Rishpikja e daljes në pension: 26 nxitimet më të mira anësore për pensionistët

Dalja në pension supozohet të jetë një kohë relaksi dhe argëtimi, por më shumë të moshuar se kurrë po përqafojnë nxitimet anësore për të plotësuar të ardhurat e tyre. Pavarësisht nëse jeni të interesuar të fitoni pak para shtesë ose thjesht kërkoni një mënyrë për të qëndruar aktiv dhe të angazhuar, ka shumë nxitime të mëdha anësore atje për pensionistët. Nga shkrimi dhe këshillimi i pavarur deri tek ulja e kafshëve shtëpiake dhe mësimi në internet, këto ngutje anësore për pensionistët mund të ofrojnë një mënyrë të shkëlqyeshme për të fituar para shtesë ndërsa ende shijoni daljen në pension.

26 Hustles kryesore anësore të daljes në pension

Këtu janë disa koncerte anësore që mund t'i merrni parasysh në vitet tuaja të pensionit:

Shkrim i pavarur

Profesionistët në pension shpesh kanë një përvojë dhe njohuri të pasur që mund t'i shfrytëzojnë për të shkruar artikuj ose postime në blog për faqet e internetit dhe revistat. Nëse jeni një shkrimtar me përvojë, mund të gjeni lehtësisht mundësi për të fituar para duke shkruar për tema që ju interesojnë.

Consulting

Jeni një profesionist me përvojë në fushën tuaj? Ju mund t'i ofroni ekspertizën tuaj bizneseve dhe organizatave si konsulent. Në varësi të përvojës dhe aftësive tuaja, konsultuar mundësitë mund të gjenden pothuajse në çdo industri.

Ulur për kafshë shtëpiake

Për ata që i duan kafshët, ulja e kafshëve mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë. Pavarësisht nëse është duke ecur me qenin ose thjesht për të vizituar për të ushqyer dhe pastruar macet, ka shumë mundësi për të ndihmuar pronarët e kafshëve shtëpiake në këmbim të pagesës.

Kopshtari/Perizazhi

Nëse jeni një kopshtar ose peizazhist i etur, pse të mos vini në punë aftësitë tuaja? Ju mund të ofroni shërbime kopshtarie dhe peizazhi për pronarët e shtëpive dhe bizneset lokale për një tarifë.

Jep me qira hapësirë ​​shtesë

A keni një dhomë rezervë, bodrum ose garazh që mund ta jepni me qira? Dhënia me qira e hapësirës shtesë mund të jetë një mënyrë e lehtë dhe fitimprurëse për të fituar para shtesë. Mund ta listoni hapësirën në një faqe me qira si Airbnb ose Craigslist, ose thjesht ta reklamoni atë në lagjen tuaj.

Mirëmbajtja e shtëpisë

A jeni një person i dobishëm? Ka shumë mundësi për pensionistët që të ofrojnë shërbime të mirëmbajtjes së shtëpisë në komunitetin e tyre. Nga pastrimi i ulluqeve dhe kositja e lëndinave te lyerja e mureve dhe rregullimi i pajisjeve, nuk mungojnë punët që kërkojnë një grup duarsh të ditur.

Asistenti Virtual

Nëse jeni i aftë për teknologjinë, merrni parasysh duke u bërë një asistent virtual. Nga përgjigjja e emaileve dhe caktimi i takimeve deri te krijimi i prezantimeve ose kryerja e projekteve kërkimore, asistentët virtualë janë shumë të kërkuar.

nëse fitoni $600 ose më shumë nga një klient, a Forma 1099 ju jepet zakonisht. Nëse dëshironi të shkurtoni shpenzimet, mund të mendoni për formimin e një LLC. Kontaktoni një ekspert të LLC si doola për t'ju udhëhequr.

Shitja e Artizanatit

A keni një aftësi për të punuar me shtiza apo përpunimin e drurit? Ju mund ta ktheni hobin tuaj në një burim shtesë të ardhurash duke shitur vepra artizanale të punuar me dorë në internet ose në dyqanet lokale. Me strategjinë e duhur të marketingut, ju mund ta ktheni lehtësisht këtë koncert anësor në një biznes fitimprurës.

Planifikimi i ngjarjeve

Një tjetër ngutje e madhe anësore për pensionistët është planifikimi i ngjarjeve. Pavarësisht nëse është një festë ditëlindjeje apo një festë përvjetori, ka shumë mundësi për të planifikuar dhe koordinuar ngjarje për klientët. Me përvojë në menaxhimin e buxheteve dhe krijimin e orareve të detajuara, ju mund të ndihmoni që çdo rast i veçantë të funksionojë pa probleme dhe me sukses.

Furnizim ushqimi

Ju pelqen gatimi? Konsideroni të filloni biznesin tuaj të hotelierisë. Me pajisjet e duhura dhe pak kreativitet, mund të krijoni lehtësisht pjata të shijshme për çdo rast. Pavarësisht nëse është një festë ditëlindjeje ose një ngjarje korporative, ka gjithmonë kërkesë për hotelierë të besueshëm.

tutoring

Pensionistët me përvojë mësimore mund të përdorin njohuritë e tyre duke ofruar shërbime tutoriale. Nga ndihma e studentëve për të kuptuar konceptet e vështira deri tek ofrimi i udhëzimeve dhe mbështetjes në detyra, ka shumë mundësi për ata që kërkojnë të ndihmojnë të tjerët të arrijnë qëllimet e tyre akademike.

mentorim

Me dekada përvojë nën brezin tuaj, ju mund të ofroni këshilla dhe mentorim të paçmuar për të rinjtë në komunitetin tuaj. Pavarësisht nëse ofroni këshilla për karrierën ose ndihmoni dikë të lundrojë në një periudhë të vështirë të jetës së tij, ka shumë mundësi për të qenë një mentor në këmbim të pagesës.

Shitja e artikujve të përdorur

A keni sende të padëshiruara të shtrira nëpër shtëpi? Pse të mos i ktheni ato në para? Ju mund t'i listoni artikujt në eBay, Craigslist, apo edhe në një faqe lokale të klasifikimeve si Gumtree dhe të fitoni para shtesë.

Tour Guide

Jeni një entuziast udhëtimi? Mendoni të bëheni një udhërrëfyes turistik! Nga udhëtimet kryesore në këmbë deri tek sjellja e vizitorëve nëpër vendet historike, ka shumë mundësi për t'u treguar njerëzve bukurinë e qytetit tuaj. Me njohuritë dhe përvojën tuaj, ju lehtë mund ta bëni këtë ngutje anësore një burim të rregullt të ardhurash.

Affiliate Marketing

Nëse keni interes në blogimin ose drejtimin e një faqe interneti, pse të mos provoni marketingun e filialeve? Ju mund të promovoni produkte dhe shërbime nga biznese të tjera në këmbim të një komisioni. Me teknikat dhe strategjitë e duhura, ju mund ta bëni të qenit një tregtar bashkëpunëtor një burim të madh të ardhurash pasive.

Fotografi

Nëse keni një aftësi për fotografinë, pse të mos përdorni aftësitë tuaja në mënyrë të mirë dhe të ofroni shërbimet tuaja si fotograf? Me pajisjet dhe njohuritë e duhura, ju mund ta bëni lehtësisht këtë ngutje anësore fitimprurëse. Nga fotografimi i ngjarjeve deri te kapja e peizazheve të bukura, ka shumë mundësi për ata që kërkojnë të fitojnë para nga aftësitë e tyre fotografike.

Faqja skenë

Nëse jeni duke kërkuar për një nxitje anësore krijuese, pse të mos merrni parasysh skenën në shtëpi? Skenarët e shtëpisë ndihmojnë në përgatitjen e shtëpive për shitje duke rregulluar mobiljet, duke zgjedhur ngjyrat dhe aksesorët dhe duke krijuar një atmosferë tërheqëse që do të tërheqë blerësit. Me syrin e duhur për dizajn dhe një kuptim të tregut të pasurive të paluajtshme, ju mund ta bëni këtë ngutje anësore një sukses.

llogarimbajtje

A jeni një person i organizuar me një aftësi për numrat? Merrni parasysh të ofroni shërbimet tuaja si llogaritar. Nga organizimi i të dhënave financiare deri tek përgatitja e dokumenteve tatimore, kjo ngutje anësore mund të jetë fitimprurëse dhe e kënaqshme. Ju madje mund të përdorni mjete online për të automatizuar procesin dhe për ta bërë më të lehtë menaxhimin e klientëve të shumtë në të njëjtën kohë.

Një formular 1099 lëshohet normalisht nëse fitoni 600 dollarë ose më shumë nga një klient. Nëse dëshironi të reduktoni shpenzimet tuaja, mund të merrni parasysh duke formuar një SH.PK. Për informacione të mëtejshme, flisni me një ekspert profesionist, të tillë si doola.

Punëtor me pakicë

Si fillim, shumica e dyqaneve janë fleksibël dhe të gatshëm të punojnë me pensionistët që mund të kenë disponueshmëri të kufizuar për shkak të angazhimeve të tjera si udhëtimet ose ngjarjet familjare. Punëtorët e shitjes me pakicë shpesh marrin zbritje edhe në mallra, gjë që mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të kursyer para për artikujt që do të blini gjithsesi. Plus, puna mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të qëndruar aktiv dhe për t'u shoqëruar me njerëz të tjerë në komunitet.

Biznes Online

An biznes online është ai që mund të drejtohet nga komoditeti i shtëpisë tuaj, duke i lejuar pensionistët të menaxhojnë me lehtësi orarin dhe punën e tyre kur i përshtatet stilit të tyre të jetesës. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar për diçka që kërkon përpjekje minimale ose një sipërmarrje më të përfshirë, ka shumë opsione në dispozicion. 

Ndihmë për mësuesin

Mjetet ndihmëse të mësuesit ofrojnë ndihmë të vlefshme në klasa, duke i ndihmuar mësuesit me një sërë detyrash, si mësimdhënia e grupeve të vogla të nxënësve, monitorimi i sjelljes së nxënësve, vlerësimi i letrave dhe më shumë. Puna si ndihmës mësuesi i lejon pensionistët të shijojnë përfitimet e orarit fleksibël, ndërkohë që ndihen të dobishëm dhe të angazhuar.

Paid Surveys

Sondazhet me pagesë janë një mënyrë e shkëlqyer për pensionistët për të fituar para shtesë në kohën e tyre të lirë. Jo vetëm që ju lejojnë të fitoni pak para shtesë, por ato gjithashtu ofrojnë një aktivitet të këndshëm dhe tërheqës që me siguri do t'ju argëtojë. Marrja e sondazheve me pagesë është një proces relativisht i thjeshtë dhe ka shumë site legjitime të sondazheve për të zgjedhur. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të regjistroheni, t'u përgjigjeni pyetjeve dhe të filloni të fitoni shpërblime ose para.

Testimi i aplikacioneve dhe faqeve të internetit

Pensionistët që kërkojnë mënyra për të plotësuar të ardhurat e tyre pa marrë punë me kohë të plotë mund të marrin në konsideratë testimin e aplikacioneve dhe faqeve të internetit. Ky lloj nxitimi anësor përfshin regjistrimin me një kompani që teston përvojën e përdoruesit, funksionalitetin dhe dizajnin e faqeve të internetit dhe aplikacioneve. Puna kërkon që ju të lundroni përmes aplikacionit ose faqes së internetit ndërsa mbani shënim çdo gabim ose defekt që duhet të adresohet.

transkriptim

Për pensionistët që kërkojnë të përballen me një ngutje anësore, transkriptimi është një opsion i shkëlqyeshëm që kërkon njohuri minimale teknike dhe praktikisht pa kosto të përgjithshme. Punët e transkriptimit përfshijnë dëgjimin e regjistrimeve audio ose video dhe krijimin e transkripteve të shkruara të përmbajtjes. Kjo mund të përfshijë çdo gjë nga dokumentet ligjore te të dhënat mjekësore, intervistat, leksionet dhe më shumë. Punët e transkriptimit shpesh bëhen nga shtëpia, duke i bërë ato ideale për ju.

Shërbimi i dorëzimit

Si shofer transporti, ju mund t'i ofroni shërbimet tuaja dyqaneve ushqimore, restoranteve, luleshitësve dhe dyqaneve të mobiljeve, ndër të tjera. Drejtuesit e dërgesave mund të fitojnë një tarifë për orë plus bakshish, në varësi të shërbimit që ofrojnë. Për t'u bërë shofer transporti, do t'ju duhet të keni një patentë shoferi të vlefshëm dhe sigurim automjeti dhe të jeni në gjendje të kaloni një kontroll të historisë.

Arbitrazhi me pakicë

Arbitrazhi me pakicë përfshin blerjen e produkteve në një dyqan dhe më pas rishitjen e tyre me një çmim më të lartë në një dyqan tjetër ose në internet. Ky proces mund të bëhet me artikuj nga dyqanet me zbritje, shitjet e likuidimit, raftet e pastrimit dhe shitjet e garazheve. Arbitrazhi i shitjeve me pakicë në internet është bërë gjithashtu gjithnjë e më i popullarizuar vitet e fundit, pasi u lejon njerëzve të blejnë produkte nga komoditeti i shtëpive të tyre.

Si të filloni nxitimin tuaj si pensionist në 5 hapa?

Fillimi i një ngutjeje anësore si një pensionist mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të qëndruar i angazhuar, për të ndjekur pasionin tuaj dhe për të gjeneruar të ardhura shtesë. Këtu janë pesë hapa për t'ju ndihmuar të filloni:

1. Identifikoni aftësitë dhe interesat tuaja

Merrni pak kohë për të vlerësuar aftësitë, njohuritë dhe interesat tuaja. Përcaktoni se cilat aktivitete ose hobi ju pëlqejnë dhe merrni parasysh se si mund t'i përdorni ato për të krijuar një nxitim anësor. Kjo mund të përfshijë ndarjen e ekspertizës suaj përmes konsultimit, ofrimit të shërbimeve në lidhje me karrierën tuaj të mëparshme ose eksplorimit të fushave të reja të interesit.

2. Hulumtoni mundësitë e tregut

Pasi të keni identifikuar aftësitë dhe interesat tuaja, hulumtoni mundësitë e tregut për nxitimin tuaj. Identifikoni klientët e mundshëm, klientët ose audiencat e synuara që mund të përfitojnë nga ekspertiza ose shërbimet tuaja. Merrni parasysh kërkesën për aftësitë tuaja në komunitetin tuaj lokal ose eksploroni platformat online ku mund të ofroni shërbimet tuaja.

3. Përcaktoni Ofertën Tuaj

Bazuar në aftësitë tuaja dhe hulumtimin e tregut, përcaktoni ofertën tuaj të ngutjes anësore. Përcaktoni shërbimet ose produktet specifike që do të ofroni dhe sqaroni vlerën që do t'i sillni audiencës tuaj të synuar. Kjo mund të përfshijë konsultimin, seminaret e mësimdhënies, ofrimin e shërbimeve të personalizuara, krijimin e zanateve ose produkteve, ose çdo aktivitet tjetër që përputhet me aftësitë dhe interesat tuaja.

4. Krijoni praninë tuaj në internet

Në botën e sotme dixhitale, prania në internet është thelbësore për të arritur një audiencë më të gjerë. Krijoni një uebsajt të thjeshtë ose përdorni platformat e mediave sociale për të shfaqur nxitimin tuaj, për të ndarë ekspertizën tuaj dhe për t'u angazhuar me klientët ose klientët e mundshëm. Përdorni tregje në internet ose platforma specifike për vendndodhjen tuaj për të arritur një audiencë të synuar dhe për të promovuar shërbimet ose produktet tuaja.

5. Rrjeti dhe Tregoni Hustle Your Side

Shfrytëzojeni rrjetin dhe lidhjet tuaja ekzistuese për të përhapur fjalën për nxitimin tuaj anësor. Kontaktoni miqtë, familjen, ish-kolegët ose të njohurit që mund të jenë të interesuar për ofertat tuaja ose që mund t'ju referojnë te klientët e mundshëm. Merrni pjesë në ngjarjet e rrjeteve lokale, bashkohuni me grupet ose organizatat përkatëse të komunitetit dhe angazhohuni me komunitetet në internet ose forumet që lidhen me nxitimin tuaj. Përdorni marketingun gojë më gojë, kërkoni dëshmi nga klientët e kënaqur dhe promovoni në mënyrë aktive nxitimin tuaj anësor përmes kanaleve të ndryshme.

Qëndroni të zënë dhe fitoni para me Side Hustles

Si një pensionist, ju keni një pasuri të njohurive dhe përvojës për të ofruar, gjë që ju bën një kandidat ideal për nxitime anësore. Me kombinimin e duhur të burimeve, aftësive dhe entuziazmit, ju mund të përfitoni nga mundësitë që jo vetëm që sjellin të ardhura shtesë, por gjithashtu ofrojnë punë domethënëse. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për mësime ose shkrim librash, fillimi i një biznesi ose dhënia me qira e një prone, ka mundësi të pafundme për t'u eksploruar.

Mund të bësh partneritet me doola nëse përfundimisht vendosni të formoni një LLC për nxitimet tuaja anësore. Mos harroni se si pronar biznesi, ju duhet të gjeni mënyra për të ulur shpenzimet duke rritur kursimet tuaja. Ne gjithashtu ofrojmë shërbime të tjera të krijimit të biznesit si p.sh konfigurimi i llogarisë bankare të biznesit dhe mbajtjen e kontabilitetit. Na kontaktoni tani! 

Pyetjet e bëra më shpesh

A duhet të kem përvojë të mëparshme në fushën e ngutjes së zgjedhur nga ana ime?

Jo, nuk keni nevojë të keni ndonjë përvojë paraprake në fushën e ngutjes tuaj anësore të zgjedhur. Për shembull, nëse keni qenë gjithmonë i interesuar për fotografinë, mund të filloni biznesin tuaj fotografik pa pasur ndonjë përvojë paraprake.

Cilat janë disa konsiderata ligjore që duhen mbajtur parasysh kur filloni një ngutje anësore?

Në varësi të ngutjes tuaj specifike anësore, mund t'ju duhet të merrni leje ose licenca, të regjistroni biznesin tuaj në organet përkatëse qeveritare, të merrni sigurime dhe të paguani taksat. 

 A është e mundur të fitoni të ardhura me kohë të plotë me një nxitim anësor?

Është e mundur të fitoni të ardhura me kohë të plotë me një nxitim anësor, por kjo varet nga sasia e kohës dhe përpjekjeve që bëni për të.

Cilat janë përfitimet e të pasurit një ngutje anësore si pensionist?

Përfitimet e të paturit një nxitim anësor si pensionist përfshijnë të ardhura shtesë, qëndrimin aktiv dhe të angazhuar, dhe mundësinë për të ndjekur një pasion ose interes.

Cilat janë disa gabime të zakonshme që bëjnë pensionistët kur fillojnë një ngutje anësore?

Gabimet e zakonshme që bëjnë pensionistët kur fillojnë një ngutje anësore përfshijnë mosvendosjen e qëllimeve të qarta, tejpërkushtimin e tyre dhe dështimin për të menaxhuar kohën e tyre në mënyrë efektive.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.