Nga vendosja në sipërmarrje: 26 ngutje anësore për ushtrinë aktive

Të qenit një anëtar ushtarak aktiv mund të jetë një punë me kohë të plotë që lë pak kohë për të ndjekur interesa të tjera. Megjithatë, me ndihmën e nxitimeve anësore, anëtarët e ushtrisë mund të gjejnë mënyra për të fituar para shtesë ndërkohë që i shërbejnë vendit të tyre. Ngutjet anësore ofrojnë një mundësi për të eksploruar aftësi të reja, për të takuar njerëz interesantë dhe për t'u argëtuar duke fituar të ardhura shtesë. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë disa nga nxitimet më të mira anësore për ushtrinë në detyrë aktive.

A lejohen nxitimet anësore nëse jeni në detyrë aktive?

Nëse jeni një anëtar i shërbimit ushtarak aktiv, mund të jeni duke menduar të ndërmerrni një nxitim anësor për të plotësuar të ardhurat tuaja. Ndërsa kjo varet nga rrethanat specifike të çdo anëtari të shërbimit, në përgjithësi, nxitimet anësore lejohen gjatë detyrës aktive.

Faktori më i rëndësishëm që duhet të merret parasysh kur vendosni nëse do të ndiqni apo jo një ngutje anësore është ndikimi që do të ketë në shërbimin tuaj. Nëse një nxitim anësor bie ndesh me detyrat ose detyrimet tuaja ndaj ushtrisë, atëherë duhet të shmanget. Për më tepër, është e rëndësishme të siguroheni që çdo ngutje anësore që ndiqni është në përputhje me rregullat dhe rregulloret e ushtrisë dhe nuk shkel asnjë ligj apo rregullore.

26 Ngushtime anësore popullore për anëtarët ushtarakë aktivë

Eksploroni këto pengesa të mundshme anësore për anëtarët ushtarakë në detyrë aktive dhe merrni parasysh se cili mund t'i përshtatet interesave tuaja gjatë shërbimit:

tutoring

Mësimi është një mënyrë e shkëlqyeshme për anëtarët ushtarakë në detyrë aktive për të fituar para shtesë dhe për të përdorur aftësitë e tyre për të ndihmuar të tjerët. Nga platformat e mësimdhënies në internet si Wyzant, Chegg dhe Tutor Me Up, te mundësitë lokale të mësimdhënies personalisht, ka shumë mënyra për të përdorur ekspertizën tuaj për të fituar para shtesë.

dërgesat

Puna për shërbimet e ofrimit të ekonomisë së koncerteve si Instacart, DoorDash dhe Grubhub është një mënyrë e shkëlqyeshme për t'i përshtatur nxitimet anësore në orarin tuaj të detyrës ushtarake. Me orar fleksibël dhe aftësinë për të punuar kur është e përshtatshme për ju, është një mënyrë e thjeshtë për të fituar para shtesë ndërkohë që i shërbeni vendit tuaj.

Shkrim i pavarur

Nëse ju pëlqen të shkruani, të bëhesh një shkrimtar i pavarur është një ngutje e shkëlqyer anësore për anëtarët ushtarakë në detyrë. Me sajte si Upwork dhe Fiverr, ju mund të caktoni orët tuaja dhe të paguheni për shkrimin e artikujve, krijimin e përmbajtjes në ueb ose madje edhe librat e shkrimit fantazmë. Jo vetëm që mund të fitoni para shtesë me këtë ngutje anësore, por gjithashtu mund të përmirësoni aftësitë tuaja të të shkruarit.

A Forma 1099 zakonisht lëshohet nëse fitoni 600 dollarë ose më shumë nga një klient. Nëse dëshironi të kurseni para, mund të mendoni të përfshini një LLC. Konsultohuni me një ekspert të LLC, të tillë si doola, për ndihmë.

Ulur për kafshë shtëpiake

Nëse jeni një adhurues i kafshëve, atëherë ulja e kafshëve është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë ndërsa i shërbeni vendit tuaj. Me sajte si Rover dhe DogVacay, ju mund të caktoni orarin tuaj dhe të zgjidhni kur të pranoni punë. Plus, kjo ngutje anësore ofron bonusin e përqafimeve nga miqtë me gëzof! 

Fotografi

Nëse keni një pasion për fotografinë, atëherë ta ktheni atë në një ngutje anësore është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë ndërkohë që shërbeni ende në ushtri. Ju mund t'i shesni fotot tuaja në internet përmes sajteve si Shutterstock dhe Getty Images, ose madje të pranoni komisione nga bizneset lokale ose individët. Plus, mund të paguhesh për të eksploruar vende të reja dhe për të kapur imazhe mahnitëse.

Planifikimi i ngjarjeve

Nëse jeni një anëtar ushtarak me një sy për detaje dhe aftësi për të organizuar, planifikimi i ngjarjeve mund të jetë një nxitim i shkëlqyer anësor. Me shërbime si Splacer dhe Giggster, ju mund t'i ndihmoni njerëzit të planifikojnë dasma, festa dhe ngjarje të tjera, si dhe shitësit burim dhe të menaxhojnë të gjitha detajet e ngjarjes. Plus, kjo ngutje anësore ofron mundësinë për të punuar me njerëz të rinj dhe për të eksploruar vende të ndryshme.

Kositje dhe punë në oborr

Kositja dhe puna në oborr është një mënyrë relativisht e lehtë për të fituar para nga ana tjetër, duke lënë ende shumë kohë për angazhimet ushtarake. Pjesa më e mirë e kositjes dhe punës në oborr është se nuk kërkon ndonjë aftësi ose pajisje të veçantë. Gjithçka që ju nevojitet është një kositës bari dhe disa mjete bazë.

Trajnim personal

Nëse keni një pasion për fitnesin, atëherë pse të mos e ktheni atë në një nxitim anësor? Me rritjen e trajnimit personal virtual, anëtarët ushtarakë të detyrës aktive mund të fitojnë para në oraret e tyre duke krijuar plane të përshtatura për stërvitje dhe duke udhëzuar klientët përmes thirrjeve video ose seancave të bisedave në internet. Plus, kjo ngutje anësore mund t'ju ndihmojë të qëndroni në formë!

Detajimi i makinës

Të jesh në ushtri kërkon shumë përkushtim dhe disiplinë, por gjithashtu do të thotë që shpesh je larg shtëpisë me muaj të tërë. Kjo mund ta bëjë të vështirë të kesh një punë tradicionale, kështu që shumë personel ushtarak në detyrë aktive i drejtohen nxitimeve anësore si një mënyrë për të fituar para shtesë. Një opsion popullor është detajimi i makinës: ofrimi i shërbimeve të pastrimit dhe restaurimit të plotë për makinat e të gjitha markave dhe modeleve. Është një mënyrë e thjeshtë për të fituar para sipas planit tuaj, ndërkohë që i shërbeni vendit tuaj.

Printim sipas kërkesës

Biznesi i printimit sipas kërkesës ose POD i lejon sipërmarrësit të krijojnë produkte me porosi si bluza, kriklla, kapele, postera dhe më shumë me kosto minimale fillestare. Me printim sipas kërkesës, mund të krijoni dhe shisni produkte pa u shqetësuar për inventarin ose transportin. Plus, ju mund t'i bëni të gjitha nga komoditeti i shtëpisë tuaj.

hairstyling

Me pak stërvitje dhe praktikë, mund të bëheni lehtësisht një berber ose parukier i aftë. Jo vetëm që do të jeni në gjendje t'u ofroni anëtarëve të shërbimit tuaj prerje flokësh shumë të nevojshme, por gjithashtu mund t'i ktheni aftësitë tuaja në një biznes fitimprurës.

mekanik

Personeli ushtarak në detyrë aktive ka një grup aftësish unike, duke përfshirë zgjidhjen e problemeve, aftësinë fizike dhe aftësinë për të punuar mirë nën presion. Këto aftësi mund të aplikohen lehtësisht në punët anësore, siç është puna si mekanik. Nëse keni interes dhe njohuri për riparimin e makinave, të bëheni mekanik është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë ndërkohë që shërbeni ende në ushtri.

Babysitting

Mbajtja e fëmijëve është një nxitim i madh anësor për personelin ushtarak në detyrë aktive për shkak të natyrës së tij fleksibël dhe aftësisë për të punuar rreth angazhimeve ushtarake. Mund të sigurojë gjithashtu të ardhura shtesë kur ka nevojë për para shtesë. E bukura e kujdestarisë së fëmijëve si një nxitim anësor është se nuk kërkon trajnim ose certifikim zyrtar, gjë që e bën të lehtë fillimin dhe fillimin. 

njeri duarartë

Artistët kryejnë punë të vogla si zëvendësimi i pajisjeve të thyera, lyerja e mureve, riparimi i pajisjeve dhe më shumë. Pra, nëse keni aftësi për të bërë këto lloj pune, ky mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për ju. Plus, orët fleksibël e bëjnë të lehtë përshtatjen me orarin tuaj ushtarak.

Asistenti Virtual

Duke qenë një asistent virtual është një ngutje e madhe anësore për anëtarët ushtarakë aktivë që kanë aftësi organizative dhe administrative. Me shërbime si Fancy Hands, mund të gjeni shumë punë për të ndihmuar njerëzit me projektet e tyre, planifikimin e takimeve dhe menaxhimin e emaileve. Plus, si një asistent virtual, ju mund të vendosni orarin tuaj dhe të punoni nga kudo në botë.

Një formular 1099 lëshohet zakonisht nëse fitoni 600 dollarë ose më shumë nga një klient. Nëse dëshironi të reduktoni shpenzimet, merrni parasysh duke përfshirë një LLC. Kërkoni këshillën e një specialisti të LLC, si p.sh. doola, se çfarë saktësisht duhet të bëni.

Filloni një Podcast

Podcasting është një mënyrë e shkëlqyer për të ndarë njohuritë, përvojat dhe pasionet tuaja me botën. Si një anëtar i ushtrisë, ju keni akses në perspektiva dhe histori unike që mund të krijojnë podkaste informuese dhe argëtuese. Me strategjinë e duhur, krijimi i një podkasti mund t'ju japë të ardhura shtesë duke ju dhënë një audiencë. 

Filloni një blog ose faqe interneti të ngrohtë

Nëse jeni një pjesëtar ushtarak në detyrë aktive në kërkim të një ngutjeje anësore, fillimi i një blogu ose uebsajti të veçantë mund të jetë mënyra e përsosur për të fituar para shtesë. Me ekspertizën dhe njohuritë tuaja për ushtrinë, ju mund të krijoni lehtësisht përmbajtje që është edhe interesante dhe informuese për lexuesit. Plus, krijimi i blogut ose faqes tuaj të internetit ju jep fleksibilitet për të punuar kur dhe ku funksionon më mirë për orarin tuaj. 

Shkruani një libër ose e-libër

Shkrimi i një libri ose libri elektronik kërkon përkushtim dhe punë të palodhur, por gjithashtu mund të jetë tepër shpërblyes. Hapi i parë në krijimin e një libri ose libri elektronik është të vendosni për temën. Është e rëndësishme të zgjidhni diçka që do të jetë interesante për lexuesit dhe për të cilën mund të flisni me njohuri. Pasi të keni zgjedhur një temë, hapi tjetër është të krijoni një skicë për librin ose eBook-in tuaj. Ky përmbledhje duhet të përfshijë pikat kryesore dhe seksionet që dëshironi të mbuloni në punën tuaj. Pas krijimit të skicës, është koha të filloni të shkruani! 

Fillo një kanal në YouTube

Një kanal në YouTube ju lejon të shfaqni talentet tuaja, të krijoni përmbajtje që njerëzit e shohin interesante ose edukative dhe madje të fitoni para nëse dëshironi. Përdorimi i talenteve ose hobi tuaj ekzistues si bazë për idetë e përmbajtjes është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar. Ju gjithashtu mund ta përdorni kanalin si një platformë për të përhapur ndërgjegjësimin për çështjet që ju interesojnë, të tilla si të drejtat e veteranëve ose jeta familjare ushtarake. 

Dhuroni Plazmën

Procesi i dhurimit PLAsma është shumë e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë. Pas plotësimit të dokumenteve të nevojshme, do t'ju kërkohet të jepni një mostër të gjakut tuaj. Pasi të bëhet kjo, do të paguheni për donacionin tuaj. Donacionet e plazmës zakonisht paguhen për vizitë dhe mund të variojnë nga 20 deri në 50 dollarë në varësi të vendndodhjes dhe historisë suaj mjekësore.

Jepni me qira shtëpinë tuaj për pushime

Nëse jeni një pjesëtar ushtarak aktiv që kërkon të fitoni para shtesë, dhënia me qira e shtëpisë tuaj të pushimeve mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm. Jo vetëm që mund t'ju ndihmojë të fitoni disa para shtesë, por gjithashtu mund t'ju japë paqe mendore duke e ditur se prona po kujdeset përderisa jeni larg në vendosje ose detyra TDY.

Asistent i Bibliotekës

Të qenit një asistent bibliotekë mund të jetë një punë me kohë të pjesshme që ofron orë fleksibël dhe aftësi për të ndihmuar të tjerët duke fituar të ardhura. Si asistent i bibliotekës, ju jeni përgjegjës për të siguruar funksionimin e qetë të funksionimit të bibliotekës, ofrimin e shërbimit ndaj klientit, vendosjen e librave dhe materialeve të tjera në raft, ndihmën e klientëve me kërkesat kërkimore, organizimin e ngjarjeve, krijimin e ekraneve, mirëmbajtjen e bazave të të dhënave kompjuterike dhe më shumë.

Transcriptionist mjekësor

Transkriptuesit mjekësorë janë përgjegjës për konvertimin e shënimeve mjekësore të regjistruara në shkrim, të tilla si historia e pacientit, ekzaminimet fizike dhe urdhrat e mjekut. Si një transkriptist mjekësor, ju kërkohet të keni një nivel të moderuar të aftësive teknike dhe njohurive të terminologjisë mjekësore, kështu që mund të fitohet lehtësisht me trajnimin dhe edukimin e ofruar në ushtri. 

Koordinatori i Mediave Sociale

Një koordinator i suksesshëm i mediave sociale duhet të ketë një kuptim të mirë se si funksionojnë platforma të ndryshme, si Twitter, Facebook dhe Instagram. Ju gjithashtu do të duhet të keni një sy për krijimin e përmbajtjes që është tërheqëse dhe tërheqëse vizualisht. Si koordinator i mediave sociale, ju do të jeni përgjegjës për krijimin e postimeve, përgjigjen ndaj komenteve dhe pyetjeve, monitorimin e analitikës dhe më shumë.

Shes sende te paperdorura

Si një anëtar ushtarak aktiv, koha dhe energjia juaj shpesh janë të kufizuara. Megjithatë, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund të fitoni para shtesë nga njëra anë përmes një ngutjeje anësore. Një mënyrë për ta bërë këtë është duke shitur çdo send të papërdorur që mund të keni shtrirë përreth. Kjo mund të jetë çdo gjë, nga rrobat tek mobiljet dhe pajisjet elektronike që po zënë hapësirë ​​në shtëpinë ose kazermën tuaj. 

Filloni të vozitni për Uber dhe Lyft

Nëse jeni një pjesëtar aktiv i ushtrisë në kërkim të një ngutjeje anësore, ngasja për Uber dhe Lyft mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm. Si shofer, ju mund të vendosni orarin tuaj dhe të fitoni sa më shumë ose sa më pak para që dëshironi. Ju gjithashtu keni mundësinë të takoni njerëz të rinj nga të gjitha sferat e jetës, gjë që mund të jetë interesante dhe shpërblyese. 

5 hapa për të nisur nxitimin tuaj si një ushtar aktiv

Fillimi i një ngutjeje anësore si një anëtar ushtarak aktiv mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të eksploruar interesat tuaja, për të plotësuar të ardhurat tuaja dhe për të fituar aftësi të vlefshme. Këtu janë pesë hapa për t'ju ndihmuar të filloni:

Identifikoni aftësitë dhe interesat tuaja

Filloni duke identifikuar aftësitë, hobi dhe interesat tuaja. Merrni parasysh se cilat aktivitete ju pëlqejnë dhe shkëlqeni, si brenda dhe jashtë rolit tuaj ushtarak. Kjo mund të përfshijë aftësi të tilla si shkrimi, dizajni grafik, fotografia, trajnimi i fitnesit, apo edhe mësimi. Vlerësimi i aftësive tuaja do t'ju ndihmojë të përcaktoni llojin e ngutjes anësore që përputhet me aftësitë dhe interesat tuaja.

Hulumtoni dhe zgjidhni një ngutje anësore

Pasi të keni identifikuar aftësitë dhe interesat tuaja, hulumtoni idetë e mundshme të nxitimit që mund të ndiqen së bashku me angazhimet tuaja ushtarake. Merrni parasysh mundësi fleksibël që ju lejojnë të punoni në kohën tuaj, të tilla si profesioni i pavarur, mësimi në internet, tregtia elektronike ose hapja e një blogu. Kërkoni opsione që mund të menaxhohen lehtësisht nga distanca, pasi jeta ushtarake shpesh përfshin zhvendosje dhe vendosje.

Planifikoni dhe menaxhoni kohën tuaj në mënyrë efektive

Shërbimi ushtarak vjen me kërkesa unike dhe një orar të strukturuar. Është thelbësore të planifikoni dhe menaxhoni kohën tuaj në mënyrë efektive për të balancuar nxitimin tuaj anësor me përgjegjësitë tuaja ushtarake. Krijoni një orar që strehon detyrat tuaja ushtarake, stërvitjen dhe kohën personale. Ndani blloqe specifike kohore për të punuar në ngutje tuaj anësore, duke u siguruar që ajo të mos ndërhyjë në detyrimet tuaja ushtarake.

Përdorni rrjetin tuaj ushtarak

Rrjeti juaj ushtarak mund të jetë një pasuri e vlefshme kur filloni një ngutje anësore. Prekni lidhjet tuaja brenda komunitetit ushtarak për të gjetur klientë, klientë ose bashkëpunëtorë të mundshëm. Informoni kolegët, eprorët dhe miqtë tuaj për nxitimin tuaj dhe kërkoni referime. Për më tepër, merrni parasysh bashkimin me grupet e sipërmarrësve të bashkëshortëve ushtarakë ose veteranëve që mund të ofrojnë mbështetje, këshilla dhe mundësi rrjetëzimi.

Mbani pajtueshmërinë ligjore dhe etike

Si një anëtar ushtarak aktiv, është thelbësore të siguroheni që aktivitetet tuaja të ngutjes anësore të jenë në përputhje me rregulloret ushtarake dhe standardet etike. Rishikoni politikat dhe udhëzimet e degës suaj të shërbimit në lidhje me punësimin e jashtëm ose aktivitetet e biznesit. Kërkoni udhëzime nga zyra ligjore e njësisë suaj ose nga departamenti i etikës ushtarake nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim. Është e rëndësishme të ruani integritetin e shërbimit tuaj ushtarak ndërsa ndiqni ngutje tuaj anësore.

Mos harroni të konsultoheni me zinxhirin tuaj të komandës, eprorët ose këshilltarët ligjorë brenda njësisë suaj ushtarake nëse keni ndonjë pyetje ose shqetësim specifik në lidhje me fillimin e një ngutjeje anësore. Gjithmonë jepni përparësi detyrave tuaja ushtarake dhe respektoni çdo rregullore të zbatueshme për të mbajtur një ekuilibër të suksesshëm midis ngutjes suaj anësore dhe shërbimit ndaj vendit.

Fitoni para shtesë me ngutje anësore miqësore me ushtrinë

Ngutjet anësore janë një mënyrë e shkëlqyer për anëtarët ushtarakë aktivë për të fituar para shtesë ndërkohë që i shërbejnë vendit të tyre. Nga shkrimi i pavarur dhe asistenca virtuale deri tek ulja e kafshëve shtëpiake dhe fotografia, ka shumë mundësi për të eksploruar aftësi të reja, për të takuar njerëz interesantë dhe për t'u argëtuar duke fituar të ardhura shtesë. Me nxitimin e duhur, ju mund të plotësoni të ardhurat tuaja ushtarake pa kompromentuar shërbimin tuaj.

Dhe nëse nxitimi juaj anësor është një sukses në rritje dhe dëshironi ta bëni atë një karrierë ose biznes me kohë të plotë, merrni parasysh partneritetin me doola. Ne mund t'ju ndihmojmë në krijimin e strukturës së biznesit tuaj, si një SH.PK, si dhe hapjen e llogarisë tuaj bankare të biznesit dhe trajtimin e kontabilitetit tuaj.

FAQs

Sa para mund të pres të fitoj nga një nxitim anësor?

Shuma e parave që mund të fitoni nga një nxitim anësor ndryshon shumë në varësi të llojit të punës që bëni, orëve që bëni dhe faktorëve të tjerë. Disa njerëz janë në gjendje të fitojnë të ardhura me kohë të plotë nga nxitimi i tyre, ndërsa të tjerët fitojnë vetëm disa qindra dollarë në muaj. Gjëja e rëndësishme është të përqendroheni në atë që ju pëlqen të bëni dhe çfarë funksionon më mirë për situatën tuaj.

A duhet të marr leje nga oficeri im komandues për të filluar një ngutje anësore?

Ndonëse është gjithmonë një ide e mirë të jesh transparent dhe të komunikosh me CO-në tënde për planet tuaja, në përgjithësi nuk keni nevojë për leje për të filluar një ngutje anësore për sa kohë që nuk ndërhyn në aftësinë tuaj për të kryer detyrat tuaja si aktiv- ushtarak me detyrë.

A ka ndonjë kufizim për llojin e nxitimeve anësore që mund të bëj si një ushtarak aktiv?

Disa aktivitete mund të kufizohen ose të mos lejohen për shkak të konfliktit të interesit, shqetësimeve të sigurisë ose arsyeve të tjera. Për shembull, ju mund të mos jeni në gjendje të punoni në një biznes që konkurron ose ofron shërbime për ushtrinë, ose angazhohet në aktivitete që konsiderohen të paligjshme ose joetike. Gjithmonë kontrolloni me CO-në tuaj ose departamentin ligjor nëse keni ndonjë dyshim.

A mund t'i përdor lidhjet e mia ushtarake për të promovuar nxitimin tim anësor?

Në përgjithësi nuk rekomandohet të përdorni pozicionin tuaj në ushtri për të promovuar nxitimin tuaj, pasi mund të shihet si një konflikt interesi ose keqpërdorim i burimeve. Megjithatë, ju me siguri mund të përdorni përvojën ose ekspertizën tuaj ushtarake në përpjekjet tuaja të marketingut dhe të nënvizoni aftësitë ose vlerat që keni fituar përmes shërbimit tuaj.

A është e mundur të kthej nxitimin tim anësor në një karrierë me kohë të plotë pasi të largohem nga ushtria?

Absolutisht! Shumë sipërmarrës të suksesshëm dhe pronarë biznesi filluan një ngutje anësore ndërsa punonin një punë me kohë të plotë, dhe përfundimisht e kthyen atë në burimin e tyre kryesor të të ardhurave. Nëse jeni të apasionuar pas ngutjes suaj anësore dhe keni një plan të fortë, mund të jetë një rrugë e shkëlqyer për të ndjekur pas largimit nga ushtria.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.