Nga mjekësia te paratë: 19 nxitime anësore për mjekët

Si mjek, koha dhe energjia juaj mund të jenë të kufizuara, por nevoja për të ardhura shtesë nuk largohet kurrë. Për të kapërcyer hendekun midis asaj që bëni tani dhe asaj që dëshironi të bëni, merrni parasysh përdorimin e ekspertizës tuaj unike me një nxitim anësor. Ka shumë lloje të ndryshme të nxitimeve anësore që mjekët mund të ndjekin. Nga konsultimi te mësimdhënia, shkrimi i pavarur deri te fillimi i një biznesi online, mundësitë janë pothuajse të pafundme.

Pse një mjek duhet të fillojë një nxitim anësor?

Fillimi i një ngutjeje anësore si mjek mund të ofrojë përfitime dhe mundësi unike. Këtu janë tre arsye pse duhet të merrni parasysh të filloni një koncert anësor përveç karrierës suaj mjekësore:

1. Diversifikoni të ardhurat tuaja

Ndërsa të qenit mjek është një profesion përmbushës dhe i respektuar, një nxitim anësor mund të sigurojë një rrjedhë shtesë të të ardhurave dhe të ndihmojë në diversifikimin e portofolit tuaj financiar. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme gjatë periudhave të pasigurisë ekonomike ose kur përballeni me shpenzime të papritura. Një punë anësore ju lejon të përdorni ekspertizën dhe aftësitë tuaja mjekësore për të gjeneruar të ardhura shtesë, duke ju siguruar siguri dhe fleksibilitet më të madh financiar.

2. Ndjek interesat sipërmarrëse

Fillimi i një koncerti anësor ju lejon të eksploroni dhe të ndiqni interesat tuaja sipërmarrëse përtej praktikës mjekësore. Qoftë lançimi i një startup-i të lidhur me shëndetin, ofrimi i shërbimeve të specializuara të këshillimit ose krijimi i një platforme shëndetësore dixhitale, një nxitim anësor ju jep lirinë për të inovuar dhe për të bërë një ndikim në fusha që përputhen me pasionet dhe ekspertizën tuaj. Mund të jetë një prizë krijuese ku mund t'i vini në jetë perspektivat dhe idetë tuaja unike.

3. Zgjeroni rrjetin dhe mundësitë tuaja profesionale: 

Angazhimi në një koncert nga ana e mjekut mund t'ju ndihmojë të zgjeroni rrjetin tuaj profesional përtej fushës mjekësore. Si mjek, do të keni mundësinë të lidheni me profesionistë në industri të ndryshme, të bashkëpunoni me sipërmarrës dhe të krijoni marrëdhënie me individë që mund të kenë perspektiva dhe ekspertizë të ndryshme. Ky rrjet i zgjeruar mund të çojë në mundësi të reja karriere, bashkëpunime dhe partneritete që mund të përmirësojnë rritjen tuaj profesionale dhe të hapin dyert për sipërmarrje emocionuese.

Megjithatë, është e rëndësishme të merrni parasysh sfidat e mundshme dhe të menaxhoni kohën tuaj në mënyrë efektive. Si mjek, përgjegjësia juaj kryesore është ndaj pacientëve dhe praktikës mjekësore. Përpara se të filloni një punë anësore, sigurohuni që ajo të mos rrezikojë cilësinë e kujdesit që ofroni ose të çojë në djegie. Planifikimi i duhur, menaxhimi i kohës dhe delegimi i përgjegjësive kur është e nevojshme mund t'ju ndihmojnë të arrini një ekuilibër midis karrierës suaj mjekësore dhe ngutjes suaj anësore.

19 Ngutjet më të mira anësore për mjekët

Eksplorimi i mundësive për rritje profesionale dhe financiare si mjek mund të jetë shumë emocionues. Këtu janë 19 nxitime anësore që mund të merrni parasysh:

Consulting

Konsultimi është një mënyrë e shkëlqyer që mjekët të përdorin ekspertizën e tyre dhe të bëjnë disa të ardhura shtesë. Me konsultimin, ju mund të shfrytëzoni përvojën dhe njohuritë tuaja për të ofruar këshilla dhe udhëzime për individët ose organizatat që kanë nevojë për të. Mund të gjeni mundësi këshillimi me kompanitë e kujdesit shëndetësor, startup-et mjekësore apo edhe organizatat profesionale.

Mësimdhënia

Mësimdhënia është një mënyrë tjetër e shkëlqyer për mjekët që të përdorin ekspertizën e tyre. Qoftë në internet apo personalisht, mësimdhënia mund të ofrojë njohuri dhe njohuri të vlefshme për ata që kanë nevojë. Ju mund të mësoni klasa për tema që lidhen me mjekësinë si anatomia, fiziologjia, patologjia, farmakologjia ose etika mjekësore. Ju gjithashtu mund të mentoroni studentët e mjekësisë ose profesionistë të tjerë të kujdesit shëndetësor.

Shkrim mjekësor

Shkrimi mjekësor është një mënyrë e shkëlqyeshme që mjekët të fitojnë para shtesë dhe të përdorin njohuritë e tyre mjekësore. Me shkrimin mjekësor, ju mund të shkruani artikuj, postime në blog, raporte apo edhe libra mbi tema që lidhen me mjekësinë. Ju gjithashtu mund të gjeni punë të pavarur me kompani farmaceutike ose prodhues të pajisjeve mjekësore që kanë nevojë për dikë që të rishikojë materialin ose produktet e tyre. Ju madje mund të ofroni shërbimet tuaja si një redaktues për revista mjekësore ose tekste shkollore.

Kurse Online

Krijimi dhe shitja e kurseve në internet është një mënyrë e shkëlqyer për mjekët për të fituar të ardhura shtesë. Ju mund të përdorni ekspertizën tuaj për të krijuar kurse mbi tema që variojnë nga etika mjekësore te anatomia, patologjia, farmakologjia dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të ofroni kurse të krijuara posaçërisht për studentë të mjekësisë ose profesionistë të tjerë të kujdesit shëndetësor. Me një kurs online, ju mund të arrini një audiencë më të madhe dhe të fitoni më shumë para.

Shitjet e pajisjeve mjekësore

Për mjekët që kërkojnë të bëjnë disa të ardhura shtesë, shitja e pajisjeve mjekësore mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm. Ju mund të bëheni një përfaqësues i pavarur i shitjeve ose të punoni për një kompani që është e specializuar në produktet mjekësore. Kjo lloj pune kërkon që ju të keni njohuri për linjën e produkteve, si dhe aftësi të mira komunikimi dhe rrjetëzimi. Me shitjet e pajisjeve mjekësore, ju mund të përdorni ekspertizën tuaj për të ndihmuar në krijimin e zgjidhjeve për problemet mjekësore dhe për të fituar disa para shtesë.

Praktika private

Krijimi i një ordinance private është një mënyrë e shkëlqyeshme për mjekët për të fituar para shtesë. Duke hapur zyrën tuaj mjekësore, ju mund të ofroni shërbime të personalizuara si mjekësia familjare, kujdesi parandalues, procedurat kirurgjikale ose trajtime të tjera të specializuara. Për më tepër, ju mund të ofroni shërbime të telemjekësisë për të arritur pacientë që mund të mos kenë akses në kujdesin shëndetësor tradicional.

Filloni një Podcast

Fillimi i një podcast është një mënyrë tjetër e shkëlqyer për mjekët për të fituar para shtesë. Ju mund të përdorni ekspertizën tuaj për të krijuar episode mbi tema të tilla si lajmet mjekësore, diskutimet rreth kërkimeve të fundit ose praktikat më të mira për ofrimin e kujdesit shëndetësor. Ju gjithashtu mund të ofroni përmbajtje edukative, këshilla për fillimin e një karriere në mjekësi ose intervista me profesionistë kryesorë në këtë fushë. Duke krijuar një podcast, ju mund të arrini një audiencë më të madhe dhe të fitoni para nga sponsorizimet ose reklamat.

Kërkimeve mjekësore

Kryerja e kërkimeve mjekësore është një mënyrë e shkëlqyeshme për mjekët që të qëndrojnë të informuar me zhvillimet më të fundit në kujdesin shëndetësor duke plotësuar gjithashtu të ardhurat e tyre. Duke marrë pjesë në provat klinike dhe studime kërkimore, ju mund të jeni në avantazhin e përparimeve në këtë fushë, ndërsa fitoni para në anën tjetër. Shumë organizata të kujdesit shëndetësor ofrojnë grante ose bursa për të financuar projekte specifike kërkimore, duke ju dhënë mundësinë për të fituar para duke ndihmuar në avancimin e njohurive mjekësore.

Rrjeti i Ngjarjeve

Organizimi ose ndjekja e ngjarjeve në rrjet është një mënyrë e shkëlqyer për mjekët për të fituar para shtesë. Duke pritur ngjarje të tilla si seminare, konferenca ose seminare, ju mund të lidheni me profesionistë të tjerë mjekësorë dhe të mësoni për tendencat e reja në këtë fushë. Ju gjithashtu mund të merrni pjesë në shfaqje ose konventa tregtare të industrisë mjekësore për të fituar njohuri të vlefshme duke fituar para nga sponsorizimet ose tarifat e ekspozuesve.

Konsultime online

Ofrimi i konsultimeve në internet është një mënyrë e shkëlqyeshme për mjekët që të fitojnë para shtesë, duke ndihmuar edhe të tjerët. Duke ofruar këshilla mjekësore përmes Skype, Zoom ose një platformë tjetër videokonferencash, ju mund t'u ofroni ekspertizën tuaj atyre që mund të mos kenë akses në shërbimet tradicionale të kujdesit shëndetësor. Ju gjithashtu mund të ofroni këshilla të përshtatura për individët që kanë nevojë për informacion ose ndihmë specifike mjekësore. 

Bashkëpunimet kërkimore

Bashkëpunimi me profesionistë të tjerë mjekësorë në projektet kërkimore është një mënyrë tjetër e shkëlqyer për mjekët për të fituar para shtesë. Ju mund të gjeni mundësi për të punuar me universitete ose organizata të kujdesit shëndetësor në një sërë temash, të tilla si epidemiologjia, shëndeti publik ose inovacioni mjekësor. Duke marrë pjesë në bashkëpunime kërkimore, ju mund të fitoni para duke ndihmuar në avancimin e fushës së mjekësisë.

mentorim

Profesionistët mjekësorë gjithashtu mund të fitojnë para nga ana tjetër duke ofruar mentorim ose këshilla për studentët ose të trajnuarit në këtë fushë. Duke ndarë njohuritë dhe përvojën tuaj, ju mund t'i ndihmoni të tjerët të mësojnë litarët e mjekësisë, duke bërë gjithashtu disa të ardhura shtesë. Ju gjithashtu mund të ofroni shërbime tutoriale për studentët e mjekësisë që kanë nevojë për ndihmë për t'u përgatitur për teste ose provime. Me mentorimin, ju mund të fitoni para duke ndihmuar brezin e ardhshëm të profesionistëve mjekësorë të ketë sukses.

Krijo një Blog

Shkrimi i një blog është një mënyrë e shkëlqyer që mjekët të shprehin mendimet e tyre dhe të ndajnë njohuritë e tyre për kujdesin shëndetësor. Duke krijuar një platformë ku mund të diskutoni zhvillimet aktuale në këtë fushë, mund të arrini një audiencë më të gjerë dhe të fitoni para përmes reklamave ose sponsorizimeve. Ju gjithashtu mund të shkruani për tema që janë me interes për profesionistët mjekësorë si kërkimi i ri, teknologjia mjekësore ose politika e kujdesit shëndetësor. 

Ofroni shërbime të pavarura

Shërbimet e pavarura janë një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për mjekët për të fituar para. Me rritjen e telemjekësisë, ju mund të ofroni shërbimet tuaja mjekësore nga kudo në botë, në varësi të vendit ku jeni të licencuar për të ushtruar. Duke u lidhur me organizatat e kujdesit shëndetësor dhe profesionistë të tjerë mjekësorë, mund të gjeni mundësi të pavarura që i përshtaten ekspertizës suaj. 

Si një profesionist i pavarur, nëse fitoni të paktën 600 dollarë, prisni të merrni një Forma 1099 nga kompania të cilës i ofroni shërbime. Për të reduktuar shpenzimet, merrni parasysh ngritjen dhe krijimin e një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar (SHPK). Bisedoni me një profesionist për t'ju udhëhequr në hapat e ardhshëm. 

Shkruani dhe publikoni një libër

Shkrimi dhe botimi i një libri është një mënyrë tjetër e shkëlqyeshme për mjekët për të fituar para. Duke krijuar një udhëzues gjithëpërfshirës për temat mjekësore, ju mund të ofroni informacion të vlefshëm që mund të arrijë një audiencë edhe më të gjerë. Ju gjithashtu mund të shkruani libra për përvojën tuaj në këtë fushë, duke ndarë histori ose këshilla që mund t'i ndihmojnë të tjerët të mësojnë më shumë rreth mjekësisë. 

Krijo një aplikacion

Zhvillimi i një aplikacioni celular ose i bazuar në ueb është një mënyrë tjetër e shkëlqyer për profesionistët mjekësorë për të fituar para. Me ndihmën e një zhvilluesi me përvojë, mund të krijoni një aplikacion që i ndihmon përdoruesit të mësojnë rreth temave të kujdesit shëndetësor ose ofron këshilla mjekësore. Ju gjithashtu mund të krijoni një aplikacion që i ndihmon pacientët të rezervojnë takime me profesionistë mjekësorë, të gjejnë klinika ose farmaci aty pranë ose të menaxhojnë të dhënat e tyre shëndetësore. 

Bëhuni Kryetar

Të bëhesh folës është një mënyrë e shkëlqyer që mjekët të ndajnë njohuritë dhe ekspertizën e tyre me audiencë më të madhe. Ju mund të flisni në konferenca ose seminare mjekësore, duke dhënë leksione mbi tema të tilla si politika e kujdesit shëndetësor, etika mjekësore ose trajtime të reja. Ju gjithashtu mund të jepni biseda me shkollën ose grupet e komunitetit për rëndësinë e kujdesit parandalues ​​dhe të qëndruarit të shëndetshëm. Me angazhimet e të folurit, ju mund të fitoni para duke edukuar të tjerët për mjekësinë.

Filloni një kanal në Youtube

Fillimi i një kanali në Youtube është një mënyrë tjetër e shkëlqyer për mjekët për të fituar para. Ju mund ta përdorni kanalin tuaj si një platformë edukative, duke krijuar video që shpjegojnë tema mjekësore në një mënyrë të lehtë për t'u kuptuar. Ju gjithashtu mund të krijoni video javore për përvojën tuaj si mjek, duke u dhënë shikuesve një vështrim të brendshëm në jetën e një profesionisti të kujdesit shëndetësor. Me një kanal në Youtube, ju mund të fitoni para përmes reklamave dhe sponsorizimeve duke ofruar informacion të vlefshëm për shikuesit tuaj.

Biznes Online

Fillimi i një biznesi në internet është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë. Me një biznes online, ju mund të shfrytëzoni ekspertizën tuaj për të krijuar dhe shitur produkte ose shërbime që lidhen me mjekësinë. Ju gjithashtu mund të përdorni njohuritë tuaja për të krijuar një faqe interneti ose blog informues ku mund të ofroni këshilla dhe këshilla për të tjerët në fushën mjekësore.

Si të filloni nxitimin tuaj anësor si mjek në 5 hapa?

Fillimi i një koncerti anësor si mjek kërkon planifikim dhe konsideratë të kujdesshme. Këtu janë pesë hapa për t'ju ndihmuar të filloni:

1. Identifikoni idenë tuaj të ngutjes anësore

Përcaktoni zonën ose hapësirën specifike që përputhet me aftësitë, interesat dhe ekspertizën tuaj si mjek. Konsideroni se si mund të përdorni njohuritë dhe përvojën tuaj mjekësore në një mënyrë unike. Kjo mund të përfshijë ofrimin e shërbimeve të këshillimit mjekësor, krijimin e përmbajtjeve të lidhura me shëndetin, zhvillimin e një aplikacioni shëndetësor dixhital ose ofrimin e trajnimeve të specializuara mjekësore, ndër mundësi të tjera. Zgjidhni një ide që ju emocionon dhe ka potencial për të gjeneruar të ardhura.

2. Kryerja e hulumtimit të tregut

Pasi të keni një ide koncerte nga ana e mjekut, kryeni një hulumtim të plotë të tregut për të kuptuar kërkesën, konkurrencën dhe audiencën e synuar të mundshëm. Identifikoni nevojat dhe sfidat e tregut tuaj të synuar dhe vlerësoni se si ngutja juaj anësore mund t'i adresojë ato nevoja në mënyrë efektive. Ky hulumtim do të ndihmojë në rafinimin e ofertës suaj dhe zhvillimin e një propozimi unik të vlerës.

3. Krijoni një plan biznesi

Zhvilloni një plan biznesi për të udhëhequr punën tuaj anësore. Përcaktoni qëllimet tuaja, tregun e synuar, strategjitë e marketingut, strukturën e çmimeve dhe parashikimet financiare. Një plan biznesi i mirëmenduar do t'ju ofrojë një udhërrëfyes dhe do t'ju ndihmojë të qëndroni të organizuar ndërsa krijoni dhe rritni nxitimin tuaj. Do të jetë gjithashtu thelbësore nëse keni nevojë të siguroni ndonjë financim ose investim për sipërmarrjen tuaj.

4. Ndërtoni markën tuaj dhe prezencën në internet

Krijoni një prani të fortë në internet për të promovuar koncertin tuaj anësor. Krijoni një faqe interneti profesionale ose një faqe fillestare që tregon ekspertizën, shërbimet dhe informacionin tuaj të kontaktit. Zhvilloni përmbajtje tërheqëse përmes postimeve në blog, videove ose podkasteve për të vendosur veten si një autoritet në vendin tuaj. Përdorni platformat e mediave sociale për t'u lidhur me audiencën tuaj të synuar, për të ndarë informacione të vlefshme dhe për të ndërtuar markën tuaj. Rrjetëzimi me profesionistë të tjerë në industrinë tuaj mund të jetë gjithashtu i dobishëm për referime dhe mundësi bashkëpunimi.

5. Menaxhoni kohën tuaj në mënyrë efektive

Balancimi i karrierës suaj mjekësore me një nxitim anësor kërkon menaxhim efektiv të kohës. Vlerësoni angazhimet tuaja ekzistuese dhe krijoni një orar që ju lejon t'i kushtoni kohë të mjaftueshme si punës tuaj kryesore, ashtu edhe koncertit tuaj. Vendosni qëllime realiste dhe jepni përparësi detyrave tuaja për të maksimizuar produktivitetin. Delegoni përgjegjësi kur është e nevojshme dhe merrni parasysh kontraktimin e detyrave të caktuara për të liruar kohën tuaj.

Mos harroni të vlerësoni dhe përshtatni vazhdimisht nxitimin tuaj anësor sipas nevojës. Kërkoni reagime nga klientët ose klientët tuaj, monitoroni performancën tuaj financiare dhe bëni rregullime në përputhje me rrethanat. Me planifikimin e duhur dhe një qasje strategjike, puna juaj anësore si mjek mund të lulëzojë dhe t'ju ofrojë të ardhura shtesë, rritje profesionale dhe përmbushje jashtë praktikës suaj mjekësore.

Ndiqni ngutje tuaj anësore me doola

Pavarësisht nga lloji i ngutjes anësore që zgjidhni, është e rëndësishme të mbani mend se do t'ju duhet të kushtoni kohë dhe përpjekje për ta bërë atë të suksesshëm. Me pak punë të palodhur, përkushtim dhe pak mendim krijues, mund ta bëni koncertin tuaj të suksesshëm.

Nëse keni nevojë për ndihmë në krijimin e një entiteti biznesi si p.sh LLC, krijimi i një llogarie bankare biznesi dhe zbatimi i një sistemi kontabiliteti gjatë kryerjes së biznesit, doola është një partner i besueshëm për t'u marrë parasysh. doola ka përvojë të gjerë për të ndihmuar sipërmarrësit aspirues si ju të arrijnë qëllimet e tyre të biznesit.

FAQs

A mund të ruajnë mjekët standardet etike ndërsa ndjekin një ngutje anësore?

Mjekët shpesh duhet të mashtrojnë një punë me kohë të plotë, përgjegjësitë familjare dhe hobi personale. Si e tillë, mund të jetë joshëse për ju që t'i plotësoni të ardhurat e tyre me një nxitim anësor. Megjithatë, ju duhet të ruani standardet etike gjatë ndjekjes së çdo lloj biznesi ose përpjekjeje financiare shtesë. 

Sa kohë duhet t'i kushtojnë mjekët ngutjes së tyre anësore?

Kur vjen puna për të përcaktuar se sa kohë duhet t'i kushtoni nxitimeve tuaja anësore, nuk ka asnjë përgjigje të vetme të saktë. Në fund të fundit, sasia e kohës së shpenzuar në një koncert anësor duhet të përcaktohet nga qëllimet dhe objektivat tuaja personale.

A mund të bëjnë mjekët të ardhura të konsiderueshme përmes një ngutjeje anësore?

Po, ju mund të bëni të ardhura të konsiderueshme përmes një koncerti anësor. Me ndihmën e teknologjisë dhe internetit, tani ka më shumë mundësi se kurrë që mjekët të gjenerojnë të ardhura shtesë nga burime të ndryshme. 

A ka ndonjë implikim tatimor për mjekët që kanë një ngutje anësore?

Implikimet tatimore për mjekët që kanë një koncert anësor do të ndryshojnë në varësi të llojit të ngutjes anësore dhe vendit të caktuar. Në përgjithësi, të ardhurat e fituara nga një nxitim anësor janë të tatueshme dhe duhet të raportohen në deklaratën tatimore të një individi. Për më tepër, shpenzimet që lidhen me punën anësore mund të jenë të zbritshme në disa raste.

Cilat janë disa sfida të zakonshme me të cilat përballen mjekët kur fillojnë një ngutje anësore?

Mjekët përballen me disa sfida të zakonshme kur marrin përsipër një ngutje anësore, duke filluar nga mungesa e kohës deri te rreziqet e mundshme që lidhen me një sipërmarrje të re.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.