Plotësoni të ardhurat tuaja: 31 nxitime anësore për nënat shtatzëna

Jeni një nënë shtatzënë në kërkim të mënyrave për të fituar të ardhura shtesë duke u kujdesur ende për të voglin tuaj? Të qenit prindër mund të jetë dërrmues dhe është thelbësore t'ia dalësh. Një mënyrë për ta bërë këtë është duke krijuar një ngutje anësore që funksionon rreth orarit tuaj, kështu që ju ende mund t'i jepni përparësi familjes tuaj.

Për shkak të pandemisë dhe ndryshimit të ekonomisë, shumë nënave u është dashur të lënë punën e tyre për t'u kujdesur për familjet e tyre. Megjithatë, nënat e reja do të kenë ende nevojë për financa për të mbështetur paketën e tyre të re të gëzimit. Nënat e ardhshme po kërkojnë gjithashtu mënyra për të plotësuar të ardhurat e tyre ose për të kursyer për shpenzimet e ardhshme, si për shembull çerdhe ose fond kolegj. Ja lajmi i mirë: ka shumë koncerte anësore për nënat shtatzëna që ju lejojnë të punoni me ritmin tuaj, të fitoni të ardhura shtesë dhe të balanconi përgjegjësitë tuaja familjare.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë nxitimet anësore që mund të bëni nga shtëpia ose në internet, duke ju lejuar të kujdeseni për familjen tuaj dhe të fitoni të ardhura shtesë. Pavarësisht nëse jeni një nënë që qëndron në shtëpi ose një nënë që punoni që kërkon të plotësojë të ardhurat tuaja, ne ju kemi mbuluar me ide që janë të lehta, argëtuese dhe fitimprurëse. Lexoni për të mësuar më shumë rreth koncerteve më të mira anësore për nënat shtatzëna.

 31 Ngacmimet më të mira anësore për nënat shtatzëna 

Këtu është një listë e punëve të mundshme anësore për nënat e ardhshme që duhet të marrin në konsideratë:

Tutor online

Shtatzënia mund të jetë një kohë e vështirë për shumë nëna, pasi ato duhet të balancojnë kujdesin e tyre para lindjes me kërkesat e jetës së përditshme. Një mënyrë për të fituar para shtesë gjatë kësaj periudhe është duke u bërë një mësues online. Kjo është një nxitim i madh anësor për ju, sepse ju lejon të fitoni para ndërsa punoni nga shtëpia dhe planifikoni takimet tuaja para lindjes.

Mësimi online kërkon njohuri të një lënde, si dhe përvojë në mësimdhënie ose mësimdhënie. Ju mund të gjeni koncerte mësimore në internet në sajte si Tutor.com ose Chegg, ose madje mund të aplikoni për të qenë një mësues online për një qendër tradicionale mësimore. Me këtë koncert anësor, ju mund të fitoni para duke i ndihmuar studentët të kenë sukses në ndjekjet e tyre akademike!

Social Media Menaxher

Nënat shtatzëna që kërkojnë ngutje anësore kanë një mundësi të shkëlqyer për të përdorur aftësitë dhe njohuritë e tyre për t'u bërë menaxhere të mediave sociale. Kjo lloj pune nuk kërkon që ju të jeni në një ambient zyre, kështu që mund të bëhet nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Si menaxher i mediave sociale, ju do të jeni përgjegjës për menaxhimin e llogarive të shumta në platforma të ndryshme si Twitter, Facebook, Instagram dhe LinkedIn.

Për të qenë i suksesshëm në këtë rol, duhet të keni aftësi të mira komunikimi, të kuptoni se si funksionojnë mediat sociale dhe të keni kujdes për detajet. Mund të gjeni punë të Menaxherit të Mediave Sociale në sajte si Upwork ose Freelancer, ose të kontaktoni drejtpërdrejt me bizneset për të ofruar shërbimet tuaja.

Nëse fitoni 600 dollarë ose më shumë përmes menaxhimit të mediave sociale, do të merrni një Forma 1099Me Është e këshillueshme që të formojnë një SH.PK në këtë fazë për të zbritur koston e pajisjeve dhe materialeve të përdorura për të ndihmuar klientët tuaj.

Projektuesi i shablloneve të faqes në internet

Nënat shtatzëna që kërkojnë një punë anësore mund të konsiderojnë të bëhen dizajnere shabllonesh në internet. Me rritjen e bizneseve dixhitale, më shumë kompani po i drejtohen modeleve të faqeve të internetit si një mënyrë e lehtë dhe me kosto efektive për të krijuar praninë e tyre në internet. Si projektues i shablloneve të faqes në internet, ju mund të fitoni para duke krijuar faqe interneti të para-dizenjuara që klientët mund t'i personalizojnë sipas nevojave të tyre.

Për t'u bërë një projektues shabllonesh në internet, duhet të keni një kuptim të mirë të dizajnit dhe zhvillimit të uebit. Ju mund t'i gjeni këto koncerte në sajte si Upwork ose Freelancer. Ju gjithashtu mund të punoni me një agjenci që është e specializuar në hartimin e shablloneve të faqes në internet. Ky është koncerti perfekt anësor për nënat shtatzëna që kërkojnë të fitojnë para ndërsa punojnë nga shtëpia!

Transkriptist

Nënat shtatzëna që kërkojnë të fitojnë të ardhura shtesë gjatë shtatzënisë së tyre mund të marrin në konsideratë marrjen e një ngutjeje anësore në transkriptim. Është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para që është relativisht e lehtë dhe pa stres, duke e bërë atë ideale për ju. Si transkriptues, ju do të transkriptoni regjistrimet audio ose video në dokumente të shkruara.

Puna e transkriptimit në përgjithësi mund të bëhet nga shtëpia dhe paguhet në bazë të fjalës. Për të filluar, duhet të keni një kuptim të mirë të gramatikës dhe shenjave të pikësimit, si dhe njohuri për lëndën që do të transkriptohet. Mund të gjesh punë transkriptimi në sajte si Upwork dhe Freelancer, ose të kontaktosh drejtpërdrejt me bizneset që kërkojnë shërbime transkriptimi.

Menaxher Pinterest

Si një nënë shtatzënë, ka kaq shumë përpjekje anësore në dispozicion për ju për të plotësuar të ardhurat tuaja, duke ju lejuar ende të kujdeseni për veten dhe familjen tuaj. Një opsion i shkëlqyeshëm është të bëhesh menaxher i Pinterest. Me popullaritetin në rritje të Pinterest, shumë biznese kanë kuptuar potencialin e përdorimit të kësaj platforme të fuqishme për përpjekjet e tyre të marketingut dhe ata kanë nevojë për dikë që ta menaxhojë atë për ta.

Asistenti Virtual

Si një nënë shtatzënë, mund të mos keni kohë për të marrë një punë me kohë të plotë, por prapë mund të fitoni para duke u bërë një asistent virtual. Kjo punë anësore përfshin ofrimin e mbështetjes administrative dhe të shërbimit ndaj klientit nga distanca për bizneset që kërkojnë të transferojnë këto detyra. Si një asistent virtual, ju mund të jeni përgjegjës për menaxhimin e emaileve, caktimin e takimeve, krijimin e përmbajtjes ose ofrimin e mbështetjes ndaj klientit.

Për t'u bërë një asistent virtual, duhet të keni aftësi të forta organizative dhe komunikuese, si dhe njohuri bazë kompjuterike. Ju mund të gjeni koncerte të asistentëve virtualë në sajte si Upwork ose Freelancer, ose mund t'u drejtoheni drejtpërdrejt bizneseve për të ofruar shërbimet tuaja.

korrektor bocash

Korrigjimi është një koncert ideal anësor për nënat shtatzëna. Orari fleksibël dhe natyra me stres të ulët të punës e bëjnë atë një opsion të shkëlqyeshëm për nënat në pritje që dëshirojnë të bëjnë të ardhura duke u kujdesur ende për nevojat e tyre fizike dhe emocionale.

Korrigjimi përfshin leximin e materialeve të shkruara, të tilla si libra, artikuj ose raporte, për të kontrolluar për gabime në gramatikë, shenja pikësimi, sintaksë dhe drejtshkrim. Për të filluar, do t'ju duhet të keni një sy të mirë për detajet dhe një zotërim të fortë të gjuhës angleze. Mund të gjeni punë korrigjimi në sajte si Upwork ose Freelancer, ose të kontaktoni drejtpërdrejt me bizneset për të ofruar shërbimet tuaja.

Shisni rroba ose sende të vjetra

Shtatzënia mund të dëmtojë trupin dhe buxhetin tuaj. Me rritjen e kostove mjekësore, është e rëndësishme që nënat shtatzëna të gjejnë mënyra alternative për të fituar para, veçanërisht nëse ato janë mbajtësja kryesore e familjes. Një mënyrë e shkëlqyer për të plotësuar të ardhurat tuaja gjatë shtatzënisë është të shisni rroba ose sende të tjera që nuk ju nevojiten ose nuk i përdorni më.

Shitja e artikujve të parapëlqyer në internet mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para në artikujt që nuk ju nevojiten më, ndërkohë që rëndon shtëpinë tuaj. Ju mund t'i listoni artikujt tuaj në platforma të tilla si eBay, Poshmark, Etsy, apo edhe Facebook Marketplace. Krijimi i një dyqani online mund të jetë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë gjatë shtatzënisë.

Përkthyes

Të jesh nënë shtatzënë nuk është e lehtë – mund të ndihesh e rraskapitur dhe e dërrmuar. Lajmi i mirë është se ka shumë mënyra që nënat shtatzëna të fitojnë para shtesë pa u ngarkuar shumë trupat e tyre. Një opsion i tillë është të bëhesh përkthyes.

Përkthyesit i ndihmojnë njerëzit të komunikojnë duke përkthyer tekst nga një gjuhë në tjetrën. Kjo mund të bëhet në internet ose përmes një agjencie, në varësi të asaj që funksionon më mirë për ju. Për të filluar, duhet të keni njohuri të mira të gjuhës që po përktheni dhe të jeni në gjendje të përcillni kuptimin me saktësi. Mund të gjeni koncerte përkthimi në sajte si Upwork ose Freelancer, ose të kontaktoni drejtpërdrejt me bizneset për të ofruar shërbimet tuaja.

Merrni Sondazhe

Nëse jeni një nënë shtatzënë që kërkon të fitojë para shtesë, marrja e sondazheve në internet mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë këtë. Marrja e sondazheve në internet është një mënyrë e thjeshtë për të fituar para në kohën tuaj të lirë, pa pasur nevojë të largoheni nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Është gjithashtu një opsion fleksibël që mund të bëhet kur jeni ulur me këmbët lart ose midis ndërrimit të pelenave dhe ushqyerjes.

Moderator Online

Nënat shtatzëna që kërkojnë nxitime anësore fleksibël duhet të marrin parasysh moderimin në internet. Kjo punë përfshin monitorimin e komenteve të përdoruesve në faqet e internetit, faqet e mediave sociale dhe platformat e tjera në internet për t'u siguruar që ata po ndjekin rregullat dhe udhëzimet. Si një moderator në internet, ju mund të punoni nga shtëpia dhe të vendosni vetë orarin tuaj. Është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë ndërkohë që kujdeseni për fëmijën dhe kujdeseni për familjen.

Për t'u bërë një moderator në internet, do t'ju nevojiten aftësi të shkëlqyera komunikimi dhe aftësi për të qëndruar të paanshëm në situata të vështira. Ju gjithashtu duhet të keni njohuri për sigurinë në internet dhe politikat rregullatore. Mund të gjeni koncerte për moderimin në internet në sajte si Upwork ose t'u drejtoheni drejtpërdrejt bizneseve në zonën tuaj.

Shkrimtar i pavarur

Një ngacmim anësor që nënat shtatzëna mund të marrin në konsideratë është shkrimi i pavarur. Përkthyes të pavarur janë shkrimtarë të vetëpunësuar që shkruajnë artikuj, blogje ose përmbajtje të tjera për klientët. Kjo lloj pune mund të bëhet nga shtëpia dhe ofron orë fleksibël, duke i lejuar një nëne shtatzënë të punojë kur është e përshtatshme për të dhe të marrë pushim kur është e nevojshme.

Gjëja më e mirë për shkrimin e pavarur është se qielli është kufiri kur bëhet fjalë për potencialin e fitimit. Për të filluar, duhet të keni aftësi të shkëlqyera të shkrimit dhe të jeni në gjendje të hulumtoni tema shpejt dhe saktë. Mund të gjeni punë të pavarura me shkrim në sajte si Upwork ose Freelancer, ose të kontaktoni drejtpërdrejt me bizneset për të ofruar shërbimet tuaja.

Designer Grafike

Nëse jeni një nënë shtatzënë që kërkon një punë anësore që mund të bëhet nga shtëpia, konsideroni të bëheni një dizajner grafik i pavarur. Dizajni grafik është arti i përcjelljes së ideve ose mesazheve përmes pamjeve vizuale dhe tipografisë. Si një dizajner grafik i pavarur, ju mund të krijoni gjithçka, nga logot dhe fletushkat deri te dizajnet në internet dhe kopertinat e librave.

Shumica e stilistëve grafik të pavarur kanë një lloj trajnimi formal në dizajnin grafik, por është e mundur të mësosh në punë. Mund të gjeni koncerte të pavarura të dizajnit grafik në sajte si Upwork ose Freelancer, ose të kontaktoni drejtpërdrejt me bizneset për të ofruar shërbimet tuaja.

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë përmes dizajnit grafik, do të merrni një Forma 1099. Në këtë pikë, rekomandohet krijimi i një LLC për të zbritur koston e pajisjeve dhe materialeve të përdorura për të ndihmuar klientët tuaj.

Blogger

Shtatzënia është një periudhë emocionuese në jetën e një gruaje, por gjithashtu mund të jetë sfiduese financiare. Mashtrimet me takimet me mjekun, punën dhe përgjegjësitë e tjera mund ta bëjnë të vështirë kursimin e parave për pushimin e lehonisë ose për të ardhmen e foshnjës. Por ka një mënyrë për të fituar para shtesë gjatë shtatzënisë: të bëni një blog!

Blogging është një koncert i mrekullueshëm për nënat shtatzëna sepse është fleksibël dhe mund të bëhet nga shtëpia. Ju mund të shkruani për çfarëdo teme që ju intereson, qofshin këto këshilla për prindërimin, udhëtimi juaj i shtatzënisë ose mashtrimet e stilit të jetesës. Plus, nëse keni një ndjekës të mirë, mund të fitoni para nga reklamat ose postimet e sponsorizuara. Për të filluar, krijoni një blog dhe shkruani përmbajtje interesante që do të tërheqë lexuesit. 

Trajner

Për nënat shtatzëna që duan të ndjekin një nxitim anësor, të bëhesh trajner mund të jetë një rrugë tepër shpërblyese dhe fitimprurëse. Një trajner është dikush që ofron këshilla dhe udhëzime për të ndihmuar njerëzit të arrijnë qëllimet e tyre. Kjo mund të përfshijë zhvillimin personal, avancimin në karrierë, madje edhe tema të lidhura me shëndetin dhe mirëqenien.

Gjëja më e mirë për stërvitjen është se mund të bëhet nga shtëpia apo edhe në lëvizje nëse keni një lidhje interneti. Me mjetet e duhura, si platformat online Zoom dhe Skype, mund të komunikoni lehtësisht me klientët tuaj dhe të ndërtoni një biznes të suksesshëm.

llogaritar

Të qenit një kontabilist i pavarur mund të jetë një nxitim anësor ideal për nënat shtatzëna. Me ardhjen e softuerit të kontabilitetit cloud, është më e lehtë se kurrë të ofrohen shërbime të kontabilitetit nga distanca. Jo vetëm që kontabiliteti i pavarur siguron një burim të qëndrueshëm të ardhurash, por marrja në punë nga shtëpia është gjithashtu një përfitim i madh për nënat e ardhshme.

Për nënat shtatzëna që konsiderojnë mbajtjen e kontabilitetit të pavarur, është e rëndësishme që të kenë një kuptim të mirë të parimeve të kontabilitetit dhe të jenë të qetë duke punuar me numrat. Ju mund të gjeni koncerte të pavarura të kontabilitetit në sajte si Upwork ose Freelancer, ose të kontaktoni drejtpërdrejt me bizneset për të ofruar shërbimet tuaja. 

Shitet artikuj të printueshëm

Si një nënë shtatzënë, ju mund të kërkoni mënyra për të plotësuar të ardhurat tuaja ose për të përdorur kohën tuaj të lirë për të sjellë para shtesë. Një nga nxitimet anësore më të njohura është shitja e artikujve të printueshëm. Me këtë model biznesi, ju mund të krijoni produkte dixhitale si planifikues, kalendarë, printime artistike dhe të tjera që klientët mund t'i blejnë dhe shkarkojnë menjëherë.

Krijimi i produkteve dixhitale kërkon kosto minimale fillestare dhe ju mund t'i bëni produktet tuaja të thjeshta ose komplekse sa të dëshironi. Ju gjithashtu mund të krijoni versione të ndryshme të të njëjtit produkt në mënyrë që klientët të kenë diçka të re për të zgjedhur çdo herë që vizitojnë dyqanin tuaj. Pasi të keni krijuar produktet tuaja, mund t'i shisni ato në Etsy, Shopify ose tregje të tjera në internet. 

Agjenti i Rezervimeve

Të qenit agjent rezervimi mund të jetë një koncert i mrekullueshëm për nënat shtatzëna. Kjo punë ofron orë fleksibël dhe aftësi për të punuar nga shtëpia, duke e bërë atë ideale për gratë shtatzëna që mund të përjetojnë të vjella në mëngjes ose thjesht duan të qëndrojnë në shtëpi me familjet e tyre ndërsa presin paketën e tyre të gëzimit.

Si agjent rezervimesh, do të jeni përgjegjës për marrjen e telefonatave hyrëse nga klientët që kërkojnë të rezervojnë dhoma ose shërbime të tjera në një hotel ose agjenci udhëtimi. Ju do të duhet të keni aftësi të shkëlqyera për shërbimin ndaj klientit dhe të jeni në gjendje t'i përgjigjeni shpejt çdo pyetjeje që mund të kenë klientët. Mund të gjeni punë agjentësh për rezervime të pavarura në sajte si Upwork ose Freelancer, ose të kontaktoni drejtpërdrejt me bizneset për të ofruar shërbimet tuaja.

Fitoni para me aplikacionet e kthimit të parave

Të qenit shtatzënë mund të jetë një kohë stresuese financiarisht, prandaj është e rëndësishme të gjesh mënyra për të fituar të ardhura shtesë. Një ngutje anësore që mund të ndihmojë nënat shtatzëna të fitojnë para janë aplikacionet e kthimit të parave. Aplikacionet e kthimit të parave janë të shkëlqyera sepse funksionojnë plotësisht në internet, që do të thotë se nuk keni nevojë të dilni nga shtëpia ose të përballeni me ndonjë stres fizik.

Aplikacionet e kthimit të parave funksionojnë duke u ofruar përdoruesve zbritje dhe shpërblime kur blejnë artikuj në internet ose në dyqan. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të blini dhe të ngarkoni faturat tuaja dhe paratë do të kreditohen në llogarinë tuaj.

Rrokullisni mobiljet e vjetra

Rrotullimi i mobiljeve të vjetra mund të jetë një koncert i mrekullueshëm për nënat shtatzëna. Pavarësisht nëse zotëroni disa pjesë që kanë nevojë për pak TLC, ose keni aftësi për të pastruar shitjet në oborr dhe dyqane të para për gurë të çmuar të fshehur, rrokullisja e mobiljeve mund të jetë një mënyrë e thjeshtë për të fituar para shtesë. Filloni duke vlerësuar gjendjen e secilës pjesë dhe duke vendosur se çfarë riparimesh duhen bërë.  

Kujdestari për fëmijë

Nënat shtatzëna janë gjithmonë në kërkim të mënyrave për të fituar para shtesë dhe kujdesi i fëmijëve është një nga përpjekjet më të mira anësore. Mbajtja e fëmijëve mund t'u sigurojë nënave shtatzëna një orar fleksibël që u lejon atyre të punojnë kundër gungës së tyre në rritje të foshnjës. Plus, është një mënyrë e shkëlqyer për të takuar familje dhe fëmijë të tjerë duke fituar të ardhura shtesë.

Hapi i parë për çdo nënë shtatzënë që shqyrton kujdesin e fëmijëve është të marrë certifikatën CPR dhe ndihmën e parë. Pasi t'i keni ato certifikata, mund të filloni të lidheni me familjet në zonën tuaj që janë në kërkim të dadove. Ju mund të përdorni platforma në internet si Care.com ose Sittercity për të gjetur punë të mundshme, ose mund të përdorni rrjetin tuaj ekzistues të miqve dhe familjes.

Dorëzimi i ushqimeve

Me rritjen e shërbimeve të shpërndarjes së ushqimeve, nënat shtatzëna mund të përdorin kohën e tyre të lirë për të fituar para shtesë. Kjo ngutje anësore përfshin marrjen e sendeve ushqimore nga dyqani dhe dërgimin e tyre në shtëpitë e klientëve. Ofron një orar fleksibël dhe nuk ka nevojë të dilni nga shtëpia ose të merrni ndonjë stres fizik.

Dorëzimi i ushqimeve është një mënyrë e shkëlqyer për nënat shtatzëna që të fitojnë disa të ardhura shtesë duke ndihmuar familjet e zëna. Gjithçka që ju nevojitet për të filluar është një automjet i besueshëm dhe një smartphone. Ju mund të gjeni punë përmes platformave në internet si Instacart, Shipt, apo edhe dyqane ushqimore në zonën tuaj.

Shtepia

Nënat shtatzëna që kërkojnë të fitojnë para shtesë duhet të marrin në konsideratë të marrin pjesë në koncerte në shtëpi. Kjo është një mundësi e shkëlqyer për nënat në pritje që kanë nevojë për orë fleksibël dhe nuk duan të marrin shumë nga koha e tyre. Puna përfshin kujdesin për shtëpinë e dikujt tjetër ndërkohë që ata janë larg dhe mund të përfshijë detyra të tilla si kontrolli në shtëpi, kujdesi për kafshët shtëpiake dhe trajtimin e çdo çështjeje të mirëmbajtjes që mund të lindë.

Ju mund të gjeni koncerte për t'u ulur në shtëpi në platforma online si TrustedHousesitters ose HouseCarers, ose mund të pyesni miqtë dhe familjen tuaj nëse njohin dikë që ka nevojë për një kujdestare shtëpie ndërsa ata janë larg.

Shkruani dhe publikoni një libër

Nënat shtatzëna kanë një sërë sfidash unike kur bëhet fjalë për punën. Me ngarkesat fizike dhe emocionale të shtatzënisë, shumë nëna të ardhshme po kërkojnë mënyra për të fituar para pa u mbështetur në punët tradicionale 9-5. Ndërsa të qenit autor mund të mos jetë ngutja më tipike anësore për gratë shtatzëna, sigurisht që mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm.

Shkrimi i librave mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia. Plus, ju keni lirinë për të shkruar për temat që ju interesojnë. Ju mund ta publikoni vetë librin tuaj në platforma si Amazon ose të kontaktoni botuesit për një rrugë më tradicionale.

Jepni me qira dhomën tuaj të hapur

Nëse jeni shtatzënë dhe kërkoni një koncert anësor për të ndihmuar në marrjen e parave shtesë, merrni parasysh të jepni me qira dhomën tuaj të hapur. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shfrytëzuar hapësirën shtesë, ndërkohë që fitoni para shumë të nevojshme.

Dhënia me qira e një dhome mund të bëhet ose përmes një platforme në internet, si Airbnb ose VRBO ose duke gjetur dikë direkt. 

Affiliate Marketing

Si nëna shtatzëna, ne e dimë se koha jonë është e çmuar. Ne duam të gjejmë mënyra për të fituar para ndërsa jemi ende në gjendje të punojmë dhe të kujdesemi për veten. Një mënyrë për ta bërë këtë është përmes marketingut të filialeve.

Marketingu i Affiliate është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para ndërsa jeni shtatzënë. Mund të bëhet vetë ose me ndihmën e një programi bashkëpunëtor. Me marketingun e filialeve, ju mund të fitoni para nga prania juaj në internet duke promovuar produkte ose shërbime në faqen tuaj të internetit ose në mediat sociale. Do të merrni një komision sa herë që dikush përdor lidhjen tuaj për të bërë një blerje. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të fituar para pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia.

Uebfaqet e testimit

Nëse jeni një nënë në pritje që kërkon një koncert anësor për t'ju ndihmuar të siguroni të ardhura shtesë, merrni parasysh testimin e faqeve të internetit. Kjo lloj pune është fleksibël dhe mund të bëhet nga shtëpia, duke ju lejuar të punoni rreth shtatzënisë.

Testuesit e faqeve të internetit vlerësojnë përvojën e përdoruesit në uebsajte të ndryshme dhe japin komente bazuar në vëzhgimet e tyre. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mprehur aftësitë tuaja të të menduarit kritik, duke fituar gjithashtu disa para. Ju mund të gjeni koncerte për testimin e faqeve në internet përmes platformave në internet si UserTesting ose TryMyUI.

Planifikues buxheti 

Nënat e ardhshme shpesh duhet të mashtrojnë buxhetin e tyre për të përballuar koston në rritje të përgatitjes për një fëmijë. Planifikimi i buxhetit mund të jetë një nxitim i madh anësor për nënat shtatzëna, pasi ju lejon të ndihmoni familjet e tjera të menaxhojnë financat e tyre dhe të siguroheni që ato janë të përgatitura në mënyrë adekuate për ardhjen e re.

Për të filluar me planifikimin e buxhetit, nënat e ardhshme duhet të konsiderojnë regjistrimin në një program certifikimi financiar në internet. Pas përfundimit të kursit, ata duhet të krijojnë një planifikues buxheti që mund ta përdorin për të ndihmuar familjet e tjera të menaxhojnë financat e tyre. Kjo punë anësore është një mënyrë e shkëlqyeshme për nënat shtatzëna për të fituar para shtesë, duke ndihmuar gjithashtu të tjerët të kenë një pozicion më të mirë financiar.

Krijoni karta dhuratash

Nënat shtatzëna që kërkojnë një mënyrë për të fituar të ardhura shtesë ndërsa qëndrojnë në shtëpi me gungën e tyre në rritje të foshnjës, mund të dëshirojnë të marrin në konsideratë krijimin dhe shitjen e kartave të dhuratave. Kjo ngutje anësore mund të sigurojë disa para shtesë, si dhe një mundësi krijuese për nënat në pritje.

Krijimi i kartave të dhuratave është relativisht i lehtë dhe ka një sërë platformash në internet që e bëjnë të thjeshtë për këdo që të fillojë. Duke përdorur këto platforma, ju mund të dizajnoni dhe shesni karta dhuratash me porosi për klientët. Ju gjithashtu mund të përdorni tregje në internet si Etsy ose Shopify për të zgjeruar shtrirjen tuaj dhe për të gjetur më shumë klientë.

Shitet produkte për fëmijë

Nënat shtatzëna mund të fitojnë para shtesë duke shitur produkte për fëmijë. Kjo është një nxitje e madhe anësore për nënat që duan të kthehen shpejt dhe lehtë në fuqinë punëtore. Me disa hapa të thjeshtë, nënat mund të fillojnë biznesin e tyre duke shitur furnizime për foshnjat dhe të vegjlit, si pelena, formula, rroba, lodra ose sende të tjera që u nevojiten prindërve.

Një nga gjërat më të mira për këtë ngutje anësore është se mund të bëhet nga komoditeti i shtëpisë tuaj. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të blini produktet, t'i listoni ato në një treg në internet si eBay ose Amazon dhe të filloni të shisni. Ju gjithashtu mund të krijoni një faqe interneti ose blog për të promovuar biznesin tuaj. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për nënat shtatzëna që të fitojnë para shtesë, ndërkohë që kujdesen për gungën e foshnjës së tyre në rritje.

Mësoni anglisht

Të qenit nënë shtatzënë mund të jetë një nga periudhat më sfiduese të jetës suaj. Por kjo nuk duhet t'ju ndalojë të gjeni mënyra për të fituar para shtesë përmes nxitimeve anësore. Një opsion që është veçanërisht tërheqës për nënat shtatzëna është mësimi i anglishtes në internet. Mësimi i anglishtes në internet ofron orë fleksibël dhe mund të përshtatet lehtësisht në ditën tuaj, veçanërisht nëse jeni tashmë në shtëpi për shkak të shtatzënisë.

Si të filloni nxitimin tuaj si nënë shtatzënë në 5 hapa?

Fillimi i një ngutjeje anësore si nënë shtatzënë mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të gjeneruar të ardhura shtesë dhe për të ndjekur pasionet tuaja. Këtu janë pesë hapa për t'ju ndihmuar të filloni:

1. Identifikoni aftësitë dhe interesat tuaja

Filloni duke reflektuar mbi aftësitë, hobi dhe interesat tuaja. Mendoni se çfarë ju pëlqen të bëni dhe në çfarë jeni të mirë. Ky vetëvlerësim do t'ju ndihmojë të gjeni një ngutje anësore që përputhet me aftësitë tuaja dhe ju lejon të shijoni procesin.

2. Hulumtoni Ide të Përshtatshme Side Hustle

Pasi të keni një kuptim të qartë të aftësive dhe interesave tuaja, hulumtoni idetë e mundshme të nxitimit që janë të përshtatshme për një nënë shtatzënë. Kërkoni mundësi që mund të ndiqen nga shtëpia ose me orar fleksibël të punës. Për shembull, ju mund të konsideroni shkrimin e pavarur, dizajnin grafik, ndihmën virtuale, menaxhimin e mediave sociale, mësimdhënien ose shitjen e produkteve të bëra me dorë në internet.

3. Vlerësoni tregun dhe konkurrencën

Përpara se të zhyteni në koncertin tuaj anësor të zgjedhur, vlerësoni kërkesën dhe konkurrencën e tregut. Kërkoni boshllëqe ose kamare që mund t'i plotësoni me produktet ose shërbimet tuaja. Merrni parasysh faktorë si audienca e synuar, çmimet dhe strategjitë e marketingut. Kjo analizë do të ndihmojë në rafinimin e ofertës suaj dhe zhvillimin e një avantazhi konkurrues.

4. Krijoni një plan biznesi

Zhvilloni një plan të thjeshtë biznesi që përshkruan qëllimet, strategjitë dhe parashikimet tuaja financiare. Ky plan do të shërbejë si një udhërrëfyes për nxitimin tuaj anësor dhe do t'ju ndihmojë të qëndroni të fokusuar. Përfshini detaje të tilla si tregu juaj i synuar, qasja e marketingut, struktura e çmimeve dhe shpenzimet e parashikuara. Edhe pse ky nuk duhet të jetë një dokument i gjatë, ai duhet t'ju ofrojë qartësi dhe drejtim.

5. Filloni të vogla dhe shkallëzoni gradualisht

Si një nënë shtatzënë, është thelbësore të menaxhoni energjinë dhe kohën tuaj në mënyrë efektive. Filloni koncertin tuaj anësor në një shkallë të vogël, duke u fokusuar në një ngarkesë pune të menaxhueshme dhe duke ndërtuar një themel të fortë. Ndërsa fitoni vrull dhe përvojë, mund të zgjeroni gradualisht operacionet tuaja dhe të merrni më shumë klientë ose klientë. Mos harroni të mbani një ekuilibër të shëndetshëm punë-jetë, pasi mirëqenia juaj dhe mirëqenia e fëmijës suaj të palindur duhet të mbeten një përparësi kryesore.

Fitoni para shtesë me nxitime anësore ndërsa përgatiteni për fëmijën

Të jesh një nënë shtatzënë është një përvojë sfiduese por shpërblyese. Me nxitimin e duhur, mund të fitoni para duke kaluar ende kohë cilësore me familjen tuaj. Ngutjet anësore për nënat shtatzëna janë të shumta, nga blogimi tek shkrimi i pavarur e deri te bërja mësuese në internet.

Pavarësisht se çfarë koncerti do të zgjidhni, çelësi është të gjeni diçka që funksionon më mirë për orarin dhe stilin tuaj të jetesës. Ju meritoni të kujdeseni për veten dhe familjen tuaj në rritje, ndaj mos harroni t'i jepni përparësi shëndetit dhe lumturisë suaj.

Nëse ngutja juaj anësore po fiton më shumë se sa pritej, merrni parasysh formimin e një LLC. Një LLC ofron përfitime të tilla si shpenzime të reduktuara dhe përfitime tatimore. Mund të bësh partneritet me dollarë për nevojat tuaja të kontabilitetit dhe taksave. Na kontaktoni për më shumë informacion.

FAQs

A mund të fitoj vërtet të ardhura të konsiderueshme nga nxitimet anësore si nënë shtatzënë?

Absolutisht! Me strategjitë e duhura në vend, ju mund të fitoni një shumë të mirë parash duke ruajtur një orar fleksibël.

Si mund ta tregtoj ngutjen time anësore në mënyrë efektive?

Çelësi i marketingut të suksesshëm është të gjeni audiencën tuaj të synuar dhe të lidheni me ta përmes mediave sociale, blogjeve dhe kanaleve të tjera në internet.

A duhet të kem aftësi profesionale për të marrë pjesë në një ngutje anësore?

Ndërsa disa koncerte anësore mund të kërkojnë aftësi të specializuara, shumë prej tyre mund të ndiqen nga kushdo me vendosmëri, kreativitet dhe gatishmëri për të mësuar gjëra të reja.

Cilat janë disa gracka të mundshme për të cilat duhet të di?

Për të shmangur djegien ose tendosjen financiare, sigurohuni që të vendosni objektiva dhe buxhete realiste të të ardhurave dhe mos harroni t'i jepni përparësi shëndetit dhe mirëqenies suaj.

Si mund të qëndroj i motivuar kur ndjek një nxitim anësor?

Disa strategji efektive për të qëndruar të motivuar përfshijnë vendosjen e piketa, gjetjen e një partneri të përgjegjshmërisë dhe rikujtimin e qëllimeve dhe motivimeve tuaja afatgjata.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.