Vendosja e shtëpisë tuaj në një SH.PK: Pronësia e pronës është rishpikur

LLC-të ofrojnë shumë përparësi për pronarët e bizneseve. Ato ndajnë pasuritë tuaja personale nga asetet e biznesit tuaj dhe ofrojnë mbrojtje ligjore. Ju gjithashtu mund të përfitoni nga përfitimet tatimore dhe të zvogëloni sa para i jepni IRS. SH.PK-të mund të përmbajnë asete të ndryshme, por disa pronarë biznesi konsiderojnë të vendosin pronën e tyre në SH.PK-të e tyre. Ky udhëzues do të shpjegojë se si ta vendosni shtëpinë tuaj në një LLC është e mundur, së bashku me të mirat dhe të këqijat.

A mund ta vendosni shtëpinë tuaj në një LLC?

Është e mundur të vendosni shtëpinë tuaj në një LLC. Edhe pse mund të vendosni një vendbanim kryesor në një LLC, kjo strategji është më e përshtatshme për të pronat me qira

Pas formimit të një LLC dhe krijimit të një llogarie bankare për SH.PK-në tuaj, do t'ju duhet të merrni një garanci ose një akt të heqjes dorë. Do t'ju duhet ta çoni aktin e nënshkruar në agjencinë e qytetit ose të qarkut që trajton transaksionet e pasurive të paluajtshme. 

Pronarët e shtëpive me hipoteka do të duhet të ndërmarrin hapin shtesë për të kontaktuar huadhënësit e tyre. Huadhënësi mund të përmendë çdo rregull dhe rregullore që ndikon në transferimin. Ju do të duhet ta përfundoni këtë hap përpara se të plotësoni një akt garancie ose heqje dorë nëse keni një bilanc hipotekor në shtëpinë tuaj.

Përfitimet e vendosjes së shtëpisë tuaj në një LLC

Vendosja e një shtëpie në një LLC ofron disa përfitime. Këto janë disa nga avantazhet që mund të prisni. 

1. Mbrojtja me përgjegjësi të kufizuar

LLC-të mbrojnë asetet tuaja personale nga asetet e biznesit tuaj. Kreditorët mund të ndjekin LLC-në tuaj në vend të juve personalisht nëse lindin probleme. Kjo mbrojtje mund të ndihmojë çdo pronar biznesi, por bëhet kritike për investitorët e pasurive të paluajtshme të cilët mund të durojnë shumë padi gjatë ndërtimit të portofolit të tyre. Paditë e bëra nga SH.PK nuk i vënë në rrezik asetet tuaja personale.

2. Përfitimet tatimore 

SH.PK-të përmbajnë shumë përfitime tatimore, të tilla si tatimet e kalimit dhe aftësia për të zbritur shpenzimet. Taksimi i kalimit ju lejon të shmangni taksimin e dyfishtë duke raportuar fitimet dhe humbjet e pronës suaj në taksat tuaja personale. Amortizimi mund të minimizojë barrën tuaj tatimore, por LLC-të marrin gjithashtu zbritje të tjera. Për shembull, mund të jeni në gjendje të shlyeni kostot e udhëtimit nëse i përdorni ato udhëtime për të parë listat e pasurive të paluajtshme ose për të monitoruar pronat tuaja ekzistuese.

3. Besueshmëri e zgjeruar

Një LLC mund ta bëjë biznesin tuaj tërheqës për klientët dhe partnerët e mundshëm të biznesit. Kjo ju bën të dukeni profesionistë dhe gjithashtu mund t'ju ndihmojë të merrni kredi biznesi. Kredia e biznesit është e rëndësishme për investitorët e pasurive të paluajtshme dhe pronarët e bizneseve që duan të marrin kredi më të mëdha me norma dhe kushte konkurruese. Ju mund të përdorni kredi personale me një rezultat të mirë FICO, por kredia e mirë e biznesit ju jep akses në zgjedhje më të mira, veçanërisht nëse dëshironi të blini komplekse apartamentesh. 

Si ta transferoni shtëpinë tuaj në një LLC?

Transferimi i shtëpisë tuaj në një LLC është një proces i drejtpërdrejtë që përmban disa hapa. Ja çfarë duhet të bëni për ta zyrtarizuar transferimin. 

1. Njoftoni kredidhënësin hipotekor

Ju duhet të informoni huadhënësin tuaj për transferimin nëse keni ende një hipotekë në pronën tuaj. Ju mund të duhet të rifinanconi hipotekën sipas LLC dhe të përmbushni kërkesa të tjera. Huadhënësi juaj do t'i paraqesë detajet nëse i drejtoheni.

2. Krijoni një LLC

Ju do të duhet të mbledhni dokumentet e nevojshme, të gjeni një agjent të regjistruar dhe të merrni një numër federal identifikimi të punëdhënësit (EIN). Ka edhe disa hapa të tjerë, por shërbimet e formimit të LLC mund t'ju udhëheqin gjatë procesit.

3. Merrni një formular të transferimit të aktit 

Ju mund të merrni një formular të transferimit të aktit nga kontrolli i qarkut tuaj. Ky formular është jetik për transferimin e shtëpisë tuaj në LLC tuaj. 

4. Regjistroni Veprën

Pasi të merrni një formular të transferimit të aktit dhe ta plotësoni atë, duhet t'i jepni zyrës së qarkut ose gjendjes civile aktin. Ata do të regjistrojnë transaksionin e pasurive të paluajtshme në mënyrë që shtëpia juaj të bëhet pjesë e LLC tuaj.

Si të menaxhoni pronën tuaj brenda një LLC?

Pasi të shtoni pronën tuaj në LLC tuaj, ka disa hapa që duhet të ndërmerrni për të menaxhuar pronën. Ja çfarë duhet të prisni.

1. Financa të veçanta biznesi dhe personale

Fillimi i një LLC ju lejon të ndani biznesin tuaj dhe financat personale, por kjo përfitim vjen edhe me dokumente shtesë. Mbajtja e të dhënave të sakta për LLC-në tuaj do të mbrojë asetet tuaja personale nga detyrimet e biznesit.

2. Pajtohuni me rregulloret lokale

Çdo shtet ka rregulla të ndryshme për pronarët e pronave dhe LLC. Mund t'ju duhet të mbledhni licencat dhe lejet e nevojshme për të operuar LLC-në tuaj. Prona juaj duhet gjithashtu të ketë menaxhim të mjaftueshëm të pronës që përputhet me ligjet lokale. Mund të ketë rregulla shtesë nëse planifikoni të filloni një Biznesi i Airbnb.

3. Mbani mbulimin e duhur të sigurimit 

Politikat e sigurimit mund të mbrojnë LLC-në tuaj nga shpenzimet ligjore dhe kostot e shkaktuara për fatkeqësitë natyrore dhe ngjarje të tjera. Sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme është një pikënisje e mirë për shumë SHPK, por pronarët e LLC duhet të vlerësojnë të gjitha rreziqet e tyre kur të vendosin se sa mbulim është i mjaftueshëm.

Gjërat që duhen marrë parasysh me vendosjen e një shtëpie në një LLC

Vendosja e një shtëpie në një LLC është një vendim i rëndësishëm që do të ndikojë në financat tuaja. Këto janë disa gjëra që duhen marrë parasysh kur merrni një vendim.

1. Rritja e Kompleksitetit dhe Barrës Administrative

SH.PK-të rrisin sasinë e dokumentacionit dhe nuancën me zotërimin dhe menaxhimin e një prone. Duhet punë shtesë për të mbajtur një LLC, por përfitimet mund të tejkalojnë angazhimin shtesë. 

2. Mbrojtja me përgjegjësi të kufizuar nuk mund të shtrihet në garancitë personale

Nëse e vendosni shtëpinë tuaj në një LLC, huadhënësi mund të kërkojë që të bëni një garanci personale për kredinë. Garancitë personale shpojnë flluskën e korporatës dhe vënë në lojë aktivet tuaja personale nëse nuk mund ta mbuloni kredinë. Mbrojtja me përgjegjësi të kufizuar mund të ndihmojë nëse hyni në procese gjyqësore që përfshijnë pronën tuaj, por asetet tuaja personale mund të jenë në rrezik nëse nuk paguani kredinë. 

3. Vështirësi në marrjen e financimit

LLC-të e reja përballen me një betejë të vështirë me marrjen e financimit nëse nuk kanë të ardhura të mjaftueshme për të përmbushur kërkesat. Ndërsa mund të jetë e vështirë për të marrë financim në fillim, ju mund të ndërtoni kredi biznesi me kalimin e kohës. Aktiviteti juaj i LLC nuk do të ndikojë në rezultatin tuaj personal të kreditit, kështu që ju mund të merrni kredi me një rezultat të mirë FICO. 

Marrja e shtëpisë tuaj në një LLC

Një LLC ndan asetet tuaja personale nga asetet e biznesit tuaj. Ky dallim mund t'ju mbrojë nga përgjegjësia personale dhe gjithashtu të ulë faturën tuaj tatimore. Marrja e shtëpisë tuaj në një LLC mund të jetë e komplikuar, por doola është këtu për t'ju ndihmuar. Ju mund të përdorni shërbimet e formimit të doola's LLC për të shpejtuar procesin. Pronarët e bizneseve mund të fillojnë, rriten dhe menaxhojnë LLC-të e tyre nga një vend.

FAQs

A kam nevojë për një avokat për të vendosur shtëpinë time në një LLC?

Jo, ju nuk keni nevojë për një avokat për të vendosur shtëpinë tuaj në një LLC, por është shumë e dobishme të keni një të tillë.

A mund të vendos një shtëpi të hipotekuar në një LLC?

Po, mund të vendosni një shtëpi të hipotekuar në një LLC.

A do të ndikojë transferimi i shtëpisë sime në një SH.PK në taksat e pronës sime?

Transferimi i shtëpisë tuaj në një SH.PK nuk do të ndikojë në taksat tuaja të pronës. Taksat e pronës bazohen në një përqindje të vlerës së shtëpisë tuaj.

A mund të jetoj në një shtëpi në pronësi të një LLC?

Po, ju mund të jetoni në një shtëpi në pronësi të një LLC.

A mund ta jap me qira shtëpinë time nëse është në një LLC?

Po, mund ta jepni me qira shtëpinë tuaj nëse është në një SH.PK.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.