A duhet të krijoj një LLC nëse jam krijues?

Nëse keni nevojë për një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (LLC) nëse jeni krijues në TikTok, Instagram, Twitter ose ndonjë platformë tjetër krijues, varet nga lloji i biznesit që drejtoni. Për shumicën e krijuesve, platforma nuk do t'ju kërkojë të keni një LLC.

Në përgjithësi, shitja nën a pronësi e vetme mund të jetë e mjaftueshme për të filluar dhe nuk kërkon që ju të keni një LLC.

Por nëse jeni duke punuar me klientët si krijues, duke filluar të gjeneroni të ardhura dhe/ose dëshironi të zgjeroni dhe shtoni anëtarë në biznesin tuaj, duhet të merrni parasysh duke aplikuar për një LLC — për qëllime tatimore, mbrojtje ligjore dhe fleksibilitet në pronësi.

Vazhdoni të lexoni për të mësuar se çfarë është në lidhje me përfitimet e të pasurit një LLC dhe si të hapni një LLC si krijues.

Pse të formoni një LLC si Krijues: Për paqen e mendjes

Kur një krijues fillon të krijojë, ata gjithmonë paraqesin skenarin më të mirë:

  • Vizioni: të qenit një krijues i njohur globalisht
  • Rezultati i madh: miliona ndjekës
  • Si duket suksesi: ndikimi i njerëzve në mbarë botën
  • Sa gjigant mund të jetë biznesi: fitim parash nga maja e gishtave përmes kurseve, partneriteteve, linjave të produkteve, përmbajtjes dhe më shumë

Por krijuesit shpesh nënvlerësojnë një skenar të madh negativ:

Një padi.

Askush nuk dëshiron që një proces gjyqësor të ndodhë dhe shiko, shanset që të ndodhë janë tepër të ulëta…

Por çka nëse, po sikur, një klient, partner ose klient i mërzitur me të cilin po punoni, vendos të ngrejë një padi… dhe ata kanë një rast të vlefshëm?

Pa një SH.PK, ju jeni si parazgjedhje një Pronësi e vetme, që do të thotë se nuk keni asnjë ndarje midis përgjegjësisë personale dhe asaj të biznesit

Kjo do të thotë në rastin e një padie:

Ju jeni përgjegjës personalisht për borxhet dhe detyrimet e biznesit tuaj.

Kjo do të thotë që asetet dhe financat tuaja personale nuk mbrohen dhe mund të sekuestrohen ose aneksohen për të shlyer çdo borxh ose detyrim.

Mund të tingëllojë si e kotë të formojmë gjithmonë një LLC, por le ta vendosim veten në vendin e sipërmarrësve:

Kur po filloni një biznes: çdo. beqare. qindarkë. çështjet.

Duhet ti vërtet shpenzoni 1000 dollarë në një LLC përpara se të keni shitur produktin tuaj të parë?

Pra, këtu është pyetja e madhe:

Cili është çmimi për paqen e mendjes?

Cili është çmimi për të fjetur pak më mirë duke ditur se keni mbrojtje personale kundër pretendimeve të mundshme ndaj biznesit tuaj?

Me doola, ju mund të formoni LLC-në tuaj për të ndarë biznesin personal dhe biznesin për biznesin tuaj të krijuesve për disa qindra dollarë + tarifat shtetërore.

Përfitimet e të pasurit një LLC si krijues

Një nga avantazhet më të rëndësishme të një LLC është se mbron pasuritë tuaja personale nga problemet e mundshme ligjore që mund të lindin nga aktivitetet e biznesit.

Për më tepër, një LLC mund të ofrojë avantazhe tatimore sepse fitimet dhe humbjet mund t'u kalohen anëtarëve të LLC, të cilët tatohen vetëm në deklaratat e tyre individuale të tatimit mbi të ardhurat. Kjo mund të ndihmojë në uljen e barrës së përgjithshme tatimore për biznesin tuaj.

Më poshtë janë përfitimet kryesore të të pasurit një LLC si krijues.

Kufizon përgjegjësinë personale

Nën një LLC, biznesi juaj shihet si një ent juridik i veçantë - duke ofruar mbrojtje për asetet tuaja personale si makina juaj, shtëpia dhe llogaria personale bankare. Kjo është e dobishme në rast se biznesi ka borxh, përballet me një padi ose një anëtar i kompanisë kryen ndonjë aktivitet mashtrues.

Forcon biznesin tuaj

Rregullat dhe rregulloret e trajtuara në një dokument SH.PK lidhin një marrëveshje kontraktuale midis anëtarëve të kompanisë. Kjo forcon strukturën e biznesit dhe krijon fleksibilitet në pronësi dhe siguron dokumentacionin e nevojshëm në rast se kompania shitet ose i kalohet një anëtari të veçantë brenda LLC.

Ndërton kredibilitet

Legjitimiteti i një LLC i shton vlerë autoritetit të saj në treg dhe shihet si një konkurrent serioz – në krahasim me një kompani që ka vetëm një pronësi të vetme. Përveç kësaj, infrastruktura financiare e një SH.PK është e ndarë nga asetet personale, gjë që forcon më tej ligjshmërinë e besueshmërisë së një kompanie.

Përparësitë e mundshme tatimore

Një nga apelet për bizneset e vogla që operojnë nën një LLC është përfitimet tatimore. Anëtarët mund të përfitojnë nga mbrojtja e detyrimeve ligjore që lidhen me pasuritë e tyre personale. Kjo i lejon ata të ndajnë pasuritë e tyre personale nga biznesi, gjë që i mbron ata nëse biznesi paditet, shkon poshtë ose përballet me çështje gjyqësore.

Fleksibiliteti

Pronari i një LLC ka mundësinë të regjistrojë biznesin e tyre si një partneritet, korporatë S, sipërmarrje e vetme ose korporatë. Kjo siguron përfitime për kursimin e parave për biznesin që i përshtatet më së miri nevojave të tij. Fleksibiliteti në zbritjet e taksave për bizneset gjithashtu e bën tërheqës zgjedhjen e një SH.PK si strukturë biznesi.

Këtu është gjithçka që doola ju ofron për të krijuar një LLC

Tani që i dini përfitimet e të pasurit një LLC si krijues, le të shqyrtojmë gjithçka që ofron doola në konfigurimin e tyre LLC me 5 klikime.

Vendosni për një emër

Çdo kompani ka nevojë për një emër që jo vetëm pasqyron personalitetin e kompanisë, por gjithashtu vendos ekuitetin e markës. Kur zgjidhni një emër kompanie, sigurohuni që ai të jetë i thjeshtë, konciz, tërheqës dhe tërheqës. Është një ide e mirë për të menduar për mundësitë dhe për të vendosur bazuar në vlerat e kompanisë dhe si t'i portretizoni ato në mënyrë të qartë dhe efektive.

Caktoni një agjent të regjistruar

Për të hapur një LLC për biznesin tuaj krijues, do t'ju duhet një agjent i regjistruar i cili do të veprojë si pika juaj zyrtare e kontaktit për të menaxhuar dokumentet tuaja ligjore, komunikimin nga shteti dhe shërbimin e procesit. Të kesh një agjent të regjistruar është një kërkesë e detyrueshme për hapjen e çdo korporate ose LLC. Agjenti i regjistruar vepron si ndërmjetës midis jush, sekretarit të shtetit dhe marrësit të çdo shërbimi procesi në rast padie.

Kërkohet një agjent i regjistruar në të 50 shtetet në SHBA; ju duhet të keni një agjent të regjistruar. Ky mund të jetë pronari i biznesit, një anëtar tjetër ose një shërbim i palës së tretë. Mund të jetë joshëse, veçanërisht nëse biznesi është i vogël, thjesht ta emërtoni veten si agjent i regjistruar, por kjo nuk është gjithmonë lëvizja më e mirë për të bërë. Pse?

Nuk ka asgjë që e pengon pronarin e biznesit të veprojë si RA për kompaninë, por shpesh nuk është ideja më e mirë. Nëse punoni nga shtëpia ose një adresë fikse dhe mbani orë të rregullta, atëherë ndoshta të qenit RA do të përshtatej me orarin tuaj.

Por, para se të angazhoheni, duhet t'i bëni vetes disa pyetje:

  • A jam i lidhur me një vend nga ora 8 e mëngjesit deri në 5 pasdite, pesë ditë në javë? Ky mund të mos jetë problem, por nëse doni lirinë për të dalë në takime biznesi, për të marrë inventarin dhe për të bërë thirrje shitjeje, nuk mund të qëndroni në një vend.
  • A jam mjaft i organizuar? Të jesh një RA kërkon planifikim dhe efikasitet; biznesi juaj nuk mund të përballojë të humbasë përgjigjen ndaj afateve gjyqësore ose të pagesës së taksave. Për disa sipërmarrës, të qenit i organizuar është pjesë e aftësive të tyre, por për të tjerët, mund të jetë më mirë që dikush tjetër t'ju shtyjë të siguroheni që jeni gati.
  • A operon biznesi im në disa shtete? Një biznes ka nevojë për një RA në çdo shtet në të cilin tregton. Shumë kompani, veçanërisht kur fillojnë, nuk kanë burime për të pasur ambiente të shumta dhe e vetmja mënyrë me kosto efektive për t'u marrë me problemin është të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar.
  • A jam i lumtur të përdor adresën time të shtëpisë? Nëse operoni një biznes të bazuar në ueb ose punoni nga shtëpia, do t'ju duhet ta përdorni atë adresë si adresën tuaj RA. Kjo ngre çështje të privatësisë pasi adresa është në domenin publik dhe askush nuk i pëlqen të hapet ndaj më shumë postave të padëshiruara ose njerëzve që shfaqen pa paralajmërim.
  • A kam një reputacion për të mbrojtur? Nëse biznesi juaj duhet të përfshihet në çështje gjyqësore, a jeni të lumtur që t'ju dërgohet një thirrje gjyqësore ose njoftim ligjor në shtëpinë ose vendin tuaj të biznesit? Për disa, kjo është vetëm një pjesë e përshkrimit të punës, por shumë njerëz do ta kenë të vështirë dhe do të kenë frikë se reputacioni i tyre mund të dëmtohet. Të kesh një shërbim RA ju izolon nga kjo situatë.

Pra, a duhet të jeni agjenti juaj i regjistruar?

Përgjigja për këtë pyetje varet nga rrethanat individuale. Nëse jeni duke operuar me një buxhet të ngushtë dhe jeni në gjendje të mbani orarin normal të punës në një vend, dhe jeni mjaftueshëm të organizuar për të bërë punën e kërkuar dhe nuk jeni shumë të shqetësuar për të pasur adresën tuaj në domenin publik, atëherë nuk ka asgjë për të ndaluar ju nga të qenit RA juaj. Për shembull, një pronar i dyqanit me pakicë ka të ngjarë të mos ketë problem të jetë RA e tij.

Megjithatë, mund të ndodhë që si themelues dhe udhëheqës, një pronar biznesi të jetë më mirë të përqendrohet në çështjet thelbësore, duke e udhëhequr kompaninë në rritjen dhe drejtimin e saj. Të gjithë në biznes e vlerësojnë kohën e tyre dhe shpesh është më mirë që një pronar biznesi të përdorë të tyren për të ndërtuar dhe ushqyer kompaninë dhe t'ia lërë punën e një RA një specialisti.

Lexoni më shumë në këtë postim në blog: Çfarë është një agjent i regjistruar dhe a duhet të jem RA ime? – Zbulojeni tani

Paraqisni artikujt tuaj të organizatës

Nenet e organizimit janë pjesë e një dokumenti ligjor formal që përdoret për të formuar një LLC me shtetin. Ai mbledh informacione të tilla si emri i kompanisë, adresa, informacioni i anëtarëve dhe qëllimi i biznesit të LLC. Ky dokument krijon gjithashtu një detyrim ligjor të detyrueshëm për anëtarët e SH.PK.

Krijoni Marrëveshjen tuaj Operative

Një marrëveshje operimi është e ngjashme me një artikull organizimi. Ai i shton legjitimitet një biznesi në formën e dokumentacionit nëse kompania paditet. Një marrëveshje operative përcakton gjithashtu strukturën e menaxhimit të një LLC, procedurat operative dhe deklaratat e detyrimit.

Merrni numrin tuaj EIN

Një numër identifikimi i punëdhënësit (EIN) është një dokument i regjistruar që identifikon biznesin tuaj në Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme (IRS) për qëllime tatimore. Një EIN gjithashtu lejon LLC-në tuaj të hapë një llogari bankare biznesi, e cila legjitimon biznesin tuaj në tërësi.

Regjistroni biznesin tuaj

Nëse jeni gati të regjistroni LLC-në tuaj si krijues, doola ka të gjitha mjetet për të ndihmuar në sigurimin e një transaksioni të qetë dhe për të pastruar çdo terminologji konfuze. Me doola, ju mund të regjistroheni për një EIN, të hartoni një marrëveshje operimi dhe të caktoni një agjent të regjistruar për kompaninë tuaj - të gjitha në një vend me një çmim të përballueshëm.

Mund të gjeni më shumë detaje se si të filloni në më pak se 10 minuta këtu.

Filloni sot në doola.com

Bëhuni një krijues me LLC-në tuaj

Të qenit krijues mund të jetë një biznes emocionues që ofron shumë mundësi rritjeje. Por mund të jetë mjaft konfuze kur bëhet fjalë për formimin e një LLC nëse dëshironi që biznesi juaj të lulëzojë.

Ne duam t'ju kursejmë kohë dhe dhimbje koke për të kuptuar se si të merrni EIN-in tuaj, agjentin e regjistruar ose dokumente të tjera të nevojshme ligjore.

Gjithçka që ju nevojitet për të filluar LLC-në tuaj është në rregull këtu.

doola do të sigurojë një udhëtim të qetë kur bëhet fjalë për ngritjen e LLC-së tuaj—duke përfshirë të gjithë mbështetjen dhe mjetet në dispozicion për ju dhe duke ju drejtuar përpara drejt formimit të një LLC për biznesin tuaj krijues.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.