30 Hustles fleksibël anësore për nënat

Të jesh nënë është një rol shpërblyes dhe kërkues, por shumë nëna gjithashtu dëshirojnë të ndjekin qëllime personale dhe profesionale jashtë përgjegjësive të tyre prindërore. Ngutjet anësore ofrojnë një mundësi të shkëlqyer për nënat që të gjenerojnë të ardhura, të ushtrojnë aftësitë e tyre dhe të ruajnë fleksibilitetin në oraret e tyre.

Në këtë udhëzues, ne do të shqyrtojmë 30 përpjekjet kryesore anësore për nënat për të rritur kreativitetin e tyre në idetë e të ardhurave.

30 nga idetë më të mira të ngutjes anësore për nënat

Të jesh nënë është një punë me kohë të plotë në vetvete, por shumë gra zgjedhin të shtojnë një ngutje anësore në rutinën e tyre të përditshme. Hidhini një sy 30 nxitjeve më të mira anësore për nënat.

Asistenti Virtual

As asistentë virtualë, nënat mund të përdorin aftësitë e tyre organizative dhe administrative për të ndihmuar bizneset ose sipërmarrësit të menaxhojnë detyrat nga distanca. Një nga punët e pavarura më fleksibël në treg, kjo ngutje anësore i lejon nënat të punojnë nga shtëpia duke u kujdesur gjithashtu për fëmijët e tyre.

llogarimbajtje

Me vëmendjen e tyre ndaj detajeve dhe organizimit, nënat mund të ofrojnë shërbime të kontabilitetit për bizneset e vogla ose përkthyes të pavarur. Kjo ngutje anësore u lejon atyre të punojnë nga distanca dhe të menaxhojnë të dhënat financiare sipas lehtësisë së tyre.

Filloni një dyqan të tregtisë elektronike

Nënat me pasion për të krijuar ose për të gjetur produkte unike mund të hapin dyqanin e tyre të tregtisë elektronike. Ata mund të shesin produkte në internet, duke përdorur platforma si Etsy ose Shopify dhe të menaxhojnë operacionet e biznesit gjatë kohës së tyre të lirë.

tutoring

Nënat me ekspertizë në një lëndë ose aftësi specifike mund të ofrojnë shërbime tutoriale. Kjo nxitim anësor i lejon ata të punojnë një për një me studentët, të vendosin orët e tyre dhe të kenë një ndikim pozitiv në udhëtimin arsimor të të tjerëve. Ju mund të mësoni anglisht, çdo gjuhë tjetër ose një lëndë akademike.

Ofroni kurse online

Nënat me njohuri ose aftësi të specializuara mund të krijojnë dhe shesin kurse online. Kjo ngutje anësore ofron fleksibilitet, pasi ata mund të zhvillojnë materialin e kursit dhe të japin mësim sipas lehtësisë së tyre, duke arritur një audiencë të gjerë duke fituar të ardhura.

Dizajn i brendshem

Nënat me prirje për dizajn të brendshëm mund të ofrojnë shërbimet e tyre për klientët që kërkojnë të transformojnë hapësirat e tyre. Kjo ngutje anësore ofron fleksibilitet në planifikimin e konsultimeve dhe hartimin e projekteve, plus, është gjithashtu një mënyrë argëtuese dhe emocionuese për t'u bërë krijues.

Fustani i flokëve

Nënat me aftësi parukerie mund të ofrojnë shërbime stilimi për miqtë, familjen dhe klientët vendas. Kjo nxitim anësor mund të kryhet nga shtëpia ose nëpërmjet takimeve në celular, duke ofruar fleksibilitet në menaxhimin e takimeve rreth përgjegjësive familjare.

Fotografi

Nënat me pasion për fotografinë mund t'i kthejnë aftësitë e tyre në një nxitim anësor. Ata mund të specializohen në portretet familjare, fotografinë e të porsalindurve ose fotografimin e ngjarjeve, duke marrë përsipër projekte që përputhen me disponueshmërinë dhe interesat e tyre. Ju madje mund të kapni imazhe të shitura dhe të aksioneve në internet.

Riparime në shtëpi

Nënat me aftësi DIY mund të ofrojnë shërbime riparimi në shtëpi, të tilla si lyerje, riparime të vogla ose montim mobiljesh. Kjo ngutje anësore u lejon atyre të përdorin aftësitë e tyre ndërsa punojnë me orë fleksibël dhe marrin projekte që i përshtaten disponueshmërisë së tyre.

Social Media Menaxher

Nënat me njohuri dhe përvojë në mediat sociale mund të ofrojnë shërbime të menaxhimit të mediave sociale për bizneset. Kjo ngutje anësore i lejon ata të punojnë nga distanca dhe të kurojnë përmbajtjen për një sërë llogarish të mediave sociale. Do të angazhoheni me ndjekësit dhe do të menaxhoni llogaritë e biznesit të mediave sociale gjatë orëve fleksibël.

Shopper personale

Jeni një nënë me pasion për blerjet dhe me aftësi për të gjetur artikujt e përsosur? Si një blerës personal, ju do të ofroni një përvojë blerjeje të përshtatur dhe të këndshme për klientët të cilëve mund t'u mungojë koha, ekspertiza ose dëshira për të blerë vetë. Ka një mori platformash që mund të përdorni për të filluar, siç është Instacart.

Organizimi në shtëpi

Nënat me aftësi organizative mund të ofrojnë shërbime organizimi në shtëpi. Ata mund t'i ndihmojnë klientët të rrëmojnë, të krijojnë hapësira funksionale dhe të zhvillojnë sisteme efikase, të gjitha duke punuar rreth orareve të familjes së tyre.

rrobaqepëse

Nënat me aftësi qepëse mund të ofrojnë shërbime rrobaqepësie dhe ndryshimesh. Kjo punë e pavarur u lejon atyre të punojnë nga shtëpia, duke ofruar ndryshime të personalizuara të veshjeve për klientët sipas lehtësisë së tyre.

Filloni një biznes print-on-demand

Nënat mund të shfrytëzojnë kreativitetin e tyre duke filluar një biznes të printuar sipas kërkesës. Ata mund të dizajnojnë dhe shesin produkte me porosi, të tilla si bluza, kriklla ose artikuj shkrimi, pa pasur nevojë për inventar ose kosto paraprake.

Agjent Real Estate

Nënat me interes për pasuri të paluajtshme mund të bëhen agjente të licencuara të pasurive të paluajtshme. Kjo ngutje anësore ofron fleksibilitet në planifikimin e shfaqjeve të pronave dhe takimeve me klientët, duke i lejuar nënat të balancojnë angazhimet e punës dhe familjes.

Kujdesi i kafshëve

Nënat me dashuri për kafshët mund të ofrojnë shërbime për kujdesin e kafshëve. Kjo punë anësore i lejon ata të punojnë me kafshët shtëpiake, duke ofruar shërbime kujdesi si larja, larja dhe shkurtimi i thonjve. Ofron fleksibilitet në caktimin e takimeve dhe mund të kryhet nga shtëpia ose si shërbim celular.

Ndarja e udhëtimit

Nënat që zotërojnë një makinë dhe kënaqen me vozitjen, mund të konsiderojnë të bëhen shofere të përbashkëta. Ky është një nga opsionet më të njohura për individët që kërkojnë punë në ekonominë e koncerteve. Ndarja e udhëtimit ofron fleksibilitetin për të zgjedhur orët e punës, duke i lejuar nënave të fitojnë të ardhura duke ofruar shërbime transporti për pasagjerët.

Ulur për kafshë shtëpiake

Nënat që adhurojnë kafshët shtëpiake mund të ofrojnë shërbime për të ulur kafshët, duke u kujdesur për kafshët ndërsa pronarët e tyre janë larg. Kjo ngutje anësore ofron fleksibilitet për sa i përket numrit të klientëve që marrin në bord, duke i lejuar nënat të ofrojnë shoqëri dhe kujdes për miqtë e tyre me gëzof.

Planifikimi i Partisë

Nëse jeni një nënë me aftësi të forta organizative dhe krijuese, mund të jeni në gjendje të keni sukses si planifikues festash. Kjo nxitim anësor i lejon nënat të planifikojnë dhe koordinojnë ngjarje të tilla si ditëlindje ose raste të veçanta, duke ofruar mundësinë për të shfaqur dashurinë e tyre për një kohë të mirë.

Merrni sondazhe në internet

Nënat mund të marrin pjesë në sondazhe në internet dhe studime të kërkimit të tregut për të fituar të ardhura shtesë. Kjo ngutje anësore mund të bëhet nga shtëpia gjatë kohës së lirë, duke ofruar fleksibilitet dhe aftësi për të ndarë mendimet për produkte dhe shërbime të ndryshme.

Filloni një blog personal

Nënat me pasion për të shkruar munden filloni një blog personal. Kjo ngutje anësore u lejon atyre të ndajnë përvojat, ekspertizën dhe njohuritë e tyre mbi temat me interes. Ofron fleksibilitet për sa i përket krijimit dhe planifikimit të përmbajtjes. Plus, madje mund të përfshini sponsorë në postimet në blog dhe të gjeneroni të ardhura si një tregtar bashkëpunëtor.

Kuzhinier personal dhe/ose Biznes Catering

Nënat me aftësi kulinare mund të fillojnë një kuzhinier personal ose biznes katering. Kjo ngutje anësore u lejon atyre të shfaqin talentet e tyre në gatim, të përgatisin ushqime për klientët dhe të kujdesen për ngjarjet.

Shkrimtar i pavarur

Nënat me aftësi të forta të të shkruarit mund të ndjekin shkrimin e pavarur si një nxitim anësor. Ata mund të ofrojnë shërbime për krijimin e përmbajtjes, shkrimin e kopjimit ose shkrimin e fantazmave për klientët. Ka një mori punësh të pavarura në këtë industri që ofrojnë fleksibilitet për sa i përket përzgjedhjes së projekteve dhe orarit të punës.

Data e hyrjes

Nënat me vëmendje të madhe ndaj detajeve dhe saktësisë mund ta konsiderojnë futjen e të dhënave si një ngutje anësore. Punët e futjes së të dhënave mund të bëhen nga distanca, duke i lejuar nënat të futin dhe menaxhojnë të dhënat për bizneset ose organizatat gjatë orëve fleksibël.

Bëhuni noter

Nënat mund të bëhen notere publike dhe të ofrojnë shërbime noterizimi. Ju do të duhet të certifikoheni për të ofruar shërbime të noterizimit zyrtar të dokumenteve për klientët. Sidoqoftë, ky koncert lejon fleksibilitet për sa i përket caktimit të takimeve.

Dizajner grafik i pavarur

Nënat me aftësi të dizajnit grafik mund të ofrojnë shërbime të pavarura të dizajnit grafik. Kjo ngutje anësore i lejon ata të punojnë në projekte të projektimit dhe përmbajtje vizuale krijuese nga distanca.

Instruktor i fitnesit

Nënat e pasionuara pas fitnesit mund të bëhen instruktore fitnesi. Ata mund të ofrojnë klasa ose sesione trajnimi personal, personalisht ose online, duke ofruar fleksibilitet në planifikim dhe mundësi për të promovuar shëndetin dhe mirëqenien.

Transkriptist i pavarur

Nënat me aftësi të shkëlqyera të të dëgjuarit dhe të shtypjes mund të bëhen transkriptuese të pavarura. Puna e transkriptit përfshin konvertimin e regjistrimeve audio ose video në dokumente të shkruara dhe ofron fleksibilitet për sa i përket përzgjedhjes së projektit dhe orarit të punës.

Pastrimi i shtëpisë dhe/ose ulja e shtëpisë

Nënat mund të ofrojnë shërbime për pastrimin e shtëpisë ose uljen e shtëpisë. Ky koncert i pavarur u lejon atyre të ndihmojnë klientët me pastrimin dhe mirëmbajtjen e shtëpive të tyre ose të ofrojnë shërbime të qëndrimit në shtëpi ndërsa pronarët janë larg, duke ofruar fleksibilitet në planifikim dhe vendndodhje.

Filloni një kanal në Youtube

Nënat me aftësi për krijimin e videove dhe me pasion për një temë specifike mund të hapin një kanal në YouTube. Kjo ngutje anësore u lejon atyre të ndajnë njohuritë, përvojat ose përmbajtjen e tyre argëtuese ndërsa menaxhojnë orarin e tyre të filmimit dhe ngarkimit. Plus, ka një sërë mënyrash për të gjeneruar të ardhura si a Ndikues në Youtube.

Pse nxitimet anësore janë të rëndësishme për nënat?

Për nënat, një nxitim anësor mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë, për të mësuar aftësi të reja dhe për të ndjekur pasionet jashtë prindërimit.

Një nga përfitimet më të mëdha të një ngutjeje anësore për nënat është fleksibiliteti që ofron. Shumë gra zgjedhin të fillojnë bizneset e tyre ose të marrin punë të pavarura, gjë që u jep atyre mundësinë për të punuar sipas orarit të familjes së tyre.

Kjo i lejon nënat të fillojnë punën gjatë kohës së gjumit, pas orarit të gjumit ose gjatë fundjavave kur partneri i tyre mund të jetë në gjendje të ndihmojë në kujdesin e fëmijëve. Ky fleksibilitet lejon gjithashtu një ekuilibër më të mirë punë-jetë, pasi nënat mund të zgjedhin të punojnë pak a shumë në varësi të nevojave të familjes së tyre.

Një përfitim tjetër i një nxitimi anësor është mundësia për të mësuar dhe për t'u rritur. Shumë nëna mund të ndihen të mbërthyera në punën e tyre aktuale ose rrugën e karrierës, por një nxitim anësor mund t'i lejojë ato të eksplorojnë industri të reja ose të zhvillojnë aftësi që mund të mos kenë pasur mundësinë t'i përdorin në punën e tyre të rregullt. Kjo mund të çojë në mundësi të reja karriere apo edhe një ndryshim në drejtim krejtësisht. Për më tepër, një nxitim anësor mund të sigurojë një ndjenjë përmbushjeje dhe qëllimi jashtë prindërimit, gjë që mund të jetë e rëndësishme për shëndetin mendor dhe mirëqenien e përgjithshme të nënës.

Këshilla për zgjedhjen e një ngutjeje anësore si nënë

Si nënë, gjetja e kohës për të ndjekur një ngutje anësore mund të jetë sfiduese, por është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar të ardhura shtesë dhe për të ndjekur pasionet tuaja jashtë përgjegjësive tuaja familjare. Megjithatë, jo të gjitha pengesat anësore janë krijuar të barabarta, dhe është thelbësore të zgjidhni atë që përputhet me stilin e jetës dhe qëllimet tuaja. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të zgjidhni nxitimin e duhur si nënë.

Vlerësoni aftësitë dhe interesat tuaja

A keni një grup aftësish që mund të përkthehet në një biznes anësor fitimprurës, si fotografia, dizajni grafik ose shkrimi? Përndryshe, a keni një pasion për artizanat, pjekjen ose fitnesin? Identifikimi i asaj që ju pëlqen të bëni dhe ku qëndron ekspertiza juaj mund të ndihmojë në ngushtimin e opsioneve për një ngutje të përshtatshme anësore.

Merrni parasysh angazhimin në kohë

Si nënë, koha juaj është e çmuar dhe ju dëshironi të zgjidhni një ngutje anësore që përshtatet me orarin tuaj. Nëse keni disponueshmëri të kufizuar, merrni parasysh një ngutje anësore fleksibël, si puna e pavarur ose një biznes në internet. Përndryshe, nëse keni më shumë kohë për të liruar, mund të merrni parasysh një ngutje anësore më të përfshirë, siç është drejtimi i një biznesi në shtëpi.

Merrni parasysh aspektin financiar të ngutjes suaj anësore

Ndërsa është thelbësore të shijoni atë që bëni, qëllimi përfundimtar është të fitoni të ardhura shtesë. Kërkoni mundësi që ofrojnë një normë të arsyeshme pagese për sasinë e kohës dhe përpjekjes së përfshirë. Është gjithashtu e mençur të mendosh për potencialin afatgjatë të ngutjes anësore dhe nëse ai mund të kthehet përfundimisht në një biznes me kohë të plotë.

A duhet të konsideroni përfshirjen e ngutjes suaj anësore?

Përfshirja e ngutjes suaj anësore mund t'ju japë mbrojtje ligjore. Kur veproni si një pronësi e vetme, asetet tuaja personale janë në rrezik në rast të një padie ose çështjeve ligjore që lidhen me biznesin tuaj. Por duke inkorporuar, ju krijoni një ent juridik të veçantë që mund të mbrojë asetet tuaja personale nga detyrimet e biznesit. Kjo do të thotë që nëse biznesi juaj ka probleme financiare, kursimet dhe asetet tuaja personale nuk do të jenë në rrezik.

Ndryshe nga sa besojnë shumica e njerëzve, krijimi i një LLC nuk duhet të jetë një proces i vështirë. Ju mund të përdorni doola për të regjistruar biznesin tuaj dhe për të ngritur një LLC në internet në çdo shtet. Plus, ju mund të përdorni një mori burimesh të biznesit të vogël që do ta bëjnë menaxhimin dhe rritjen e punës suaj anësore shumë më të lehtë. Eksploroni bankingun e biznesit, shërbimet e kontabilitetit, mjetet tatimore dhe më shumë me doola këtu.

FAQs

Cilat janë disa ngacmime anësore të njohura për nënat?

Disa ngacmime të njohura anësore për nënat përfshijnë shkrimin e pavarur, ndihmën virtuale, mësimin në internet, shitjen e produkteve të bëra me dorë dhe kujdesin e fëmijëve. 

Sa para mund të fitoj nga një nxitim anësor?

Varet nga lloji i ngutjes anësore që zgjidhni, sasia e kohës që mund t'i kushtoni dhe sa paguani për shërbimet tuaja. Disa nëna mund të fitojnë diku nga disa qindra dollarë në disa mijëra dollarë në muaj nga nxitimet e tyre anësore. 

Si mund të gjej klientë për nxitimin tim anësor?

Ka disa mënyra për të gjetur klientë për nxitimin tuaj, duke përfshirë mediat sociale, fjalët e gojës, faqet e internetit të kërkimit të punës dhe tregjet në internet si Etsy ose Fiverr. 

Sa kohë më duhet t'i kushtoj një ngutjeje anësore si nënë?

Sasia e kohës që duhet t'i kushtoni ngutjes suaj anësore mund të ndryshojë në varësi të llojit të punës që po bëni, orarit tuaj dhe përgjegjësive tuaja të tjera. Disa nëna mund të punojnë për disa orë në javë për disa orë në javë, ndërsa të tjera mund t'i kushtojnë disa orë në ditë. 

A ia vlen të fillosh një nxitim anësor si nënë?

Fillimi i një ngutjeje anësore si nënë mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar të ardhura shtesë dhe për të ndërtuar aftësi të vlefshme. Mund të ofrojë gjithashtu fleksibilitet dhe kontroll mbi orarin tuaj të punës. Ndërsa mund të kërkojë përpjekje dhe kohë shtesë, shumë nëna zbulojnë se përfitimet ia vlen.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.