Hacks për kursimin e parave: Zbritje tatimore për pronarët individualë

Fillimi i një sipërmarrjeje të re biznesi mund të jetë emocionues. Ju thërrisni të shtënat dhe drejtoni biznesin tuaj sipas kushteve tuaja. Megjithatë, mund të përballeni me një faturë të rëndë tatimore ndërsa koha e taksave po kalon. Për fat të mirë, IRS i lejon pronarët e vetëm të zbresin shpenzimet e paguara për biznesin e tyre. Zbuloni se si mund të kurseni para duke marrë zbritje tatimore për pronarët individualë. 

Kush mund të kërkojë zbritje tatimore nga pronari i vetëm?

A pronësi e vetme është një biznes i pa inkorporuar që e drejtoni vetë. Ju jeni një pronar i vetëm nëse jeni i pavarur ose keni një koncert anësor. Megjithatë, nëse filloni një biznes me njerëz të tjerë, ju konsideroheni automatikisht një partneritet i përgjithshëm. 

Zbritjet e zakonshme tatimore për pronarët individualë

Pronarët individualë lejohen të zbresin shpenzimet kundrejt të ardhurave të tyre. Këtu janë disa nga shpenzimet më të zakonshme për të zbritur.

Health Insurance

Si një pronar i vetëm, ju mund të shlyeni primet e sigurimit shëndetësor. Mbani parasysh zbritja e sigurimit shëndetësor të vetëpunësuar ka kufij. Për t'u kualifikuar, nuk mund të kualifikoheni për të marrë pjesë në një plan shëndetësor të sponsorizuar nga punëdhënësi. Nëse mund të merrni sigurim shëndetësor përmes punës tuaj ditore ose punëdhënësit të bashkëshortit tuaj, nuk mund t'i zbritni primet që keni paguar për çdo muaj që keni pasur mbulim. 

Zbritja e Zyrës së Brendshme

Në vend që të marrin me qira hapësirë ​​për zyra, shumë pronarë të vetëm i drejtojnë bizneset e tyre jashtë shtëpive të tyre. Nëse keni një zyrë ose hapësirë ​​pune të dedikuar në shtëpinë tuaj, mund të shlyeni një pjesë të qirasë, shërbimeve komunale dhe kostove të tjera përkatëse.

Ju kualifikoheni për zbritjen e zyrës në shtëpi kur shtëpia juaj është vendi juaj kryesor i biznesit dhe ju keni një hapësirë ​​të dedikuar të caktuar që e përdorni rregullisht për punë. Një dhomë e veçantë, garazh apo edhe një tavolinë në cep të dhomës tuaj të ngrënies mund të kualifikohet kur përdoret ekskluzivisht për biznes.

Ju mund të llogarisni zbritjen e zyrës tuaj në shtëpi duke përdorur metodën e thjeshtuar ose kostot aktuale. Shumëzoni pamjen katrore të zyrës suaj të shtëpisë me 5 dollarë për të përcaktuar fshirjen e zyrës në shtëpi duke përdorur metodën e thjeshtuar.

Ose, mund të kuptoni zbritjen e zyrës suaj në shtëpi duke përdorur shpenzimet tuaja aktuale. Ju duhet të përcaktoni raportin midis pamjes katrore të hapësirës suaj të dedikuar të punës dhe asaj të shtëpisë tuaj. Zbatojeni këtë raport me kostot përkatëse, të tilla si shërbimet komunale dhe qiraja, për të përcaktuar zbritjen e zyrës tuaj në shtëpi.

Lajmi i mirë është që ju nuk kyçeni në një metodë herën e parë që bëni dosje. Kështu që ju mund ta llogaritni atë në të dyja mënyrat për të parë se cila ju jep zbritjen më të madhe. 

Taksat e vetëpunësimit

Si pronar i vetëm, ju duhet të paguani një taksë të vetëpunësimit prej 15.3% të të ardhurave neto të biznesit tuaj. Megjithatë, ju mund të kërkoni 50% të asaj që ju detyroheni si një zbritje tatimore në kthimin tuaj. 

Interesi i kartës së kreditit

Ju mund të zbrisni interesin e ngarkuar nëse keni një kartë krediti biznesi që përdorni për të bërë blerje. Edhe nëse përdorni një kartë krediti personale për të blerë mallra ose shërbime për biznesin tuaj, interesi mund të jetë i zbritshëm nga taksat. Sigurohuni që të mbani shënime për të vërtetuar se interesi i ngarkuar ishte për blerjet e biznesit. 

Celular dhe Internet

Nëse keni një të përkushtuar telefonin celular ose lidhjen e internetit të krijuar për biznesin tuaj, ju mund të zbrisni atë që paguani çdo vit. Megjithatë, nëse përdorni celularin tuaj personal ose lidhjen me internetin, mund të jeni në gjendje të hiqni përqindjen që përdorni për biznes.  

Furnizime me zyra

Edhe nëse punoni jashtë shtëpisë tuaj, mund të mbështeteni te furnizimet e zyrës për të kryer punën. Letra, posta, stilolapsat dhe toneri për printerin tuaj janë shpenzime të zbritshme nga taksat nëse përdoren për biznesin tuaj.

Kontributet e pensionit

Kontribuoni në një Plan të Thjeshtuar Punësimi (SEP) ose një Llogari Individuale të Pensionit (IRA). Ju mund të jeni në gjendje ta zbrisni këtë në deklaratën tuaj tatimore.  

Udhëtim biznesi

Ju mund të shlyeni koston e biletës së fluturimit, makinës me qira dhe qëndrimit në hotel për udhëtime pune. 

Ushqimi

Në përgjithësi, sipërmarrësit individualë mund të shlyejnë 50% të kostove të vakteve të biznesit të tyre. Kostoja duhet të jetë e arsyeshme dhe e shkaktuar gjatë kryerjes së biznesit. Pra, nëse merrni një klient të mundshëm ose kontakt biznesi për drekë, mund të jeni në gjendje të hiqni 50% të asaj që paguani.  

Mbani faturën e të gjitha vakteve të biznesit që zbritni në kthim. Në këto fatura, duhet të dokumentoni se kush mori pjesë në vakt, qëllimin e biznesit të vaktit dhe shumën e paguar, përfshirë bakshishin. 

Kilometrazhi (Km)

Le të themi se përdorni automjetin tuaj personal për të kryer biznes. Ju mund të kërkoni një zbritje në kthimin tuaj për miljet që keni bërë. Llogaritni zbritjen tuaj të kilometrazhit duke shumëzuar kilometrat e biznesit të drejtuar gjatë vitit me shkallën e kilometrazhit të IRS prej $0.655.  

Shpenzimet që pronarët individualë nuk mund t'i pretendojnë si zbritje tatimore

Jo çdo shpenzim që keni paguar si pronar i vetëm mund të jetë një zbritje tatimore në kthimin tuaj.

  • Milet e udhëtimit: Miljet me të cilat udhëtoni drejt dhe nga zyra juaj nuk janë të zbritshme nga taksat. 
  • Udhëtimi i bashkëshortit: Nëse bashkëshorti juaj ju shoqëron në një udhëtim pune, ju nuk mund të zbrisni atë që paguani për udhëtimin ose ushqimin e tij/saj.
  • Tarifat e klubit social ose rekreativ: Tarifat që paguani për t'u bashkuar me një klub ose shoqatë sociale ose rekreative nuk janë të zbritshme. Ju nuk mund të zbrisni detyrimet për klubet e vendit, shoqatat e golfit ose klubet sociale nga deklarata juaj tatimore.  

Si të përgatiteni për paraqitjen e taksave dhe të monitoroni zbritjet tatimore për pronarët individualë?

Ju depozitoni taksat vetëm një herë në vit, por përgatitja për kthimin tuaj ndodh gjatë gjithë vitit. Marrja e sa më shumë zbritjeve tatimore për të cilat kualifikoheni mund të ndikojë në atë që keni borxh, kështu që ia vlen përpjekja. 

  • Mbani rekorde të mira: Mbajtja e të dhënave mund të mos kryesojë listën tuaj të gjërave të preferuara për të bërë si një pronar i vetëm. Megjithatë, gjurmimi i shpenzimeve tuaja gjatë vitit mund t'ju ndihmojë të shmangni humbjen e zbritjeve të mundshme. Ndërsa bëni blerje ose paguani faturat, ju ndihmon të regjistroni atë që keni shpenzuar në një program kontabiliteti, fletëllogaritëse ose fletore në internet. Në fund të vitit, ju mund të identifikoni zbritjet e mundshme dhe shumat e tyre.
  • Mbani faturat: Zbritjet mund të mos lejohen nga IRS nëse nuk mund ta vërtetoni qëllimin e tyre. Mbani kopje të faturave që paguani, deklaratave bankare dhe kartelave të kreditit ose debitit për të mbështetur atë që keni fshirë në deklaratën tuaj tatimore.  
  • Mblidhni dokumente: Përgatituni për paraqitjen e taksave duke mbledhur informacionin tuaj përpara se të filloni. Shtypni aktivitetin tuaj të biznesit nga programi juaj kompjuterik ose plotësoni këtë nëse i mbani librat me dorë. Ruani së bashku dokumentet e fundvitit, të tilla si ato 1099 nga klientët ose deklaratat e huasë, në mënyrë që të keni atë që ju nevojitet në kohën e taksave.  

Si të kërkoni fshirje si pronar i vetëm në kthimin tuaj tatimor?

Pronarët individualë raportojnë aktivitetin e tyre të biznesit Programi C (Formulari 1040) të deklaratës së tyre tatimore personale. Përfshini shpenzimet e zbritshme nga taksat, të tilla si udhëtimet e biznesit, furnizimet e zyrës dhe zbritja e zyrës së shtëpisë. Më tej, një pronar i vetëm mund të marrë një zbritje për tatimin e vetëpunësimit dhe primet e sigurimit shëndetësor të vetëpunësuar në Orari 1

Kurseni para me zbritjet tatimore të pronarit të vetëm

Njohja se ku qëndrojnë financat tuaja është kritike kur jeni një pronar i vetëm. Ju merrni vendime më të mira dhe mund të kurseni para në kohën e taksave. doola ofron një platformë kontabiliteti në internet për sipërmarrësit individualë dhe pronarët e bizneseve të vogla. Në vend që të shpenzoni orë për t'i mbajtur librat tuaj të përditësuar, doola Books tërheq aktivitetin tuaj financiar drejtpërdrejt nga banka. 

Me raporte të ndryshme, ju mund të mbani shënime për financat tuaja dhe të shihni se ku po shkojnë paratë tuaja. Kërkimi i zbritjeve të mundshme nuk ka qenë kurrë më i lehtë. Hiqni stresin nga koha e taksave me Doola Libra.   

FAQs

A ka kufizime se sa mund të zbres për shpenzime të caktuara si pronar i vetëm

IRS kufizon sa mund të anulloni për shpenzime të caktuara biznesi. Për shembull, vetëm 50% e vakteve të biznesit janë të zbritshme nga taksat. Zbritja për primet e sigurimit shëndetësor të vetëpunësuar është e kufizuar në të ardhurat neto të biznesit tuaj. 

Çfarë të dhënash duhet të mbaj për të mbështetur zbritjet e mia tatimore të sipërmarrjes individuale?

Ju duhet të mbani kopje të faturave dhe faturave që mbështesin zbritjet tatimore që merrni si pronar i vetëm. Për më tepër, duhen mbajtur kopje të deklaratave të bankave dhe kartave të kreditit, çeqeve të anuluara dhe kartelave të debitit ose kreditit, duke vërtetuar se keni paguar për këto shpenzime. 

Si ndikojnë zbritjet tatimore në taksat e mia të përgjithshme që i detyrohem si pronar i vetëm?

Zbritjet e lejuara tatimore zvogëlojnë të ardhurat e fituara si pronar i vetëm. Taksa që ju detyroheni zvogëlohet ndërsa të ardhurat tuaja ulen.  

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.