Mjetet kryesore të marketingut të AI 2024

Loja po ndryshon në vitin 2024 dhe inteligjenca artificiale (AI) është forca lëvizëse. Kjo teknologji e fuqishme po revolucionarizon mënyrën se si lidheni me audiencën. Imagjinoni të ndërtoni fushata të personalizuara për çdo klient, duke marrë vendime të bazuara në të dhëna në kohë reale dhe duke arritur lartësi të reja të efektivitetit të marketingut!

Ky udhëzues gjithëpërfshirës do të zhytet thellë në mjetet kryesore të marketingut të AI të vitit 2024. Pavarësisht nëse jeni një veteran i sprovuar i marketingut ose sapo po filloni udhëtimin tuaj të AI, ky udhëzues është udhërrëfyesi juaj drejt suksesit.

Ne do të navigojmë platformat dhe teknologjitë kryesore të industrisë dhe do të zhbllokojmë potencialin e AI. Së bashku, le ta çojmë markën tuaj në nivelin tjetër!

Duke përqafuar maninë e AI

AI, ose inteligjenca artificiale, padyshim që po kalon një moment. Dhe është ai që duhet t'i kushtoni vëmendje, veçanërisht nëse jeni në marketing.

Këtu është marrëveshja: AI nuk është një kuti magjike që bën gjithçka për ju. Mendoni për këtë më shumë si një ndihmës super-fuqi. Mund të grumbullojë të dhëna masive, të mësojë modele dhe të parashikojë tendencat shumë më shpejt se çdo tru i njeriut. Kjo do të thotë se mund t'ju ndihmojë të kuptoni klientët tuaj më mirë se kurrë më parë.

Pra, si përkthehet kjo në fitore të marketingut? Le të zbulojmë:

 • Krijoni fushata të hiper-personalizuara: AI mund të vlerësojë zakonet dhe preferencat e blerjes, duke ju lejuar të synoni mesazhe dhe oferta për çdo person.

 • Bëhuni një magjistar i të dhënave: AI mund të analizojë të gjitha ato të dhëna të klientit dhe të identifikojë modelet e fshehura. AI do t'ju ndihmojë të merrni vendime më të zgjuara marketingu.

 • Parashikoni të ardhmen (lloj): AI mund të analizojë tendencat dhe të parashikojë se çfarë mund të duan klientët tuaj më pas. Kjo ju lejon të qëndroni përpara kurbës dhe konkurrencës.

 • Lironi kohën tuaj: AI mund të automatizojë detyra të përsëritura si raportimi dhe analiza e të dhënave. Kjo ju liron të përqendroheni në anën krijuese të gjërave - duke krijuar përmbajtje dhe duke strategjikizuar pamjen e madhe.

Të mësosh të përdorësh AI mund të tingëllojë frikësuese. Ekzistojnë mijëra mjete të marketingut miqësore për përdoruesit. Shumë prej tyre me ndërfaqe tërhiq dhe lësho që e bëjnë të lehtë fillimin.

Plus, shumë burime në internet mund t'ju mësojnë bazat e AI dhe si ta zbatoni atë në strategjinë tuaj të marketingut.

Në fund të fundit? Inteligjenca artificiale nuk është thjesht një fjalë e zakonshme; është një ndryshim i lojës për tregtarët. Dhe është këtu për të qëndruar dhe për të zhbllokuar një nivel krejtësisht të ri të efektivitetit të marketingut.

11 mjetet më të mira të marketingut të AI për biznesin tuaj në 2024

Mjetet më të mira të marketingut të AI për biznesin tuaj në 2024

Le të eksplorojmë mjetet më të mira të marketingut të AI për të çuar përpara biznesin tuaj në 2024.

1.Jasper

Jasper, më parë Jarvis, është një asistent shkrimi i AI. Është njësoj si të kesh në ekipin tënd një kopjues super të fuqizuar.

Jasper është një mjet i fuqishëm, por ende ka nevojë për kontributin tuaj për të bërë magjinë e tij. Do t'ju duhet të jepni udhëzime dhe drejtime. Por sapo t'ia dilni mbanë, Jasper do të bëhet i preferuari juaj për të krijuar përmbajtje marketingu efektive dhe tërheqëse.

Çfarë bën Jasper:

 • Kuarc i kuq trajton faqen tuaj të internetit kopjoni, kopjoni uebsajtin, titrat e mediave sociale, madje edhe përshkrimet e produkteve. Thjesht jepini disa detaje rreth audiencës dhe qëllimeve tuaja. Do të gjenerojë përmbajtje kreative dhe me cilësi të lartë në pak minuta.

 • Jasper mund të fillojë krijimtarinë tuaj. Ai ofron sugjerime temash dhe formate të ndryshme të përmbajtjes për t'u eksploruar.

 • Jasper mund të mësojë zërin dhe stilin e markës suaj. Thjesht jepni disa shembuj të përmbajtjes suaj ekzistuese dhe do të imitojë tonin dhe personalitetin tuaj. Kjo siguron që të gjitha materialet tuaja të marketingut të jenë të qëndrueshme.

 • Jasper mund të ndihmojë përmbajtjen tuaj të ngjitet në renditjen e motorëve të kërkimit. Ai përfshin praktikat më të mira të SEO në shkrimin e tij për të optimizuar përmbajtjen tuaj për motorët e kërkimit. Kështu, duke e bërë më shumë gjasa që të shihet nga audienca juaj e synuar.

çmimi:

Kuarc i kuq ofron plane të ndryshme çmimesh në varësi të nevojave tuaja. Ekziston një provë falas. Pastaj planet fillojnë rreth 39 dollarë në muaj për krijuesit. Por, plani i tyre më i njohur është plani Pro me çmim 59 dollarë. Ai ofron më shumë veçori dhe kapacitet të rritur të gjenerimit të fjalëve.

2. Shqisa e shtatë

Sense e shtatë përdor inteligjencën për të parashikuar kohën e përsosur për çdo person për të marrë emailin tuaj. Nuk ka më shpërthime masive, thjesht email-e që zbresin në kuti hyrëse kur njerëzit janë gati për të lexuar.

Si punon? Seventh Sense përdor algoritme të avancuara për të parashikuar kohën optimale të dërgimit për çdo marrës në listën tuaj.

Çfarë bën Shqisa e Shtatë:

 • Shqisa e shtatë analizon sjelljen e marrësit dhe parashikon se kur secili person ka më shumë gjasa të hapë emailin tuaj. Kjo çon në rritje të konsiderueshme të normave të hapura.

 • Seventh Sense siguron që mesazhet tuaja të futen në kuti hyrëse kur marrësit janë të pranueshëm. Kështu, duke nxitur përvoja pozitive që minimizojnë çregjistrimet dhe mbrojnë listën tuaj të vlefshme të emailit.

 • Sense e shtatë sinjalizon sjellje pozitive për ofruesit e emailit me angazhim në rritje. Nga ana tjetër, kjo çon në një shans më të lartë që emailet e ardhshme të zbarkojnë në kuti hyrëse, jo dosjen e spamit.

Një dobësi e Seventh Sense është se është projektuar posaçërisht për HubSpot Marketo.

çmimi:

Seventh Sense ofron plane çmimesh veçmas për HubSpot dhe Marketo:

 • Punon me Adobe Marketo Engage: 450 dollarë/muaj, faturuar çdo vit. 50 mijë pista të përfshira.

 • Punon me HubSpot Pro & Abonimet e Marketingut të Ndërmarrjeve: 80 dollarë/muaj, të faturuara çdo vit. 5,000 kontakte marketingu të përfshira.

Më sipër janë përmendur planet e biznesit. Çmimi i ndërmarrjes nuk është i disponueshëm në internet. Një bisedë e shpejtë me ekipin e tyre mund t'ju sjellë një kuotë të personalizuar.

3. Tregimi i plotë

Tregim i plotë është një mjet analitik i sjelljes së faqes në internet. Ai kap çdo klikim, trokitje, lëviz dhe plotësimin e formularit, për t'ju ndihmuar të kuptoni se si përdoruesit lundrojnë në faqen tuaj. Ju mund të shihni saktësisht se ku ngecin njerëzit, çfarë i ngatërron dhe ku braktisin procesin e arkëtimit.

Çfarë bën FullStory:

 • FullStory identifikon çështjet e përdorshmërisë. Ai rregullon paraqitjet konfuze, lidhjet e prishura ose forma të paqarta përpara se të zhgënjejnë përdoruesit.

 • FullStory optimizon gypin tuaj të konvertimit. Kjo ju lejon të shihni se ku shkojnë përdoruesit në procesin tuaj të shitjes dhe të identifikoni fushat për përmirësim.

 • FullStory ndihmon në personalizimin e përvojës së përdoruesit. Ai jep njohuri për sjelljen e përdoruesit, kështu që ju mund të përshtatni përmbajtjen e faqes suaj të internetit dhe të ofroni angazhim më të mirë.

çmimi:

FullStory nuk ka çmime të listuara publikisht. Ajo operon në një model çmimi me nivele - biznesi, i avancuar dhe sipërmarrës.

5.zapier

Zapier është një platformë integrimi që vepron si një urë lidhëse midis mjeteve tuaja të preferuara të marketingut. Kjo lejon mjete të ndryshme për ndryshimin e lojës për të shkëmbyer pa probleme të dhëna dhe për të automatizuar rrjedhat e punës.

Si punon? Zaps janë si mini-receta që krijoni. Secili prej tyre ka një shkas (diçka që ndodh në një aplikacion) dhe një veprim (diçka që ndodh në një tjetër). Për shembull, një email i ri në kutinë tuaj hyrëse (shkallëzuesi) mund të nxisë krijimin e një detyre të re në aplikacionin (veprim) të listës suaj të detyrave.

Çfarë bën Zapier:

 • Zapier automatizon flukset e punës, duke liruar kohën tuaj për iniciativat strategjike të marketingut.

 • Zapier ju lejon të dizajnoni flukse pune të automatizuara (Zaps) të përshtatura për nevojat tuaja specifike. Çdo Zap shkakton një veprim në një aplikacion bazuar në një ngjarje në një tjetër.

 • Zapier eliminon punën manuale. Ju fuqizon të punoni më zgjuar, jo më shumë, duke maksimizuar efikasitetin tuaj të marketingut.

çmimi:

Zapier ofron nivele të përballueshme me pagesë. Plani i ekipit të tij fillon nga 69 dollarë në muaj, i faturuar çdo vit.

6. Text

Yext është një platformë e fuqizuar nga AI që ju ndihmon të menaxhoni të dhënat e vendndodhjes tuaj në të gjitha drejtoritë dhe hartat në internet ku është renditur biznesi juaj. Siguron që klientët tuaj të gjejnë informacionin e duhur çdo herë.

Me Yext, duke menaxhuar listimet tuaja në internet, mund të shpenzoni më pak kohë duke luftuar me informacione të vjetruara dhe më shumë kohë duke u fokusuar në atë që ka rëndësi - duke rritur biznesin tuaj.

Çfarë bën Yext:

 • Yext eliminon rrezikun që klientët e frustruar të ndeshen me informacione të pasakta për biznesin tuaj. Siguron që orët e punës, adresa, numri i telefonit dhe detaje të tjera të jenë të qëndrueshme në të gjithë Google Maps, Yelp, Facebook dhe platforma të tjera.

 • Yext ndihmon biznesin tuaj të ngjitet në renditjen e kërkimit lokal duke siguruar listime të qëndrueshme, duke çuar në më shumë vizita në uebsajt dhe në fund të fundit, më shumë klientë.

 • Yext centralizon procesin e përditësimit të dhjetëra listimeve në internet. Kjo ju lejon të përditësoni informacionin tuaj një herë dhe ta pasqyroni automatikisht kudo. Kështu, duke ju kursyer kohë dhe përpjekje të vlefshme.

çmimi:

Yext funksionon në një model çmimi me nivele. Paketa e saj standarde e plotë kushton 10 dollarë në javë, e faturuar me 499 dollarë në vit.

7. Kafaz

Trellis është një platformë gjithëpërfshirëse e reklamimit të tregtisë elektronike të fuqizuar nga AI. Ai thjeshton, optimizon dhe automatizon përpjekjet e reklamimit për ju biznes online.

Trellis përdor motorin e tij të fuqishëm AI për të analizuar të dhënat e performancës nëpër platforma të ndryshme reklamash në kohë reale. Ky sistem inteligjent identifikon tendencat, tregon se çfarë funksionon dhe rregullon automatikisht fushatat tuaja. Kjo ndihmon në maksimizimin e klikimeve, konvertimeve dhe në fund të fundit, shitjeve.

Çfarë bën Trellis:

 • Trellis ofron analiza të performancës së fushatës në kohë reale dhe njohuri për atë që funksionon dhe çfarë jo.

 • Trellis automatizon menaxhimin e fushatës duke trajtuar detyra të përsëritura si konfigurimi i fushatës, ndarja e buxhetit dhe strategjitë e ofertave.

 • Trellis ofron nivele çmimesh me porosi dhe zgjidhje të përshtatura për nevojat dhe buxhetin e funksionimit tuaj të tregtisë elektronike.

çmimi:

Në çmimet e tij të niveleve, plani profesional fillon nga 1,499 dollarë në muaj.

8. Marka24

Brand24 fuqizon bizneset e të gjitha madhësive me një platformë të fuqishme dëgjimi social. Kjo ju ndihmon të fitoni një kuptim më të thellë të si mund ta markoni biznesin tonë në peizazhin aktual në internet. Kështu, duke ju fuqizuar për të marrë vendime strategjike të informuara, për të nxitur marrëdhënie më të forta me klientët dhe përfundimisht për të nxitur suksesin e markës suaj.

Çfarë bën Brand24:

 • Brand24 gjurmon të gjitha përmendjet në internet të markës suaj, duke ju dhënë një pamje të plotë të bisedës në internet. Ai identifikon tendencat dhe analizon ndjenjat e klientëve (pozitive ose negative!) për biznesin tuaj dhe madje edhe për konkurrentët tuaj. Kjo ju ndihmon të punoni në drejtimin e duhur për rritni shërbimet tuaja dhe produkte drejt përvojës cilësore të klientit.

 • Brand24 ju lejon të identifikoni lehtësisht përmendjet e markave që kërkojnë vëmendjen tuaj, në mënyrë që të mund të adresoni shqetësimet e klientëve në kohë reale dhe të nxisni marrëdhënie pozitive.

 • Brand24 ju ndihmon të gjurmoni performancën e fushatës duke matur përmendjet e markave. Ai gjithashtu mund të analizojë ndjenjat rreth hashtags ose fjalë kyçe specifike.

 • Brand24 identifikon influencuesit brenda fushës suaj, duke ju lejuar të bashkëpunoni me ta për fushata marketingu të synuara.

çmimi:

Ndër planet e tjera, është plani më i njohur kushton 199 dollarë në muaj, i faturuar çdo vit.

9. Evolv AI

Evolv AI është një platformë eksperimentimi marketingu e fuqizuar nga AI. Ai e transformon eksperimentimin e marketingut nga një punë e lodhshme në një proces dinamik, të drejtuar nga të dhënat. Platforma heq supozimet nga zhvillimi i fushatës. Ndihmon në gjenerimin e ideve kreative dhe optimizimin e testimit për rezultate më të mira të marketingut.

Çfarë bën Evolv AI:

 • Evolv AI analizon të dhënat e fushatës suaj të kaluar dhe identifikon fushat për përmirësim. Më pas përdor këtë analizë për të rekomanduar një sërë idesh kreative të testimit A/B për qëllimet tuaja specifike.

 • Evolv AI thjeshton procesin e testimit. Përshkruani ndryshimet që dëshironi të bëni nëpër pika të ndryshme kontakti (kopjimi i faqes së internetit, faqet e uljes, linjat e subjektit të postës elektronike, etj.). Mjeti më pas trajton aspektet teknike, duke krijuar automatikisht variacionet për testet tuaja A/B.

 • Evolv AI përdor mësimin e makinerive për të analizuar të dhënat në kohë reale. Ai ofron njohuri se cilat variacione po performojnë më mirë. Kjo ju lejon të identifikoni shpejt fituesit dhe të optimizoni fushatat tuaja.

 • Evolv AI heq punën e ngarkuar nga eksperimentimi i marketingut. Duke automatizuar detyrat dhe duke ofruar njohuri të zbatueshme, ju liron të përqendroheni në strategji më të rëndësishme.

çmimi:

Detajet specifike të çmimit nuk ofrohen në internet. Plotësoni formularin në faqen e tyre të internetit për një kuotë të personalizuar të përshtatur për nevojat tuaja të marketingut.

10. Përgjigju.io

Asistenti i Email-it të Shitjeve të Reply.io riorganizon shtrirjen tuaj dhe ju ndihmon të arrini rezultate superiore.

Mjeti përdor inteligjencën artificiale për të lëvizur përtej shpërthimeve të përgjithshme të postës elektronike dhe për të krijuar mesazhe të personalizuara që rezonojnë me audiencën tuaj të synuar. Kjo çon në norma më të larta angazhimi, një tubacion më të kualifikuar kryesor dhe në fund të fundit, një nxitje për suksesin tuaj të shitjeve.

Çfarë bën Reply.io:

 • Reply.io analizon shtrirjen tuaj në të kaluarën dhe sugjeron linja hapjeje të personalizuara, përmbajtje të trupit të emailit dhe madje edhe mesazhe vijuese për audiencën tuaj specifike.

 • Reply.io integron fusha dinamike që futin automatikisht detaje si emri i marrësit, kompania ose çdo informacion përkatës.

 • AI i Reply.io planifikon emailet e automatizuara pasuese bazuar në parametra të paracaktuar.

 • Paneli gjithëpërfshirës i Reply.io menaxhon sekuencat e postës elektronike, gjurmon sjelljen e perspektivës dhe analizon performancën e fushatës, të gjitha në një vendndodhje të centralizuar.

çmimi:

Përgjigje.io ofron një sërë planesh abonimi për t'iu përgjigjur nevojave specifike të ekipit tuaj të shitjeve. Plani i paguar për një ekip të vogël fillon me rreth 89 dollarë për përdorues në muaj, i faturuar çdo vit.

11. Të kënaqur

Contentful është një Sistem i Menaxhimit të Përmbajtjes (CMS) i mbështetur nga AI. Është krijuar për të thjeshtuar mënyrën se si krijoni, menaxhoni dhe publikoni të gjithë përmbajtjen tuaj dixhitale – nga kopjimi i faqeve në internet dhe postimet në blog deri te përshkrimet e produkteve dhe materialet e marketingut.

Çfarë bën Contentful:

 • Contentful vepron si një qendër qendrore për të gjithë përmbajtjen tuaj, duke ju lejuar ta krijoni, modifikoni dhe organizoni me lehtësi. Ai thjeshton përditësimet me shumë platforma.

 • Contentful ofron një ndërfaqe miqësore për përdoruesit që lejon këdo në ekipin tuaj, të krijojë dhe menaxhojë përmbajtje pa një zhvillues.

 • Contentful integrohet pa probleme me mjete dhe platforma të ndryshme që përdorni tashmë. Kjo e mban rrjedhën e punës të përmbajtjes suaj të qetë dhe efikase.

 • Contentful ju lejon të shpërndani përmbajtjen tuaj nëpër kanale të ndryshme - faqe interneti, aplikacione celulare dhe madje edhe orë inteligjente. Kjo siguron që mesazhi juaj të arrijë audiencën tuaj kudo që të jenë.

çmimi:

La plani bazë për ekipet ndërtimi i faqeve, aplikacioneve dhe përvojave me shumë kanale fillon me 300 dollarë në muaj.

invideo AI

invideo AI ofron një platformë online miqësore dhe intuitive që lejon këdo të krijojë video me pamje profesionale, pavarësisht nga përvoja e mëparshme e redaktimit. Ai siguron mjetet dhe burimet e nevojshme për t'i kthyer idetë tuaja në përmbajtje video bindëse dhe me ndikim.

Çfarë bën invideo AI:

 • Ndërfaqja e invideo AI është intuitive dhe miqësore për përdoruesit. Zvarritni dhe lëshoni videoklipe, imazhe, mbivendosje tekstesh dhe muzikë për të krijuar pamje vizuale në asnjë kohë.

 • invideo AI ofron modele të ndryshme të dizajnuara në mënyrë profesionale për video shpjeguese, reklama në media sociale dhe demonstrime të produkteve.

 • invideo AI ofron akses në një bibliotekë me foto të aksioneve pa pagesë, videoklipe dhe pjesë muzikore.

 • invideo AI ju lejon të ftoni shokët e skuadrës për të bashkëpunuar në projekte video, duke mundësuar redaktimin në kohë reale dhe shkëmbimin e komenteve.

çmimi:

invideo AI ofron plane me 3 nivele. Plani për krijuesit në rritje dhe të vendosur fillon me 48 dollarë në muaj, të faturuar 576 dollarë në vit.

Avantazhet e mjeteve të AI për marketing

Avantazhet e mjeteve të AI për marketing
 • Efikasiteti i rritur: AI automatizon detyrat e lodhshme si analiza e të dhënave dhe menaxhimi i fushatës. Kjo i liron profesionistët e marketingut të fokusohen në iniciativat strategjike.

 • Vështrime të drejtuara nga të dhënat: Inteligjenca artificiale mund të mbledhë njohuri të vlefshme nga grupe të mëdha të dhënash. Kështu, duke u mundësuar tregtarëve të personalizojnë fushatat dhe të optimizojnë përmbajtjen për një angazhim më të mirë të audiencës.

 • Shkëndija krijuese: Inteligjenca artificiale mund të analizojë tendencat dhe të sugjerojë ide inovative të fushatës.

Disavantazhet e mjeteve të AI për marketing

Disavantazhet e mjeteve të AI për marketing
 • Varësia e të dhënave: Efektiviteti i AI varet nga cilësia dhe plotësia e të dhënave mbi të cilat ata janë trajnuar. Të dhënat e pasakta ose të paplota mund të çojnë në strategji të gabuara.

 • Kufizimi i prekjes njerëzore: AI aktualisht nuk mund të përsërisë prekjen njerëzore, e cila është thelbësore për ndërtimin e lidhjeve emocionale në marketing.

 • Konsiderata etike: Paragjykimet e mundshme brenda grupeve të të dhënave ose algoritmeve mund të çojnë në shënjestrim diskriminues ose krijimin e përmbajtjes fyese.

Fillimi i biznesit tuaj me doola

Mendoni të filloni biznesin tuaj? doola mund të ndihmojë! Ne ofrojmë një zgjidhje të përshtatshme dhe të përballueshme për formoni LLC-në tuaj, duke përfshirë të gjitha dokumentet dhe dosjet e nevojshme. Kontaktoni me ne sot për të filluar udhëtimin tuaj sipërmarrës!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.