Taksat e OnlyFans: Gjithçka që duhet të dini

Keni nevojë për ndihmë për të depozituar taksat e OnlyFans dhe për të qëndruar në përputhje duke ecur përpara? Rezervoni një telefonatë me ne sot dhe afrohu me qetësinë shpirtërore.

Nëse jeni krijues i përmbajtjes në OnlyFans, ndoshta jeni tashmë të vetëdijshëm për të ardhurat e mundshme që vijnë me të. Por me të ardhura të mëdha vjen përgjegjësi e madhe, dhe kjo përfshin taksat.

Po, për fat të keq, nuk mund t'i shmangni as në botën e OnlyFans.

Si një individ i vetëpunësuar, ju jeni përgjegjës për pagimin e taksave mbi të ardhurat dhe vetëpunësimin mbi të ardhurat tuaja. Ndërsa taksat mbi të ardhurat funksionojnë në mënyrë të ngjashme me ato të një pune të rregullt, taksat e vetëpunësimit kanë grupin e tyre të rregullave dhe rregulloreve për t'u marrë parasysh.

Çfarë është OnlyFans?

OnlyFans është një platformë në internet që u ofron përdoruesve qasje ekskluzive në lloje të ndryshme të përmbajtjes, si foto dhe video, për një tarifë.

E themeluar në vitin 2016, ajo është bërë një platformë popullore për figurat publike, krijuesit e përmbajtjes, trajnerët e fitnesit, modelet dhe të tjerët që duan të fitojnë para nga puna e tyre duke ofruar përmbajtje unike për fansat e tyre. Pavarësisht se zakonisht shoqërohet me përmbajtje për të rritur, OnlyFans përdoret nga shumë individë për qëllime të ndryshme.

Më shumë se 170 milionë përdorues kanë krijuar një llogari në OnlyFans, me 1.5 milionë prej tyre që janë krijues. Për më tepër, platforma sheh rreth 500,000 regjistrime të përdoruesve të rinj çdo ditë.

A duhet të paguani taksa mbi të ardhurat tuaja të vetme të tifozëve? 

Çdo para që fiton nga OnlyFans, duke përfshirë bakshish, i nënshtrohet të njëjtave taksa si një punë e zakonshme. Kjo për shkak se ato konsiderohen të ardhura nga vetëpunësimi, që do të thotë se paratë që fitoni nga puna nuk janë pagë.

Si rezultat, do t'ju duhet të paguani të ardhura dhe taksat e vetëpunësimit në të. Ndërsa taksat mbi të ardhurat do të funksionojnë në të njëjtën mënyrë si një punë tipike 9 deri në 5, taksat e vetëpunësimit vijnë me konsideratat e tyre unike.

Çfarë është taksa e vetëpunësimit?

Nëse jeni i vetëpunësuar, do të paguani një taksë të vetëpunësimit.

Ndryshe nga punonjësit e W-2 ku punëdhënësi hyn dhe paguan një përqindje, ju jeni vetëm përgjegjës për të gjithë shumën e taksave që i detyroheni. 

Si funksionojnë taksat e vetëpunësimit për krijuesit e OnlyFans?

Nëse jeni krijues i OnlyFans, Shërbimi i Ardhurave të Brendshme (IRS) ju konsideron një pronar biznesi të vogël dhe do t'ju duhet të paguani taksat e vetëpunësimit mbi të ardhurat tuaja në një normë fikse prej 15.3%.

Megjithatë, ka disa lajme të mira.

Shumë nga shpenzimet që lidhen me llogarinë tuaj OnlyFans mund të zbriten si fshirje biznesi. Kjo zbritje do të thotë që ju mund t'i zbrisni ato nga të ardhurat tuaja në deklaratën tuaj tatimore, duke ulur si taksat e vetëpunësimit ashtu edhe tatimet mbi të ardhurat. Pra, mos harroni të mbani gjurmët e tyre shpenzimet e biznesit!

Me cilat forma duhet të njiheni?

Kur bëhet fjalë për taksat për krijuesit e OnlyFans, ka disa forma me të cilat duhet të njiheni.

Këtu është një përmbledhje e disa prej më të rëndësishmeve:

W-9 – Kërkesë për numrin e identifikimit të tatimpaguesit dhe vërtetimin

Ju do të duhet të plotësoni një formular W-9 kur të filloni të punoni me një kompani si një Kontraktues i pavarur. Ky formular i jep punëdhënësit tuaj emrin, adresën dhe numrin tuaj të identifikimit tatimor dhe vërteton se nuk jeni subjekt i mbajtjes rezervë në burim.

1099-NEC (kompensimi i jopunonjësit)

Ju do të merrni një Formulari 1099-NEC nga çdo kompani që ju paguan 600 dollarë ose më shumë për punën tuaj për vitin kalendarik (përfshirë OnlyFans).

Ky formular raporton kompensimin tuaj të jopunonjësit (të ardhurat e fituara si kontraktues i pavarur) si te ju ashtu edhe te IRS.

Orari C (Formulari 1040) 

Orari C (Formulari 1040) është një formular tatimor që ju përdorni për të raportuar të ardhurat dhe shpenzimet nga biznesi juaj OnlyFans në IRS. Kur plotësoni formularin, do t'ju duhet të jepni informacione bazë për biznesin tuaj, si emrin, adresën dhe llojin e tij.

Më pas, do t'ju duhet të raportoni të ardhurat tuaja bruto të fituara nga llogaria juaj OnlyFans, si dhe ndonjë tjetër shpenzimet e lidhura me biznesin keni bërë gjatë vitit tatimor.

Sigurohuni që të mbani shënime të detajuara të shpenzimeve dhe të ardhurave tuaja për të plotësuar me saktësi formularin.

Orari SE (Formulari 1040)

Nëse jeni krijues i OnlyFans dhe fitoni mbi një sasi të caktuar të ardhurash, do t'ju duhet të paguani taksat e vetëpunësimit. Orari SE (Formulari 1040) është formulari që do të përdorni për të llogaritur shumën e taksës së vetëpunësimit që i detyroheni.

Në formular, do t'ju duhet të vendosni të ardhurat tuaja neto nga llogaria juaj e OnlyFans, që janë të ardhurat tuaja bruto minus çdo shpenzim të pranueshëm të biznesit. Formulari do të llogarisë automatikisht tatimin tuaj të vetëpunësimit bazuar në fitimet tuaja neto.

OnlyFans si hobi kundrejt të ardhurave nga biznesi

Nëse thjesht krijoni përmbajtje anash, si hobi, nuk do të jeni në gjendje të shlyeni asnjë shpenzim që lidhet me të në taksat tuaja. Ju do të duhet të raportoni paratë që bëni si "të ardhura të tjera" në formularin tuaj 1040.

Megjithatë, nëse po e trajtoni llogarinë tuaj OnlyFans si një biznes të vërtetë, atëherë mund ta raportoni atë në një formular të Programit C. Kjo do të thotë që ju mund të shlyeni çdo shpenzim që bëni gjatë ekzekutimit të OnlyFans, të tilla si tarifat e pajisjeve ose të internetit, dhe do të paguani vetëm taksa mbi të ardhurat tuaja neto (të ardhurat minus shpenzimet).

Shpenzimet e OnlyFans që mund t'i fshini

Si krijues i OnlyFans, ju mund të hiqni disa shpenzime mbi taksat tuaja për të ulur të ardhurat tuaja të tatueshme. Këto shpenzime duhet të jenë “të zakonshme” dhe “të nevojshme” për biznesin tuaj.

Kjo do të thotë se ata duhet të kenë një lidhje të qartë me punën tuaj të OnlyFans.

Shembujt përfshijnë:

 • Fatura e celularit 
 • Kompjuter ose laptop
 • Kamera dhe pajisje
 • Software redaktimi
 • Aksesorët e përmbajtjes
 • Zbritja e zyrës së shtëpisë 
 • Internet ose Wi-Fi
 • Kilometrazhi (Km) 
 • Hotele ose Airbnb 
 • Skena Make-up dhe pajisje bukurie
 • Pagesat e kontraktorit
 • Tarifat e platformës OnlyFans
 • komisionet

Nëse jeni të specializuar në një vend të veçantë në platformë, si bartending, fitnes, grim ose ASMR, ju gjithashtu mund të hiqni shpenzimet që lidhen me ruajtjen ose shfaqjen e atyre aftësive.

Kjo ju jep mundësi unike për të zvogëloni të ardhurat tuaja të tatueshme.

Shpenzimet që nuk mund t'i zbritni

Disa shpenzime nuk mund të fshihen sepse konsiderohen rreptësisht personale.

Këto përfshijnë:

 • Shërbime për rrezitje
 • Shërbimet e heqjes së qimeve
 • Prerje flokësh dhe stilim
 • kozmetikë
 • Trajnerë personalë
 • Veshje/Tekstil
 • Anëtarësimet në palestër
 • Supplements
 • Kujdesi për thonjtë
 • Zbardhja e dhëmbëve ose punë dentare
 • Botox ose mbushës buzësh
 • Produkte për kujdesin e lëkurës
 • Facials
 • Tattoos
 • Implantet e gjirit
 • Kirurgji të tjera plastike

Si të depozitoni taksat si krijues i OnlyFans

Tani që e dini se cilat shpenzime mund dhe nuk mund të shlyeni, le të flasim si të depozitoni taksat si krijues i OnlyFans.

Hapi 1: Shkarkoni formularin tuaj 1099-NEC

Ky formular do të tregojë se sa para keni bërë nga OnlyFans gjatë vitit tatimor. Nëse keni fituar më shumë se 600 dollarë, platforma kërkohet t'ju dërgojë këtë formular deri më 31 janar.

Hapi 2: Plotësoni formularët tatimorë specifikë për personat e vetëpunësuar

Si krijues i OnlyFans, do t'ju duhet të paraqisni një plan C, i cili raporton të ardhurat dhe shpenzimet e biznesit tuaj.

Ju gjithashtu do të duhet të paraqisni një Orar SE në llogaritni taksën tuaj të vetëpunësimit.

Hapi 3: Kuptoni nëse duhet të paguani çdo tremujor

Nëse prisni të keni borxh 1,000 dollarë ose më shumë në taksa për vitin, mund t'ju duhet të bëni pagesa tatimore të vlerësuara tremujore.

Afatet për këto pagesa janë data 15 prill, 15 qershor, 15 shtator dhe 15 janar të vitit pasardhës. IRS ofron kupona tremujore të pagesës së taksave, të cilat mund të gjenden në faqen e tyre të internetit.

Maksimizimi i të ardhurave tuaja dhe qëndrimi i organizuar

Të qenit krijues i OnlyFans vjen me implikime unike tatimore, por me pak njohuri dhe organizim, mund të qëndroni në krye të financave tuaja dhe të maksimizoni zbritjet tuaja.

Mos harroni të shkarkoni formularin tuaj 1099-NEC, plotësoni formularët e nevojshëm tatimor dhe përcaktoni nëse duhet të paguani çdo tremujor. 

Ne e kuptojmë që kanë të bëjnë me financat dhe taksat mund hiq kënaqësinë nga të qenit krijues, prandaj doola është këtu për të ndihmuar në menaxhimin e financave tuaja si një individ i vetëpunësuar. Ne do të kujdesemi për nevojat tuaja të kontabilitetit në mënyrë që të mund të përqendroheni në krijimin e përmbajtjes për fansat tuaj. 

FAQs

Si funksionojnë të ardhurat për OnlyFans?

Krijuesit e OnlyFans marrin të ardhura përmes pagesave të abonentëve, bakshisheve dhe llojeve të tjera të të ardhurave të krijuara në platformë.

Çfarë është fshirja e taksave për OnlyFans?

Fshirja e taksave për krijuesit e OnlyFans mund të përfshijë shpenzime që lidhen me prodhimin e përmbajtjeve të tilla si kamera, ndriçim, kostume dhe rekuizita, si dhe shpenzime për zyrën e shtëpisë, tarifat dhe marketingun.

A duhet të kërkoni të ardhura nga OnlyFans nga taksat?

Po, të ardhurat e fituara nga OnlyFans duhet të kërkohen mbi taksat si të ardhura nga vetëpunësimi. Do të përballeni me ndëshkime dhe pasoja të rrepta për mos raportimin e të ardhurave tuaja. 

Filloni me doola

Nuk jeni i sigurt se si të vazhdoni me mbajtjen në përputhje si biznes në SHBA? Ne ju kemi! Nëse keni ndonjë pyetje të vazhdueshme ose keni nevojë për më shumë udhëzime, mos ngurroni të shtrini dorën.

Check out tonë faqe FAQ dhe lista e plotë e jonë Zgjidhjet e biznesit për të parë se cila është e duhura për ju!

Ja për një udhëtim të qetë biznesi!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.