Paguani për aftësitë tuaja: 20 ngutje anësore për terapistët

A jeni një terapist që kërkon të rrisni të ardhurat tuaja dhe të zgjeroni grupin tuaj të aftësive? Të qenit terapist mund të jetë një karrierë përmbushëse, por gjithashtu mund të jetë sfiduese financiare. Shumë terapistë me përvojë dhe fillestarë njësoj plotësojnë të ardhurat e tyre me një nxitim anësor.

Ngutjet anësore mund të shërbejnë si një mundësi fantastike për të diversifikuar të ardhurat tuaja duke ndjekur pasionin tuaj për të ndihmuar të tjerët. Në këtë artikull, ne do të eksplorojmë disa nga nxitimet më të mira anësore për terapistët që mund të ofrojnë të ardhura shtesë duke i shtuar gjithashtu thellësi grupit të aftësive tuaja profesionale.

Pse duhet të filloni një nxitim anësor si terapist?

Ndërsa një karrierë si terapist është shpërblyese dhe përmbushëse, fillimi i një ngutjeje anësore mund të jetë një mënyrë efektive për të rritur të ardhurat tuaja dhe për të marrë kontrollin e të ardhmes suaj financiare. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar të plotësoni pagën tuaj aktuale ose të fitoni më shumë liri financiare, fillimi i një ngutjeje anësore si terapist mund të ofrojë përfitime të shumta:

  • Pasja e një burimi shtesë të ardhurash mund t'ju ndihmojë të rrisni kursimet tuaja duke e bërë më të lehtë mbulimin e shpenzimeve të papritura. 
  • Një nxitim anësor mund t'ju japë gjithashtu liri dhe fleksibilitet në karrierën tuaj. Ju do të jeni në gjendje të merrni përsipër projekte ose klientë të rinj që ju interesojnë, madje mund të jeni në gjendje të filloni biznesin tuaj. 
  • Një koncert anësor mund të ofrojë një mundësi për rritje personale dhe zhvillim profesional që mund të mos jetë i disponueshëm në një punë tradicionale.

20 Ngutjet më të mira anësore për terapistët

Këtu janë 20 punë anësore të mundshme për t'u marrë parasysh për rritjen profesionale dhe stabilitetin financiar.

Ofroni shërbime Teleshëndetore

Teleshëndetësia është një formë e ofrimit të kujdesit shëndetësor që ndodh përmes internetit, duke i lejuar pacientët të marrin kujdes nga komoditeti dhe komoditeti i shtëpive të tyre. Për t'u bërë një terapist i suksesshëm tele-shëndetësor, duhet të zotëroni aftësi të shkëlqyera komunikimi dhe organizative, si dhe aftësi për të lundruar në mënyrë efektive në teknologji. Ju gjithashtu duhet të keni njohuri për ligjet dhe kërkesat e HIPAA, si dhe të keni një kuptim të fortë të nevojave të shëndetit mendor të klientëve tuaj.

Bëhuni një profesor ndihmës

Të bëhesh një profesor ndihmës është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndërtuar CV-në tuaj dhe për t'u mësuar studentëve aftësitë e vlefshme që u nevojiten për t'u bërë profesionistë të suksesshëm të shëndetit mendor. Ju zakonisht punësoheni me kohë të pjesshme nga kolegjet ose universitetet për të dhënë mësime në kurse specifike. Kjo ju lejon të ruani praktikën tuaj aktuale, ndërkohë që keni ende mundësinë për të përcjellë njohuritë dhe përvojën tuaj.

Zhvillimi i kurseve në internet

Kurset online ofrojnë një mënyrë të arritshme për të ndarë njohuritë tuaja me një audiencë më të madhe sesa mund të arrini personalisht. Kur krijoni një kurs online, është e rëndësishme të merrni parasysh temën që dëshironi të mësoni, formatin e kursit dhe audiencën e synuar. Është gjithashtu thelbësore të krijoni një plan marketingu përpara se të filloni kursin tuaj në mënyrë që të maksimizoni suksesin e tij të mundshëm.

Ofroni shërbime konsulence

Si konsulent, ju përdorni përvojën dhe njohuritë tuaja për të ofruar shërbime këshillimi. Ju mund të punoni me organizata ose individë për të ofruar udhëzime mbi temat që lidhen me specialitetin tuaj. Kjo mund të jetë çdo gjë që nga trajnimi i stafit mbi praktikat e bazuara në prova, zhvillimi i politikave dhe procedurave, ofrimi i shërbimeve këshillimore, kryerja e vlerësimeve të nevojave ose kërkimeve, dhe shumë më tepër.

Filloni të shkruani në mënyrë të pavarur

Shkrimi i pavarur ju lejon të përdorni aftësitë tuaja terapeutike në një mënyrë krijuese dhe fleksibël, nga komoditeti i shtëpisë ose zyrës suaj. Kjo ngutje anësore ofron mundësinë për të shprehur njohuritë dhe përvojën tuaj me fjalë që mund të ndihmojnë të tjerët. Ju mund të shkruani artikuj, blogje, e-libra, letra të bardha dhe më shumë.  

Nëse fitoni 600 dollarë si shkrimtar i pavarur, mund të prisni të merrni një Forma 1099. Duke krijuar një LLC, ju mund të zbritni shpenzime të tilla si zyra në shtëpi dhe furnizime të përdorura në kryerjen e biznesit.

Shkruani një libër ose e-libër

Shkrimi i një libri ose libri elektronik mund t'ju ndihmojë të vendosni veten si ekspert në fushën tuaj, të krijoni një audiencë klientësh të mundshëm dhe të diversifikoni rrjedhat tuaja të të ardhurave. Kjo ngutje anësore kërkon planifikim dhe hulumtim të kujdesshëm. Ju duhet të planifikoni tërësisht temën dhe strukturën e librit tuaj, burimet e kërkimit për materialin e shkrimit dhe të krijoni një afat kohor se kur dëshironi ta përfundoni atë. Mund t'ju duhet të punësoni redaktorë, si dhe të gjeni një botues (nëse vendosni të publikoni vetë).

Sigurimi i tërheqjeve terapeutike

Kur bëhet fjalë për pushimet terapeutike, ju mund të bëheni krijues me llojin e aktiviteteve dhe shërbimeve të ofruara. Ju mund të koordinoni klasa joga, seanca meditimi, projekte arti terapeutik, apo edhe ekskursione në natyrë. Retreats ofrojnë një mundësi të shkëlqyer për të kombinuar njohuritë dhe ekspertizën tuaj si terapist me nevojat unike të secilit grup ose individ.

Bëhuni Kryetar Publik

Të folurit publik mund të jetë një koncert ideal anësor për ju, sepse ju lejon të përdorni aftësitë tuaja si komunikues dhe edukator, përveç ekspertizës suaj në shëndetin mendor. Ju mund të jepni leksione, të zhvilloni seminare, seminare dhe më shumë për të ndihmuar në përhapjen e ndërgjegjësimit për çështjet e shëndetit mendor dhe për të ndarë njohuritë tuaja me një gamë të gjerë audiencash.

Bëhuni një Udhëzues Virtual Meditimi

Shumë njerëz po i kthehen meditimit në një përpjekje për të përmirësuar mirëqenien e tyre të përgjithshme fizike dhe mendore, por mund të mos jenë të sigurt se si të fillojnë ose cilat teknika do të ofrojnë rezultatet më të mira. Ja ku hyn! Si një udhëzues virtual meditimi, ju mund të krijoni seanca meditimi të drejtuara që mund të aksesohen në internet dhe t'u ofroni përdoruesve mundësinë të përjetojnë efektet qetësuese të meditimit pa pasur nevojë të largohen nga shtëpitë ose zyrat e tyre.

Kryerja e seancave të terapisë në grup

Seancat e terapisë në grup mund të ofrojnë një nxitim të shkëlqyer anësor për terapistët. Terapia në grup është një lloj këshillimi ku shumë njerëz mblidhen së bashku me një ose më shumë terapistë për të diskutuar çështjet e tyre dhe për të punuar drejt gjetjes së zgjidhjeve për problemet e zakonshme. Kjo lloj terapie është treguar e dobishme për shumë njerëz, pasi ofron një ndjenjë mbështetjeje dhe lidhjeje midis anëtarëve të grupit. Ai gjithashtu lejon terapistin të udhëheqë diskutimet dhe të lehtësojë

Bëhuni një dëshmitar ekspert

Kur planifikoni të bëheni dëshmitar ekspert, gjëja më e rëndësishme për t'u mbajtur mend është të jeni të përgatitur. Sigurohuni që të keni një kuptim të plotë të sistemit ligjor dhe detyrave që priten nga një dëshmitar ekspert përpara se të merrni përsipër ndonjë çështje. Për këto lloje shërbimesh, ju mund të paguani tarifa që janë në përpjesëtim me kualifikimet dhe përvojën tuaj. 

Aplikoni si një Asistent Virtual

Si një asistent virtual (VA), ju mund të zgjidhni vetë orët tuaja dhe të punoni nga shtëpia, duke ju lejuar të mbani një orar fleksibël dhe të përqendroheni në praktikën tuaj të terapisë. Zakonisht ofroni shërbime të mbështetjes administrative, të tilla si caktimi i takimeve, menaxhimi i emaileve, krijimi i fletëllogaritjeve dhe menaxhimi i llogarive të mediave sociale. 

Nëse fitimet tuaja kalojnë 600 dollarë, do t'ju lëshohet një formular 1099. Duke krijuar një LLC, është e mundur të reduktohen shpenzimet. Konsultohuni me a profesioni tatimorl në lidhje me mënyrën se si të veprohet për këtë çështje.

Krijo një blog të ngrohtë

Me ndihmën e blogimit, ju mund të ndani ekspertizën dhe këshillat tuaja duke arritur si klientë të mundshëm ashtu edhe profesionistë të tjerë në këtë fushë. Krijimi i një blogu të ngrohtë kërkon planifikim, hulumtim dhe përkushtim. Së pari, është e rëndësishme të vendosni për fokusin e blogut tuaj. Pastaj mund të filloni të shkruani postime që ofrojnë këshilla, këshilla dhe burime në lidhje me atë temë. Është gjithashtu e rëndësishme të vendosni veten si ekspert në këtë fushë duke ofruar përmbajtje të dobishme dhe duke u angazhuar me blogerët e tjerë.

Ofroni mbikëqyrje klinike

Roli juaj si mbikëqyrës klinik është të ofroni udhëzime dhe mentorim për klinicistët e sapolicensuar ose në zhvillim. Kjo mund të përfshijë tema të tilla si konsideratat etike dhe ligjore, vendimmarrja klinike, praktikat më të mira dhe më shumë. Për t'u bërë një mbikëqyrës klinik, është e rëndësishme të kesh përvojë disavjeçare në këtë fushë, si dhe kurse të edukimit të vazhdueshëm ose çertifikime në lidhje me mbikëqyrjen klinike.

Merrni parasysh Marketingun e Filialeve

Marketingu i filialeve përfshin promovimin e produkteve ose shërbimeve nga kompani të tjera dhe fitimin e një komisioni për çdo shitje që bëni. Si terapist, ju mund të zgjidhni të promovoni produkte dhe shërbime që lidhen me shëndetin mendor, të tilla si libra për vetëkujdesin ose kurse online për lehtësimin e stresit. Duke u bërë një tregtar bashkëpunëtor, do të jeni në gjendje të arrini një audiencë më të madhe dhe potencialisht të fitoni më shumë para sesa do të bënit duke punuar vetëm me klientët.

Filloni Vlogging

Blogimi ose blogimi me video përfshin krijimin e një serie videosh në internet për të mësuar dhe ndarë informacione rreth temave që ju interesojnë. Si terapist, ju mund të përdorni vlogimin si një mënyrë për të kontaktuar klientët e mundshëm, për të demonstruar ekspertizën tuaj dhe madje për të fituar para shtesë duke fituar para nga vlog-et me reklama ose rrjedha të tjera të ardhurash.

Regjistroni një Podcast

Podkastet ju ofrojnë një platformë për të ndarë ekspertizën tuaj, për të krijuar një audiencë dhe për të krijuar një rrjedhë shtesë të ardhurash. Bukuria e podcasting është se mund të bëhet nga kudo me relativisht pak njohuri teknike. Gjithçka që ju nevojitet është një kompjuter ose smartphone dhe një mikrofon, dhe mund të filloni. Ekzistojnë gjithashtu mënyra të ndryshme për të fituar para nga një podcast, si krijimi i një faqe dhurimi ose ofrimi i sponsorizimeve me pagesë.

Bëhuni një ndikues i mediave sociale

Si një ndikues i mediave sociale, ju do të jeni përgjegjës për krijimin e përmbajtjes që promovon produkte ose shërbime dhe inkurajon të tjerët t'i blejnë ato. Do të bëheni ekspert në fushën tuaj dhe do të keni aftësinë për të ndarë njohuritë tuaja me një audiencë të gjerë. Çelësi i suksesit si influencues i mediave sociale është të qëndroni të përditësuar me tendencat dhe të krijoni përmbajtje që rezonon me audiencën tuaj. Është gjithashtu e rëndësishme të vazhdoni me algoritmet gjithnjë në ndryshim të përdorur nga platformat e mediave sociale në mënyrë që të siguroheni që postimet tuaja të shihen nga sa më shumë njerëz që të jetë e mundur.

Krijoni dhe shisni mallra

Krijimi dhe shitja e mallrave është një mënyrë e shkëlqyer që terapistë të fitojnë para shtesë. Duke dizajnuar produkte të tilla si bluza, kriklla ose postera me logon, markën, printimet ose veprat tuaja artistike, ju mund të arrini një audiencë më të gjerë klientësh potencialë. Për më tepër, ju mund t'i printoni produktet tuaja nga një shërbim printimi në internet dhe t'i shisni ato përmes faqes tuaj të internetit ose llogarive të mediave sociale.

Bëhuni një noter celular

Të bëhesh noter celular mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë si terapist. Noterët janë përgjegjës për verifikimin e origjinalitetit të dokumenteve dhe shërbejnë si dëshmitarë të paanshëm për të vërtetuar dokumente të tilla si kontratat, prokurat, testamentet, aktet, dokumentet e huasë etj. Për t'u bërë noter celular, duhet të plotësoni disa kërkesa, duke përfshirë të qenit i licencuar në shtetin ku punoni dhe të kaloni një provim.

Si të filloni nxitimin tuaj si terapist në 5 hapa?

Këtu janë pesë hapa të rëndësishëm për të filluar udhëtimin tuaj të koncerteve anësore dhe për të siguruar një fillim të suksesshëm:

1. Vendosni për një ide të ngutjes anësore

Nëse jeni një terapist që kërkon të fitoni disa të ardhura shtesë ose të filloni një koncert anësor, mund të jetë e vështirë të vendosni për një ide. Është e rëndësishme të keni diçka për të cilën jeni të apasionuar dhe nga e cila mund të fitoni para.

2. Krijoni një plan biznesi

Krijimi i një plani biznesi për nxitimin tuaj anësor është një hap kritik për të siguruar suksesin e tij. Ai përshkruan qëllimet që keni për biznesin, hapat e nevojshëm për t'i arritur ato dhe burimet në dispozicion për ta realizuar atë. 

Një plan biznesi duhet të jetë gjithëpërfshirës dhe të përfshijë informacion se si do të financoni, promovoni, shpërndani dhe menaxhoni punën tuaj anësore. Kur krijoni planin tuaj të biznesit, ka disa hapa që duhet të ndërmerrni, duke përfshirë kërkimin e tregut, vendosjen e financave dhe krijimin e një plani marketingu.

3. Konsideroni ngritjen e një strukture biznesi

Në varësi të llojit të biznesit që po drejtoni, ka disa opsione të ndryshme në dispozicion. Forma më e zakonshme e strukturës së biznesit për një koncert anësor është pronësia e vetme. 

Sidoqoftë, nëse fitoni të paktën 600 dollarë, keni të drejtë të merrni një formular 1099. Për të siguruar avantazhe tatimore dhe për t'u mbrojtur kundër detyrimeve, krijimi i një strukture formale biznesi, si a Kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC), rekomandohet. Konsultohuni me një profesionist për t'ju udhëhequr mbi strukturën e duhur dhe kërkesat ligjore dhe tatimore.

4. Përcaktoni financat tuaja dhe detyrimet tatimore

Të kesh një kuptim të qartë të situatës suaj financiare do t'ju ndihmojë të zhvilloni një plan realist për fillimin dhe menaxhimin e biznesit tuaj anësor. Hapi i parë është të llogaritni se sa para keni në dispozicion për kostot e fillimit. Kjo përfshin çdo kursim që mund të keni, si dhe çdo opsion kreditimi për të cilin mund të keni të drejtë. Pas përcaktimit të kostove tuaja fillestare, duhet të merrni parasysh edhe ndonjë taksat që do të jetë për shkak të të ardhurave të krijuara nga nxitimi juaj anësor.

5. Merrni dhe mirëmbani licencat dhe lejet e biznesit

Marrja dhe mbajtja e licencave dhe lejeve të biznesit është një pjesë e rëndësishme e nisjes së një koncerti të suksesshëm anësor për terapistët. Në varësi të llojit të shërbimeve të terapisë që ofroni, mund t'ju duhet të regjistroheni ose të merrni leje specifike në mënyrë që të praktikoni ligjërisht. Bërja e kësaj mund të jetë frikësuese, veçanërisht nëse sapo po filloni me nxitimin tuaj anësor, por është thelbësore që të plotësohen të gjitha kërkesat ligjore përpara se të filloni të ofroni shërbime.

Rrituni profesionalisht me ngutjet tuaja anësore

Të kesh një ngutje anësore si terapist jo vetëm që mund të sigurojë të ardhura shtesë, por gjithashtu të përmirësojë aftësitë tuaja, të zgjerojë rrjetin tuaj dhe të ofrojë një ndjenjë më të madhe qëllimi dhe përmbushjeje jashtë punës suaj kryesore.

Pavarësisht nëse është nisja e një biznesi stërvitor, shkrimi i një libri ose ofrimi i terapisë në internet, ka mundësi të panumërta që ju të eksploroni pasionin dhe aftësitë tuaja duke ndihmuar të tjerët të përmirësojnë jetën e tyre. Me përkushtim, kreativitet dhe gatishmëri për të marrë rreziqe, mund të gjeni sukses dhe kënaqësi në punën tuaj anësore dhe të krijoni një karrierë më të kënaqshme.

Mund të jetë gjithashtu e dobishme të konsideroni bashkëpunimin me ofruesit e shërbimeve për të rritur shanset tuaja për sukses. dollarë ofron shërbime të kontabilitetit dhe mund t'ju ndihmojë me menaxhimin financiar.

FAQs

Si mund terapistët të balancojnë nxitimin e tyre anësor me punën e tyre kryesore si terapist?

Për të balancuar një nxitim anësor me një punë primare si terapist, është e rëndësishme që terapistë të krijojnë një orar dhe kufij të qartë dhe t'i japin përparësi vetëkujdesit. Ata gjithashtu mund të kenë nevojë të komunikojnë me klientët dhe kolegët për disponueshmërinë e tyre.

A ka shqetësime ligjore ose etike për të cilat terapistët duhet të jenë të vetëdijshëm kur fillojnë një ngutje anësore?

Po, ka disa shqetësime ligjore dhe etike për të cilat terapistët duhet të jenë të vetëdijshëm kur fillojnë një koncert anësor. Disa çështje të mundshme përfshijnë konfliktin e interesit, konfidencialitetin, kërkesat për licencim dhe sigurimin e përgjegjësisë. 

Cilat janë disa burime të disponueshme për terapistët që kërkojnë të fillojnë një ngutje anësore?

Ka shumë burime të disponueshme për terapistët që kërkojnë të fillojnë një ngutje anësore, duke përfshirë libra, kurse, shoqata profesionale dhe komunitete në internet. Terapistët mund të konsiderojnë gjithashtu kërkimin e mentorimit ose udhëzimit nga profesionistë me përvojë në fushën e tyre. 

A mund të ketë një nxitim anësor të përfitojë nga praktika e një terapisti?

Po, të kesh një koncert anësor mund të përfitojë nga praktika e një terapisti duke rritur dukshmërinë e tyre, duke zgjeruar rrjetin e tyre dhe duke ofruar mundësi të reja për bashkëpunim dhe mësim. Të kesh një punë anësore mund të çojë në rritje të motivimit dhe entuziazmit për punën kryesore të dikujt si terapist.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.