Ka kompromis me ngritjen e një Delaware LLC. Zbuloni se cilat janë këto në mënyrë që të zgjidhni strukturën e duhur për ju.

Fillimi i një biznesi mund të jetë një sipërmarrje emocionuese dhe formimi i një kompanie me përgjegjësi të kufizuar (LLC) është një nga mënyrat më të njohura për ta bërë këtë. Nëse jeni i ri në botën e biznesit, mund të habiteni kur mësoni se jo të gjitha bizneset përfshijnë në shtetin ku jetojnë pronarët. Shumë biznese formojnë një LLC në një shtet tjetër për të përfituar nga ligjet atje. Një nga shtetet më të njohura për të krijuar një LLC është Delaware. Por pse është kjo, dhe cilat janë të mirat dhe të këqijat e vërteta të një Delaware LLC? Vazhdoni të lexoni për të zbuluar.

Cilat janë avantazhet e formimit të një LLC në Delaware?

Delaware LLC janë një zgjedhje popullore për pronarët e bizneseve dhe sipërmarrësit - dhe për arsye të mirë! Ka shumë përparësi për të formuar një LLC në Delaware. Hidhini një sy disa prej më të shquarve.

Ligjet miqësore ndaj biznesit

Delaware është i njohur për disa nga ligjet më miqësore për biznesin në SHBA. Statutet e tyre shtetërore, të tilla si Ligji i Korporatës së Përgjithshme të Delaware dhe Ligji për shoqëritë me përgjegjësi të kufizuar, mbahen të përditësuara në konsultim me avokatët kryesorë të korporatave. Këto ligje shpesh studiohen nga studentët e biznesit dhe modelohen nga shtete të tjera.

Gjykatat e tyre janë efikase dhe të ditura

Gjykata e Kancelarisë në Delaware shqyrton të gjitha rastet që përfshijnë subjekte biznesi në Delaware dhe gjyqtarët në këtë gjykatë janë të specializuar në ligjin e korporatave. Ata janë të njohur për ekspertizën e tyre në çështjet e biznesit dhe aftësinë për të marrë një vendim shpejt, që do të thotë se nuk do të duhet të shpenzoni shuma të mëdha për mbrojtjen ligjore nëse përballeni me një padi (dhe anasjelltas).

Mbrojtje për LLC-në tuaj

Ne shpesh marrim parasysh vetëm se si gjendja e biznesit në vështirësi financiare mund të ndikojë te anëtarët (pronarët), por çka nëse njëri prej anëtarëve has në vështirësi financiare? Delaware e ka marrë parasysh këtë mundësi dhe LLC-të e formuara në Delaware kanë mbrojtje nga kreditorët e çdo anëtari, që do të thotë se biznesi do të mbrohet nëse situata financiare personale e dikujt shkon në jug.

Ato ofrojnë avantazhe tatimore

Ju nuk duhet të paguani tatimin mbi të ardhurat në Delaware nëse nuk bëni biznes brenda shtetit, dhe e njëjta gjë vlen edhe për tatimin mbi shitjet. Ju gjithashtu nuk duhet të paguani tatim mbi të ardhurat e paprekshme, që janë çdo e ardhur që vjen nga prona intelektuale (si librat, të drejtat e filmit, etj.).

Ju nuk keni pse ta bëni emrin tuaj rekord publik

Shumë shtete dhe vende në mbarë botën e bëjnë një kërkesë që ju duhet të ndani emrin dhe adresën tuaj të anëtarëve të një LLC, të cilat bëhen regjistrime publike. Kuptohet, pak njerëz e pëlqejnë këtë aspekt të biznesit, pasi rrezikon privatësinë dhe potencialisht sigurinë e tyre. Delaware nuk e bën këtë një kërkesë, certifikata LLC duhet të përfshijë vetëm emrin e LLC dhe emrin dhe adresën e agjentit të regjistruar.

Ju mund të formoni "Seri LLC"

Delaware lejon bizneset të formojnë një LLC me SH.PK të tjera të integruara në të. Ju mund ta mendoni këtë si një kompani mëmë me kompani të tjera nën të. Çdo seri mund të ketë anëtarë të ndryshëm dhe detyrimet janë krejtësisht të ndara.

Kapitalistët sipërmarrës dhe investitorët e engjëjve preferojnë Delaware

Shumë investitorë engjëj dhe kapitalistë sipërmarrës kërkojnë që bizneset në të cilat investojnë t'i inkorporojnë në Delaware. Megjithëse duhet të keni parasysh se shumë investitorë kërkojnë që bizneset në të cilat investojnë të formohen si korporatë.

Mund të arkivoni shpejt

Procesi i formimit të një Delaware LLC është relativisht i drejtpërdrejtë, efikas dhe i shpejtë. Është e vërtetë që depozitimi është i shpejtë në shumicën e shteteve në ditët e sotme, megjithatë, Delaware krenohet me një nga proceset më të thjeshta dhe mund të bëhet në më pak se një orë.

Cilat janë disavantazhet e formimit të një LLC në Delaware?

Ndërsa ka përparësi të shumta për të formuar një LLC në Delaware, ka gjithashtu një numër të metash të mundshme. Njohja e disavantazheve të paraqitjes në Shtetin e Parë do t'ju mundësojë të merrni vendimin e duhur për biznesin tuaj.

Ju duhet të paguani një taksë vjetore të LLC

Ky është rasti në shumicën e shteteve, por tarifa është 300 dollarë në Delaware. Kjo mund ose nuk mund të jetë më e lartë se tarifat në shtetin tuaj të origjinës, por është e rëndësishme të merrni kohë për të bërë kërkimin tuaj dhe për të krahasuar.

Regjistrim i dyfishtë

Nëse nuk jetoni dhe nuk veproni në Delaware, do të duhet të regjistroheni edhe në shtetin tuaj të origjinës, që do të thotë se duhet të bëni gjithçka dy herë. Nuk do t'ju duhet të paguani taksa atje, por do t'ju duhet të paguani tarifat e depozitimit në të dy shtetet. Ky është një pengesë e madhe për bizneset e vogla me kohë dhe burime të kufizuara.

Ju do të duhet të mbani një agjent të regjistruar

Të kesh një LLC në Delaware, duhet të keni një "agjent të regjistruar" atje, i cili ka të ngjarë të jetë kompania që keni paguar për të formuar LLC-në tuaj atje, megjithëse mund të paguani një agjent tjetër ose një kontakt që keni atje.

Ju mund të jeni subjekt i kostove shtesë

Operacioni në një shtet tjetër ndërlikohet shpejt, sepse mund të keni kosto shtesë në menaxhimin e biznesit tuaj në të dyja vendet. Nëse paraqisni ose jeni subjekt i një padie, mund t'ju duhet të paguani për përfaqësim ligjor në Delaware dhe shtetin tuaj të origjinës.

Seritë LLC janë unike për Delaware

Delaware është një nga shtetet e vetme që pranon seri LLC, dhe shumica e shteteve të tjera nuk i pranojnë ato ende. Struktura e biznesit duhet të përballet ende me një test ligjor dhe kështu mund të zbuloni se gjykatat e tjera në shtetet e tjera nuk respektojnë aktivet dhe detyrimet e ndara, gjë që mund t'ju sjellë në telashe serioze.

Ju mund të hyni aksidentalisht në probleme ligjore

Kur e drejtoni biznesin tuaj në dy vende, si dikush i ri në botën e biznesit, është e lehtë të bëni gabime dhe potencialisht të operoni ilegalisht brenda shtetit që ju e quani shtëpi. Nëse e formoni LLC-në tuaj në Delaware, duhet të regjistroni LLC-në tuaj si një LLC "të huaj" në shtetin tuaj të origjinës. Nëse nuk e bëni këtë dhe shteti e merr vesh, do të merrni një citim, edhe nëse keni qenë injorantë për kërkesat.

Përparësitë tatimore rrallë përfitojnë SMB-të

Një nga arsyet pse investitorët janë të interesuar në Delaware është për shkak të përfitimet tatimore atje, por rrallë mund të korrni përfitimet e tyre si biznes i vogël apo edhe i mesëm (mos harroni, bizneset e vogla përkufizohen se kanë të ardhura vjetore më pak se 21.5 milionë dollarë dhe më pak se 1,500 punonjës!). Duhet të mbani mend se taksat i paguani aty ku fitoni para, jo ku regjistroheni, kështu që nëse i bëni paratë tuaja në shtetin tuaj të origjinës, duhet t'u përmbaheni atyre taksave.

Vini re se nëse jetoni dhe veproni në Delaware, nuk ka asnjë anë negative për të formuar LLC-në tuaj në Delaware.

A duhet të formoj LLC-në time në Delaware?

A duhet të formoj llc-në time në Delaware?

Nëse jeni ende në gardh nëse duhet të formoni apo jo LLC-në tuaj në Delaware, mund të jetë e dobishme të peshoni përgjigjet tuaja për pyetjet e mëposhtme:

A jam i gatshëm të bëj punën shtesë të administratës, apo të paguaj që dikush ta bëjë atë për mua?: Ju do të duhet të paraqisni raporte në të dy shtetet nëse nuk jetoni dhe nuk veproni në Delaware, gjë që bën shumë dokumente dhe afate, edhe nëse nuk duhet të paguani taksa në Delaware.

A jam i përgatitur të paguaj dy grupe tarifash çdo vit?: Ju do të duhet të paguani tarifat e paraqitjes në të dy shtetet. Kjo është zakonisht rreth 90 dollarë në Delaware.

A do të përfitoj nga ligjet e Delaware?: Përpara se të krijoni LLC-në tuaj në Delaware për të përfituar nga ligjet e tyre, merrni parasysh nëse ka të ngjarë t'ju duhen apo jo. Ka shumë disavantazhe administrative për t'u regjistruar në dy shtete, dhe nëse nuk besoni se do t'ju duhet të përfitoni nga sistemi i tyre gjyqësor, përfitimet e tjera mund të mos ia vlejnë.

A dua të tërheq investitorë?: Nëse po, Delaware mund të jetë shteti në të cilin duhet të përfshihet - megjithatë, sigurohuni që investitorët që dëshironi të tërhiqni janë të gatshëm të shikojnë LLC dhe nuk janë të interesuar vetëm për korporatat.

A janë gjërat ndryshe nëse drejtoj një biznes në internet?

Jo nëse banoni brenda një shteti amerikan, jo. E juaja biznes online do të tatohen aty ku jeni, kështu që nëse jetoni në Luiziana, do të paguani taksa atje, edhe nëse e regjistroni biznesin tuaj në Delaware.

Në shumicën e rasteve, krijimi i një LLC në Delaware kur nuk banoni brenda shtetit është vetëm një dhimbje koke - është e dobishme për korporatat globale, por për pronarin mesatar të ri të biznesit që fillon me 1-10 punonjës, një LLC e formuar në shtetin tuaj të origjinës. do të jetë mënyra më e mirë për të shkuar dhe do të sigurojë që ju të mos paguani më shumë në tarifat për përfitime të vogla ose aspak.

Mënyra e drejtpërdrejtë për të krijuar një Delaware LLC

Pavarësisht nëse keni vendosur të inkorporoni biznesin tuaj në Delaware, ose në një shtet tjetër, ose jeni duke kërkuar të zgjidhni një strukturë tjetër biznesi, dijeni se doola e bën të lehtë fillimin dhe menaxhimin e kompanisë suaj. Nga biznesi bankar dhe kontabiliteti deri te formimi i kompanive - doola është pika e vetme për sipërmarrësit.

Krijoni LLC-në tuaj me bazë në SHBA nga kudo në botë! Filloni këtu.

FAQ

FAQ

A ia vlen koston ngritja e një Delaware LLC?

Kjo varet nga rrethanat dhe qëllimet tuaja individuale. Nëse jeni duke kërkuar për mbrojtjen e aseteve, kursime tatimore, fleksibilitet në menaxhim dhe akses në një grup të madh ekspertize biznesi, atëherë ngritja e një Delaware LLC mund t'i vlejë koston.

Cilat janë kursimet tatimore të lidhura me ngritjen e një Delaware LLC?

Delaware LLC i nënshtrohen taksave më të ulëta se shtetet e tjera dhe mund të përfitojnë nga ligjet e favorshme tatimore të shtetit.

Sa kushton krijimi dhe mirëmbajtja e një Delaware LLC?

Kostoja e ngritjes dhe mirëmbajtjes së një Delaware LLC do të ndryshojë në varësi të shërbimeve që ju kërkoni dhe kompleksitetit të dokumentacionit.

A ia vlen koston ngritja e një Delaware LLC?

Kjo varet nga rrethanat dhe qëllimet tuaja individuale. Nëse jeni duke kërkuar për mbrojtjen e aseteve, kursime tatimore, fleksibilitet në menaxhim dhe akses në një grup të madh ekspertize biznesi, atëherë ngritja e një Delaware LLC mund t'i vlejë koston.

Cilat janë kursimet tatimore të lidhura me ngritjen e një Delaware LLC?

Delaware LLC i nënshtrohen taksave më të ulëta se shtetet e tjera dhe mund të përfitojnë nga ligjet e favorshme tatimore të shtetit.

Sa kushton krijimi dhe mirëmbajtja e një Delaware LLC?

Kostoja e ngritjes dhe mirëmbajtjes së një Delaware LLC do të ndryshojë në varësi të shërbimeve që ju kërkoni dhe kompleksitetit të dokumentacionit.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.