashtu një dokument dytësor të vërtetimit të adresës.

2. Hulumtoni lloje të ndryshme të llogarive bankare të biznesit

Bankat ofrojnë një shumëllojshmëri opsionesh për pronarët e bizneseve. Ju duhet të hulumtoni disa opsione për të gjetur bankën dhe opsionin e duhur për biznesin tuaj. Kushtet dhe dokumentacioni mund të jenë të ndryshëm për këto opsione, kështu që është më mirë të bëni kërkimin tuaj në mënyrë që të mund të mbledhni të gjitha dokumentet e kërkuara. 

Merrni parasysh tarifat dhe tarifat e tjera gjithashtu. Shumica e bankave do të paguajnë një tarifë për mirëmbajtjen e llogarisë nëse bilanci bie nën një prag të caktuar çdo muaj. Mund të ketë gjithashtu tarifa për shërbime të tilla si banka bankare në internet dhe mbrojtja nga mbitërheqja. Bankat shpesh ofrojnë gjithashtu bonuse regjistrimi, por këto ka të ngjarë të kenë disa kushte të lidhura me to, të tilla si mbajtja e një bilanc minimal për disa muaj.

3. Dorëzoni aplikacionin tuaj 

Shumica e bankave tradicionale do t'ju kërkojnë të vizitoni një degë personalisht për të paraqitur kërkesën tuaj përpara se të hapni një llogari bankare biznesi. Kjo mund të jetë e vështirë, veçanërisht për pronarët e bizneseve amerikane me bazë diku tjetër në botë. Për fat të mirë, një bankë në internet mund të jetë e gatshme të hapë një llogari biznesi, e cila zakonisht merr disa ditë për t'u ngritur dhe funksionuar.  

4. Financoni llogarinë tuaj

Pasi të jetë hapur llogaria, mbetet vetëm të vendosni pak para në të. Në varësi të bankës dhe llojit të llogarisë që keni zgjedhur, mund të ketë kërkesa minimale për depozitat. Banka do t'ju njoftojë se cilat janë ato. Depozita e parë që bëni në llogari duhet të jetë mbi atë kufi minimal. 

Mund të kërkohet gjithashtu një bilanc minimal mujor ose llogaria juaj mund të goditet me një tarifë mirëmbajtjeje. Sigurohuni që të pyesni përfaqësuesin tuaj të bankës për të gjitha këto tarifa në mënyrë që të shmangni tarifat e panevojshme.

Hapja e një llogarie bankare biznesi nuk është e vështirë

I gjithë procesi mund të duket i frikshëm për dikë që po e bën këtë për herë të parë, por nuk është aq i vështirë. Për sa kohë që i keni të gjitha dokumentet e kërkuara në rregull, llogaria juaj bankare e biznesit do të funksionojë brenda një kohe të shkurtër.

Mos harroni të bëni kërkimin tuaj, shikoni bankat e ndryshme dhe shërbimet e tyre për të gjetur se cila është më e mira për ju. Jepuni atyre dokumentet që u nevojiten dhe sigurohuni që t'i pyesni për çdo kërkesë minimale të depozitave dhe tarifat e mirëmbajtjes. 

Nëse jeni me bazë jashtë Shteteve të Bashkuara dhe nuk keni një numër të Sigurimeve Shoqërore ose jeni pronar biznesi rezident i cili thjesht dëshiron që gjithçka të kujdeset për ju, drejtohuni te doola.com për një konfigurim pa probleme të llogarisë bankare të biznesit.

FAQs

FAQ

Cilat dokumente nevojiten për të hapur një llogari bankare biznesi?

Dokumentet e nevojshme për të hapur një llogari bankare biznesi përfshijnë një formë identiteti, nenet e themelimit, EIN, licencë biznesi dhe deklarata tatimore të biznesit.

Sa para ju nevojiten për të hapur një llogari biznesi?

Kjo varet nga banka që zgjidhni. Disa banka nuk kanë kërkesa minimale për depozitat, ndërsa të tjerat mund t'ju kërkojnë të depozitoni një shumë të caktuar herën e parë.

Çfarë nevojitet për të hapur një llogari bankare biznesi si sipërmarrës individual?

Si një pronar i vetëm, ju duhet një numër i sigurimeve shoqërore ose një numër identifikimi i tatimpaguesit, një licencë biznesi, një ID dhe ndoshta një certifikatë emri tregtar nëse keni një për të hapur një llogari bankare biznesi.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.