Rritni të ardhurat tuaja: 30 ngutje anësore për mësuesit

Mësuesit kryejnë një nga rolet më të rëndësishme shoqërore, megjithatë ata janë të papaguar në mënyrë kronike. Nëse e doni mësimdhënien, por dëshironi të fitoni më shumë, këto përpjekje anësore për mësuesit mund të jenë ide fitimprurëse për të rritur të ardhurat tuaja dhe për të krijuar rrjedha shtesë të të ardhurave. Lexoni më tej për idetë e thjeshta të ngutjes anësore ku mund të shpërndani përvojën tuaj të mësimdhënies në një koncert anësor dhe të filloni të fitoni më shumë!

A mund të bëjnë mësuesit nxitime anësore?

Po, mësuesit mund të përballen me vështirësi përtej karrierës së tyre të mësimdhënies. Shumë ngacmime të zakonshme nga ana e mësuesve janë një variant i mësimdhënies, si mësimdhënia ose administrimi i standardizuar i testit. Mësuesit madje mund filloni një biznes të vogël për të ofruar shërbimet e tyre në mënyrë profesionale. Mësuesit gjithashtu mund të shikojnë idetë e biznesit sezonal gjatë verës ose mësoni të filloni biznese me 1,000 dollarë ose më pak.  

Pse duhet të filloni të bëni ngutje anësore si mësues?

Mësuesit fillojnë nxitimet anësore për shumë arsye. Më të zakonshmet përfshijnë:

 • Të ardhura shtesë: Të ardhurat shtesë mund t'ju ndihmojnë të arrini qëllimet tuaja financiare. 
 • Ndryshimet në karrierë: Nëse dëshironi të filloni një karrierë të re, një nxitim anësor është një mënyrë e shkëlqyer për ta provuar ose për të ndërtuar biznesin tuaj. 
 • Duke dhënë më shumë: Përdorni aftësitë tuaja për të ndihmuar më shumë njerëz. 
 • Mësoni aftësi të reja: A Koncerti anësor mund të jetë një mënyrë për të zhvilluar aftësi që mund të rrisin potencialin e fitimit dhe/ose sigurinë e punës. 
 • Diversifikoni rrjedhat e të ardhurave: Duke ju lejuar fleksibilitet dhe siguri më të madhe. 

9 Ngutjet më të mira anësore për mësuesit

Ngutjet anësore për mësuesit mund të jenë një mënyrë për të fituar të ardhura shtesë me kohë të pjesshme ose për të shijuar një mundësi krijuese. Ju madje mund të ndërtoni një punë anësore në një biznes fitimprurës me kohë të plotë. Ju do të dëshironi të filloni si një LLC ose ndonjë person tjetër juridik për të mbrojtur veten dhe për të krijuar besim me klientët e mundshëm duke pasur një strukturë profesionale.   

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë në këtë ngutje anësore duke punuar për dikë tjetër, do të merrni një formular 1099. Një LLC do të funksionojë si një ent biznesi dhe do t'ju lejojë të shlyeni materialet ose shpenzimet që përdorni për ngutje anësore. Gati për të filluar? Mësoni më shumë rreth si të filloni një biznes të suksesshëm, dhe pastaj filloni me këto ide!  

tutoring

Tutorizimi është një përshtatje e natyrshme për mësuesit. Ju mund të vendosni orët tuaja dhe të fitoni të ardhura midis 10 dhe 100 dollarë në orë. Merrni parasysh mësimin në platforma të nivelit të lartë për potencialin maksimal të fitimit.  

Fillimi i një LLC mund të thjeshtojë operacionet për të mbështetur biznesin tuaj të tutorimit dhe për të ofruar mbrojtje ligjore. Përveç kësaj, nëse fitoni të paktën 600 dollarë në një platformë tutoriale, do të merrni një 1099. Me një LLC që të mund të shlyeni materialet ose shpenzimet që përkojnë me mësimin. Mësoni më shumë rreth fillimit të një biznesi tutorial.

Mësues i shkollës verore

Mësuesit e shkollave verore zakonisht punojnë në të njëjtin distrikt shkollor, duke ofruar klasa gjatë verës. Ju do të bëni një pagë të ngjashme për orë si mësimdhënia, midis 23 dhe 33 dollarë në orë. Zakonisht do të punoni gjysmë ose të plota ditë si mësues i shkollës verore. 

Administrator i standardizuar i testit

Një administrator i standardizuar i testit mbikëqyr studentët gjatë marrjes së testeve, të tilla si SAT, ACT ose teste të tjera të standardizuara. Do t'ju duhet të verifikoni identifikimin e studentit, të siguroheni që të gjithë të regjistrohen saktë, të shpjegoni procedurat e testimit dhe të mbikëqyrni procesin e testimit. Do të duhet të jesh i disponueshëm kur të ofrohen teste për këtë ngutje anësore. Administratorët e testimit të standardizuar fitojnë mesatarisht 12.45 dollarë në orë.

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë si administrator i standardizuar i testit, do të merrni një formular 1099. Ju mund të krijoni një LLC për të shlyer materialet ose shpenzimet si shpenzimet e transportit që keni për të kryer punën. 

Profesor i Kolegjit të Komunitetit Adjunct

Një profesor i kolegjit në komunitet mund të mësojë një kurs të vetëm çdo vit ose kurse të rregullta gjatë gjithë vitit. Ju mund të ofroni kurse në mbrëmje dhe gjatë fundjavave për të punuar rreth orarit tuaj të rregullt të mësimdhënies. Profesorët e kolegjit të komunitetit fitojnë mesatarisht 44 dollarë në orë. 

Mësoni anglisht jashtë vendit

Mësimdhënia e anglishtes jashtë vendit është një mënyrë për të parë botën. Ju mund ta bëni këtë për disa muaj gjatë verës ose për një vit të tërë. Ju mund të fitoni nga 2,000 deri në 5,000 dollarë në muaj duke mësuar anglisht jashtë vendit, në varësi të vendndodhjes dhe ofertës së punësimit. Sigurisht, do t'ju duhet të lëvizni jashtë vendit dhe të jepni mësim për orët e nevojshme. 

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë për mësimin e anglishtes jashtë vendit dhe nuk konsideroheni punonjës, mund të merrni një 1099 (nëse kompania është me bazë në SHBA). Ju mund të krijoni një LLC për të ndihmuar në shlyerjen e materialeve ose shpenzimeve si transporti dhe lëvizja që përkojnë me mësimdhënien jashtë vendit. Një LLC do t'ju ofrojë gjithashtu mbrojtje ligjore dhe do t'i japë biznesit tuaj një strukturë ligjore.  

Asistenti Virtual

Si një asistent virtual, ju mund të vendosni orarin tuaj të punës dhe të ofroni shërbime standarde sekretarie si planifikimi, përgjigjet me email dhe menaxhimi i mediave sociale. Asistentët virtualë mund të fitojnë 6 deri në 82 dollarë në orë. 

Krijimi i një LLC i jep biznesit tuaj një strukturë dhe mund të krijojë besim me klientët e mundshëm. Përveç kësaj, nëse fitoni të paktën 600 dollarë dhe nuk konsideroheni punonjës, mund të merrni një 1099. Ju gjithashtu mund të hiqni materialet ose shpenzimet që lidhen me punën si asistent virtual. Mësoni të filloni një biznes të asistentit virtual me këtë udhëzues.

Fillo një kanal në YouTube

Fillimi i një kanali në youtube mund të jetë një mënyrë për të krijuar ndjekës dhe një rrjedhë të ardhurash me kohë të plotë. Ju mund të ndani jetën tuaj, videot edukative ose mësimore, ose të krijoni një kanal të dedikuar për një interes të veçantë. Kostot e fillimit për një kanal në Youtube janë të ulëta, megjithëse të ardhurat fillimisht do të jenë gjithashtu zero derisa të krijoni një ndjekës ose të merrni sponsorizim. Ju mund të vendosni orët tuaja me këtë ngutje anësore. 

Blogging Star

Blogging Star do të thotë që ju jeni bërë një bloger i suksesshëm. Ndërsa kjo kërkon aftësi të shkruarit dhe autenticitet, ju mund të fitoni të ardhura me kohë të plotë nga blogu juaj nëse mund të bëheni një bloger yll. Koha e kërkuar varet nga shumë faktorë, duke përfshirë përmbajtjen e blogut, audiencën, marketingun dhe vendndodhjen. 

Shkrim i pavarur

Mësuesit mund të punojnë si shkrimtarë të pavarur për të fituar të ardhura shtesë. Ju mund të vendosni orët tuaja dhe të fitoni midis 20 dhe 100 dollarë në orë, në varësi të kompanisë dhe subjektit. 

21 Ide të tjera ngutje anësore për mësuesit

Si mësues, nxitimet anësore mund të jenë një mënyrë argëtuese për të eksploruar ide krijuese ose për të përjetuar karriera të ndryshme. Ju mund të vendosni orët tuaja dhe të filloni shumë nxitime anësore me investim minimal. Shumica e këtyre karrierave nuk kërkojnë kosto fillestare ose trajnim shtesë. Disa ide të tjera të nxitimit anësor për mësuesit janë renditur më poshtë:  

 1. Këshilltar i kampit veror
 2. korrekturë bocash
 3. transkriptim 
 4. Merrni sondazhe për para
 5. Ofroni kujdes
 6. Blerës ushqimore
 7. Shitet artikuj të printueshëm
 8. Rrokullisni mobiljet
 9. Shisni zanatet tuaja
 10. Bëhuni një roje shpëtimi
 11. Mbajtja e fëmijëve ose dado
 12. Trajneri i sporteve të të rinjve 
 13. Kujdesi për lëndinën dhe kopshtin
 14. Jepni me qira hapësirën tuaj shtesë
 15. Udhëtoni për një shërbim të përbashkët
 16. Shtëpi të pastra
 17. Udhëzues turne
 18. Shërbimet e dorëzimit
 19. Qen duke ecur
 20. Shërbimet e përgatitjes së vakteve
 21. Bëhuni një noter publik

Si të filloni një nxitim anësor për mësuesit në 5 hapa?

Nëse jeni gati të filloni një ngutje anësore, mund të ndihmojë të keni një plan biznesi me hapa të përcaktuar qartë. Ja se si të filloni:

1. Zgjidhni një ide të ngutjes anësore

Merrni parasysh se çfarë aftësish ose talentesh keni, çfarë pajisje ose burime keni tashmë në dispozicion dhe çfarë ju pëlqen të bëni. Asgjë nuk është e kufizuar për idetë e ngutjes anësore, por duhet të jetë diçka që ose ju pëlqen ose e dini që paguan mirë. Në mënyrë ideale, nxitimet anësore duhet të jenë të dyja!

2. Krijoni një plan biznesi

Pasi të keni vendosur në një ide ngutje anësore, është koha për të shqyrtuar një plan biznesi. Një plan i mirë biznesi duhet të përfshijë vizionin tuaj, misionin, çdo shpenzim dhe sa mund të prisni të bëni në muajt e parë. Ju gjithashtu duhet të llogarisni se sa kohë do të duhet për të thyer edhe investimin fillestar. Mësoni më shumë rreth duke krijuar një plan biznesi këtu

3. Konsideroni ngritjen e një entiteti biznesi

Një subjekt biznesi është një strukturë ligjore për biznesin tuaj. Ju mund të zgjidhni një korporatë ose një LLC, por një LLC është më e lehtë për t'u ngritur dhe administruar për shumicën e bizneseve të vogla. Ju mund të zgjidhni taksimin kalimtar me një LLC, që do të thotë se mund të raportoni fitimet në deklaratën tuaj tatimore individuale. 

Mos harroni se nëse fitoni më shumë se 600 dollarë, do të merrni një 1099 nga individi ose kompania ku punoni. Një LLC gjithashtu ju lejon të zgjeroni biznesin duke punësuar punonjës në rrugë.  

4. Përcaktoni financat tuaja dhe detyrimet tatimore

Ju do të duhet të përcaktoni çdo kosto fillestare të fillimit. Ju nuk keni nevojë për shumë para për të filluar një ngutje anësore. Madje mundesh filloni një biznes pa para

Nëse krijoni një LLC, mund të zgjidhni taksimin e përçuar dhe të raportoni çdo të ardhur nga biznesi në deklaratën tuaj tatimore individuale. Do të dëshironi gjithashtu hapni një llogari bankare biznesi dhe flisni me një CPA për këshilla tatimore të personalizuara.

5. Marrja dhe mirëmbajtja e licencave dhe lejeve

Ndërsa jo të gjitha bizneset kërkojnë licenca ose leje, kontrolloni rregulloret shtetërore dhe lokale për t'u siguruar që të merrni të gjitha licencat dhe lejet e nevojshme për biznesin tuaj të ngutjes. 

Këshilla përfundimtare për nxitimet anësore për mësuesit

Fillimi i një ngutjeje anësore mund të jetë hapi i parë drejt ndërtimit të një rryme të dytë të ardhurash ose një karriere përmbushëse. Mos harroni se një nxitim anësor nuk duhet thjesht të shtojë stresin; në mënyrë ideale, do t'i shtojë kuptim jetës suaj. 

Përdorimi i aftësive tuaja për të krijuar të ardhura mund të jetë emocionuese. Ballafaqimi me kontabilitetin dhe administrimin mund të jetë më pak argëtues. Kjo është ajo ku doola mund të ndihmojë. doola ofron zgjidhje dhe burime të personalizuara të kontabilitetit për t'ju ndihmuar të rritni biznesin tuaj dhe të përqendroheni më shumë në atë që doni. Merrni shërbimet e kontabilitetit doola këtu për të marrë mbështetjen që ju nevojitet për t'u fokusuar në karrierën tuaj.  

FAQs

Cilat janë punët anësore më të paguara për mësuesit?

Disa nga punët anësore më të paguara për mësuesit përfshijnë mësimdhënien, mësimdhënien e anglishtes jashtë vendit ose punën si asistent virtual.

Cilat janë mënyrat që mësuesit të fitojnë para shtesë gjatë verës?

Mësuesit mund të fitojnë para shtesë gjatë verës duke punuar në shkollën verore, duke mbajtur mësime, duke mësuar anglisht jashtë vendit ose duke administruar teste të standardizuara. 

Cilat janë punët e dyta në distancë për mësuesit?

Punët e dyta në distancë për mësuesit përfshijnë mësimdhënien, shërbimet e asistentëve virtualë, shkrimin e pavarur, blogimin ose fillimin e një kanali në YouTube. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.