Paguani fëmijët tuaj pa taksa: Një udhëzues fillestar

Paguani fëmijët tuaj pa taksa, një hak financiar miqësor për familjen që ndoshta nuk po e përdorin mjaft familje. Në këtë udhëzues fillestar, ne do të eksplorojmë hapat dhe rezultatet e punësimit të fëmijëve tuaj bazuar në llojin e biznesit tuaj, si të korrni përfitime tatimore dhe si t'u siguroni fëmijëve tuaj përvojë të vlefshme pune, të gjitha me strategji të zgjuara, të përshtatshme për të ardhmen. prind dhe pronar biznesi.

Pse punësimi i fëmijëve tuaj është një strategji e shkëlqyer tatimore

Për prindër-prindërit që do të donin të jepnin të tyren fëmijët dhurata e një pune me pagesë, ju presin disa përfitime të mëdha tatimore.

Së pari, ju mund të zbrisni pagat e përgjithshme që po paguani si shpenzim biznesi, duke ulur faturën tuaj të përgjithshme tatimore ashtu si çdo shpenzim tjetër i biznesit.

Së dyti, nëse fëmijët tuaj janë nën 18 vjeç, ju nuk duhet të mbani ose të paguani ndonjë taksë FICA mbi pagat e tyre, që do të thotë më shumë pagesa për ju. Kjo e tejkalon shumë punësimin e dikujt jashtë familjes suaj, ku nuk do të merrnit një lehtësim të tillë tatimor dhe do t'ju duhet të mbuloni pagimin e taksave mbi pagën e tyre.

Përparësitë tatimore varen nga entiteti juaj i biznesit

Përparësitë tatimore në përgjithësi, duke përfshirë ato për punësimin e fëmijëve tuaj, janë të ndryshme bazuar në entitetin tuaj të biznesit.

Shoqëria me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC)

Nëse jeni një LLC me një anëtar të tatueshëm si një entitet i shpërfillur ose i tatuar si një partneritet dhe në pronësi të jush dhe bashkëshortit tuaj, nuk keni nevojë të paguani taksa mbi pagat për punësimin e fëmijëve tuaj.

Ortakëri

Meqenëse partneritetet janë si pronësi individuale në atë që nuk janë të regjistruar teknikisht, përfitimet që do të keni janë njësoj si SH.PK-të e tatuara si partneritet, duke sjellë përfitime si të mos keni nevojë të paguani taksa mbi pagat, siç do të bënit nëse do të ishit një korporatë.

Korporatë

Si një korporatë S ose korporatë C, Shërbimi i Ardhurave të Brendshme (IRS) thotë teknikisht se ju duhet të mbani taksat e pagave kur jeni duke punësuar fëmijët tuaj. Kjo do të thotë, ashtu si me çdo korporatë, ju jeni përgjegjës për taksat e biznesit dhe të punonjësve, që është 15.3% tjetër për të mbuluar FICA dhe Medicare.

Ekziston një boshllëk rreth kësaj nëse jeni të gatshëm të merrni pak kohë për zgjidhjen, e cila është krijimi i një kompanie të veçantë.

Kjo shpesh referohet si një kompani e menaxhimit të familjes ose FMC, dhe është një pronësi e vetme për familjet në këtë skenar të saktë.

Është një kompani ndërmjetëse me qëllimin e vetëm për të mbështetur operacionet e korporatës suaj. Nga këtu, ju do të lidhni kontrata midis biznesit tuaj dhe MFK-së tuaj, duke përfshirë shpenzimet që do të kërkoni për biznesin tuaj, si listat e pagave të fëmijëve tuaj, që tani mund t'i përdorni si zbritje tatimore.

Gjërat që duhet të mbani mend

Punësimi i fëmijëve tuaj për biznesin tuaj mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të kursyer para në taksa dhe për t'u dhënë atyre përvojë të vlefshme pune. Megjithatë, ka disa gjëra që duhet të keni parasysh për t'u siguruar që po bëni gjithçka siç duhet.

Fëmija juaj duhet të jetë një punonjës i vërtetë

Kërkohet ligjërisht të paguani fëmijën tuaj për nevoja të zakonshme dhe të nevojshme për biznesin tuaj, kjo mund të jetë çdo gjë nga menaxhimi i llogarisë së rrjeteve sociale të kompanisë tuaj deri te larja e makinës së kompanisë deri te menaxhimi i derës së një ngjarjeje.

Sigurohuni që fëmija juaj të jetë i përshtatshëm për punën

Le ta pranojmë, jo të gjitha punët janë të përshtatshme për fëmijët. Aq sa 6-vjeçari juaj mund të dëshirojë të mbyllë dyqanin për ju, merrni parasysh se për çfarë është vërtet i aftë dhe çfarë mund të jetë shumë e avancuar për të në moshën e tyre aktuale. Një nga pjesët më të mira të punësimit të fëmijëve tuaj është se sa më shumë që ata të punojnë për kompaninë tuaj, aq më shumë do të mësojnë ndërsa shkojnë, duke qenë në gjendje të avancojnë atë që bëjnë ndërsa rriten nëse dëshirojnë. Është gjithashtu e rëndësishme të siguroheni që puna e fëmijës suaj të mos ndërhyjë në nevojat e tyre të rregullta ditore, si shkolla ose aktivitetet.

Teknikisht, kërkesa e IRS është që fëmija juaj të fillojë të punojë për ju në moshën 7 vjeç, kështu që hidhni një sy përreth dhe shikoni se çfarë është e mundur për fëmijën tuaj në këtë moshë.

Ju duhet ta paguani fëmijën tuaj në mënyrë të arsyeshme

Shuma e parave që i paguani fëmijës suaj duhet të bazohet në vlerën e punës që po bën, jo sa (ose sa pak) dëshironi t'i paguani atij. Bëni kërkimin tuaj dhe kontrolloni pagën mesatare të industrisë për punën që po bëjnë dhe paguani ato në përputhje me rrethanat.

Qëndroni në përputhje me IRS

Duhet të siguroheni që po ndiqni të gjitha ligjet përkatëse tatimore kur punësoni fëmijën tuaj, duke përfshirë mbajtjen e taksave në burim nga paga e tij dhe paraqitjen e dokumenteve të nevojshme në IRS. Merrni parasysh punësimin e një specialisti tatimor për t'u siguruar që jeni gjithmonë të përditësuar për çdo mundësi dhe për të maksimizuar kursimet tuaja tatimore.

Kini parasysh Ligjet e Punës së Fëmijëve

Këto ligje ndryshojnë nga shteti në shtet, prandaj sigurohuni që të jeni të njohur me ligjet në zonën tuaj. Njihuni me Aktet e Standardeve të Punës së Drejtë (FLSA) dhe dispozitat federale të punësimit të të rinjve, të cilat punojnë për të mbrojtur fëmijët nga kushtet e padrejta ose të pasigurta të punës, bazuar në shtetin ku ata jetojnë.

Mbajtja e të gjithave në familje

Puna e fëmijëve tuaj për biznesin familjar mund të jetë e vlefshme dhe shpërblyese financiare për prindërit dhe fëmijët. Mbani në mend se meqenëse familja e tij punon për ju, ju ende duhet të ndiqni sistemin e duhur të listës së pagave. 

Mos lejoni që stresi i menaxhimit të dy llojeve të listës së pagave të punonjësve t'ju godasë. Keni një ekspert si doola t'ju ndihmojë me financat e biznesit tuaj.   

kontabiliteti i doola shërbimet mund t'ju ndihmojnë të menaxhoni biznesin tuaj, pavarësisht nëse sapo po filloni ose po i shtoni fëmijët tuaj pas shumë vitesh që jeni në biznes. Qëndroni të fokusuar në menaxhimin dhe drejtimin e biznesit tuaj dhe lëreni Doola të kujdeset për financat.

FAQ

Si funksionon puna pa taksa për fëmijët mbi 18 vjeç?

Nëse fëmija juaj është mbi moshën 18 vjeç dhe ai punon për ju në një biznes që ju zotëroni, ai mund të jetë në gjendje të fitojë deri në 12,200 dollarë në vit pa taksa.

A mund ta shlyeni pagesën e fëmijës suaj si shpenzim biznesi?

Po, ju mund t'i hiqni pagat që u paguani fëmijëve tuaj si shpenzim biznesi, gjë që mund të ulë faturën tuaj të përgjithshme tatimore.

A ka nevojë fëmija juaj të paraqesë deklaratën e tij tatimore nëse punon për ju?

Varet. Nëse të ardhurat totale të fëmijës suaj nga të gjitha burimet janë më pak se 12,200 dollarë, ai nuk ka nevojë të paraqesë një deklaratë tatimore. Sidoqoftë, nëse fitimet e tyre janë më shumë se 12,200 dollarë, ata do të duhet të paraqesin një deklaratë tatimore.

A duhet t'i jepni fëmijës tuaj një formular tatimor 1099 ose W-2?

Çdo punonjës i klasifikuar, duke përfshirë fëmijët tuaj, që punon për kompaninë tuaj duhet të marrë një formular tatimor W-2. Nëse po i trajtoni si një kontraktues të pavarur dhe i keni paguar 600 dollarë ose më shumë, ata duhet të marrin një 1099-NEC.

A mund t'i përdor të ardhurat e fëmijës tim për të kursyer për kolegj?

Po, ju mund t'i përdorni të ardhurat e fëmijës tuaj për të kursyer për kolegj, por mund të ketë disa kufizime në përdorimin e tyre drejt planeve të caktuara të kolegjit ose kursimeve.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.