Adoleshent: 31 Hustles Anësore në internet fitimprurëse për Adoleshentët

Kanë ikur kohët kur e vetmja mundësi për ju për të fituar para si adoleshent ishte të hidhni hamburgerë dhe të grumbulloni sende ushqimore. Potenciali i pafund i internetit ka bërë të mundur shumë nxitime anësore në internet për adoleshentët. Ka shumë që mund të bëni nga komoditeti i shtëpisë tuaj tani për të sjellë një shumë të respektueshme parash duke punuar në internet. 

Kjo nuk do të thotë se do të jetë e lehtë. Ky ka tendencë të jetë një ide e gabuar që kanë shumë adoleshentë, pasi mendojnë se është shumë e lehtë të fitosh para në internet. Sigurisht që është më e lehtë sesa të punosh në disa punë, por gjithsesi kërkon përkushtim dhe punë të palodhur për të gjeneruar të ardhura të mira nga një nxitim anësor në internet.

A është e ligjshme që adoleshentët të kenë nxitime anësore në internet?

Është plotësisht e ligjshme që një adoleshent të ketë një nxitim anësor në internet, megjithatë, kërkesat e moshës ndryshojnë në varësi të llojit të punës që bëhet. Për shumicën e vendeve të punës, do të kërkohet të jeni të paktën 18 vjeç. Disa platforma të pavarura në internet nuk do t'u qasen profesionistëve të pavarur nën moshën 18 vjeç.

Megjithatë, ka shumë mundësi të ndryshme për adoleshentët që janë nën moshën 18 vjeç, madje edhe ata që mund të jenë deri në 13 vjeç. Këto përfshijnë marrjen e sondazheve, testimin e lojërave, luajtjen e lojërave dhe më shumë. Për sa kohë që nuk ka kërkesë minimale të moshës që lidhet me nxitimin në internet për të cilin jeni të interesuar, është mirë që ju të vazhdo dhe fillo ta bësh.

Pse duhet të bëni lojëra anësore në internet edhe si adoleshent?

Ka shumë përfitime të të bërit nxitime anësore në internet si adoleshent, këtu janë disa prej tyre:

  • Ju mësoni rëndësinë e produktivitetit. Të kesh një ngutje në internet është një përgjegjësi. Do të duhet të jeni të ndërgjegjshëm për punën që po bëni dhe të përpiqeni të mbani një orar pune. Kjo do t'ju mësojë rëndësinë e menaxhimit të mirë të kohës dhe produktivitetit, atribute që me siguri do t'ju ndihmojnë më vonë në jetë. 
  • Të ardhurat sjellin liri. Pasja e të ardhurave tuaja sjell një shkallë lirie në jetën tuaj, duke ju mundësuar të merrni vendime për shpenzimin e parave në mënyrë të pavarur. Do t'ju mësojë mësime të vlefshme për zakonet e shpenzimeve dhe rëndësinë e kursimit për ditët me shi.
  • Arritni fitime të mëdha duke investuar herët. Pasi të keni të ardhura të pavarura, mund të filloni të investoni herët për të arritur kthime të mëdha me kalimin e kohës. Edhe nëse filloni të investoni shuma të vogla, mendoni se sa do të rriten kursimet tuaja në 30 ose 40 vjet. Keni kohë në anën tuaj, shfrytëzoni fuqinë e saj.
  • Fito përvojë të vlefshme pune. Përvoja që fitoni duke punuar në një ngutje anësore do t'ju ndihmojë më vonë në jetë. Ai do t'ju mësojë se si të menaxhoni kohën tuaj, si të vendosni pritshmëri për klientët, si të negocioni kushtet tuaja, etj. Sa më herët t'i mësoni këto realitete të jetës, aq më mirë do të jeni në gjendje t'i lundroni ato.
  • Do të nxiteni të keni sukses në jetë. Drejtimi i ngutjes suaj anësore dhe krijimi i të ardhurave prej tij do të ndezë tek ju një përpjekje për të pasur sukses në jetë. Do të filloni të shihni frytet e përpjekjeve tuaja dhe kjo do t'ju inkurajojë të përdorni energjitë tuaja në mënyrë më efektive për të siguruar sukses afatgjatë.

31 Hustles Side Online për Adoleshencë

Ka të panumërta ngutje anësore në internet për adoleshentët dhe disa nuk do të kërkojnë shumë më tepër se një smartphone. Gjëja më e mirë në lidhje me nxitimet anësore në internet është se ato zhvillohen dhe rriten. Duke pasur parasysh ritmin e shpejtë me të cilin interneti përparon, është plotësisht e mundur që në vitet e ardhshme të shfaqen ngutje të reja anësore në internet, që ne as nuk mund t'i imagjinojmë aktualisht. Derisa të ndodhë kjo, nxitimet e mëposhtme anësore në internet janë lehtësisht të arritshme për adoleshentët:

Përgjigjuni sondazheve në internet

Ky është një koncert anësor relativisht i lehtë në internet që kërkon që ju të bëni sondazhe me pagesë. Thjesht duhet t'i përgjigjeni një sërë pyetjesh për të dhënë mendimin tuaj dhe do të shpërbleheni me karta dhuratë falas për shitësit me pakicë si Amazon. Disa madje do t'ju paguajnë me para në dorë. Prisni të merrni midis 5-10 dollarë në orë duke iu përgjigjur sondazheve. 

Faqet si Swagbucks janë të hapura për adoleshentët e moshës 13+. Nuk ka orare të caktuara pune, kështu që ju mund t'i përgjigjeni anketave kur të dëshironi. Për të filluar, ju vetëm duhet të krijoni një llogari në një nga shumë faqet e anketave në internet.

Produktet e Testit

Shumë kompani që lëshojnë produkte të reja kërkojnë testues për t'i marrë ato për një rrotullim. Ata janë të gatshëm t'ju dërgojnë një mostër falas në këmbim të një rishikimi të sinqertë. Ndërsa ju nuk fitoni drejtpërdrejt para nga këto shërbime, mostra është e juaja për ta mbajtur pasi ta keni testuar, kështu që mund ta shisni në internet për të fituar disa para.

Faqet si Toluna janë një burim i shkëlqyeshëm për të filluar me testimin e produkteve. Është e hapur për adoleshentët e moshës 16+ dhe ju jeni të lirë të zgjidhni se cilat produkte dëshironi të rishikoni.

Uebfaqet e testimit

Nëse keni një sy për dizajnin dhe jeni mjaftueshëm të orientuar nga detajet për të kapur gabime, duhet të konsideroni testimin e faqeve të internetit si një ngutje anësore në internet. Kompanitë duan që testuesit të gjejnë ndonjë gabim, element të prishur, gabime shtypi, etj. në faqet e tyre të internetit përpara se të lançohen. Kjo është diçka për të cilën ata paguajnë. 

Ju mund të përdorni shërbime si UserTesting.com për të filluar. Mbani në mend se këto shërbime zakonisht janë të hapura për ata që janë të paktën 17 vjeç.

Shikoni reklamat për para

Ju tashmë shihni shumë reklama në internet, a keni menduar ndonjëherë se mund të paguheni për shikimin e reklamave? Jo vetëm që është e mundur, por është gjithashtu një ngutje e njohur në internet për adoleshentët. Reklamuesit janë të lumtur t'ju paguajnë nëse jeni të gatshëm të shikoni reklamat e tyre. 

Faqet si InboxDollars ofrojnë përmbajtje të shkurtër reklamash. Thjesht duhet të shikoni reklamat e shkurtra që ato shfaqin në këmbim të parave. Kufiri minimal i moshës është 18 vjeç ose cilado qoftë mosha fillestare e një të rrituri në shtetin tuaj.

Luaj video lojëra në internet

A ju qortojnë që luani video lojëra gjatë gjithë kohës? Herën tjetër që do ta bëni, tregojuni se jeni duke punuar në të vërtetë! Po, ju mund të paguheni për të luajtur videolojëra, duke e bërë këtë një nga nxitimet anësore më argëtuese në listë. 

Këto janë zakonisht lojëra të vogla argëtuese pa shumë vështirësi. Ka shërbime si Mistplay që mund t'i shkarkoni në telefonin inteligjent ose kompjuterin tuaj për të luajtur video lojëra dhe për të fituar para. Është në dispozicion për përdoruesit e moshës 18 vjeç e lart. 

Rishikoni Këngët

Nëse ju pëlqen të dëgjoni muzikë, atëherë do t'ju pëlqejë kjo ngutje anësore sepse mund të paguheni për të bërë diçka që ju pëlqen. Ka shumë shërbime në internet që ju lejojnë të rishikoni këngët në këmbim të parave. 

Këto përfshijnë Slice The Pie që i paguan njerëzit për të rishikuar këngët dhe madje edhe reklamat. Mendimet që jepni në rishikim i ndihmojnë artistët dhe kompanitë diskografike të bëjnë ndonjë ndryshim në regjistrimet e tyre përpara se të publikohen. Shërbimi është i hapur për përdoruesit e moshës 12+.

Rishikoni thirrjet

A e dini se është e mundur të fitoni mbi 5 dollarë në orë nga shtëpia thjesht duke rishikuar telefonatat? Do t'ju kërkohet të dëgjoni nga afër thirrjet midis kompanive dhe klientëve të tyre dhe më pas të jepni komentin tuaj për pjesë të caktuara të bisedës. 

Është një punë që kërkon shumë kohë, pasi kërkon të shpenzosh një kohë të konsiderueshme për të dëgjuar thirrjet, por është mjaft shpërblyese. Platformat si Humanatic janë të shkëlqyera për të filluar me këtë ngutje anësore.

Filloni Dyqanin tuaj Online

Nëse keni disa para për të investuar ose mund të merrni ndihmë nga njerëzit përreth jush, mund të konsideroni hapjen e një dyqani online. Kjo do t'ju kërkojë të keni një ose më shumë produkte që mund t'i merrni nga shpërndarësit ose t'i keni krijuar. 

Shopify është një platformë popullore për ngritjen e një dyqani online. Ju kërkohet të jeni 18 vjeç ose më i vjetër, megjithatë, Shopify lejon prindërit tuaj të hapin një dyqan online në emrin tuaj nëse jeni nën 18 vjeç.

Dizajnimi dhe shitja e bluzave online

Shitja e bluzave në internet është një përpjekje e gjatë e provuar dhe e testuar në internet për adoleshentët. Nëse keni aftësi të mira të dizajnit grafik dhe mund të bëni disa dizajne të këndshme, mund të filloni t'i shisni ato në internet përmes platformave si Printful. 

Potenciali i fitimit është i rëndësishëm pasi ju mund të vendosni çmimin tuaj për modelet. Këto platforma zakonisht janë të hapura për përdoruesit deri në 13 vjeç, megjithatë, llogaria për përdoruesit nën moshën 18 vjeç do të duhet të mbikëqyret nga prindërit e tyre.

Filloni një biznes rrotullues

Nëse keni një sy për të dalluar një marrëveshje të mirë dhe aftësinë për ta shitur atë shpejt, atëherë ngutja anësore është e përkryer për ju. Ka mundësi të pafundme. Ju mund të ktheni gjithçka, nga këpucët tek librat shkollorë, pajisjet elektronike, telefonat, faqet e internetit, emrat e domenit, etj. Ideja është të blini diçka dhe ta shisni atë për më shumë se sa e keni blerë dhe të vendosni diferencën si fitim.

Tregu i Facebook është një vend i mrekullueshëm për të kërkuar oferta pasi aty shumë njerëz shesin dhe blejnë gjëra të përdorura. Ka platforma të tjera si eBay për blerjen dhe shitjen e mallrave të përdorura. Ju madje mund të merrni artikuj nga shitjet e garazheve dhe t'i ktheni ato në internet. 

Aplikoni për punë të futjes së të dhënave

Ka shumë punë për futjen e të dhënave në dispozicion në internet, e cila tenton të jetë shumë fleksibël dhe gjithashtu paguan mirë. Detyrat janë relativisht të lehta pasi ju janë dhënë të dhënat dhe thjesht duhet t'i shkruani në vendin e caktuar.

Mund të filloni duke u regjistruar në platforma si Fiverr ku klientët postojnë punë të ndryshme, duke përfshirë futjen e të dhënave. Potenciali i fitimit është gjithashtu më i lartë në krahasim me disa përpjekje të tjera anësore, madje edhe 100 dollarë ose më shumë për punë. 

Lexoni postat elektronike

Nëse jeni në gjendje të lexoni shpejt dhe të kuptoni shpejt informacionin, mund ta përdorni këtë aftësi në një nxitim anësor në internet. Kompanitë janë të gatshme të paguajnë punëtorët e koncerteve për të lexuar emailet e tyre pasi është më kosto-efektive për ta në krahasim me punësimin e punëtorëve me kohë të plotë. 

Këto punë zakonisht mund të gjenden në platformat e pavarura në internet dhe ofrojnë kompensim në bazë të orës. Është normale të fitosh deri në 20 dollarë në orë duke lexuar e-mail.

Bëhuni një transkriptist 

Kompanitë shpesh kanë skedarë audio që duhet të transkriptohen në fjalë. Ka shumë punë në dispozicion në këtë vend dhe nëse keni aftësi të mira dëgjimi dhe shtypjeje, mund t'i përdorni ato për të fituar para në anën tjetër. 

Këto punë mund të gjenden gjithashtu në platformat e pavarura si Fiverr dhe Freelancer.com.

Aplikoni si Përkthyes

Njohja e një gjuhe tjetër është një aftësi e shkëlqyer që mund të përdoret për të fituar para. Shpesh ka nevojë që kompanitë dhe individët të përkthejnë diçka nga një gjuhë në tjetrën. 

Nëse zotëroni mirë një gjuhë tjetër dhe keni aftësi të shkëlqyera në të shkruar, mund të punoni si përkthyes. Këto punë janë të disponueshme përmes platformave të njohura të pavarura në internet dhe zakonisht paguhen për orë.

Aplikoni si korrigjues

Një sy i mirë për detaje dhe aftësi të shkëlqyera gramatikore mund t'ju krijojnë punë si korrigjues. Ju mund të korrigjoni gjithçka nga librat, artikujt, revistat, emailet, postimet e mediave sociale dhe më shumë në emër të individëve dhe kompanive që kanë nevojë për shërbimin. 

Platformat e pavarura në internet janë një burim i shkëlqyeshëm për këto punë. Zakonisht mund të fitoni një pagë për orë prej 20 dollarë ose më shumë për këto punë, por tarifat mund të ndryshojnë në bazë të lehtësisë ose kompleksitetit të punës dhe nivelit tuaj të përvojës.

Shkruani artikuj

Shkrimi i përmbajtjes është një vend i madh dhe shumë njerëz që janë të interesuar të fillojnë një ngutje anësore fillojnë me të. Nëse keni njohuri të arsyeshme për një temë ose edhe nëse jeni të gatshëm të mësoni, për sa kohë që keni aftësi të mira të shkrimit, mund t'i përdorni ato për të shkruar artikuj. 

Ka shumë punë me shkrim të përmbajtjes në dispozicion në platformat e pavarura si Fiverr dhe Freelancer. Potenciali juaj i fitimit varet nga aftësitë tuaja dhe lloji i punës. Prisni të fitoni diku nga 10 dollarë për artikull në më shumë se 100 dollarë.

Aplikoni si një Asistent Virtual

Kompanitë dhe individët e zënë po punësojnë gjithnjë e më shumë asistentë virtualë për të menaxhuar ngarkesën e tyre të punës. Është më kosto-efektive sesa punësimi i një asistenti me kohë të plotë. Ju do të jeni përgjegjës për një sërë detyrash të tilla si përgjigjja në email, vendosja e orarit, rezervimi i takimeve dhe më shumë. 

Nëse keni aftësi të mira të menaxhimit të kohës dhe komunikimit, si dhe mund të menaxhoni orarin e dikujt, atëherë puna si një asistent virtual mund të jetë një nxitim anësor shumë fitimprurës. Këto punë priren të jenë afatgjata pasi klientët që janë të kënaqur me punën tuaj ka të ngjarë të duan t'ju mbajnë pranë.

Menaxhoni mediat sociale

Menaxhimi i mediave sociale është një tjetër nxitim i njohur në internet për adoleshentët. Shumica e njerëzve në këtë grupmoshë janë tashmë mjaft të aftë në përdorimin e platformave të mediave sociale. Për sa kohë që keni aftësitë ose jeni të gatshëm të mësoni aftësitë për menaxhimin e mediave sociale, mund të bëni të ardhura të mira. 

Detyrat në këto punë do t'ju kërkojnë të bëni gjithçka, nga përgjigjja ndaj komenteve deri te bërja e postimeve të reja, ofrimi i shërbimit ndaj klientit dhe më shumë. Këto punë zakonisht paguajnë midis 10 - 25 dollarë në orë, në varësi të klientit dhe përvojës suaj. 

Bëni Dizajn Grafik

Aftësitë e dizajnit grafik që keni mund ta nisin karrierën tuaj thjesht nga një ngutje anësore. Nëse kjo është diçka në të cilën jeni të mirë, mund të filloni të regjistroheni në platformat e përkthyesve të pavarur për të bërë dizajn grafik për klientët në një gamë të gjerë industrish. 

Kjo ka përfitimin shtesë të zgjerimit të portofolit tuaj. Ndërsa kaloni në një pozicion me kohë të plotë, do të keni një portofol të shkëlqyeshëm që mund t'ua tregoni klientëve të mundshëm ndërsa negocioni tarifat për një rol të dizajnit grafik. 

Shitet fotot e aksioneve

Ka shumë kërkesa për foto të aksioneve në internet. Njerëzit që kanë një pasion për fotografinë mund ta përdorin atë në një ngutje anësore. Ju mund t'i përdorni aftësitë tuaja duke shitur imazhe të aksioneve që njerëzit mund t'i përdorin në profilet e tyre. 

Fotot e aksioneve mund të jenë të çdo gjëje aq të zakonshme sa një filxhan kafeje ose një pemë, por duhet të jenë mjaft estetike saqë njerëzit do të duan të paguajnë për të. Faqet si Shutterstock janë të shkëlqyera për shitjen e fotove të aksioneve në internet, ju mund të fitoni nga disa cent deri në mbi 100 dollarë për shitje pa pagesë.

Ofroni shërbime për modifikimin e videove

Bizneset po përqendrohen gjithnjë e më shumë në krijimin e përmbajtjes video dhe ata shpesh mbështeten te redaktuesit e videove për të renditur pamjet dhe për t'u ofruar atyre një produkt të përfunduar të lëmuar. Për sa kohë që keni aftësitë e nevojshme për redaktimin e videos, kjo mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për t'i përdorur ato dhe për të fituar pak para. 

Kjo ka potencialin të kthehet në një ngutje serioze anësore pasi mund të punoni në mënyrë efektive si një redaktues video i pavarur. Ju mund të merrni përsipër aq shumë projekte sa ju lejon orari juaj dhe të vendosni tarifën tuaj, e cila sigurisht mund të shkojë më e lartë pasi të keni fituar përvojë. 

Filloni një Podcast

Podcasting është bërë mjaft i popullarizuar vitet e fundit pasi njerëzit kanë filluar të mbështeten në to për lajme, argëtim, opinione dhe më shumë. Ju mund të krijoni ide interesante në lidhje me temat për të cilat jeni i informuar mirë dhe më pas të krijoni podkaste bindëse rreth kësaj. 

Konfigurimi do të kërkojë mikrofona dhe kamera me cilësi të mirë. Do të kërkojë gjithashtu pak punë për të redaktuar programin, por sapo të jetë mirë dhe podkasti juaj të fillojë, ju mund të gjeneroni lehtësisht të ardhura pasive.

Filloni kanalin tuaj në YouTube

YouTube ka ende një potencial të jashtëzakonshëm edhe pse ka kohë që ekziston dhe nuk ka mungesë të YouTubers të suksesshëm. Duhet shumë pak për të filluar në YouTube; mund të filloni të xhironi video me smartfonin tuaj dhe madje të modifikoni klipet në to.

Njerëzit janë të interesuar të shikojnë përmbajtje unike dhe emocionuese në YouTube. Për sa kohë që jeni në gjendje ta prodhoni atë, duhet të jeni në gjendje të merrni pamje të mira në platformë dhe të shikoni para të barabarta. Mesatarja e YouTuber-it fiton mbi 1,000 dollarë në muaj, ndërsa ata që janë të njohur fitojnë miliona.

Bëhuni një ambasador i markës

Nëse keni krijuar shumë ndjekës të ndjekësve në internet qoftë përmes podcast-it ose kanalit tuaj në YouTube, mund ta përdorni atë bazë për të punuar me markat që janë në një industri të ngjashme. Markat duan të lidhen me krijuesit përkatës dhe do të jenë të gatshëm t'ju marrin si ambasador të markës.

Në këtë rol, zakonisht do t'ju kërkohet të promovoni produktet dhe shërbimet e markës. Specifikat e punës do të varen nga kontrata që keni me markën. Sa fitimprurës mund të jetë ky rol për ju, do të mbështeteni gjithashtu në kontratën që mund të merrni.

Zhvilloni faqen tuaj të internetit dhe filloni të bëni Blog

Blogging ka qenë gjithashtu një nga nxitimet anësore më të përdorura në internet për adoleshentët. Kjo është ajo ku shumë njerëz fillojnë në botën e fitimit të parave në internet. Është e lehtë të krijosh faqen tënde të internetit këto ditë dhe mund të fillosh të bësh blogje për temat që të interesojnë, si moda, teknologjia, arsimi, etj. 

Ideja është që të zgjeroni blogun tuaj aq sa të hyjnë të ardhurat nga reklamat. Kjo zakonisht kërkon kohë, prandaj prisni që të vazhdoni ushtar për disa muaj përpara se të shihni disa të ardhura nga reklamat. Sapo blogu juaj të fillojë, potenciali i fitimit bëhet mjaft mbresëlënës. 

Bëhuni një ndikues i mediave sociale

Mediat sociale rregullojnë jetën tonë këto ditë dhe njerëzit janë të gatshëm të ndjekin krijues dhe influencues interesantë që mund të hapin mendjen ndaj produkteve dhe përvojave të reja. Kërkon aftësi për krijimin e përmbajtjes pasi ajo që ndani duhet të jetë në gjendje të tërheqë vëmendjen e audiencës.

Ju mund ta konsideroni këtë si një nxitim anësor, por vetëm nëse jeni të gatshëm të kaloni një kohë të gjatë përpara se të fitoni ndonjë ndjekës të konsiderueshëm. Ndërsa është e mundur të bëhet virale brenda natës, kjo nuk ndodh për të gjithë dhe krijuesit e ardhshëm shpesh mund të duhet të presin me vite përpara se të mund të vendosen me të vërtetë si ndikues. 

Mësoni anglisht

Nëse jeni student i mirë i gjuhës angleze, mund të përdorni njohuritë tuaja për të përfituar të tjerët dhe për të fituar disa para në këtë proces. Studentë nga e gjithë bota kërkojnë mësues në internet që mund të ndihmojnë në përmirësimin e anglishtes së tyre.

Kjo mund të jetë një nxitim i mirë i punës nga shtëpia ku mund të vendosni orarin tuaj dhe të merrni klasa kur ju përshtatet. Ju mund të vendosni tarifat tuaja në varësi të përvojës dhe aftësive tuaja, dhe potencialisht të bëni një shumë të mirë.

Ofroni shërbime tutoriale

Punët e mësimdhënies në internet janë të disponueshme përmes platformave si TutorMe.com. Ju mund të përdorni njohuritë tuaja në tema të tilla si matematika, anglishtja, kimia, biologjia, etj., dhe t'u mësoni studentëve të tjerë në këmbim të një tarife. 

Shumë studentë janë të gatshëm të paguajnë për të marrë ndihmën shtesë. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer jo vetëm për të fituar të ardhura nga një ngutje anësore, por edhe për të ndihmuar studentët e tjerë të përmirësohen akademikisht. 

Krijoni dhe shisni kurse online

Shitja e kurseve në internet është gjithashtu një metodë e provuar për të gjeneruar të ardhura anësore. Kjo zakonisht përfshin paketimin e të gjithë njohurive tuaja në një kurs dixhital që mund t'u mësojë të tjerëve aftësi të reja të vlefshme. 

Për shembull, nëse jeni të aftë në redaktimin e videos ose shkrimin krijues, mund të krijoni një kurs që u mëson njerëzve ato aftësi në këmbim të një tarife. Ju mund t'i shisni këto kurse përmes faqes tuaj të internetit ose platformave të tilla si Thinkific dhe Skillshare.

Aplikoni si Përfaqësues i Shërbimit të Klientit

Punët në internet për shërbimin ndaj klientit mund të jenë paksa sfiduese pasi kërkojnë që të merreni me klientët që mund të mos kenë pasur një përvojë të mirë me kompaninë. Kjo kërkon diplomaci dhe zell nga ana juaj kur trajtoni ankesa të tilla. 

Sidoqoftë, është një mënyrë e mirë për të bërë disa të ardhura nga ana tjetër, pasi paga mesatare fillon rreth 10 dollarë në orë. Gjithçka që ju nevojitet është një lidhje e mirë interneti dhe një palë kufje me cilësi të mirë për të filluar. 

Krijo një aplikacion

Nëse jeni të aftë në zhvillimin e aplikacioneve, kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar një ngutje anësore. Do t'ju kërkojë të krijoni një ide unike, pasi aplikacionet janë rreth një duzinë këto ditë dhe nëse aplikacioni juaj nuk bie në sy, do të jetë e vështirë për të të fitojë tërheqje. 

Mund të zgjidhni të krijoni aplikacione për iOS ose Android, dy platformat kryesore celulare. Ato mund të jenë ose aplikacione të thjeshta që ndihmojnë njerëzit me planifikimin, ose aplikacione të plota informuese ose argëtuese. Ju ose mund të paguani një tarifë paraprake për aplikacionin ose të shisni abonime për të ardhura të përsëritura.

5 hapa se si të filloni dhe formalizoni nxitimet tuaja anësore në internet

Tani që keni kuptuar se cila ngutje anësore ju përshtatet më shumë, tani duhet të mësoni si të filloni një biznes si adoleshent. Mund të duket si një proces i frikshëm, por në realitet, nuk është aq i vështirë. Këtu janë pesë hapa që duhet të ndiqni në mënyrë që të filloni një nxitim anësor në internet.

Zhvilloni një plan biznesi

Filloni duke zhvilluar një plan biznesi që nxjerr në pah vizionin dhe sfidat për biznesin. Plani duhet të përfshijë gjithashtu një rrugë drejt përfitimit dhe rritjes. Ju mund ta përshtatni atë me kalimin e kohës ndërsa biznesi rritet, por është një dokument jetik për t'u bashkuar kur filloni të zyrtarizoni përpjekjet tuaja anësore në internet. 

Zgjidhni strukturën përkatëse të biznesit

Do t'ju duhet të krijojë një subjekt biznesi për të zyrtarizuar nxitimin tuaj anësor në internet. Struktura që mund të zgjidhni mund të jetë ose një pronësi e vetme, e përgjithshme ose e kufizuar, shoqëri me përgjegjësi të kufizuar, (LLC) ose korporatë.

Organizoni financimin

Nëse ngutja juaj në internet ka kosto të konsiderueshme fillestare, siç bën lansimi i një podcast, do t'ju duhet të organizoni financimin e duhur për ta nisur biznesin. Pasi të regjistrohet subjekti juaj juridik, mund të kontaktoni huadhënësit që mund të jenë të gatshëm të investojnë në biznesin tuaj.

Regjistroni biznesin tuaj

Pasi të jetë bërë i gjithë dokumentacioni, regjistroni LLC-në tuaj ose çdo lloj subjekti tjetër në departamentin përkatës në zonën tuaj. Për SH.PK-të, ky do të jetë Sekretari i Shtetit. Pasi të miratohet inkorporimi, LLC juaj është efektivisht e hapur për biznes. 

Hapni një llogari bankare të biznesit

Ju duhet të mësoni që në moshë shumë të re se financat personale dhe të biznesit nuk duhet të lidhen kurrë. Një llogari bankare e veçantë e biznesit siguron që të gjitha të ardhurat dhe shpenzimet e biznesit të monitorohen në mënyrë të pavarur. 

Mos e filloni nxitimin tuaj të ri anësor pa Doola

Ju mund ta keni zemrën të vendosur në një ose më shumë nga këto nxitime anësore, kjo është e mrekullueshme, por nuk duhet të filloni pa doola Kontabiliteti. Është njësoj si të kesh një mbajtës regjistrimi të përkushtuar për ngutje anësore. Është zgjidhja përfundimtare e kontabilitetit që e bën më të lehtë për ju të menaxhoni financat tuaja. 

Mund të krijoni lehtësisht modele të personalizuara të faturave, të menaxhoni listat e klientëve, të konfiguroni fatura të përsëritura dhe më shumë. Mbajtja e kontabilitetit e merr plotësisht jashtë pjatës suaj, në mënyrë që të përqendroheni në rritjen e ngutjes suaj anësore.

Pyetjet e bëra më shpesh

Sa kushton për të filluar një nxitim anësor në internet?

Kostoja për të filluar një ngutje anësore në internet varet nga lloji i ngutjes anësore që zgjidhni. Për disa, si shitja e fotove të aksioneve, kostot do të jenë të papërfillshme, por për lëvizjet anësore si podkastet, kostot fillestare do të përfshijnë pajisje të shtrenjta.

A janë fitimprurëse nxitimet anësore në internet?

Ngutjet anësore në internet mund të jenë shumë fitimprurëse, por potenciali juaj i fitimit varet kryesisht nga lloji i ngutjes anësore në të cilën jeni, kërkesa për ato shërbime, niveli juaj i përvojës dhe marrëdhëniet tuaja me klientët.

Si mund ta menaxhoj kohën time duke qenë student dhe duke bërë punë online?

Ju dëshironi të përqendroheni në studimet tuaja, por mund të gjeni kohë të mjaftueshme për të bërë punë në internet. Mund të filloni pak duke marrë përsipër punë që kërkojnë vetëm një ose dy orë nga koha juaj. Ndërsa filloni të merrni më shumë përvojë, mund të merrni punë që kërkojnë më shumë kohë, por deri atëherë do të jeni në gjendje ta ndani më mirë kohën tuaj midis studimeve dhe punëve në internet.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.