Krijimi i qetë i parave: 29 nxitime anësore për introvertët

Qoftë për të plotësuar pagën tuaj ose për të çliruar kreativitetin, fillimi i një ngutjeje anësore është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar të ardhura shtesë. Por nëse jeni një introvert, mendimi se duhet të tregtoni në mënyrë aktive veten dhe produktin tuaj mund të duket i frikshëm. Për fat të mirë, ka shumë mënyra që introvertët të fillojnë biznesin e tyre pa pasur nevojë për shumë ndërveprim ballë për ballë. Nga gjetja e koncerteve të pavarura deri tek fillimi i një dyqani në internet, këtu janë disa nga nxitimet më të mira anësore për introvertët.

Hustles Top Side për Introvertët

Këtu janë disa nga nxitimet anësore më të mira për introvertët që mund të filloni pa sakrifikuar qetësinë tuaj mendore dhe punësimin tuaj me kohë të plotë.

Shkrim i pavarur

Për introvertët që duan të shkruajnë, shkrimi i pavarur është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para pa pasur nevojë të ndërveproni shumë me klientët. Ju mund të gjeni mundësi përmes bordeve të punës si Upwork ose Guru dhe të tregtoni veten si një shkrimtar me një specialitet ose vend të veçantë.

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë përmes shkrimit të pavarur, do të merrni një formular 1099 nga klienti juaj. Është e këshillueshme që themeloni një SH.PK për të zbritur koston e pajisjeve dhe materialeve të përdorura në ofrimin e shërbimeve.

Shqyrtime libër

Rishikimet e librave përfshijnë leximin e librave dhe më pas shkrimin e një përmbledhjeje që përmbledh mendimet tuaja për librin. Mund të gjeni mundësi për shqyrtim librash në faqet e internetit si Upwork dhe Fiverr. Pasi të keni siguruar një projekt rishikimi libri, gjithçka që duhet të bëni është të lexoni librin dhe më pas të shkruani një përmbledhje. Ju madje mund të vendosni tarifat tuaja dhe të zgjidhni kur dhe sa dëshironi të punoni.

Data e hyrjes

Futja e të dhënave është një nxitim i madh anësor për introvertët sepse zakonisht përfshin punën vetëm, në komoditetin dhe sigurinë e shtëpisë tuaj. Nuk kërkon shumë ndërveprim njerëzor dhe shumica e punëve të futjes së të dhënave mund të bëhen sipas planit tuaj. Me futjen e të dhënave, mund të fitoni lehtësisht para në kohën tuaj të lirë pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia ose të ndërveproni me njerëzit.

Online tutoring

Nëse keni njohuri që dëshironi t'i ndani me të tjerët, mësimi online është një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë atë. Ju mund t'i mësoni studentët në internet nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Asistencë virtuale

Një tjetër nxitim i madh anësor për introvertët është ndihmë virtuale, e cila përfshin ndihmën e klientëve me detyra administrative, të tilla si planifikimi i takimeve, përgjigjja ndaj emaileve dhe detyra të tjera administrative. Ju mund të gjeni koncerte të asistentëve virtualë përmes bordeve të punës si Upwork.

Filloni një dyqan online

Nëse jeni duke kërkuar për një nxitje anësore më kreative që përfshin ndërveprim minimal me klientët, fillimi i një dyqani online është një opsion i shkëlqyeshëm. Ju mund të shesni vepra artizanale të punuar me dorë, artikuj të cilësisë së mirë, ose çfarëdo tjetër që mendoni se do të jetë e njohur për klientët.

Blogging

Për introvertët që duan të shkruajnë, Blogging është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para. Ju mund të fitoni para nga blogu juaj duke shitur hapësirën e reklamave ose lidhjet e filialeve, dhe gjithashtu mund ta përdorni atë si një platformë për të promovuar produktet ose shërbimet që ofroni.

Menaxhimi i mediave sociale

Për ata që kanë prirje për platformat online, menaxhimi i llogarive të një klienti në mediat sociale mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para. Ju do të jeni në gjendje të krijoni përmbajtje, t'u përgjigjeni komenteve dhe mesazheve dhe të gjurmoni analizat pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia.

Dizajn Grafik

Pavarësisht nëse jeni profesionist ose sapo keni filluar në dizajnin grafik, krijimi i logove dhe grafikave të tjera për klientët është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para. Ju mund të tregtoni veten përmes bordeve të punës si Upwork ose duke krijuar një faqe interneti dhe portofol për klientët e mundshëm.

Website Design

Nëse keni përvojë në dizajnimin e uebit, mund t'u ofroni shërbimet tuaja klientëve që kërkojnë të krijojnë ose përditësojnë faqet e tyre të internetit. Ndërsa disa ndërveprime me klientët mund të jenë të nevojshme, ju mund ta kryeni punën kryesisht nga distanca dhe pa shumë komunikim para-prapa.

Video Production

Për introvertët atje, të cilët janë më të rehatshëm pas një kamere sesa përpara një kamere, prodhimi i videos mund të jetë një nxitje e shkëlqyer anësore. Ju mund të krijoni video të korporatës, klipe promovuese ose filma të shkurtër për klientët pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia. Plus, do të arrini të përkulni muskujt tuaj krijues dhe të tregoni aftësitë tuaja në të njëjtën kohë.

Copywriting

Nëse jeni fjalëpunues dhe keni një aftësi për të krijuar përshkrime bindëse të produkteve, shkrimi i kopjimit mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para. Ju mund të gjeni punë përmes bordeve të punës si Upwork ose të krijoni uebsajtin tuaj për të filluar marketingun e vetes si një shkrimtar i pavarur.

Kontabiliteti Virtual

Për introvertët që janë të shkëlqyer me numrat, kontabiliteti virtual mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia. Ju mund të gjeni koncerte përmes bordeve të punës ose të kontaktoni drejtpërdrejt me bizneset për të ofruar shërbimet tuaja.

podcasting

Një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të fituar para pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia është të filloni një podcast. Mund të regjistroni vetë episode ose të sillni mysafirë dhe të fitoni para nga podkasti juaj duke shitur sponsorizime dhe reklama.

Lani makinat

Larja e makinave është një ngutje anësore ideale për introvertët. Për të filluar, do t'ju duhet të blini furnizimet e nevojshme si shampo makinash, sfungjerë dhe pëlhura me mikrofibër. Më pas, ju mund të reklamoni shërbimet tuaja në platforma të ndryshme si Craigslist ose Facebook Marketplace. Ju gjithashtu mund të përdorni fjalë nga goja duke njoftuar miqtë dhe familjen tuaj për biznesin tuaj të larjes së makinave. Më në fund, mund të vendosni tarifat tuaja dhe të filloni të fitoni para!

Blerje personale

Për ata që i pëlqejnë blerjet, por nuk u pëlqen të merren me turma njerëzish, të qenit blerës personal mund të jetë një ngutje e madhe anësore. Ju mund t'i ndihmoni klientët të gjejnë dhuratat ose veshjet perfekte, apo edhe thjesht të bëjnë blerjet e tyre ushqimore për ta. Gjithçka që ju nevojitet është transport i besueshëm dhe një sy i mprehtë për detaje.

Pastrim shtepie

Pastrimi i shtëpisë është një nxitim i madh anësor për introvertët që duan të fitojnë para shtesë pa pasur nevojë të jenë pranë shumë njerëzve. Pastrimi i shtëpive mund të bëhet në kohën tuaj dhe me ritmin tuaj, duke ju dhënë fleksibilitetin për të punuar kur ju përshtatet. Plus, pastrimi i shtëpisë kërkon shumë pak investim paraprak për sa i përket mjeteve dhe pajisjeve; gjithçka që ju nevojitet është një fshesë me korrent, një leckë dhe disa pajisje pastrimi

Korrigjim dhe Redaktim

Si korrigjues ose redaktor, detyra juaj do të jetë të rishikoni dhe korrigjoni dokumentet për klientët përpara se të publikohen. Ju mund të punoni me autorë, biznese, blogje, faqe interneti dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të gjeni punë përmes bordeve të punës ose të krijoni faqen tuaj të internetit për të filluar marketingun e vetes si korrigjues ose redaktor i pavarur.

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë përmes korrigjimit dhe redaktimit, do të merrni një Forma 1099 nga klienti juaj. Është e këshillueshme që të krijoni një LLC për të zbritur koston e pajisjeve dhe materialeve të shkaktuara në ofrimin e shërbimeve tuaja.

Rrotulloni artikujt

Një mënyrë popullore për të kthyer artikujt për fitim është blerja e mallrave të përdorura në dyqanet e para ose shitjet në oborr dhe rishitja e tyre në internet përmes platformave si eBay ose Craigslist. Ju gjithashtu mund të kërkoni artikuj që kanë potencial për t'u ripërdorur dhe shitur për një çmim më të lartë. Për shembull, mund të blini mobilje të përdorura dhe t'i rifinoni përpara se t'i shisni për më shumë se sa keni paguar fillimisht.

Shitet fotot e aksioneve

Fotot e aksioneve janë imazhe dixhitale që mund të përdoren për përdorim komercial ose personal. Si një introvert, kjo është një nxitim anësor ideal, sepse ju lejon të punoni në kohën tuaj, me ritmin tuaj. Gjithçka që ju nevojitet është një aparat fotografik me cilësi të mirë dhe një aftësi për të kapur imazhe të bukura që njerëzit e tjerë do të duan t'i përdorin. Pasi të keni disa foto të mira, mund t'i ngarkoni në faqet e internetit të fotografive të aksioneve si iStock ose Shutterstock dhe të filloni të fitoni para prej tyre.

transkriptim

Puna që bëni si transkriptues mund të ndryshojë nga transkriptimi i të dhënave mjekësore në transkriptimin e leksioneve, intervistave dhe më shumë. Ju duhet vetëm akses në një kompjuter dhe kufje, si dhe aftësi të mira dëgjimi dhe vëmendje ndaj detajeve. Për të filluar, mund të kërkoni për punë transkriptimi në internet ose të aplikoni me kompanitë e themeluara që ofrojnë shërbime transkriptimi.

Vetë-botuese

Përpara se të filloni të vetë-publikoni, do t'ju duhet të bëni disa kërkime mbi platformat dhe shërbimet e ndryshme të disponueshme. Platformat e njohura vetë-publikuese përfshijnë Amazon Kindle Direct Publishing, Kobo Writing Life, Apple Books dhe Ingram Spark. Pasi të keni zgjedhur një platformë, mund të filloni të shkruani dhe publikoni punën tuaj në ato sajte.

Sondazhet Online

Për t'u bërë një anketues në internet, do t'ju duhet të gjeni kompani të anketave që janë të gatshme t'ju paguajnë për mendimin tuaj. Ju mund të përdorni faqe si Survey Junkie ose Swagbucks për të gjetur sondazhe që mund t'i plotësoni në këmbim të parave. Pasi të keni gjetur një faqe interneti me reputacion të sondazhit, mund të filloni të fitoni para nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

Krijuesi i kursit në internet

Në ekonominë e sotme të koncerteve, nxitimet anësore janë një mënyrë e shkëlqyer për introvertët për të fituar para shtesë. Një nga përpjekjet më fitimprurëse dhe interesante për introvertët është krijimi i kurseve në internet. Me disponueshmërinë e gjerë të teknologjisë, çdokush mund të krijojë dhe shesë kurset e veta - duke u dhënë introvertëve mundësinë e përsosur për të fituar para nga njohuritë dhe ekspertizën e tyre pa pasur nevojë të ndërveprojnë drejtpërdrejt me klientët.

Lexoni postat elektronike

Ka shumë kompani atje që ofrojnë shërbime të leximit të postës elektronike. Këto kompani do t'ju paguajnë për çdo email që lexoni, zakonisht duke filluar nga disa cent deri në disa dollarë. Ju mund të fitoni para në kohën tuaj, pa pasur nevojë të ndërveproni me askënd. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të regjistroheni për një shërbim leximi të postës elektronike dhe të filloni të fitoni para.

Dorëzimi i ushqimit

Me popullaritetin e aplikacioneve të ofrimit të ushqimit në internet, nuk ka qenë kurrë më e lehtë për introvertët të fitojnë para duke qëndruar në zonën e tyre të rehatisë. Gjithçka që nevojitet është një makinë, një smartphone dhe një lidhje interneti. Punët e ofrimit të ushqimit janë perfekte për introvertët sepse ato përfshijnë shumë pak ndërveprim me klientët. Ju thjesht mund të merrni ushqim nga restoranti, ta dorëzoni atë në vendndodhjen e klientit dhe të mbledhni pagesën pa pasur nevojë të flisni me askënd.

Shkrimtar i kartolinave

Shkrimi i kartolinave përshëndetëse është një mënyrë krijuese dhe e kënaqshme për të shprehur veten dhe për të dhënë mesazhe kuptimplota që do t'i bëjnë të tjerët të buzëqeshin. Kërkesat themelore për t'u bërë një shkrues i suksesshëm i kartolinave përshëndetëse janë të kesh një sy për detaje, të jesh në gjendje të gjesh ide kreative dhe të shkruash në një mënyrë koncize dhe tërheqëse. Mund të filloni duke kërkuar për mundësitë e shkrimit të kartolinave përshëndetëse në internet ose duke dorëzuar punën tuaj tek kompanitë e kartave përshëndetëse.

Qen duke ecur

Ecja me qen është një nxitim i përsosur anësor për introvertët. Ju nuk keni nevojë për ndonjë kualifikim apo çertifikatë të veçantë për të filluar të ecni me qen - gjithçka që ju nevojitet është motivimi dhe dashuria për kafshët. Përpara se të filloni si një shëtitës profesionist i qenve, është e rëndësishme të hulumtoni ligjet dhe rregulloret tuaja lokale për t'u siguruar që jeni në përputhje. Pasi të keni rregulluar dokumentet e nevojshme, mund të filloni të reklamoni shërbimet tuaja dhe të fitoni para në orarin tuaj.

Trading Day

Nëse jeni një introvert në kërkim të një ngutjeje anësore me potencial për të fituar para shtesë, merrni parasysh tregtimin ditor. Tregtimi ditor përfshin blerjen dhe shitjen e aksioneve ose letrave të tjera me vlerë brenda një dite të vetme. Ky lloj tregtimi është tërheqës për shumë introvertë, sepse mund të bëhet nga komoditeti i shtëpisë tuaj dhe nuk ka nevojë të ndërveproni me njerëzit ose të largoheni nga shtëpia juaj.

3 Përfitimet e fillimit të një ngutjeje anësore si një introvert

Si një introvert, do të habiteni që ka disa përfitime nga fillimi i një ngutjeje anësore. Këtu janë disa nga arsyet pse duhet të filloni një:

1. Orar fleksibël: Një nga përfitimet më të mëdha të fillimit të një ngutjeje anësore si një introvert është se ju mund të vendosni vetë orët tuaja dhe të punoni nga shtëpia ose kudo tjetër që ju ndihmon të ndiheni rehat dhe të relaksuar. Ju nuk keni pse të shqetësoheni se keni të bëni me grupe të mëdha njerëzish ose duhet të ndërveproni vazhdimisht me klientët, duke ju dhënë lirinë për t'u fokusuar në projektin në fjalë pa u ndjerë të stërngarkuar.

2. Lehtësimi i stresit: Marrja e një ngutjeje anësore mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të lehtësuar stresin dhe për të larguar mendjen nga zhurma e përditshme. Fleksibiliteti që vjen me nxitimet anësore mund t'ju ndihmojë të menaxhoni kohën tuaj në mënyrë efektive, duke ju lejuar të përqendroheni në detyrat kur ndiheni më produktiv në vend që t'i përmbaheni një orari të rreptë 9-5.

3 . Liria financiare: Të kesh një burim shtesë të ardhurash mund t'ju ndihmojë të fitoni liri financiare dhe t'ju lejojë të kurseni para, të investoni dhe të paguani borxhin. Me një nxitim anësor, do të keni kontroll mbi financat tuaja dhe do të jeni në gjendje të planifikoni të ardhmen tuaj në një mënyrë që funksionon për ju. 

Si ta filloni nxitimin tuaj si introvert në 5 hapa?

Nëse jeni një introvert, fillimi i një ngutjeje anësore mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar të ardhura shtesë, ndërsa luani me pikat tuaja të forta të punës së pavarur. Ndërsa mund të duket frikësuese në fillim, nuk duhet të jetë. Këtu janë pesë hapa për të filluar:

1. Identifikoni interesat dhe aftësitë tuaja: Përpara se të filloni me një ngutje anësore, duhet të identifikoni interesat dhe aftësitë tuaja. Mendoni se për çfarë jeni të apasionuar, çfarë lloj pune ju sjell gëzim dhe çfarë aftësish apo njohurish unike sjellni në tryezë.

2. Mundësitë e mundshme kërkimore: Pasi të keni identifikuar interesat dhe aftësitë tuaja, filloni të hulumtoni mundësitë e mundshme të ngutjes anësore që përshtaten me ato cilësi. Kërkoni për detyra që janë njëkohësisht të këndshme dhe fitimprurëse.

3. Krijo një plan: Përpara se të hidheni në këmbë dhe të filloni nxitimin tuaj anësor, krijoni një plan për të siguruar sukses. Vendosni synime për veten tuaj, përcaktoni se si do t'i arrini ato qëllime dhe përcaktoni se sa kohë dhe para duhet të investoni për ta realizuar atë.

4. Tregojeni veten: Pasi plani juaj të jetë në vend, filloni të marketingoni veten tek klientët ose klientët e mundshëm. Përdorni mediat sociale, bashkohuni me faqet e internetit të pavarura në internet ose krijoni një faqe interneti për të shfaqur aftësitë dhe shërbimet tuaja.

5. Merrni masa: Më në fund, ndërmerrni veprime dhe filloni nxitimin tuaj anësor! Mos kini frikë të bëni gabime - të gjithë bëjnë në një moment. Për sa kohë që mësoni nga gabimet tuaja dhe vazhdoni të përpiqeni, përfundimisht do të gjeni sukses. Paç fat!

Inkorporoni Hustles Your Side me Doola

Ndërsa ka shumë nxitime anësore të disponueshme për introvertët, është e rëndësishme të mbani mend se nuk duhet ta bëni vetëm. Kontaktoni miqtë dhe familjen për mbështetje ose bashkohuni me një grup rrjeti që të mund të lidheni me sipërmarrës të tjerë që punojnë në të njëjtën fushë. 

Fillimi i një ngutjeje anësore mund të rezultojë në fitime të papritura. Në raste të tilla, formimi i një SH.PK mund të ofrojë përfitime të tilla si përgjegjësi e kufizuar dhe përfitime tatimore. dollarë mund të ndihmojë në fillimin e biznesit tuaj, krijimin e një llogarie bankare biznesi dhe krijimin e një sistemi i kontabilitetit.

Me sistemin e duhur të mbështetjes, fillimi i një ngutjeje anësore si një introvert mund të jetë një përvojë shpërblyese. Na kontaktoni tani!

FAQs

Si mund të kapërcejnë introvertët drojën dhe të promovojnë veten?

Një mënyrë për introvertët për të promovuar veten është duke krijuar një markë personale që përputhet me pikat e forta dhe vlerat e tyre. Ata gjithashtu mund të praktikojnë aftësitë e rrjetëzimit dhe të të folurit në publik për të krijuar besim.

A ka ndonjë pengesë anësore që duhet të shmangin introvertët?

Është e rëndësishme për introvertët të gjejnë ngutje anësore që u pëlqejnë dhe që përputhen me aftësitë dhe temperamentin e tyre. Disa mund të preferojnë të punojnë në mënyrë të pavarur, ndërsa të tjerë mund të shijojnë projektet në grup. Është më mirë që introvertët të shmangin nxitimet anësore që shkaktojnë shumë stres ose ankth.

Si mund të balancojnë introvertët ngutja e tyre anësore me punën e tyre me kohë të plotë?

Introvertët mund të balancojnë ngutja e tyre anësore me punën e tyre me kohë të plotë duke krijuar një orar dhe duke vendosur prioritete. Ata gjithashtu duhet t'ua komunikojnë disponueshmërinë dhe kufizimet e tyre klientëve ose klientëve të tyre.

A mund të përdorin introvertët mediat sociale për të promovuar nxitimet e tyre anësore?

Po, introvertët mund të përdorin mediat sociale për të promovuar nxitimet e tyre anësore. Ata mund të përdorin zërin dhe stilin e tyre unik për të krijuar përmbajtje tërheqëse dhe për t'u lidhur me audiencën e tyre të synuar.

Cilat burime janë në dispozicion për të ndihmuar introvertët të gjejnë ngutjen e duhur?

Ka shumë burime dhe komunitete në internet të dedikuara për të ndihmuar introvertët të gjejnë ngutjen e duhur. Disa uebfaqe të njohura përfshijnë Indeed, Fiverr, Upwork dhe LinkedIn. Introvertët gjithashtu mund t'i bashkohen forumeve dhe grupeve në internet për t'u lidhur me persona të tjerë dhe për të marrë frymëzim dhe mbështetje.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.