Lëshoni Hustlerin tuaj të Brendshëm: 30 Hustles anësore për Kontabilistët

Për kontabilistët, një nxitim anësor është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë dhe për të fituar aftësi të vlefshme. Me qasjen dhe strategjinë e duhur, ju mund të filloni biznesin tuaj anësor dhe të diversifikoni të ardhurat tuaja duke mbajtur ende punën tuaj të përditshme. Në këtë artikull, ne do të eksplorojmë disa nga vështirësitë më të mira anësore për kontabilistët, duke përfshirë kontabilitetin e pavarur, këshillimin, shërbimet e kontabilitetit, këshillat financiare dhe përgatitjen e taksave.

Hustles më të mira anësore për kontabilistët

Kontabilistët kanë grupe të ndryshme aftësish dhe talentesh, gjë që i bën ata të përshtaten mirë për një sërë sfidash anësore. Nga punët e lidhura me kontabilitetin tek rolet unike dhe krijuese, ka diçka atje për të gjithë. Këtu janë disa nga idetë më të mira për kontabilistët:

Kontabiliteti i pavarur

Nëse jeni një kontabilist me përvojë, mund të ofroni shërbime të pavarura të kontabilitetit për bizneset që kanë nevojë për ndihmë. Ju mund t'i ndihmoni ata me mbajtjen e kontabilitetit, analizën financiare, faturimin, përpunimin e listës së pagave dhe më shumë. Ju gjithashtu mund të punoni me individë që kërkojnë ndihmë një herë për taksat e tyre ose çështje të tjera financiare.

Consulting

Nëse keni një bazë të gjerë të njohurive të kontabilitetit, mund të ofroni shërbime konsulence. Ju mund t'i ndihmoni bizneset të zhvillojnë proceset dhe sistemet e tyre të kontabilitetit, si dhe t'i këshilloni se si të menaxhojnë më mirë financat e tyre.

Nëse po fitoni 600 dollarë ose më shumë nga nxitimi juaj, ka të ngjarë të duhet të paguani taksa për ato të ardhura. Ju gjithashtu mund të dëshironi të konsideroni krijimin e një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar (LLC) për të reduktuar shpenzimet dhe për të kufizuar përgjegjësinë personale. Flisni me një profesionist për mënyrën më të mirë për të arritur këtë. Me planin dhe strategjinë e duhur, ju mund t'i bëni përpjekjet tuaja të suksesshme.

Shërbimet e kontabilitetit

Shumë bizneseve u mungojnë koha dhe burimet për të menaxhuar siç duhet kontabilitetin e tyre. Si një kontabilist me përvojë në kontabilitet, ju mund të ofroni shërbime të kontabilitetit për t'i ndihmuar ata të qëndrojnë në krye të financave të tyre.

Këshilla Financiare

Një mënyrë tjetër për të shfrytëzuar aftësitë tuaja të kontabilitetit është të ofroni këshilla financiare për individët dhe bizneset. Ju mund t'i ndihmoni ata të krijojnë një buxhet, të ruajnë fluksin e parave, të planifikojnë daljen në pension dhe më shumë.

Përgatitja e taksave

Shumë njerëz kanë frikë të depozitojnë taksat e tyre çdo vit, por ju mund ta bëni më të lehtë duke ofruar shërbime të përgatitjes së taksave. Ju mund t'i ndihmoni klientët të kuptojnë opsionet e tyre, të përgatisin dhe depozitojnë taksat e tyre dhe të jepni këshilla se si të kursejnë para.

Këshilla për investime

Nëse keni një sfond të fortë në financa, mund të ofroni këshilla dhe udhëzime për investime. Ju mund t'i ndihmoni klientët të diversifikojnë portofolet e tyre, të zgjedhin investimet e duhura për qëllimet e tyre dhe të menaxhojnë rreziqet e tyre. Me strategjinë dhe qasjen e duhur, ju madje mund t'i ndihmoni klientët të ndërtojnë pasuri me kalimin e kohës.

Kontabiliteti Virtual

Nëse jeni të aftë për teknologjinë, atëherë kontabiliteti virtual mund të jetë ngutja e duhur për ju. Ju mund të ofroni shërbime të kontabilitetit në distancë për klientët në të gjithë botën dhe t'i ndihmoni ata me financat e tyre nga kudo që të jeni. Ky lloj shërbimi është veçanërisht i dobishëm për bizneset që nuk kanë një kontabilist të brendshëm ose kanë nevojë për ndihmë shtesë gjatë sezonit tatimor.

Software Kontabël

Ju mund të ofroni zgjidhje softuerike të kontabilitetit për bizneset. Ju mund t'i ndihmoni ata të zgjedhin dhe të konfigurojnë softuerin e duhur të kontabilitetit për nevojat e tyre, si dhe të ofroni mbështetje dhe trajnime. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përdorur njohuritë tuaja të kontabilitetit duke ndihmuar gjithashtu bizneset të përmirësojnë financat e tyre.

Ndihma për fillimin

Me përvojën e kontabilitetit, ju gjithashtu mund të ofroni ndihmë për fillimin e sipërmarrësve. Ju mund t'i ndihmoni ata të krijojnë financat e tyre, të krijojnë një buxhet dhe të menaxhojnë fluksin e tyre të parasë.

Si një profesionist i pavarur, nëse fitoni të paktën 600 dollarë, kompania fillestare do t'ju japë një Forma 1099. Kjo do të thotë që IRS do të dijë për nxitimin tuaj dhe mund t'ju kërkohet të paguani taksa mbi të ardhurat tuaja. Për të mbrojtur veten, merrni parasysh krijimin e një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar (LLC). Bisedoni me një avokat ose kontabilist për hapat e nevojshëm për ngritjen e një LLC në shtetin tuaj.

Mësimdhënia

Ka shumë mundësi në dispozicion për kontabilistët e certifikuar për të mësuar studentët në kontabilitet, kontabilitet dhe tema të tjera të lidhura. Mësimdhënia e klasave të nivelit të kolegjit është një nga mënyrat më fitimprurëse për të fituar para shtesë si kontabilist. Për më tepër, kolegjet shpesh ofrojnë përfitime të tilla si sigurimi shëndetësor dhe planet e daljes në pension.

Zhvillimin e Biznesit

Me ekspertizën tuaj të kontabilitetit, ju mund t'i ndihmoni bizneset të zhvillojnë strategjitë dhe operacionet e tyre financiare. Ju mund të jepni këshilla se si të menaxhojnë më mirë financat e tyre, si dhe të sugjeroni masa për të kursyer koston. Për më tepër, ju mund t'i ndihmoni ata të krijojnë buxhete dhe të parashikojnë shpenzimet e ardhshme.

Tutor i provimit të CPA

Si një kontabilist, ju tashmë keni njohuritë dhe përvojën e nevojshme për të qenë një mësues i shkëlqyer. Ju e kuptoni materialin që mbulohet në provime dhe duke përdorur aftësitë tuaja të mësimdhënies, ju mund t'i ndihmoni studentët t'i kalojnë testet e tyre me lehtësi. Procesi për t'u bërë tutor është relativisht i thjeshtë. Së pari, do t'ju duhet të vendosni se cilin provim dëshironi të bëni mësues. Më pas, ju mund t'i reklamoni shërbimet tuaja në internet ose përmes gojës.

Kurse Online

Nëse keni njohuri të shumta në kontabilitet, mund të ofroni kurse online për studentët ose bizneset. Ju mund të krijoni përmbajtje që mbulon tema të tilla si analiza e pasqyrave financiare, buxhetimi dhe parashikimi. Për më tepër, ju mund të jepni udhëzime se si të përdorni softuerin e kontabilitetit dhe të zhvilloni procese financiare.

Asistenti Virtual

Si një asistent virtual, ju mund të ndihmoni njerëzit me detyra që nuk kërkojnë një diplomë kontabiliteti. Kjo mund të përfshijë gjëra të tilla si krijimi i llogarive të postës elektronike, caktimi i takimeve, kryerja e kërkimit, futja e të dhënave dhe shumë më tepër. Për të filluar, do t'ju duhet të ndërtoni një faqe interneti dhe të tregtoni shërbimet tuaja në internet. Ju gjithashtu mund të bashkoheni në rrjetet e asistentëve virtualë për të gjetur klientë të mundshëm.

Shitet artikuj të printueshëm

Printueshmet janë produkte dixhitale që mund të variojnë nga kalendarët, planifikuesit dhe listat kontrolluese deri te fletët e punës buxhetore, faturat dhe shabllonet. Gjithçka që ju nevojitet është një ide kreative dhe mjetet e duhura për t'i krijuar ato. Pasi të krijohen, mund të filloni t'i shisni ato në internet për të ardhura shtesë.

Shkrim i pavarur

Shkrimi i pavarur mund të variojë nga krijimi i postimeve në blog deri te shkrimi i artikujve për revista ose botime. Si një shkrimtar i pavarur, ju keni fleksibilitetin për të punuar sipas orarit tuaj dhe për të marrë projekte që ju interesojnë. Ai gjithashtu ofron një mundësi të shkëlqyer për të ndërtuar portofolin tuaj profesional dhe për të shfaqur ekspertizën tuaj. Shkrimi i pavarur nuk kërkon shumë investime për sa i përket parave apo kohës, kështu që është një mënyrë e thjeshtë për të filluar të fitoni të ardhura shtesë me përpjekje minimale.

YouTube Channel

Kontabilistët mund të bëjnë një nxitim të madh nga drejtimi i një kanali në YouTube. Kjo mund të bëhet në mënyra të ndryshme, si krijimi i videove rreth temave të kontabilitetit për kontabilistët e tjerë nga të cilët mund të mësojnë, ofrimi i këshillave për pronarët e bizneseve të vogla për çështje financiare, apo edhe ekzekutimi i udhëzimeve për softuerin e kontabilitetit. Një kanal i suksesshëm në YouTube mund të bëhet edhe një punë me kohë të plotë nëse fiton mjaftueshëm tërheqje.

Podcast

Podkastet janë një mënyrë e shkëlqyer për të shkëmbyer njohuritë e industrisë dhe për t'u angazhuar me audiencën tuaj duke gjeneruar të ardhura shtesë përmes sponsorizimeve, mallrave dhe donacioneve. Një nga përfitimet e podcasting-ut si një nxitim anësor është se është relativisht i lehtë për t'u vendosur dhe kërkon mirëmbajtje minimale. Ju mund të krijoni episode me ritmin tuaj dhe madje t'i fitoni para përmes sponsorizimeve ose reklamave.

Vetë Publikimi

Vetë-publikimi është një tjetër nxitim i madh anësor për kontabilistët. Ju mund të krijoni librat tuaj, libra elektronikë dhe produkte të tjera dixhitale që lidhen me kontabilitetin ose financat. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ndarë njohuritë dhe ekspertizën tuaj me një audiencë më të gjerë duke fituar para shtesë. Gjithashtu ju lejon të ndërtoni një markë personale dhe të jeni në kontroll se si e tregtoni veten si ekspert.

Blog ose faqe interneti e ngrohtë

Nëse jeni një kontabilist që kërkon një ngutje anësore, hapja e një blogu ose uebsajti të veçantë mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të plotësuar të ardhurat tuaja. Ju mund të përdorni njohuritë tuaja të kontabilitetit për të krijuar përmbajtje që do të jetë e vlefshme për lexuesit dhe për të gjeneruar të ardhura nga përdoruesit që vizitojnë faqen tuaj të internetit.

Dyqan E-Commerce

Me rritjen e blerjeve në internet dhe përhapjen e tregjeve si Etsy dhe eBay, nuk ka qenë kurrë më e lehtë të krijosh dyqanin tënd. Ju mund të shesni çdo gjë nga mallrat e punuar me dorë deri te produktet dixhitale, te artikujt e përdorur apo edhe shërbimet. Krijimi i dyqanit tuaj ju jep fleksibilitetin për të qenë shefi i vetes tuaj dhe për të vendosur orarin tuaj. Ai gjithashtu ofron një mundësi për të ndërtuar një biznes që mund të rritet me kalimin e kohës nëse është i suksesshëm.

Affiliate Marketing

Marketingu i filialeve është kur promovoni një produkt ose shërbim të ofruar nga një biznes tjetër dhe ju merrni një komision sa herë që dikush përdor lidhjen tuaj unike të referimit për të blerë diçka nga kompania. Kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për kontabilistët për të fituar para shtesë pa pasur nevojë të shesin ose prodhojnë një produkt.

Arbitrazh online

Arbitrazhi në internet është një nxitim anësor gjithnjë e më popullor për kontabilistët që kërkojnë të fitojnë para shtesë. Ai përfshin gjetjen e produkteve në internet për t'i blerë me një normë të zbritur nga një faqe interneti dhe më pas shitjen e tyre me një çmim më të lartë në një faqe tjetër interneti për një fitim. Ky lloj "arbitrazhi" u lejon kontabilistëve të zgjuar të përfitojnë nga ndryshimi i çmimeve në tregje ose faqe të ndryshme interneti, duke i lejuar ata të gjenerojnë të ardhura të këndshme anësore.

Hulumtimi i tregut në internet

Si një kontabilist, ju keni aftësitë dhe njohuritë e nevojshme për të ndihmuar kompanitë të kuptojnë më mirë tregjet e tyre. Hulumtimi i tregut në internet përfshin kryerjen e sondazheve, sondazheve, intervistave, grupeve të fokusit dhe formave të tjera të mbledhjes së të dhënave për të fituar njohuri mbi preferencat, sjelljet dhe demografinë e klientëve. Ju mund të përdorni njohuritë e tyre për të ndihmuar bizneset të kuptojnë tregjet e tyre të synuara dhe të marrin vendime të informuara.

Shërbimi i Noterisë celulare

Kontabilistët shpesh kanë aftësi dhe njohuri për të ofruar shërbime të vlefshme përtej taksave dhe kontabilitetit tradicional. Një shërbim i tillë që mund të shtohet lehtësisht si një nxitje anësore për kontabilistët janë shërbimet e noterëve celularë. Noterizimi celular përfshin dëshmimin e një noteri publik për nënshkrimin e dokumenteve të rëndësishme, të tilla si kreditë, kontratat, autorizimet dhe dokumentet e tjera ligjore.

Biznesi i Amazon FBA

Amazon FBA do të thotë "Përmbushja nga Amazon". Ky model biznesi ju lejon të ruani produktet në qendrat e përmbushjes së Amazon, gjë që më pas lejon Amazon të trajtojë transportin dhe shërbimin ndaj klientit për produktet tuaja. Kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për kontabilistët për të fituar para shtesë, duke mësuar gjithashtu më shumë rreth tregtisë elektronike.

Shitet Spreadsheets

Spreadsheets janë tepër të dobishme për organizimin dhe analizimin e të dhënave, kështu që ka një kërkesë të madhe për to si nga bizneset ashtu edhe nga individët. Krijimi i tabelave mund të jetë jashtëzakonisht fitimprurës për kontabilistët. Ata mund të krijojnë shabllone që mund të përdoren për një sërë detyrash, të tilla si buxhetimi, ndjekja e shpenzimeve, menaxhimi i inventarit dhe më shumë. Këto tabela mund të shiten më pas në internet ose përmes tregjeve dixhitale.

Rrotulloni artikujt

Rrotullimi përfshin blerjen e artikujve, të tilla si mobilje, elektronikë dhe mallra të tjera me një çmim të ulët dhe më pas rishitjen e tyre për një çmim më të lartë. Për shembull, mund të ndesheni me një artikull në një dyqan të thjeshtë ose shitje në oborr që është i nënvlerësuar dhe ka potencial për të shitur për më shumë para. Me disa kërkime dhe përpjekje, ju mund ta ktheni një investim të vogël në një fitim të rregullt.

Pjekja në shtëpi

Të bëhesh një bukëpjekës në shtëpi ju lejon të përdorni njohuritë tuaja për operacionet e biznesit duke pasur gjithashtu fleksibilitetin e punës nga shtëpia. Ju mund të keni një avantazh ndaj furrtarëve tradicionalë pasi nuk bëni shpenzime të përgjithshme që lidhen me zotërimin e një furre buke. Mund të krijoni lehtësisht një faqe interneti ose blog për të reklamuar shërbimet tuaja dhe për të filluar shitjen e ëmbëlsirave, biskotave, byrekut dhe produkteve të tjera të pjekura.

Pronë me qira për pushime

Shtëpitë e pushimeve me qira po bëhen gjithnjë e më të njohura pasi më shumë njerëz po kërkojnë opsione akomodimi unike dhe me kosto efektive kur udhëtojnë. Gjëja më e mirë për blerjen e një prone me qira për pushime është se nuk keni nevojë të jeni të pranishëm për ta menaxhuar atë. Ju mund të punësoni një menaxher prone dhe ende të fitoni para nga qiraja juaj. Me strategjitë e duhura financiare, ju mund të fitoni para të mira ndërsa zotëroni një pronë me qira për pushime.

6 hapa për të filluar ngutjen tuaj anësore si një kontabilist

Fillimi i një biznesi si kontabilist mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të përdorur aftësitë tuaja, për të gjeneruar të ardhura shtesë dhe për të eksploruar mundësi të reja. Këtu janë gjashtë hapa për të filluar:

1. Identifikoni pozicionin tuaj

Përcaktoni zonën specifike brenda kontabilitetit në të cilën dëshironi të përqendroheni për nxitimin tuaj anësor. Kjo mund të jetë përgatitje tatimore, llogarimbajtje, konsulencë financiare, ose ndonjë shërbim tjetër të lidhur me kontabilitetin. Identifikimi i kamares suaj do t'ju ndihmojë të synoni klientët e duhur dhe të dalloni veten nga konkurrentët.

2. Zhvilloni një plan biznesi

Ashtu si çdo biznes tjetër, është thelbësore të keni një plan për nxitimin tuaj. Përcaktoni qëllimet tuaja, tregun e synuar, strategjinë e çmimeve, qasjen e marketingut dhe parashikimet financiare. Një plan biznesi do t'ju ofrojë një udhërrëfyes dhe do t'ju ndihmojë të qëndroni të organizuar ndërsa filloni dhe rritni sipërmarrjen tuaj.

3. Merrni parasysh ngritjen e një entiteti biznesi

Krijimi i një entiteti biznesi ofron përparësi kryesore, të tilla si kufizimi i përgjegjësisë personale dhe mundësimi i transferimit më të lehtë të pronësisë. Lloji i strukturës së biznesit të zgjedhur do të varet nga faktorë të tillë si madhësia dhe qëllimi i sipërmarrjes, lloji i shërbimeve të ofruara dhe nëse sipërmarrja është një sipërmarrje e vetme ose partneritet. Nëse dëshironi të përfitoni nga shpenzimet e reduktuara dhe përgjegjësia e kufizuar, mund të zgjidhni të krijoni një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC).

4. Merrni certifikatat ose licencat e nevojshme

Në varësi të vendndodhjes suaj dhe shërbimeve që planifikoni të ofroni, mund t'ju duhet të merrni certifikata ose licenca specifike. Hulumtoni kërkesat në zonën tuaj dhe sigurohuni që të jeni në përputhje me çdo rregullore ligjore dhe profesionale. Ky hap do t'ju ndihmojë të krijoni besueshmëri dhe të rrënjosni besimin te klientët tuaj të mundshëm.

5. Vendosni infrastrukturën tuaj

Krijoni infrastrukturën e nevojshme për të drejtuar pa probleme ngutja anësore. Kjo mund të përfshijë krijimin e një faqe interneti profesionale, ngritjen e softuerit të kontabilitetit për të menaxhuar llogaritë e klientëve dhe organizimin e dokumenteve dhe dokumenteve tuaja. Sigurohuni që keni një hapësirë ​​pune të dedikuar, mjete kontabiliteti dhe sisteme për të ofruar shërbime efikase dhe të sakta.

Promovoni Shërbimet tuaja

Zhvilloni një strategji marketingu për të promovuar nxitimin tuaj dhe për të tërhequr klientët. Përdorni kanale të marketingut dixhital si mediat sociale, drejtoritë në internet dhe platformat profesionale të rrjeteve për të shfaqur ekspertizën tuaj. Konsideroni ofrimin e një konsultimi falas ose ofrimin e përmbajtjes së vlefshme në lidhje me kontabilitetin në faqen tuaj të internetit ose blogun tuaj për të vendosur veten si një autoritet në fushën tuaj.

Fitoni më shumë para në anën me ngutje anësore

Të kesh një punë me kohë të plotë si kontabilist mund të jetë shpërblyese dhe fitimprurëse, dhe shumë njerëz gëzojnë stabilitetin e këtij lloji të karrierës. Megjithatë, për disa, të kesh një ngutje anësore mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të plotësuar të ardhurat ose për të ndjekur një sipërmarrje sipërmarrëse.

Pavarësisht nga lloji i ngutjes anësore që zgjidhni të ndiqni, mbani mend se ndërtimi i një ngutjeje të suksesshme anësore kërkon kohë, përpjekje dhe këmbëngulje. Qëndroni të fokusuar në ofrimin e shërbimeve me cilësi të lartë, përmirësimin e vazhdueshëm të aftësive tuaja dhe mbajtjen e një marrëdhënieje të fortë me klientin për të rritur biznesin tuaj me kalimin e kohës.

Nëse doni të zgjeroni nxitimin tuaj anësor dhe të rrisni shtrirjen tuaj, krijimi i një LLC mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer. Një LLC ofron përgjegjësi të kufizuar dhe përfitime tatimore. Merrni parasysh bashkëpunimin me një partner të ndihmës tatimore dhe kontabilitetit si p.sh doola për t'ju ndihmuar me ëndrrat tuaja sipërmarrëse.

FAQs

A janë të ligjshme për të ndjekur nxitimet anësore si kontabilist?

Po, nxitimet anësore si kontabilist janë përgjithësisht të ligjshme për t'u ndjekur. Ashtu si me çdo biznes apo profesion, disa kërkesa ligjore duhet të merren parasysh kur filloni një ngutje anësore si kontabilist. Këto përfshijnë marrjen e licencës dhe lejeve të nevojshme, ndjekjen e ligjeve dhe rregulloreve tatimore dhe respektimin e standardeve profesionale të praktikës.

Sa kohë ju duhet për t'u përkushtuar ndaj nxitimeve si kontabilist?

Sasia e kohës që ju duhet t'i kushtoni përpjekjeve anësore si kontabilist do të varet nga lloji i biznesit që vendosni të ndiqni dhe niveli i dëshiruar i të ardhurave. Disa vështirësi anësore, të tilla si ofrimi i shërbimeve të kontabilitetit ose konsulenca financiare, mund të kërkojnë një angazhim relativisht të ulët për sa i përket orëve për shkak të natyrës së punës. 

Cilat janë disa gabime të zakonshme që bëjnë kontabilistët kur ndjekin një ngutje anësore?

Një nga gabimet më të zakonshme të bëra nga kontabilistët kur ndjekin një ngutje anësore është mosmarrja e kohës për të hulumtuar siç duhet mundësinë. Një ngutje e suksesshme anësore kërkon që të kuptoni industrinë, rreziqet dhe shpërblimet e mundshme dhe kërkesat ligjore që lidhen me të. Një gabim tjetër i bërë nga shumë kontabilistë është nënvlerësimi i rëndësisë së marketingut. Pa marketingun e duhur, mund të jetë e vështirë për të arritur klientët potencialë dhe për të gjeneruar të ardhura.

Sa mund të fitoj realisht si kontabilist me një ngutje anësore?

Si kontabilist, ju mund të fitoni një shumë të konsiderueshme parash me një ngutje anësore, në varësi të llojit të ngutjes anësore që zgjidhni. Nëse vendosni të ofroni shërbimet tuaja me kohë të pjesshme si kontabilist ose kontabilist i pavarur, për shembull, mund të fitoni potencialisht diku nga 20 deri në 150 dollarë në orë. Nëse keni aftësi të specializuara në përgatitjen e taksave ose planifikimin financiar, normat tuaja mund të jenë më të larta. 

A konsiderohen të ardhura të tatueshme të ardhurat nga një nxitim anësor?

Po, të ardhurat e bëra nga një nxitim anësor konsiderohen të ardhura të tatueshme dhe duhet të raportohen në IRS. Lloji i taksës ndryshon në varësi të llojit të ngutjes anësore. Nëse jeni punonjës, do t'ju duhet të raportoni çdo pagë të marrë përmes një formulari 1099. Nëse jeni duke operuar si një pronar i vetëm ose kontraktor i pavarur, do t'ju duhet të raportoni të ardhurat tuaja nëpërmjet një plani C. Dhe nëse keni krijuar një LLC, do t'ju duhet të paraqisni një deklaratë të veçantë tatimore për biznesin

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.