A duhet të jem agjenti im i regjistruar?

Fillimi i një biznesi mund të jetë emocionues dhe kthimi i kompanisë tuaj në një entitet korporativ mund të zhbllokojë disa avantazhe. Sidoqoftë, do t'ju duhet një agjent i regjistruar për korporatën tuaj. Disa pronarë biznesesh vendosin të jenë agjentë të tyre të regjistruar. Kjo rrugë ka disa përparësi, por pronarët e bizneseve mund të anashkalojnë disavantazhet kur bëjnë këtë angazhim. 

Pyes veten nëse duhet të jeni agjenti juaj i regjistruar? Ky udhëzues do të mbulojë të mirat dhe të këqijat e përcaktimit të vetes për këtë rol. 

Çfarë është një agjent i regjistruar?

Një agjent i regjistruar trajton dokumentet ligjore për një korporatë. Ky individ shërben si pikë qendrore për njoftimet e qeverisë, dokumentet tatimore dhe korrespondencat ligjore. Agjenti i regjistruar duhet të përgjigjet menjëherë dhe të jetë i disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës gjatë gjithë vitit.

A duhet të jeni agjenti juaj i regjistruar?

Duke u bërë agjenti juaj i regjistruar dhe duke u përqafuar qasja DIY nuk është për të gjithë, por ka disa përfitime. Është e rëndësishme të kaloni të mirat dhe të këqijat përpara se të vendosni nëse duhet të jeni agjenti juaj i regjistruar.

Avantazhet e të qenit agjenti juaj i regjistruar

Duke u bërë një agjent i regjistruar për kompaninë tuaj ka disa përparësi. Këtu janë përfitimet që mund të prisni: 

Njohuri dhe të kuptuarit 

Duke u bërë një agjent i regjistruar do t'ju japë më shumë përvojë në trajtimin e dokumenteve të biznesit. Mësimi i kërkesave dhe përgjegjësive ligjore të kompanisë suaj mund t'ju ndihmojë të qëndroni në krye të biznesit dhe të jeni gjithmonë në hap.

Kursimi i kostos

Ju mund të kurseni para duke vepruar si agjent i regjistruar i kompanisë suaj. Paga e një agjenti të regjistruar ndryshon për çdo shtet, por paga mesatare është $ 55,918 në vit. Ju mund t'i përdorni ato kursime për të investuar në biznesin tuaj ose për të rritur fitimet tuaja personale.

Komoditet

Të bëhesh një agjent i regjistruar mund të jetë më i përshtatshëm sesa të punësosh një agjenci ose një individ jashtë biznesit tuaj. Ju mund t'i adresoni rolet dhe përgjegjësitë në çdo kohë në vend që të shpresoni që agjenti i regjistruar që keni punësuar të jetë i disponueshëm gjatë orarit të punës gjatë gjithë kohës. Ju gjithashtu mund të renditni dokumentet, duke e bërë më të lehtë referimin e informacionit të kaluar dhe të qëndroni të organizuar.

Disavantazhet e të qenit agjenti juaj i regjistruar

Përparësitë e bëjnë të bëhesh agjenti juaj i regjistruar të tingëllojë si një ide e shkëlqyer. Megjithatë, pronarët e bizneseve duhet të peshojnë gjithashtu disavantazhet përpara se të konsiderojnë të bëhen agjentë të regjistruar të tyre.

Angazhimi i kohës 

Ju duhet të jeni afër gjatë orarit të rregullt të punës për t'u bërë një agjent i regjistruar. Ky angazhim kohor, i kombinuar me shqyrtimin e dokumenteve të biznesit, mund t'ju mbajë larg objektivave kryesore të biznesit. Disa pronarë biznesi që bëhen agjentë të regjistruar të tyre shpenzojnë shumë kohë në rol dhe jo mjaftueshëm kohë për rritjen e biznesit.

Mungojnë dërgesat

Kur të bëheni një agjent i regjistruar, ju takon juve të qëndroni në krye të dokumenteve të biznesit tuaj. Pasojat e mungesës së dërgesave dhe afateve varen nga dokumentet. Ju mund të merrni një dokument ligjor që përshkruan një padi. Nëse e kaloni këtë dokument dhe nuk paraqiteni në gjykatë, paditësi mund të sigurojë një fitore si parazgjedhje. 

Ju gjithashtu mund të anashkaloni një dokument tatimor dhe të përfundoni me gjoba për të mbetur prapa. Punësimi i një agjenti të regjistruar ju lejon të qëndroni në krye të këtyre dokumenteve ndërsa rritni biznesin tuaj.

Çështja e privatësisë

Nëse bëheni agjent i regjistruar, do të humbni një pjesë të privatësisë suaj. Forumet publike do të kenë adresën tuaj të shtëpisë, duke e bërë më të lehtë për njerëzit të zbulojnë se ku jetoni. Dokumentet ligjore do të përmbajnë gjithashtu adresën tuaj dhe do të jenë të disponueshme për publikun. Nëse dëshironi të mbani të dhënat tuaja personale private, nuk duhet të bëheni agjenti juaj i regjistruar.

Asnjë adresë fizike

Agjentët e regjistruar duhet të kenë një adresë fizike. Është një kërkesë për të gjithë agjentët pasi të gjitha dokumentet e biznesit shkojnë në atë adresë. Ju do të duhet të përdorni adresën tuaj të shtëpisë nëse nuk keni një alternativë. Megjithëse një adresë shtëpie mund të funksionojë, dokumentet e biznesit tuaj do të ngatërrohen me postën tuaj personale, duke e bërë më të lehtë anashkalimin e informacionit kritik.

Operacioni Një Shtet

Është e mundur të jeni agjenti juaj i regjistruar nëse biznesi juaj operon në një shtet. Megjithatë, bëhet një sherr i jashtëzakonshëm nëse kompania juaj operon në shumë shtete. Korporatat kanë nevojë për një agjent të regjistruar për çdo shtet ku kryejnë biznes. Secili prej këtyre agjentëve të regjistruar duhet të ketë gjithashtu një adresë fizike brenda shtetit.

Për shembull, nëse korporata juaj ka zyra fizike në Nju Jork dhe Nju Xhersi, ju duhet të keni një agjent të regjistruar në Nju Jork dhe një tjetër në Nju Xhersi. Edhe nëse jetoni mjaft afër për të udhëtuar në të dy vendet, nuk do të jetë e mjaftueshme. Do t'ju duhet një adresë fizike në të dy shtetet për të qenë agjenti juaj i regjistruar. Ky proces bëhet më i ndërlikuar ndërsa korporata juaj zgjerohet në më shumë shtete. 

korporatat me gjurmë të mëdha mund të dëshirojë të punësojë agjentë të regjistruar për secilin shtet ku operojnë në vend që ta bëjnë atë në shtëpi me adresa të shumta rrugësh.

Konsideroni të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar

Ju mund të merrni një qasje DIY kur hapja e shoqërisë tuaj me përgjegjësi të kufizuar (LLC) dhe duke u bërë një agjent i regjistruar. Sidoqoftë, një shërbim agjenti i regjistruar mund t'ju kursejë shumë kohë dhe të minimizojë gjasat e gabimeve. Një shërbim agjenti i regjistruar qëndron në krye të dokumenteve të biznesit tuaj me kohë të plotë, në mënyrë që të mos humbisni asnjë dokument të rëndësishëm. 

Këto shërbime funksionojnë gjatë orarit të punës gjatë gjithë kohës për të siguruar një pikë kontakti të besueshme për kompaninë tuaj. Ato janë gjithashtu më të përballueshme sesa punësimi i një agjenti të regjistruar. Shumica e shërbimeve të agjentëve të regjistruar kushtojnë 99 deri në 300 dollarë në vit.

Krijoni korporatën tuaj për sukses

Një agjent i regjistruar është një komponent i rëndësishëm i çdo korporate. Ju mund të bëheni një agjent i regjistruar për kompaninë tuaj ose të punësoni një agjent të regjistruar për të kursyer kohë. Duhet shumë punë për të krijuar një korporatë dhe për të marrë gjithçka në rregull nga një këndvështrim ligjor. dollarë ofron shërbime të shpejta dhe të lehta për formimin e biznesit në SHBA për këdo që ka nevojë për ndihmë gjatë udhëtimit.

FAQs

Sa kushton të jesh agjenti juaj i regjistruar?

Nuk kushton asgjë të jesh agjenti juaj i regjistruar. Megjithatë, mund të keni më pak kohë për të punuar në biznesin tuaj.

A mund të jeni një agjent i regjistruar për biznese të shumta?

Po, ju mund të jeni një agjent i regjistruar për biznese të shumta. Sidoqoftë, sigurohuni që të merrni përsipër vetëm sa më shumë punë që mund të përballoni. Ju mund të jeni një agjent i regjistruar për një biznes vetëm nëse keni një adresë fizike në të njëjtin shtet me vendndodhjen e kompanisë.

A mund të caktoni një agjent të regjistruar pas formimit të biznesit tuaj?

Po, ju mund të caktoni një agjent të regjistruar pas formimit të biznesit tuaj. Sidoqoftë, biznesi juaj duhet të ketë një agjent të regjistruar në çdo kohë.

A mund të ndryshoni agjentin e regjistruar për një biznes ekzistues?

Po, ju mund të ndryshoni agjentin e regjistruar për një biznes ekzistues.

Sa shpesh ju duhet të përditësoni informacionin e agjentit të regjistruar?

Ju duhet të përditësoni informacionin e agjentit të regjistruar nëse merrni një agjent të ri të regjistruar ose agjenti juaj aktual i regjistruar merr një adresë të re fizike.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.