Fitoni para shtesë: SidesHustles fitimprurëse për 2023

Po kërkoni mënyra për të fituar para shtesë në 2023? Me pasigurinë e vazhdueshme ekonomike, të kesh një ngutje anësore mund të ofrojë siguri financiare dhe fleksibilitet. 

Ngutjet anësore janë bërë gjithnjë e më popullore me kalimin e viteve, me gjithnjë e më shumë njerëz që kërkojnë burime shtesë të ardhurash. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për të shlyer borxhin, për të kursyer një paradhënie ose thjesht për të shijuar më shumë liri financiare, ka shumë arsye për të filluar një ngutje anësore.

Nëse po mendoni të filloni një ngutje anësore në vitin 2023, ka shumë opsione për të zgjedhur. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë disa nga pengesat kryesore anësore që mund t'ju ndihmojnë të arrini qëllimet tuaja financiare. Nga bizneset në internet tek përpjekjet krijuese, ka një ngutje anësore për të gjithë. 

Pse duhet të filloni një ngutje anësore?

Fillimi i një ngutjeje anësore në vitin 2023 mund të sjellë përfitime dhe mundësi të shumta. Këtu janë pesë arsye bindëse për t'u marrë parasysh:

  1. Të ardhura shtesë: Me rritjen e kostos së jetesës dhe pasiguritë ekonomike, të kesh një burim shtesë të ardhurash mund të sigurojë siguri dhe fleksibilitet financiar. Një nxitim anësor mund t'ju ndihmojë të shlyeni borxhet, të kurseni për qëllimet e ardhshme ose thjesht t'ju japë më shumë të ardhura të disponueshme.
  2. Përvoja e sipërmarrjes: Fillimi i një ngutjeje anësore ju lejon të fitoni përvojë të dorës së parë si një sipërmarrës. Ai ofron një mundësi për të zhvilluar aftësitë tuaja të biznesit, të tilla si marketingu, shitjet, shërbimi ndaj klientit dhe menaxhimi financiar. Këto aftësi mund të jenë të vlefshme në aspekte të ndryshme të jetës suaj personale dhe profesionale, pavarësisht nëse vazhdoni me nxitimin tuaj ose ndiqni përpjekje të tjera.
  3. Ndiqni pasionin tuaj: Një nxitim anësor ju lejon të eksploroni dhe të fitoni para nga hobi ose talente me të cilat mund të mos keni pasur mundësinë të angazhoheni plotësisht në punën tuaj kryesore. Pavarësisht nëse është një ndjekje krijuese, një shërbim i specializuar ose një treg i veçantë, një nxitim anësor mund të sjellë përmbushje dhe kënaqësi duke e përafruar punën tuaj me pasionet tuaja.
  4. Rritja profesionale dhe zhvillimi i aftësive: Ju mund të mësoni teknika, teknologji të reja ose njohuri specifike të industrisë që mund të mos jenë të disponueshme në punën tuaj kryesore. Ky mësim i vazhdueshëm dhe zhvillim i aftësive mund të rrisë vlerën tuaj si kontabilist dhe të hapë mundësi të reja karriere në të ardhmen.
  5. Diversifikoni rrjedhat tuaja të të ardhurave: Një ngutje anësore mund të veprojë si një rrjet sigurie duke diversifikuar rrjedhat tuaja të të ardhurave. Nëse puna juaj kryesore ndikohet nga rëniet ekonomike ose rrethanat e papritura, të paturit e një burimi alternativ të ardhurash nga nxitimi juaj anësor mund të sigurojë stabilitet dhe paqe mendore.

25 idetë më të mira të ngutjes anësore për vitin 2023

Nga puna e pavarur tek fillimi i biznesit tuaj, ka shumë mundësi për të eksploruar. Këtu është një listë e disa prej ideve më të mira për të provuar këtë vit:

Asistenti Virtual

Ndihma virtuale përfshin ofrimin e asistencës administrative për bizneset në distancë nëpërmjet telefonit, emailit ose platformave të tjera të komunikimit dixhital. Me këtë ngutje anësore ju mund të punoni nga kudo, të vendosni vetë orët tuaja dhe të paguheni për kohën dhe aftësitë tuaja.

Rideharing

Ridesharing është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë. Shërbime si Uber dhe Lyft janë gjithmonë në kërkim të shoferëve, kështu që kjo mund të jetë një mundësi e shkëlqyer nëse keni automjetin tuaj.

Online tutoring

Nëse keni ekspertizë në një lëndë të caktuar, atëherë ofrimi i seancave të tutorizimit në internet është një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të fituar para. Mund të regjistroheni për të punuar me një agjenci të krijuar mësimore ose të ofroni shërbime në mënyrë të pavarur nëpërmjet një platforme si Skype ose Zoom.

Fotografi

Fotografia është një tjetër nxitim anësor popullor për ata që duan të bëjnë fotografi dhe t'i modifikojnë ato. Ju mund të përdorni sajte si Shutterstock dhe Getty Images për të ngarkuar fotot tuaja dhe për t'u paguar kur dikush i shkarkon ato.

Menaxhimi i mediave sociale

Media sociale është bërë një pjesë e madhe e shumë strategjive të marketingut të bizneseve. Nëse keni përvojë me menaxhimin e llogarive të mediave sociale, atëherë mund të ofroni shërbimet tuaja si menaxher i mediave sociale për kompanitë që kërkojnë të rrisin praninë e tyre në internet.

Ju ndoshta do të duhet të paguani taksa për të ardhurat anësore të biznesit tuaj nëse bëni $600 ose më shumë. Për të ulur kostot dhe për të kufizuar përgjegjësinë personale, mund të mendoni gjithashtu për krijimin e një Kompani me përgjegjësi të kufizuar (SHPK). Konsultohuni me një specialist për të përcaktuar mënyrën më efektive të veprimit. 

Kurse Online

Nëse keni ekspertizë në një temë ose aftësi të caktuar, atëherë mund të krijoni një kurs në internet për të mësuar të tjerët dhe për të fituar para në këtë proces. Ju mund të përdorni platforma si Udemy ose Skillshare për të pritur kurset tuaja dhe për t'i tregtuar ato për studentët e mundshëm.

Affiliate Marketing

Marketingu i filialeve përfshin promovimin e produkteve për biznese të tjera dhe marrjen e një komisioni kur dikush bën një blerje përmes lidhjes tuaj. Kjo ngutje anësore mund të jetë mjaft fitimprurëse nëse jeni të gatshëm të bëni punën dhe të mësoni truket e tregtisë.

Fillo një kanal në YouTube

Fillimi i një kanali në YouTube po bëhet gjithnjë e më popullor dhe mund të jetë mjaft fitimprurës nëse përmbajtja juaj është tërheqëse. Ju mund të krijoni video për pothuajse çdo temë që jeni të apasionuar ose të ofroni mësime dhe këshilla për temat brenda ekspertizës suaj. Ka shumë mënyra për të fituar para nga një kanal në YouTube, kështu që padyshim ia vlen të merret parasysh nëse jeni duke kërkuar për një ngutje anësore.

Blogging

Fillimi i një blogu është një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të fituar para në anën tjetër. Ju mund të zgjidhni çdo temë për të cilën jeni të apasionuar dhe të ndani njohuritë tuaja me botën. Me Blogging, ju mund të fitoni para nga përmbajtja juaj duke bashkëpunuar me markat ose duke shitur produkte direkt nga faqja juaj e internetit.

Dizajn Grafik

Nëse keni një sy për dizajn, atëherë ofrimi i shërbimeve të dizajnit grafik është një ngutje e madhe anësore. Ju mund të krijoni logo, dizajne në internet dhe materiale marketingu për bizneset ose individët që kanë nevojë për ndihmë me pamjet e tyre.

Planifikimi i Ngjarjeve Virtuale

Me gjithnjë e më shumë ngjarje që lëvizin në internet, planifikimi i ngjarjeve virtuale është bërë një ngutje anësore e kërkuar. Ju mund të ofroni shërbimet tuaja për të ndihmuar kompanitë të planifikojnë dhe ekzekutojnë konferenca, seminare, seminare virtuale dhe më shumë.

dropshipping

Dropshipping është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar një biznes në internet pa pasur nevojë të trajtoni inventarin ose transportin. Ju mund të bashkëpunoni me një kompani ekzistuese dropshipping dhe t'i bëni ato të kujdesen për përmbushjen e produktit ndërsa përqendroheni në marketing dhe shitje. Kjo është një nxitje e madhe anësore për ata që nuk kanë shumë kohë, por ende duan të fitojnë para.

Data e hyrjes

Futja e të dhënave është një ngutje e madhe anësore nëse jeni duke kërkuar për diçka që nuk kërkon shumë kohë ose ekspertizë. Kompanitë janë gjithmonë në kërkim të ndihmës për futjen e të dhënave në sistemet e tyre dhe ju mund t'i ndihmoni ato.

llogarimbajtje

llogarimbajtje është një tjetër ngutje anësore që mund të jetë mjaft fitimprurëse nëse jeni njohur me softuerin e kontabilitetit dhe dini se si t'i trajtoni financat. Bizneset kanë nevojë për ndihmë për të mbajtur gjurmët e financave të tyre dhe ju mund të ofroni shërbimet tuaja si llogaritar.

Consulting

Nëse keni ekspertizë në një fushë të caktuar, atëherë mund të ofroni shërbime këshillimi për të ndihmuar bizneset të arrijnë qëllimet e tyre. Ju mund të ndani njohuritë dhe përvojën tuaj për të ndihmuar bizneset të marrin rezultatet që kërkojnë.

Shërbime përkthimi

Nëse jeni dygjuhësh ose shumëgjuhësh dhe keni kujdes për detajet, atëherë shërbimet e përkthimit mund të jenë një nxitim i madh anësor për ju. Ka shumë biznese dhe organizata që kanë nevojë për ndihmë për të përkthyer përmbajtjen e tyre në shumë gjuhë.

Shkrimi i përmbajtjes

Shkrimi i përmbajtjes është një ngutje e madhe anësore nëse jeni fjalëpunues dhe keni përvojë në krijimin e përmbajtjes për ueb. Kompanitë janë gjithmonë në kërkim të ndihmës për krijimin e përmbajtjes për faqet e tyre të internetit, bloget, postimet e mediave sociale dhe më shumë.

Menaxhimi i tregtisë elektronike

Gjithnjë e më shumë biznese po krijojnë blerje në internet dhe do të kenë nevojë për ndihmë në menaxhimin e operacioneve të tyre të tregtisë elektronike. Ju mund t'i ofroni shërbimet tuaja për t'i ndihmuar ata me përmbushjen dhe më shumë.

Dizajn i pavarur në internet

Nëse keni përvojë me dizajnin e uebit, atëherë kjo është një tjetër nxitim i madh anësor për ju. Ju mund t'i ofroni shërbimet tuaja bizneseve që kanë nevojë për ndihmë për krijimin e një faqe interneti ose rinovimin e një ekzistuese.

Copywriting

Shkrimi i kopjimit është një aftësi thelbësore për bizneset që kanë nevojë për përmbajtje tërheqëse dhe ju mund t'i ofroni shërbimet tuaja për t'i ndihmuar ata. Ju do të duhet të jeni krijues dhe të keni një kuptim të mirë të gramatikës dhe shenjave të pikësimit në mënyrë që të krijoni një kopje bindëse që rezonon me lexuesit.

Nëse fitoni 600 dollarë ose më shumë, duhet të prisni të merrni një Forma 1099 nga klienti juaj. Për të ulur kostot dhe për të kufizuar përgjegjësinë personale, ju gjithashtu mund të dëshironi të formoni një LLC. Konsultohuni me një specialist për këshilla se si t'i qaseni kësaj.

Video Editing

Redaktimi i videos është një opsion i shkëlqyeshëm për krijuesit që kanë një sy për detaje dhe përvojë me softuerin e redaktimit të videos. Ju mund t'u ofroni shërbimet tuaja bizneseve dhe individëve që kanë nevojë për ndihmë për krijimin ose modifikimin e videove për projektet e tyre. 

Search Engine Optimization (SEO)

SEO është një mjet thelbësor për bizneset që duan të rrisin shikueshmërinë e tyre në internet dhe ju mund t'u ofroni atyre shërbimet tuaja. Ju duhet të keni njohuri në praktikat më të mira të SEO dhe të keni përvojë në përdorimin e mjeteve dhe teknikave të ndryshme.

Zhvillimi i aplikacionit

Nëse keni përvojë me kodimin dhe zhvillimin e aplikacioneve, atëherë kjo është një ngutje e madhe anësore për ju. Ju mund t'u ofroni shërbimet tuaja bizneseve që kanë nevojë për ndihmë me zhvillimin e aplikacioneve celulare ose softuerëve të personalizuar për operacionet e tyre.

Shitja e mallrave të punuar me dorë

Nëse jeni dinak dhe ju pëlqen të bëni gjëra, atëherë shitja e mallrave tuaja të bëra me dorë është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para. Ju mund të shesni artikuj në Etsy ose eBay ose madje të krijoni faqen tuaj të internetit.

Qen duke ecur

Ju mund t'u ofroni shërbimet tuaja pronarëve të kafshëve shtëpiake në zonën tuaj, të cilët kanë nevojë për dikë që t'i çojë qentë e tyre në shëtitje dhe të paguhet në të njëjtën kohë. Ju gjithashtu mund të ofroni shërbime për uljen e qenve nëse ju pëlqejnë kafshët. 

Si të filloni një ngutje anësore në 6 hapa?

Fillimi i një biznesi me nxitim anësor mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të përdorur aftësitë tuaja, për të gjeneruar të ardhura shtesë dhe për të eksploruar mundësi të reja. Këtu janë gjashtë hapa për të filluar:

1. Identifikoni pozicionin tuaj

Të kesh një ide të qartë se çfarë dëshiron të bësh dhe kujt dëshiron t'i shërbesh, do t'ju ndihmojë të krijoni një plan, të tregtoni biznesin tuaj dhe të merrni burimet e nevojshme për sukses. Kur vjen puna për të gjetur vendin tuaj, është e rëndësishme të mendoni se cilat aftësi ose njohuri keni që mund të jenë të vlefshme për të tjerët. Ju gjithashtu mund të konsideroni të përqendroheni në një treg ose industri specifike në të cilën keni përvojë. 

2. Krijo një plan

Pasi të keni identifikuar vendndodhjen tuaj, është koha për të krijuar një plan për nxitimin tuaj anësor. Kjo duhet të përfshijë sigurimin që keni aftësitë dhe burimet e nevojshme për të filluar, si dhe gjetjen e klientëve dhe marketingun e shërbimeve tuaja. Merrni parasysh vendosjen e qëllimeve dhe krijimin e një afati kohor për biznesin tuaj të ngutjes, në mënyrë që të qëndroni në rrugën e duhur.

3. Merrni masa

Konsideroni të krijoni një faqe interneti ose një llogari të mediave sociale për nxitimin tuaj dhe krijoni një portofol të shërbimeve tuaja. Mendoni për mënyrat për ta vendosur veten si ekspert në fushën tuaj, si p.sh. shkrimi i postimeve në blog ose krijimi i videove. Kjo do t'ju ndihmojë të fitoni besueshmëri dhe dukshmëri me klientët e mundshëm. Shikoni mënyra për të rritur bazën tuaj të klientit, si p.sh. ofrimi i programeve të referimit ose zbritjeve. Së fundi, sigurohuni që të gjurmoni përparimin tuaj dhe të matni suksesin e ngutjes suaj anësore.

4. Tregoni shërbimet tuaja

Marketingu është një pjesë thelbësore e çdo biznesi të suksesshëm dhe nuk është ndryshe kur bëhet fjalë për nxitimin tuaj. Merrni parasysh përdorimin e mediave sociale dhe taktikave të tjera të marketingut dixhital për të marrë fjalën për shërbimet tuaja. Ju gjithashtu duhet të mendoni për rrjetëzimin me profesionistë përkatës dhe ndërtimin e marrëdhënieve me klientët e mundshëm.

5. Ndiqni progresin tuaj

Mbani gjurmët e progresit tuaj rregullisht për të parë se si po përparon ngutja juaj anësore. Merrni parasysh të vendosni piketa për veten tuaj dhe të gjurmoni të ardhurat, shpenzimet dhe kohën që shpenzoni për secilën detyrë. Kjo do t'ju ndihmojë të qëndroni të motivuar dhe të merrni një pasqyrë të saktë se sa i suksesshëm jeni në biznesin tuaj të ngutjes.

6. Qëndroni të fokusuar

Pasi të keni krijuar nxitimin tuaj anësor, është e rëndësishme të qëndroni të fokusuar në objektivat tuaja. Sigurohuni që po i kushtoni kohë dhe përpjekje të mjaftueshme biznesit tuaj. Vendosni qëllime për veten tuaj dhe mbani një afat kohor që përshkruan se kur duhet të përfundojnë disa detyra. Për më tepër, lini kohë për veten tuaj në mënyrë që të mos dërrmoheni. 

Inkorporoni Hustle Your Side në 2023!

Pasi nxitimi juaj anësor të bëhet më i madh, mund të jetë koha për të ndërmarrë hapin tjetër dhe për të përfshirë biznesin tuaj në një LLC. Përfshirja e ngutjes suaj anësore mund t'ju ndihmojë të menaxhoni rreziqet që lidhen me drejtimin e një biznesi, të mbroni asetet tuaja personale nga përgjegjësia e biznesit dhe të hapni mundësi të reja rritjeje. Konsultohuni doola tani për të marrë ndihmë për konfigurimin e LLC-së tuaj, si dhe llogarinë tuaj bankare të kontabilitetit dhe biznesit.

FAQs

Sa kohë më duhet për të investuar në një ngutje anësore?

Sasia e kohës që ju nevojitet për të investuar në një ngutje anësore varet kryesisht nga lloji i ngutjes që zgjidhni. Disa ngacmime anësore mund të bëhen shumë shpejt dhe nuk kërkojnë shumë angazhim në kohë, ndërsa të tjerat mund të kërkojnë më shumë investime për sa i përket kohës dhe energjisë.

A është e nevojshme të keni aftësi ose përvojë specifike për të filluar një ngutje anësore?

Jo, nuk është e nevojshme të kesh aftësi ose përvojë specifike për të filluar një ngutje anësore. Megjithatë, pasja e disa aftësive dhe njohurive bazë do t'ju ndihmojë të keni sukses në përpjekjet tuaja anësore të zgjedhura dhe mund të bëjë dallimin midis dështimit dhe suksesit.

Si mund ta balancoj punën time me kohë të plotë dhe nxitimin tim anësor?

Balancimi i një pune me kohë të plotë dhe një ngutjeje anësore mund të jetë sfiduese, por është plotësisht e mundur me strategjitë e duhura. Çelësi për të balancuar këto dy angazhime është planifikimi, organizimi dhe kryerja e shumë detyrave.

A mund të kem disa nxitime anësore në të njëjtën kohë?

Të kesh ngutje të shumta anësore mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para shtesë dhe për të diversifikuar burimet tuaja të të ardhurave. Megjithatë, është e rëndësishme të menaxhoni kohën tuaj me mençuri nëse doni ta bëni atë të funksionojë. Ju duhet të jeni realist për sa kohë keni në dispozicion dhe të vendosni se cilat aktivitete do të sjellin më shumë para për sa më pak përpjekje.

A mund ta kthej nxitimin tim anësor në një biznes me kohë të plotë?

Po, shumë po i kthejnë koncertet e tyre një herë në biznese me kohë të plotë, por është e rëndësishme të dini se çfarë duhet të merrni parasysh përpara se të bëni atë hap.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.