Një udhëzues se si të gjeni shërbimin më të mirë tatimor për biznesin tuaj

Hidhini një sy çdo biznesi dhe do të shihni diçka të ndryshme: emrin e tyre, deklaratën e misionit të tyre dhe produktin e tyre të përshtatur. Biznesi juaj nuk është ndryshe: ju ofroni diçka unike dhe të jashtëzakonshme, por shumë të nevojshme në tregun tuaj. Nuk duhet të jetë çudi atëherë që nevojat tuaja tatimore do të jenë po aq unike sa biznesi juaj.

Le të heqim supozimet nga shërbimet tatimore dhe të gjejmë më të mirën për ju.

Së pari, e bën biznesin tuaj madje Duhet një shërbim tatimor?

Ju nuk keni nevojë domosdoshmërisht për një shërbim tatimor nëse keni një biznes. Nëse jeni të sigurt në aftësinë tuaj për të paraqitur dosje, mund ta bëni atë plotësisht vetë. Merrni parasysh disa nga këto elemente në biznesin tuaj kur vendosni nëse keni nevojë për një shërbim tatimor:

Madhësia e biznesit tuaj: nëse sapo keni filluar biznesin tuaj, atëherë emri i lojës po i mban shpenzimet të ulëta në mënyrë që të mund të maksimizoni të ardhurat tuaja sa më shumë që të jetë e mundur. Investimi i tepërt paraprakisht mund t'ju kthejë prapa, por është gjithashtu e rëndësishme të siguroheni që biznesi juaj po raporton ligjërisht të gjitha shpenzimet tuaja. Nëse biznesi juaj është ende i vogël, investimi në një shërbim tatimor është një shpenzim shtesë, por mund t'ju kursejë para që do t'i detyroheshit nëse i bënit taksat gabimisht.

Disponueshmëria juaj gjatë sezoneve tatimore: nëse biznesi juaj po lulëzon, mund të mos keni kohë për të paraqitur deklarata tatimore edhe nëse do të dëshironit. Nëse keni fonde për të investuar në kontraktimin e jashtëm, është një investim i vlefshëm, veçanërisht nëse do t'ju ndihmojë të ecni përpara në operacionet e biznesit tuaj.

Aftësia juaj për të vetë-edukuar: nëse keni shpenzuar orë të tëra në Youtube duke hulumtuar se si të filloni biznesin tuaj, atëherë truri juaj mund të jetë i kruajtjes për të ditur detajet e paraqitjes manuale – edhe nëse nuk dëshironi ta bëni atë përgjithmonë.

Avantazhet e të pasurit një shërbim tatimor si pronar i ri biznesi

Këtu në doola, ne jemi të gjithë për fillimin dhe drejtimin e biznesit tuaj e drejtë mënyrë. Ndërsa jo të gjithë përdorin një shërbim tatimor, ne e dimë se shumica e pronarëve të bizneseve të vogla nuk po bëjnë gjithashtu një jetë të dyfishtë si një kontabilist publik i certifikuar (CPA) dhe nuk duan të shpenzojnë kohë duke u përpjekur të kuptojnë një proces mjaft konfuz. Konsideroni disa nga arsyet pse të keni një shërbim tatimor ju ndihmon:

Ju mund të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj: çdo mundësi e re ka rëndësi në biznesin tuaj dhe nuk ka mënyrë më të keqe për të përjetuar një klient të humbur sesa të dish se thjesht mund të kishe qenë më i shpejtë në këmbë. Duke u mbështjellë aq shumë në telashin e mundimshëm të plotësimit të dokumenteve tuaja tatimore që reflekton në biznesin tuaj, nuk do t'ju shtyjë përpara ashtu siç dëshironi. Transferimi i këtij ushtrimi do ta bëjë më të lehtë për veten tuaj, nuk do t'ju duhet të bllokoni një muaj me përgatitjen tatimore.

Do t'ju ndihmojë të planifikoni për të ardhmen: mund të habiteni kur të dini se mund të shlyeni gjysma e taksës suaj të vetëpunësimit dhe atë laptopin e ri që sapo keni blerë nëse ka lidhje me biznesin tuaj. Njohja e fshirjeve të duhura, qoftë nga softueri apo nga një profesionist tatimor, do t'ju ndriçojë kur merrni parasysh shpenzimet e vitit të ardhshëm.

Nuk do të duhet të shqetësoheni për gabimet. Le ta pranojmë - është e lehtë të bësh gabime në të gjitha ato forma. Shërbimet tatimore e bëjnë të thjeshtë.

Si të gjeni shërbimin më të mirë tatimor (për ju!)

Kështu që ju keni vendosur që dëshironi të investoni në një shërbim tatimor për t'ju ndihmuar të gjurmoni financat e biznesit tuaj— shkëlqyeshëm! Le të shqyrtojmë llojet e ndryshme të shërbimeve tatimore, si të gjejmë një që i përshtatet nevojave tuaja dhe si ta zbatojmë atë në nevojat tuaja të zakonshme të përditshme të biznesit.

1. Hulumtoni kompani të ndryshme të shërbimeve tatimore

Ekzistojnë dy lloje bazë të kompanive të shërbimeve tatimore: softueri tatimor dhe profesionistët e taksave.

Softueri i shërbimit tatimor

Për një mundësi të përballueshme dhe të thjeshtë për të depozituar formularët e taksave dhe nëse nuk ndiheni deri në qafë në të ardhurat dhe shpenzimet, softveri tatimor si TurboTax, H&R Block dhe TaxAct kursen kohë duke kërkuar një profesionist tatimor dhe kursen para duke punësuar dikë duke ora ose projekti. Shumë do t'ju ecin përmes procesit duke përdorur terma laikë në krahasim me zhargonin e qeverisë, kështu që për sa kohë që i keni përgatitur financat e biznesit tuaj, do të kaloni një proces relativisht të thjeshtë.

Një gjë në lidhje me softuerin e taksave është se është vetëm ai - softueri. Ju nuk mund t'i kërkoni atij këshilla për taksat personale si, "prit, a është gazi një shpenzim nëse e kam drejtuar për të lënë një kthim?" Në softuer, pothuajse gjithmonë keni një opsion të thjeshtë po/jo.

Profesionist i Shërbimit Tatimor

Ju mund të mendoni se si themelues i një firme të menaxhimit të kapitalit, Grant Bledsoe do të ishte i pjesshëm ndaj pronarëve të bizneseve të vogla që punësojnë një ekspert tatimor. Por edhe ai thotë, “Unë jam një fans i madh i shumicës së programeve për përgatitjen e taksave. Taksat janë një kosto më vete. Çdo mënyrë për të automatizuar procesin e përgatitjes dhe depozitimit në një mënyrë të përputhshme dhe të lira është A-OK në librin tim.”

Ai vazhdon të përmendë, megjithatë, se ka dy këndvështrime për të parë në kryerjen e taksave tuaja: pajtueshmërinë tatimore, e cila po reflekton mbi taksat tuaja nga viti i kaluar dhe duke u siguruar që po i raportoni siç duhet, dhe planifikimi tatimor, e cila është duke u përgatitur për transaksionet e vitit të ardhshëm dhe duke u menduar me paratë tuaja.

Ndërsa si softueri ashtu edhe një profesionist mund të ndihmojnë me pajtueshmërinë me taksat, vetëm një profesionist mund të ndihmojë në planifikimin e shpenzimeve tuaja për vitin e ardhshëm.

2. Pyetni se çfarë kanë për të thënë të tjerët në fushën tuaj nëpërmjet kërkimit të synuar

Gjithmonë do të keni një pronar biznesi që e do një shërbim dhe një tjetër që nuk e pëlqen. Ndryshimi? Përvoja e tyre.

Ndërsa një pronar i ri i Airbnb mund të preferojë të punojë me softuerin tatimor pasi shpenzimet e tyre janë minimale dhe të thjeshta për t'u menaxhuar, ju mund të ndiheni sikur taksat tuaja janë më komplekse, duke hequr gjëra të tilla si gazi, transporti, materiale të ndryshme dhe reklama në mediat sociale. Të pyesësh çdo pronar biznesi se çfarë mendon ai për një shërbim është e pamundur, kështu që ngushtoje atë siç ngushtove pozicionin e biznesit tuaj, të themi, veshje biznes.

Gjeni një grup në Facebook të pronarëve të tjerë të biznesit të veshjeve Etsy dhe bëni një pyetje duke i pyetur se çfarë shërbimi tatimor preferojnë. Më mirë akoma, specifikoni detajet, në mënyrë që të merrni përgjigje edhe më të synuara. Ja një shembull:

“Hej, kolegë pronarë të dyqaneve Etsy! Për ata prej jush që menaxhojnë biznesin tuaj me kohë të plotë, nuk keni kontraktorë, keni fshirje që përfshijnë gazin, materialet dhe disa pika reklamash, si dhe dërgoni veshje ndërkombëtarisht, a përdorni një softuer të shërbimit tatimor apo punësoni një profesionist dhe pse?”

Ju gjithashtu mund të lëvizni nëpër videot në Youtube, duke shtypur fraza si "shërbimet tatimore për pronarët e dyqaneve Etsy" ose "shërbimet më të mira tatimore për fotografët e pavarur". Luani pak me fjalët kyçe dhe gjeni pronarë të vërtetë biznesi që flasin për përvojën e tyre (në mënyrë ideale, ato që nuk sponsorizojnë një program specifik). Videot nga vetë biznesi mund të jenë gjithashtu të dobishme, për sa kohë që ju e dini se ato do të vijnë gjithmonë me një paragjykim.

3. Përcaktoni angazhimin kohor që jeni në gjendje t'i jepni taksave tuaja

Tani, mendoni se sa kohë do të jeni në gjendje t'i kushtoni përgatitjes së taksave tuaja. Si pronar biznesi, duhet të keni një plan për të menaxhuar rregullisht financat tuaja, por ndërsa disa do të kenë ditë ose javë për të përgatitur financat e tyre, të tjerët mund të kenë vetëm disa orë.

Për pronarët e bizneseve të reja me vetëm pak klientë ose projekte, konsideroni kryerjen e disa kërkimeve më të gjera mbi procesin tatimor. Ndërsa kurba e të mësuarit është e madhe në fillim, kërkimi fillestar mund të paguajë dividentë në afat të gjatë.

Për pronarët e bizneseve me përvojë dhe të zënë, ndani kohën që duhet t'i kushtoni kryerjes së taksave tuaja. Sigurisht, sezoni tatimor nuk duhet të neglizhohet, por nëse një specialist lokal i taksave po ju kërkon të takoheni në zyrën e tyre gjatë ditës tuaj të punës, mund t'ju duhet të gjeni dikë që mund të drejtojë më mirë procesin tuaj.

Bëni që sezoni i taksave të fluturojë

Pavarësisht nëse është hera juaj e parë që depozitoni taksat e biznesit ose nëse jeni gati të kaloni disa nga punët, ekipi i kontabilistëve të doola është gati të ju ndihmon të menaxhoni financat tuaja me lehtësi. Merrni taksat me besim duke mirëpritur një ekip ekspertësh për t'ju ndihmuar. Kostoja për specialistët e taksave mund të kompensojë koston e kthimit të tarifave shtesë dhe harresës për të raportuar fshirjet, kështu që investoni tani për të kursyer më vonë!

FAQs

Cili është shërbimi më i mirë tatimor për bizneset e vogla?

TurboTax dhe H&R Block janë shërbime tatimore të vlerësuara dhe të njohura. Ju gjithashtu mund të kontrolloni shërbimet financiare lokale pranë jush nëse preferoni që një njeri të bëjë taksat tuaja.

Sa kushton një shërbim tatimor?

Shumë shërbime të softuerit tatimor tarifohen në nivele, me paraqitje falas ose një plan bazë që varion nga rreth 40 dollarë në mbi 100 dollarë për strukturat më komplekse të biznesit.

A ia vlen një shërbim tatimor?

Nëse nuk jeni mirë me taksat, sigurisht që ia vlen të investoni në një shërbim tatimor si doola për t'u siguruar që jeni duke raportuar dhe paraqitur ligjërisht në mënyrë korrekte. Përndryshe, tarifat dhe debitimet e panevojshme tatimore mund të jenë më shumë se çmimi i asaj që po paguani për shërbimin!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.