Rritja e të ardhurave nga shkrimi: 23 ngatërresat kryesore anësore për shkrimtarët

A jeni një shkrimtar në kërkim të mënyrave për të fituar të ardhura shtesë? A ëndërroni ta ktheni pasionin tuaj për të shkruar në një nxitim anësor fitimprurës? Me rritjen e ekonomisë së koncerteve, tani ka më shumë mundësi se kurrë më parë për shkrimtarët që të fitojnë para në anën tjetër.

Shkrimi nuk kufizohet më në botimin apo gazetarinë tradicionale. Me internetin, ka mënyra të panumërta që shkrimtarët të fitojnë para nga aftësitë e tyre dhe të ndërtojnë një biznes anësor të suksesshëm. Nga shkrimi i pavarur deri te krijimi i përmbajtjes, mundësitë janë të pafundme.

Nëse jeni një shkrimtar që kërkon të fillojë një ngutje anësore, ky artikull është për ju. Ne kemi përpiluar një listë të nxitjeve më të mira anësore për shkrimtarët. Pavarësisht nëse po kërkoni të fitoni disa para shtesë ose ta ktheni shkrimin tuaj në një biznes me kohë të plotë, këtu ka diçka për të gjithë. Le të zhytemi!

Pse duhet të keni vështirësi anësore si shkrimtar?

Si shkrimtar, shpesh përballesh me sfidën për të mos pasur të ardhura të qëndrueshme. Punët e shkrimit mund të jenë të vështira për t'u gjetur dhe klientët mund të mos paguajnë gjithmonë në kohë. Të kesh koncerte anësore është thelbësore për shkrimtarët që duan të plotësojnë të ardhurat e tyre dhe të kenë siguri financiare gjatë kohës që shkruajnë.

Stabiliteti Financiar

Si shkrimtar, mund të mos jeni në gjendje të mbështeteni vetëm në shkrimin tuaj për të siguruar stabilitetin financiar dhe sigurinë që ju nevojitet. Shkrimi i pavarur ose koncerte të tjera anësore mund të plotësojnë të ardhurat tuaja nga shkrimi, veçanërisht gjatë periudhave kur industria e shkrimit mund të jetë e ngadaltë ose e paparashikueshme. Këto të ardhura shtesë mund t'ju ofrojnë një rrjet sigurie dhe të ndihmojnë në mbulimin e shpenzimeve, duke ju lejuar të përqendroheni në zanatin tuaj pa u shqetësuar për kufizimet financiare.

Diversifikoni aftësitë dhe përvojën

Kur përfshiheni në një ngutje anësore jashtë shkrimit, mund të ofrojë mundësi të vlefshme për të diversifikuar aftësitë tuaja dhe për të fituar përvoja të reja. Marrja e projekteve ose roleve të ndryshme mund të zgjerojë këndvështrimin tuaj dhe të përmirësojë aftësinë tuaj për t'u lidhur me audienca të ndryshme. Për shembull, nëse doni të filloni një blog ose podcast në lidhje me një temë tjetër, mund të përmirësoni aftësitë tuaja të komunikimit dhe të zgjeroni bazën tuaj të njohurive, duke ju bërë më të zhdërvjellët dhe të adaptueshëm.

Zgjeroni rrjetin profesional

Një punë anësore shpesh përfshin bashkëpunimin me klientë, klientë ose kolegë të rinj jashtë industrisë së shkrimit. Ky ndërveprim mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të zgjeruar rrjetin tuaj profesional, për t'u lidhur me individë me të njëjtin mendim dhe për të hapur dyert për mundësi të reja shkrimi. Zgjerimi i rrjetit tuaj mund të çojë në referime, partneritete apo edhe ftesa për të marrë pjesë në ngjarje ose konferenca, duke ju ofruar ekspozim të vlefshëm dhe perspektiva të rritjes së karrierës. 

23 ngutje anësore për shkrimtarët

Ka shumë mundësi që shkrimtarët të ndjekin koncerte anësore. Këtu janë disa opsione të mira që ia vlen të merren parasysh:

Shkruani për bloget e krijuara

Shkrimi për një blog të mirë-formuar mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për shkrimtarët që të përmirësojnë aftësitë e tyre, të fitojnë para dhe të nxjerrin emrin e tyre atje. Blogging është një hobi dhe profesion tepër popullor, dhe faqet e internetit të panumërta janë në kërkim të shkrimtarëve të talentuar për të krijuar përmbajtje për ta. Nëse keni njohuri, ekspertizë ose mendime interesante për një temë të caktuar, mund të fitoni para duke shkruar postime në blog për atë temë.

Filloni të shkruani në mënyrë të pavarur

Shkrimi i pavarur është një nga nxitimet anësore më të njohura për shkrimtarët. Ka uebsajte të panumërta dhe borde pune të dedikuara për të ndihmuar shkrimtarët e pavarur të gjejnë punë. Nëse keni aftësi për të shkruar, mund të gjeni lehtësisht koncerte me pagesë në fusha të ndryshme, si financa, shëndetësia, teknologjia dhe më shumë.

Shkrimi i pavarur është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para, duke fituar gjithashtu përvojë të vlefshme në fusha të ndryshme. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të ndërtuar rrjetin tuaj. Plus, shpesh mund të vendosni orët tuaja dhe të punoni nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Nëse fitimet tuaja arrijnë një minimum prej 600 dollarë, ka të ngjarë të merrni një formular 1099. Dhe nëse e gjeni veten duke kërkuar të ulni kostot, mund të krijoni një LLC. Konsultohuni me një profesionist për të eksploruar zgjedhjet tuaja optimale.

Ofroni shërbime të shkrimit fantazmë

Si një shkrimtar fantazmë, ju punësoheni për të shkruar libra, artikuj, postime në blog dhe materiale të tjera në emër të dikujt tjetër. Ju nuk merrni kredi për punën tuaj - në vend të kësaj, personi ose kompania që punëson shërbimet tuaja merr.

Filloni blogun tuaj të ngrohtë

Pavarësisht nëse jeni të apasionuar pas modës, udhëtimeve, shëndetit ose ndonjë teme tjetër, blogimi mund të jetë një koncert tepër shpërblyes dhe fitimprurës. Për të filluar, thjesht krijoni një faqe interneti, shkruani përmbajtje rregullisht dhe filloni të rritni audiencën tuaj. Ju mund të fitoni para nga blogu juaj përmes postimeve të sponsorizuara, marketingut të filialeve dhe reklamave.

Ofroni shërbime të pavarura redaktimi dhe korrigjimi

Nëse jeni një shkrimtar me përvojë me një sy për detaje, redaktimi i pavarur mund të jetë një punë anësore për ju. Shumë biznese dhe autorë kanë nevojë për ndihmë për të siguruar që puna e tyre të jetë e shkruar mirë dhe pa gabime. Nëse keni aftësi për gramatikë dhe drejtshkrim, mund t'i ofroni shërbimet tuaja si korrigjues ose redaktor i pavarur. Mund të specializoheni edhe në një zhanër ose industri të caktuar nëse dëshironi.

Bëhuni një Copywriter

Si një shkrimtar kopjimi, ju krijoni pjesë bindëse, që tërheqin vëmendjen, të dizajnuara për të shitur produkte ose shërbime. Nëse keni një mënyrë me fjalë dhe një interes për marketing, kjo mund të jetë nxitimi i përsosur anësor për ju. Ju mund të gjeni klientë përmes bordeve të punës ose tregjeve si Fiverr dhe Upwork.

Mësoni të shkruarit

Nëse keni një pasion për të mësuar dhe për të ndihmuar të tjerët të përmirësojnë aftësitë e tyre të të shkruarit, mësimi i shkrimit mund të jetë një koncert i mrekullueshëm anësor. Ju mund të merrni kurse online ose personalisht, në varësi të orarit dhe preferencave tuaja. Ju madje mund të ofroni mësime individuale ose grupore për t'i ndihmuar studentët të zhvillojnë aftësitë e tyre të të shkruarit. Nga bazat e gramatikës deri te këshillat për të shkruar ese, mësimdhënia e shkrimit mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para.

Krijoni një kurs në internet

Nëse keni njohuri për një temë të caktuar, mund të krijoni një kurs në internet dhe të fitoni para. Ju mund ta ofroni kursin tuaj nëpërmjet platformave si Udemy ose Teachable, ose madje ta organizoni atë në faqen tuaj të internetit. Krijimi i një kursi në internet është një mënyrë e shkëlqyer për të ndarë njohuritë tuaja me të tjerët dhe për të fituar para.

Bëhuni një tregtar i përmbajtjes

Marketingu i përmbajtjes është një nga sfidat më të mira anësore për shkrimtarët. Ai përfshin krijimin e përmbajtjes që promovon produkte, shërbime ose marka në mënyrë që të nxisë shitjet ose konvertimet. Si një tregtar i përmbajtjes, ju do të jeni përgjegjës për të shkruar postime në blog, artikuj, postime në media sociale dhe forma të tjera të përmbajtjes. Ju do të duhet të keni një kuptim të SEO dhe marketingut dixhital në mënyrë që të keni sukses si një tregtar i përmbajtjes.

Nëse do të fitoni të paktën 600 dollarë, mund të merrni një formular 1099. Krijimi i një LLC potencialisht mund të zvogëlojë kostot. Ju mund të kërkoni këshilla nga një profesionist për të përcaktuar mënyrën më të mirë të veprimit.

Filloni një buletin

Një nga nxitimet më të mira anësore për shkrimtarët është fillimi i një buletini. Nëse keni një faqe interneti ose blog, mund të krijoni një listë me email dhe t'u dërgoni gazetat lexuesve tuaj rregullisht. Ju mund të përdorni buletinet tuaja për të promovuar përmbajtjen tuaj, për të ndarë lajmet e industrisë ose për të ofruar marrëveshje ekskluzive për pajtimtarët. Ju madje mund të fitoni para nga buletini juaj nëpërmjet sponsorizimeve dhe reklamave.

Publikimi i një libri elektronik

Nëse keni aftësi për të shkruar dhe për të treguar histori, publikimi i një libri elektronik mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para. Pavarësisht nëse është trillim apo jo-fiction, ju mund ta publikoni vetë librin tuaj dhe ta tregtoni atë në platforma si Amazon Kindle. Ju madje mund të përdorni eBook-in tuaj për të promovuar shërbimet ose produktet tuaja të tjera dhe për të nxitur më shumë shitje. Me një eBook, mund të filloni të fitoni të ardhura pasive nga ana tjetër.

Merrni parasysh Marketingun e Filialeve

Marketingu i filialeve është një lloj marketingu i bazuar në performancë, në të cilin një biznes shpërblen një ose më shumë bashkëpunëtorë për çdo vizitor ose klient të sjellë nga përpjekjet e marketingut të vetë filialit. Me burimet dhe strategjitë e duhura, mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para shtesë ndërkohë që bëni diçka për të cilën jeni të apasionuar.

Filloni një komunitet në internet

Nëse jeni duke kërkuar për një ngutje anësore që kombinon shkrimin dhe rrjetëzimin, fillimi i një komuniteti në internet mund të jetë opsioni i përsosur. Ju mund të krijoni një uebsajt ose grup të mediave sociale të dedikuar për vendndodhjen tuaj të veçantë dhe të filloni të rritni një audiencë të angazhuar. Ju mund të ndani përmbajtjen tuaj dhe të promovoni produkte ose shërbime brenda komunitetit. Dhe nëse arrini të tërhiqni anëtarë të mjaftueshëm, madje mund të fitoni para nga komuniteti juaj në internet.

Bëhuni një shkrimtar i rezymeve

Shkrimi i rezymesë është një aftësi e kërkuar që ju lejon të ndihmoni punëkërkuesit të krijojnë dokumente që do t'i ndihmojnë ata të dalin nga konkurrenca e tyre. Për t'u bërë një shkrimtar i rezymeve, do t'ju duhet të keni njohuri për tendencat aktuale në tregun e punës, si dhe të keni aftësi të forta shkrimi dhe njohuri të gramatikës dhe formatimit. Ju mund të ofroni shërbimet tuaja në bordet e punës ose madje të krijoni një faqe interneti për të promovuar shërbimet tuaja. 

Paguani për të shkruar komente

Si rishikues produkti, ju mund të fitoni para shtesë duke shkruar komente që i ndihmojnë klientët të marrin vendime të informuara kur blejnë në internet. Shqyrtuesit e produkteve ofrojnë reagime të vlefshme për blerësit e mundshëm për veçoritë dhe përfitimet e produkteve të ndryshme. Ju mund të shikoni nëpër faqe të ndryshme interneti për të gjetur mundësi për rishikimin e produkteve dhe të filloni të fitoni para nga ana tjetër.

Shkruani kartolina urimi

Ndërsa tregu për kartolina urimi është shumë konkurrues, është e mundur të sigurosh një jetesë të mirë duke i shkruar ato. Për të filluar të shkruani kartolina urimi, është e rëndësishme të bëni detyrat e shtëpisë dhe të hulumtoni tregun e kartolinave. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të kuptoni llojin e kartave që shiten mirë. Kartolina urimi duhet të jenë gjithmonë krijuese dhe unike. Nëse jeni duke luftuar me idetë, përpiquni të mendoni për një mesazh qesharak ose kuptimplotë që mund ta përcillni me vetëm disa fjalë.

Bëhuni një Shkrimtar i Transkriptit

Si shkrimtar i transkriptit, ju jeni përgjegjës për marrjen e regjistrimeve audio të takimeve, intervistave, leksioneve dhe llojeve të tjera të ngjarjeve dhe kthimin e tyre në transkripte të shkruara. Kjo lloj pune ju jep fleksibilitet për të bërë orarin dhe punën tuaj nga shtëpia. Kur punoni si shkrimtar i transkriptit, do t'ju duhet të njiheni me softuerin e transkriptimit dhe të keni aftësi të shkëlqyera gramatikore dhe dëgjimi. 

Ofroni Shërbime Teknike të Shkrimit

Shkrimi teknik është një nxitim i madh anësor për shkrimtarët që kërkojnë të diversifikojnë rrjedhat e tyre të të ardhurave. Shkrimi teknik përfshin krijimin e dokumenteve që shpjegojnë tema komplekse në një mënyrë të lehtë për t'u kuptuar. Ai përfshin detyra të tilla si udhëzuesit e përdoruesit, udhëzimet, dokumentet e zgjidhjes së problemeve dhe përshkrimet e procesit. Nëse keni përvojë në një fushë specifike ose ekspertizë në një program të caktuar softuerësh, atëherë shkrimi teknik mund të jetë koncerti i përsosur anësor për ju. 

Filloni një kanal të shkrimit në Youtube

Mund të krijoni një kanal në YouTube lidhur me shkrimin dhe të postoni video që do t'i ndihmojnë shkrimtarët e tjerë të bëhen më të mirë në zanatin e tyre. Ju mund të ofroni këshilla, këshilla dhe burime që do t'i ndihmojnë shkrimtarët të përmirësojnë aftësitë e tyre. Ju madje mund të organizoni intervista me shkrimtarë të tjerë për të ndihmuar në promovimin e punës së tyre dhe për të frymëzuar shikuesit tuaj. Plus, mund të fitoni para nga kanali juaj duke shfaqur reklama ose duke krijuar një faqe Patreon për fansat që duan t'ju mbështesin financiarisht.

Krijoni Podcast-in tuaj

Podkastet mund të kenë një gamë të gjerë temash dhe janë një mënyrë e shkëlqyer për të shfaqur aftësitë tuaja të shkrimit ose tregimit. Ju mund të fitoni para nga podcast-i juaj përmes sponsorizimeve ose reklamave, si dhe duke shitur mallra ose produkte dixhitale që lidhen me shfaqjen. 

Punoni si tregtar i mediave sociale

A keni aftësi për të qenë një tregtar i mediave sociale? Nëse po, ju mund të vendosni talentin tuaj të shkrimit të punojë në këtë fushë. Si një tregtar i mediave sociale, ju do të jeni përgjegjës për krijimin e përmbajtjes që rezonon me një audiencë dhe inkurajon angazhimin në platforma të ndryshme. Kjo mund të përfshijë krijimin e cicërimave magjepsëse ose dizajnimin e postimeve tërheqëse në Instagram, si dhe menaxhimin e fushatave dhe ndërveprimin me klientët.

Bëhuni një Asistent Virtual

Revolucioni dixhital u ka mundësuar shumë njerëzve të bëhen shefat e tyre dhe të fitojnë para duke punuar si asistentë virtualë. Si shkrimtar, duke u bërë një asistent virtual (VA) mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar të ardhura shtesë ndërsa vazhdoni të shkruani. Si VA, ju mund të ofroni shërbime të ndryshme mbështetëse biznesi nga shtëpia ose në internet. Kjo mund të përfshijë çdo gjë nga kërkimi për të ndihmuar në menaxhimin e llogarive të postës elektronike, fushatat e marketingut dhe më shumë.

Filloni një ngutje anësore të rrotullimit

Flipping është praktika e blerjes së diçkaje që mund të shitet me një çmim më të lartë për një fitim. Kjo mund të funksionojë shkëlqyeshëm si një koncert anësor, sepse kërkon kohë dhe përpjekje minimale, ndërkohë që ju lejon të fitoni para. Hapi i parë për të filluar një ngutje anësore është të gjeni artikuj që mund t'i blini me një çmim të ulët dhe t'i rishisni për një çmim më të lartë. Kjo mund të jetë çdo gjë, nga librat tek pajisjet elektronike, rrobat, mobiljet ose çdo lloj tjetër artikulli që mund ta gjeni me një kosto të ulët. Më pas mund të përdorni aftësitë tuaja të të shkruarit për të krijuar listime në sajte si eBay ose Etsy që do të tërheqin blerës dhe do t'ju ndihmojnë të bëni një fitim.

Si të filloni nxitimin tuaj si shkrimtar në 5 hapa?

Për të filluar një koncert të suksesshëm anësor, mund të ndiqni këto pesë hapa të rëndësishëm.

1. Vendosni për një ide të ngutjes anësore

Kur filloni një ngutje anësore, është e rëndësishme të zgjidhni një mundësi nga numri i madh në dispozicion dhe të përqendroheni në ndërtimin e përvojës në atë zonë. Pyete veten se çfarë dëshiron të marrësh prej saj. Keni nevojë të fitoni para shpejt apo dëshironi të krijoni një rrjedhë të qëndrueshme të ardhurash? Njohja e qëllimit tuaj do t'ju ndihmojë gjithashtu të përcaktoni se cili koncert anësor është më i miri për ju. Kjo mund t'ju bëjë të eksploroni nxitime shtesë anësore në të ardhmen.

2. Krijoni një plan biznesi

Zhvillimi i një plani biznesi për një koncert anësor mund të sjellë avantazhe nëse jeni duke kërkuar rritje. Është e këshillueshme që të kryeni kërkime mbi nxitimin anësor, të përcaktoni me saktësi audiencën e synuar, të analizoni burimet e kërkuara dhe të vlerësoni kostot e funksionimit dhe reklamimit.

3. Konsideroni ngritjen e një strukture biznesi

Nëse jeni një shkrimtar i vendosur ose aspirues me vështirësi të shumta anësore, është e rëndësishme të mendoni për ngritjen e një strukture biznesi. Një strukturë biznesi do të ndihmojë të siguroheni që të gjitha aktivitetet tuaja të organizohen dhe menaxhohen siç duhet në një mënyrë që është e dobishme si për ju ashtu edhe për klientët tuaj.

Hapi i parë në ngritjen e një strukture biznesi është të vendosni se në çfarë lloj entiteti juridik dëshironi të veproni. Ju gjithashtu do të duhet të merrni parasysh taksat, licencat dhe detyrimet e tjera kur krijoni një strukturë biznesi.

Nëse jeni duke fituar një minimum prej $ 600, ju kualifikoheni për të marrë një Forma 1099. Për t'u mbrojtur nga detyrimi dhe për të pasur përfitime tatimore, këshillohet të krijohet një strukturë formale biznesi si një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (SHPK). Një profesionist mund të ndihmojë për të siguruar respektimin e detyrimeve ligjore dhe tatimore.

4. Merrni dhe mirëmbani licencat dhe lejet e biznesit

Kur jeni një shkrimtar që merr përsipër punë shtesë të pavarur, është e rëndësishme të siguroheni që të kuptoni procesin e marrjes dhe mbajtjes së licencave dhe lejeve të nevojshme të biznesit. Në varësi të vendndodhjes suaj, mund të ketë rregulla dhe rregullore të ndryshme që rregullojnë llojin e licencës ose lejes që ju nevojitet për të funksionuar ligjërisht. Është gjithashtu e rëndësishme që të jeni të përditësuar me çdo ndryshim në rregullore, në mënyrë që të siguroheni që ngutja juaj anësore të jetë në përputhje me ligjin. 

5. Ndërtoni rrjetin tuaj

Krijimi i një rrjeti të fortë është thelbësor për nxitimin tuaj si shkrimtar. Kjo përfshin zhvillimin e marrëdhënieve me mentorët dhe profesionistët e tjerë në industri, të cilët mund të ndihmojnë në dhënien e këshillave ose udhëzimeve kur nevojitet. Për më tepër, rrjetëzimi me klientët potencial është çelësi për gjetjen e mundësive të reja.

6. Tregoni veten dhe shërbimet tuaja

Marketingu i shërbimeve tuaja është kritik për të vendosur veten si një shkrimtar profesionist në industri. Ju mund ta bëni këtë duke krijuar një faqe interneti, duke marrë pjesë në forume ose ngjarje në internet dhe duke përdorur platformat e mediave sociale për të shfaqur aftësitë tuaja të të shkruarit. Gjithashtu, mos harroni të tregtoni veten jashtë linje me kartëvizita, fletushka ose fjalë të gojës.

Pasi të keni vendosur për një nxitim anësor dhe të keni hartuar planin tuaj të biznesit, hapi tjetër është të filloni të ndërmerrni veprime. Merrni parasysh hapjen e një blogu ose faqe interneti në mënyrë që të mund të shfaqni aftësitë tuaja të të shkruarit dhe të promovoni shërbimet tuaja. Ju gjithashtu mund të bashkoheni me platforma të pavarura si Upwork, Fiverr ose Freelancer dhe të krijoni një profil për të ndihmuar në tërheqjen e klientëve të mundshëm. 

Shtrydhni lëngjet tuaja krijuese me ngutje anësore

Fillimi i një ngutjeje anësore si shkrimtar nuk duhet të jetë frikësues ose dërrmues. Duke ndjekur hapat e mësipërm, ju mund të krijoni një ngutje anësore efikase dhe fitimprurëse që do t'ju ndihmojë të plotësoni të ardhurat tuaja dhe të ndiqni pasionin tuaj për të shkruar.

Duke përdorur një qasje të duhur, zell dhe bashkëpunim me partnerë si p.sh doola, të cilët ofrojnë ndihmë me themelimin, kontabilitetin dhe shërbimet tatimore të LLC, ju mund ta ktheni lehtësisht pasionin tuaj për të shkruar në një biznes fitimprurës.

FAQs

A është vetë-publikimi një opsion i mirë për një ngutje anësore?

Po, me njohuritë dhe burimet e duhura, vetë-botimi mund të jetë një nxitje e madhe anësore për të plotësuar të ardhurat tuaja të rregullta nga shkrimi. Vetë-publikimi ju lejon të merrni kontrollin e plotë mbi punën tuaj. Ju jeni në gjendje të diktoni përmbajtjen, dizajnin dhe çmimin, dhe nuk keni nevojë të shqetësoheni për miratimin e një botuesi.

Sa mund të fitoj realisht nga një nxitim anësor i shkrimit?

Përgjigja varet nga një sërë faktorësh, duke përfshirë përvojën tuaj, llojin e koncerteve të shkrimit që ndiqni dhe sasinë e kohës dhe përpjekjes që bëni.

A duhet të jem një shkrimtar me përvojë për të filluar një ngutje anësore?

Përgjigja e shkurtër është jo, nuk keni nevojë të jeni një shkrimtar me përvojë për të filluar një koncert anësor. Fillimi i çdo lloj biznesi kërkon një investim paraprak të kohës dhe përpjekjes, por ka shumë mundësi të hapura për ata që nuk kanë shumë përvojë në shkrim. 

Cilat janë disa nga dobësitë e mundshme për të ndjekur një ngutje anësore si shkrimtar?

Një dobësi e mundshme e ndjekjes së një koncerti anësor si shkrimtar është se mund të jetë e vështirë të balancosh kërkesat e punës tënde ditore me kërkesat krijuese dhe shpesh të paparashikueshme të një pune shkrimi. Kjo mund të çojë në djegie, veçanërisht nëse jeni duke punuar tashmë me orë të gjata në punën tuaj ditore.  

Si ta balancoj një nxitim anësor të shkrimit me angazhimet dhe përgjegjësitë e mia të tjera?

Me planifikim dhe organizim të kujdesshëm, është e mundur të menaxhoni me sukses të dyja përgjegjësitë tuaja pa ndjerë shumë stres. Krijoni një orar që ju lejon të menaxhoni të dyja. Sigurohuni që të bëni pushime të rregullta dhe mos kini frikë të kërkoni ndihmë nëse keni nevojë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.