Si e dini nëse jeni gati të filloni një biznes me bazë në SHBA? Shihni 5 pyetjet tona kryesore që duhet t'i përgjigjeni përpara se të regjistroni një kompani.

5 pyetjet kryesore për t'iu përgjigjur përpara se të regjistroheni një biznes me bazë në SHBA

Faleminderit Aditya nga Kaapi për ndarjen e historisë së tij në këtë postim në blog! Kaapi u ofron menaxherëve në distancë mjete si takime standup, anketat e punonjësve dhe më shumë.

A jeni një sipërmarrës që dëshironi të filloni një biznes global? Ju duhet të kaloni pak kohë duke eksploruar opsionet për të regjistruar biznesin tuaj në një vend të huaj! Bota është e sheshtë tani dhe ambiciet tuaja duhet të jenë globale që nga dita e parë. Zgjedhja e opsionit të duhur për të nisur biznesin tuaj global mund të ofrojë shumë përparësi si -

 • Kursimet tatimore
 • Norma më të mira të Forex
 • Më pak dokumente
 • Mjete më të mira të pagesës së abonimit (ende një dhimbje në Indi!)
 • Qasje më e lehtë në mbledhjen e fondeve

Si një qytetar indian që ndërton një biznes global softuerësh, zgjodha të regjistroj startup-in tim të ri në Delaware. Jam i emocionuar me mundësitë që më jep kjo, por procesi i marrjes së këtij vendimi ishte i vështirë. Këtu janë disa nga pyetjet e rëndësishme që duhej të lundroja. 

A duhet të regjistrohem në SHBA? Po vendet e tjera si Estonia apo Singapori?

Ndërsa regjistrimi në Delaware është një opsion shumë i popullarizuar, dy opsionet e tjera të njohura që kam parë janë -

 • Singapore – Shumë themelues Indian / SEA e zgjedhin këtë për shkak të afërsisë me bazën e tyre të shtëpisë. Qeveria ju jep shumë përfitimet tatimore p.sh. pa taksa për dy vitet e para. Por kini parasysh detajet më të imta! Pasi të përfundojë periudha e muajit të mjaltit, do t'ju duhet të filloni të respektoni rregullat që janë në qendër të Singaporit, p.sh.
 • ju duhet të punësoni të paktën X shtetas të Singaporit
 • shpenzojnë Y në tarifat e mirëmbajtjes etj.

Nuk jam i sigurt për të gjitha detajet këtu, kështu që duhet të konsultoheni me një ekspert përpara se të shkoni përpara!

 • Estoni – Vendi është duke inovuar shpejt në hapësirën e teknologjisë finlandeze dhe ka një program popullor të quajtur Estonia e-residency. Nuk mendoj se ju përfitoni ndonjë përfitim unik duke u regjistruar në Estoni. Biti i e-rezidencës nuk është gjë tjetër veçse një ushtrim bosh PR. Njerëzit do t'ju thonë se do të keni akses në “Tregjet evropiane” por kjo nuk është e vërtetë. Nuk mund të kesh më shumë klientë evropianë vetëm se ke një llogari bankare atje!

shënim – Sigurisht që ka më shumë opsione si Panamaja, Irlanda etj që potencialisht mund t'ju japin kursime të mëdha tatimore. Por unë nuk do t'ju rekomandoja që të zgjidhni këto parajsa të kursimit tatimor për startup-in tuaj të vogël. Këto vijnë për të luajtur kur ju jeni duke fituar shumë më tepër në të ardhura, kështu që këshilla ime është: mbajeni të thjeshtë.

Unë jam duke u formuar në SHBA: A duhet të formoj një LLC apo një C-Corp (Inc.)?

Doola ka shkruar tashmë një artikull të shkëlqyeshëm për këtë këtu. Tl;dr është se LLC-të janë më pak telashe për t'u mirëmbajtur, dhe C-corps janë më të mira nëse mund të mbledhni fonde nga investitorët një ditë. 

Elefanti në dhomë - tatim i dyfishtë

Kjo është shpesh përgjigjja më e vështirë për t'u marrë! Nëse jetoni shumicën e kohës tuaj në Indi dhe drejtoni një biznes në SHBA, ku do të paguani taksat?

Në një nivel të lartë: "tatimet paguhen aty ku bëhen të ardhurat". Nëse keni mbledhur efektivisht të ardhura në SHBA (lexoni: një prani fizike atje), kompania juaj në SHBA duhet të paguajë taksa. Sidoqoftë, nëse nuk keni një prani fizike në SHBA, mund të keni vetëm një kërkesë për paraqitje informacioni në SHBA. Thënë kjo, vendi juaj i origjinës gjithashtu mund të trokasë për dollarët e taksave duke pretenduar se ju zotëroni një Korporatë të Huaj të Kontrolluar. Kjo quhet Vendi i Menaxhimit efektiv (Poemë); dhe qeveria indiane veçanërisht ka disa ligje të ndërlikuara rreth kësaj.

Në asnjë mënyrë kjo nuk do të thotë se regjistrimi jashtë vendit është një opsion i keq për shkak të kësaj! Thjesht duhet të kujdeseni për disa gjëra për të ndjekur të gjitha rregullat. Ju lutemi gjeni një CA të mirë për ta bërë këtë, veçanërisht nëse po planifikoni të rritni shpejt biznesin tuaj! Dhe në SHBA mund të bisedoni edhe me një CPA profesionist nëse keni ndonjë pyetje. 

A keni nevojë për një entitet edhe në vendin tuaj?

Shumica e ekspertëve rekomandojnë një nga dy mënyrat e mundshme për ta bërë këtë -

 • Bërja e njësisë amerikane selinë qendrore dhe vendin e origjinës (p.sh. indiane) filialin. Lexoni shënimet për këtë nga Freshdesk këtu
 • Bëjeni vendin e origjinës qendrën qendrore dhe entitetin amerikan filialin. Lexoni shënimet për këtë nga Chargebee këtu

Ndërsa kjo është e shkëlqyeshme për startup-et e financuara; krijuesit solo duhet t'i mbajnë gjërat të thjeshta! Mos keni dy entitete dhe menaxhoni të gjitha operacionet tuaja nga kompania juaj e regjistruar në SHBA.

Cilat janë taksat / tarifat e rëndësishme që do të duhet të paguani?

Nëse vendosni të regjistroni një C-corp, këto janë datat e rëndësishme që duhet të mbani parasysh:

 • Tatimi mbi të Ardhurat e Korporatave në SHBA
 • Taksa e ekskluzivitetit në Delaware

Në ditët e para mund të bënit kontabilitetin (fjalë e bukur për të mbajtur shënim çdo qindarkë që shpenzoni dhe çdo dollar që fitoni) veten, dhe dosjet tatimore gjithashtu! Por ndërsa biznesi rritet, do t'ju duhet të punësoni një shërbim profesional CPA / tatimor për të. Përdorni mjete si Freshbooks ose Xero për të menaxhuar librat tuaj!

Në rast se operoni fizikisht në shtete të tjera (p.sh. magazina, punonjës, etj), mund t'ju duhet të paguani taksa edhe atje. Por dyshoj nëse kjo do të ishte e zbatueshme për një sipërmarrës interneti.

Shënim - Sapo të regjistroni një kompani, vendosni afate të rëndësishme tatimore në kalendarin tuaj. Unë kam bërë tashmë gabimin që harrova të paraqes Taksën e ekskluzivitetit të Delaware dhe duhej të paguaja një tarifë dënimi prej 100 dollarësh.

Shpresoj se këto këshilla ishin të dobishme!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.