Përtej komisionit: 31 ngutje anësore për agjentët e pasurive të paluajtshme

Si agjent imobiliar, detyra juaj kryesore është të siguroheni që po ofroni shërbimet dhe këshillat më të mira për klientët tuaj. Megjithatë, me një treg gjithnjë në ndryshim, mund të jetë e vështirë të qëndrosh në këmbë nga pikëpamja fiskale. Kjo është arsyeja pse shumë agjentë të pasurive të paluajtshme zgjedhin të plotësojnë të ardhurat e tyre përmes nxitimeve anësore. Qoftë dhënia me qira e pronave investuese ose ofrimi i shërbimeve këshilluese në anën tjetër, ka shumë mënyra për t'i dhënë një shtysë karrierës suaj dhe për të sjellë para shtesë.

A janë të ligjshme nxitimet anësore në pasuri të paluajtshme?

Po, nxitimet anësore në pasuri të paluajtshme janë të ligjshme. Për sa kohë që jeni në përputhje me të gjitha ligjet dhe rregulloret e zbatueshme në juridiksionin tuaj, është krejtësisht e pranueshme të ndiqni një ngutje anësore në industrinë e pasurive të paluajtshme. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se çdo mundësi për nxitim anësor është etike apo edhe e dobishme – është e rëndësishme të hulumtoni me kujdes çdo ngutje të mundshme anësore përpara se të vendosni ta ndiqni atë.

Pse duhet të mendoni të filloni një ngutje anësore?

Fillimi i një ngutjeje anësore si agjent imobiliar mund të ofrojë disa përfitime. Këtu janë tre avantazhet e ndjekjes së një ngutjeje anësore në industrinë e pasurive të paluajtshme:

1. Potenciali i të ardhurave shtesë

Një përfitim i rëndësishëm i fillimit të një ngutjeje anësore si agjent imobiliar është potenciali për të fituar të ardhura shtesë. Transaksionet e pasurive të paluajtshme mund të jenë fitimprurëse, dhe duke i kushtuar kohë dhe përpjekje përpjekjeve tuaja, mund të gjeneroni të ardhura shtesë për të plotësuar fitimet tuaja kryesore. Këto të ardhura shtesë mund t'ju ndihmojnë të arrini qëllime financiare, të tilla si shlyerja e borxhit, kursimi për investimet e ardhshme ose thjesht sigurimi i më shumë sigurisë financiare.

2. Rritja e aftësive dhe zhvillimi profesional

Angazhimi në një ngutje anësore si agjent imobiliar ju lejon të përmirësoni aftësitë dhe njohuritë tuaja në industri. Ndërsa punoni me klientë të ndryshëm dhe lundroni në transaksione të ndryshme të pasurive të paluajtshme, do të fitoni përvojë të vlefshme që mund të kontribuojë në zhvillimin tuaj profesional. Trajtimi i situatave të ndryshme, negociimi i marrëveshjeve dhe menaxhimi i marrëdhënieve me klientët do të mprehin aftësitë tuaja të komunikimit, zgjidhjes së problemeve dhe shitjes. Ky përmirësim i aftësive mund të ketë gjithashtu një ndikim pozitiv në biznesin tuaj primar të pasurive të paluajtshme dhe potencialisht të hapë mundësi të reja rritjeje.

3. Rrjeti i zgjeruar dhe baza e klientit

Një nxitim anësor në pasuri të paluajtshme ofron një mundësi për të zgjeruar rrjetin tuaj profesional dhe bazën e klientëve. Nëpërmjet biznesit tuaj anësor, ju mund të lidheni me individë që mund të kenë nevoja ose preferenca të ndryshme për pasuri të paluajtshme sesa klientela juaj kryesore. Kjo mund të diversifikojë rrjetin tuaj dhe potencialisht të çojë në referime dhe drejtime të reja si për nxitimin tuaj, ashtu edhe për biznesin kryesor të pasurive të paluajtshme. Ndërtimi i një baze më të gjerë klientësh mund të rrisë dukshmërinë tuaj në industri dhe të kontribuojë në suksesin afatgjatë si agjent imobiliar.

31 ngatërresat kryesore anësore për agjentët e pasurive të paluajtshme

Këtu janë disa nxitime anësore të rekomanduara për agjentët e pasurive të paluajtshme të çdo lloji:

Jepni me qira prona për investime

Shumë agjentë imobiliar kanë investuar në prona ndër vite, qoftë për veten e tyre apo për klientët e tyre. Nëse jeni ulur në një pronë investimi që nuk është në përdorim, merrni parasysh marrjen me qira për një afat të shkurtër. Ju mund ta menaxhoni pronën vetë ose të punësoni një menaxher të besueshëm të pronës për të bërë punën për ju.

Bëhuni një konsulent i pasurive të paluajtshme

Nëse keni njohuri dhe përvojë të pasur në industrinë e pasurive të paluajtshme, merrni parasysh ofrimin e shërbimeve tuaja si konsulent. Ju mund të punoni me zhvillues, investitorë ose biznese të vogla që kërkojnë të blejnë ose shesin prona. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë dhe për të qëndruar i lidhur me industrinë.

Investimi i pasurive të paluajtshme

Nëse jeni duke kërkuar për një mundësi investimi me rrezik të ulët dhe me kthim të lartë, konsideroni të investoni në pasuri të paluajtshme. Ju mund të blini dhe mbani prona për vlerësim afatgjatë ose të ktheni prona për fitime të shpejta. Si agjent imobiliar, ju keni njohuri për tregun dhe mjetet për të marrë vendime të zgjuara, duke ju dhënë një avantazh ndaj investitorëve të tjerë.

Mësoni Real Estate

A keni një aftësi për të mësuar? Merrni parasysh ofrimin e klasave ose seminareve të pasurive të paluajtshme për publikun. Ju mund të mësoni bazat e pasurive të paluajtshme, të tilla si si të blini dhe shisni prona ose të përqendroheni në tema më të specializuara si marketingu dhe negocimi i marrëveshjeve. Shumë kolegje lokale ofrojnë gjithashtu kurse në pasuri të paluajtshme që mund t'i mësoni si profesor ndihmës.

Shërbimet e Menaxhimit të Pronës

Nëse jeni duke kërkuar për një ngutje anësore që ofron të ardhura të qëndrueshme, merrni parasysh ofrimin e shërbimeve të menaxhimit të pronës. Ju mund të menaxhoni qiratë ose të mbikëqyrni mirëmbajtjen dhe riparimet për pronat me qira. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë duke qëndruar i lidhur me industrinë. 

Shitet kurse për pasuri të paluajtshme

Me rritjen e mediave dixhitale, ka një kërkesë në rritje për kurse online të pasurive të paluajtshme dhe materiale edukative. Nëse keni përvojë në industri, merrni parasysh krijimin dhe shitjen e mësimeve ose librave elektronikë që i mësojnë blerësit dhe shitësit se si të lundrojnë në treg. Ju gjithashtu mund të ofroni uebinarë ose seminare me pagesë për tema si buxhetimi për një blerje shtëpie ose të kuptuarit e tarifave të hipotekës.

Bëhuni një Asistent Virtual i Pasurive të Paluajtshme

Shumë agjentë të pasurive të paluajtshme po kërkojnë ndihmë me detyra administrative si caktimi i takimeve, trajtimi i dokumenteve dhe përditësimi i listave. Nëse keni aftësi dhe kohë për të kursyer, merrni parasysh duke u bërë një asistent virtual për profesionistët e zënë të pasurive të paluajtshme. Me përvojën e duhur, mund të paguheni mirë për shërbimet tuaja.

Konsulencë në media sociale

Si agjent imobiliar, duhet të njiheni me fuqinë e mediave sociale në marketingun e pronave për blerësit e mundshëm. Nëse keni përvojë në përdorimin e platformave të ndryshme si Instagram dhe Facebook, merrni parasysh ofrimin e shërbimeve të këshillimit të mediave sociale anash. Ju mund t'i ndihmoni bizneset të krijojnë fushata reklamash të synuara ose të krijojnë një zë unik për markën e tyre.

Nëse fitoni 600 dollarë ose më shumë përmes këshillimit të mediave sociale, do t'ju lëshohet një formular 1099. Është e këshillueshme që formojnë një SH.PK në këtë fazë për të zbritur koston e pajisjeve dhe materialeve të përdorura për të ndihmuar klientët.

Krijoni një Dyqan Online

Si agjent imobiliar, ju mund të arrini një audiencë të gjerë. Konsideroni krijimin e një dyqani në internet për të shitur produkte që lidhen me industrinë e pasurive të paluajtshme. Ju mund të ofroni gjithçka, nga librat dhe kurset e pasurive të paluajtshme deri te materialet e marketingut dhe tabelat. Me konfigurimin e duhur të dyqanit, ju mund të bëni shitje të qëndrueshme dhe të sillni para shtesë.

Rrjeti i Ngjarjeve

Si agjent imobiliar, ju tashmë keni aftësitë për t'u lidhur me blerësit dhe shitësit e mundshëm. Konsideroni përdorimin e këtyre aftësive duke organizuar ose marrë pjesë në ngjarje rrjeti në zonën tuaj. Kjo jo vetëm që do t'ju ndihmojë të krijoni marrëdhënie domethënëse brenda industrisë, por gjithashtu mund të çojë në marrëveshje dhe referime që mund të rrisin fitimet tuaja.

Fotografi e pasurive të patundshme

Fotografia profesionale është një pjesë thelbësore e marketingut të një prone. Nëse keni përvojë në marrjen e fotografive ose modifikimin e imazheve, merrni parasysh t'u ofroni shërbimet tuaja agjentëve të pasurive të paluajtshme në zonën tuaj. Ju madje mund të ofroni turne dhe video virtuale për t'i ndihmuar blerësit të kenë një kuptim më të mirë të paraqitjes dhe veçorive të pronës.

Faqja skenë

Inskenimi në shtëpi është një mënyrë tjetër e rëndësishme për të tërhequr blerës të mundshëm. Nëse keni aftësitë dhe burimet, ju mund të ofroni shërbime të organizimit në shtëpi si një nxitim anësor. Kjo përfshin vendosjen e mobiljeve dhe dekorit në një mënyrë që nxjerr në pah tiparet më të mira të pronës. Është një mënyrë e shkëlqyer për të tërhequr më shumë blerës dhe për të rritur fitimet tuaja.

Shkruani për Publikimet e Pasurive të Paluajtshme

Ka shumë botime në industrinë e pasurive të paluajtshme që janë gjithmonë në kërkim të kontribuesve të ditur. Merrni parasysh të shkruani artikuj ose postime në blog për tema si blerja dhe shitja e këshillave, idetë e përmirësimit të shtëpisë ose tendencat aktuale në treg. Ju madje mund të ofroni shërbime redaktimi dhe korrigjimi për të ndihmuar shkrimtarët e tjerë të krijojnë përmbajtje bindëse.

Hyni në Zhvillimin e Pronës

Zhvillimi i pronës është biznesi i blerjes së tokës, rinovimi i strukturave ekzistuese ose ndërtimi i të rejave për të rritur vlerën e tyre. Nëse keni burime dhe ekspertizë, konsideroni të investoni në projektet e zhvillimit të pronave. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para duke u përfshirë edhe në industrinë e ndërtimit.

Filloni një Podcast për pasuri të paluajtshme

Podcast-et janë një platformë e shkëlqyer për agjentët e pasurive të paluajtshme për të shfaqur ekspertizën e tyre dhe për të krijuar një audiencë. Merrni parasysh fillimin e një podcast ku mund të ndani informacione të vlefshme për industrinë, t'u përgjigjeni pyetjeve nga dëgjuesit dhe të diskutoni tendencat aktuale në treg. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për t'u angazhuar me blerësit ose shitësit e mundshëm dhe për të rritur dukshmërinë tuaj si agjent.

Bëhuni një vlerësues i pasurive të paluajtshme

Të jesh një vlerësues është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para pa qenë një agjent aktiv i pasurive të paluajtshme. Konsideroni të bëheni një vlerësues i pasurive të paluajtshme në mënyrë që të mund të ofroni vlerësime të sakta të pronave për të ndihmuar blerësit dhe shitësit.

Ofroni shërbime stërvitore

Agjentët e pasurive të paluajtshme mund të ofrojnë shërbime stërvitore për ata që janë të interesuar të hyjnë në industri. Ju mund të ndani përvojat dhe këshillat tuaja me agjentë të rinj për tema si trajtimi i klientëve, ballafaqimi me negociata të vështira ose gjetja e pronës së duhur për një blerës. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para pa pasur nevojë të shisni ndonjë pasuri të paluajtshme vetë.

Bëhuni një zyrtar i kredisë hipotekore

Nëse keni përvojë në industrinë e hipotekave, merrni parasysh të bëheni një oficer kredie për të ndihmuar agjentët dhe blerësit të sigurojnë financim për blerjet e tyre. Ju mund t'i ndihmoni klientët të kuptojnë llojet e ndryshme të kredive në dispozicion dhe të jepni këshilla se cilat opsione mund t'i përshtaten më mirë nevojave të tyre. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para pa qenë një agjent aktiv i pasurive të paluajtshme.

Investoni në Teknologji

Në botën e sotme dixhitale, është thelbësore që agjentët e pasurive të paluajtshme të qëndrojnë të përditësuar me teknologjinë më të fundit. Merrni parasysh investimin në softuer ose aplikacione që mund t'ju ndihmojnë të thjeshtoni rrjedhën tuaj të punës ose të ofroni shërbim më të mirë ndaj klientit. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rritur produktivitetin tuaj dhe për ta bërë më të lehtë për klientët të aksesojnë informacionin rreth pronave për të cilat janë të interesuar.

Referimet dhe drejtimet

Një nga përpjekjet më të mira anësore për agjentët e pasurive të paluajtshme është qasja në referime dhe drejtime nga agjentë të tjerë. Duke u lidhur me agjentë të tjerë nëpërmjet forumeve në internet ose personalisht, një agjent mund të fitojë akses te blerësit dhe shitësit e mundshëm që përndryshe mund të mos ishin në treg. Referimet mund të vijnë në shumë forma, duke përfshirë kontakte të ndërsjella, lidhje me mediat sociale, apo edhe fjalë në gojë. Agjentët mund të ofrojnë stimuj ose zbritje për ata që i referojnë në biznese të reja.

Krijoni një blog të pasurive të paluajtshme

A blog është një mënyrë e shkëlqyer për të shfaqur ekspertizën tuaj dhe për të krijuar një audiencë. Merrni parasysh krijimin e një blogu të pasurive të paluajtshme për të diskutuar tendencat aktuale në treg, për t'iu përgjigjur pyetjeve të lexuesve ose për të ofruar këshilla dhe udhëzime për blerësit ose shitësit. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për t'u angazhuar me klientët e mundshëm dhe për të rritur dukshmërinë tuaj si agjent.

Bëhuni një dizajner i brendshëm

Nëse keni një aftësi për dizajn, konsideroni të bëheni një stilist i brendshëm për të ndihmuar agjentët të organizojnë pronat e tyre. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para pa qenë nevoja të jeni një agjent aktiv i pasurive të paluajtshme. Ju mund të ofroni këshilla dhe udhëzime se si të shfaqni më së miri një shtëpi për të tërhequr blerës potencialë.

Bëhuni inspektor

Nëse keni përvojë në ndërtim, konsideroni të bëheni një inspektor i certifikuar i shtëpisë. Kjo mund të ndihmojë agjentët dhe blerësit të vlerësojnë gjendjen e një prone përpara blerjes dhe është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para pa qenë një agjent aktiv i pasurive të paluajtshme.

Investoni në marrëveshjet e pasurive të paluajtshme

Merrni parasysh investimin në marrëveshjet e pasurive të paluajtshme për të fituar para pa qenë një agjent aktiv i pasurive të patundshme. Kjo mund të përfshijë blerjen e shtëpive që kanë nevojë për riparim dhe rishitjen e tyre me një çmim më të lartë ose investimin në prona me qira. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para duke rritur gjithashtu portofolin tuaj të pasurive të paluajtshme.

Bëhuni një ndikues i mediave sociale të pasurive të paluajtshme

Merrni parasysh përdorimin e njohurive dhe përvojës tuaj në industrinë e pasurive të paluajtshme duke u bërë një ndikues në platformat e mediave sociale si Instagram, Twitter dhe YouTube. Ju mund të ndani njohuri të vlefshme në lidhje me blerjen dhe shitjen, këshilla për përmirësimin e shtëpisë ose tendencat aktuale në treg për të ndihmuar agjentët të qëndrojnë përpara konkurrencës. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të arritur klientët e mundshëm dhe për të fituar para pa qenë një agjent aktiv i pasurive të paluajtshme.

Flip Shtëpi

Konsideroni të hyni në biznesin e kthimit të shtëpive për të fituar para pa qenë një agjent aktiv i pasurive të paluajtshme. Kjo përfshin blerjen e pronave që kanë nevojë për riparim dhe rinovim përpara se t'i rishitni ato me një çmim më të lartë. Kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para duke ndihmuar gjithashtu blerësit të gjejnë shtëpitë e tyre të ëndrrave.

Bëhuni një folës i pasurive të paluajtshme

Merrni parasysh përdorimin e njohurive dhe përvojës tuaj në industrinë e pasurive të paluajtshme duke u bërë folës në konferenca, seminare ose ngjarje të tjera. Ju mund të ndani njohuri të vlefshme në lidhje me blerjen dhe shitjen, këshilla për përmirësimin e shtëpisë ose tendencat aktuale në treg. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të ndërtuar rrjetin tuaj dhe për të rritur dukshmërinë tuaj si agjent.

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë përmes angazhimeve të të folurit të pavarur, ju do të merrni një formular 1099. Krijimi i një LLC në këtë pikë mund të jetë i dobishëm për zbritjen e shpenzimeve që lidhen me mbështetjen e klientit, të tilla si pajisjet dhe materialet.

Filloni një kanal YouTube Real Estate

Fillimi i një kanali të pasurive të paluajtshme në YouTube është një mënyrë e shkëlqyer për agjentët e pasurive të paluajtshme për të rritur markën e tyre dhe për të arritur më shumë klientë potencialë. Duke krijuar video edukative rreth procesit të blerjes së shtëpisë, këshilla se si të organizoni shtëpinë tuaj për shitje, përditësime të tregut dhe tema të tjera që lidhen me industrinë e pasurive të paluajtshme, agjentët e pasurive të paluajtshme mund të vendosen si ekspertë të besueshëm në fushën e tyre.

Riparimi i Shtëpisë

Agjentët e pasurive të paluajtshme kanë mundësinë unike për të filluar nxitimin e tyre anësor në lidhje me riparimin e shtëpisë. Riparimi i shtëpisë është një industri e njohur, me shumë pronarë shtëpish që kërkojnë dikë të besueshëm për të bërë riparime ose rinovime. Si një agjent imobiliar me përvojë, ju keni një kuptim të mirë të nevojave të pronarëve të shtëpive dhe si të ofroni shërbime cilësore. Kjo mund të variojë nga riparimet e vogla deri te rinovimet e mëdha, në varësi të nevojave të pronarit të shtëpisë.

Bëhuni noter

Noterët janë anëtarë të rëndësishëm të komunitetit të biznesit që vërtetojnë dokumentet ligjore, verifikojnë nënshkrimet dhe administrojnë betimet. Për t'u bërë noter, do t'ju duhet të plotësoni kërkesat e shtetit tuaj. Këto mund të ndryshojnë nga vendi në vend, por në përgjithësi, ju duhet të jeni mbi 18 vjeç, të mos keni dënime për krime dhe të kaloni një kontroll historik. Ju gjithashtu do t'ju duhet të përfundoni një program trajnimi dhe të merrni licencën e nevojshme,

Affiliate Marketing

Marketingu i filialeve është në thelb një mënyrë e bazuar në performancë për të fituar para nga promovimi i produkteve, shërbimeve ose kompanive të njerëzve të tjerë. Si një tregtar bashkëpunëtor, ju do të jeni përgjegjës për dërgimin e klientëve në faqen e internetit të kompanisë, gjë që mund të rezultojë në blerjen ose regjistrimin e tyre për një shërbim. Më pas do të merrni një komision për çdo referim të suksesshëm. 

Si të filloni një ngutje anësore si agjent i pasurive të paluajtshme në 5 hapa?

Fillimi i një ngutjeje anësore si agjent imobiliar mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të shfrytëzuar njohuritë dhe aftësitë tuaja duke gjeneruar të ardhura shtesë. Këtu janë pesë hapa për t'ju ndihmuar të filloni:

1. Merrni licencat dhe certifikatat e nevojshme

Për të punuar ligjërisht si agjent imobiliar, do t'ju duhet të merrni licencat dhe certifikatat e kërkuara në juridiksionin tuaj. Hulumtoni kërkesat specifike në zonën tuaj dhe plotësoni çdo trajnim ose provim të nevojshëm. Kjo mund të përfshijë përfundimin e kurseve të para-licensimit, kalimin e një provimi licencimi dhe potencialisht anëtarësimin në një shoqatë lokale të pasurive të paluajtshme ose bord.

2. Përcaktoni tregun tuaj të ngrohtë dhe të synuar

Konsideroni se në cilin aspekt të pasurive të paluajtshme dëshironi të përqendroheni për nxitimin tuaj. Këto mund të jenë prona banesore, prona komerciale, prona investuese ose një zonë specifike gjeografike. Përcaktoni tregun tuaj të synuar, siç janë blerësit për herë të parë, investitorët ose qiramarrësit. Duke ngushtuar hapësirën tuaj, ju mund të përshtatni përpjekjet tuaja të marketingut dhe të ofroni shërbime të specializuara për të tërhequr klientët.

3. Vendosni operacionet e biznesit tuaj

Krijoni infrastrukturën e nevojshme për të drejtuar në mënyrë efektive nxitimin tuaj të pasurive të paluajtshme. Kjo përfshin krijimin e një marke dhe identiteti profesional, krijimin e një llogarie bankare të veçantë për të ardhurat tuaja nga pasuria e paluajtshme dhe zhvillimin e një sistemi për të gjurmuar të ardhurat dhe shpenzimet tuaja. Investoni në një mjet të besueshëm të menaxhimit të marrëdhënieve me klientët (CRM) për të menaxhuar në mënyrë efikase marrëdhëniet dhe transaksionet me klientët.

4. Ndërtoni një rrjet dhe tregtoni veten

Rrjetëzimi është thelbësor për suksesin në industrinë e pasurive të paluajtshme. Merrni pjesë në ngjarje lokale, bashkohuni me organizata profesionale dhe lidheni me profesionistë të tjerë të industrisë. Ndërtoni marrëdhënie me huadhënësit, kontraktorët, inspektorët dhe lojtarët e tjerë kyç që mund t'ju referojnë klientët. Përdorni platformat online dhe mediat sociale për të shfaqur ekspertizën tuaj, për të ndarë përmbajtje të vlefshme dhe për të promovuar shërbimet tuaja. Zhvilloni një markë të fortë personale që nxjerr në pah propozimin tuaj të vlerës unike.

5. Ofroni shërbim të shkëlqyer ndaj klientit dhe jepni rezultate

Ofroni shërbime të jashtëzakonshme ndaj klientit për klientët tuaj. Gjithmonë jepni përparësi nevojave të tyre dhe siguroni komunikim të shpejtë dhe transparent. Ofroni këshilla të personalizuara, ndihmoni në negociata dhe udhëhiqni ata gjatë gjithë procesit të blerjes ose shitjes. Përqendrohuni në ndërtimin e marrëdhënieve afatgjata dhe marrjen e komenteve dhe referimeve pozitive. Përpiquni vazhdimisht të tejkaloni pritshmëritë e klientit tuaj për të krijuar një reputacion të fortë dhe për të tërhequr biznese të përsëritura.

Fitoni më shumë të ardhura me Side Hustles

Si një agjent imobiliar, ju keni shumë opsione kur bëhet fjalë për nxitimet anësore. Nga të qenit një investitor i pronës me qira te ofrimi i shërbimeve të vendosjes në shtëpi, ka diçka për ju. Ngutjet anësore ofrojnë një mundësi për agjentët e pasurive të paluajtshme për të diversifikuar të ardhurat e tyre dhe për të shtuar aftësi në repertorin e tyre. Me sasinë e duhur të përkushtimit dhe punës së palodhur, ju mund t'i shndërroni këto përpjekje anësore në biznese të suksesshme.

Nëse po zgjeroni nxitimet tuaja anësore, krijimi i një LLC mund të jetë i dobishëm për ju. Me një LLC, ju mund të gëzoni detyrime të kufizuara dhe zbritje tatimore. Doola mund t'ju ndihmojë në ngritjen e strukturës së biznesit tuaj, llogarimbajtje, dhe hapjen e një llogarie bankare biznesi. Na kontaktoni sot!

FAQs

A mund të më shpërqendrojë ngutja anësore nga biznesi im kryesor i pasurive të paluajtshme?

Nëse nuk menaxhohet siç duhet, një nxitim anësor mund të jetë një shpërqendrim. Sigurohuni që t'i jepni përparësi biznesit tuaj kryesor, ndërkohë që i jepni ngutjes suaj vëmendjen që kërkon.

Si mund ta tregtoj nxitimin tim anësor?

Ju mund të promovoni nxitimin tuaj anësor duke përdorur mediat sociale, fletushka dhe gojëdhënë.

Cilat janë rreziqet që përfshin të kesh një ngutje anësore si agjent imobiliar?

Disa nga rreziqet e përfshira përfshijnë shtrirjen e tepërt të vetes, krijimin e konflikteve të interesit dhe djegien.

A janë nxitimet anësore fitimprurëse për agjentët e pasurive të paluajtshme?

Po, nxitimet anësore mund të jenë fitimprurëse, por kërkojnë shumë punë, përkushtim dhe planifikim të duhur.

A kam nevojë për ndonjë trajnim shtesë për të filluar një nxitim anësor si agjent imobiliar?

Ju mund të keni nevojë për trajnim ose certifikim shtesë, në varësi të natyrës së ngutjes anësore që zgjidhni.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.