Rritni të ardhurat tuaja: 31 nxitime anësore për zjarrfikësit

Të jesh zjarrfikës është një punë kërkuese dhe sfiduese, por jo gjithmonë siguron stabilitet financiar. Nëse po kërkoni të plotësoni të ardhurat tuaja, ka shumë ngutje anësore në dispozicion që tërheqin aftësitë dhe talentet unike të zjarrfikësve. Nga fillimi i një biznesi në internet deri te bërja teknik i urgjencës mjekësore (EMT), këto ngutje anësore mund t'ju ndihmojnë të fitoni para shtesë, ndërkohë që ju lejojnë t'i përgjigjeni urgjencave kur është e nevojshme.

Ngushtimet kryesore anësore për zjarrfikësit

Më poshtë janë disa opsione të mundshme të të ardhurave shtesë për zjarrfikësit që mund të ndiqen aktualisht.

Biznes Online

Duke filluar një biznes online mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për zjarrfikësit për të fituar para shtesë. Mund të krijoni dhe të shisni produkte ose shërbime që lidhen me sigurinë nga zjarri, të tilla si komplete sigurie në shtëpi, aparate zjarri dhe furnizime të tjera emergjente. Ju gjithashtu mund të ofroni klasa edukative mbi sigurinë nga zjarri ose të konsultoheni me bizneset se si t'i bëjnë objektet e tyre më të sigurta.

Teknik i Emergjencave Mjekësore

Një tjetër nxitim i madh anësor për zjarrfikësit është të bëheni një teknik mjekësor i urgjencës (EMT). Kjo punë kërkon që ju të keni një kuptim bazë të procedurave mjekësore dhe aftësinë për të reaguar shpejt në raste urgjente. Ju do të duhet të certifikoheni përpara se të filloni të punoni, por është një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para shtesë duke ndihmuar ende njerëzit në nevojë.

Kryetar publik

Nëse keni përvojë në industrinë e zjarrfikësve, mund ta përdorni atë njohuri për t'u bërë një folës publik. Ju mund të ofroni prezantime ose seminare mbi ndërgjegjësimin për sigurinë nga zjarri, të cilat mund të jenë të dobishme si për bizneset ashtu edhe për individët. Për të pasur një ndikim, ju gjithashtu mund të bashkëpunoni me shkollat ​​lokale dhe organizatat bamirëse për të ofruar leksione dhe demonstrime se si të qëndroni të sigurt gjatë zjarreve.

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë përmes të folurit në publik, do të merrni një Forma 1099 nga klienti juaj. Këshillohet që të krijoni një LLC për të zbritur kostot e pajisjeve dhe materialeve që lidhen me shërbimet që ofroni.

Tutor

Zjarrfikësit kanë njohuri të shumta kur bëhet fjalë për menaxhimin e sigurisë dhe emergjencave. Ju mund ta përdorni këtë njohuri për t'u bërë mësues për studentët e interesuar në këtë fushë ose ata që thjesht kërkojnë të kuptojnë më mirë temat e sigurisë nga zjarri. Si mësues, ju mund të ofroni një pasqyrë të vlefshme mbi bazat e shuarjes së zjarrit dhe rëndësinë e masave proaktive të sigurisë.

Inspektori i zjarrit

Shumë zjarrfikës vendosin të përdorin njohuritë dhe përvojën e tyre duke u bërë inspektorë të certifikuar zjarri. Kjo punë përfshin inspektimin e bizneseve dhe shtëpive për rreziqe të mundshme zjarri dhe sigurimin që ato plotësojnë kodet lokale të sigurisë. Ju gjithashtu mund të jepni rekomandime se si të përmirësoni standardet e sigurisë, të cilat mund të ndihmojnë në parandalimin e shfaqjes së zjarreve në të ardhmen. Jo vetëm që ky koncert anësor është financiarisht i dobishëm, por është një mënyrë e shkëlqyer për të ndihmuar në mbajtjen e komunitetit tuaj të sigurt.

Konsulent zjarrfikës

Shumë biznese dhe organizata mbështeten te zjarrfikësit për të ofruar këshilla dhe udhëzime të ekspertëve se si të mbrojnë objektet e tyre nga rreziqet nga zjarri. Si konsulent zjarrfikës, ju mund të ofroni perspektivën tuaj unike se cilat masa sigurie duhet të merren dhe t'i ndihmoni bizneset të zhvillojnë plane efektive emergjente. Ju gjithashtu mund të punoni me qeveritë lokale për të krijuar politika gjithëpërfshirëse të parandalimit të zjarrit për komunitetet e tyre.

Teknik zjarrfikës

Nëse keni një aftësi për mekanikë, mund t'i përdorni aftësitë tuaja për t'u bërë një teknik i zjarrfikësve. Kjo përfshin inspektimin, servisimin dhe riparimin e aparateve të zjarrit. Ju gjithashtu mund të ofroni trajnime se si të përdorni siç duhet aparatet e zjarrit, gjë që është e rëndësishme për parandalimin e shfaqjes së zjarreve në radhë të parë.

Instruktor i trajnimit të zjarrfikësve

Nëse keni përvojë në industrinë e zjarrfikësve, mund të përdorni njohuritë tuaja për t'u bërë një instruktor trajnimi për zjarrfikësit aspirues. Ju mund të mësoni teknika bazë dhe të avancuara se si të përgjigjeni gjatë emergjencave dhe të jepni këshilla për pajisjet dhe pajisjet më të mira për t'u përdorur. Kjo punë anësore ju lejon gjithashtu t'i ktheni mbrapsht komunitetit duke ndihmuar të tjerët të zhvillojnë aftësitë që u nevojiten për të shpëtuar jetë.

Edukator për sigurinë nga zjarri

Të bëhesh një edukator i sigurisë nga zjarri është një mënyrë tjetër e shkëlqyer për zjarrfikësit që të përdorin aftësitë dhe përvojën e tyre për të ndihmuar të tjerët. Ju mund të ofroni leksione dhe seminare se si të parandaloni zjarret që të ndodhin në shtëpi ose në vendet e punës. Ju gjithashtu mund të punoni me shkollat ​​ose organizatat lokale për të ofruar demonstrime se si të përgjigjeni më mirë gjatë një emergjence. Për më tepër, ju mund të kryeni stërvitje me zjarr në mënyrë që studentët dhe stafi të mësojnë se si të reagojnë shpejt dhe në mënyrë të sigurt.

Marrëdhëniet me Publikun Zjarrfikës

Si zjarrfikës, ju mund të përdorni ekspertizën tuaj për të ndihmuar në edukimin e publikut mbi rëndësinë e sigurisë dhe parandalimit nga zjarri. Ju mund të zhvilloni fushata për të rritur ndërgjegjësimin për rreziqet e mundshme nga zjarri dhe mënyrat për t'i parandaluar ato. Për më tepër, ju mund të punoni me mediat lokale për të krijuar histori që theksojnë ndikimin pozitiv që kanë zjarrfikësit në komunitetet e tyre.

Shitet produkte të sigurisë nga zjarri

Ju gjithashtu mund të përdorni njohuritë dhe ekspertizën tuaj për të ndihmuar të tjerët duke shitur produkte të sigurisë nga zjarri. Kjo mund të përfshijë shitjen e artikujve të tillë si aparatet e zjarrit, alarmet e tymit dhe detektorët e monoksidit të karbonit. Ju gjithashtu mund t'u ofroni klientëve këshilla se si t'i përdorin produktet në mënyrë që t'i mbajnë shtëpitë ose bizneset e tyre të sigurta nga rreziqet e mundshme nga zjarri.

autor

Ju mund të përdorni ekspertizën tuaj në sigurinë nga zjarri dhe parandalimin për të shkruar libra ose artikuj mbi këtë temë. Kjo do të ndihmojë në edukimin e publikut për tema të rëndësishme, të tilla si mënyra e përdorimit të duhur të një aparati zjarri, si të ruani në mënyrë të sigurt lëngjet e ndezshme dhe madje edhe histori nga përvoja juaj në industri. Për më tepër, mund të kontaktoni botuesit ose platformat në internet për të parë nëse ata do të ishin të interesuar të publikonin punën tuaj.

Instruktor për sigurinë e armëve të zjarrit

Me rritjen e numrit të incidenteve të lidhura me armët, është e rëndësishme që njerëzit të kuptojnë armët e zjarrit dhe si t'i përdorin ato siç duhet. Si zjarrfikës, ju mund të bëheni një instruktor i certifikuar i sigurisë së armëve të zjarrit dhe t'u mësoni individëve se si të trajtojnë dhe ruajnë në mënyrë të sigurt armët e tyre. Ju gjithashtu mund të ofroni kurse mbi teknikat bazë të vetëmbrojtjes që mund t'i ndihmojnë njerëzit të mbrojnë veten dhe të dashurit e tyre.

Shpikës

Nëse keni një aftësi për zgjidhjen e problemeve dhe një sy për inovacion, mund të përdorni ekspertizën tuaj në industrinë e zjarrfikësve për të zhvilluar produkte ose shërbime që zgjidhin problemet e zakonshme. Ju mund të projektoni dhe prodhoni sende të tilla si maska ​​​​të avancuara të frymëmarrjes ose materiale speciale të papërshkueshme nga zjarri. Për më tepër, ju mund të përdorni njohuritë tuaja për zjarret dhe teknikat e reagimit ndaj emergjencave për të krijuar softuer ose aplikacione që mund të ndihmojnë në parandalimin dhe reagimin.

Agjent Real Estate

Një nga avantazhet kryesore për t'u bërë një agjent imobiliar është orari fleksibël që do të kënaqeni. Meqenëse pjesa më e madhe e punës suaj mund të bëhet jashtë orarit të rregullt të punës, do të keni mjaft kohë për t'u përqëndruar në detyrat tuaja zjarrfikëse. Për më tepër, fakti që transaksionet e pasurive të paluajtshme përfshijnë shumë para do të thotë që ju do të fitoni mjaft nëse jeni të suksesshëm.

Shofer kamioni tërheqës

Të qenit shofer kamioni tërheqës është një punë anësore ideale për zjarrfikësit që kërkojnë të plotësojnë të ardhurat e tyre. Kjo punë kërkon që ju të jeni të kënaqur me vozitjen dhe punën me njerëz në situata potencialisht stresuese. Mund të jetë gjithashtu e rrezikshme, prandaj është e rëndësishme të qëndroni vigjilentë gjatë gjithë kohës kur jeni në punë. Drejtuesit e kamionëve tërheqës janë përgjegjës për t'u përgjigjur shpejt dhe me efikasitet kur thirren nga klientët.

piktor

Pikturimi mund të jetë një mënyrë shumë fitimprurëse për të fituar para shtesë mbi pagën e një zjarrfikësi. Kërkon shumë aftësi dhe njohuri, por me përvojë, zjarrfikësit mund të mësojnë se si të bëhen piktorë të aftë. Për më tepër, zjarrfikësit mund të jenë në gjendje të përdorin të njëjtat pajisje që përdorin në punë për të lyer ndërtesat. Kjo mund t'i ndihmojë ata të kursejnë para ndërsa fitojnë të ardhura shtesë.

Marangoz / Artizanat

Si zjarrfikës, ju ka të ngjarë të keni aftësitë për të qenë një marangoz ose artizanal i shkëlqyer. Ju mund të keni tashmë përvojë në ndërtim, pasi shumë departamente zjarrfikëse kërkojnë që zjarrfikësit të jenë në gjendje të kryejnë mirëmbajtjen dhe riparimet bazë në objektet dhe pajisjet e tyre. Ju gjithashtu ka të ngjarë të keni njohuri në protokollet e sigurisë për të punuar me mjete elektrike dhe pajisje të tjera potencialisht të rrezikshme. 

Të bëhesh marangoz/punëtor mund të jetë mjaft fitimprurës, pasi mund të paguani për punën dhe materialet (nëse vendosni t'i siguroni ato). Mund të çojë gjithashtu në më shumë projekte afatgjata ose marrëdhënie me klientët nëse jeni në gjendje të ofroni shërbime të jashtëzakonshme.

Trajner Personal

Si zjarrfikës, ju keni përvojën dhe njohuritë për t'u bërë një trajner personal. Me njohuritë tuaja mbi aftësinë fizike dhe teknikat e shuarjes së zjarrit, ju mund të ofroni seanca stërvitore unike për ata që kërkojnë të jenë në formë ose të çojnë rutinat e tyre të stërvitjes në nivelin tjetër. Ju mund të përdorni ekspertizën tuaj në të dyja fushat për të krijuar stërvitje të personalizuara që fokusohen në forcën, qëndrueshmërinë dhe fleksibilitetin. Plus, meqenëse zjarrfikësve u kërkohet të qëndrojnë fizikisht në formë, ju mund të përdorni rutinën tuaj si shembull për klientët tuaj.

landscaper

Peizazhi përfshin shumë punë të vështirë, por nëse jeni gati për të, shpërblimet mund të jenë të mëdha. Nga kositja e lëndinave deri te mbjellja e luleve dhe pemëve, ka shumë punë për të bërë. Ju gjithashtu mund të ofroni shërbime të tilla si instalimi i sistemit të ujitjes ose heqja e borës gjatë muajve të dimrit. Për më tepër, ju mund të krijoni një portofol të punës suaj për t'u treguar klientëve të mundshëm, gjë që mund t'ju ndihmojë të gjeni më shumë vende pune.

Shofer Uber/Lyft

Si zjarrfikës, ju tashmë zotëroni aftësitë dhe përvojën e nevojshme për t'u bërë një Uber ose shofer Lyft. Vozitja për njërën prej këtyre kompanive të ndarjes së udhëtimit mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të fituar para shtesë, ndërkohë që jeni ende në gjendje të bëni punën tuaj me kohë të plotë si zjarrfikës. Ka shumë përfitime që lidhen me t'u bërë shofer Uber ose Lyft. Një prej tyre është orari fleksibël, pasi mund të zgjidhni të vozitni sa herë të keni kohë të lirë. Pagesa është shpesh mjaft e mirë dhe mund të fitoni edhe bakshish nga pasagjerët.

Barist

Për t'u bërë banakier, nuk keni nevojë për ndonjë kualifikim apo certifikatë të veçantë; gjithçka që ju nevojitet është një sens i përbashkët dhe vullneti për të mësuar. Ju mund të filloni duke marrë një klasë ose dy bartending, i cili do të mbulojë tema të tilla si teknikat e bërjes së pijeve dhe praktikat e përgjegjshme të shërbimit. Më pas mund të praktikoni aftësitë tuaja në kohën tuaj të lirë dhe të fitoni përvojë duke punuar në një bar apo restorant lokal.

kamerier

Për zjarrfikësit që kërkojnë të fitojnë disa të ardhura shtesë, të bëhesh kamerier mund të jetë një ngutje e madhe anësore. Puna si kamarier u lejon zjarrfikësve të punojnë me orë fleksibël dhe të fitojnë para shtesë gjatë netëve dhe fundjavave. Për më tepër, zjarrfikësit mund të gjejnë punë kamerieri që janë afër stacionit ose shtëpisë së tyre, në mënyrë që të mos kenë nevojë të udhëtojnë shumë larg për koncertin e tyre anësor.

Walker qensh

Ecja me qen është një punë relativisht e lehtë që kërkon kosto minimale paraprake. Ju do të keni nevojë për furnizime bazë si zinxhirë, çanta jashtëqitëse dhe ëmbëlsira, si dhe pajisje sigurie si veshje reflektuese dhe një elektrik dore. Për më tepër, do t'ju duhet të jeni rehat duke bashkëvepruar me qentë e të gjitha madhësive dhe temperamenteve. Pasi ta keni marrë atë, kjo ngutje anësore mund të jetë mjaft e dobishme si financiarisht ashtu edhe emocionalisht.

Roje sigurie / gënjeshtar

Të qenit roje sigurie ose gënjeshtare nuk kërkon njohuri në zbatimin e ligjit, por kërkon disa arsimim bazë dhe çertifikime. Ju jeni shpesh të punësuar në klube nate, bare ose vende koncertesh për të siguruar që mysafirët të jenë të sigurt dhe ambientet të mbeten të lira nga çdo aktivitet i paligjshëm. Ju gjithashtu mund të jeni përgjegjës për të kontrolluar ID-të në derë dhe për t'u siguruar që vetëm klientët 21 vjeç e lart lejohen brenda.

Instruktor CPR

Instruktorëve të CPR zakonisht kërkohet të kenë certifikatë nga Kryqi i Kuq Amerikan ose organizata të ngjashme, si dhe një kartë CPR e vlefshme. Pasi të certifikohen, instruktorët CPR mund të ofrojnë klasa si privatisht ashtu edhe në mjedise publike, të tilla si spitale ose qendra komunitare. Të ardhurat e fituara nga këto klasa mund të jenë mjaft fitimprurëse, veçanërisht nëse jeni në gjendje të ndërtoni biznesin tuaj dhe të shtoni shërbime shtesë si ndihma e parë ose klasa për kujdesin e fëmijëve.

Mekanik veturash

Puna mekanike përfshin diagnostikimin, riparimin dhe mirëmbajtjen e makinave dhe mjeteve të tjera motorike. Mund të përfshijë gjithashtu kryerjen e shërbimeve të tilla si ndryshimi i vajit, riparimet e frenave dhe rrotullimet e gomave. Nëse keni aftësitë mekanike dhe certifikatat e duhura, kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për zjarrfikësit që të rrisin të ardhurat e tyre.

Shoferi i Dorëzimit

Për zjarrfikësit që kërkojnë një mënyrë për të fituar para shtesë, të bëhesh shofer transporti mund të jetë një nxitim ideal anësor. Ekzistojnë lloje të ndryshme të punëve të dërgesave në dispozicion - nga dërgesat e ushqimit deri te dërgesat e paketave dhe postës. Me rritjen e shërbimeve si Uber Eats, DoorDash dhe Instacart, nuk ka mungesë të mundësive për zjarrfikësit për të fituar para në këtë fushë.

Fotograf i pavarur

Zjarrfikësit që kërkojnë një ngutje anësore mund të dëshirojnë të marrin në konsideratë fotografimin e pavarur. Kjo punë ju lejon të jeni krijues dhe të kapni momente të veçanta në kohë, qoftë dasmë, diplomim apo bashkim familjar. Kërkon një sy për detaje, aftësi të mira për njerëzit dhe aftësi për të menduar në këmbë. Nuk ka asnjë rrugë të vetme drejt fotografisë së pavarur, por do t'ju duhet të zhvilloni aftësitë dhe portofolin e nevojshëm përpara se të filloni të fitoni para. 

Nëse fitoni të paktën 600 dollarë përmes fotografisë së pavarur, do të merrni një formular prej 1099 nga klienti juaj. Është e këshillueshme që themeloni një SH.PK për të zbritur koston e pajisjeve dhe materialeve të përdorura në ofrimin e shërbimeve tuaja.

Ndihmës

Paramedikët janë profesionistë të kujdesit shëndetësor që ofrojnë kujdes të avancuar mjekësor në mjediset paraspitalore. Ata u përgjigjen skenave emergjente si aksidentet me makinë, zjarret, arrestimet kardiake dhe më shumë. Të bëhesh ndihmës kërkon trajnim dhe certifikim shtesë, por mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të ndihmuar të tjerët duke fituar para shtesë.

Jepni me qira shtëpinë tuaj

Marrja me qira e shtëpisë tuaj mund të sigurojë një rrjedhë të qëndrueshme të ardhurash dhe gjithashtu mund të ofrojë një mundësi për të udhëtuar për një punë të dytë pa pasur nevojë të largoheni nga vendbanimi juaj aktual. Kur jepni me qira shtëpinë tuaj, ju keni mundësinë ta jepni me qira në një bazë afatshkurtër, si p.sh. përmes Airbnb, ose ta jepni me qira afatgjatë. 

Megjithatë, përpara se ta bëni këtë, sigurohuni që të kontrolloni ligjet dhe rregulloret tuaja lokale për t'u siguruar që jeni në përputhje. Për më tepër, sigurohuni që të konsultoheni me ofruesin e sigurimit të pronarëve të shtëpisë tuaj për t'u siguruar që jeni të mbuluar plotësisht në rast të ndonjë aksidenti ose dëmtimi.

3 Avantazhet e fillimit të një ngutjeje anësore si zjarrfikës

Ka përfitime të shumta për të punuar në punët anësore si zjarrfikës. Këtu janë tre nga arsyet më të zakonshme pse duhet të mendoni të filloni një:

1. Siguria e përmirësuar financiare: Një nxitim anësor mund t'i sigurojë një zjarrfikës një rrjedhë shtesë të ardhurash që mund të përdoret për të shlyer borxhin, për të bërë përmirësime në shtëpi ose për të kursyer për daljen në pension. Të kesh një burim shtesë të ardhurash mund të rrisë sigurinë financiare dhe të çojë në paqe mendore.

2. Rritja e kënaqësisë në punë: Zjarrfikësit mund të ndihen të lodhur nga puna për shkak të orëve të gjata ose stresit të reagimit ndaj urgjencave. Një punë anësore mund të sigurojë një prizë krijuese dhe t'u japë zjarrfikësve një shans për të ndjekur pasionet e tyre, duke çuar në rritjen e kënaqësisë në punë.

3. Fleksibiliteti: Zjarrfikësit shpesh kanë orare të paparashikueshme për shkak të punës me turne dhe natyrës së punës së tyre. Pasja e një koncerti anësor u jep atyre fleksibilitetin që u nevojitet për të qenë në gjendje të marrin pjesë në turnet e tyre, ndërkohë që vazhdojnë të ndjekin mundësi shtesë për të ardhura.

Si ta filloni nxitimin tuaj anësor si zjarrfikës në 5 hapa?

Nëse nuk jeni të sigurt se si të filloni me nxitimet tuaja anësore pa sakrifikuar punësimin tuaj me kohë të plotë, këtu është një udhëzues me 5 hapa që mund ta përdorni si referencë:

1. Identifikoni aftësitë tuaja: Hapi i parë në fillimin e ngutjes suaj anësore si zjarrfikës është të identifikoni aftësitë dhe talentet që tashmë keni që mund të përdoren për të gjeneruar të ardhura. Merrni parasysh fusha të tilla si dizajni i uebit ose grafik, shërbimet e artizanëve, ulja e kafshëve shtëpiake, kujdesi për lëndinën ose mësimi. Mendoni se në çfarë jeni të mirë dhe si mund të fitoni para.

2. Hulumtoni tregun: Pasi të keni identifikuar aftësitë tuaja, është koha për të bërë disa hulumtime të tregut. Shikoni se çfarë ofrojnë njerëzit e tjerë në industrinë tuaj dhe si i paguajnë shërbimet e tyre. Kjo do t'ju lejojë të merrni një ide se çfarë lloj tarifash mund të ngarkoni dhe si mund ta tregtoni veten në mënyrë efektive.

3. Rrjeti me të tjerët: Rrjetëzimi është një pjesë e rëndësishme e nisjes së një koncerti anësor si zjarrfikës. Kontaktoni zjarrfikësit e tjerë në zonën tuaj, si dhe kontaktet nga puna juaj. Mos kini frikë të kërkoni këshilla ose ndihmë për të filluar me nxitimin tuaj.

4. Krijoni biznesin tuaj: Pasi të keni identifikuar aftësitë tuaja dhe të keni bërë kërkimin tuaj, është koha për të filluar ngritjen e biznesit tuaj. Kjo mund të përfshijë marrjen e çdo licence ose leje të nevojshme, krijimin e një faqe interneti dhe vendosjen e opsioneve të pagesës për klientët.

5. Tregojeni veten: Pasi të keni vendosur gjithçka, është koha për të filluar marketingun e shërbimeve tuaja. Përdorni metodat online dhe offline për të marrë fjalën për atë që po ofroni. Merrni parasysh përdorimin e mediave sociale, fletushkave dhe fjalëve të gojës për të arritur klientët e mundshëm.

Me këto pesë hapa, mund të filloni të punoni si zjarrfikës dhe të fitoni para shtesë.

Rritni të ardhurat tuaja me grupe anësore miqësore me zjarrfikësit

Në përgjithësi, ka shumë pengesa të ndryshme anësore që zjarrfikësit mund të ndjekin për të plotësuar të ardhurat e tyre. Nëse jeni duke kërkuar për diçka që përfshin punë fizike, si për shembull të bëni punë të çuditshme ose të ofroni shërbime për lëvizje, ose diçka më intelektuale dhe kreative, si shkrimi i një blogu ose shitja e veprave artistike, ka shumë opsione. Ngutjet anësore ofrojnë gjithashtu një mënyrë të shkëlqyer për të zhvilluar dhe përmirësuar aftësitë tuaja që mund të përdoren për të avancuar karrierën tuaj, si dhe për të rritur sigurinë financiare dhe kënaqësinë në punë. 

Menaxhimi i karrierës tuaj me kohë të plotë dhe vështirësive anësore do të jetë më i vështirë nga sa e parashikoni. Ju do të keni nevojë për një partner të tillë dollarë, për t'ju ndihmuar në krijimin e biznesit tuaj, veçanërisht strukturën tuaj të biznesit si një LLC. Një LLC ju ofron avantazhet e përgjegjësisë së kufizuar dhe mbrojtjes tatimore. Nëpërmjet tonë sistemi i kontabilitetit, ne gjithashtu mund t'ju ndihmojmë në menaxhimin e të ardhurave dhe shpenzimeve tuaja dhe t'ju ndihmojmë gjatë gjithë sezonit tatimor. Na kontaktoni tani!

FAQs

Sa kohë më duhet për t'iu përkushtuar një ngutjeje anësore?

Varet nga orari juaj dhe lloji i ngutjes anësore që zgjidhni. Disa mund të kërkojnë vetëm disa orë në javë, ndërsa të tjerët mund të kërkojnë një angazhim më të rëndësishëm kohor.

A është e vështirë të balancosh një ngutje anësore me një punë zjarrfikëse me kohë të plotë?

Mund të jetë sfiduese, por është padyshim e realizueshme. Gjëja kryesore është të jeni të organizuar, të menaxhoni kohën tuaj me mençuri dhe të siguroheni që nxitimi juaj anësor të mos ndërhyjë në detyrat tuaja të zjarrfikësve.

A mund të filloj vetë një nxitim anësor apo duhet të bashkohem me një kompani?

Të dyja opsionet janë të disponueshme. Ju mund të zgjidhni të filloni biznesin tuaj ose të punoni për një kompani që ofron mundësi të pavarura ose me kohë të pjesshme.

A do të ndikojë ngutja ime anësore në përfitimet ose pensionin tim si zjarrfikës?

Kjo varet nga rregullat dhe rregulloret e departamentit tuaj. Sigurohuni që të kontrolloni me HR tuaj përpara se të filloni një ngutje anësore.

Cilat janë disa këshilla për të zgjedhur një ngutje anësore fitimprurëse?

Zgjidhni diçka për të cilën jeni të interesuar dhe të mirë. Hulumtoni tregun dhe konkurrencën tuaj, jini strategjik me çmimet dhe marketingun tuaj dhe mos kini frikë të provoni gjëra të reja dhe të rregulloni strategjinë tuaj sipas nevojës.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.