Fillimi i një LLC në fund të vitit: A duhet ta bëni?

Me afrimin e fundit të vitit, a është koha e mirë për të krijuar një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar apo SH.PK? Ndërsa çdo kohë është e mirë për të formuar një SH.PK, kur filloni një SH.PK në fund të vitit, mund të shtyni gjithashtu datën e hyrjes në fuqi deri në 1 janar. Kjo mund t'ju lejojë të mposhtni nxitimin e bizneseve të reja në janar, ndërsa përfitoni avantazhe si ato të thjeshtuara administrimin dhe kursimet në taksat e ekskluzivitetit. Lexoni më tej për të kuptuar përfitimet e formimit të një LLC në fund të vitit dhe hapat që duhen ndërmarrë për të kursyer më shumë. 

A mund të filloni një LLC në fund të vitit?

Ju mund të formoni një ent biznesi SH.PK në çdo kohë gjatë vitit, duke përfshirë në fund. Disa pronarë biznesesh preferojnë të shtyjnë datën e hyrjes në fuqi të LLC deri më 1 janar, për të kursyer në tatimin e ekskluzivitetit dhe raportet vjetore për vitin kalendarik. Megjithatë, nëse është në fillim të vitit, nuk ka arsye të presësh deri në fund të vitit për të formuar një LLC. 

Pse duhet të mendoni të filloni një LLC në fund të vitit?

Nëse fundi i vitit po afrohet, pritja për të filluar një LLC në fund të vitit mund të jetë e dobishme për disa arsye. Së pari, shumë shtete kanë një ngecje dhe kohë më të gjata përpunimi në janar, kështu që depozitimi në fund të vitit mund të sigurojë që ju të merrni datën efektive të depozitimit që dëshironi. Po kështu, ju mund të kurseni disa para në taksën e ekskluzivitetit. 

1. 1 janar Data e hyrjes në fuqi

Shumica e kompanive konsiderojnë formimin e një LLC në fund të vitit që të kenë atë datë efektive 1 janar. Kjo mund të thjeshtojë administrimin dhe të sigurojë që ju të mos keni nevojë të paguani taksa ose të paraqisni një raport vjetor vetëm për disa muaj të vitit. 

2. Përfitime të favorshme tatimore

Fillimi i një LLC në fund të vitit u lejon pronarëve të bizneseve të përfitojnë potencialisht nga zbritjet dhe kreditë tatimore për vitin aktual tatimor. Në shtetet që ngarkojnë taksën e ekskluzivitetit, do të thotë gjithashtu se nuk do të duhet të paguani ekskluzivitetin vjetor për vetëm disa muaj operacione. Mësoni më shumë rreth si tatohen SH.PK, taksa e shitjes sipas shtetit, or tarifat vjetore të depozitimit të LLC dhe tarifat e përsëritura për të kuptuar kursimet tuaja të mundshme tatimore.

3. Kontabiliteti dhe Kontabiliteti i Pastër

Fillimi i një SH.PK në fund të vitit (me datën 1 janar si datë efektive) mund t'ju ofrojë kontabilitet dhe kontabilitet të pastër, të thjeshtë, pasi LLC do të përkojë me vitin kalendarik dhe vitin financiar individual tatimor. Me thjeshtësinë e paraqitjen e taksave të LLC me taksa personale, një datë depozitimi më 1 janar thjeshton më tej mbajtjen e kontabilitetit.

4. Merrni përfitimet e LLC

Fillimi i një LLC në çdo kohë të vitit ofron përfitime të rëndësishme, duke përfshirë mbrojtjen e përgjegjësisë dhe pajtueshmërinë e thjeshtuar. Ai ndan fondet personale nga fondet e biznesit, ndërsa ofron taksim të thjeshtuar të kalimit. Formimi i një LLC në fund të vitit ju siguron të gjitha përfitimet e përbashkëta të një SH.PK.

5. Beat the Rush

Shumë kompani dhe pronarë të bizneseve të vogla planifikojnë një formim në janar. Me shumë kompani të reja në formim, Sekretari i Shtetit mund të ngecë në përpunim. Fillimi i një LLC në fund të vitit ju ndihmon të mposhtni nxitimin, duke rritur shanset për të marrë datën e formimit që dëshironi.

6. Plani për Rritjen e Ardhshme

Krijimi i një LLC në fund të vitit vendos një bazë solide për rritjen dhe synimet e biznesit në vitin e ardhshëm. Ajo ndërton besueshmëri me klientët dhe punonjësit. Krijimi i një LLC ju lejon gjithashtu të krijoni sisteme si kredia e biznesit dhe një llogari bankare biznesi që mund të lejojë rritje të mëtejshme dhe administrim të thjeshtuar. 

Si të krijoni një LLC në fund të vitit?

Nëse jeni gati të krijoni një LLC në fund të vitit, ka disa hapa të thjeshtë që do t'ju duhet të ndërmerrni. Mësoni më shumë rreth sa kohë duhet për të marrë një LLC

1. Zgjidhni një emër biznesi

Zgjedhja e një emri unik biznesi nuk është vetëm një kërkesë, por mund të ndihmojë në veçimin e biznesit tuaj. Ju do të dëshironi të zgjidhni një emër biznesi që pasqyron ofertat dhe vlerat e kompanisë. Në shumicën e shteteve, emri i biznesit do të duhet të përfshijë "shoqëri me përgjegjësi të kufizuar" ose një nga shkurtesat e saj. 

Kontrolloni dy herë që asnjë biznes të mos jetë i regjistruar në shtet me emrin. Ju gjithashtu mund të kontrolloni Zyra e Patentave dhe Markave të Bashkuara për t'u siguruar që emri nuk është markë tregtare. Më në fund, mund të dëshironi të bëni një kërkim në internet për të kontrolluar domenet e disponueshme të uebit dhe për të parë biznese të tjera me emra të ngjashëm. 

2. Punësoni një agjent të regjistruar

Për të regjistruar LLC, do t'ju duhet një agjent i regjistruar me një zyrë të regjistruar në shtet. Agjenti i regjistruar duhet të jetë i disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës. Ju mund të zgjidhni të veproni si agjent i regjistruar i LLC-së tuaj ose të punësoni një agjent të regjistruar për rreth 40 deri në 100 dollarë në vit

3. Përgatitni dhe paraqisni nenet e organizimit të LLC

Ndërsa procedurat ndryshojnë nga shteti, ju zakonisht duhet të paraqisni nenet e organizimit të LLC me Sekretarin e Shtetit. Ky është hapi i kërkuar për t'u regjistruar dhe krijuar zyrtarisht LLC. Ju gjithashtu do t'ju duhet të paguani tarifat e regjistrimit të shtetit që variojnë nga 40 deri në 500 dollarë. Shumica e shteteve ju lejojnë të paraqisni Nenet e Organizatës në internet, personalisht ose me postë. 

Kur dorëzoni një dosje në shtet, ajo hyn në ekzistencë sa herë që shteti shqyrton dhe përpunon aplikacionin, zakonisht në të njëjtën ditë ose brenda gjashtë javësh, në varësi të shtetit. Megjithatë, ju keni mundësinë për të vonuar datën e hyrjes në fuqi. 

Zakonisht, ka një kuti për të kontrolluar për të vonuar datën e hyrjes në fuqi kur depozitoni Nenet e Organizatës, si p.sh. për 1 janar. Nëse nuk e shihni këtë opsion, mund të kontaktoni Sekretarin tuaj të Shtetit për procedurën për të shtyrë datën e hyrjes në fuqi. 

4. Hartoni një Marrëveshje Operative LLC 

Një marrëveshje operimi LLC është një dokument ligjor i nënshkruar që përshkruan menaxhimin dhe operacionet e SH.PK. Të gjithë anëtarët e LLC duhet të bien dakord dhe të nënshkruajnë marrëveshjen e funksionimit.

Temat e zakonshme të mbuluara në një marrëveshje operative përfshijnë:

 • Vizioni dhe misioni i LLC
 • Përqindja e pronësisë për çdo anëtar
 • Të drejtat e votimit 
 • Përgjegjësitë e secilit anëtar
 • Emërimi i menaxherëve
 • Kompetencat dhe detyrat e menaxherëve 
 • Shpërndarja e fitimeve dhe humbjeve
 • Orari i takimeve dhe kërkesat
 • Rregullat e blerjes dhe shitjes 
 • Politikat për shpërbërjen

5. Aplikoni për EIN

Ju duhet një numër identifikimi i punëdhënësit ose EIN për të paraqitur taksat, për të punësuar punonjës, për të krijuar një rezultat krediti biznesi ose për të hapur një llogari bankare biznesi. Ti mundesh aplikoni për një EIN në internet me IRS ose përmes postës me Forma IRS SS-4

6. Hapni një llogari bankare të biznesit

Pasi të keni një EIN, mund të hapni një llogari bankare biznesi me një bankë lokale, bashkim krediti ose bankë në internet. Hapja e një llogarie bankare biznesi është një hap thelbësor për të ndarë financat personale nga financat e biznesit. Gjithashtu e bën më të thjeshtë kontabilitetin e biznesit. 

7. Merrni licencat ose lejet e nevojshme

Në varësi të biznesit, mund t'ju nevojiten licenca ose leje biznesi shtetërore ose lokale. Kontrolloni me Sekretarin e Shtetit dhe qeverinë vendore për kërkesat e aplikimit dhe çdo tarifë shoqëruese. 

8. Merrni sigurimin e biznesit

Sigurimi i biznesit është thelbësor për të mbrojtur kompaninë tuaj. Nëse keni punonjës, shumica e shteteve kërkojnë që të keni sigurimin e kompensimit të punonjësve. Llojet e tjera të sigurimit të biznesit që mund të mbrojnë kompaninë tuaj përfshijnë sigurimin e përgjegjësisë së përgjithshme ose sigurimin e pronës. 

Në varësi të strukturës së biznesit, opsionet e tjera të sigurimit të biznesit përfshijnë:

 • Sigurimi i përgjegjësisë profesionale
 • Sigurimi ombrellë
 • Sigurimi i përgjegjësisë së drejtorëve dhe zyrtarëve
 • Sigurimi i pronës
 • Sigurimi i automjeteve komerciale
 • Politika e pronarit të biznesit
 • Sigurimi kibernetik

A duhet të filloni një LLC në fund të vitit?

Nuk ka kohë të gabuar për të filluar një LLC, por ka avantazhe për të filluar një LLC në fund të vitit. Një LLC ofron përfitime të shumta për të mbrojtur asetet tuaja dhe për të shtuar besueshmërinë në biznesin tuaj. Shërbimet e formimit të biznesit doola dhe LLC mund të ndihmojnë. Me doola, ju merrni formim të shpejtë në të 50 shtetet. Do të merrni gjithashtu ndihmë për të marrë një EIN, duke hapur një llogari bankare biznesi dhe mbështetje të vazhdueshme për pajtueshmërinë, në mënyrë që të mund të përqendroheni në ndërtimin dhe rritjen e biznesit tuaj. 

FAQs

A ka ndonjë avantazh për të filluar një LLC në fund të vitit?

Kur filloni një LLC në fund të vitit, ju mund të shpenzoni tarifat shtetërore për vitin aktual tatimor, duke kursyer potencialisht disa para. Ju gjithashtu mund t'i përpunoni dokumentet më shpejt.

A ka ndonjë kërkesë specifike tatimore për një LLC të formuar në fund të vitit?

Të gjitha SH.PK-të duhet të përgatisin dhe depozitojnë taksat, pavarësisht se kur është formuar në vit. Sipas IRS, një vit i shkurtër tatimor është çdo vit më pak se 12 muaj. Në atë rast, mund t'ju duhet të paraqisni një deklaratë tatimore me periudhë të shkurtër nëse LLC nuk ekzistonte për të gjithë vitin. Disa shtete, si Kalifornia, ngarkojnë një taksë ekskluziviteti, por heqin dorë nga ajo për vitin e parë. 

Sa kushton për të filluar një LLC në fund të vitit?

Shuma që kushton për të filluar një LLC në fund të vitit është e njëjtë si në çdo kohë tjetër. Në varësi të shtetit, tarifat e paraqitjes variojnë nga 40 deri në 500 dollarë. 

Sa kohë duhet për të formuar një LLC në fund të vitit?

Në varësi të shtetit, përpunimi i dosjeve të biznesit zakonisht zgjat nga një javë deri në 10 ditë pune. Disa shtete ofrojnë formim të menjëhershëm kur depozitoni në internet, ndërsa të tjerët ofrojnë të përshpejtuar një deri në tre ditë paraqitje. 

A është e nevojshme të keni një adresë zyre fizike për të filluar një LLC në fund të vitit?

Po, duhet të keni një adresë zyre fizike për të filluar një LLC. Sidoqoftë, nëse nuk keni një vendndodhje fizike biznesi, mund të punësoni një agjent të regjistruar me një zyrë të regjistruar për të formuar LLC. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.