Bëj fundin: 22 ngutje anësore fitimprurëse për asistentët e mjekëve

A jeni një asistent mjeku (PA) duke kërkuar të plotësoni të ardhurat tuaja? Apo ndoshta thjesht jeni të interesuar të eksploroni mënyra të ndryshme për të fituar para jashtë punës tuaj ditore? Pavarësisht arsyes, nxitimet anësore janë bërë gjithnjë e më popullore vitet e fundit si një mënyrë për të fituar para shtesë.

Si një asistent mjeku, ju keni një grup unik aftësish dhe kualifikimesh që mund të përkthehen në një sërë vështirësish anësore. Pavarësisht nëse po kërkoni të fitoni pak para xhepi shtesë ose të ndërtoni një biznes me kohë të plotë, ka shumë opsione për ju.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë disa nga nxitimet kryesore anësore për asistentët e mjekëve. Nga shkrimet e pavarura mjekësore te mësimet dhe më gjerë, ka shumë mënyra krijuese për të fituar të ardhura shtesë. Pra, nëse jeni gati të diversifikoni rrjedhën tuaj të të ardhurave dhe të eksploroni mundësi të reja, lexoni më tej për të zbuluar disa ngacmime anësore emocionuese për asistentët e mjekëve.

Idetë kryesore të ngutjes anësore për asistentët e mjekëve

Këtu janë disa nga idetë më të mira të ngutjes anësore që mund të filloni menjëherë:

Telemjekësisë

Asistentët e mjekëve mund të fitojnë para duke ofruar konsultime virtuale, duke dhënë këshilla mjekësore përmes telefonit ose përmes video chat-it dhe duke shkruar receta. Me telemjekësinë, ju mund të ofroni shërbimet tuaja pa pasur nevojë të shqetësoheni për udhëtimin në një zyrë ose klinikë. Për më tepër, për shkak se shumica e platformave të telemjekësisë janë të bazuara në renë kompjuterike, ju mund të punoni nga kudo me një lidhje interneti.

Merrni Sondazhe Mjekësore

Si një asistent mjeku, ju mund të fitoni disa para shtesë duke marrë pjesë në anketat mjekësore. Këto anketa zakonisht përfshijnë përgjigjen e pyetjeve në lidhje me përvojën tuaj si ofrues i kujdesit shëndetësor ose pacient, siç është cilësia e kujdesit që ofroni ose keni marrë. Sondazhet mund të kërkojnë gjithashtu opinione për trajtime ose studime të reja dhe ju mund të kompensoheni për pjesëmarrjen tuaj. 

Të folurit publik

Asistentët e mjekëve kanë një mori njohurish në mjekësi që mund t'i ndajnë me audiencën, qoftë përmes prezantimit në konferenca, dhënies së leksioneve në universitete apo edhe organizimit të webinareve. Të folurit publik ofron një mundësi të shkëlqyer jo vetëm për të fituar të ardhura shtesë, por edhe për të ndërtuar rrjetin tuaj dhe për të rritur dukshmërinë e praktikës suaj.

Mësimdhënia

Mundësitë e mësimdhënies për PA ndryshojnë shumë në varësi të vendit ku jetoni, cilat janë kualifikimet tuaja dhe çfarë lloj mësimi jeni të interesuar. Për shembull, nëse keni një përvojë në mjekësinë e urgjencës ose pediatri, mund të jeni në gjendje të jepni mësime që lidhen me ato tema në spitalet apo universitetet lokale. Ju gjithashtu mund të ofroni klasa për kodimin mjekësor ose farmakologjinë përmes platformave në internet si Udemy dhe Skillshare. 

Konsulencë mjekësore

Konsultimi për organizatat e lidhura me mjekësinë është një mënyrë e shkëlqyer që asistentët e mjekëve të zgjerojnë rrjetin e tyre dhe të fitojnë përvojë në fusha të ndryshme të fushës mjekësore. Ju mund të ofroni ekspertizën tuaj në tema të tilla si kujdesi për pacientin, procedurat klinike dhe politikat e kujdesit shëndetësor. Ju gjithashtu mund të përdorni njohuritë tuaja për të ndihmuar organizatat të zhvillojnë produkte ose programe të reja të orientuara drejt përmirësimit të kujdesit ndaj pacientit.

Traineri i Shëndetit

Si trajner shëndetësor, ju mund t'i ndihmoni individët të kuptojnë stilin dhe zakonet e tyre aktuale të jetesës dhe të krijoni plane vepruese për të bërë zgjedhje më të shëndetshme. Trajnerët shëndetësorë mund të punojnë me klientët individualisht ose në grup, qoftë personalisht ose në internet. Ju gjithashtu mund të jepni këshilla ushqimore, teknika të menaxhimit të stresit dhe udhëzime për aktivitetin fizik.

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë përmes stërvitjes shëndetësore të pavarur, do të merrni një Forma 1099 nga klienti juaj. Këshillohet që të krijoni një LLC për të zbritur koston e pajisjeve dhe materialeve të përdorura në ofrimin e shërbimeve tuaja.

Zhvilloni një kurs në internet

Ju mund të krijoni kurse që lidhen me tema mjekësore, të tilla si anatomia dhe fiziologjia, ose të bëni video edukative në lidhje me industrinë e kujdesit shëndetësor. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të ndihmuar të tjerët të mësojnë duke gjeneruar të ardhura shtesë. Ju mund të fitoni para nga kursi juaj duke paguar një tarifë për aksesin.

Fillo një kanal në YouTube

Kur filloni kanalin tuaj në YouTube, është e rëndësishme të keni një plan për llojin e përmbajtjes që dëshironi të krijoni. Ju mund të zgjidhni të përqendroheni në tema mjekësore ose të ofroni video edukative në lidhje me industrinë e kujdesit shëndetësor. Ju gjithashtu mund ta përdorni platformën si një mundësi për të ndarë histori dhe përvoja personale nga koha juaj si asistent mjek.

Filloni një Podcast

Pavarësisht nëse ka të bëjë me kujdesin shëndetësor ose një temë krejt tjetër, fillimi i një podcast është një nxitje e shkëlqyer anësore për të sjellë të ardhura shtesë. Ju nuk keni nevojë për ndonjë pajisje të veçantë për të filluar - vetëm një mikrofon dhe një program regjistrimi audio. Pasi të keni vendosur bazat, filloni të planifikoni se cilat tema dëshironi të diskutoni dhe kush është audienca juaj e synuar. Podcasts mund të fitohen para përmes reklamave ose marrëveshjeve të sponsorizimit.

Filloni një blog mjekësor

By duke hapur blogun tuaj mjekësor, ju mund të ndani njohuritë dhe ekspertizën tuaj mjekësore me një audiencë të madhe. Kjo jo vetëm që do të ndihmojë në rritjen e dukshmërisë së praktikës suaj, por gjithashtu mund të jetë një burim i madh i të ardhurave pasive. Me reklamat, sponsorizimet dhe fushatat e marketingut të filialeve, ju mund të fitoni para nga blogu juaj dhe të fitoni para shtesë në kohën tuaj të lirë. 

Shkruaj një libër

Ndërsa shkrimi mund të jetë një detyrë e frikshme, mund të jetë gjithashtu shumë shpërblyese dhe të sigurojë rrjedha shtesë të të ardhurave. Së pari, do t'ju duhet të përcaktoni llojin e librit që dëshironi të shkruani. Mund të jetë një udhëzues vetëndihmës i bazuar në përvojën tuaj si PA, ose një vepër fiksioni që përdor tema mjekësore. Pasi të keni zgjedhur temën tuaj, do t'ju duhet të filloni të hulumtoni dhe përshkruani temën e librit tuaj. Pas kësaj, është vetëm një çështje shkrimi dhe redaktimi derisa të jetë gati për botim.

Fotografi

Shumë asistentë mjekësh janë tashmë të aftë për të bërë fotografi me telefonat inteligjentë ose kamerat e tjera, kështu që ata mund të zgjerojnë lehtësisht aftësitë e tyre duke mësuar më shumë rreth fotografisë profesionale. Ka një sërë mënyrash për të fituar para përmes fotografisë, të tilla si shitja e printimeve, fotot e aksioneve dhe ofrimi i shërbimeve për ngjarje ose produkte. Me pak praktikë dhe përkushtim, PA-të mund të bëjnë të ardhura të mira anësore nga ngutja e tyre e fotografisë.

Kontribuoni në faqet e internetit të mjekësisë në internet

Asistentët e mjekëve (PA) mund të fitojnë para shtesë duke kontribuar në faqet e internetit mjekësore në internet. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer që PA të ndajnë njohuritë e tyre, të qëndrojnë të informuar mbi tendencat më të fundit mjekësore dhe të fitojnë disa të ardhura shtesë. Një nga faqet e internetit më të njohura mjekësore në internet është Medscape, e cila ofron lajme dhe informacione të përditësuara në lidhje me temat mjekësore. Ju mund të kontribuoni me artikuj në faqen e internetit në këmbim të pagesës. 

Vlerësimet Ushtarake

Si një asistent mjeku, mund t'ju kërkohet të bëni vlerësime të përshtatshmërisë për detyrën për personelin ushtarak. Procesi i vlerësimit mund të përfshijë një rishikim të thellë të të dhënave mjekësore, ekzaminime fizike, teste laboratorike dhe vlerësime të tjera që mund të ndihmojnë në përcaktimin e çdo gjendjeje ose paaftësie mjekësore që mund të skualifikojë anëtarin nga shërbimi. Ju mund të fitoni para shtesë duke i kryer këto vlerësime në bazë kontraktuale. 

Krijoni dhe shisni kozmetikë

Asistentët e mjekëve kanë shumë të njëjtat aftësi si mjekët dhe janë të aftë për shëndetin, kujdesin e lëkurës dhe bukurinë. Duke përfituar nga baza juaj e njohurive, ju mund të hapni një biznes kozmetik në internet ose të punoni me klientët për të zhvilluar produkte me porosi. Me planin e duhur të marketingut dhe përkushtimin, mund të bëni të ardhura të mira anësore duke shitur kozmetikë.

Investimi i pasurive të paluajtshme

Investimi në pasuri të paluajtshme është një nxitim i madh anësor për asistentët e mjekëve, sepse ofron potencialin për të gjeneruar të ardhura pasive pa kërkuar që ju të jeni fizikisht të pranishëm. Me një kuptim të tregut dhe disa kërkime, ju mund të blini prona dhe t'i jepni me qira, ose t'i blini dhe t'i rishisni ato për një fitim. Është një mënyrë e shkëlqyer për të diversifikuar të ardhurat tuaja dhe për të ndërtuar pasuri afatgjatë.

Shisni artikuj në internet

Shitja e artikujve në internet mund të bëhet përmes një sërë platformash të ndryshme, si eBay, Amazon, Etsy dhe më shumë. Kur shisni artikuj në internet, do t'ju duhet të vendosni se çfarë lloj artikujsh do të shesni. Mund ta keni të lehtë të shisni pajisje dhe pajisje mjekësore, si dhe produkte të tjera që lidhen me industrinë. Ju gjithashtu mund të merrni artikuj nga dyqanet lokale të kursimeve ose shitjet e garazheve për t'i rishitur për një fitim.

llogarimbajtje

llogarimbajtje është praktika e regjistrimit, gjurmimit dhe menaxhimit të transaksioneve financiare si shitjet, blerjet, arkëtimet, pagesat dhe detyrimet. Ky lloj nxitimi anësor mund të bëhet nga distanca ose personalisht në varësi të nevojave të klientit. Si kontabilist, ju duhet të njiheni me bazat e kontabilitetit duke përfshirë krijimin e pasqyrave financiare, ndjekjen e fitimeve dhe humbjeve, menaxhimin e llogarive të arkëtueshme dhe të pagueshme, përgatitjen e taksave dhe më shumë. Ju mund të ofroni shërbime të kontabilitetit për individët ose bizneset që kanë nevojë për ndihmë.

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë përmes kontabilitetit të pavarur, do të merrni një formular 1099 nga klienti juaj. Është e këshillueshme që themeloni një SH.PK për të zbritur kostot e pajisjeve dhe materialeve të shkaktuara në ofrimin e shërbimeve tuaja.

Shitja e produkteve të pjekura

Me planifikimin e duhur, pjekja mund të jetë një sipërmarrje biznesi e këndshme dhe fitimprurëse. Për të filluar, do t'ju duhet të kuptoni bazat e sigurisë dhe trajtimit të ushqimit. Do t'ju duhet gjithashtu të hulumtoni rregulloret lokale, të tilla si kodet shëndetësore, të cilat ndryshojnë nga shteti në shtet. Për më tepër, do t'ju duhet të hartoni një menu dhe t'i çmimoni mallrat tuaja në mënyrë konkurruese. 

Udhëtoni për Uber/Lyft

Është e lehtë të filloni të vozitni për Uber/Lyft dhe mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar disa të ardhura shtesë. Do t'ju duhet të plotësoni kërkesat e kompanisë, të tilla si patentë shoferi të vlefshëm dhe një rekord të pastër drejtimi. Ju gjithashtu mund të caktoni orarin dhe punën tuaj kur të jeni në dispozicion. Kjo e bën të lehtë përshtatjen e koncertit anësor në orarin tuaj ekzistues. 

Affiliate Marketing

Marketingu i filialeve është në thelb kur një individ ose biznes promovon produktet ose shërbimet e një kompanie tjetër në këmbim të një komisioni kur ata janë të suksesshëm në drejtimin e shitjeve. Mund të bëhet përmes një sërë platformash, duke përfshirë bloget, mediat sociale dhe fushatat e postës elektronike. Është e rëndësishme të hulumtoni produktet ose shërbimet që po promovoni dhe të gjeni ato përkatëse që i përshtaten nevojave të audiencës tuaj të synuar.

Stoqet e Tregtisë Ditore

Aksionet e tregtimit ditor mund të jenë një nxitim anësor tërheqës për asistentët e mjekëve që kërkojnë të diversifikojnë të ardhurat e tyre. Tregtimi ditor përfshin blerjen dhe shitjen e aksioneve brenda së njëjtës ditë, me synimin për të bërë një fitim nga luhatjet e vogla të çmimeve gjatë gjithë ditës. Tregtimi ditor kërkon një sasi të mirë njohurish për tregun e aksioneve dhe tendencat e tij dhe mund të jetë një sipërmarrje e rrezikshme nëse nuk bëhet siç duhet. Megjithatë, me strategjinë dhe përkushtimin e duhur, mund të fitoni para shtesë gjatë tregtimit të aksioneve ditore.

Si të filloni një nxitim anësor si një asistent mjek në 5 hapa?

Për asistentët e mjekëve (PA) që kërkojnë të fitojnë para shtesë, një nxitim anësor mund të jetë një mënyrë ideale për të plotësuar të ardhurat tuaja. Fillimi i një biznesi anësor mund të marrë pak punë, por nuk duhet të jetë dërrmuese. Këtu janë pesë hapa që mund t'ju ndihmojnë të filloni udhëtimin tuaj si një sipërmarrës PA:

1. Kuptoni se çfarë lloj biznesi dëshironi të filloni: Hapi i parë është të vendosni se çfarë lloj biznesi dëshironi të filloni. Merrni parasysh aftësitë dhe interesat tuaja, hulumtoni opsione të ndryshme dhe zgjidhni atë që ju përshtatet më së miri.

2. Krijoni një plan për biznesin tuaj: Pasi të keni zgjedhur një ide, krijoni një plan që përshkruan të gjitha aspektet e biznesit tuaj. Kjo duhet të përfshijë një buxhet, planet e marketingut dhe planet operacionale.

3. Regjistroni biznesin tuaj: Pasi të keni vendosur një plan, është koha për të regjistruar biznesin tuaj. Kjo përfshin marrjen e licencave dhe lejeve të nevojshme, si dhe paraqitjen e dokumenteve pranë shtetit ose qeverisë lokale.

4. Tregoni shërbimet tuaja: Tani që keni një plan biznesi dhe jeni regjistruar, është koha për të filluar marketingun e shërbimeve tuaja. Zhvilloni një strategji që përfshin dizajnin e faqes në internet, fushatat e mediave sociale dhe metoda të tjera për të nxjerrë në pah fjalën për biznesin tuaj.

5. Vazhdoni të mësoni dhe të rriteni: Hapi i fundit është të vazhdoni të mësoni dhe të rriteni si sipërmarrës. Lexoni libra, merrni pjesë në seminare dhe merrni kurse që lidhen me industrinë tuaj për të vazhduar zhvillimin e aftësive dhe njohurive tuaja.

Fitoni para shtesë me koncerte anësore 

Pavarësisht nga ngutja anësore që vendosni të ndiqni, është e rëndësishme të qëndroni të përqendruar dhe të organizuar. Sigurohuni që të vendosni qëllime të arritshme dhe të gjurmoni përparimin tuaj në mënyrë që të arrini objektivat tuaja financiare sa më shpejt të jetë e mundur. Me planifikimin dhe përkushtimin e duhur, një nxitim anësor mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për ZM-të për të fituar para shtesë mbi të ardhurat e tyre të rregullta.

Mbani në mend se ju mund të përfshini nxitimet tuaja anësore në një LLC. Bashkëpunoni me doola, dhe ne mund t'ju ndihmojmë të vendosni LLC-në tuaj dhe të korrni përfitimet e detyrimit të kufizuar, fleksibilitetit dhe zbritjeve tatimore. Ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë në krijimin e biznesit tuaj, nga hapja e një llogarie bankare biznesi deri te menaxhimi i sistemit tuaj të kontabilitetit.

FAQs

A kanë kohë ndihmësit e mjekëve për një ngutje anësore?

Varet nga orari dhe ngarkesa e punës së individit. Disa ndihmës mjekë mund të kenë më shumë kohë të lirë se të tjerët për të ndjekur një ngutje anësore, por është e rëndësishme të ruani një ekuilibër punë-jetë.

Pse një ndihmës mjeku do të donte një nxitim anësor?

Një nxitim anësor mund të sigurojë të ardhura shtesë, të ofrojë një prizë krijuese dhe të ndihmojë në ndërtimin e aftësive dhe lidhjeve të reja.

A mundet një nxitim anësor të largojë një asistent mjeku nga puna e tij kryesore?

Është e mundur, prandaj është e rëndësishme që asistentët e mjekëve të vendosin kufij dhe t'i japin përparësi punës së tyre kryesore. Megjithatë, me menaxhimin e duhur të kohës, një nxitim anësor mund të sigurojë një pushim shumë të nevojshëm nga intensiteti i punës së kujdesit shëndetësor.

A ka ndonjë shqetësim ligjor ose etik me një nxitim anësor?

Asistentët e mjekëve duhet të sigurohen që ngutja e tyre anësore të mos bie ndesh me ndonjë detyrim profesional ose standard etik. Ata gjithashtu duhet të konsultohen me punëdhënësin ose avokatin e tyre për t'u siguruar që janë ligjërisht në gjendje të marrin pjesë në një ngutje të veçantë anësore.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.