Ngutjet anësore mund të ofrojnë një mundësi të shkëlqyeshme për çiftet që të fitojnë disa të ardhura shtesë ndërsa punojnë së bashku. Nëse jeni duke kërkuar të kurseni për një rast të veçantë ose thjesht dëshironi të rrisni fluksin e parave tuaja, ne do të shikojmë 30 nga nxitimet më të mira anësore për çifte.

Pse duhet të filloni një koncert anësor me tjetrin të rëndësishëm?

Fillimi i një koncerti anësor me të dashurin tuaj është një mënyrë e shkëlqyer për të forcuar marrëdhënien tuaj dhe për të rritur potencialin tuaj të të ardhurave. Bashkëpunimi në një projekt është një mënyrë e shkëlqyer për t'u lidhur dhe komunikuar me njëri-tjetrin.

Kjo ju lejon të ndani mendimet, njohuritë dhe idetë tuaja, të cilat mund të jenë të dobishme në krijimin e një modeli biznesi të plotë. Për më tepër, mund t'ju ndihmojë të zbuloni tipare të reja të partnerit tuaj, të cilat përndryshe nuk do të ishin të mundura.

Fillimi i një ngutjeje anësore ju jep gjithashtu mundësinë për të eksploruar krijimtarinë tuaj dhe për të punuar në diçka për të cilën jeni të apasionuar. Ju mund të përdorni aftësitë dhe interesat tuaja për të krijuar një biznes jo vetëm fitimprurës, por edhe të këndshëm.

Bashkëpunimi me personin tuaj të rëndësishëm do të thotë gjithashtu që ju të ndani përgjegjësinë dhe ngarkesën e punës së biznesit. Kjo mund të lehtësojë stresin e menaxhimit të një biznesi vetëm dhe të ndihmojë në balancimin e ngarkesës së punës. 

Fillimi i një koncerti anësor me të tjerët tuaj të rëndësishëm mund të sjellë gjithashtu përfitime financiare. Mund të bëhet potencialisht një burim i dytë i të ardhurave, i cili mund të ndihmojë në arritjen e qëllimeve tuaja financiare më shpejt. Një koncert anësor mund të jetë gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të eksperimentuar me ide të reja biznesi pa lënë punën tuaj me kohë të plotë.

Kjo ju siguron një rrjet sigurie ndërsa ju lejon të ndiqni ëndrrat tuaja sipërmarrëse.

30 ngutje anësore për çifte

Ka shumë ide ngutje anësore të përshtatura posaçërisht për çiftet që mund t'i ndihmojnë ata të rrisin potencialin e tyre të të ardhurave së bashku. Këtu janë 30 nxitime anësore që çiftet duhet të marrin në konsideratë:

Investimi i pasurive të paluajtshme

Investimi i pasurive të paluajtshme mund të jetë një nxitim i përsosur anësor për çiftet, duke kombinuar burimet tuaja financiare dhe aftësitë plotësuese.

Ndërsa një partner mund të merret me hulumtimin dhe analizën e pronës, tjetri mund të menaxhojë marrëdhëniet me qiramarrësit ose të mbikëqyrë rinovimet. Duke bashkuar ekspertizën tuaj, ju mund të ndërtoni një portofol fitimprurës të pasurive të paluajtshme dhe të gjeneroni të ardhura pasive.

Podcast

Drejtimi i një podkasti së bashku i lejon çiftet të shfrytëzojnë interesat, njohuritë dhe aftësitë e tyre të përbashkëta të komunikimit. Nga idetë e stuhisë së ideve deri te kryerja e intervistave, secili partner mund të kontribuojë me perspektivën e tij unike, duke nxitur diskutime tërheqëse.

Me përkushtim dhe krijimin e vazhdueshëm të përmbajtjes, ju mund të rritni një audiencë dhe potencialisht të fitoni para nga podcast-i juaj përmes sponsorizimeve ose shitjeve të mallrave.

Agjencia e marketingut dixhital

Çiftet e pajisura me aftësi marketingu mund të krijojnë një agjenci marketingu dixhital. Duke kombinuar aftësitë në strategji, krijimin e përmbajtjes dhe menaxhimin e klientit, ju mund të ofroni shërbime gjithëpërfshirëse marketingu për bizneset.

Si ekip, ju mund të trajtoni klientë të shumtë, të ndani detyrat në mënyrë efikase dhe të jepni rezultate të jashtëzakonshme, duke përfituar nga një udhëtim i përbashkët sipërmarrës.

Shitet produkte të printuara sipas kërkesës

Platformat Print-on-Demand (POD) u ofrojnë çifteve mundësinë për të dizajnuar dhe shitur mallra me porosi pa telashet e menaxhimit të inventarit.

Duke shfrytëzuar talentet tuaja artistike, një partner mund të krijojë dizajne unike ndërsa tjetri merret me marketingun, shërbimin ndaj klientit dhe përmbushjen e porosive. Kjo ngutje anësore ofron një pengesë të ulët për hyrjen dhe potencialin për fitime të shkallëzueshme.

Dyqani Etsy

Një dyqan Etsy është një platformë e shkëlqyer për çiftet me aftësi artizanale ose me pasion për mallrat e cilësisë së mirë. Secili partner mund të kontribuojë në aftësitë e tij artistike, të kurojë listat e produkteve dhe të trajtojë kërkesat e klientëve.

Bashkëpunimi për krijimin e produktit dhe përdorimi i rrjeteve të kombinuara mund të çojë në rritjen e ekspozimit dhe shitjeve brenda komunitetit Etsy.

Rinovim mobiljesh

Nëse keni një aftësi për të restauruar dhe rinovuar mobiljet, kjo ngutje anësore ofron mundësi të shumta për çiftet. Një partner mund të fokusohet në gjetjen dhe blerjen e pjesëve të mobiljeve, ndërsa tjetri mund të merret me riparime, rifinitje dhe marketing.

Duke i dhënë jetë të re mobiljeve të vjetra, ju mund të krijoni pjesë unike për rishitje, duke shfrytëzuar kërkesën në rritje për dekor të rinovuar.

Shërbimi i Menaxhimit të Pronës

Çiftet me aftësi të forta organizative dhe me pasion për shërbimin ndaj klientit mund të lulëzojnë në fushën e menaxhimit të pronës. Së bashku, ju mund të trajtoni kontrollet e qiramarrësve, marrëveshjet e qirasë, mbledhjen e qirasë dhe mirëmbajtjen e pronës.

Duke menaxhuar prona të shumta, ju mund të maksimizoni efikasitetin dhe të ndërtoni një shërbim me reputacion të menaxhimit të pronës.

Rinovimet në shtëpi

Nëse zotëroni aftësi ndërtimi dhe rinovimi, ofrimi i shërbimeve të rinovimit të shtëpisë mund të jetë një sipërmarrje e përbashkët shpërblyese. Çiftet mund të bashkëpunojnë në planifikimin e projektit, gjetjen e materialeve dhe ekzekutimin e rinovimeve.

Nga rimodelimet e kuzhinës deri tek përmirësimet e banjës, ju mund të transformoni shtëpitë dhe të rrisni vlerën e tyre duke shijuar kënaqësinë e rezultateve të prekshme.

Biznes magazinimi

Drejtimi i një biznesi magazinimi i lejon çiftet të përdorin hapësirën në dispozicion dhe të gjenerojnë të ardhura. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për konvertimin e një garazhi ose investimin në kontejnerë magazinimi, një partner mund të trajtojë kërkesat dhe rezervimet e klientëve ndërsa tjetri menaxhon inventarin dhe siguron funksionim të qetë.

Me marketingun e duhur dhe shërbimin ndaj klientit, ju mund të krijoni një rrymë të qëndrueshme klientësh që kërkojnë zgjidhje për ruajtjen.

Filloni një Blog në internet

Blogimi u ofron çifteve një mundësi krijuese dhe potencial për të gjeneruar të ardhura përmes kanaleve të ndryshme si përmbajtja e sponsorizuar, marketingu i filialeve ose shitjet e produkteve dixhitale.

Duke përdorur pasionet ose ekspertizën tuaj të përbashkët, ju mund të prodhoni përmbajtje tërheqëse, të bashkëpunoni në artikuj dhe të zgjeroni audiencën tuaj së bashku.

Ulur për kafshë shtëpiake

Ulja e kafshëve është një ngutje ideale për çiftet që i duan kafshët dhe kanë një prirje edukative. Si kujdestarë në shtëpi për kujdesin e kafshëve shtëpiake, ju mund t'u siguroni paqe mendore pronarëve të kafshëve shtëpiake ndërsa ata janë larg.

Një partner mund të merret me planifikimin, komunikimin me klientin dhe detyrat administrative, ndërsa partneri tjetër mund të fokusohet në ofrimin e vëmendjes së personalizuar, ushqimin, ecjen dhe lojën me klientët me gëzof.

Jepni me qira makinën tuaj

Dhënia me qira e makinës suaj mund të jetë një nxitim anësor fitimprurës për çiftet me një automjet shtesë. Përdorni platformat e ndarjes së makinave nga kolegët për të ofruar makinën tuaj për qira afatshkurtra.

Me një koordinim efektiv, një partner mund të menaxhojë rezervimet dhe ndërveprimet me klientët, ndërsa tjetri siguron që makina të jetë e pastër, e mirëmbajtur dhe e disponueshme për marrje dhe lëshim.

Shitësi i tregut të fermerëve

Çiftet e apasionuar pas prodhimeve vendase, mallrave të bëra vetë ose artizanatit mund të bëhen shitës të tregut të fermerëve.

Së bashku, ju mund të krijoni dhe të shisni produkte si prodhime të freskëta, produkte furre, vepra artizanale të punuar me dorë ose artikuj ushqimorë unikë. Kjo ngutje anësore ju lejon të angazhoheni me komunitetin lokal, të krijoni marrëdhënie dhe të shfaqni kreativitetin tuaj.

YouTube Channel

Nisja e një kanali në YouTube si çift ju lejon të ndani interesat, ekspertizën ose përmbajtjen tuaj krijuese me një audiencë globale. Pavarësisht nëse është vlog, mësime, sfida ose argëtim, ju mund të përdorni dinamikën tuaj unike për të angazhuar shikuesit.

Bashkëpunoni në skriptimin, filmimin, modifikimin dhe promovimin e videove tuaja për të krijuar një kanal që rezonon me audiencën tuaj të synuar.

Kopshtari dhe Kujdesi për Lëndinë

Nëse keni gishtat e mëdhenj të gjelbër dhe ju pëlqen të punoni jashtë, ofrimi i shërbimeve të kopshtarisë dhe kujdesit për lëndinë mund të jetë një ngutje e kënaqshme anësore. Si çift, ju mund të ndani detyra të tilla si kositja, barërat e këqija, mbjellja dhe peizazhi.

Duke kombinuar aftësitë tuaja, ju mund të ofroni shërbime gjithëpërfshirëse për pronarët e shtëpive, bizneset apo edhe të mirëmbani kopshte komunitare.

Shërbimet e riparimit të shtëpive

Nëse keni aftësi praktike në riparimin dhe mirëmbajtjen e shtëpisë, çiftet mund të ofrojnë ekspertizën e tyre si një shërbim riparimi në shtëpi. Nga riparimet e vogla deri te rinovimet e mëdha, ju mund të merreni me projekte të ndryshme si p.sh. hidraulik, punë elektrike, lyerje ose zdrukthtari.

Bashkëpunoni në planifikimin, ekzekutimin e projektit dhe marrëdhëniet me klientët për të ofruar zgjidhje të besueshme dhe efikase për riparimin e shtëpisë.

Krijoni dhe shisni kurse online

Nëse keni njohuri ose aftësi të specializuara në një fushë të caktuar, merrni parasysh krijimin dhe shitjen e kurseve në internet. Duke kombinuar ekspertizën tuaj, ju mund të zhvilloni materiale gjithëpërfshirëse të kursit, të regjistroni mësime video dhe të dizajnoni përmbajtje interaktive.

Duke përdorur platforma si Udemy ose Teachable, ju mund të arrini një audiencë globale dhe të fitoni para nga ekspertiza juaj.

Hosting Airbnb

Përdorni hapësirën tuaj shtesë duke duke u bërë host i Airbnb si çift. Pavarësisht nëse është një dhomë rezervë, një pronë pushimi ose një shtëpi e tërë, ju mund t'u ofroni strehim udhëtarëve.

Bashkëpunoni në komunikimin me të ftuarit, pastrimin dhe sigurimin e një eksperience të rehatshme dhe mikpritëse për mysafirët tuaj.

Larja e makinave

Fillimi i një biznesi të larjes së makinave i lejon çiftet të ofrojnë shërbime profesionale të pastrimit të makinave për individët ose bizneset e zënë. Një partner mund të trajtojë kërkesat dhe planifikimin e klientëve, ndërsa tjetri fokusohet në larjen, depilimin dhe detajimin e automjeteve. B

Duke ofruar komoditet dhe shërbim me cilësi të lartë, ju mund të tërheqni klientë të përsëritur dhe të krijoni një klientelë besnike.

Katering ushqimi

Çiftet me aftësi të kuzhinës mund të nisin një biznes ushqimi, duke ofruar ushqime të shijshme për ngjarje dhe raste të veçanta. Nga planifikimi i menysë deri te përgatitja dhe prezantimi i ushqimit, ju mund të ndani detyrat për të siguruar funksionim të qetë.

Bashkëpunimi për stilimin e ushqimit, marketingun dhe shërbimin e jashtëzakonshëm ndaj klientit do t'ju ndihmojë të krijoni një reputacion për ofrimin e përvojave të paharrueshme të ngrënies.

Ofroni kurse muzikore

Nëse keni ekspertizë muzikore dhe kënaqeni me mësimdhënien, ofrimi i klasave muzikore mund të jetë një nxitim shpërblyes. Së bashku, ju mund të ofroni mësime private ose grupore në instrumente si piano, kitarë, violinë ose vokal.

Menaxhimi i mediave sociale

Menaxhimi i mediave sociale është një nxitje e shkëlqyer anësore për çiftet me aftësi për marketing dhe komunikim dixhital. Duke ndihmuar bizneset ose individët të krijojnë dhe ruajnë praninë e tyre në internet, ju mund të përballoni detyra të tilla si krijimi i përmbajtjes, planifikimi i postimeve, angazhimi me ndjekësit dhe analizimi i matjeve të mediave sociale.

Me një ndarje përgjegjësish, një partner mund të fokusohet në strategjinë dhe komunikimin me klientët, ndërsa tjetri merret me krijimin e përmbajtjes dhe analitikën, duke krijuar një shërbim gjithëpërfshirës dhe efektiv të menaxhimit të mediave sociale.

Planifikimi i Udhëtimit

Çiftet me pasion udhëtimin mund ta kthejnë ekspertizën e tyre në një nxitim anësor duke ofruar shërbime të planifikimit të udhëtimit. Përdorni njohuritë tuaja për destinacionet, akomodimet dhe aktivitetet për të kuruar itineraret e personalizuara të udhëtimit për klientët.

Duke punuar së bashku, ju mund të ndani detyra të tilla si kërkimi, rezervimi i fluturimeve dhe akomodimit, rregullimi i transportit dhe sugjerimi i përvojave unike, duke u siguruar që klientët të kenë udhëtime të paharrueshme të përshtatura sipas preferencave të tyre.

Ulur në shtëpi

Qëndrimi në shtëpi është një ngutje ideale anësore për çiftet që duan të kujdesen për shtëpitë dhe kafshët shtëpiake. Duke ofruar shërbime për t'u ulur në shtëpi, ju mund t'u ofroni pronarëve të shtëpive paqe mendore ndërsa ata janë larg.

Një partner mund të merret me komunikimin me pronarët e shtëpive, ndërsa partneri tjetër siguron sigurinë dhe mirëmbajtjen e pronës. Për më tepër, kujdesi për kafshët shtëpiake gjatë qëndrimit në shtëpi mund të jetë një bonus për adhuruesit e kafshëve.

Fotografi dhe/ose Videografi

Nëse keni një talent për të kapur momente të veçanta përmes fotografisë ose videografisë, kjo ngutje anësore mund të jetë një përpjekje krijuese dhe fitimprurëse. Si çift, ju mund të ofroni shërbimet tuaja për dasma, ngjarje, portrete ose projekte komerciale.

Bashkëpunoni në xhirimin, modifikimin dhe komunikimin me klientin për të ofruar përmbajtje vizuale me cilësi të lartë që plotëson nevojat e klientit tuaj.

Shisni gjëra online

Me rritjen e tregjeve në internet, çiftet mund të përdorin frymën e tyre sipërmarrëse duke shitur produkte në internet. Qofshin vepra artizanale të punuar me dorë, artikuj të cilësisë së mirë ose mallra unike, ju mund të krijoni një dyqan e-commerce në platforma si Etsy, eBay ose Amazon.

Bashkëpunoni në burimet e produkteve, menaxhimin e inventarit dhe shërbimin ndaj klientit për të krijuar një biznes të suksesshëm të shitjeve në internet.

Turne lokale

Nëse keni njohuri për zonën tuaj lokale dhe kënaqeni duke u treguar të tjerëve përreth, fillimi i një biznesi turistik lokal mund të jetë një ide emocionuese e nxitimit anësor.

Bashkëpunoni në hartimin dhe kryerjen e turneve me guidë që shfaqin atraksionet, vendet historike ose përvojat unike në qytetin ose rajonin tuaj. Duke ofruar komente të hollësishme dhe përvoja të paharrueshme, ju mund të kujdeseni për turistët dhe vendasit.

Stërvitja në internet

Çiftet me ekspertizë në një fushë specifike mund të ofrojnë shërbime stërvitore në internet për individët që kërkojnë udhëzime dhe mentorim. Qoftë biznes, palestër, zhvillim personal ose ndonjë fushë tjetër, ju mund të krijoni programe të personalizuara të stërvitjes, të zhvilloni seanca individuale dhe të ofroni mbështetje dhe llogaridhënie të vazhdueshme.

Bashkëpunimi për zhvillimin e kurrikulës, marketingun dhe menaxhimin e klientit do t'ju ndihmojë të ndërtoni një biznes të lulëzuar stërvitor.

Shërbimet e Pastrimit

Fillimi i një shërbimi pastrimi në çift mund të jetë një nxitim anësor fitimprurës, veçanërisht për ata që e vlerësojnë pastërtinë dhe organizimin. Së bashku, ju mund të ofroni shërbime pastrimi për banesa ose komerciale, të tilla si mirëmbajtje të rregullt, pastrim të thellë ose pastrim pas ndërtimit.

Duke ndarë detyrat dhe duke punuar me efikasitet, ju mund të ofroni shërbime pastrimi të plota dhe të besueshme për klientët.

Rrush i përkëdhelur

Për çiftet që i duan kafshët dhe kanë aftësi kujdesi, ofrimi i shërbimeve të kujdesit për kafshët shtëpiake mund të jetë një nxitim shpërblyes. Bashkëpunoni për larjen, rregullimin dhe stilimin e kafshëve shtëpiake, duke u siguruar që ato të duken më së miri.

Duke krijuar një shërbim të lëvizshëm kujdesi ose duke operuar nga një hapësirë ​​e dedikuar, ju mund të kujdeseni për pronarët e kafshëve shtëpiake që kërkojnë komoditet dhe kujdes profesional për shoqëruesit e tyre me gëzof.

Këshilla për çiftet që kërkojnë të bëjnë të ardhura anësore

Këshilla anësore për çiftet

Çdo ngutje anësore kërkon përkushtim, punë të palodhur dhe këmbëngulje. Duke ndjekur këshillat e përshkruara më poshtë, do të jeni në një pozicion më të fortë për të rritur potencialin tuaj të të ardhurave.

Identifikoni interesat dhe aftësitë tuaja të përbashkëta

Filloni duke diskutuar pasionet, talentet dhe fushat tuaja të ekspertizës. Kërkoni nxitime anësore që përputhen me të dy interesat tuaja, pasi do ta bëjnë udhëtimin më të këndshëm dhe më të kënaqshëm.

Përdorni pikat tuaja të forta individuale

Identifikoni pikat e forta dhe aftësitë e njëri-tjetrit që mund të kontribuojnë në nxitimin anësor. Ndani detyrat dhe përgjegjësitë bazuar në ekspertizën tuaj për të maksimizuar efikasitetin dhe produktivitetin.

Komunikimi është thelbësor

Vendosni komunikim të hapur dhe të ndershëm që në fillim. Vendosni pritshmëri të qarta, diskutoni qëllimet dhe mbani kontrollet e rregullta për t'u siguruar që të dy jeni në të njëjtën faqe gjatë gjithë udhëtimit të ngutjes anësore.

Vendosni objektiva realiste dhe menaxhoni pritshmëritë

Përcaktoni se çfarë shpresoni të arrini nga ngutja anësore, nëse janë të ardhura shtesë, rritje personale ose një mundësi krijuese. Vendosni synime dhe afate kohore realiste dhe jini të përgatitur për t'u përshtatur dhe përshtatur gjatë rrugës.

Mos harroni të filloni një LLC për Hustle Your Side

Nëse jeni duke menduar për një ngutje anësore, është e rëndësishme që të ndërmerrni hapat e nevojshëm për të mbrojtur veten dhe biznesin tuaj. Një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë është me duke formuar një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (SHPK).

Një LLC është një lloj strukture biznesi që ofron mbrojtje nga përgjegjësia personale për pronarët e saj (të njohur si anëtarë). Është një person juridik i veçantë nga anëtarët e tij dhe për këtë arsye, mbron pasuritë e tyre personale në rast të ndonjë çështjeje ligjore ose financiare.

Krijimi i një LLC nuk duhet të jetë një sherr. Me doola, ju lehtë mund ta regjistroni biznesin tuaj në internet në vetëm disa hapa. Do të keni gjithashtu akses në burimet e biznesit të vogël – nga kontabiliteti dhe shërbimet bankare te mjetet tatimore që do t'ju ndihmojnë të mbani gjurmët e rrjedhës suaj të të ardhurave.

Për të mësuar më shumë rreth përfitimeve të mahnitshme të ofruara nga doola klikoni këtu!

FAQs

Çfarë lloj ngutjesh anësore mund të bëjnë çiftet së bashku?

Ka shumë punë anësore që çiftet mund të bëjnë së bashku, duke përfshirë drejtimin e një shtrati me mëngjes, shitjen e produkteve të bëra në shtëpi, profesionin e pavarur, uljen e kafshëve shtëpiake dhe kopshtarinë. 

Sa para mund të fitojnë çiftet nga nxitimet anësore?

Shuma e parave që çiftet mund të fitojnë ndryshon në varësi të llojit të ngutjes anësore që ata zgjedhin. Në përgjithësi, nxitimet anësore mund të shkojnë diku nga disa qindra dollarë në mijëra dollarë në muaj. 

Si e menaxhoni kohën midis punës tuaj me kohë të plotë dhe nxitimeve anësore?

Menaxhimi i kohës është çelësi kur menaxhoni një punë me kohë të plotë dhe një ngutje anësore. Çiftet mund të përdorin aplikacionet dhe mjetet e planifikimit si "Kalendari i Google" për të menaxhuar kohën e tyre në mënyrë efektive. Është gjithashtu e rëndësishme t'i jepni përparësi detyrave dhe të jeni realistë për atë që mund të arrihet në një ditë të caktuar. Komunikimi dhe puna ekipore janë thelbësore kur merreni me sfidat e menaxhimit të kohës.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.