Këshilla tatimore për berberët dhe stilistët: Maksimizoni shpenzimet tuaja të zbritshme

Taksat mund të jenë të ndërlikuara për shumë profesionistë, gjë që bëhet më e ndërlikuar për kontraktorët e pavarur si berberët apo stilistët me bizneset e tyre. Ju duhet të lundroni nëpër një listë të gjatë formularësh dhe zbritjesh për të paraqitur taksat në kohë duke shmangur kontrollet dhe gjobat.

Pra, nëse keni vendosur gjithashtu të ndiqni lirinë e një kontraktori të pavarur, duhet të studioni kodin tatimor dhe të dini se si të paraqisni taksat. Megjithatë, nuk do t'ju duhet të ndiheni të mbingarkuar pasi ne jemi këtu për ta thjeshtuar dhe për të paraqitur të gjithë informacionin që ju nevojitet në këtë postim në blog.

Nga zbritjet deri te pagesat e përllogaritura tremujore, ne do t'i zbërthejmë të gjitha në mënyrë që të përqendroheni në atë që bëni më mirë - duke i bërë klientët tuaj të duken të mrekullueshëm. Pavarësisht nëse jeni duke prerë dhe lyer flokët në sallonin tuaj ose duke bërë vetëm vizita në shtëpi, këshillat dhe udhëzimet tona të ekspertëve do t'ju ndihmojnë të rregulloni taksat tuaja në mënyrë që të përqendroheni në atë që bëni më mirë: t'i bëni klientët tuaj të duken dhe të ndihen fantastikë.

Vazhdoni të lexoni për të marrë përgjigje për të gjitha tuajat pyetje në lidhje me taksat dhe mësoni se si të shkurtoni stresin tuaj tatimor duke maksimizuar fitimet tuaja!

Kuptimi i detyrimeve tuaja tatimore

Kuptimi i detyrimeve tuaja tatimore

Si berber ose stilist, është thelbësore të keni një kuptim të qartë të asaj që keni borxh në taksa dhe si t'i paguani ato. Hapi i parë për të kuptuar detyrimet tuaja tatimore është përcaktimi i statusit tuaj të paraqitjes.

Nëse jeni i vetëpunësuar, atëherë duhet depozitoni taksat si pronar biznesi. IRS i konsideron kontraktorët e pavarur të vetëpunësuar, të cilët duhet të dorëzojnë një deklaratë vjetore, të paguajnë tatimin e vlerësuar çdo tremujor si pronarë të vetëm dhe të raportojnë të gjitha të ardhurat e tyre në Shtojcën C të deklaratës tatimore. Ju mund t'i bëni këto pagesa ose online ose me postë duke përdorur Formularin 1040-ES.

Përveç taksave federale (tatimin mbi të ardhurat dhe taksën e vetëpunësimit), berberët dhe stilistët mund të kenë gjithashtu taksa shtetërore dhe lokale që janë përgjegjës për të paguar. Këto mund të ndryshojnë në varësi të vendndodhjes, por mund të përfshijnë tatimin e shitjes/përdorimit për artikujt e shitjes me pakicë të shitura në sallon/berber ose taksat e pronës nëse zotëroni hapësirë ​​komerciale.

Më pas, duhet të mbani shënim të gjitha të ardhurat dhe shpenzimet që lidhen me biznesin tuaj, të tilla si bakshishi, shitjet e produkteve, qiratë, furnizimet, blerjet e pajisjeve, etj. Mbajtja e shënimeve të sakta do ta bëjë më të lehtë regjistrimin e taksave dhe do të sigurojë që të merrni të gjitha zbritjet që mund t'ju shpëtojnë paratë. 

Formularët e Taksave Esenciale për Berberët dhe Stilistët

Formularët e Taksave Esenciale për Berberët dhe Stilistët

Një hap kritik në këtë proces është të kuptuarit se cilët formularë tatimorë duhet të plotësoni dhe dorëzoni çdo vit. Duke u njohur me këto forma thelbësore dhe duke qëndruar të organizuar gjatë gjithë vitit, mund të lundroni lehtësisht në sezonin tatimor. Le të kalojmë nëpër të gjitha format e taksave kritike me të cilat duhet të njihet çdo berber dhe stilist.

Formulari 1040 - Deklarata e Tatimit mbi të Ardhurat Individuale të SHBA

Formulari 1040 është forma tatimore më e zakonshme për tatimpaguesit individualë. Ai përfshin seksione për pagat, bakshishi, të ardhurat e biznesit dhe burime të tjera të të ardhurave, duke ju lejuar të raportoni të ardhurat tuaja vjetore dhe të llogaritni taksën federale. 

Programi C – Fitimi ose Humbja nga biznesi

Nëse punoni në mënyrë të pavarur ose si kontraktues i pavarur, duhet të paraqisni një plan C së bashku me Formularin 1040. Ky formular ju lejon të raportoni të ardhurat (ose humbjen) e biznesit tuaj dhe të kërkoni zbritje për shpenzimet e biznesit, si tarifat e qirasë.

Forma W-9

Ky formular ofron numrin tuaj të identifikimit të tatimpaguesit (TIN) ose numrin tuaj të sigurimeve shoqërore (SSN) për klientët që ju paguajnë për shërbimet tuaja. Klientët përdorin informacionin në Formularin W-9 për të raportuar pagesat e bëra për ju në IRS.

Formulari 1099-MISC

Si një berber ose stilist i vetëpunësuar, ka të ngjarë të merrni pagesa nga klientët përmes mjeteve të ndryshme, të tilla si para në dorë, transaksione me kartë krediti ose çeqe. Nëse fitoni më shumë se 600 dollarë në një vit tatimor nga një klient ose sallon, ata duhet t'ju japin një Formular 1099-MISC që përshkruan shumën e paguar. Ky formular raporton të ardhura të ndryshme, duke përfshirë të ardhurat e fituara si kontraktues i pavarur.

Formularët e përllogaritur të taksave (Formulari 1040-ES)

Meqenëse berberët dhe stilistët nuk kanë taksa të mbajtura nga çeqet e tyre të pagave, ata duhet të dorëzojnë formularët e llogaritur të taksave çdo tremujor gjatë gjithë vitit për të shmangur gjobat tatimore. Këta formularë u lejojnë individëve të vetëpunësuar të vlerësojnë të ardhurat e tyre vjetore të pritshme dhe të bëjnë pagesa për detyrimin e tyre tatimor.

Formularët e taksave shtetërore

Përveç taksave federale, berberëve dhe stilistëve mund t'u kërkohet gjithashtu të paguajnë taksat mbi të ardhurat shtetërore në varësi të vendit ku jetojnë dhe punojnë. Çdo shtet ka ligjet e tij tatimore, prandaj sigurohuni që të hulumtoni kërkesat specifike për shtetin tuaj dhe të paraqisni çdo formular të nevojshëm në përputhje me rrethanat.

Formularët e zbritjes

Në varësi të shpenzimeve të tyre, berberët dhe stilistët mund të kenë nevojë gjithashtu të plotësojnë formularë shtesë tatimore për të kërkuar zbritje, si shpenzimet e zyrës në shtëpi (Formulari 8829), shpenzimet e automjeteve (Formulari 2106) ose kontributet e planit të pensionit (forma të ndryshme në varësi të llojit të planit ).

Roli i përcjelljes dhe raportimit të të ardhurave në regjistrimet tatimore

Roli i përcjelljes dhe raportimit të të ardhurave në depozitimet tatimore

Lundrimi i taksave si berber ose stilist fillimisht mund të duket dërrmues, por me mbajtjen e të dhënave dhe kuptimin e duhur të detyrimeve tuaja tatimore, ju mund t'i menaxhoni ato në mënyrë efektive.

Dështimi për ta bërë këtë mund të çojë në ndëshkime dhe pasoja ligjore, duke ndikuar ndjeshëm në karrierën tuaj dhe stabilitetin financiar. Prandaj, është thelbësore të mbani shënime të detajuara për të gjitha shërbimet që ofroni, shumën që ngarkoni, çdo këshillë që merrni dhe shpenzimet që lidhen me biznesin tuaj.

Një mënyrë për të thjeshtuar këtë proces është përdorimi i softuerit të kontabilitetit të krijuar për bizneset e vogla si berberë dhe sallone. Këto programe ju lejojnë të vendosni të gjitha të ardhurat dhe shpenzimet tuaja në një vend, duke e bërë më të lehtë qëndrimin e organizuar gjatë gjithë vitit.

Ju gjithashtu mund të konsultoheni me një këshilltar tatimor për të raportuar me saktësi të ardhurat tuaja dhe për të përfituar nga çdo zbritje ose kredi në dispozicion.

Duke qëndruar në krye të ndjekjes dhe raportimit të të ardhurave tuaja gjatë gjithë vitit, ju mund të shmangni çdo problem të mundshëm në sezonin tatimor dhe të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj.

Rëndësia e mbajtjes së shënimeve të sakta

Një nga arsyet kryesore që mbajtja e shënimeve të sakta është kaq e rëndësishme është se siguron që ju të paguani shumën e saktë të taksave. Të ardhurat që fitoni nga shërbimet tuaja duhet të raportohen në deklaratën tuaj tatimore dhe të keni të dhëna të detajuara do t'ju ndihmojë të llogarisni me saktësi këtë shumë.

Përveç kësaj, nëse ndonjëherë kontrolloheni nga IRS, të keni të dhëna të plota do ta bëjë procesin shumë më të qetë dhe më pak stresues.

Për më tepër, mbajtja e të dhënave të sakta mund t'ju ndihmojë të përfitoni nga zbritjet dhe kreditë e taksave në dispozicion të berberëve dhe stilistëve. Pa dokumentacionin e duhur, IRS mund të anashkalojë ose refuzojë këto zbritje.

Përveç ndihmës me mbushjet dhe zbritjet e taksave, mbajtja e saktë e të dhënave ju lejon të monitoroni shëndetin financiar të biznesit tuaj. Duke gjurmuar të gjitha të ardhurat dhe shpenzimet, mund të kuptoni më mirë se ku shkojnë paratë tuaja dhe të identifikoni fushat ku mund të ulni kostot ose të rrisni të ardhurat. 

Mjetet dhe aplikacionet për mbajtjen e të dhënave dhe menaxhimin financiar

Mjetet dhe aplikacionet për mbajtjen e të dhënave dhe menaxhimin financiar

Vetëm menaxhimi i taksave dhe financave tuaja mund të jetë një detyrë sfiduese. Për fat të mirë, ka aplikacione të ndryshme dhe mjete për profesionistët e vetëpunësuar që mund ta bëjë më të lehtë menaxhimin financiar për berberët dhe stilistët.

FreshBooks

FreshBooks është një mjet gjithëpërfshirës i kontabilitetit që u ofron berberëve dhe stilistëve të gjitha veçoritë që u nevojiten për të menaxhuar financat e tyre dhe për të qëndruar në krye të taksave në mënyrë efektive.

Me ndërfaqen e tij miqësore për përdoruesit dhe planet e çmimeve të përballueshme, nuk është çudi pse kaq shumë pronarë të bizneseve të vogla mbështeten te FreshBooks për nevojat e tyre të kontabilitetit.

Ai gjithashtu ofron një sërë veçorish, të tilla si gjurmimi i shpenzimeve, gjurmimi i kohës, raportet dhe depozitimi i taksave, duke e bërë atë mjetin e përsosur për berberët dhe stilistët që të lundrojnë lehtësisht në taksa. Për më tepër, ju mund të eksportoni të gjitha të dhënat historike të një viti tatimor për të kursyer edhe më shumë kohë dhe sherr kur bëhet fjalë për përgatitjen e taksave.

doola

doola është thelbësore për çdo berber apo stilist që kërkon të thjeshtojë procesin e depozitimit të taksave. Nga formimi i biznesit dhe mbajtja e kontabilitetit tek zgjedhjet tatimore dhe regjistrimet tremujore të taksave, ai ka gjithçka që ju nevojitet për ta mbajtur biznesin tuaj në përputhje me ligjet tatimore.

Është një zgjidhje biznesi në një kuti ku mundeni formoni një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC) dhe merrni një EIN (Numër Identifikimi i Punëdhënësit), shërbimin e Agjentit të Regjistruar, Marrëveshjen Operative dhe një llogari bankare biznesi. Pasi biznesi juaj të jetë ngritur, ju mund të përdorni zgjidhjet e tyre të faturimit dhe mbajtjes së kontabilitetit për të thjeshtuar transaksionet tuaja dhe mbajtjen e të dhënave.

Do t'ju ndihmojë të optimizoni menaxhimin tuaj financiar dhe t'ju bëjë gati për sezonin tatimor. Ju mund të llogaritni lehtësisht pagesat tuaja tremujore të taksave bazuar në të ardhurat e regjistruara gjatë gjithë vitit.

Kjo ndihmon për të shmangur çdo surprizë që vjen nga koha e taksave dhe ju siguron të përmbushni detyrimet tuaja tatimore gjatë gjithë vitit. doola mund të trajtojë çdo nevojë tuajën tatimore dhe të pajtueshmërisë duke identifikuar zbritjet e pranueshme, duke përgatitur formularët tatimorë dhe më pas duke siguruar regjistrim pa probleme tatimore me ndihmën e CPA-ve me përvojë.

Valë

Një mjet i dobishëm për menaxhimin e taksave tuaja është Wave, një softuer kontabël i krijuar posaçërisht për bizneset e vogla. Ai ofron një sërë veçorish për t'ju ndihmuar të thjeshtoni detyrimet tatimore dhe të qëndroni në krye të financave tuaja gjatë gjithë vitit.

Mund të krijoni fatura dhe të gjurmoni dhe regjistroni lehtësisht pagesat dhe shpenzimet për deklaratën tuaj tatimore. Ai gjithashtu gjeneron raporte financiare dhe trajton të gjithë përpunimin e listës së pagave, në mënyrë që të mos keni nevojë të shqetësoheni për të qëndruar në përputhje me rregulloret komplekse. Pra, kur fillon sezoni tatimor, ju mund të mbledhni të gjithë informacionin e nevojshëm për të kursyer kohë dhe përpjekje.

Shpenzimet e zbritshme: Çfarë mund të hiqni?

Shpenzimet e zbritshme_ Çfarë mund të hiqni

Me kaq shumë shpenzime dhe të ardhura për t'u gjurmuar, mund të jetë dërrmuese të lundrosh në botën e taksave. Megjithatë, ka disa lajme të mira - ka të sigurta shpenzime të zbritshme për stilistët e flokëve që mund t'i shlyeni për të ndihmuar në uljen e të ardhurave tuaja të tatueshme. 

Mjetet dhe Pajisjet

Një nga shpenzimet kryesore për berberët dhe stilistët janë mjetet dhe pajisjet që përdorin çdo ditë. Këtu përfshihen gërshërët, gërshërët, tharëset e flokëve, hekurat për kaçurrela, brisqet, krehrat, furçat dhe më shumë.

Furnizime

Përveç veglave dhe pajisjeve, berberët dhe stilistët kanë nevojë edhe për furnizime të ndryshme si shampo, kondicioner, produkte stilimi, peshqirë etj. Këto furnizime konsiderohen të nevojshme për operacionet e biznesit tuaj në mënyrë që t'i shlyeni si shpenzime të zbritshme.

Pagesat e qirasë/qirasë

Nëse merrni me qira ose merrni me qira një karrige në një sallon ose në të gjithë dyqanin e berberit, ju mund t'i zbritni pagesat e qirasë si shpenzime mbi taksat tuaja.

Sigurimi i biznesit

Ju mund të shlyeni koston e sigurimit të përgjegjësisë për të mbrojtur veten dhe biznesin tuaj si zbritje tatimore.

Shpenzimet e marketingut

Ju mund të kërkoni kostot që lidhen me marketingun, të tilla si krijimi i materialeve promovuese ose tarifat e reklamave, si zbritje tatimore.

Tarifat e trajnimit/certifikimit

Ju mund t'i zbritni tarifat e paguara si shpenzime biznesi kur merrni pjesë në seminare ose kurse për të mësuar ose përmirësuar aftësitë tuaja.

Uniforma dhe veshje pune

Ju mund të zbrisni koston e blerjes dhe mirëmbajtjes së uniformave ose veshjeve të lidhura me punën që kërkohen në mënyrë eksplicite si kusht pune.

Kilometrazhet e biznesit 

Ju mund të zbrisni koston e kilometrazhit nëse e përdorni automjetin tuaj për qëllime biznesi, të tilla si telefonatat në shtëpi ose udhëtimet midis vendeve të shumta të salloneve.

Pajisjet e klientit

Ju mund të kërkoni zbritje për koston e lehtësive që u ofrohen klientëve, të tilla si revistat ose pijet freskuese.

Faturat e telefonit dhe internetit

Nëse përdorni telefonin dhe internetin tuaj për aktivitete biznesi, të tilla si komunikimi me klientët, mund të kërkoni një pjesë të faturave të telefonit dhe të internetit si shpenzime.

Planifikimi i daljes në pension dhe përfitimet tatimore

Planifikimi i daljes në pension dhe përfitimet tatimore

Si një berber ose stilist i vetëpunësuar, duhet të filloni të planifikoni për të siguruar të ardhmen tuaj financiare në mënyrë që të mund të shijoni frytet e punës tuaj gjatë daljes në pension. Megjithatë, ka një përfitim tjetër për planifikimin e daljes në pension: kursimet e mundshme tatimore. Duke kontribuar në një plan të kualifikuar pensioni, ju mund të zvogëloni të ardhurat tuaja të tatueshme dhe potencialisht të ulni faturën tuaj të përgjithshme tatimore për të kursyer paratë tuaja të fituara me vështirësi për të ardhmen tuaj.

Opsionet IRA dhe Solo 401(k) për stilistët e pavarur

Berberët dhe stilistët e vetëpunësuar kanë akses në plane shtesë të daljes në pension që ofrojnë avantazhe edhe më të mëdha tatimore.

Për shembull, një Solo 401(k) lejon individët e vetëpunësuar të kontribuojnë si punonjës (shtyrje me zgjedhje deri në 18,500 dollarë në 2018) dhe si punëdhënës (deri në 25% të kompensimit). Kjo mund të rezultojë në kufij më të lartë të kontributeve sesa IRA-të tradicionale ose IRA-të e thjeshtuara të pensionit të punonjësve (SEP).

Llogaritë Individuale të Pensionit (IRA) kanë dy lloje kryesore: Tradicionale dhe Roth. IRA tradicionale ju mundëson të kontribuoni dollarë para taksave, që do të thotë se shuma që kontribuoni zbritet nga të ardhurat tuaja të tatueshme për atë vit.

Mund të ndihmojë në uljen e faturës tatimore në të tashmen, duke ju lejuar të kurseni më shumë për daljen në pension. Sidoqoftë, mbani mend se tërheqja e parave nga një IRA tradicionale gjatë daljes në pension do të tatohen si të ardhura të rregullta. Një plan Roth IRA funksionon ndryshe pasi mund të kontribuoni me dollarë pas taksave.

Prandaj, kontributet tuaja nuk do të ulin të ardhurat tuaja të tatueshme për vitin. Sidoqoftë, pasi të keni arritur moshën e daljes në pension dhe të filloni të bëni tërheqje nga një llogari Roth IRA, ato tërheqje do të jenë plotësisht pa taksa.

Meqenëse të dy IRA-të dhe Solo 401(k) kanë kufij kontributi dhe kërkesa për përshtatshmëri, ju duhet konsultohuni me një Kontabilist Publik të Certifikuar (CPA) për të përcaktuar se cili opsion është më i miri për situatën tuaj.

Gabimet e zakonshme tatimore që duhen shmangur

Gabimet e zakonshme për të shmangur

Lundrimi i taksave mund të jetë dërrmues dhe konfuz për një individ të vetëpunësuar si ju. Një gabim i vogël mund të çojë në gjoba, gjoba, apo edhe një auditim nga IRS.

Ne kemi përpiluar një listë të gabimeve të zakonshme tatimore për t'ju ndihmuar të shmangni këto situata stresuese me çdo kusht. Duke shmangur këto gabime të zakonshme tatimore, mund të siguroheni që biznesi juaj të qëndrojë në përputhje dhe të sigurt. 

 • Dështimi për të raportuar të gjitha të ardhurat: Mund të jetë joshëse të nën-raportoni të ardhurat tuaja në mënyrë që të paguani më pak taksa. Megjithatë, është një mashtrim tatimor dhe mund të rezultojë në pasoja të rënda. 
 • Mos mbajtja e shpenzimeve: Mbani shënime të duhura për të gjitha shpenzimet që mund të zbritni nga të ardhurat tuaja të tatueshme.
 • Neglizhimi i taksave të vetëpunësimit: Si një individ i vetëpunësuar, ju jeni përgjegjës për pagimin e taksave të vetëpunësimit, të cilat mbulojnë kontributet e Medicare dhe Sigurimeve Shoqërore.
 • Afatet që mungojnë: Qëndroni në krye të afateve tatimore, të tilla si depozitimi i taksave të vlerësuara tremujore dhe paraqitja e deklaratave vjetore për të shmangur gjobat dhe tarifat e interesit.

Kur të konsultoheni me një profesionist tatimor

Kur të konsultoheni me një profesionist

Ndërsa është me kosto efektive të lundroni vetë në taksa, ka situata të caktuara ku rekomandohet shumë të konsultoheni me një profesionist tatimor. Këtu janë disa raste kur kërkimi i këshillave dhe udhëzimeve të ekspertëve nga një profesionist tatimor është i dobishëm.

Fillimi i biznesit tuaj

Kur filloni biznesin tuaj të berberit ose stilimit, është thelbësore që të keni një planifikim të duhur tatimor që nga fillimi. Një profesionist tatimor mund t'ju ndihmojë të vendosni një sistem efikas për mbajtjen e të dhënave dhe depozitimin e taksave.

  Zbritjet komplekse

  Si berber ose stilist, mund të keni të drejtë për zbritje të ndërlikuara që kërkojnë ekspertizë në ligjet tatimore. Një profesionist tatimor mund t'ju ndihmojë të identifikoni të gjitha zbritjet e mundshme dhe të siguroheni që ato të pretendohen saktë.

   Rritja e të ardhurave

   Nëse biznesi juaj përjeton rritje të konsiderueshme dhe rezulton në të ardhura më të larta, është e mençur të kërkoni këshilla nga një profesionist tatimor për të menaxhuar këtë rritje të të ardhurave duke minimizuar shumën tuaj të tatueshme.

    Njoftimi i auditimit të IRS

    Marrja e një njoftimi auditimi nga IRS mund të jetë stresuese për çdo individ ose pronar biznesi. Në raste të tilla, të kesh një profesionist tatimor të besuar mund të sigurojë paqe mendore dhe të sigurojë që i gjithë dokumentacioni i nevojshëm është në rregull.

     Paketa e pajtueshmërisë tatimore të doola për berberët dhe stilistët

     Menaxhimi i taksave tuaja mund të jetë një detyrë e frikshme, por është thelbësore për suksesin e biznesit tuaj. Jo vetëm që është një kërkesë ligjore, por menaxhimi i duhur i taksave mund t'ju ndihmojë gjithashtu të kurseni para dhe të shmangni gjobat e mundshme. Duke ndjekur këshillat në këtë artikull, mund të siguroheni që jeni gati për sezonin tatimor.

     Megjithatë, nëse keni ende nevojë për ndihmë me regjistrimet dhe zbritjet tuaja tatimore, mund të bëni doola! Gjithëpërfshirës ynë Paketa e Pajtueshmërisë Tatimore ju fuqizon me të gjitha mjetet e nevojshme për të menaxhuar financat tuaja dhe për të qëndruar në krye të detyrimeve tuaja tatimore për regjistrime pa probleme. Pavarësisht nëse keni nevojë për një kontabilist ose një program gjithëpërfshirës të kthimit të taksave, ne ju kemi mbuluar. Kështu që ju mund të fokusoheni në rritjen e biznesit tuaj ndërkohë që ne kujdesemi për anën tatimore të biznesit tuaj.

     Keni nevojë për ndihmë për të mbajtur në përputhje me taksat? Merrni një konsultë tatimore falas me ne!

     Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

     Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

     Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.