Nga ligji te fitimi: 30 nxitime anësore për avokatët

Si avokat, nuk mund të mohohet se puna juaj kërkon një pjesë të madhe të kohës dhe energjisë tuaj. Sidoqoftë, mund të jeni të interesuar të ndiqni nxitimet anësore që mund t'ju ndihmojnë të fitoni para shtesë ose të eksploroni shtigje të reja karriere. Për fat të mirë, ka disa mundësi në dispozicion të avokatëve që kërkojnë të plotësojnë të ardhurat e tyre ose të fitojnë përvojë shtesë.

Ju nuk keni nevojë të filloni një firmë ligjore për të sjellë të ardhura shtesë. Në këtë udhëzues, ne po kalojmë mbi 30 nxitjet kryesore anësore për avokatët – nga shkrimi i pavarur deri te koncertet e tjera anësore.

Përfitimet e një ngutjeje anësore

Një nxitim anësor është një term që përdoret për të përshkruar një punë dytësore ose një biznes të bazuar në hobi që gjeneron të ardhura shtesë krahas punës së dikujt me kohë të plotë. Ofron shumë përfitime përtej aspektit financiar.

Si fillim, një koncert anësor i lejon individët të ndjekin diçka për të cilën janë të pasionuar. Qoftë fotografia, planifikimi i ngjarjeve ose shkrimi i pavarur, të kesh një ngutje anësore është një mundësi e shkëlqyer për të eksploruar interesat e dikujt dhe për të fituar para ndërsa e bën atë. Ajo gjithashtu ofron një ndjenjë të arritjes dhe mund të rrisë vetëbesimin.

Për më tepër, të kesh të ardhura shtesë mund të veprojë si një rrjet sigurie gjatë rënies ekonomike. Mund të ofrojë mbështetje financiare nëse dikush humbet punën e tij me kohë të plotë ose pëson një ulje të pagës. Një nxitim anësor mund të çojë gjithashtu në mundësi më të rëndësishme karriere. Kjo ju mundëson të zhvilloni aftësi të reja dhe të lidheni me njerëz në industri të ndryshme. Ai mund të shërbejë si një hap drejt një karriere me kohë të plotë në një fushë të caktuar ose të ofrojë një përforcues të rinisë për aplikimet e ardhshme për punë.

Në disa raste, një nxitim anësor mund të sigurojë edhe një ndjenjë qëllimi dhe t'u japë individëve një shans për t'i kthyer komunitetit të tyre. Disa ngacmime anësore përfshijnë vullnetarizmin ose punën për një organizatë jofitimprurëse. Në përgjithësi, të kesh një ngutje anësore ka përfitime të shumta dhe mund të përmirësojë jetën e një individi përtej stabilitetit financiar.

30 Ngutjet më të mira anësore për avokatët

Po kërkoni mënyra për të gjeneruar të ardhura shtesë si avokat? Shikoni këto 30 ide kryesore të nxitimit për të filluar të fitoni më shumë të ardhura.

Avokat i pavarur

Freelancing lejon avokatët të marrin përsipër projekte ligjore që përputhen me aftësitë dhe interesat e tyre, dhe ata mund të punojnë nga kudo me një lidhje interneti. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar për një koncert me kohë të pjesshme ose një punë me kohë të plotë, mundësitë e avokatëve të pavarur janë të bollshme dhe në rritje.

Transkriptist ligjor

Transkriptimi ligjor kërkon vëmendje të kujdesshme ndaj detajeve, saktësisë dhe kuptimit të terminologjisë ligjore. Është një përshtatje e përkryer për ata që tashmë kanë një diplomë juridike ose kanë përvojë në fushën juridike.

Si transkriptues ligjor, ju do të jeni përgjegjës për transkriptimin e regjistrimeve audio nga klientë të tillë si avokatë, gjyqtarë dhe procedura gjyqësore.

Profesor zëvendësues

Mësimdhënia si një profesor zëvendësues ofron fleksibilitetin që kanë nevojë për shumë profesionistë ligjorë dhe mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të përdorur sfondin tuaj ligjor për të edukuar të tjerët. Profesorët ndihmës zakonisht mësojnë klasa me kohë të pjesshme në universitetet ose kolegjet lokale, dhe madje mund të ofrojnë klasa në internet. 

korrekturë bocash

Për avokatët që kërkojnë të plotësojnë të ardhurat e tyre, korrigjimi mund të jetë një nxitim ideal anësor. Kjo për shkak se u lejon atyre të përdorin ekspertizën e tyre ligjore gjatë punës nga shtëpia ose në orare fleksibël.

Korrigjimi përfshin kontrollimin e dokumenteve të shkruara për saktësi dhe qartësi. Kërkon një sy të mprehtë për detaje dhe aftësi për të dalluar shpejt gabimet. Si avokat, ka të ngjarë të jeni të përshtatshëm për të korrigjuar dokumentet ligjore, të cilat mund të paguajnë mirë.

Provimi i Jurisprudencës dhe LSAT Tutoring

Ju mund të punoni si mësues personalisht ose online, në varësi të preferencës tuaj. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të përdorur njohuritë dhe përvojën tuaj për të ndihmuar të tjerët duke fituar të ardhura shtesë. Plus, ju zgjidhni midis mësimit personal ose online.

Krijoni një blog ligjor

Fillimi i një blogu ligjor për avokatët mund të jetë një nxitje e shkëlqyer anësore, pasi ju mund të ofroni ekspertizën tuaj mbi temat përkatëse dhe të fitoni para nga postimet e sponsorizuara ose rrjetet e reklamave. Përdorni sfondin tuaj ligjor për të analizuar ngjarjet aktuale ose për të edukuar të tjerët rreth sistemit ligjor.

Këshilltar i Pranimeve në Fakultetin Juridik

Ofroni udhëzime dhe mbështetje për individët që aplikojnë në shkollën juridike. Ndihmoni me procesin e aplikimit, deklaratat personale, ndërtimin e rinisë dhe përgatitjen e intervistës për të rritur shanset e tyre për pranim.

Të folurit publik

Përdorni njohuritë tuaja ligjore dhe aftësitë e të folurit publik për të ofruar seminare, seminare ose sesione trajnimi mbi tema ligjore. Flisni në konferenca, ngjarje në komunitet ose organizata profesionale për të edukuar dhe fuqizuar audiencën me informacion ligjor.

Konsulent për fillimin e biznesit

Ndihmoni sipërmarrësit dhe pronarët e bizneseve të vogla me aspektet ligjore të fillimit dhe drejtimit të një biznesi. Ofroni udhëzime për formimin e njësive ekonomike, kontratat, pronësinë intelektuale, pajtueshmërinë me rregullat dhe konsiderata të tjera ligjore për të ndihmuar bizneset të kenë sukses.

Investimi i pasurive të paluajtshme

Me njohuritë dhe burimet e duhura, pasuritë e paluajtshme mund të ofrojnë një burim të qëndrueshëm të ardhurash pasive duke ofruar gjithashtu përfitime të mundshme tatimore. Avokatët janë të pajisur mirë për të përfituar nga këto mundësi për shkak të ekspertizës së tyre në ligjin e kontratave, aftësive kërkimore dhe aftësisë për të negociuar marrëveshje të favorshme.

Shkruaj një libër

Shkrimi i një libri është një mënyrë e shkëlqyeshme për avokatët që të ndërtojnë besueshmërinë e tyre në fushën ligjore dhe të fitojnë disa para shtesë. Një avokat mund të shkruajë për çdo gjë që lidhet me ligjin, nga përvojat e tyre personale deri te këshillat ligjore. Ju gjithashtu keni sundim të lirë për të shkruar për trillime ose çfarëdo teme që ju dëshironi.

Instruktor i fitnesit

Instruktorët e fitnesit janë shumë të kërkuar pasi njerëzit kërkojnë të qëndrojnë në formë dhe të përmirësojnë shëndetin e tyre të përgjithshëm. Për avokatët që kërkojnë të fitojnë para shtesë, të bëheni instruktor fitnesi mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të plotësuar të ardhurat e tyre duke qëndruar gjithashtu aktivë.

Trajnimi i Karrierës Ligjore

Stërvitja e karrierës ligjore ndihmon avokatët aspirantë të vlerësojnë qëllimet e tyre, të krijojnë plane veprimi për t'i arritur ato dhe të eksplorojnë lloje të reja mundësish pune brenda fushës ligjore. Ju mund të ofroni udhëzime për të ndihmuar avokatët e tjerë të ndërtojnë aftësi të tilla si rrjetëzimi, intervistimi, shkrimi i CV-ve, negociimi i pagave dhe më shumë.

Rifilloni Shkrimin

Ndihmoni profesionistët e rinj që kërkojnë të fillojnë karrierën e tyre ligjore duke i ndihmuar ata të krijojnë CV profesionale, letra motivuese dhe profile në LinkedIn.

Filloni një Podcast

Si avokat, ju mund të përdorni njohuritë dhe përvojën tuaj për të dhënë njohuri mbi temat ligjore që do të ishin me interes për dëgjuesit tuaj. Mund të keni të ftuar në emision ose të diskutoni tema në thellësi, duke i dhënë audiencës suaj njohuri të vlefshme për sistemin ligjor.

Shërbimet e Organizimit të Shtëpisë

Si avokat, mund të zbuloni se keni një sy për detaje dhe një prirje për organizimin. Kjo i bën shërbimet e organizimit të shtëpisë një ngutje të madhe anësore për avokatët që kërkojnë të fitojnë pak para shtesë. Shërbimet e organizimit të shtëpisë përfshijnë ndihmën e klientëve që të organizojnë shtëpitë e tyre duke rraskapitur, renditur, zvogëluar ose riorganizuar hapësirën e tyre për t'i ndihmuar ata të maksimizojnë efikasitetin dhe estetikën e zonave të tyre të banimit.

noter

Si noter, ju jeni dëshmitar i paanshëm i nënshkrimit të dokumenteve të rëndësishme dhe verifikoni identitetin e nënshkruesit. Ju gjithashtu do të jeni përgjegjës për dhënien e një betimi ose pohimi nga nënshkruesit dhe vendosjen e nënshkrimit dhe vulës tuaj në dokument. Ky shërbim shpesh nevojitet për dokumentet ligjore – dhe mund të përfitojë nga ekspertiza juaj.

Dyqan i tregtisë elektronike

By hapja e një dyqani e-commerce, avokatët mund të përfitojnë nga kërkesa në rritje për blerje online. Plus, të kesh një diplomë juridike u jep avokatëve një pasqyrë unike në botën e biznesit që shumë sipërmarrës të tjerë mund të mos e posedojnë.

Rishikimi dhe hartimi i kontratës

Rishikimi dhe hartimi i kontratës është një nxitim anësor i vlefshëm për avokatët. Kjo lloj pune ligjore përfshin rishikimin, analizimin, rishikimin dhe krijimin e kontratave në emër të individëve ose bizneseve. Kontratat mund të mbulojnë një sërë temash, nga marrëveshjet e punës deri te porositë e blerjes dhe më shumë.

Shërbimet e kopshtarisë ose peizazhit

Avokatët me gishtin e madh të gjelbër mund të zbulojnë se ofrimi i shërbimeve të kopshtarisë dhe peizazhit si një nxitim anësor mund të jetë një hobi shpërblyes dhe fitimprurës. Aftësia për të ofruar këto shërbime ju vë në kontakt me një gamë krejtësisht të re klientësh që kërkojnë ndihmë për kopshtet ose oborrin e tyre.

Fotograf

Fotografia jo vetëm që mund të jetë një prizë krijuese, por gjithashtu ka potencialin për t'u bërë një sipërmarrje fitimprurëse biznesi. Me pajisjet e duhura dhe disa njohuri bazë të fotografisë, avokatët mund të përdorin aftësitë e tyre për të kapur imazhe mahnitëse të natyrës, peizazheve, portreteve, dasmave dhe më shumë.

Krijimi i kursit në internet

Profesionistët ligjorë mund të përdorin ekspertizën e tyre për të krijuar dhe nisur një kurs online. Me një numër gjithnjë në rritje të studentëve që kthehen në kurse online për të fituar aftësi të reja, krijimi i një kursi në një fushë të specializuar të së drejtës, temat e LSAT ose Provimit të Jurisprudencës mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për avokatët për të fituar të ardhura shtesë.

Ulja e kafshëve shtëpiake ose ecja me qen

Për ata që i duan kafshët, ulja e kafshëve shtëpiake ose ecja me qen mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë. Meqenëse avokatët shpesh janë në kërkesë të lartë gjatë ditëve të javës, ulja e kafshëve shtëpiake dhe ecja me qen mund të jenë një nxitje e shkëlqyer anësore për t'u marrë gjatë fundjavave. Pronarët e kafshëve shtëpiake shpesh vlerësojnë të kenë dikë të besueshëm dhe të ditur për kujdesin e kafshëve kur ata nuk mund të jenë aty.

Hapni një ekskluzivitet

Avokatët shpesh duhet të mashtrojnë shumë çështje dhe klientë, duke lënë pak kohë për ndonjë gjë tjetër. Por kjo nuk do të thotë se ata nuk mund të zgjerojnë mundësitë e tyre të karrierës. Hapja e një biznesi ekskluziviteti si një nxitim anësor është një drejtim që juristët mund të diversifikojnë rrjedhat e tyre të të ardhurave dhe të fitojnë përvojë shtesë në botën e biznesit.

Mësimet e muzikës

Si mësues muzike, ju mund t'u mësoni studentëve të të gjitha moshave dhe niveleve të aftësive, duke ju lejuar të punoni me një sërë klientësh. Plus, mësimi i mësimeve të muzikës është një mënyrë e shkëlqyer për të ndarë pasionin tuaj për muzikën me të tjerët dhe për t'i ndihmuar ata të zhvillojnë aftësitë e tyre.

Mësues i gjuhës

Mësimi i gjuhës ofron orë fleksibël që mund të përshtaten në orarin e ngarkuar të një avokati dhe paga është konkurruese. Mësuesit e gjuhëve përdorin njohuritë e tyre për të ndihmuar të tjerët të mësojnë gjuhën e zgjedhjes së tyre si në sesione individuale ashtu edhe në grup.

Filloni një kanal në Youtube

Duke krijuar video për tema të rëndësishme për profesionin ligjor, ju mund t'u ofroni shikuesve informacion dhe njohuri të vlefshme. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar një audiencë dhe për t'u bërë një autoritet në fushën tuaj.

Agjent Real Estate

Pasuritë e paluajtshme janë një nxitje e shkëlqyer anësore për avokatët, sepse u lejon atyre të përdorin njohuritë e tyre për ligjin për të ndihmuar njerëzit. Agjentët e pasurive të paluajtshme të kthyera në avokat mund t'i udhëheqin klientët përmes procesit kompleks të blerjes ose shitjes së një shtëpie, duke u siguruar që ata të kuptojnë të gjitha kontratat ligjore të përfshira dhe duke mbrojtur interesat e tyre.

Ofroni shërbime ndërmjetësimi

Avokatët shpesh kërkohen për ekspertizën e tyre në zgjidhjen e konflikteve dhe ofrimi i shërbimeve të ndërmjetësimit mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për avokatët për të fituar të ardhura shtesë. Ndërmjetësimi është një proces vullnetar, konfidencial ku një ndërmjetës i paanshëm i palës së tretë ndihmon dy ose më shumë palë të arrijnë një marrëveshje për një mosmarrëveshje. Duke ofruar shërbime ndërmjetësimi, avokatët mund të përdorin njohuritë dhe aftësitë e tyre ligjore për të ndihmuar në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve jashtë gjykatës.

Krijoni dhe shisni produkte dixhitale

Pavarësisht nëse janë libra elektronikë, foto të aksioneve, shabllone faqesh interneti ose elemente të dizajnit grafik, krijimi dhe shitja e produkteve dixhitale mund të sigurojë të ardhura pasive. Ju mund të krijoni një dyqan online ose të përdorni platforma ekzistuese si Etsy.

Këshilla për avokatët që kërkojnë një ngutje anësore

Këtu janë disa këshilla për avokatët që kërkojnë një ngutje anësore:

1. Merrni parasysh pikat e forta dhe pasionet tuaja

Ngutja juaj anësore duhet të jetë diçka që ju pëlqen dhe jeni të mirë. Mendoni se çfarë aftësish keni fituar përmes profesionit tuaj ligjor ose përvojave të tjera dhe merrni parasysh se si ato aftësi mund të zbatohen në një kontekst tjetër. Për shembull, nëse jeni një komunikues i aftë dhe kënaqeni me mësimdhënien, mund të merrni parasysh kurset e tutorizimit ose mësimdhënies në internet.

2. Rrjeti me profesionistë të tjerë

Si avokat, ka të ngjarë të keni një rrjet të gjerë kontaktesh profesionale. Kontaktoni ata dhe bëjini të ditur se jeni të interesuar për një ngutje anësore. Ata mund të jenë në gjendje t'ju ofrojnë disa mundësi ose t'ju lidhin me dikë që kërkon shërbime ligjore.

3. Zgjidhni një Side Hustle që është fleksibël

Një nxitim anësor nuk duhet të ndërhyjë në përgjegjësitë tuaja të rregullta të punës, prandaj është e rëndësishme të zgjidhni diçka që mund ta bëni në kohën tuaj. Kërkoni mundësi që ju lejojnë të punoni në distancë ose në një orar fleksibël.

4. Mos kini frikë të provoni diçka të re

Ngutja juaj anësore nuk ka pse të jetë e lidhur me profesionin e avokatit. Konsideroni të provoni diçka të re, si fillimi i një blogu ose shitja e produkteve në internet. Gjëja e rëndësishme është të gjeni diçka që ju pëlqen dhe mund t'ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja financiare.

Filloni një LLC për Hustle Your Side

Po kërkoni ta ktheni nxitimin tuaj anësor në një biznes legjitim? Nëse po, fillimi i një LLC (Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar) mund të jetë zgjidhja më e mirë për ju. Përtej ndihmës për të krijuar besueshmëri ligjore, një LLC ofron disa avantazhe kur bëhet fjalë për mbrojtjen e pasurive dhe financave tuaja personale.

Një nga arsyet kryesore për të marrë në konsideratë një LLC është se ajo ndihmon në ndarjen e pasurive tuaja personale nga ato të biznesit tuaj. Ju do të kufizoni përgjegjësinë tuaj personale dhe do të mbroni pasuritë tuaja personale nga sekuestrimi në rast të një padie ose falimentimi.

Plus, fillimi i një LLC nuk duhet të jetë i ndërlikuar. Me doola, ju mund të regjistroni biznesin tuaj të ri në internet në vetëm disa hapa të thjeshtë. Plus, do të keni mundësi të aksesoni një sërë burimesh të biznesit të vogël – nga mbajtja e kontabilitetit tek bankat e biznesit të vogël e deri te mjetet tatimore për të mbajtur të organizuar rrjedhën tuaj të re të të ardhurave. Mësoni më shumë rreth mjeteve të biznesit të vogël me doola këtu!

FAQs

A është etike që avokatët të kenë nxitime anësore?

Për sa kohë që ngutja anësore nuk ndërhyn në praktikën kryesore të një avokati dhe nuk cenon përgjegjësitë e tyre profesionale ose besimin e klientit të tyre, përgjithësisht konsiderohet etike që avokatët të kenë nxitime anësore. Megjithatë, avokatët duhet të jenë ende të ndërgjegjshëm për çdo konflikt të mundshëm interesi dhe t'u zbulojnë klientëve të tyre aktivitetet e tyre anësore, nëse është e nevojshme.

Si mundet një avokat të balancojë nxitimin e tij anësor me punën e tij me kohë të plotë? 

Balancimi i një ngutjeje anësore me një punë me kohë të plotë mund të jetë sfiduese. Avokatët mund ta menaxhojnë kohën e tyre në mënyrë efektive duke vendosur kufij të qartë, duke përdorur kalendarët e tyre, duke deleguar detyra dhe duke minimizuar shpërqendrimet. Është e rëndësishme t'i jepni përparësi detyrave dhe të gjeni kohë për kujdesin ndaj vetes.

Cilat janë disa këshilla për të balancuar me sukses një ngutje anësore me një karrierë ligjore?

Disa këshilla për të balancuar një ngutje anësore me një karrierë ligjore përfshijnë vendosjen e qëllimeve realiste, menaxhimin e kohës, shmangien e djegies, përdorimin e teknologjisë dhe kërkimin e ndihmës kur është e nevojshme. Është thelbësore të kesh një plan, të qëndrosh i përqendruar dhe të qëndrosh optimist kur ndjek një ngutje anësore.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.