Zbritjet tatimore për drejtuesit e Uber: Maksimizoni kursimet tuaja

Nëse je shofer Uber, mund të jetë hera e parë që nuk je më punonjës i W-2. Në vend të kësaj, ju jeni një kontraktues i pavarur i lirë për të vendosur orët tuaja dhe për të përshtatur punën me stilin tuaj të jetesës. Ndërsa kjo liri është e përshtatshme, do të thotë gjithashtu që Uber nuk ju konsideron punonjës dhe, si i tillë, ju jeni përgjegjës për raportimin e të gjitha të ardhurave dhe shpenzimeve drejtpërdrejt në IRS. Kjo do të thotë që ju gjithashtu mund të zbrisni shpenzimet përkatëse të biznesit për të ulur barrën tuaj totale tatimore. 

Lexoni për të gjetur zbritjet më të zakonshme të taksave për drejtuesit e Uber për të maksimizuar zbritjet tuaja këtë vit. 

Kuptimi i Uber 1099-K tuaj

Si shofer Uber, ju jeni një kontraktues i pavarur që ofron një shërbim, jo ​​një punonjës. Ju do të duhet të paguani taksat e vetëpunësimit si çdo freelancer tjetër. Kjo është gjithashtu arsyeja pse Uber nuk do të mbajë taksat nga pagesat tuaja ose nuk do të lëshojë një W-2. Në vend të kësaj, kompania raporton të ardhurat tuaja në formularët IRS 1099. Ju mund të merrni dy 1099 nga Uber: 1099-K ose 1099-NEC.

Për drejtuesit e Uber, 1099-K është më i rëndësishëm. Ai raporton të ardhurat totale që të gjithë pasagjerët tuaj kanë paguar për udhëtime. Ai përfshin të gjitha paratë e mbledhura nga pasagjerët, duke përfshirë tarifat dhe komisionet e Uber. Ju mund t'i zbritni tarifat dhe komisionet e Uber-it si shpenzime biznesi, kështu që ju paguani taksa për atë që fitoni pasi të paguani tarifat e Uber-it. 

Nëse keni marrë të ardhura të tjera nga Uber, të tilla si një bonus referimi ose bonus që nuk lidhet me drejtimin e automjetit, mund të merrni gjithashtu formularin 1099-NEC.

Një ndryshim i ri është në lidhje me pragjet e raportimit posaçërisht për një 1099-K. IRS planifikon të zbatojë një prag të ri raportimi prej 600 dollarësh për transaksionet e mallrave dhe shërbimeve nga përpunuesit e palëve të treta si Paypal dhe Venmo. Megjithatë, zbatimi u vonua. 

Për vitin tatimor 2023, pragu i raportimit 1099-K është ende mbi 20,000 dollarë ose më shumë se 200 transaksione, por kujdes për ndryshimet në vitin 2024. Megjithatë, transaksionet me kartë krediti nuk kanë një prag minimal.

Pavarësisht nëse merrni një 1099-K ose jo, pritet që të raportoni të gjitha të ardhurat në IRS, kështu që do t'ju duhet të raportoni të gjitha të ardhurat nga ndarja e udhëtimit.  

Zbritje tatimore për drejtuesit e Uber

Nëse jeni gati të maksimizoni zbritjet nga të ardhurat tuaja Uber këtë vit, merrni parasysh zbritjet për kilometrazhin, shpenzimet e telefonit celular dhe të tjera shpenzimet e lejuara të biznesit

Kilometrazhi (Km)

Si një shofer Uber, shpenzimi juaj më i madh ka të ngjarë të jenë kostot që lidhen me makinën tuaj të përdorur për punë. Ju mund të zbrisni shpenzimet aktuale të funksionimit për automjetin që përdorni gjatë përdorimit të tij për Uber. Kjo do të thotë që ju duhet të gjurmoni gazin, riparimet, vajin, sigurimin, regjistrimin e makinës, riparimet, mirëmbajtjen, amortizimin ose pagesat e qirasë dhe kostot e tjera të kilometrazhit. 

Sidoqoftë, marrja e zbritjes standarde të IRS zakonisht rezulton në një zbritje më të lartë. Do t'ju duhet ende të gjurmoni kilometrazhin, por mund të zbrisni një normë fikse prej 65.5 cent për milje për vitin 2023 dhe 67 cent për milje në 2024. 

Do të merrni një përmbledhje tatimore të Uber që përfshin të gjitha kilometrat që keni bërë duke pritur për një udhëtim, ndërsa shkoni për të marrë një kalorës dhe në një udhëtim. Megjithatë, është thelbësore të mbash shënime të kujdesshme për të gjithë kilometrazhin jashtë udhëtimit.

Nëse përdorni zbritjen standarde, supozoni se keni bërë 15,000 milje për Uber ose shërbime të tjera të ndarjes së udhëtimit në 2023. Me zbritjen standarde, shpenzimet tuaja do të ishin 15,000 * 0.655 = 9,825 dollarë.

Megjithatë, nëse përdorni të njëjtin automjet për biznesin dhe përdorimin tuaj personal, duhet të mbani shënime të sakta për përdorimet e veçanta. Ju mund të zbritni vetëm shpenzimet që lidhen me përdorimin e biznesit. 

Për shembull, nëse keni vozitur 15,000 për Uber dhe 10,000 të tjera për përdorim personal në 2023, ju mund të zbrisni shpenzimet vetëm për 15,000 milje të drejtuara për biznes. Ju duhet të mbështesni të gjitha pretendimet për shpenzimet e biznesit me regjistrat e kilometrazhit, faturat ose dokumentacion tjetër. 

Shpenzimet e telefonit celular

Nëse përdorni një celular ekskluzivisht për biznesin tuaj Uber, mund të zbritni të gjitha shpenzimet e telefonit. Nëse keni një telefon që përdoret si për biznes ashtu edhe për përdorim personal, pasi celulari është thelbësor për biznesin, shpenzimet që lidhen me përdorimin e biznesit zakonisht konsiderohen si shpenzime të zbritshme. 

Megjithatë, ju mund të zbrisni vetëm atë pjesë të shpenzimeve të smartfonit tuaj që lidhet me përdorimin e biznesit tuaj. Ju mund të jeni në gjendje të zbrisni:

 • Kostoja e telefonit
 • Tarifat e operatorit
 • Aksesorë thelbësorë të biznesit si montime, karikues, djep ose bateri rezervë

Meqenëse është e vështirë të vërtetohet se përqindja e përdorimit të telefonit ishte ekskluzivisht për biznes, shumë drejtues të Uber kanë një telefon vetëm për përdorim biznesi. 

Shpenzime të tjera

Përveç kostove të automjeteve dhe kostove të telefonit celular, pothuajse çdo shpenzim tjetër i biznesit mund të kualifikohet si shpenzim i zbritshëm nga taksat. Këtu është një përmbledhje e disa zbritjeve të mundshme:

 • Ndihma në rrugë: Për një automjet biznesi.
 • Licencat e biznesit: Përfshirë çdo regjistrim të kërkuar në zonën tuaj për biznesin. 
 • Taksat dhe tarifat: Të gjitha tarifat dhe tarifat që ju bëhen gjatë drejtimit të automjetit mund të zbriten nga të ardhurat e biznesit, duke përfshirë tarifat e qytetit dhe të aeroportit, si dhe tarifat e autostradës, autostradës dhe urës. 
 • Riparimi urgjent i makinës: Ju mund të zbrisni një fryrës gomash dhe matës presioni, si dhe çdo komplet tjetër bazë të mirëmbajtjes së automjetit, si një komplet veglash makine, elektrik dore, flakë zjarri ose një paketë kërcimi portativ baterie të blerë për përdorim biznesi.  
 • Siguria emergjente e pasagjerëve: Një çantë e ndihmës së parë dhe sende të tjera të sigurisë emergjente, të tilla si ushqimet e blera për klientët e biznesit tuaj.
 • Shërbime shtesë për klientët: Blerja e ujit në shishe, ushqimeve, maskave të fytyrës, dezinfektuesit të duarve ose pajisje të tjera për klientët mund të jetë një shpenzim biznesi i zbritshëm nga taksat.
 • Përmirësimet e makinave: Dyshekët e dyshemesë, pastrimi ose detajimi profesional dhe shpenzime të tjera që lidhen me biznesin tuaj për të përmirësuar përvojën e klientit mund të jenë të zbritshme nga taksat. 
 • Furnizime zyre: Kjo mund të përfshijë një kompjuter ose softuer të nevojshëm për të menaxhuar dhe gjurmuar shpenzimet e biznesit tuaj. Megjithatë, nëse këto përdoren gjithashtu për përdorim personal, mund të mos jeni në gjendje t'i zbritni ato. Flisni me një CPA për të kuptuar nëse zbritja lejohet. 

Si të përgatiteni për të paraqitur taksat dhe për të ndjekur zbritjet e taksave si një shofer Uber?

Për të përgatitur dhe depozituar taksat dhe për të gjurmuar zbritjet si shofer Uber, merrni parasysh këto këshilla:

 • Ndiqni gjithçka: Kjo mund të jetë e rëndë pa gjurmimin e programeve ose aplikacioneve për t'ju ndihmuar. Ndërsa Uber mund të raportojë kilometrazhin e lidhur me makinën për zbritje, ju duhet të mbani faturat dhe t'i depozitoni ato me kujdes për të gjitha shpenzimet e tjera të biznesit. 
 • Krijoni skedarë dixhitalë: Për të kursyer kohë në përgatitjen e taksave, kërkoni fatura elektronike për të gjitha shpenzimet ose skanoni faturat fizike dhe ruajini ato në një dosje të vetme ose një disk të bazuar në renë kompjuterike, në mënyrë që të mos keni nevojë të kërkoni më vonë. 
 • Filloni herët: Sezoni tatimor në fakt fillon më 1 janar të vitit të kaluar. Duke vendosur sisteme të qarta kontabiliteti ose duke përdorur softuer të besueshëm të kontabilitetit si doola Books, do të kurseni kohë dhe dhimbje koke kur përgatitni zbritjet.  
 • Merrni parasysh marrjen e ndihmës: Si një profesionist i zënë, duke marrë një kontabilist publik të certifikuar ose profesionist tatimor për t'ju ndihmuar të përgatisni taksat ose të kontrolloni dyfish llogaritë mund të kursejë kohë dhe t'i vlejë më shumë kostot.

Si të kërkoni zbritje në taksat tuaja si shofer Uber?

Zakonisht do raportoni të ardhurat tuaja 1099 në planin C për të kërkuar zbritje tatimore si shofer Uber. Pasi të keni zbritur shpenzimet e biznesit nga të ardhurat, ju do të futni diferencën në Shtojcën 1 të Formularit 1040. Nëse përdorni softuerin e përgatitjes së taksave, këta formularë do të plotësohen automatikisht ndërsa futni të ardhurat dhe shpenzimet tuaja përkatëse. 

Këshilla përfundimtare për zbritjet tatimore për drejtuesit e Uber

Uber mund të jetë një ngutje e madhe anësore ose karrierë me kohë të plotë. Por, përgatitja e taksave mund të jetë dërrmuese. Si një shofer Uber, ju keni një ndihmë shtesë. Uber do t'ju japë një përmbledhje tatimore me shumën totale të paguar nga pasagjerët dhe tarifat, tarifat dhe tarifat e ndara të Uber për t'ju ndihmuar me zbritjet. Do të keni gjithashtu një rekord të kilometrazhit total në internet me Uber. 

Pavarësisht nëse keni një Uber LLC ose punoni si kontraktues i pavarur, përgatitja dhe depozitimi i saktë i taksave me zbritjet e lejuara kërkon ende kohë që mund ta përdorni për ngarje ose me familjen. Kjo është arsyeja pse softueri i shkëlqyer për përgatitjen e taksave mund të jetë kaq i vlefshëm. Konsideroni doola Books për të thjeshtuar mbajtjen e kontabilitetit dhe për të liruar kohë për t'u fokusuar në biznesin tuaj ose qëllime të tjera. Ose, merrni paketën tatimore të doola për të siguruar pajtueshmërinë dhe paraqitjet në internet për paraqitjet tatimore pa shqetësime! 

FAQs

A kualifikohen drejtuesit e Uber për zbritje tatimore?

Po, drejtuesit e Uber kanë të drejtë për zbritje tatimore. Ju mund të konsultoni informacionin e detajuar të IRS mbi shpenzimet e lejuara të biznesit për të gjetur çdo zbritje të mundshme shtesë. 

Çfarë të dhënash duhet të mbaj për të mbështetur zbritjet e mia tatimore si shofer Uber?

Si shofer Uber, ju duhet të mbani të gjitha të dhënat e shpenzimeve, duke përfshirë faturat. Ju gjithashtu duhet të mbani regjistrat e kilometrazhit për të gjurmuar kilometrazhin për përdorim biznesi. 

Si ndikojnë zbritjet e taksave për drejtuesit e Uber-it në taksat e tyre të përgjithshme?

Zbritjet e taksave për shpenzimet e biznesit mund të zvogëlojnë barrën e përgjithshme tatimore të një shoferi Uber. Megjithatë, ju mund të zbrisni vetëm shpenzimet që lidhen drejtpërdrejt me biznesin. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.