Hapja e një kompanie në SHBA nuk është aq e vështirë sa mund të mendoni. Në shumë raste, as nuk keni nevojë të jeni rezident në SHBA. Le të shohim se si ta bëjmë atë.

Si të hapni një kompani në SHBA (edhe nëse nuk jetoni atje)

Krijimi i një kompanie në Shtetet e Bashkuara është një mënyrë e fuqishme për të zgjeruar në masë të madhe një biznes që po shkon fort në fuqi në vende të tjera ndërkombëtare.

Por nëse nuk jeni banor i SHBA-së, mund të pyesni veten se si filloni të filloni procesin e fillimit të një LLC ose një kompanie tjetër.

Në këtë udhëzues, ne do t'ju përcjellim procesin e hapjes së një kompanie në SHBA si jorezident. Procesi është pak më i gjatë për ju sesa për qytetarët amerikanë dhe gabimet mund të kërkojnë kohë dhe të kushtueshme.

Ju do të duhet të mësoni se si të lundroni në sistemin e taksave në SHBA, si të hapni një llogari bankare dhe si të merrni një adresë postare në SHBA, për të përmendur vetëm disa nga pengesat që keni përpara. Për fat të mirë, ne do t'i mbulojmë të gjitha këto dhe më shumë, më poshtë.

A mund të hapë një i huaj një kompani në SHBA?

Përgjigja e shkurtër është po, hapja e një kompanie në SHBA është absolutisht e realizueshme si i huaj. Ju nuk keni nevojë të jeni shtetas amerikan, të keni shtetësi të dyfishtë që përfshin SHBA-në, apo edhe të keni një kartë jeshile për t'u kualifikuar për të krijuar një kompani në Amerikë.

Sidoqoftë, do t'ju duhet të ndiqni një sërë hapash që kemi përcaktuar më poshtë. Ka disa ndërlikime ligjore të përfshira dhe ka një numër këshillash të arsyeshme për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm, si për shembull se si të zgjidhni një emër të fortë biznesi.

Por së pari, le të eksplorojmë llojet e kompanive që mund të krijoni në SHBA. Zgjedhja e kompanisë së gabuar mund t'ju kthejë prapa dhe t'ju kushtojë para që nuk mund të përballoni t'i humbni në fazat e hershme të sipërmarrjes.

Llojet e kompanive që mund të krijoni

Në përgjithësi, ekzistojnë katër lloje kryesore të kompanive për të zgjedhur, të cilat janë LLC, C Corp, DAO LLC dhe pronësia e vetme. Megjithatë, opsioni i fundit është një biznes i pa inkorporuar që drejtohet thjesht nga një individ i vetëm. Në Mbretërinë e Bashkuar, njihet si tregtar i vetëm, megjithëse shumica e vendeve evropiane i përdorin këto terma në mënyrë të ndërsjellë.

Puna si pronar i vetëm ka disa të meta, duke përfshirë kufizimet në rritjen e kapitalit dhe detyrimin për borxhet nëse biznesi dështon. Pra, le të përqendrohemi në tre opsionet e tjera. Secili ka disa përfitime dhe disavantazhe për t'u ditur.

Shoqëria me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC)

Ashtu siç sugjeron emri, kompanitë me përgjegjësi të kufizuar mbrojnë pronarët e biznesit përkatës nga detyrimet që zakonisht lidhen me borxhet e kompanisë. Në shumë mënyra, ato janë një kryqëzim midis një sipërmarrjeje të vetme dhe një korporate. Në një pronësi individuale, ju nuk gëzoni të njëjtat mbrojtje.

Rregullimi i SH.PK-ve është i ndryshëm nga një shtet në tjetrin, por këto kompani nuk paguajnë taksa mbi fitimet e tyre në të njëjtën mënyrë siç do të bënte, për shembull, një pronar i vetëm. Në vend të kësaj, fitimi dhe humbja rrjedhin tek anëtarët e LLC, të cilët i raportojnë individualisht për kthimet e tyre të IRS.

Pse të hapni një LLC në SHBA?

Këtu janë disa nga përfitimet e zgjedhjes së një kompanie të decentralizuar të përgjegjësisë autonome të organizatës në SHBA

 • Pasuritë tuaja personale janë të ndara nga ato të biznesit që keni nisur. Çfarë do të thotë kjo është se nëse biznesi përballet me çështje gjyqësore ose mospagim të borxheve të tij, prona juaj, makina, paratë e gatshme ose asetet e tjera nuk do të jenë në rrezik.
 • LLC-të janë një nga opsionet më me kosto efektive kur hapni një biznes në SHBA, i cili mund të jetë i paçmuar për X jo-shtetas që duan të hapin një SH.PK në SHBA. Procesi është relativisht i thjeshtë, dokumentet nuk janë shumë të gjera apo të komplikuara, dhe e gjithë çështja është mjaft e lirë.
 • Ju mund të përcaktoni strukturën tuaj të biznesit, duke specifikuar se si ndahen fitimet e kompanisë midis anëtarëve. Në disa subjekte të tjera, të tilla si partneritetet, kjo nuk është e mundur. Kjo do të thotë që ju mund t'i shpërbleni themeluesit e biznesit me një pjesë të rritur të fitimeve, për shembull.
 • Siç u përmend, fitimet u kalohen anëtarëve të një LLC (entitet kalimtar). Në mënyrë efektive, ju shmangni kurthin e taksimit të dyfishtë me të cilin përballen korporatat C.

C-Corporation (C Corp)

Njerëzit shpesh keqpërdorin fjalën "korporatë" për t'iu referuar çdo kompanie që operon në SHBA, por në realitet, ky është vetëm një lloj kompanie. Për më tepër, ka edhe të tjera, të tilla si B-corporations dhe S-corporations.

Ky lloj i formimit të kompanisë nuk ka vendime të rëndësishme rreth asaj se kush mund ose nuk mund të zotërojë aksione në kompani. Si rezultat, njerëz ose biznese të tjera jashtë SHBA-së mund të zotërojnë aksione, gjë që e bën atë të përshtatshëm për rezidentët e huaj.

Në C-corps, pronarët e biznesit ose aksionarët e tij tatohen individualisht, ashtu si me një LLC. Për më tepër, këto kompani duhet të paguajnë tatimin mbi të ardhurat mbi fitimet e tyre. Dhe po, kjo krijon një situatë në të cilën taksa paguhet dy herë (taksim i dyfishtë).

Pse të hapni një C Corp në SHBA?

Këtu janë disa nga përfitimet e zgjedhjes së një kompanie me përgjegjësi të kufizuar në SHBA

 • Korporatat janë të ndara nga pronarët e tyre, gjë që ofron shumë më shumë fleksibilitet. Për shembull, një kompani mund të fillojë një proces gjyqësor, të blejë dhe të zotërojë pronë, të krijojë marrëveshje ligjore, të investojë fitime dhe të krijojë marrëveshjet e veta ligjore.
 • Korporatat sigurojnë që një biznes të ketë diçka të njohur si "ekzistencë e përhershme". Nëse themeluesi ose pronari i biznesit nuk do të jetë më në gjendje të drejtojë biznesin, ai thjesht nuk do të pushojë së funksionuari.
 • C-Korporatat janë më tërheqëse për investitorët e mundshëm, gjë që shpesh është kritike për bizneset e reja. Shumica e kapitalistëve sipërmarrës do të ndihen më rehat duke investuar në një korporatë C në krahasim me një pronar të vetëm, për shembull.
 • Në një korporatë C, nuk ka kufizime se kush mund të mbajë aksione. Në të njëjtën kohë, aksionarët nuk drejtojnë drejtpërdrejt organizatën; në vend të kësaj, kërkohet një bord drejtorësh për të mbikëqyrur operacionet e përditshme të biznesit.

Shoqëri e Decentralizuar Autonome e Organizatës me Përgjegjësi të Kufizuar (DAO LLC)

DAO LLC është një ent relativisht i ri biznesi, që përfaqëson një kompani që nuk qeveriset nga një organ i vetëm. Në vend të kësaj, të gjithë anëtarët kontribuojnë në drejtimin strategjik të biznesit. Ky lloj biznesi ka filluar të fitojë tërheqje krahas rritjes së teknologjive të tilla si blockchain dhe kriptovalutat.

Pse të hapni një DAO LLC në SHBA?

Kompanitë me përgjegjësi të kufizuar DAO në SHBA gëzojnë të njëjtat përfitime si një LLC. Megjithatë, ka përfitime shtesë për këtë lloj kompanie në zhvillim.

Në vend që të kenë një bord tradicional drejtorësh ose administrues të besuar, DAO LLC delegojnë fuqinë vendimmarrëse tek secili anëtar brenda biznesit. Ata që mbajnë token zakonisht lejohen të votojnë për çështje që lidhen me strategjinë e biznesit ose diçka tjetër, dhe votimi zakonisht zhvillohet përmes teknologjisë blockchain.

Aktualisht, është e mundur vetëm krijimi i një DAO LLC në tre shtete, i cili përfshin krijimi i një kompanie DAO në Wyoming.

7 hapa për të hapur një kompani në SHBA

Tani që jeni të vetëdijshëm për llojet e ndryshme të kompanive që mund të inkorporoni në Amerikë, është koha të hidhni hapat e parë në rrugën drejt hapjes së një kompanie në SHBA. Deri tani, ne do të supozojmë se ju e keni kuptuar informacionin e mësipërm dhe keni zgjedhur se cili lloj kompanie i përshtatet planeve tuaja të biznesit. Duke supozuar se është e vërtetë, thjesht ndiqni hapat e mëposhtëm për të filluar.

1. Zgjidh një emër që është i disponueshëm

Zgjedhja e një emri biznesi nuk është aq e thjeshtë sa ta nxjerrësh nga një kapelë. Ka kërkesa ligjore për t'u marrë parasysh dhe ka elemente praktike që ne këshillojmë fuqimisht t'i merrni parasysh. Këtu janë disa këshilla për zgjedhjen e një emri biznesi në SHBA:

 1. Jini të vetëdijshëm për udhëzimet e emërtimit për kompanitë në shtetin tuaj. Në cilindo shtet që planifikoni të hapni biznesin tuaj, do t'ju duhet të njiheni me këto rregullore. Këto do të detajohen në çdo faqe interneti që trajton dosjet e biznesit për shtetin tuaj të zgjedhur.
 1. Mos e rrëmbeni suksesin e një kompanie tjetër. Sigurohuni që të bëni kërkimin tuaj për markat e ngjashme dhe shmangni zgjedhjen e një emri biznesi që është shumë afër një konkurrenti. Kjo mund t'ju vërë në rrezik të një padie për shkeljen e markës tregtare dhe gjithashtu mund të mbysë çdo përpjekje marketingu që bëni.
 1. Zgjidhni një emër praktik që është i lehtë për t'u mbajtur mend. Sa më e vështirë të shqiptohet ose të mbahet mend emri juaj, aq më pak ka gjasa që klientët ose përdoruesit t'ju mbajnë mend. Ka një arsye që shumë nga kompanitë dhe aplikacionet më të mëdha tani kanë emra kaq të shkurtër; rrinë me emra të thjeshtë dhe të paharrueshëm që vështirë të harrohen.
 1. Mbani parasysh dixhitale. Këto ditë, është në thelb për pothuajse çdo biznes që të ketë një prani në internet. Kur zgjidhni një emër, konsultohuni me kompanitë e emrave të domenit për t'u siguruar që keni opsione në dispozicion. Gjëja e fundit që dëshironi është të zbuloni se domeni juaj i preferuar nuk është i disponueshëm pasi të keni regjistruar tashmë biznesin tuaj. Dhe përsëri, mbani mend se e thjeshtë dhe e paharrueshme është mbreti.
 1. Mos vendosni kufizime për biznesin tuaj të ri. Në varësi të industrisë në të cilën po futeni, mund të keni hapësirë ​​për zgjerim në të ardhmen nëse gjërat shkojnë mirë. Pra, mos e kufizoni biznesin tuaj duke e etiketuar në një mënyrë që e lokalizon shumë, si për shembull duke përfshirë emrin e qytetit.

2. Paraqisni LLC-në tuaj përmes një agjenti të regjistruar

Tani që jeni gati të krijoni LLC-në tuaj, do t'ju duhet të caktoni një agjent të regjistruar për t'ju ndihmuar; është ligji në çdo shtet. Një agjent i regjistruar është personi që do të marrë, depozitojë dhe në përgjithësi do të përpunojë dokumentacionin zyrtar dhe ligjor në emër të kompanisë suaj, përpara se të sigurohet që dokumente të tilla të vijnë tek ju.

Një agjent i regjistruar nuk duhet t'ju kushtojë një pasuri; ky mund të jetë çdo person që është të paktën tetëmbëdhjetë vjeç. Thënë kështu, agjenti juaj i regjistruar ka nevojë për një adresë postare në SHBA që është e disponueshme gjatë orarit normal të punës. Si rezultat, shumë të huaj që duan të hapin një kompani në SHBA do të përdorin një kompani që ofron këto shërbime.

3. Merrni një adresë postare në SHBA

Biznesi juaj do të ketë nevojë për një adresë postare. Për fat të mirë, nuk ka nevojë të jesh shtetas amerikan për të marrë një adresë postare për një biznes amerikan. Pse kërkohet një adresë postare në SHBA? Klientët tuaj ose kompanitë e tjera me të cilat bëni biznes mund të kenë nevojë t'ju dërgojnë informacione ose paketa dhe do t'ju duhet një mënyrë për t'i marrë ato.

Marrja e një adrese postare për biznesin tuaj ka një sërë përfitimesh të tjera dhe mund të parandalojë pengesat në rrugë. Për më tepër, është një kërkesë ligjore në disa shtete. Mbani në mend se disa shtete do t'ju lejojnë të përdorni kuti postare virtuale ose kuti postare, por të tjerët jo.

Për fat të mirë, ka shërbime të disponueshme që do t'ju ndihmojnë të merrni një adresë postare të ligjshme të kompanisë. Disa nga zgjidhjet më të thjeshta ju lejojnë merrni një adresë postare në SHBA nëpërmjet një qiraje fizike me përpjekje minimale në mënyrë që të mund të verifikoni menjëherë adresën e biznesit tuaj.

4. Merrni EIN-in tuaj

Biznesi juaj do të ketë nevojë për një llogari bankare për të bërë dhe marrë pagesa, dhe ju duhet të keni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) për të hapur një llogari bankare biznesi në SHBA si i huaj (ose si qytetar amerikan). Ky proces mund të marrë kohë dhe i ndërlikuar, por është kritik, prandaj rekomandojmë duke përdorur një shërbim profesional për të bërë punën e këmbëve për ju. Kjo do të heqë çdo pengesë ose vonesë që mund të hasni duke u përpjekur ta lundroni vetë procesin.

5. Hapni llogarinë tuaj bankare të biznesit në SHBA

Biznesi juaj do të ketë nevojë për një llogari bankare. Megjithatë, jo të gjitha institucionet financiare do t'i lejojnë të huajt të hapin një llogari bankare në SHBA. Disa mund të kërkojnë pjesëmarrje fizike edhe brenda një dege. Për fat të mirë, shërbimet si doola mund t'ju ndihmojë të konfiguroni LLC-në tuaj nga distanca, duke përfshirë hapjen e llogarisë suaj bankare të biznesit në SHBA.

6. Vendosni procesorët tuaj të pagesave

Që kur interneti filloi të zgjerohej me shpejtësi, përpunuesit e pagesave janë bërë mjeti kryesor për shumë biznese dhe klientë në internet. Dy zgjedhjet më të njohura që do t'i shërbejnë shumicës së klientëve tuaj janë Stripe dhe PayPal.

 • PayPal: PayPal është një nga procesorët më të njohur në botë. Për të filluar si përdorues biznesi, duhet të keni përcaktuar fillimisht emrin e biznesit tuaj dhe të keni hapur një llogari bankare në SHBA për të dërguar dhe marrë pagesa. Fatmirësisht, Platforma Tregtare e PayPal-it e bën të thjeshtë fillimin e pranimit të shpejtë të pagesave përmes dyqaneve fizike ose dixhitale. Përdoruesit e rinj të biznesit kanë në dispozicion një rimbursim 180-ditor dhe procesi i regjistrimit është shumë i thjeshtë dhe intuitiv.
 • Shirit: E nisur nga zhvilluesit irlandezë në vitin 2010, Stripe ka bashkëpunuar me ofrues krediti me emra të mëdhenj, duke përfshirë Visas. Sot, ai është bërë një nga sistemet më të njohura dhe më të sigurta të pagesave në internet me veçori inteligjente të parandalimit të mashtrimit që do t'ju ndihmojnë të mbani biznesin tuaj të sigurt. API-të e fuqishme të pagesave të Stripe janë të lehta për t'u integruar dhe ky procesor pagese tashmë punon me disa nga markat më të mëdha në botë, si Monzo, H&M, Booking.com, dhe Deliveroo.

7. Vazhdoni me regjistrimet vjetore tatimore

Kuptimi i taksimit dhe depozitimi i deklaratës suaj të IRS mund të jetë një nga pjesët më konfuze të hapjes dhe funksionimit të një biznesi në SHBA. Ka rregulla të dallueshme për rezidentët dhe jorezidentët; si i huaj, do t'ju kërkohet të paguani taksa vetëm nëse keni të ardhura nga FDAP, megjithëse ka paralajmërime të tjera. Për një kuptim të plotë të kësaj teme, ju rekomandojmë të shikoni tonë të plotë dhe të detajuar udhëzues për taksat në SHBA si i huaj jorezident.

Përfundim

Shpresojmë se ju keni gjetur të dobishëm hapat e përshkruar më sipër. Tani, ju e kuptoni procesin nga fundi në fund të krijimit të një kompanie në SHBA si rezident i huaj. Nëse jeni duke kërkuar për informacion më të detajuar mbi procesin, mund të shikoni Administratën e Biznesit të Vogël të SHBA-së, e cila ofron shumë këshilla të dobishme për njerëzit që kërkojnë të fillojnë një biznes.

Për ndihmë më të specializuar dhe të përshtatur, mund të kontaktoni gjithashtu doola. Misioni ynë është të thyejmë barrierat ndaj sipërmarrjes dhe të ndihmojmë njerëzit në mbarë botën të realizojnë idetë e tyre të biznesit në tokën amerikane. Ne e kuptojmë rëndësinë e menaxhimit të kohës si një sipërmarrës i ri, kjo është arsyeja pse ne mund të kujdesemi për gjithçka, nga marrja e EIN-it dhe adresës tuaj postare, deri te hapja e kompanisë tuaj dhe marrja e pagesave.

FAQ (duke përdorur doola për të formuar kompaninë tuaj)

Për më shumë informacion mbi përdorimin e doola për të formuar kompaninë tuaj, ose hapjen e një kompanie në SHBA si i huaj në përgjithësi, shikoni pyetjet tona të bëra shpesh më poshtë.

A duhet të zgjedh një LLC apo një C Corp?

Në fund të fundit, vendimi se cila kompani të hapet në SHBA varet nga ju dhe potencialisht bashkëpronarët tuaj. Këtu janë disa këshilla që mund të ndihmojnë:

 • Nëse mbrojtja e detyrimeve tuaja personale është e rëndësishme për ju, atëherë një LLC është një zgjedhje e mirë. Ato konsiderohen gjithashtu si më të thjeshta për t'u nisur dhe për t'u përdorur.
 • Nëse mendoni se ka ndonjë mundësi që do t'ju duhet të rrisni kapitalin sipërmarrës të SHBA dhe ta bëni kompaninë tuaj publike në të ardhmen, atëherë C Corp mund të jetë më e përshtatshme. Operimi i një C Corp është i detyrueshëm për të siguruar financimin e kapitalit sipërmarrës.

A kërkon C Corp im një bord drejtorësh?

Nëse korporata juaj ndodhet në Uashington ose Delaware, atëherë ju kërkohet të vendosni një bord drejtorësh. Ndonëse nuk ka një afat kohor për këtë, biznesi juaj nuk do të jetë në gjendje të ndërmarrë asnjë veprim zyrtar derisa kjo të kryhet. Kjo përfshin emetimin e aksioneve, kryerjen e pagesave dhe punësimin e personelit, kështu që ju duhet të përpiqeni ta bëni atë më shpejt sesa më vonë.

Si është i ndryshëm një DAO LLC nga një LLC?

Ndërsa një ose më shumë palë menaxhojnë një LLC, një DAO LLC zakonisht mbikëqyret nga një algoritëm. Mbajtësit e tokenit mund të kenë gjithashtu të dhëna në drejtimin dhe funksionimin strategjik të kompanisë.

A mund të shndërrohet një LLC në një DAO LLC?

Nëse tashmë po menaxhoni një LLC në SHBA, mund ta konvertoni atë në një DAO LLC. Kjo kërkon paraqitjen e një ndryshimi në artikujt e biznesit tuaj. Ne rekomandojmë rishikimin listën e plotë të kërkesave nevojshme për të kënaqur këtë.

A mund të marr një EIN në SHBA me SSN-në ​​e një shoku ose anëtari të familjes?

Sipas IRS (Internal Revenue Services), nuk mund të përdorni një palë të tretë për të marrë EIN-in tuaj. Kur aplikoni për EIN-in tuaj, duhet të listoni emrin e pronarit ose individit, i cili do të konsiderohet si pala përgjegjëse për korporatën ose biznesin dhe fondet dhe asetet e saj.

A ju ndihmon të keni një kompani amerikane të merrni një vizë?

Kërkesat e imigracionit për SHBA-në janë strikte dhe thjesht zotërimi i një kompanie me bazë në SHBA nuk do të ketë ndikim në asnjë vendim për t'ju dhënë një vizë. Megjithatë, abonentët e shërbimeve të doola munden merrni një konsultë falas me partnerin tonë për viza.

A mund të ndihmojë doola për të krijuar shërbime pagese për një kompani amerikane?

doola mund t'ju ndihmojë të konfiguroni llogarinë tuaj Stripe në mënyrë që biznesi juaj të jetë gati për të kryer dhe marrë transaksione. Për një llogari të re Stripe, do t'ju duhet:

 • Numri juaj EIN
 • Një adresë postare fizike
 • Një numër telefoni në SHBA
 • ID e qeverisë që i përket çdo vendi

doola mund t'ju ndihmojë të merrni numrin tuaj EIN, të siguroni një qira me një adresë postare dhe t'ju ndihmojë të përdorni një numër telefoni. Meqenëse ka të ngjarë të keni tashmë një identifikim personal, ju keni gjithçka që ju nevojitet. Për PayPal, lista është e ngjashme, megjithëse do t'ju duhet gjithashtu të keni një ITIN - doola gjithashtu mund ta sigurojë këtë.

A më duhet një llogari bankare në SHBA për të përdorur PayPal ose Stripe?

Po, do t'ju duhet të keni një llogari bankare në SHBA për të operuar një llogari biznesi Stripe ose PayPal në SHBA. Shërbimet e doola përfshijnë ndihmën për të siguruar një llogari bankare në SHBA, e cila gjithsesi do t'i duhet biznesit tuaj.

A mund të ndihmojë doola për të ngritur Wise?

Wise (më parë TransferWise) kërkon një EIN. doola mund t'ju ofrojë një EIN dhe procesi i mbetur për të krijuar një llogari Wise për biznesin është i thjeshtë. Fatkeqësisht, ne nuk na lejohet të krijojmë një llogari për ju, por ju mundeni qasje në shërbime me zbritje si klient doola.

Nëse doola ndihmon në ngritjen e kompanisë sime, kush do të listohet si pronar i biznesit?

Pavarësisht se si zgjidhni të krijoni kompaninë tuaj, qoftë individualisht apo me ndihmën e doola, ju do të jeni pronari dhe menaxheri i regjistruar ligjërisht. Ne përgatisim dhe depozitojmë dokumentacionin në emrin tuaj, por kompania nuk është krijuar në një mënyrë që do t'ju shkaktojë ndonjë pengesë ose problem.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.