27 Hustles fleksibël anësore për studentët e diplomuar

Studentët e diplomuar kanë një grup unik sfidash kur bëhet fjalë për të përballuar jetesën. Balancimi i klasave, kërkimit dhe praktikave ose punëve me kohë të pjesshme mund ta bëjë të vështirë për ta që të gjejnë kohë për mundësi të ardhurash shtesë. Për fat të mirë, me ekonominë e koncerteve që lulëzon, tani ka shumë mënyra për studentët e diplomuar për të fituar para - pa sakrifikuar shumë kohë ose energji. Në këtë artikull, ne shikojmë disa ngacmime anësore për studentët e diplomuar që mund të ndihmojnë në plotësimin e të ardhurave, mbulimin e shpenzimeve të jetesës dhe madje edhe pagesën e kredive studentore.

27 Ngutjet më të mira anësore për studentët e diplomuar

Këtu janë disa nxitime anësore të përshtatshme për studentët e gradave që mund të fillojnë pa ndikuar në studimet e tyre:

Shkrim i pavarur

Me aftësitë e duhura, shkrimtarët e pavarur mund të fitojnë para duke krijuar përmbajtje për bizneset dhe faqet e internetit që kanë nevojë për material të shkruar. Projektet e shkrimit variojnë nga postimet dhe artikujt në blog deri tek shkrimi i kopjimit dhe përshkrimet e produkteve, kështu që ka diçka të disponueshme për pothuajse çdo shkrimtar. 

Çelësi i shkrimit të suksesshëm të pavarur është të kesh një portofol të plotë dhe të kuptosh nevojat e klientëve tuaj. Ju gjithashtu do të duhet të tregtoni veten dhe të krijoni marrëdhënie me klientët e mundshëm. Mbani mend, është e rëndësishme të negocioni paraprakisht tarifat – si për kohën tuaj ashtu edhe për vetë projektin – në mënyrë që të mos përfundoni duke punuar falas.

tutoring

Ju mund të fitoni para të shkëlqyera duke mësuar studentët në fushën tuaj të ekspertizës. Ka shumë mundësi për mësimdhënie private, por mund të gjeni edhe koncerte në kolegje ose universitete lokale. Ju madje mund të mësoni online nëse nuk keni kohë për t'u takuar personalisht me studentët. Shumica e pozicioneve të tutorit paguajnë për orë dhe kërkojnë një angazhim minimal.

Mësoni anglisht si gjuhë e dytë (ESL)

Gjithnjë e më shumë njerëz po i drejtohen mësimit online për të mësuar anglishten si gjuhë të dytë. Ju mund të fitoni shumë para si mësues ESL – gjithçka që ju nevojitet është një lidhje e besueshme në internet dhe kualifikimet e duhura. Ju mund të gjeni koncerte përmes bordeve të punës në internet ose lidhjeve gojore.

Blogging

Nëse jeni të apasionuar pas shkrimit dhe keni diçka të vlefshme për të ndarë, atëherë Blogging mund të jetë një nxitim i madh anësor për ju. Ju mund të krijoni blogun tuaj ose të shkruani për faqet e krijuara, dhe ka shumë mundësi për të fituar para përmes marketingut të filialeve ose përmbajtjes së sponsorizuar. Me strategjitë e duhura në vend, mund ta bëni edhe blogimin një punë me kohë të plotë.

Ndarja e udhëtimit

Vozitja për Uber ose Lyft është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para sipas kushteve tuaja. Mund të vendosni vetë orët tuaja, të fitoni para shtesë gjatë orëve të pikut dhe madje të merrni këshilla nga pasagjerët. Është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të takuar njerëz interesantë dhe për të mësuar rreth qytetit ku jetoni.

Kontabilist virtual

Nëse keni një aftësi për numrat, mund të fitoni para të shkëlqyera duke punuar si llogaritar virtual. Duke punuar me biznese të vogla ose jofitimprurëse, ju mund t'i ndihmoni ata të menaxhojnë financat e tyre dhe t'i mbajnë librat e tyre të organizuar. Ju mund të gjeni punë përmes bordeve të punës në internet ose lidhjeve gojore. Me kualifikimet dhe përvojën e duhur, ju madje mund të jeni në gjendje të filloni biznesin tuaj virtual të kontabilitetit.

Nëse fitoni $600 ose më shumë përmes kontabilitetit virtual, do të merrni një formular 1099. Në këtë fazë, rekomandohet që themeloni një SH.PK  për të zbritur koston e pajisjeve dhe materialeve të shkaktuara për të ndihmuar klientët tuaj.

Social Media Menaxher

Nëse jeni një personazh i mediave sociale, mund të fitoni para duke menaxhuar llogaritë e mediave sociale për bizneset dhe organizatat. Ju do të jeni përgjegjës për rritjen e pranisë së tyre në internet, për t'u angazhuar me klientët dhe fansat dhe për të krijuar përmbajtje që rezonon me audiencën e tyre të synuar. Ju mund të gjeni koncerte përmes bordeve të punës në internet ose lidhjeve gojore.

Planifikimi i ngjarjeve

Nëse jeni një flutur social dhe keni aftësitë organizative për t'u përshtatur, planifikimi i ngjarjeve mund të jetë një nxitim i madh anësor për ju. Ju mund të ndihmoni në planifikimin e gjithçkaje, nga festat e vogla private deri te ngjarjet e mëdha të korporatave dhe do të filloni të punoni me një sërë shitësish gjatë procesit. Ju mund të gjeni koncerte përmes bordeve të punës në internet ose lidhjeve gojore.

Fotografi

Nëse keni një sy për detaje dhe aftësi për të kapur momente të veçanta, atëherë fotografia mund të jetë ngutja e përsosur anësore për ju. Ju mund t'i ofroni shërbimet tuaja familjeve, çifteve dhe bizneseve, apo edhe të merrni përsipër projekte të pavarura. Ju do të jeni në gjendje të tregoni aftësitë tuaja dhe të fitoni para në këtë proces.

Shes Arte dhe Zejtari

Shitja e artikujve tuaj të punuar me dorë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para duke përmirësuar gjithashtu aftësitë tuaja krijuese. Ju mund t'i shisni krijimet tuaja në internet përmes faqeve të internetit si Etsy ose në panaire apo tregje artizanale lokale. Është një mënyrë e shkëlqyer për të treguar talentin tuaj dhe për të fituar para shtesë në këtë proces.

Shef personal i kuzhinës

Nëse keni pasion gatimin dhe kënaqeni duke krijuar ushqime të shijshme, atëherë të bëhesh një kuzhinier personal mund të jetë ngutja e përsosur anësore për ju. Ju mund të gjeni koncerte përmes bordeve të punës në internet ose lidhjeve gojore. Me kualifikimet dhe përvojën e duhur, ju madje mund të jeni në gjendje të filloni biznesin tuaj të hotelierisë.

Dizajn Grafik

Nëse keni një sy për dizajn dhe aftësi për të krijuar imazhe tërheqëse vizualisht, atëherë të bëheni një dizajner grafik i pavarur mund të jetë ngutja e përsosur anësore për ju. Ju mund t'i ofroni shërbimet tuaja bizneseve ose të merrni projekte të njëpasnjëshme nga klientët. Me kualifikimet dhe përvojën e duhur, ju madje mund të jeni në gjendje të filloni biznesin tuaj të dizajnit grafik.

Trajnimi i Fitnesit Personal

Jeni i apasionuar pas fitnesit dhe keni kualifikimet e duhura? Pastaj fitoni para si trajner personal! Ju mund të punoni personalisht me klientët ose të krijoni plane të personalizuara në internet që ata mund t'i ndjekin nga shtëpia. Me strategjitë e duhura në vend, ju mund të filloni edhe biznesin tuaj personal të trajnimit.

Ulja e foshnjave/kafshëve shtëpiake

Nëse ndiheni rehat me fëmijët dhe kafshët, mund të fitoni para të mira duke kujdesur fëmijën ose kafshë shtëpiake ulur. Ju mund të gjeni koncerte përmes lidhjeve gojë-më-gojë ose platformave në internet si Rover dhe Care.com. Shumica e punëve kërkojnë një angazhim minimal dhe shpesh mund të zgjidhni orarin tuaj.

Sondazhet Online

Ju mund të bëni disa para shtesë duke marrë sondazhe në internet në kohën tuaj të lirë. Kompanitë janë të etur për të dëgjuar nga konsumatorët dhe janë të gatshme të paguajnë për opinionet e tyre. Ndërsa pagesa zakonisht nuk është e madhe, mund të jetë një mënyrë e thjeshtë për të fituar disa dollarë shtesë kur keni pak kohë të lirë.

Web Design

Nëse jeni të aftë për teknologjinë dhe keni një sy për dizajn, të bëhesh një dizajner i pavarur në internet mund të jetë ngutja ideale anësore për ju. Ju mund të krijoni faqe interneti për klientët që janë tërheqës vizualisht dhe të lehtë për t'u naviguar. Me kualifikimet dhe përvojën e duhur, ju madje mund të jeni në gjendje të filloni biznesin tuaj të dizajnit të internetit.

Zhvillimi i aplikacionit celular

A keni aftësi kodimi dhe programimi? Atëherë mund të fitoni shumë para duke zhvilluar aplikacione celulare. Mund të krijoni aplikacione për klientët ose të merrni projekte të njëpasnjëshme nga individë. Me kualifikimet dhe përvojën e duhur, mund të jeni në gjendje të filloni biznesin tuaj të zhvillimit të aplikacioneve celulare.

Konsulent

Nëse jeni ekspert në fushën tuaj, atëherë mund të ofroni shërbimet tuaja si konsulent. Bizneset shpesh punësojnë konsulentë për t'i ndihmuar me planifikimin strategjik, operacionet dhe aspekte të tjera të biznesit. Me kualifikimet dhe përvojën e duhur, ju madje mund të jeni në gjendje të filloni biznesin tuaj të këshillimit.

Aktrim Zëri

Jeni një interpretues natyral? Atëherë, pse të mos fitoni para shtesë si aktor zëri? Ju mund t'i ofroni shërbimet tuaja bizneseve, podkasteve, librave audio dhe projekteve të tjera audio. Me kualifikimet dhe përvojën e duhur, mund të jeni në gjendje të filloni edhe tuajën aktrim zëri të biznesit.

Asistenti Virtual

Duke u bërë një asistent virtual është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para shtesë ndërkohë që keni ende fleksibilitet për të studiuar dhe ndjekur mësimet. Puna e një asistenti virtual përfshin ofrimin e mbështetjes ose shërbimeve administrative për klientët që zakonisht bazohen në distancë. Si një asistent virtual, ju mund të ofroni shërbimet tuaja në bazë të projektit për projekt, duke ju lejuar të menaxhoni ngarkesën dhe orarin tuaj të punës.

Nëse fitoni 600 dollarë ose më shumë përmes ndihmës virtuale, do të merrni një Forma 1099. Këshillohet që në këtë fazë të formoni një LLC për të zbritur kostot e pajisjeve dhe materialeve të bëra për të ndihmuar klientët tuaj.

Asistent kërkimor me kohë të pjesshme

Si një asistent kërkimor me kohë të pjesshme, ju do të jeni përgjegjës për të ndihmuar profesorët dhe studiuesit e tjerë me projektet e tyre. Kjo mund të përfshijë kryerjen e kërkimeve, shkrimin e raporteve, mbledhjen e të dhënave dhe më shumë. Me kualifikimet dhe përvojën e duhur, ju madje mund të jeni në gjendje të filloni biznesin tuaj të ndihmës kërkimore.

Biznes i printuar sipas kërkesës

Bizneset e printuara sipas kërkesës ju lejojnë të krijoni produkte fizike si bluza, kriklla, postera dhe më shumë me dizajnet tuaja. Kur dikush porosit një produkt me dizajnin tuaj, ju thjesht ia dërgoni porosinë një shitësi të palës së tretë i cili më pas printon dhe ia dërgon artikullin direkt klientit. Ky lloj biznesi kërkon investim minimal paraprak dhe mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para shtesë pa pasur nevojë të bëni shumë punë.

Përkthim

Përkthimi është një nxitim i madh anësor për studentët e diplomuar të zënë. Me ndërlidhjen në rritje të botës, ka një nevojë në rritje për përkthyes për të kapërcyer boshllëqet kulturore dhe gjuhësore. Shërbimet e përkthimit janë shumë të kërkuara dhe orari fleksibël e bën atë të përsosur për punë me kohë të pjesshme. Si përkthyes i pavarur, ju mund të ofroni shërbimet tuaja në bazë të projektit, duke ju lejuar të menaxhoni ngarkesën dhe orarin tuaj të punës.

Shkruaj një libër

Si student i diplomuar, ju mund ta ktheni lehtësisht ekspertizën dhe njohuritë tuaja në një nxitim anësor duke shkruar një libër. Kjo jo vetëm që është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë, por është gjithashtu një mënyrë e mahnitshme për të ndarë perspektivën tuaj unike me botën dhe për t'u bërë ekspert në fushën tuaj. Shkrimi i një libri mund të duket si një projekt dërrmues, por ka disa mënyra që mund ta bëni më të lehtë, nga përdorimi i një platforme online te organizimi i ideve dhe strukturës suaj.

Organizator profesional

Organizatorët profesionistë i ndihmojnë njerëzit të organizojnë shtëpitë, zyrat dhe hapësirat e tjera në mënyrë që të jenë më efikasë dhe produktivë. Kjo lloj pune kërkon aftësi të tilla si zgjidhja e problemeve, vëmendje ndaj detajeve, aftësi të forta organizative dhe komunikim i shkëlqyer. Si një organizator profesionist, ju mund të ofroni shërbimet tuaja në bazë të projektit, duke ju lejuar të menaxhoni ngarkesën dhe orarin tuaj të punës.

Affiliate Marketing

Marketingu i filialeve përfshin partneritetin me një markë ose kompani më të madhe dhe promovimin e produkteve ose shërbimeve të tyre në këmbim të një komisioni për çdo shitje që ju krijoni. Gjëja më e mirë në lidhje me marketingun e filialeve është se nuk ka asnjë kosto fillestare për të filluar, dhe ju mund të punoni në të sa herë që përshtatet në orarin tuaj. Plus, ju mund t'i bëni të gjitha nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

korrekturë bocash

Një ngutje e madhe anësore që mund të bëhet nga komoditeti i shtëpisë tuaj është korrigjimi i letrave për studentë ose profesionistë të tjerë. Meqenëse korrigjimi kërkon një sy të fortë për detaje dhe zotërim të shkëlqyer të gjuhës angleze, ai mund të jetë një burim i madh të ardhurash për studentët e diplomuar që tashmë janë të aftë në këto fusha.

3 Përfitimet e fillimit të një ngutjeje anësore

Nëse jeni një student i diplomuar që kërkon të fitojë para shtesë, fillimi i një ngutjeje anësore mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë atë. Jo vetëm që mund t'ju ofrojë disa të ardhura shtesë, por disa përfitime të tjera vijnë duke pasur një nxitim anësor. Këtu janë tre nga avantazhet më të mëdha të fillimit të një ngutjeje anësore:

1. Ndërtoni CV-në tuaj

Ngutjet anësore ofrojnë mundësinë e përsosur për të zhvilluar aftësi dhe për të ndërtuar CV-në tuaj. Puna në projekte jashtë shkollës mund t'ju japë një avantazh konkurrues kur aplikoni për punë ose praktika në të ardhmen.

2. Rritni besimin tuaj

Marrja e sfidave dhe përgjegjësive të reja mund të ndihmojë në rritjen e besimit tuaj dhe t'ju ofrojë një ndjenjë të arritjes. Kur përfundoni detyrat që lidhen me nxitimin tuaj, është një ndjenjë e mrekullueshme dhe mund t'ju ndihmojë të ndiheni të suksesshëm në fusha të tjera të jetës.

3. Orari fleksibël

Një nga avantazhet më të mëdha të të pasurit një nxitim anësor është se ju lejon të krijoni një orar fleksibël që përshtatet me klasat tuaja dhe angazhimet e tjera. Kjo do të thotë që ju ende mund të përqendroheni në studimet tuaja, duke fituar edhe disa para shtesë.

Duke marrë kohë për të ngritur dhe drejtuar një ngutje anësore, mund të fitoni aftësi dhe përvoja të vlefshme që do t'ju ndihmojnë në të ardhmen. Plus, do të keni gjithashtu mundësinë për të fituar disa para shtesë ndërsa studioni për gradën tuaj. Pra, nëse jeni duke kërkuar për një mënyrë për të shfrytëzuar sa më shumë kohën tuaj si student i diplomuar, merrni parasysh të merrni një ngutje anësore sot!

Si të filloni një nxitim anësor si student i diplomuar në 5 hapa? 

Fillimi i një ngutjeje anësore si student i diplomuar mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar të ardhura shtesë dhe për të fituar përvojë të vlefshme. Këtu janë pesë hapa për t'ju ndihmuar të filloni:

1. Identifikoni aftësitë dhe interesat tuaja

Filloni duke identifikuar aftësitë, pikat e forta dhe interesat tuaja. Mendoni se çfarë ju pëlqen të bëni dhe në çfarë jeni të mirë. Kjo do t'ju ndihmojë të zgjidhni një ngutje anësore që përputhet me aftësitë dhe pasionet tuaja.

2. Ide Hustle Side Potenciale Hulumtuese

Pasi të keni një ide për aftësitë dhe interesat tuaja, hulumtoni mundësitë e mundshme të nxitimit që mund t'i ndiqni si student i diplomuar. Kërkoni mundësi që mund të bëhen në një orar fleksibël dhe nuk do të ndërhyjnë në studimet tuaja. Disa ngutje të njohura anësore përfshijnë shkrimin e pavarur, dizajn grafik, mësimdhënie, zhvillim në internet, menaxhim të mediave sociale dhe shitjen e veprave artizanale të punuar me dorë.

3. Vlerësoni kërkesën dhe konkurrencën e tregut

Përpara se të zhyteni në një ngutje anësore, vlerësoni kërkesën e tregut dhe konkurrencën për fushën tuaj të zgjedhur. Kërkoni për zona ku ka nevojë dhe potencial për rritje. Merrni parasysh konkurrencën dhe mënyrën se si mund të dalloni veten për të tërhequr klientët ose klientët.

4. Vendosni ngutje tuaj anësore

Pasi të keni zgjedhur një ngutje anësore, konfiguroni infrastrukturën e nevojshme për të filluar. Kjo mund të përfshijë krijimin e një faqe interneti ose portofol për të shfaqur punën tuaj, krijimin e llogarive të mediave sociale për marketing dhe marrjen e çdo licence ose leje të nevojshme. Përcaktoni strukturën e çmimeve për shërbimet ose produktet tuaja dhe krijoni një sistem për faturimin dhe pranimin e pagesave.

5. Menaxhoni kohën tuaj në mënyrë efektive

Balancimi i ngutjes suaj anësore me angazhimet tuaja në shkollën e mesme mund të jetë sfidues. Është thelbësore të menaxhoni kohën tuaj në mënyrë efektive për t'u siguruar që mund t'i kushtoni vëmendje të mjaftueshme të dyjave. Krijoni një orar që përfshin kohën e dedikuar për nxitimin tuaj, kohën e studimit dhe kohën personale. Jepini përparësi detyrave dhe vendosni synime realiste për të qëndruar të organizuar dhe produktiv.

Mos harroni, fillimi i një ngutjeje anësore kërkon përkushtim, këmbëngulje dhe gatishmëri për të mësuar dhe përshtatur. Mund të duhet kohë për të vendosur veten dhe për të ndërtuar një bazë klientësh, ndaj jini të durueshëm dhe këmbëngulës.

Fito me nxitime anësore gjatë studimit

Ngutjet anësore mund të jenë një mënyrë e mirë për ju që të fitoni para ndërsa vazhdoni ende studimet tuaja. Qoftë mësimdhënie, punë e pavarur ose fillimi i biznesit tuaj, ka shumë opsione të disponueshme që nuk do të marrin shumë kohë. Me sasinë e duhur të përkushtimit dhe vendosmërisë, ju mund të jeni të suksesshëm në çdo ngutje anësore që ndërmerrni.

Nëse ngutja juaj anësore po gjeneron më shumë të ardhura sesa pritej, merrni parasysh krijimin e një LLC. Një LLC ofron kursime të kostos dhe avantazhe tatimore. dollarë mund t'ju ndihmojë në ngritjen e biznesit duke hapur një llogari bankare biznesi dhe duke trajtuar taksat. Na kontaktoni për të mësuar më shumë.

FAQs

Si i tregtojnë studentët e gradave ngutja e tyre anësore?

Studentët e diplomuar mund të përdorin platforma të mediave sociale, fjalë-për-gojore, blogje dhe ngjarje rrjetesh për të promovuar nxitimin e tyre anësor.

Sa kohë duhet t'i kushtojnë nxënësit e gradave ngutjes së tyre anësore?

Sasia e kohës së shpenzuar në një ngutje anësore duhet të bazohet në oraret dhe prioritetet individuale. Studentët e diplomuar duhet të sigurohen që nxitimi i tyre anësor të mos ndërhyjë në angazhimet e tyre akademike

Sa mund të fitojnë studentët e gradave përmes ngutjes së tyre anësore?

Potenciali i fitimit varet nga lloji i ngutjes anësore dhe angazhimi në kohë. Punët e pavarura mund të fitojnë diku nga disa qindra deri në disa mijëra dollarë për projekt.

A ka ndonjë rrezik ose anë negative për të pasur një nxitim anësor gjatë shkollës së mesme?

Nëse nuk menaxhohet në mënyrë efektive, një nxitim anësor mund të ndikojë në performancën akademike dhe të çojë në djegie. Është thelbësore të ruhet ekuilibri dhe t'i jepet përparësi angazhimeve akademike.

Si e menaxhojnë studentët e gradave kohën e tyre në mënyrë efektive me një nxitim anësor?

Studentët e diplomuar duhet të mbajnë një orar që balancon punën akademike dhe përgjegjësitë anësore. Prioriteti i detyrave dhe vendosja e kufijve janë çelësi për menaxhimin e suksesshëm të kohës.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.