Zbuloni se si të klasifikoni saktë shpenzimet e biznesit në mënyrë që të maksimizoni kursimet tatimore pa rrezikuar një kontroll të IRS.

Cilat janë shpenzimet e biznesit? Çfarë ka rëndësi?

Cilat janë shpenzimet e biznesit?

Shpenzimet e biznesit janë gjëra që blini përmes biznesit tuaj për biznesi juaj që fshin një pjesë të taksave që duhet të paguani. Çfarë nuk ju pëlqen?

Epo, për fat të keq, shpenzimet e biznesit nuk janë gjithmonë të drejtpërdrejta. Pra, si e dini se çfarë mund të llogaritni si shpenzim biznesi dhe çfarë jo? Sot, ne do t'ju udhëzojmë për gjithçka që duhet të dini dhe do të sigurohemi që të mos bëni gabime që mund të kthehen për t'ju kafshuar më vonë.

Çfarë llogaritet si shpenzim biznesi?

Çfarë llogaritet dhe nuk llogaritet si shpenzim biznesi është relativisht e thjeshtë – të paktën në sipërfaqe.

Një shpenzim biznesi është çdo gjë që paguani ose blini për biznesin tuaj për të përfunduar punën tuaj ose për të prodhuar produktet tuaja. Për shembull, nëse jeni një dizajner grafik, blerja e një MacBook Pro të ri do të ishte një shpenzim biznesi, pasi do ta përdorni çdo ditë për të gjeneruar të ardhura.

Ai përfshin:

· kostot e personelit (lista e pagave, pajisjet, uniforma, përfitimet)

· Shërbime (të tilla si përkthyes të pavarur)

· softuer

· Qira për zyrë ose vitrinë dhe shërbime komunale

· stacionare dhe pajisje

· tarifat administrative dhe sigurimet

· kostot e marketingut dhe reklamimit  

· borxhi (kartat e kreditit dhe kreditë)

· dhe me shume.

Ajo ku bëhet konfuze është kur filloni të merrni parasysh shpenzimet e vogla që bëhen në procesin e kryerjes së punës suaj. Për shembull, lëkundjet nga Starbucks gjatë rrugës për në zyrë me të vërtetë nuk mund të përfshihen si shpenzim - ose të paktën, mund ta keni të vështirë të bindni një kontabilist që është.

A mund të përfshini ndonjëherë ushqimin dhe pijen si shpenzim biznesi?

Po ti mundesh. Nëse jeni duke marrë një klient për drekë ose duke i shpërblyer punonjësit tuaj për një tremujor fitimprurës, mund t'i përfshini ato gjëra si shpenzim biznesi. Nëse nuk mund të punoni nga zyra juaj e zakonshme dhe të punoni në një kafene, mund të jeni në gjendje të përfshini kafenë dhe ushqimin që konsumoni ndërsa jeni atje.

Kontabilisti ynë e ka thënë më së miri: nëse ka dy ose më shumë persona të përfshirë, mund të llogaritet si shpenzim biznesi. Ky nuk është një rregull i vështirë dhe i shpejtë, por në përgjithësi, nëse jeni duke blerë ushqim dhe pije për ju dhe një punonjës ose partner, dhe jeni duke diskutuar biznesin ose jeni rrugës diku për biznes, mund t'i përfshini ato shpenzime si një shpenzim biznesi.

A janë të njëjtat zbritjet dhe shpenzimet?

Po, zbritjet janë vetëm një term tjetër për shpenzimet. IRS përcakton dy lloje e zbritjeve: zbritjet e zakonshme zbritjet e nevojshme. Zbritjet e zakonshme janë çdo shpenzim që është i zakonshëm në biznesin tuaj, dhe zbritjet e nevojshme janë ato që janë të përshtatshme dhe të dobishme për biznesin tuaj. Çdo shpenzim duhet të plotësojë të dyja këto përkufizime për të qenë i zbritshëm.

Pyetjet e shpeshta për shpenzimet e biznesit

Një nga problemet me shpenzimet e biznesit është se ka shumë rregulla të ndryshme, kështu që këtu janë përgjigjet për disa nga pyetjet më të zakonshme që dëgjojmë për shpenzimet e biznesit.

A është taksa ime personale e zbritshme për biznesin tim?

Ju mund të zbritni 50% të taksës suaj të vetëpunësimit nëse jeni i vetëpunësuar.

A llogariten mobiljet dhe pajisjet e zyrës sime në shtëpi si shpenzim biznesi?

Po, me kusht që të përdoret tërësisht ose kryesisht për drejtimin e biznesit tuaj.

Cilat kosto karburanti llogariten si shpenzim biznesi?

Kostot e karburantit llogariten si shpenzim biznesi vetëm nëse jeni duke lëvizur aktivisht për të bërë biznes - për shembull, nëse vozitni për të takuar një klient, mund ta llogaritni atë si shpenzim. Vozitja nga shtëpia në një vend pune (si një zyrë me qira) rrallë ka rëndësi. Është më e lehtë të përdoret metoda e kilometrazhit sesa shpenzimet aktuale. Nëse nuk jeni të sigurt, kontaktoni një kontabilist lokal për udhëzime.

Cilat shpenzime dhe dhurata llogariten si shpenzim biznesi?

Në përgjithësi, ushqimi dhe pajisjet për festat e pushimeve për punonjësit ose klientët llogariten si shpenzim biznesi. Zakonisht mund të kërkoni 100% të këtyre shpenzimeve, por për disa, mund të kërkoni vetëm 50% si shpenzim. Dhuratat mund të jenë gjithashtu një shpenzim biznesi, me kusht që ato të jenë me "vlerë nominale". Kjo do të thotë që të mos u dhuroni punonjësve tuaj diçka me vlerë të lartë në vend që t'u paguani atyre një bonus. Përsëri, nëse nuk jeni të sigurt, pyesni kontabilistin tuaj për sqarime ose kontrolloni Publikimi IRS 535.

A mund të zbres kontributet bamirëse?

Po, megjithatë kontrolloni me kontabilistin tuaj për konfirmim.

A janë të zbritshme donacionet politike?

Jo – asnjë kontribut apo shpenzim lobimi nuk zbritet nga taksat.

A llogaritet arsimi apo trajnimi si shpenzim biznesi?

Vetëm nëse është për t'ju ndihmuar të shkëlqeni - nuk mund të numëroni shpenzimet arsimore nëse ato ju ndihmojnë të kuptoni bazën se si të bëni biznesin tuaj.

Cilat janë mënyrat më të mira për të mbajtur nën kontroll shpenzimet e biznesit?

·       Përdorni mjetet dhe teknologjinë e duhur. Do të shihni në dispozicion shumë softuer të ndryshëm shpenzimesh, kështu që me siguri do të jeni në gjendje të gjeni një softuer të kontabilitetit që do t'ju ndihmojë të menaxhoni financat e biznesit tuaj. Megjithatë, në minimum, ju duhet të mbani gjurmët e shpenzimeve tuaja përmes një tabele.

·       Ndani shpenzimet e biznesit tuaj. Nëse jeni një sipërmarrje e vetme, sigurohuni që t'i mbani financat e biznesit tuaj të ndara nga tuajat përmes një llogarie bankare biznesi. Kjo do t'ju ndihmojë të bëni dallimin midis asaj që "ju" duhet të paguani dhe asaj që "biznesi" juaj duhet të paguajë.

·       Merrni zakonin e gjurmimit të parave tuaja. Futni shpenzimet tuaja në tabelën tuaj ditore ose javore në të njëjtën kohë çdo ditë ose javë. Ky nuk është vetëm një zakon i mirë, kështu që nuk do t'ju duhet të stresoheni që vjen koha e taksave, por gjithashtu do t'ju ndihmojë të mbani një buxhet dhe t'i mbani të ligët shpenzimet e biznesit tuaj.

·       Mendoni me kujdes për blerjet. Mund të jetë e lehtë të mendosh se shpenzimi i parave për një shpenzim që mund t'i shlyeni është si "para pa pagesë" dhe kështu do të shpenzoni pak më shumë, prandaj përpiquni të mendoni me kujdes se çfarë investoni. Merrni parasysh ROI-në që do të merrni nga blerja dhe merrni parasysh nëse mund të fshihet apo jo. Nëse ndiheni pak sikur po thoni një gënjeshtër të bardhë, mund të jetë më mirë të mos e blini atë përmes biznesit tuaj.

Pasi të keni qenë në biznes për disa vite, duke ditur se cilat shpenzime mund të llogariten si shpenzim biznesi dhe cilat jo, do të ndiheni si natyrë e dytë për ju. Nëse keni ndonjëherë ndonjë dyshim, kontaktoni kontabilistin tuaj ose njerëzit e tjerë në industrinë tuaj për konfirmim. Nuk ka gjasa që të auditoheni, por do të jetë një proces shumë më i lehtë nëse jeni dhe i keni llogaritur të gjitha shpenzimet tuaja.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.