Cilat janë përfitimet e përdorimit të shërbimeve virtuale të kontabilitetit?

Shumica e pronarëve të bizneseve të vogla priren të bëjnë kontabilitetin e tyre. Është një zgjidhje e zbatueshme pasi ata mund të mos bëjnë mjaftueshëm në fillim për të punësuar një shërbim kontabiliteti. Ndërsa biznesi rritet, ata në mënyrë të pashmangshme ndjejnë nevojën për të zgjedhur ose një shërbim kontabël konvencional ose një shërbim kontabiliteti në internet.

Tendenca këto ditë është shumë në favor të shërbimeve virtuale të kontabilistëve pasi ato ofrojnë përfitime të konsiderueshme mbi opsionet konvencionale. Një shërbim kontabiliteti online do të jetë shumë më i përballueshëm në krahasim me një kompani tradicionale të kontabilitetit. Është gjithashtu më e lehtë për t'u integruar me rrjedhat tuaja të punës dhe në përgjithësi është më efikas. 

Kështu, këto shërbime mund t'u ofrojnë bizneseve mbështetjen që u nevojitet për të mbajtur në krye financat e biznesit të tyre, duke i liruar ata të fokusohen në rritjen e mëtejshme të biznesit të tyre. Jeni kurioz se si një shërbim i kontabilitetit në internet mund të ndihmojë biznesin tuaj? Vazhdoni të lexoni për të zbuluar pikërisht këtë.

Pse do të përdorni shërbimet e kontabilitetit virtual?

Mbajtja e kontabilitetit është një pjesë e rëndësishme e drejtimit të një biznesi. Ai zgjidh gjithçka në bilanc dhe në pasqyrat e të ardhurave, duke ju mundësuar kështu të merrni vendime të informuara për financat e biznesit. Gjithashtu ndihmon për t'i bërë gjërat më pak stresuese gjatë sezonit tatimor.

Kjo gjithashtu ju ndihmon të krijoni një kuptim objektiv të shpenzimeve të biznesit tuaj. Librat nuk përgatiten nga dikush që është shumë i përfshirë në operacionet e përditshme të biznesit tuaj. Të gjitha raportet e krijuara për ju do të ofrojnë një pamje më të qartë të gjendjes financiare të biznesit.

Bizneset e të gjitha madhësive mund të përfitojnë shumë duke zgjedhur një shërbimi virtual i kontabilitetit. Kursimi i kostos është ndoshta një nga përfitimet më të mëdha. Punësimi i një ekipi të brendshëm të kontabilitetit do të kushtojë shumë më tepër se opsioni virtual. Është gjithashtu më i përshtatshëm se një kompani kontabël konvencionale. Nuk ka nevojë të caktoni takime për të vizituar personalisht kontabilistët.

Shërbimet virtuale të kontabilistëve i bëjnë të disponueshme financat e biznesit tuaj me një prekje të një butoni. Këto zgjidhje të bazuara në renë kompjuterike bëjnë të mundur që të mbani një sy në financat tuaja në kohë reale përmes aplikacioneve, platformave të uebit dhe madje edhe përditësimeve me email.

Çfarë mund të prisni kur punësoni një kontabilist virtual

Komoditet dhe saktësi. Kjo është ajo që do të ndiheni më së shumti pasi të punësoni një llogaritar virtual. Do të keni paqe mendore duke e ditur se asgjë nuk do të rrëshqasë dhe se tani e tutje do të keni akses pa stres në të dhënat financiare që ju ndihmojnë të merrni vendime të informuara. 

Saktësia e përmirësuar e të dhënave financiare

Nëse i keni bërë të gjitha vetë, mbajtja e librave të saktë do të bëhet një sfidë kur biznesi juaj të rritet. Jo vetëm që do t'ju hajë shumë nga koha dhe energjia juaj, duke ju penguar kështu të përqendroheni plotësisht në rritje, por gjithashtu mund t'ju bëjë të bëni regjistrime të pasakta të të ardhurave dhe shpenzimeve. Kjo do të çojë në një dhimbje koke të madhe në sezonin tatimor, sepse atëherë do t'ju duhet të paguani shumë para tek një kontabilist për t'u kthyer dhe për të pastruar librat tuaj.

Puna me një kompani kontabiliteti në internet do ta largojë gjithë këtë stres. Të gjitha transaksionet tuaja, qofshin ato dixhitale ose me para në dorë, do të regjistrohen me saktësi përmes softuerit të kontabilitetit që ata përdorin. Shpenzimet gjithashtu mund të gjurmohen pa probleme, në mënyrë që të dini gjithmonë saktësisht se cili është shëndeti financiar i biznesit tuaj.

Efikasiteti i rritur

Koha është para dhe kur po përpiqeni fort për të rritur biznesin tuaj, ju duhet gjithë koha që ju duhet të përqendroheni në atë qëllim. Një pengesë e madhe do t'ju duhet të kaloni orë të tëra për të renditur faturat dhe faturat vetëm që të mund të balanconi librat tuaj. 

Edhe nëse keni shumë njerëz në staf që mund të ndihmojnë, në fund të fundit do të godasë produktivitetin e të gjithëve. Pasi të kaloni të gjitha këto në një shërbim kontabiliteti në internet, ju dhe të gjithë të tjerët në ekipin tuaj jeni të lirë të përqendroheni në gjëra më të rëndësishme. 

Kosto më të ulëta operative

Të gjitha bizneset përfitojnë nga shpenzimet e reduktuara dhe meqenëse nuk jeni përgjegjës për shpenzimet e përgjithshme të kompanisë së kontabilitetit në internet, biznesi juaj nuk duhet ta përballojë atë kosto. Një ekip i brendshëm do t'ju kërkonte të investoni në një hapësirë ​​më të madhe zyre, përveç shpenzimit të më shumë për pagat dhe përfitimet për punonjësit e rinj. 

Shërbimet virtuale të kontabilitetit janë plotësisht në distancë, kështu që nëse jeni një operacion me një person ose keni shumë anëtarë në ekip, librat tuaj mbahen me saktësi të jashtëzakonshme pa barrë shtesë për veten tuaj. shpenzimet e biznesit.

Qasja në të dhënat financiare

Ndoshta nuk do të jetë e drejtë të thërrisni llogaritarin tuaj nëse doni disa të dhëna specifike ose raportoni pas orarit të punës. Kjo do të thotë që ju duhet të prisni deri ditën tjetër ose nëse është fundjavë, deri të hënën. Do të përfundoni duke humbur kohë të çmuar në mes dhe mund të humbni mundësitë. 

Shërbimet virtuale të kontabilitetit janë shumë përpara teknologjisë. Ata përdorën fuqinë e resë kompjuterike përveç softuerit të avancuar të kontabilitetit për të siguruar akses 24/7 në të dhënat tuaja financiare. Të gjitha të dhënat paraqiten në panele të fuqishme që ju lejojnë të zhyteni thellë në financat tuaja, të krijoni raporte të detajuara dhe të mbani një sy në tendencat. Kështu, ju jeni në gjendje të merrni vendime të informuara më shpejt, pa marrë parasysh kohën apo ditën.

Këshilla dhe Udhëzime Financiare Profesionale

Bizneset e të gjitha madhësive mund të përfitojnë nga këshillat financiare profesionale. Pikëpamja e një të huaji shpesh mund të ndihmojë pronarët e bizneseve me vizionin e tyre të tunelit, duke u mundësuar atyre të shohin gjërat nga një këndvështrim tjetër. Kontabiliteti virtual nuk ka të bëjë vetëm me ndjekjen e të ardhurave dhe shpenzimeve tuaja. Këto shërbime mund të ofrojnë gjithashtu një rishikim të ekspertëve të raporteve financiare dhe konsultimeve të CPA, në mënyrë që të jeni gati për të përballuar sezonin tatimor pa shumë stres. 

Siguri e përmirësuar

Është e mundur që të vendosen gabimisht faturat dhe faturat, duke çuar në shkelje të mundshme të sigurisë dhe privatësisë së biznesit. Ky rrezik zbutet duke përdorur një kontabilist virtual pasi të gjitha të dhënat përpunohen dhe ruhen në re. Ai gjithashtu kufizon numrin e njerëzve që kanë akses në të dhënat, duke siguruar kështu një nivel më të lartë sigurie.

Kontabiliteti virtual ju ndihmon të zhbllokoni potencialin tuaj të plotë

Nuk mund të mohohet fakti që mbajtja e saktë e kontabilitetit është një domosdoshmëri absolute për të gjitha bizneset. Është e pamundur të rritesh dhe të qëndrosh në përputhje me të detyrimet tatimore pa të. Ju nuk mund të vazhdoni ta bëni vetë ndërsa biznesi juaj rritet dhe punësimi i një ekipi të brendshëm për ta menaxhuar atë mund të jetë shumë i kushtueshëm. 

Kontabiliteti virtual ju lejon të zhbllokoni potencialin tuaj të plotë duke ju lejuar të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj. Të gjitha financat tuaja menaxhohen me zell, ndërkohë që ju ruani aksesin në kohë reale në të dhënat, duke ju lejuar të merrni vendime të informuara që ndihmojnë në ngritjen e biznesit tuaj në lartësi të reja.

Përjetoni vetë me doola Kontabiliteti. Ky shërbim virtual i kontabilitetit pa stres përdoret nga mijëra themelues të zënë në të gjithë globin për të gjurmuar me saktësi shpenzimet e tyre dhe për të lundruar përgjatë sezonit tatimor. 

FAQs

Sa kushton një llogaritar virtual?

Një kontabilist virtual kushton më pak se një llogaritar konvencional. Një shërbim online si doola Kontabiliteti kushton midis $500 - $1800 në vit.

Çfarë shërbimesh ofrojnë kontabilistët virtualë?

Shërbimet që ofrojnë kontabilistët virtualë përfshijnë kategorizimin e transaksioneve të biznesit, rakordimin e llogarive, përgatitjen e pasqyrave financiare dhe më shumë.

A është një kontabilist më i lirë se një kontabilist?

Një kontabilist është përgjithësisht më pak i kushtueshëm sesa punësimi i një kontabilisti të plotë, pasi përgjegjësitë e tyre kryesore ndryshojnë.

A bëjnë kontabilistët deklarata tatimore?

Kontabilistët ofrojnë një shumëllojshmëri të gjerë shërbimesh përveç ndjekjes së të ardhurave dhe shpenzimeve. Ato mund të përfshijnë përgatitjen dhe paraqitjen e deklaratave tatimore.

A duhet t'i jap kontabilistit tim një 1099?

Ju nuk keni nevojë t'i jepni llogaritarit tuaj një 1099 nëse pagesa e tyre është nën pragun minimal të raportimit që është 600 dollarë për shumicën e llojeve të transaksioneve.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.