Lidhjet që llogariten: Qëllimi i ngjarjeve të rrjetëzimit

Imagjinoni një botë ku rruga juaj e karrierës nuk është një udhëtim i vetmuar, por një aventurë bashkëpunuese e mbushur me lidhje, ndarje njohurish dhe mbështetje reciproke. Ky është thelbi i networking – arti i krijimit të marrëdhënieve kuptimplote brenda sferës suaj profesionale. 

Ashtu si të bësh miq, rrjetëzimi përfshin njohjen e njerëzve në fushën tënde, shkëmbimin e ideve dhe ofrimin e ndihmës kur nevojitet. Përfytyrojeni atë si një rrjet të gjerë dhe të ndërlikuar lidhjesh, secila fije çon në mundësi të mundshme pune, horizonte të freskëta dhe një mori njohurish të fituara nga përvojat e të tjerëve.

Ngjarjet e rrjetëzimit janë ngjarje të krijuara vetëm për t'ju ndihmuar në rrjet. Lexoni për të mësuar më shumë rreth këtyre ngjarjeve dhe për disa këshilla se çfarë të bëni kur jeni duke marrë pjesë në një. 

Çfarë janë Ngjarjet e Rrjetit?

Krijimi i lidhjeve kuptimplote, mësimi i gjërave të reja dhe zbulimi i mundësive të reja—këto janë arsyet kryesore pse ngjarjet e rrjetit janë kaq të rëndësishme për profesionistët. Këto ngjarje janë si pika takimi të vlefshme ku njerëzit me interesa dhe punë të ngjashme mund të mblidhen së bashku, të shkëmbejnë ide dhe të ndërtojnë marrëdhënie të rëndësishme. 

Kur shkoni në një ngjarje rrjeti, ju po jepni tuajën karriera një nxitje, duke qëndruar i informuar për atë që është e nxehtë në fushën tuaj, dhe ndoshta edhe duke gjetur klientë ose njerëz të rinj për t'u bashkuar.

Cili është qëllimi i ngjarjeve të rrjetëzimit?

Mendoni për ngjarjet e rrjetit si mbledhje të organizuara ku njerëz me prejardhje të ndryshme profesionale vijnë për të biseduar, për të ndarë informacione dhe për të krijuar lidhje. Këto ngjarje ofrojnë një mjedis të mirë për rrjetëzimin, shkëmbimin e përvojave dhe gjetjen e mundësive interesante që mund të ndihmojnë punën ose biznesin tuaj.

13 Llojet e Ngjarjeve të Rrjetit

Ka shumë lloje të ndryshme ngjarjesh në rrjet, disa janë më të rastësishme, ndërsa të tjerat janë më të strukturuara dhe të fokusuara. Më poshtë do të diskutohen disa prej tyre:

1. Konferenca Profesionale 

Këto janë ligat e mëdha të rrjeteve. Ekspertët e figurave në një fushë të caktuar mblidhen për të shkëmbyer njohuritë, për të ndarë idetë dhe ndoshta edhe për t'u frymëzuar nga disa seminare vrasëse. Është si një zhytje e thellë në industrinë tuaj.

2. Ngjarje të Rrjeteve Specifike të Industrisë

Këto si mbledhje të fokusuara në lazer ku profesionistët nga e njëjta industri lidhen, shkëmbejnë histori dhe qëndrojnë të informuar për atë që është e nxehtë në fushën e tyre specifike. Është si një kalim në prapaskenë për komunitetin tuaj profesional.

3. Takimet e Rrjetit në orën e lumtur

Këto ngjarje janë si kthimi pas punës me kolegët profesionistë në një mjedis të relaksuar. Është si rrjetëzimi me një anë të dridhjeve të ftohta. E përkryer për të krijuar lidhje pa asnjë formalitet.

4. Rrjetëzimi i shpejtësisë

Lidheni rripin e sigurimit për këtë! Është si një shakullinë profesionale ku takoni mijëra njerëz në një kohë të shkurtër, duke krijuar lidhje me shpejtësi të lartë. I shpejtë, efikas dhe i përsosur për ata që janë me nxitim.

5. Takime për mëngjes ose drekë

Imagjinoni një mbledhje komode me profesionistë të tjerë, zakonisht gjatë një vakt. Është njësoj si të lidhesh me një sasi të madhe ushqimi dhe atmosferash komode. Këto takime mund të jenë më intime dhe të shkëlqyera për diskutime domethënëse.

6. Panairet e Karrierës

Kjo është për punëkërkuesit. Imagjinoni një dyqan me një ndalesë ku takoni punëdhënës të mundshëm, mësoni rreth hapjeve të punës dhe shfaqni aftësitë tuaja. Është si takimi i shpejtë për karrierën tuaj.

7. Webinare ose seminare

Qofshin personalisht apo online, këto janë si mini-klasa për profesionistët. Mësoni rreth temave specifike, bëni pyetje dhe lidheni me njerëz me të njëjtin mendim. Është si të zgjeroni aftësitë tuaja gjatë krijimit të lidhjeve.

8. Ngjarje të Rrjetit të Alumni

Keni krenarinë e shkollës? Këto ngjarje mbledhin të diplomuar nga i njëjti institucion. Është si një ribashkim me një kthesë profesionale. Një mënyrë e shkëlqyer për t'u lidhur me njerëzit që ndajnë një sfond të ngjashëm.

9. Tryeza e Rrumbullakët

Imagjinoni një grup të vogël profesionistësh që kanë një bisedë të thellë për një temë specifike. Është si stuhi mendimesh me fëmijët e lezetshëm. Një mundësi e shkëlqyer për shkëmbime kuptimplote idesh.

10. Shfaqje tregtare

Keni qenë ndonjëherë në një ekspozitë të madhe? Është si një vitrinë gjigante e produkteve dhe shërbimeve në një industri specifike. E shkëlqyeshme për rrjetëzimin si me ekspozuesit ashtu edhe me pjesëmarrësit e tjerë.

11. Ngjarjet e Dhomës së Tregtisë

Këto janë çështje të komunitetit të organizuara nga grupet lokale të biznesit. Është si rrjetëzimi me fqinjët e biznesit tuaj lokal. E shkëlqyeshme për promovimin e ndërveprimeve të biznesit.

12. Grupet e Shërbimit Komunitar

Rrjeti me zemër. Imagjinoni t'i ktheheni komunitetit ndërkohë që krijoni lidhje profesionale. Është si rrjetëzimi me një kthesë të ndjeshme.

13. Grupet virtuale

Mendoni për këto si hangouts në internet për profesionistët. Rrjetohuni, ndani njohuri dhe bashkëpunoni nga komoditeti i tastierës suaj. E shkëlqyeshme për ata që duan të rrjetëzohen me pizhame.

7 Këshilla për të marrë pjesë në Ngjarjet e Rrjetit

Kur jeni duke u përgatitur për një ngjarje rrjeti, është e rëndësishme të keni disa strategji në xhepin tuaj të pasmë. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga përvoja juaj e rrjetit:

1. Bëhuni të përgatitur

Para ngjarjes, bëni pak kërkime. Zbuloni se kush do të jetë atje, temat kryesore dhe çfarë lloj turme të prisni. Njohja pak për ngjarjen dhe të pranishmit mund t'ju ndihmojë të filloni bisedat pa probleme dhe të angazhoheni me tema përkatëse. Është si të jesh gati për një bisedë interesante me një mik.

2. Vishen në mënyrë të përshtatshme

Përshtypjet e para kanë rëndësi, ndaj vishuni në një mënyrë që i përshtatet atmosferës së ngjarjes. Nëse është një çështje zyrtare, shkoni me veshjet tuaja më të bukura. Nëse është një mbledhje më e rastësishme, mbajeni atë të zgjuar dhe të relaksuar. Veshja e duhur tregon se jeni të respektueshëm dhe gati për t'u angazhuar. Është si të paraqitesh në partinë e duhur me veshjen e duhur.

3. Praktikoni hapin tuaj të ashensorit

Një hap në ashensor është një përmbledhje e vetes ose asaj që bëni. Të kesh gati një hap të lëmuar, të ndihmon të prezantohesh pa probleme dhe me besim. Mbajeni atë konciz, interesant dhe të lehtë për t'u kuptuar. Është si të kesh një mini reklamë për ty gati për të nisur.

4. Jini kurioz dhe bëni pyetje

Njerëzit duan të flasin për veten dhe interesat e tyre. Tregoni kuriozitet të vërtetë duke bërë pyetje të hapura. Kjo jo vetëm që i bën bisedat tërheqëse, por gjithashtu ju ndihmon të mësoni për të tjerët. Është si të jesh një detektiv miqësor dhe të njohësh njerëzit rreth teje.

5. Dëgjo në mënyrë aktive

Të dëgjuarit është një aftësi e fuqishme. Kushtojini vëmendje asaj që thonë të tjerët dhe tregoni interes për tregimet e tyre. Kjo jo vetëm që ju ndihmon t'i kuptoni më mirë, por edhe i bën ata të ndihen të vlerësuar. Është si të jesh prezent në këtë moment, duke u lidhur me të vërtetë me personin me të cilin po flet.

6. Shmangni Monopolizimin e Bisedave

Ndërsa është thelbësore të ndani për veten tuaj, mos e mbizotëroni bisedën. Jepuni të tjerëve një shans për të folur dhe tregoni se jeni të interesuar edhe për historitë e tyre. Është si të kesh një bisedë të ekuilibruar, ku të gjithë mund të kontribuojnë.

7. Ndiqni pas ngjarjes

Mos lejoni që lidhjet që keni krijuar të zbehen. Pas ngjarjes, drejtojuni njerëzve që keni takuar. Dërgoni një email miqësor ose lidheni në platforma profesionale si LinkedIn. Është si të ushqesh farat e përpjekjeve të tua të rrjetëzimit, t'i mbash ato lidhje të gjalla dhe potencialisht t'i rritësh ato në diçka më shumë.

Përfitoni sa më shumë nga rrjetëzimi

Duke ndjekur këto këshilla, do të lundroni në ngjarjet e rrjetit si profesionist, duke krijuar lidhje domethënëse dhe duke përfituar sa më shumë nga çdo mundësi. Mos harroni se rrjetëzimi ka të bëjë me ndërtimin e marrëdhënieve që mund t'ju ndihmojnë profesionalisht dhe personalisht. Pra, dilni atje, jini të përgatitur, vishni pjesën, praktikoni hapin tuaj të ashensorit, tregoni kuriozitet, dëgjoni në mënyrë aktive, shmangni bisedën dhe ndiqni ata që takoni.

Dhe duke folur për të përfituar sa më shumë nga mundësitë e biznesit tuaj, merrni parasysh përdorimin doola për nevojat tuaja të kontabilitetit. Si pronar biznesi, menaxhimi i financave tuaja është thelbësore dhe doola ofron shërbime të nivelit të lartë të kontabilitetit për të mbajtur në rregull çështjet tuaja financiare. Me doola, ju mund të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj duke ia lënë kontabilitetin ekspertëve. Është një lëvizje e zgjuar që mund të bëjë një ndryshim të madh.

FAQs

A janë ngjarjet e rrjeteve vetëm për profesionistë?

Jo, ngjarjet e rrjeteve janë të hapura për këdo që është i interesuar të krijojë lidhje, pavarësisht nëse jeni profesionist, sipërmarrës, punëkërkues ose thjesht kurioz për skenën e biznesit lokal.

Si mund të gjeni ngjarje të rrjetit në zonën tuaj?

Mund të gjeni ngjarje në rrjet përmes organizatave lokale të biznesit, platformave të ngjarjeve në internet, tabelave të buletinit të komunitetit ose duke kërkuar rekomandime nga kolegët dhe miqtë.

A keni nevojë të sillni karta biznesi në ngjarjet e rrjetit?

Po, sjellja e kartave të biznesit është një mënyrë e shkëlqyer për të shkëmbyer informacionin e kontaktit shpejt dhe profesionalisht.

Duhet të sillni një mik apo të shkoni vetëm në ngjarjet e rrjetit?

Shpesh është e dobishme të marrësh pjesë vetëm në ngjarje të rrjetit, pasi të inkurajon të takosh njerëz të rinj. Megjithatë, nëse jeni më rehat me një mik, është në rregull për sa kohë që të dy angazhoheni aktivisht me të tjerët.

Si mund ta kapërceni frikën tuaj nga ngjarjet e rrjetit?

Filloni duke vendosur qëllime të vogla, praktikoni prezantimin tuaj dhe përqendrohuni në pyetjet e hapura. Mos harroni se shumë njerëz janë në të njëjtën varkë, duke kërkuar të lidhen dhe ndërmarrja e hapave të vegjël mund t'ju ndihmojë të lehtësoni frikën tuaj.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.