Në ekonominë e sotme të koncerteve, ka mundësi të panumërta për burrat për të fituar para shtesë në kohën e tyre të lirë.

Ngutjet anësore mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar disa të ardhura shtesë dhe për të zhvilluar aftësi të reja. Çelësi është të identifikoni grupin tuaj të aftësive dhe interesat dhe më pas gjeni një ngutje anësore që përputhet me ato.

Ne kemi përpiluar një listë të 30 nxitimet më të mira anësore që burrat t'ju ndihmojnë të filloni të bëni stuhi mendimesh dhe të eksploroni mundësi të vlefshme të ardhurash.

Top Side Hustles për meshkuj

Po kërkoni një koncert të mundshëm anësor për të sjellë të ardhura shtesë?

Shikoni këto 30 ide:

Instruktor i fitnesit

Si instruktorë fitnesi, burrat mund të përdorin pasionin e tyre për shëndetin dhe fitnesin për të frymëzuar dhe udhëhequr të tjerët në arritjen e qëllimeve të tyre të fitnesit.

Qoftë nëse bëhet fjalë për klasa ushtrimesh në grup, ofrimi i seancave stërvitore personale ose ofrimi i stërvitjeve në internet të fitnesit, ky koncert anësor ju lejon të ndani ekspertizën tuaj, të motivoni të tjerët dhe të promovoni një mënyrë jetese të shëndetshme.

Jepni me qira makinën tuaj

Burrat që kanë një makinë mund ta kthejnë atë në një burim të ardhurash duke e dhënë me qira kur nuk e përdorin.

Duke përfituar nga ekonomia e ndarjes dhe duke fituar para nga automjeti juaj i papunë, do të hapni një mundësi për të fituar para nga pasuria juaj pa përpjekje të konsiderueshme.

Trainim Sportiv

Nëse keni një kuptim dhe pasion të thellë për një sport të caktuar, mund të ofroni shërbime stërvitore.

Pavarësisht nëse bëhet fjalë për stërvitjen e ekipeve të të rinjve, ofrimin e seancave stërvitore një-në-një ose kryerjen e klinikave sportive, ky koncert anësor i lejon meshkujt të ndajnë aftësitë e tyre, të mentorojnë atletët aspirues dhe të kontribuojnë në zhvillimin e talenteve sportive.

Ndarja e udhëtimit

Zotërimi i një automjeti të besueshëm dhe aftësitë e mira të drejtimit mund t'ju bëjnë një kandidat të shkëlqyeshëm për t'u bërë një shofer për ndarjen e udhëtimit.

Kjo ngutje anësore ofron fleksibilitet në orët e punës dhe mundësinë për të bashkëvepruar me njerëz me prejardhje të ndryshme gjatë ofrimit të shërbimeve të transportit.

Bravandreqës

Burrat me aftësi teknike dhe njohuri për bravat dhe sistemet e sigurisë mund të ndjekin bravandreqës si një nxitim anësor.

Ky shërbim i kërkuar përfshin ndihmën e individëve me instalimet, riparimet dhe zëvendësimet e kyçeve, duke ofruar një shërbim të vlefshëm dhe thelbësor në mjediset rezidenciale dhe komerciale.

Mësoni Anglisht Online

Të kesh aftësi të forta gjuhësore dhe njohuri kulturore do t'ju bënte një kandidat të mirë për të mësuar anglisht në internet për folësit jo amtare.

Kjo ngutje anësore i lejon burrat të lidhen me studentë nga e gjithë bota, të ndajnë aftësitë e tyre gjuhësore dhe të kontribuojnë në udhëtimin e tyre të mësimit të gjuhës përmes mësimeve virtuale.

Flip Shtëpi

Keni njohuri ndërtimi dhe aftësi për pasuri të paluajtshme? Nëse po, mund të mendoni të angazhoheni përplasje shtëpie.

Kjo do të përfshinte blerjen e pronave të nënvlerësuara, rinovimin e tyre dhe shitjen e tyre për një fitim. Kërkon vendimmarrje strategjike, aftësi për menaxhimin e projekteve dhe aftësi për të identifikuar mundësi fitimprurëse në tregun e pasurive të paluajtshme.

Ndihmoni njerëzit të lëvizin

Burrat me forcë fizike dhe aftësi organizative mund të ofrojnë shërbime ndihmëse në lëvizje.

Pavarësisht nëse ndihmon individët apo bizneset të zhvendosen, ky koncert do të kërkojë ngritjen dhe lëvizjen e mobiljeve, paketimin dhe zbërthimin e sendeve dhe sigurimin e një procesi të qetë dhe efikas të lëvizjes.

Merrni pjesë në studime dhe/ose anketa

Pjesëmarrja në studime dhe sondazhe me pagesë për të fituar të ardhura shtesë mund të jetë një koncert i shkëlqyer anësor. Kjo përfshin ofrimin e komenteve dhe opinioneve, ose pjesëmarrjen në studimet kërkimore të kryera nga universitete dhe organizata të ngjashme.

Edhe pse ndonjëherë mund t'ju duhet të shkoni në një vend të anketimit, ai mund të bëhet edhe në internet.

Ofroni shërbime të transkriptimit

Burrat me aftësi të shkëlqyera të dëgjimit dhe të shtypjes mund të ofrojnë shërbime transkriptimi.

Ju do të merrni përsipër detyra si konvertimi i regjistrimeve audio ose video në dokumente të shkruara dhe sigurimi i transkriptimeve të sakta dhe në kohë për industri të ndryshme si ato ligjore, mjekësore ose argëtuese.

Njoftime

Të kesh aftësi dhe mjeshtëri të përpunimit të drurit ju lejon të krijoni dhe shisni produkte druri të punuar me dorë.

Me këtë ngutje anësore, do të keni një mundësi për të shfaqur kreativitetin tuaj, të dizajnoni pjesë unike dhe të ofroni mobilje, dekor ose aksesorë të bërë me porosi.

Arbitri sportiv

Burra me njohuri dhe kuptim të thellë të një sporti specifik mund të bëhen gjyqtarë sporti.

Kjo ngutje anësore përfshin ushtrimin e lojërave, sigurimin e lojës së ndershme dhe respektimin e rregullave dhe rregulloreve të sportit, duke ofruar një mundësi për të qëndruar të përfshirë në lojën që ata duan.

Fotografi

Nëse keni pasion për të kapur momente dhe për të treguar histori vizuale, mund të jeni në gjendje të gjeneroni të ardhura shtesë duke ofruar shërbime fotografie.

Qoftë nëse janë portrete, ngjarje, natyrë apo fotografi komerciale, kjo ngutje anësore i lejon meshkujt të shfaqin aftësitë e tyre artistike, të kapin imazhe të paharrueshme dhe të ruajnë momente të veçanta për klientët.

Krijoni dhe shisni produkte dixhitale

Keni dizajn grafik, programim apo aftësi krijuese? Ju mund të krijoni dhe shisni produkte dixhitale.

Merrni parasysh zhvillimin dhe marketingun e aseteve dixhitale si libra elektronikë, faqe interneti në internet, vepra arti dixhitale, shabllone, përmbajtje video, fotografi të aksioneve dhe më shumë.

Shërbime Riparimi

Burrat me aftësi artizanale mund të ofrojnë shërbime riparimi për pajisje shtëpiake, elektronikë, hidraulik ose mirëmbajtje të përgjithshme.

Përdorni ekspertizën tuaj teknike për të zgjidhur problemet e zakonshme të riparimit, duke ofruar lehtësi dhe kursime në kosto për klientët.

Shkrim i pavarur

Burrat me aftësi të forta shkrimi mund të ndjekin shkrimin e pavarur si një nxitim anësor.

Ky koncert fleksibël përfshin krijimin e përmbajtjes për bloge, faqe interneti, revista ose biznese. Shfaqni kreativitetin tuaj, aftësitë kërkimore dhe njohuritë e industrisë për të prodhuar artikuj tërheqës dhe informues.

Banakier

A ju pëlqen përzierja e pijeve dhe krijimi i një atmosfere të gjallë? Mund të jetë e vlefshme për të eksploruar bartending si një koncert anësor.

Ky rol përfshin shërbimin e pijeve, përgatitjen e koktejeve dhe angazhimin me klientët në bare, restorante ose ngjarje. Ofron një mundësi për të shfaqur aftësitë sociale, kreativitetin dhe pasionin për miksologjinë.

Bëni dërgesa

Burrat me një automjet të besueshëm dhe aftësi të mira organizative mund të dëshirojnë të marrin në konsideratë një koncert shpërndarjeje.

Kjo do të përfshinte shpërndarjen e sendeve ushqimore, paketave ose ushqimeve nga restorantet, duke ofruar një shërbim të përshtatshëm për individët dhe bizneset duke fituar të ardhura nga nxitimi anësor. Ka shumë platforma që mund të përdorni për të filluar, duke përfshirë Uber Eats dhe DoorDash.

Google Ads

Burrat me njohuri të marketingut dixhital dhe Google Ads mund të ofrojnë ekspertizën e tyre për bizneset. 

Kjo përfshin krijimin dhe menaxhimin e fushatave reklamuese në internet, optimizimin e fjalëve kyçe dhe analizimin e matjeve të performancës për të ndihmuar bizneset të rrisin shikueshmërinë e tyre në internet.

Landscaping

Burrat me gishtin e madh të gjelbër dhe me dashuri për jashtë mund të ofrojnë shërbime të peizazhit. Ju do të merrni përgjegjësinë për kositjen e lëndinave, krasitjen e pemëve, mbjelljen e luleve dhe mirëmbajtjen e hapësirave të jashtme.

Mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar të ardhura nga nxitimi anësor dhe për të shfaqur kreativitetin tuaj në dizajnimin e peizazheve dhe ofrimin e pronarëve të shtëpive ose bizneseve me zona të jashtme estetike të këndshme.

Menaxhimi i Pronës

Burrat me aftësi organizative dhe menaxheriale mund të ofrojnë shërbime të menaxhimit të pronës.

Kjo ngutje anësore përfshin mbikëqyrjen e pronave me qira, trajtimin e kërkesave të qiramarrësve, mbledhjen e qirasë dhe sigurimin e mirëmbajtjes së duhur. Shfrytëzojeni vëmendjen tuaj ndaj detajeve dhe aftësive për zgjidhjen e problemeve për të ndihmuar pronarët e pronave të maksimizojnë investimet e tyre.

Sigurimit të Gardës

Burrat me përvojë në fushën e sigurisë ose të zbatimit të ligjit mund të dëshirojnë ta konsiderojnë punën si roje sigurie si një ide e vlefshme për nxitjen anësore.

Ky koncert përfshin ruajtjen e një mjedisi të sigurt dhe të sigurt, monitorimin e sistemeve të mbikëqyrjes dhe kryerjen e patrullimeve. Përdorni praninë tuaj fizike dhe ndërgjegjësimin e situatës për të mbrojtur pronat, ngjarjet ose individët.

Shërbime njeri duarartë

Burrat me aftësi të gjithanshme për riparimin dhe mirëmbajtjen mund të shkëlqejnë në kryerjen e detyrave të ndryshme si rregullimi i rubinetave që rrjedhin, instalimi i pajisjeve, lyerja ose montimi i mobiljeve.

Si një njeri duarartë, burrat mund të ofrojnë ndihmë të vlefshme për pronarët e shtëpive ose bizneseve me nevojat e tyre të përgjithshme për riparim.

Ofroni shërbime korrigjimi dhe redaktimi

Burrat me një sy të mprehtë për detaje dhe aftësi të forta gjuhësore mund të ofrojnë shërbime korrektimi dhe redaktimi.

Kjo ngutje anësore përfshin rishikimin dhe korrigjimin e përmbajtjes së shkruar për drejtshkrim, gramatikë dhe qartësi. Sigurohuni që dokumentet, artikujt ose dorëshkrimet të jenë pa gabime dhe të lëmuara përpara publikimit.

Voice Over Acting

Të kesh një zë të veçantë dhe aftësi unike aktrimi mund t'ju bëjë një kandidat të mirë për punë me zë.

Kjo ngutje anësore përfshin dhënien e zërit të tyre për reklama, libra audio, animacione ose lojëra video. Shfaqni shkathtësinë tuaj dhe jepni në jetë personazhet dhe narrativat.

tutoring

Nëse keni ekspertizë në një lëndë ose aftësi të caktuar, ofrimi i shërbimeve të tutorizimit mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar të ardhura nga nxitimi.

Ju do të ofroni mbështetje akademike, përgatitje testimi ose mësimdhënie të njohurive të specializuara për studentët. Bëni një ndikim pozitiv ndërsa ndani ekspertizën dhe ndihmoni të tjerët të arrijnë qëllimet e tyre.

Agjent Real Estate

Burrat me aftësi të mira komunikuese dhe negociuese mund të dëshirojnë të konsiderojnë të bëhen agjentë imobiliar.

Kjo ngutje anësore përfshin ndihmën e blerësve dhe shitësve në tregun e pasurive të paluajtshme, duke i udhëhequr ata përmes procesit të blerjes ose shitjes dhe lehtësimin e transaksioneve të pronave. Shfrytëzoni aftësitë tuaja të rrjetëzimit dhe njohuritë e tregut lokal për t'i ndihmuar njerëzit të gjejnë shtëpitë e tyre të ëndrrave.

Kujdesi dhe Ecja e Qenit

Kujdesi për qentë dhe ecja mund të jetë një nxitim i madh anësor për ata që i duan kafshët dhe që kënaqen duke kaluar kohë jashtë.

Duke ofruar shërbime të ecjes së qenve ose uljes së kafshëve shtëpiake, ju mund të fitoni të ardhura shtesë duke u ofruar miqve tuaj me gëzof kujdesin dhe shoqërinë shumë të nevojshme. Ky koncert anësor mundëson orë fleksibël, mundësinë për të qëndruar aktiv dhe gëzimin e punës me kafshët, duke e bërë atë një zgjedhje të kënaqshme dhe të këndshme.

Guida turistike lokale

Burrat që kanë njohuri dhe pasion të thellë për zonën e tyre lokale duhet të konsiderojnë të bëhen guida turistike lokale.

Ky koncert i pavarur i lejon njerëzit të shfaqin ekspertizën e tyre duke ofruar turne me udhëzues për vizitorët dhe duke ndarë fakte dhe histori interesante për qytetin ose rajonin e tyre. Të qenit një guidë turistike lokale jo vetëm që ofron një shans për të takuar njerëz të rinj dhe për të shkëmbyer njohuri kulturore, por gjithashtu ju lejon të eksploroni rrethinën tuaj.

Piktura në shtëpi

Pikturimi i shtëpisë mund të jetë një nxitim anësor fitimprurës për ata me aftësi pikture dhe një sy për detaje.

Si piktor shtëpie, ju mund të ofroni shërbime për pronarët e shtëpive ose bizneset që kërkojnë të rifreskojnë pamjen e pronave të tyre.

Me fleksibilitetin për të vendosur orarin tuaj dhe potencialin për të fituar të ardhura të mira, lyerja e shtëpisë ofron mundësi të mjaftueshme për të shfaqur mjeshtërinë dhe për të punuar në mënyrë të pavarur.

Çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të filloni një ngutje anësore?

Ngutjet anësore për meshkuj

Fillimi i një ngutjeje anësore është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar të ardhura shtesë, për të ndjekur një pasion ose për të testuar një ide biznesi pa lënë punën tuaj aktuale.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të merrni parasysh disa gjëra përpara se të hidheni.

Merrni parasysh aftësitë dhe interesin tuaj

Kur hartoni një plan, është e rëndësishme të vlerësoni aftësitë dhe interesat tuaja. Merrni parasysh gjërat për të cilat jeni të pasionuar dhe aftësitë që zotëroni.

Kjo mund t'ju ndihmojë të identifikoni idetë e mundshme të ngutjes që përputhen me pasionet dhe pikat tuaja të forta. Ju gjithashtu duhet të hulumtoni kërkesën e tregut për ngutje anësore të zgjedhura dhe të vlerësoni konkurrencën tuaj.

Angazhimi i kohës

Fillimi i një ngutjeje anësore do të kërkojë kohë dhe energji shtesë, veçanërisht nëse tashmë keni një punë me kohë të plotë dhe përgjegjësi të tjera.

Prandaj, duhet të jeni realistë se sa kohë mund t'i kushtoni ngutjes suaj anësore dhe sigurohuni që të mos e zgjatni veten shumë.

Mund të jetë e dobishme të krijoni një orar për të balancuar punën dhe jetën tuaj personale, si dhe nxitimin tuaj anësor.

Kuptoni çdo kërkesë ligjore

Në varësi të natyrës së biznesit tuaj, mund të ketë leje, licenca ose taksa për të paguar dhe mosrespektimi i tyre mund të rezultojë në gjoba apo edhe veprime ligjore.

Është e rëndësishme të bëni kërkimin tuaj dhe konsultohuni me profesionistë nëse është e nevojshme për të siguruar që ngutja juaj anësore po funksionon ligjërisht.

Vlerësoni fizibilitetin financiar

Kjo përfshin përcaktimin e kostove fillestare dhe shpenzimeve të vazhdueshme të biznesit tuaj, të ardhurat dhe fitimin e mundshëm dhe pikën e kthimit.

Është e rëndësishme të keni një plan për financimin e ngutjes suaj anësore dhe menaxhimin efektiv të financave tuaja.

Mësoni më shumë për saktësisht si tatohen SH.PK.

Perspektivat Afatgjata

A po filloni një punë anësore vetëm për të fituar para shtesë në afat të shkurtër, apo shpresoni ta rritni atë në një biznes me kohë të plotë? Nëse jeni duke shpresuar për këtë të fundit, do t'ju duhet të jeni të gatshëm dhe në gjendje të kushtoni më shumë kohë dhe burime për koncertin anësor për një afat të gjatë.

Merrni parasysh qëllimet tuaja personale dhe profesionale dhe vlerësoni nëse ngutja juaj anësore përputhet me ato aspirata.

Mos harroni të inkorporoni ngutje tuaj anësore

Qëndroni të ligjshëm

Nëse përfshini nxitimin tuaj anësor, mund t'ju japë mbrojtje ligjore. Si një pronësi e vetme, çdo padi ose çështje të tjera të lidhura me biznesin mund të vënë në rrezik asetet tuaja personale. Por nëse krijoni një LLC (shoqëri me përgjegjësi të kufizuar), ajo do t'ju mbrojë nga detyrimet e biznesit.

Në kundërshtim me besimin popullor, krijimi i një SH.PK nuk është i komplikuar; sidomos jo kur përdorni shërbimin online të doola. Ju mund të krijoni LLC-në tuaj në vetëm disa hapa të thjeshtë.

Ne ofrojmë gjithashtu shërbime bankare, mjete kontabiliteti dhe asistencë tatimore.

Për më tepër, regjistrimi në asnjë shtet nuk ka qenë kurrë më i lehtë!

Filloni me doola

Nuk jeni i sigurt se si të vazhdoni me formimin e një kompanie amerikane? Ne ju kemi!

Nëse keni ndonjë pyetje të vazhdueshme ose keni nevojë për më shumë udhëzime, mos ngurroni të shtrini dorën – Ne jemi të përkushtuar t'ju ndihmojmë në çdo hap që të mund të fokusoheni në ndërtimin e biznesit tuaj.

FAQs

FAQs

Cilat janë disa shembuj të nxitimeve anësore për burrat?

disa ngutje anësore popullore për meshkuj përfshijnë shkrimin e pavarur, dizajnin grafik, fotografinë, shitjen e mallrave në tregjet online, uljen e kafshëve shtëpiake ose ecjen me qen, dhe shërbime tutoriale ose stërvitore. 

A kam nevojë për përvojë për të filluar një ngutje anësore?

Ndërsa të kesh përvojë sigurisht që mund të ndihmojë, nuk është gjithmonë e nevojshme. Shumë ngutje anësore, të tilla si shitja e mallrave në internet ose ofrimi i shërbimeve artizanale, mund të mësohen në punë.

Megjithatë, nëse po kërkoni ofrojnë aftësi të specializuara, si dizajni grafik ose mësimi, mund t'ju duhet së pari të përmirësoni ekspertizën tuaj. 

Sa kohë duhet t'i kushtoj ngutjes sime anësore?

Kjo varet kryesisht nga disponueshmëria dhe qëllimet tuaja. Disa njerëz zgjedhin t'i kushtojnë disa orë çdo ditë ngutjes së tyre anësore, ndërsa të tjerë mund të kenë vetëm disa orë në javë për të rezervuar.

Është e rëndësishme të jeni realistë për sa kohë dhe përpjekje mundeni angazhohen në mënyrë të arsyeshme, pasi djegia mund të fillojë shpejt nëse përpiqeni të merrni shumë në të njëjtën kohë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.